Cykeltur och skogspromenad

Izor och jag tog en cykeltur till naturreservatet där vi gick omkring i en timme drygt innan vi cyklade vidare. Jag hade inte något mål för dagens cykeltur förutom att trötta ut Izor. Vi åkte kors och tvärs runt på Brynäs och nästan hela vägen fick jag draghjälp av Mr Fluff. När vi kom hem borstade jag igenom honom och upptäckte en tova i byxorna. Redde ut den och fastnade sen. Drog fram borstar, furminator och balsamspray och vips var han finare i pälsen.

Vi har även tränat rally och slutade när det gick som bäst, han presterade väldigt bra idag och var väldigt noggrann. Är jätte stolt över hans insats idag.

Nu ska jag dammsuga och sen lägga mig och titta på tv.

beställning

Min klasskompis Matilda beställde ett tvåradigt paracord halsband till sin franska bulldog Max. Jag fick hem mina linor igår och gjorde klart halsbandet idag. Max skulle få ett regnbågsfärgat halsband. Ett halsband som verkligen sticker ut och kommer att klä honom. Matilda får halsbandet på onsdag så jag sla se om jag hinner ta någon bild på Max i sitt nya halsband!
 
 

bilder från cornelia

Cornelia taggade mig på lite bilder som hon tog på Izor här om dagen. Tänkte publicera dem så bloggen inte blir dötrist. Lite smådrygt bara då jag måste publicera dem från mobilen, men det får gå.
 
Igår hade vi inte tur med vädret och jag skippade cykelturen med fluff. Vi hade roligt iallafall. Idag ska det tränas rally. Ha eb trevlig dag!
 

regn

Ligger i sängen med Izor och hör regnet falla utanför fönstret. Idag är det svalt nog för en cykeltur. Det blir en kortare tur idag då han jobbade hårt igår. Sen ska vi fortsätta träna rally för snart är det tävlingsdags. Hjälp! Tiden bara flyger förbi.
 
Jag ska även fixa och dona lite här hemma, och senare ska jag och pappa iväg för ett ärende. Izor får stanna hemma under tiden då det inte tar så värst lång tid nere på stan.
 
Igår presterade han iallafall väldigt bra under agility träningen trots att han var så trött. Slalomet börjar se bra ut men min jäkla handling alltså. Står bara pch viftar med armarna åt alla håll och kanter medan jag springer banan. Nåja, får börja träna med träningsklubben och få tips och råd på vad jag ska tänka på när jag kör.
 

mobilinlägg

Testar att ladda upp några bilder som jag och Cornelia rtog på hundarna när vi tränade agility igår. Vet inte hur kvaliten på bilderna är då jag lägger upp den från mobilen då datorn strejkar än.
 
 

tävling, agility och bad

Cornelia hämtade upp oss vid 9 tiden och vi åkte till en hästhoppnings tävling. Det var den första hopptävlingen Izor varit på och första gången han varit bland så mycket hästar. Han skötte sig jätte bra kring hästarna och vid tävlingsbanan. Efter ett tag ballade han ur när han fick syn på några hundar och började skälla. Han var oerhört trött i skallen då så jag gjorde ingen stor grej av det. Såg bara till att han inte skrämde någon häst. Han släppte hundarna väldigt fort men började protestskälla och morra åt ingenting då hjärnkontoret la av helt. Så efter några timmar åkte vi till Coop i Skutskär där vi handlade och sedan for vi iväg till Gävle BK och tränade agility. Båda hundarna presterade jätte bra och trots värmen som vi fick till slut så var hundarna jätte duktiga. Izor och jag tränade med bågar på slalomet och nu söker han sig till hindret och inte till mig, yes äntligen! Dock har vi inte testat slalomet helt utan bågar utan jag vill kunna skicka honom på slalom och att han söker sig framåt innan jag plockar bort dem. På slutet när hundarna var totalt mosiga i skallen åkte vi till Hemlingby centrum där jag köpte köttben till Iz och 3 bollar åt hundarna och efter det åkte vi till ån och lät dem bada. Efter någon timme eller två bestämde vi oss för att åka hem, hundarna var helt slut båda två. Izor blev grinig och extremt vaktig och Walle protestskällde. Två trötta pojkar? eh, ja. Så på bilresan hem låg båda två och sussade vid varandra, Izor har hittat ett krypin i Cornelias bil som han tycker om. Så nu är han inte uppe i ansiktet på oss längre utan kryper in i sin "grotta", vilket är skönt! När vi kom hem fick Iz ett köttben och sen kom mor och bror över. Senare kom även pappa. Har käkat och nyss kommit ut från ett varmt bad jag tappade upp. Nu ska Fluff få sina köttben och jag ska lägga mig i sängen och titta på tv. Fotade en hel del idag men bilderna dyker upp när det går helt enkelt. Jag kan fortfarande inte ladda upp bilder på bloggen. Vilket är riktigt jobbigt! Kommer väl dyka upp någon bild, blogg.se jobbar för fullt för att hitta felet.

Huggormar och fästigar

Igår var jag, Cornelia och Sheren på en föreläsning om fästingburna sjukdomar och huggormsbett. Föreläsningen var kort, knappt 30 minuter och det vi hörde visste vi redan om, men vi gick därifrån med lite nya kunskaper i alla fall. Vi fick veta hur man kyler ner en överhettad hund på bästa sätt utan att göra skada bland annat. Förresten, visste ni att ett huggomsbett i tassen är betydligt farligare än ett bett i nosen? det hade jag ingen aning om men nu vet jag. Vi gick även en liten tipspromenad och sen for vi hemåt. När jag kom hem möttes jag av världens gladaste terv som boxade mig i magen och sprang omkring. Idag ska vi till bollan och träna rallylydnad tillsammans med specialidrottseleverna. Nästa vecka, dvs nästa onsdag är det tävling i rallylydnad. Jisses vad tiden går fort, nu får vi ligga i stenhårt med träningen om vi ska bli godkända!

från ZooZoo

Igår kom min leverans från ZooZoo och den bestod av en låda VoH, tjurmuskel x3, lammflätor och ett BIONIC ben. 
 
Nu är min frys fullproppad ned hundmat och paopas frys likaså då jag fyllt upp hans frys med älgklövar.
När Izor har ätit uop tuggbenen han spridit ut i lägenheten ska han få prova en bit tjurmuskel från Pommy's. När jag skrev till Jenny berättade jag att Izor är väldigt kräsen så hon skickade med lite tugg åt mig som jag sla utvärdera sen.
 
Och sen till det mest spännande, BIONIC benet som hon skickade med. Det är en stor leksak som kam fyllas med ex färakfoder, den flyter på vatten och verkar vara av grym kvalité.  Den leksaken ska vi också utvärdera. Ska bli jätte roligt att få prova saker åt ZooZoo. 
 
För övrigt ska vi träna rallylydnad idag och sen ska jag och pappa till banken för att utföra ett ärende. Under tiden får Iz vara hemma med mamma som fortfarande är sjuk, stackarn.
 

Föreläsning och leverans från ZooZoo

Ikväll ska jag, Cornelia och Sheren på en utbildarkväll som hålls på Grizzly Zoo. Det var en impulsgrej jag och Cornelia gick med på men nu verkar det jätte intressant och jag ångrar inte en sekund att vi ska dit. Det är jätte spännande och roligt att det hålls utbildarkvällar/föreläsningar hos de olika djuraffärerna som man kan få ta del av.
Det ska i alla fall bli jätte roligt och med trevligt sällskap kommer det bli en kanonkväll.
C kommer hit innan vi åker och fikar, ev följer S med också. Har bakat så mycket vaniljmuffins och har inte plats i frysen för att frysa in dem så det är perfekt att vi fikar lite innan vi åker.

Fick ett sms för en liten stund sen och där stod det att mitt paket från ZooZoo.com är framme innan kl 16 idag! Herregud vilken snabb leverans. Är mer än nöjd, jag kommer garanterat att fortsätta handla därifrån. Varorna kommer inom 24 timmar, det kan ta upp till 48 timmar men vad är det egentligen? två dagar, ingenting alls! Jag har skickat efter beställningar och fått vänta 1-2 veckor på mina varor. Nä, från och med nu är det ZooZoo som gäller för min del.

Izor simmar


ute på promenad

 

Grattis pappa!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det min pappas födelsedag! Det firar vi med kladdkaka och muffins senare när han slutat jobbet. Han ska även få några paket också. Väntar även på en beställning från ZooZoo, ska bli spännande att se vad som ligger där i då Jenny skickade med lite prover till Izor som jag ska utvärdera sen. Förutom att det är min pappas födelsedag så har mina planer gått i upppfyllelse. Vad det är får ni veta senare. Spännande! På hundfronten har det inte hänt mycket, Izor och jag har slappat hela dagen och han ska snart hem till mamma medan jag åker ner på stan en snabbis. Usch, tycker inte om att gå på stan. Nåja, ibland måste man så det är bara att bita i det sura äpplet. Har även pluggat lite körkortsteori. Sakta men säkert går det framåt.

Morgonkaffet

Fortfarande så fungerar det inte att ladda upp bilder på bloggen och jag har ingen som helst aning om varför. Måste kontakta blogg.se och fråga vad som har hänt. Jag ber om ursäkt i förhand till er läsare som får stå ut med tråkiga blogginlägg. Har hällt upp morgonkaffet och väntar på att det ska svalna. Det ser ut att bli regn idag, trist men det behövs det också. Ska passa på att träna Izor men jag känner mig inte sådär jätte taggad inför tävlingen faktiskt. Jag vill att vi ska uppnå goda resultat och att vi ska ha det roligt på plan, men är så himla rädd att min nervositet kommer att spöka i bakrunden. Tack och lov är det skyltar man följer och inte en tävlingsledares ord. Det går för hoppningsvis bra på tävlingen, vi ska i alla fall ha så roligt som vi bara kan. Har köpt hem extra gott godis som han ska få i slutet av tävlingen. Det är mycket på gång nu, jag har som ni kanske redan vet ett sammarbete ihop med ZooZoo. Jag kommer att jobba för dem i ett år. Mer info om det kommer senare. Izor kommer bland annat att vara testpanel på leksaker och godis och det är jätte skoj. Har så svårt att köpa leksaker åt honom då de mesta går sönder efter lite lek. Och glöm inte att ni får 150 kr att handla för hos ZooZoo om ni handlar för över 500 kr och anger min rabattkod: MANDANA150 i kassan.

Bakning

Pappa och jag gjorde vaniljmuffins och sen tog vi cyklarna och for iväg till Stenebergsskolan där jag skulle rösta. Sagt och gjort, efter det åkte vi till gräsplätten vid pappas lägenhet och halvt solade medan Izor lekte med en boll. Vi körde lite budföring och hjälp, det måste vi träna oftare på. Han var virrig och yr som en höna och visste inte alls vad han skulle göra förrän jag gav pappa en boll. Då minsann kunde han springa fram och tillbaka.

Vi tränade även lite lägganden och det gick sådär, han lägger sig om jag saktar ner men reser sig när jag går vidare, snacka om att inte ha tränat på det momentet på jätte länge. Så det ska vi träna lite på inne nu. Ska ta fram en matskål att ha godisen i så han inte blir så fast vid att godisen finns hos matte. Men vi får se hur det går, Izor vet att det är ajabaja att stjäla godis från en skål.

Dags att rösta

Idag ska jag rösta, det är första gången som jag röstar och jag kommer att rösta på Miljöpartiet. Pappa tog ut Izor en sväng nu då jag har en kladdkaka i ugnen som jag måste ta ut om en stund så efter det är det dags. Spännande! Jag har hunnit städa lägenheten, plockat undan småsaker, gjort rent i köket och nu slängt ihop en kladdkaka. Ska sen ut och träna med Izor. Behöver verkligen träna på läggande under gång, jisses vad dålig han har blivit på det. Han lägger sig sent, snett, halvt. Ja listan kan göras lång. Men det är för att jag inte varit tillräckligt hård på raka och snabba lägganden utan nöjt mig med ett "okej" resultat. Så dagens träning blir lägganden. Sen ska jag duka iordning här hemma för lite fika med familjen. Hoppas ni får en fin söndag.

klor

Idag fyller min pappa år och så är det morsdag. Så jag tänkte gära en kladdkaka att bjuda på så fort jag lommit upp ur sängen.
 
Förutom firandet ska Fluff och jag träna rally och köra lite med pilatesbollen. Nu så börjar han komma i riktigt god form. Tar nog en cykelrunda med honom ikväll och hör och häpna, jag llåer han dra mig på asfalt. Varför? För att det inte är så skadligt som folk vill få det att framstå för. Cyklar man med sin hund 7 dagar i veckan på asfalt så kan jag förstå att de hundarna får proböem sen men varierar man underlaget och kanske cyklar 2-3 ggånger i månaden på asfalt så är det inte mer skadligt än att jogga med hunden på asfalt. Tänk alla småhundar som faktiskt måste springa för att hinna ifatt matte eller husse på aafalten. Det är väldogt sällan jag stött på en liten hund som fått problem med lederna på grund av promenader på asfalt. 
 
Men självklart försöker jag hålla Izor där det finns gräs när vi cyklar. Det är inte speciellt svårt då gävle är en såpass grön stad. Så idag tar vi nog cykeln och åker till ån så han får simma en sväng. Ska även klippa klorna på honom innan vi far ut. Jisses, snart har inte den här hunden några klor kvar om jag fortsätter som jag gör. Haha. Skämt osidå. Jag är väldigt noggrann med att hålla habs klor korta, min bonushund Milla som bor i Söderhamn har på tok för långa klor och varje gång jag åker upp och hälsar på tar jag itur med klorna och detr inte speciellt roligt. Pulpan är lång och hon tycker att det är obehagligt att få klorna klippta så jag försöker vänja henne vid att man pysslar med hennes klor. Izor är det inga som helst problem att klippa klorna på men i början när jag fick honom tyckte han att det var lite läbbigt. Milla kommer att bli van vid kloklippning så smårning om.  Jag har sagt åt L & K att pyssla mycket med M's klor så vi får se hur van hon blivit när jag åker upp nästa gång. 
 

klor

Imorgon fyller min pappa år och idag är det morsdag. Så jag tänkte gära en kladdkaka att bjuda på så fort jag lommit upp ur sängen.
 
Förutom firandet ska Fluff och jag träna rally och köra lite med pilatesbollen. Nu så börjar han komma i riktigt god form. Tar nog en cykelrunda med honom ikväll och hör och häpna, jag llåer han dra mig på asfalt. Varför? För att det inte är så skadligt som folk vill få det att framstå för. Cyklar man med sin hund 7 dagar i veckan på asfalt så kan jag förstå att de hundarna får proböem sen men varierar man underlaget och kanske cyklar 2-3 ggånger i månaden på asfalt så är det inte mer skadligt än att jogga med hunden på asfalt. Tänk alla småhundar som faktiskt måste springa för att hinna ifatt matte eller husse på aafalten. Det är väldogt sällan jag stött på en liten hund som fått problem med lederna på grund av promenader på asfalt. 
 
Men självklart försöker jag hålla Izor där det finns gräs när vi cyklar. Det är inte speciellt svårt då gävle är en såpass grön stad. Så idag tar vi nog cykeln och åker till ån så han får simma en sväng. Ska även klippa klorna på honom innan vi far ut. Jisses, snart har inte den här hunden några klor kvar om jag fortsätter som jag gör. Haha. Skämt osidå. Jag är väldigt noggrann med att hålla habs klor korta, min bonushund Milla som bor i Söderhamn har på tok för långa klor och varje gång jag åker upp och hälsar på tar jag itur med klorna och detr inte speciellt roligt. Pulpan är lång och hon tycker att det är obehagligt att få klorna klippta så jag försöker vänja henne vid att man pysslar med hennes klor. Izor är det inga som helst problem att klippa klorna på men i början när jag fick honom tyckte han att det var lite läbbigt. Milla kommer att bli van vid kloklippning så smårning om.  Jag har sagt åt L & K att pyssla mycket med M's klor så vi får se hur van hon blivit när jag åker upp nästa gång. 
 

Boulognerskogen

Träffade Emma på stan och vi gick till bollan där vi mötte upp E's kompisar. Efter en liten stund så gick vi mot scenen och satte oss i gräset. Pratade, umgicks. Efter en stund fick jag nog av knotten som åt upp både mig och Izor så jag var tvungen att gå. Jätte synd men Iz blev så besvärad av knotten att han inte kunde vara stilla. Så vi tog bussen hem och nu är det soffhäng. Iz ska få ett märgben och jag köpte lite godis åt mig själv som jag ska unna mig ikväll.

Grattis älskade vän

Idag skulle en underbar människa fylla 42 år. Det är så sorligt att se på facebook att du fyller år, saknaden är enorm. Jag har så mycket jag vill berätta för dig, allt jag har gjort, det jag ska göra och få gratta dig. Du är saknad. Vila i frid älskade Fia.

Hemma igen

Kom in med Izor för en liten stund sen, vi båda höll på att gå under av värmen men vi fick ett 40 minuters pass genomfört innan vi gav oss och promenadera hem igen. Testade kopplet för att känna hur det kändes i handen och det kändes riktigt bra. Är jätte nöjd med det. Har tagit ut ett märgben som jag ska låta tina en stund innan den fyrbenta får det. Det förtjänar han efter ett sånt pass i den här värmen. Åh, jag önskar att jag hade bil. Då hade vi kunnat åka till en sjö eller så och låta honom bada men det går inte nu när jag inte har något körkort. Men förhoppningsvis har jag det inom snar framtid. Ska träffa Emma senare, vad vi hittar på vet jag inte. Det blir antingen med eller utan hundar, beror helt på vad Emma vill göra. Izor har ingenting emot att vara hos mamma ikväll och att jag hämtar honom när jag kommer hem. Han trivs bra där och jag kan behöva få komma ut lite utan hund. Men vi får se!

Tävlingsoutfit

Snörade ihop ett matchande tävlingskoppel till Izor som matchar hans halsband som han ska ha på sig på våran rallylydnadsdebut som är om knappt 2 veckor. Vi ska ut och träna lite om en stund tänkte jag. Får ta med mig en flaska vatten åt Iz så han kan dricka på pauserna. Är jätte nöjd med hans tävlingsoutfit som han ska ha på sig på tävlingsdagen. Stilret och snyggt.

Vad tycker ni om hans nya koppelset?

Trött

Izor är nyborstad och trött, trots att han tål värmen så bra så blir han lättare trött och vill helst vara stilla så idag ska vi inte göra någonting speciellt. Vi kanske går till naturreservatet senare så han får springa lite fritt på åkern där. Jag tänkte piffa upp lägenheten lite och kanske ta ett långt bad, måste även ordna någon form av mat, vilket jag inte är speciellt sugen på. Vill ut i solen och sola men har ingen solkräm hemma och jag är på tok för lat för att pallra mig ner till stan och köpa det. Imorgon fyller pappa år så jag tänkte snöra ihop en kladdkaka idag som jag ska bjuda på imorgon när han kommit hem från jobbet. Min goa lilla pappa, har inte ens köpt någon present åt honom fast han inte vill ha någonting. Och jag är så ivrig och väntar på att mina paracordlinor ska komma hem men icke då, inte än. Nästa vecka bör de ha kommit fram i alla fall. Då ska jag ta itur med en beställning innan jag börjar pyssla åt Izor. Håller på att kika runt på nätet på vad jag kan beställa hem, är så sugen på lite nya saker till fluffet. Så jag ska ta och kolla igenom hundgarderoben och se vad jag inte använder och vad som jag kan tänkas sälja. Jisses, det är verkligen inte lätt då jag fäster mig otroligt vid hans saker. Är ni likadana när det gäller era hundars halsband och koppel?

vi fixade det!

Igår så fick bloggen besöksrekord. Över 100 bloggläsare var inne på våran blogg. Jätte roligt med nytt rekord! 
 
Idag blir det rallyträning inför tävlingen samt en genomborstning av Mr fluff utomhus då jag ska storstäda lägenheten igen och inte har någon lust att se massa pälstussar lite här och var. Dom där päls tussarna lever verkligen ett eget liv. När jag borstar igenom izor så sopar eller dammsuger jag upp all päls jag hittar men senare på dagen ligger det flertal enorma högar med päls runt om i lägenheten.  Och dom är svårfångade dessutom. Haha. Det är bara att plocka fram dammsugaren och suga upp tussarna. 
 
Izors svullnad på lgat har gått ner helt så nu ser han inte lika ynklig ut som han gjorde igår. Stackare. Vid den här årstiden är mygg och knott hemska. Därför håller vi oss borta från skogen när det är svalt och dom dyker upp eftersom de tuggar sönder magen på Izor. Så vi håller oss till sjöar och ån. Men snart kan vi vandra omkring i skogen igen utan att bli totalt uppätna av mygg och knott. På tal om de hemska insekterna måste jag införskaffa mig myggmedel. Förhoppningsvis hjälper scalibor halsbandet att hålla myggorna och knotten på håll för Izor. Han har tack och lov inte fått någon mer fästing iallafall trots skogspomenader och lösspring i högt gräs. Är jätte nöjd med scalibor. Tycker det är synd att alla hundar inte tål det då det är superbra såhär års. Men tack och lov finns det andra alternativ till hundar som inte tål scalibor.
 
 

Bad

Linnea hämtade upp oss och vi for iväg till Testeboån för att låta hundarna svalka sig i vattnet. Efter det plockade vi liljekonvaljer och i samband med det blev Izor myggbiten i ansiktet så nu är ena ögat uppsvällt, jag blev stucken i benet så det är rött och irriterat. Inte alls kul, men jag fick med mig en fin bukett blommor som står i köket och doftar så gott.

Ska ta fram någonting att äta och sen blir det soffhäng för hela slanten. Vi är trötta både jag och Fluff.

Han magrade av

När Izor flyttade hem till mig var han lätt överviktig och vägde 23 kg. Jag gjorde ingen stor grej utav det utan tog itur med kilot som skulle bort när våren började närma sig. Men det hände mer än så. Jag bytte foder och hade en lång övergång till ett mer proteinrikt foder som var mycket bättre innerhållsmässigt. Han funkade bra på det nya fodret men jag märkte att han började magra av och det gick riktigt fort. Kontaktade min uppfödare, hans förra ägare, veterinär och vänner om tips på vad som hände med min hund men ingen visste. Min uppfödare lugnade mig och berättade att unga Tervueren hanar har lätt att tappa några kilo när de börjar bli vuxna, men Izor tappade inte några kilo. Han tappade nästan allt. Min hund vägde som minst 17 kg. Han hade tappat 6 kg och var ett vandrande skelett. För varje dag som gick blev han smalare. Jag vela inte vara nära min hund. Jag mådde dåligt av att klappa honom då det gick att spela på hans revben. Höftbenen stod rätt ut, inte en muskel fanns på hans kropp, pälsen var glanslös. Jag trodde att han höll på att dö. Jag hade hört talas om färskfoder tidigare och letade som en galning om det fanns någon återförsäljare i Gävle men just då fanns det ingen. Tills en dag då en nyöppnad djurbutik började sälja Vom og Hundemat. Vi åkte dit direkt och köpte hem en låda för att se om han ens åt det. Och han åt med god aptit. Sakta men säkert började han gå upp i vikt och när han vägde drygt 20 kg valde vi att kastrera honom och vi trodde att kastreringen skulle hjälpa till lite då Izors bror gick upp i vikt av kastreringen men det blev ingen skillnad. Han var lika smal och stannade på 20 kg. Fram tills nu, nu väger han drygt 24 kg och är i jätte fin form. Han äter samma mängd färskfoder som han gjorde för ett år sen och mår toppen bra. Vom og Hundemat hjälpte verkligen oss. Jag kommer aldrig att byta foder på honom. Jag tänker inte riskera att han rasar i vikt som han gjorde då.

promenad med Kepler

Kvart över 11 begav vi oss mot Linneas bostad och hämtade Kepler. Sköljde först av honom då han tål värme ganska så dåligt pch blir lätt för varm och sen tog vi en promenad och konstigt nog skötte sig hundarna ganska bra?? Det brukar vara kaos i början då de hoppar omkring, drar och gör lekinviter. Men idag så, skötte sig bra redan från start. Kepler var lite väl taggad och drog lite men fick ordning på honom.  Iz var smådryg i början men efter en tillsägelse så skärpte han till sig.
 
De fick leka i rastgården i en halvtimme innan K höll på att stupa i värmen och då valde jag att börja gå tillbakam båda hundarna var rastade, sa hejdå till Kepler så gick Iz och jag hem och jisses vad fint han gick. Det kan berott på värmen då vi har det riktigt varmt idag! 
 
Hemma nu iaf, ska träffa L när hon slutat jobbet och då ska voffsingarna få bada. Får se vart vi åker med dem.
 

Rösta gärna på vårat bidrag.


Rösta gärna på vårat bidrag.

http://woobox.com/wi9zni/vote/for/3185552

fredag

då var det fredag igen. jag ska hämta Kepler vid lunchtid och gå en sväng med honom och Izor. sen tänkte jag eventuellt gå till naturreservatet.

solen skiner och det är varmt ute, hur härligt som helst. tack och lov har Izor inga större bekymmer med värmen utan han tar det väldigt bra.

ska även läsa på mer om rallyskyltarna och se vilka vi kan öva på då jag inte har någon större koll på dem och debutenr om 2 veckor. mitt mål är att vi går av banan med godkända poäng men skulle vi inte bli godkända så vad gör det. vi deltar bara för skojs skull. men visst hade det varit roligt med en placering.

blogg.se krånglar fortfarande för mig så jag kan inte publicera bilder via datorn. så himla trist. hoppas att det löser sig snart.


May. 23, 2014
















Solbränd

Idag har vi haft en kanondag. Mor min följde med till ån där Izor badade och jag solade. Han simmade efter sin jäkla boll i drygt 3 timmar. Jisses, den hunden får inte nog av sina tennisbollar. Jag passade på att sola medan mamma och Izor lattjade. När vi begav oss hem blev jag riktigt chockad, Iz drog inte som en blådåre i kopplet utan gick ganska fint trots att han var lite framför mig. Orkade inte vara på honom då hettan höll på att ta över. Sista metrarna fick han gå lös i innergården där vi bor. Kommenderade att han skulle lägga sig ner och med mycket tjat så gjorde han tillslut det. Hälsade på en granne som satt på en bänk vid porten och sa sen hejdå till mamma och vi gick upp till oss. Iz har sovit nästan konstant sen vi kom hem förutom de gånger han krypit upp i soffan för lite gos och kel med matte, vilket jag inte tackar nej till. Lyckades bränna mig i solen såklart och nu har smärtan i öronen kommit tillbaka. Snart får jag boka tid hos hc för att kolla vad problemet är. Jag börjar bli lite orolig då det gör så ont då och då att tårarna nästan tränger fram. Nåja, nu ska jag titta på vänner och sen göra iordning en kong med mat åt Izor till kvällsmaten. Det är något krångel på bloggen och jag kan inte publicera bilder från datorn så när den funktionen är igång igen dyker det upp lite bilder.

inget mh

Eftersom det är så himla fint väder ute idag och mh't inte är obligatoriskt för mig så valde jag att stanna hemma idag. tänkte gå till ån för att sola och låta izor bada. får se om mor min vill följa med ut. det är en bit för henne att gå med rullatorn.

sitter nu och bloggar från mobilen eftersom datorn fått virus så jag installerade ett anti virus skuydd till den som söker igenom datorn nu.

hoppaa att ni får en trevlig dag. ♡

MH

Idag är det första gången på länge som jag ska till skolan utan Izor. Vi ska nämligen åka till sandviken bk och titta på MH. Så han får hälsa på hos mor min som kommer att uppskatta besöket då hon verkligen älskar Izor. 
 
Det blir det första MH't som jag ser i verkligheten så det ser jag fram emot. Jag ska även boka in Izor för ett MH nu under sommaren. Håller tummarna att det hålls något i närheten då jag inte har någon större lust att åka iväg till ex Stockholm för att göra det. Annars brukar det ofta hållas MH till hösten här i Gävle och i närliggande orter.
 
 

20% på alla tugg och godis

 
ZooZoo.se har en kampanj just nu som pågår i 10 dagar till. De har 20% rabatt på allt i tuggväg för hunden. Passa på att beställ hem tuggisar och annat gott åt din fyrfotade vän! Dessutom får du 50kr när du registrerar dig som medlem hos dem. Hur bra är inte det? och kombinera det med min bloggrabatt, det är hur bra som helst.
 
Den här månaden har vi haft det lite tufft med ekonomin Izor och jag men nästa månad kanske jag gör en beställning. Behöver fylla på tugg och godisförrådet. Har en hel del torrfoder kvar från hundmässan men vill ha riktigt hundgodis hemma också när vi tränar.

Allt slit har gett resultat!

Den tid och energi jag lagt ner på denna hund har gett resultat. Fy sjutton vad glad jag är att jag inte gav upp. Måste tacka min fantastiska uppfödare för stödet jag fått av henne och tacka Fia som inte fick mig att ge upp. Nu klarar Izor av att vara själv utan problem, han är tyst i lägenheten och roar sig själv eller ligger ner och vilar.
 
Jag kom nyss upp från tvättstugan, tvättade sängkläderna osv så nu har jag ett riktigt rent och fräscht hem! Älskar den känslan. Ska snart gå ut med grabben och sätta mig på fotbollsplanen och låta honom springa runt. Har ingen ork att gå till naturreservatet nu så fotbollsplanen får duga.
 
Har pluggat lite körkortsteori och det går faktiskt framåt! Nä nu ska jag ordna lite mat innan jag och Fluff går ut.

Izor

 

Vad ska jag skriva om?

Sitter med en pappersrulle bredvid mig och fixar med lite saker. Jag ska träna lite körkortsteori och försöka äta lite frukost. Fluff är nöjd efter promenaden och ligger nu och vilar. Ska ta och köra ett klickerpass med honom senare.
 
Det har blivit riktigt dåligt här på bloggfronten, jag vet inte vad jag ska skriva om riktigt. Dagarna är rätt lika varandra. Idag skulle vi åka till klubben men lektionen blev inställd och imorgon ska jag åka och titta på ett MH om jag är piggare. Har ingen lust att åka iväg när jag är så här risig.
 

Morgon promenad








kvällspyssel

dagen lider sakta men säkert mot sitt slut och imorgon har vi en ny och spännande dag att se fram emot. jag har ett ärende på stan och sen kanske mamma och jag går i boulognerskogen med Izor.

på tal om Iz är han mycket bättre nu. han är pigg och på allerten så det var nog bara lite magknip. för tillfället ligger han i sin bädd och sysslar med sin matfyllda kong. jisses vad jag är nöjd med den. kvällsmaten so. brukar ta 1 minut att äta upp har tagit 40 minuter och han har ännu inte fått ur all mat.

ska nog fylla kongen med mat några gånger i veckan. det är en jätte bra kvällsaktivitet för honom. då sussar han sött sen. nu ska jag kolla på simpsons innan jag gör kväll. har fått mycket gjort idag och är helt slut.




Hosta

 
Något bloggrekord blir det inte för dagen kan jag lugnt säga men inte ska jag deppa ihop av det. Har en hemsk hosta som inte ger sig och näsan är täppt på mig, men jag är glad ändå. Har fått en hel del gjort idag som bland annat, sortera bort vinterkläder som ska upp på vinden, göra rent koppel och halsband, smörja kängorna osv.
 
Har även tvättat och varit ute med Fluff. När jag var i tvättstugan hade den fyrfotade lite fest och snodde en påse med hundmat som jag inte vet vad det gjorde i min lägenhet och han har varit väldigt seg efter det. Vi gick ut för att träna och kasta boll och han var på släp. Ikväll får han bara kongen fylld med mat och ingenting annat så magen får stabilisera sig. Han kan inte fasta hela kvällen då han kräks om han inte får äta kvällsmat.
 
Nu är han uppe på benen och dricker vatten, ska be honom hoppa upp i soffan så jag får gosa gärnet med honom. Min fina vovve!
 
 

Kompiz

 
 
 

Lycka!

Ensamhetsträningen med Izor har jag inte pratat värst mycket om. Har inte tänkt på det helt enkelt men det går kanonbra. Han är helt knäpptyst i lägenheten när man lämnar honom och springer inte omkring och är orolig. Så himla skönt, nu har jag inte lämnat honom själv några längre stunder dock men det fixar vi. Det känns så bra att veta att min hund klarar av att vara hemma själv, igen. Vilket helvete det var varit på ren svenska att inte kunna lämna hunden i 5 minuter utan att han gapade och skrek.
 
Nu ska jag packa ihop vinterkläder och annat som ska upp på vinden. Det är så onödigt att ha allt inne i lägenheten. Har ingen bokhylla ännu och det gör att i princip allt är på marknivå, inte speciellt roligt. Och inte snyggt heller för den delen!

besöksrekord

Igår hade bloggen besöksrekord igen. vad roligt att det är så många som kollar in bloggen. och var inte blyga, lämna en komentar i komentarsfältet. det gör mig bara glad och mer motiverad till att fortsätta blogga.
 
ska vi försöka oss på ett nytt bloggrekord idag? 100 besök borde vi kunna fixa. Det är redan många som läst bloggen idag. Och jag lovar att bli bättre med fotograferingen. Kanske dags att göra om lite på bloggen men vet inte vad jag skulle ändra på jag. Jag är klappkass med allt som rör koder då jag får se om någon fin själ vill piffa upp min blogg lite grann. 
 
Kram på er. ♡
.

sjuk?

Vaknade imorse med världebs halsont och täppt näsa. Har nog blivit förkyld eller något i den stilen. Förhoppningsvis är det någonting som går över fort.
 
Igår böwv det ett lite väl personligt inlägg men ibland behöver jag skriva av mig. Nu ska jag försöka hålla mig till min och Izors vardag och äventyr. Tråkigt nog har jag lite ide torka och vet inte riktigt vad jag ska blogga om. Om du har några tips och idéer får du hemslt gärna lämna en kommentar på bloggen.
 
Jag ska försöka bli bättre på att fotografera och håller faktiskt på att kika på en ny kamera. Tycker att det är dags att lämna min gamla 400D. När jag har råd med en ny kamera så får min storasyster min gamla kamera. Kameran tar bra bilder men jag som vill utveckas mer inom fotpgrafering kommer inte mycket längre med min hederliga kamera. Jag har haft den i över 7 år om jag inte minns fel. Vad för kamera det blir vet jag inte än, kanske byter märke rätt av och prövar någonting nytt. 
 
Har förutom att kolla på kameror borstat Fluff och haft en mysstund med honom. Nu tittar jag på tv och ska snart göra en kopp te. Ute är det fortfarande grått men det regnar tack och lov inte.
 
 
 

Kanske ♥

Kanske, kanske får jag säga ett sista farväl till dig fina Fia. Bara jag får ett godkännande från L som jag var hos idag. Hon ska verkligen försöka prata med sina chefer om det. Hon tror att det kan få mig att acceptera och gå vidare. Fy sjutton vad du är saknad F, jag tänkte skriva till dig idag och berätta om mina planer men blev lika fort påmind att du inte längre sitter vid facebook, att du aldrig mer kommer att svara på mina meddelanden. Förr eller senare kommer vi att ses igen. Och då ska jag ge dig en jätte stor kram. Älskade Fia, önskar jag hade fått lära känna dig mer och jag hoppas att du ser att mitt liv har fått en helomvändning trots att jag sitter och gråter i skrivandes stund. ♥

rastgårdshäng

mobilbloggar lite grann. ute i rastgården med Mr Fluff som fick bära regntäcke så han inte ska bli så blöt. det har iallafall slutat regna nu och vi ska vända hemåt.


















lip Iz

haha han ser bara för rolig ut. brukar era hundar lipa?












Vill knyta!

Åh vad jag längtar tills mina linor kommer med posten. Det var så länge sen jag knöt paracordhalsband. Har en beställning och några som idéer på vad jag ska knyta och i vilka kombinationer. Ska bli jätte intressant att se om det blir som jag vill ha det eller inte. Om någon bloggläsare är sugen på att beställa ett halsband eller armband är det bara att hojta till.
 
För övrigt så ligger jag halvmosig i soffan och Izor är däckad på golvet. Blev lite rallyträning och det går framåt. Ska plocka fram ett aktiveringsspel som jag tänkte att Izor skulle få jobba lite med. Är så seg idag, har värk i kroppen och tankarna är långt, långt borta. Hoppas att vi får sol imorgon, det gör i alla fall att man kan vara utomhus så slipper man sitta inne och ha det tråkigt.
 

Regn

Har fixat lite ärenden på stan och Fluff fick följa med. När jag var klar på stan började det spöregna så vi tog bussen hem medan mamma skulle utföra fler ärenden. Vi kom hem rätt så nyligen och är blöta båda två. Iz ligger och halv slumrar på golvet och är fortfarande rätt trött i kroppen från gårdagens fysträning och jag förstår honom. Hade också blivit trött om jag simmade konstant i flera timmar.
 
Blir lite rallyträning inomhus när vi båda vilat upp oss en stund. Vet inte riktigt vad jag ska blogga om eftersom det inte hänt någonting spännande.

Min rabattkod hos ZooZoo

Jag tänkte blogga om min rabattkod som jag har fått från ZooZoo nu när fler och fler har upptäckt deras webshop. Dom har ett stort utbud av allt tycker jag. Dom är trevliga att prata med och hjälper till så gott det går. Jag har ännu inte handlat någonting där pga min lilla ekonomi men så fort jag har råd så ska jag göra en beställning på lite nytt åt fluffet. Visste ni att man kan prenumerera på sitt hundfoder hos dem? jätte smidigt! Med min rabattkod får ni 150 kr extra att handla för om ni handlar för mer än 500 kr. Bra va?
 
 
 

måndag

iz och jag ligger i sängen och har det bra. sprang på toa en snabbis och när jag kom tillbaka hade en viss herre tagit min plats. så jag tog hans!

idag vet jag inte vad vi ska göra. det är kanske dags att börja träna mer på rallyskyltarna då det är tävling snart. måste bara kolla upp vilka skyltar som ingår i nybörjarklassen då jag har noll koll. vet några skyltar eftersom vi har tränat en del i skolan på specialidrotten men annars har jag ingen koll. det är tur att jag har en sån snabblärd hund som gör i princip allt för att jobba. perfekt nu när det är lite halv brådis till tävlingsdagen, för jag satsat på att iallafall gå av banan med godkända poäng. vi kommer att ha en riktig dommare på plats och det gör det hela mycket mer spännande.

jag ska kolla runt bland mina vänner och se om någon har teoriböcker för körkort som jag kan få låna då de är apdyra att köpa. för jag ska minsann ta körkort och jag ska ta det snart! fy vad jag längtar. att slippa vara beroende av bussar och kunna åka vart jag vill.


At home

Då har vi kommit hem efter en heldag ute vid testeboån. Izor fick bära klövjeväskan på ditvägen där det bland annat låg ett smarrigt märgben som han fick senare. När vi kom fram till ån så fick han simma efter sin boll. Den här hunden går knappt i vatten om han inte får en boll eller leksak. Men bättre det än att han inte svalkade sig alls då det varit riktigt varmt idag. Mamma och jag grillade sojakorv och det var inte så jätte poppis hos mamma som hellre vela ha kött att äta. Nåja, efter flera timmar utomhus har vi äntligen kommit hem. Iz är stendäckad och sover. Innan vi gick ut klippte jag tasshåret på honom, klippte klorna och rensade öronen från grus och lort. Har även städat hela lägenheten och nu ska jag bara ta det lugnt. Är ganska slut jag med efter dagens aktiviteter. Imorgon ska vi träna lite och nu har jag anmält oss till den inofficiella rallylydnadstävlingen som hålls av skolan. Hoppas vi har turen på våran sida när det är tävlingsdags.

Kepler och Izor 17/5-14


izor och Keplet










huvudvärk

huvudvärken dundrar, halsen gör ont och jag är yr som en höna. Tror att jag börjar bli sjuk, väldigt opassande. Har sovit bort ett dygn, och vaknade för inte så länge sen.
 
Igår efter utställningen hämtade L upp mig och vi åkte till Valbo och släppte hundarna. Kepler som aldrig har simmat tog sina första simtag och jisses vad duktig han var. Mesen Izor vela inte doppa tassarna ens eftersom det inte fanns någon boll att hämta. Till slut fick vi ut honom i vattnet också med hjälp av kottar och pinnar. Det behövdes verkligen då det var sjukt varmt ute. Min mobil ramlade i ån men klarade sig utan några som helst skador. Helt otroligt.
 
Nu ska jag se om jag får i mig någonting och sen ska jag ringa min mor och kolla vad hon har för sig. Vi skulle eventuellt gå ut och grilla idag. Trevligt, trevligt!

soool

idag hade vi riktigt fint väder här i gävle. sol och värme, jag gick utan jacka och tyckte att det var varmt. mötte upp mamma och vi gick en stund innan vi satte oss ner och kastade boll åt Iz. vi var ute i några timmar innan Iz och jag gick hem och tog det lugnt. jag diskade medan I åt en kycklingklubba.

vi har haft en mysdag. imorgon ska vi på hundutställning vilket jag ser fram emot. ska bli nyttigt för Iz att vistas i sån miljö.




livsnjutaren Izor




Snart är det slut

Nu är det inte många veckor kvar tills jag tar studenten. Har valt att inte göra någon stor grej utav det då jag tycker att det är slöseri med pengar som jag istället kan lägga på mitt hem och min hund. Att fira studenten kan kosta multum, man ska ha klänning, studentmössa, fina skor och allt vad det innebär. Jag ska se om jag hittar en enkel klänning som ser respektabel ut. Någon mössa har jag inte beställt då jag helt enkelt inte har råd, även fast mina föräldrar vill betala för en. För 500-700 kr kan jag köpa en låda hundmat åt Izor.
 
Slutpratat om studenten, Iz och jag ska tävla inofficiellt i rallylydnad innan skolan är slut då jag självklart ställer upp och tävlar då det är en skoltradition för oss. Det går som det går, tror inte att vi kniper första priset men jag tror absolut att vi kommer att placera oss eller i vilket fall bli godkända. Izor är så lättlärd och lätt tränad och vi har bara tränat rally 3 gånger och han kan flera av skyltarna som är med i nybörjarklassen.
Det ska i alla fall bli jätte roligt att delta och det blir nog en toppen dag.
 
I slutet av maj ska vi åka till Sandviken och titta på MH med klassen. Det ska bli spännande. Det är snart dags att boka in ett MH för Mr Fluff också. Får han inte 1:a på skott blir jag chockad då den här hunden är totalt oberörd av skott. Som valp var han uppvuxen vid en skjutbana så han hörde dagligen när folk sköt. Vi har även varit på klubben när de har haft skott träning. Inga problem alls. Det ska bli riktigt kul, se hur Izor reagerar på allt. Tror att spökena kommer att få sig en rejäl utskällning av honom. Haha.
 
Fluff ligger och sover på golvet och har kommit till mig några gånger och velat mysa. Sötungen. Idag får han en vilodag från 2 dagars hårdträning. Kanske tränar jag några moment i rallylydnaden senare. Nu ska han få sig en genomborstning. Borstade igenom honom i förregår men idag åker furminatiorn fram också, han har lite underull som ska väck.
 
Hoppas ni får en trevlig fredag. Har ni några planer för dagen? ♥
 
Här kommer lite bilder från när vi körde DP häromdagen.
 

Fullspäckad dag

Idag var vi inte så värst många på hundlektionen. Det var jag, Sabina, Emma, Christine och Matilda. Men det var helt perfekt, vilket team vi är. De höll sina lektioner och jag och Iz deltog såklart i lektionerna, det var allt från att lära sin hund bakdelskontroll till att hoppa över ett ben till att gå förbi en godisskål. Jätte roligt var det verkligen, alla var himla duktiga och förklarade utförligt hur sakerna skulle utföras och man fick bra med hjälp. Eftersom Izor är en hund som ger 1000% åt gången blev han rätt snurrig efter lunch så då tog vi det lite lugnt. Men jisses alltså, våra hundar, vilket gäng. Ingen bråkade på någon, Izor blev uppretad av Lucifer en gång och då började Izor att småmorra men annars var det inget, ett missförstånd mellan Iz och Max när det var rastningsdags men annars var det bara lugnt. Hundarna strosade på och när de rastades hade vi alla hundar lösa och de gjorde sitt och struntade fullständigt i varandra. Eller tja, Max är väldigt kär i Smilla så han släppte inte blicken från sin älskade.
 
Mot dagens slut var vi alla så himla trötta så vi typ la oss och halvsov i solen. I alla fall Izor och jag. Jag hade sjukt ont i fötterna av mina Dr Martens som jag gått omkring i hela dagen och trött i kroppen av alla kläder jag hade på mig då jag trodde vi skulle få regn. Men fick vi regn? åh nej, sol, sol, sol. Jag klagar inte men det blev en aning svettigt må jag säga.
 
På eftermiddagen gick Iz lös hela tiden. När vi gick in i klubbstugan och när vi var ute, när vi fick trängas med andra och deras hundar i dörröppningen och i kön till den heliga vattenskålen, eller vattenhålet som vi kallade det, Sabinas vattenskål. Izor var så cool och grym idag och det är synd att den sidan inte alltid syns på honom. För folk missförstår Izor jätte mycket. Izor är inte perfekt, men han är inte långt ifrån perfekt. Han har sina små problem som exempelvis att han kan agera väldigt fort och man inte riktigt hinner tänka vad som just hände. Det kan ha hänt 1000 saker men man står där som ett frågetecken och undrar. Han drar i koppel och kommer nog inte att sluta med det, men jag ger inte upp. Bara för att han inte kan gå ordentligt i koppel så ska han inte släpa omkring mig på gatorna. Åhnej, jag må vara liten men jag kan hålla tillbaka en stor hund.
 
För en halvtimme sen fick han kvällsmat, köpte färsk kyckling på coop åt honom, han fick två lår och kräktes upp ett halvt otuggat lår. Suck, när ska den här hunden lära sig att man tuggar maten? han är omöjlig. Detsamma gäller godis, han sväljer dem och hostar upp de senare så ibland flyger det ut godisbitar från Iz haha.

En dag på klubben i bilder

 

Gårddagen

 
 
Igår var vi på klubben och körde rallylydnad. Det gick hur bra som helst och jag hade Izor's uppmärksamhet hela tiden. Vi hade en rolig stund på klubben. När vi hade åkt hem gick vi en runda och körde DP runt i området innan vi gick hem. Izor har fått så mycket bättre balans sen vi började med DP och det är ju självklart. Kroppskontrollen har också blivit oerhört bra. Jisses vilken hund. Vi var även ute på gräsmattan som ligger vid pappa och kastade lite boll. Iz sprang som en blådåre upp och ner för kullen innan vi gick hem. Väl hemma fick han ett köttben att tugga på och sen gjorde vi kväll ganska så fort. Båda var jätte trötta.
 
 

Full fart Izor

 
 

bajs

nu tänkte jag ta upp ett ämne som folk helst inte pratar om. hundbajs!

sen Izor började med VoH har avföringen blivit minimal, vilketr helt fantastiskt! har sett hundar skita jätte lass och då undrar man vad de äter för slags mat. det märks tydligt i izors avföring om han har ätit någonting mer än bara voh och ben då avföringen blir mer.

potar med en bild på Izors avförong slm jag tog för några dagar sen då det var löjligt lite bajs. en chihuahua ka klämma ut mer. och jisses vad folk tittade när jag stod och analyserade min hunds avföring och sen tar kort på den! haha.

men det är inte mer än så här iz klämmer ur sig morgon och kväll. Ibland kan han bajsa en gång mitt på dagen också men i regel är det bara 2 gånger han gör ifrån sig per dag.


uope med tuppen

Blev en tidig kväll för oss igår. När vi kom hem från sista promenaden var det raka vägen till sängen.  Vaknade för en halvtimme sen kanske och har legat och funderat pp allt mellan himmel och jord.
 
Idag ska vi iallafall åka till klubben för att köra agility oxh jag ska passa pp att fråga Ulrika om tips inför slalomträningen. Så det är vårat mål inom agilityn just nu. Fixa ett snyggt slalom. Vi får se om jag kanske provar med bågar. Det ska iallafall bli sjukt roligt att komma ut och träna en stund. Och jag vet att en viss Mr Fluff också kommer att tycka det. 
 
Och igår efter badet såg jag hur pälsen har vuxit som ogräs på honom, han ser tjocl ut om hanbara står i profil men man känner revbena och sen börjar han bygga på fint med muskler. Det är främst under magen som pälsen vuxit enormt.  Han har alltid haft ojämn päls under magen efter operationen då de rakade magen/buken men nu minsann har pälsen vuxit ikapp.
 
Och han har inte heller fått några biverkningar av scalibor halsbandet vilket är positivt! 
 
 

Femte

Usch, nu har jag plockat den 5 fästingen på Izor. Men nu har han Scalibor på sig så det borde skrämma iväg de eländiga krypen.

Iz, jag och mamma har gått en längre promenad och tog med bollslungan så avslutade vi promenaden som vi nästan alltid gör, vid fotbollsplanen. Det blev lite bollkastning innan vi begav oss hem igen.
Izor är så jäkla go att kela med nu när han är extra mjuk och luktar så gott! Älskade unge.

Har ni plockat några fästingar på era hundar än?


Förmidddagen

Vi spenderade förmiddagen tillsammans med L och Kepler. Vi åkte till Skutskär och släppte hundarna på stranden så de fick leka och ha sig. Inte för att dom lekte speciellt mycket tillsammans. De båda var ute efter 1 sak och det var att fånga bollen först. Vi hade med oss två bollar, en varsin men tyvärr så tappade Kepler bort sin boll någonstans ute i vattnet.
 
När vi åkte hem var jag inne en snabbis på apoteket och köpte ett Scalibor halsband åt fluffet och när vi kom hem var det raka vägen in i badkaret. Han stank SKIT av alla alger och skit som låg i vattnet så jag passade på att schamponera honom innan halsbandet sattes på.
 
Jag hittade 1 krypandes fästing på honom nyss, den följde säkert med från stranden. Tur att jag var snabb nog att se den för att sedan snabbt elda upp den.
 
Nu ligger Izor och sover på golvet och jag ska se vad som finns på tv. Vi ska gå över till mamma sen en stund också innan vi går ut.
 
 
 

nybadad








Studenthoppet

Tänkte sammanfatta gårdagen lite.
Emma hämtade upp mig och Iz strax före 5 och vi åkte direkt till klubben. När vi kom fram var resten av klassen redan på plats och vi började hjälpa till, tja. Jag gjorde kanske inte så värst mycket men de andra jobbade på bra.
 
Det började droppa in folk med sina hundar och Izor var störtskön. Han varken skällde eller morrade på någon hund. När tävlingen var i gång så skällde och skrek alla hundar som väntade på sin tur, jäklar vilka taggade hundar. Izor var knäpptyst trots att en viss terrier hade en tendens att reta upp andra hundar och en Papillon som gjorde utfall mot Izor ca 30 cm ifrån honom konstant. Han satt fint vid min sida och tittade på allt som hände.
 
Tävlingen höll på i 3 timmar och vi var helt slut när vi åkte hem, Izor somnade i bilen och när vi kom hem fick han ett grisöra att tugga på och sen sa vi god natt.

Bilder

 

Hemma

Hemma efter 3 timmar på klubben, Izor skötte sig exemplariskt. Han var så duktig. Inte ett skall, inte ett morr, ingen stirrande blick utan en ganska chockad och förvirrad Izor som sen slappnade av. Han hälsade på massor av människor som inte kunde låta bli honom och han fick träffa en av sina favoriter Cornelia som jag tror, gjorde hans dag.
 
Bilder kommer jag lovar men det blir imorgon, nu ska vi göra kväll. Izor ska få ett kycklingben till kvällsmat då han inte behöver den andra halvan av voh korven.
 
God natt!
 

ute i solen


























socialisering

Jag vet att jag tagit upp det här ämnet förr men jag gör det igen. Izor som haft så svårt med nya människor är så duktig nu. Han har verkligen utvecklats. Idag träffade han Pernilla för första gången och han tokskällde på platsen han satt på (han får inte följa med till ytterdörren när det plingar på) och när han lugnade ner sig så gav jag honom ett frikommando och han sprang fram till P, nosade på henne och vände rumpan till direkt. Det slutade i ett hångelkalas, tur att hon inte har bacillskräck.
 
Det är så roligt att få se sin hund utvecklas, det värmer verkligen i mattehjärtat. Min fina Izor, tänk vad vi har kommit långt på två år.
 
 

Morgonpromenad

Idag gick Pernilla och jag en promenad med Mr Fluff. Vi var ute i drygt en timme och kom precis hem, vädret är fint och det ser ljust ut för eftermiddagens agilitytävling.
 
Tänker inte göra speciellt mycket tills det är dags att åka, ska väl försöka få i mig lite mat så jag klarar mig under dagen. Det ska bli spännande att se hur Izor är bland alla hundar. Det kommer nog gå jätte bra, får förtydliga för honom om han skulle börja bete sig illa att han lägger av med det.
 
Förhoppningsvis kanske vi kan köra ett litet pass efter alla som tävlat, det vore jätte skoj då mitt agilitysug är så stort. Ska ta hjälp av Ulrika för att få till slalomet, han tar 12 pinnar men är på tok för seg då han vid varje pinne tar kontakt med mig och det drar ut på tiden.
 
Tränar ni någon hundsport?
 

Agilitytävling

God morgon alla morgonpigga. Izor och jag ligger och drar oss i sängen och förbereder oss inför agilitytävlingen vi ska gå på imorgon som skolan arragerar. Inte som deltagare utan som fotograf faktiskt. Så jag håller verkligen tummarna att det blir några bra bilder nu.
 
Izor följer med för att jag inte vill åka ifrån honom och sen för att han ska börja vänja sig ordentligt med sån miljö. Jag ska börja ta med honom oftare på tillställningar för miljöträningens skull.
 
Vad vi ska göra innan vi åker till klubben vet jag inte! har ni några tips på vad vi kan göra?

Vad tänker folk med?

Blir så irriterad på olika hundägare. Varför tar man inte reda på fakta innan man skaffar en hund? varför tar man inte reda på om hunden bör göra diverse tester eller inte? är det ren lathet eller bryr folk sig inte för 5 öre?
 
Från att jag började med hundar visste jag att rasen jag sysslade med (Tervueren) skulle genomföra MH och vara röntgade innan de fick avlas på. Det har suttit som skrivet i sten för mig, och för all tid som gått har jag lärt mig så mycket om hundar, både inom avel och som sällskapshundar. När jag köpte Izor visste jag att han var en Tervueren då jag hade kvitto på det, jag visste att hans föräldrar hade känd mentalstatus då det står på nätet, jag visste när han var född då det stod på papprerna och jag visste att jag hade köpt rätt hund då jag kunde läsa av chipet.
 
Då undrar jag, varför lägger folk inte lite mera tid och tänker igenom sina hundköp? visst kan man impulsköpa renrasiga hundar också och det är minst lika fel i mina ögon.
 
Nu ska sura tanten gå ut i köket och se vad som finns att äta.

May. 11, 2014














Lydnad

Var ute och körde ett pass med Iz, mina strumpor är dyngsura och Izor är blöt trots att jag torkat honom. Han ligger och flämtar på golvet och jag sällskapar honom genom att ta ner laptopen på golvet och skriva härifrån.
 
Idag klickade det verkligen i träningen för oss. Izor presterade sjukt bra, han hade en jäkla attityd och full fokus på mig under hela passet. Han flamsade inte eller så utan tog träningen på allvar. När vi kom ut på planen och han såg träningssakerna tog han ett frivarv då han blev så glad innan vi kunde starta.
 
Tog med mig bitkudden ut för att ha mellan pauserna och jag har glömt bort hur stark han faktiskt är. Jag höll på att ramla omkull flera gånger. Han greppade bitkudden fint och var helt galen i den. Märks att vi inte tränat seriöst på länge. Nu ska vi ligga i med träningen så vem vet, ett Lp1 kanske inte är så långt borta?

Säljer min furminatior

 
Säljer en Äkta furminatior för långhåriga hundar (den äldre modellen) använd ett fåtal gånger. 150 kr (kan skickas mot fraktkostnad)
 
 

Storstädat

 
Har skurat golv, dammsugit, plockat undan, torkat lister och möbler, borstat bort hundhår från möblerna och skakat om mattorna. Fönstrerna är öppna och doftljusen brinner för fullt. Min lägenhet är äntligen fin och fräsch igen. Har mått så dåligt ett par dagar och inte brytt mig om hemmet. Och fy sjutton vad det blir skitigt fort. Usch! Jag vill ha ett rent hem.
 
Ett tips som jag kom på för länge sen är att när man byter dammsugarpåse (i mitt fall tömmer jag bara behållaren då den inte har någon påse) och dammsuger upp lite vaniljpulver. Lägenheten fick en svag doft av vanilj istället för den unkna doften av damm.
 
Nu är jag i princip klar med allt, har under tiden gått med en ansiktsmask och har just precis tvättat bort den. Kanske tar ett långbad idag. Ska träna lite med fluff efter att jag ätit någonting.
 
 

godmorgon

vaknade för drygt 2 timmar sen men har legat och dragit mig i sängen. Izor har sällskapat mig genom att sussa sött nere vid fotänden.

idag kommer en kvinna från bollnäs och hämtar canvasburen. jätte skönt att bli av med den nu när ekonomin är så tajt. och Izor ligger inte ens i den så den tar bara upp en massa plats här hemma. trodde jag skulle få mer användning för deb när den köptes in men tydligen inte. får köpa en ny i framtiden om det behövs.

K kommer hit senare ikväll och lämnar min pedal till symaskinen och dp kan jag äntligen börja sy. ska läsa manualen några gånger så jag vet vad jag håller på med först. det var så länge sen jag sydde nu på egen hand.








Slappar

Ligger här i soffan och tänker på livet. Tänker på att jag har en helt fantastisk hund, att jag har en fantastisk familj som bryr sig om mig och att jag lever. Izor har varit så trött idag, eller jag har snarare låtit honom få sova ut ordentligt så det har inte blivit av med klickerträningen. Men ska sätta mig ner och träna lite med honom om jag orkar idag. Ute är det grått och mulet igen, det är verkligen deprimerande. Jag ska tända ett ljus för bästa Fia och mysa till det lite. Mina tankar går till henne, vart hon nu än är och till hennes familj. Jag har gråtit så mycket de senaste dygnen att tårarna inte rinner mer.
 
Men nu ska vi tänka positiva tankar, jag har fått canvasburen såld och är väldigt sugen på att göra en liten beställning till Izor. Lite olika tuggben kanske? Ett paket kommer att komma till mig med paracordsnören och med knäppen. De borde komma nästa vecka. Har eventuellt en beställning på g till nästa leverans av snören. Jätte roligt att folk börjat se mina verk.
 
 

Årets första fästingar

Vi kom hem efter drygt en timmes promenad med Helena och Charlie, självklart blev det massa bus och lek också. Vi brukar alltid starta med lite lek innan vi promenerar så hundarna får leka av sig. Vi traskade runt i skogen, mötte en ryttare och häst och hundarna sprang omkring och hade det jätte skoj.
 
Vi tog cykeln till skogen så det var bara att sela på Izor och jisses, hunden måste ha ätit raketbränsle till frukost, det var bara att hålla i styret och hoppas på det bästa. Vi kom i alla fall oskadda fram till skogen, hemresan gick betydligt bättre. Han hade ett fint tempo hela vägen och när vi kom hem hittade jag 2 krypandes fästingar på honom. usch! Så på måndag ska jag köpa scalibor. Har hört så mycket skit om scalibor i alla år men vill man inte ha fästingar på sin hund får man faktiskt ta och sätta gift på den, bärnsten tror jag inte en jota på. Inte på en hund som får springa i skogen. Sen finns det såklart hundar som reagerar negativt på scalibor och då får man tänka om men jag vet att min hund inte reagerar dåligt på det och han har fått minimalt med fästingar så jag tänker fortsätta med det. Visst har han fått fästingar trots halsbandet men det var inte ens 15 stycken på en hel sommar.
 
Det sägs att det blir en riktig fästingsommar iår, uscha!

Charlie och Izor

 
 
 
 

alldeles nyss












Säljes

Canvasbur säljes Aldrig använd utomhus, den har bara stått inne i min lägenhet. Strl XL 550 kr. Går att fälla ihop den och handtag finns, väldigt praktisk bur. Fällen igår ej

 

Träff med Charlie och H

Har skrivit några artiklar och ska strax klä på mig ordentligt och gå ut och gå en sväng med Izor. Vi ska träffa H och Charlie om drygt  en timme så de får leka lite i skogen. Väldigt passande då Izor inte fått göra speciellt mycket de senaste dagarna pga personliga skäl. Efteråt hade jag tänkt att vi ska köra ett klickerpass när vi kommer hem igen för Izor lär vara ganska trött i kroppen efter skogsleken med sin fina kompis.
 
Vädret är så fint och jag hoppas det kommer vara lika fint ett tag framöver i alla fall så att man får njuta av vädret. Nu har vi haft regn i flera dagar och det är jätte trist! Man har ingen lust att vara ute när det är grått och kallt.
 
 

Izor för drygt 2 år sen

Tycker ni att han har förändrats? man kan inte tro att det är samma hund!
 

Trasig skrivare

 
Skulle byta färgpatroner i min skrivare igår och såklart började den att krångla. Den sa att det var fel på maskinvaran och att det var fel på patronerna. Så mor som ändå hade vägarna förbi stan plockade med sig mina patroner för att få nya. När hon kom hem med dem och jag testade att sätta i dem så sa skrivaren samma sak. Jahapp, då är det bara att åka in med skrivaren så de får ta en titt på den. (pratade med dem igår så de bad oss komma in med skrivaren om den skulle krångla ytterligare.
 
 
Jag hade tänkt framkalla lite nya bilder på Izor samt mina änglar Lisa, Pandora och hararna att sätta upp på väggen men det får bli när skrivaren är fixad.
 
Idag har vi äntligen finväder, solen skiner och himlen är molnfri. Tänkte gå till naturreservatet med Iz och promenera den längre skogsrundan. Det är så skönt att ha skogen så nära som jag har trots att vi bor i centrala Gävle.
 
Min fina storasyster fick en lägenhet i Uppsala efter 3 års tid. Grattis. ♥ Då kan Izor och jag komma och hälsa på oftare och stanna längre vid varje tillfälle. Lägenheten ligger väldigt nära naturreservatet som vi gick omkring i förra året. En fantastisk promenadslinga verkligen. Naturen i Uppsala är så fin. Tänk om man hade bott där.
 
Nu ska jag göra lite nytta här hemma, piercade om mitt andra öra idag då min tragus lossnade. Nu gick nålen verkligen igenom brosken så förhoppningsvis sitter den där nu. Hej så länge.
 
Slänger upp en bild på fluffet när han var yngre. Visst var han söt!
 

mums med grisfot






Rugging väder

Ute är det grått och trist, kom just in med en blöt och smutsig terv efter en längre promenad. Vi stötte på några hundar och mötena gick jätte bra. Sista mötet var med någon skällig blandras och Iz lyfte inte ens på svansen som han i vanliga fall gör vid hundmöten. Svansen hängde i en neutral hållning.
 
Koppeldragandet har också blivit bättre, han drar fortfarande i koppel, ja! men han drar inte för sitt liv som han verkade göra förr. Och han har äntligen börjat lyssna på tillsägelser under promenaderna. Förr lyssnade han inte alls, kändes som om han inte brydde sig för 5 öre och det är frustrerande.
 
Mamma och jag har suttit och pratat om mina framtidsplaner och om lite annat också, bla om Fia som betytt oerhört mycket för mig. Det är helt sjukt vad man kan sakna någon man bara träffat en gång. Vi hoppas att du har det bra där uppe.
 
Nu ska jag klickerträna lite med prinsen så att han får använda hjärnan lite.

sorg

Igår fick jag veta det tunga beskedet att en person som stått mig väldigt nära har tagot sitt liv. Jag är helt tom på insidan. Den här människan har varit min idol, skyddsängel och en vän jag kunnat lita på i alla väder. Trots att vi bara träffats 1 gång så kändes det som om vi känt varandra i evigheter. Kommer kanske bli lite tomt på bloggfronten ett tag då jag är otroligt nedstämd och ledsen. Hoppas ni har överseende med det. 
 
Vila i frid älskade vän, vi älskar dig. 

matleverans








Pälsvård

Många komentarer jag får om Izor är bl.a. om han kräver mycket pälsvård. Svaret är ja! för att slippa tovor i pälsen bör jag sköta hans päls varje/varannan dag eftersom han får springa i skog/högt gräs osv som kan orsaka tovor. Sen får jag frågan vad jag använder mig av för något när jag sköter pälsen på honom.
 
Börjar alltid med att spraya på lite balsamspray för att det lättare ska gå att kamma igenom honom. Jag använder mig av k9's balsamspray. Den är mild och luktar gott samt att pälsen blir lätt att hantera.
Därefter kör jag igenom honom med min borste från Maxipini som jag är supernöjd med. Pälsen blir glansig och lägger sig rätt, sliter minimalt på honom och får med sig en hel del underull.
Och till sist en vanlig tandard kam för att finjustera pälsen där den är tätare/längre. Den är också väldigt bra vid fällning då den får med sig väldigt mycket underull om man gillar pill-jobb som jag gör.
Det var allt. Mer gör jag inte med hans päls! Händer någon gång att jag drar igenom honom med furminatior men det är inte alls lika ofta.
 
 

Fotografier

 

Pilates och Izor

 
 

Morgonpigg

Vaknade halv 7 imorse och har varit igång. Izor ligger och sover men strax ska vi köra ett pass med pilatesbollen men innan det ska gå ut för lite uppvärmning. Senare idag har jag ett möte som jag måste gå på så mamma tar Izor en sväng för lite sällskap.
 
Vi har inget roligt väder idag, grått och trist. Hoppas att det blir fint till helgen.
 

löpträning

igår var vi som sagt på hundplejset tillsammans med resten av specialidrotts eleverna. det var ett mysigt litet ställe men hade lite dåligt utbud för att vara ett hund café. vet dock inte om dom bytt inriktning sen de bytte lokal.

vi fick iallafall träffa hundfysioterapeuten Emma som var väldigt duktig. hon förklarade allting väldigt bra och Izor fick testa gå på löpband. det är nog första gången han gjort det. i börjab tyckte han att underlaget var lite äckligt och obehagligt då marken helt plötsligt rullade iväg men efter en kort stund tog han ut fina steg och jobbade ordentligt.

sabina hade med sig sin aussie Smilla som går i passgång och man såg verkligen stor skillnad pp hennes gångstil så fort hon kom upp på löpbandet. Hon var inte ett dugg bekymrad över underlaget och travade på fint.

efter besöket pp hundplejset begav jag och sabina oss ner till djuraffären. jag upprepade gång på gång hur fint Izor gick i kopplet och fick bekräftat av S att han passade. hon förklarade att det inte var någon fara utan att han bara överansträngt sig. idag har han gått rent så det var bara tillfälligt. skulle hab däremot inte sluta passa skulle ett vet besök nog blivit av för att se om han hade ont.

vi traskade ner till gävleborgs zoo och S köpte en godisbag, jag betalade för hundmaten som kommer idag. 720 kr ink rabatt... allt blir bara dyrare och dyrare som har med hund att göra. nåja, izor måste ha mat. that's it. vägde honom också och nu väger han 24.4 kg. han är i fint hull så det måste vara musklerna som väger eftersom vi fystränar rätt mycket nu när snön är borta. man känner även på honom att han är fin i hullet och har fin muskulatur.

klippte även klorna på honom igår och borstade igenom honom. jisses vad päls en hund kan ha.










Min boll

 

Hundplejset

Onsdag idag, det innebär skola för Izor och mig. Idag ska vi besöka Hundplejset som ligger på söder tillsammans med resten av specialidrotts eleverna. Eftersom det är ett hundcafé så var det ok att Iz följde med. Ska bli jätte spännande då jag aldrig har varit där. Kanske händer att jag börjar fika där framöver. Jätte bra träning för Izor också att vistas i ett café med andra hundar.
 
Ute är det grått och det regnar. Inget roligt väder för 5 öre, tack och lov kommer vi att vara inomhus. Känner att jag är på väg att få en förkylning så jag ska klä på mig lite extra.
 
Pratade med min syster i telefon ett tag och vi pratade om allt mellan himmel och jord, vi pratade om mina framtida planer, om hundar, hamstrar och en hel del annat. Det var en jätte mysig pratstund och jag längtar tills nästa gång vi ses. Förhoppningsvis kan Iz och jag åka ner och hälsa på henne snart. Min syster bor i en studentkorridor och alla kanske inte uppskattar att en hund dyker upp men de i hennes korridor är så snälla. Izor är varmt välkommen dit igen och de blev jätte förtjusta i honom.
 
Nu ska jag hämta en kopp kaffe och se på tv innan vi ska börja röra oss mot bussen. Ha det bra allihop!
 

Halsband säljes

Slitstarkt sidenhalsband med snabbknäppe strl 45. Aldrig använd - 200 kr (nylonband på baksidan)
Halsband med snabbknäppe utan koppelhake. Strl 45. 120 kr
Regnbågsfärgat halvstryp strl 40 (stängt läge) strl 50 i öppet läge 150 kr
Neongrön och svart flätat halsband med snabbknäppe (dock utan koppelfäste) strl 45. 100 kr
Neonorange halvstryp med neongrön insida strl 45 (stängt läge) 120 kr
Helstryp neongrön med svart insida. Strl 45. 120 kr
Helt nytt halvstryp i lädet, aldrig använt. Strl 50 (stängt läge) 150 kr
 
 
 
 

Hundmat

Ringde och beställde en låda VoH tills på torsdag då det börjar bli tomt i frysen. Så jäkla skönt att djurbutiken har hemkörning så slipper vi bära 20 kg mat.
 
Iz och jag kom in för en stund sen, vi har varit ute och cyklat samt träffat L och Kepler. Jisses vad en valp kan växa fort, han har vuxit om Izor med hästlängder. Det blev en stor Schäfer av honom ändå, trots att vi trodde att han skulle bli liten.
 
Hundarna lekte inte speciellt mycket, Izor leker bara med vissa hundar, även om det är hans kompisar så kan han låta bli att leka med dem. Det tycker jag är jätte bra, att han kan umgås bland sina kompisar utan att ständigt hålla på att leka. Att de faktiskt kan koppla av.
 
Nu sitter jag och smider lite framtidsplaner, om allt går som det ska kommer det att bli perfekt. Ska få låna teoriböcker för körkort av fina C, här ska det tas körkort!

Iz och Kepler

 

Ny outfit

Izors biabädd är svart, en bra färg som passar överallt. Men jag tycker att det är oerhört tråkigt med en svart bädd så igår klädde jag om bädden lite snyggt, ska sy och fixa till den ordentligt sen när jag får min pedal till min symaskin. Den nya gav bädden en helt ny look. Tycker att det blev riktigt snyggt. Och för en gång skull ser man inte det enorma hålet som min avlidna hare Yra tuggade sönder.
 
Det är så jäkla roligt att göra om saker. Ibland är det mycket roligare än att köpa nytt eller vad tycker ni?
Klädde även om min soffa och helt plötsligt känns den mycket större. Tänk att så lite kan göra så mycket.
 
Ledsen för kass mobil bild
 
 

Hemma

Vi packade in hundar, saker och oss i bilen och rullade till Gävle kl 6. När vi kom fram började vi fixa i ordning min lägenhet. Vi satte upp tavlor, klädde om soffan, rullade ut nya mattor osv. Helt plötsligt blev min lägenhet jätte stor. Alla saker bara försvann kändes det som när det kom på sin rätta plats. Klädde om Izor's biabädd med ett turkost tyg så den är riktigt snygg nu!
 
Tidigare idag pratade jag med min fina uppfödare ett tag i telefon. Det blev såklart mycket hundsnack. Berättade om hur go Izor har varit och vilken fantastisk hund han är. Fy sjutton vad jag är nöjd med val av uppfödare och hund. Bättre hund hade jag inte kunnat få.
 
Nu sitter jag i min nybäddade soffa och funderar på vad vi ska göra av morgondagen. Ett fyspass ska vi garanterat köra, vi ska även träffa Linnéa och Kepler. Jisses, han måste vara enorm nu! Har inte träffat honom på drygt en månad och valpar växer som ogräs!
 
Ska bädda ner mig framför tvn och göra kväll tror jag. Har fått mycket gjort idag. Är rätt sliten i kroppen. Ledsen för den dåliga uppdateringen.

På en åker

Dagens lydnadsträning gick åt pipsvängen, men vad gör det? vi avslutade träningen och bättre val har jag inte kunnat ta. Man ska inte träna hund om man blir irriterad eller less. Då blir det bara pannkaka av alltihop.
 
Jag tog med hundarna ut på åkern för att låta dem springa omkring på det gröna gräset... Trodde jag. De stod som korna en bit bort och betade gräs. Så tog fram en leksak för att få fart i hundarna. Båda var riktigt lata idag men till slut fick jag fart i dem båda.
 
Efter en stund på åkern tog jag i tur med Millas klor. Hon skrek, tjöt och höll på. Och jag lät henne hålla på, höll bara i tassen och släppte inte. Till slut gav hon sig när hon insåg att jag inte tänkte knipsa av hennes tassar så fick jag klippa klorna. Jisses vad envisa hundar det finns. Är så glad att Izor inte har någonting emot kloklippning. När han flyttade hit så var han väldigt skeptisk när man pillade på tassarna men jag visade direkt från början att jag bestämmer och att det inte lönar sig att streta emot.
 
 

Åkerbus

 

vårdhund

ligger i sängen med en trött Izor vid min sida. idag har hab knappt varit med mig utan har svansat efter L som inte mått bra. izor har varit så lugn och duktig. inte lämnat L för en sekund.

jag har mest hållit mig i ateljen och pysslat. har gjort två små figurer och lite armband till mig själv. nu håller vi på att göra kväll. imorgon hoppas vi på lite

värme så vi kan vara ute mer. God natt!



pyssel

izor ligger i sängen och jag pysslar i ateljén. sitter och försöker göra lite armband. lättare sagt än gjort. vaknade väldigt sent idag och jag känner inte för att gå ut och träna hund. har skrapat Millas tänder så nu är hon fri från tandsten. hon var jätte duktig och låg snällt på sidan och lät mig skrapa tänderna i lugm och ro.

det ser ut att bli regnväder nu snart. himlen är täckt av gråa moln. får köra lite inomhus godissök med hundarna så att de får lite mental träning.

vi stannar kvar här i söderhamn en dag till så vi rör oss mot gävle på måndag.

kvällmys

Sitter och fixar träningsgodis som jag ska ha till hundarna imorgon. L har köpt torkad kyckling lever som jag tänker klippa i mindre bitar. Det luktar riktigt illa om levern men man lär sig att acceptera lukten. Detsom är trist är att händerna stinker lever i flera timmar, trots att man gnuggat dem såriga med en liten skrubb borse. Nåja, man dör inte av lukten och hundarna får en riktigt smarrig belöning.
 
Vi åker hem till gävle på söndag. L och K skjutsar ner mig och Izor samt lite saker som jag ska få med mig till lägenheten. Och jag har äntligen fått en symaskin! Mamma och pappa är så snälla och betalade för min efterlängtade huskvarn. Finns ingen bättre symaskin, så är det bara. Så nu ska jag äntligen börja sy igen, ska få en snabbkurs av Lisa då jag helt har glömt bort hur symaskiner fungerar. Haha, men så fort jag sätter mig vid maskinen kommer jag nog ihåg hur allt går till. 
 
Nej nu ska jag sluta skriva, känner att jag babblar på om ingenting meningsfullt just nu. Kommer väl med ett inlägg eller två imorgon.
 
Hoppas ni får en fin fredag. ♡

Tandsten och hundmat

Idag har vi tagit det lugnt, Milla har fått ta det extra lugnt på grund av att hon blev halt igår efter skogspromenaden. Jag passade på att skrapa lite tandsten på hennes tänder, ska fortsätta senare idag eller imorgon. Iz har tack och lov ingen tandsten fast han är dålig på att tugga på ben. I alla fall såna där råhudsben. Men köttben och annat äckel päckel har han ingenting emot. Varför jag säger att det är äckligt är för att jag är vegan som många inte tror med tanke på vad jag ger min hund för föda.
 
Jag tycker att foder är något man ska prioritera högt om man ska ha hund eller andra djur. Har man inte råd att ge dem att bra foder så tycker jag att man kan ha ett gosedjur hemma istället. Tänk om vi åt skräpmat 7 dagar i veckan eller lät småbarn äta godis och dricka läsk under hela uppväxten. Nej ett bra foder som täcker allt en hund behöver är viktigt. Sen så får man såklart se efter vad ens hund behöver, vissa kan behöva något tillskott och då är det viktigt att man ser över det och ger hunden det.
 
Izor äter som ni redan vet, VoH nr. 25 (laks) och utöver det får han något några gånger i veckan. Det brukar bli revben, grissvansar, grisfötter osv. Ibland får han även en bit lever eller hjärta i maten så det inte blir så enformig föda. Jag barfar alltså inte Izor och kommer inte heller att göra det. Kan man inte hela barf cirkeln så tycker jag att man ska låta bli att barfa sina hundar. Verkar som om  det blivit någon slags trend att man ska ge hunden den typen av mat. Visst, hade jag haft kunskap, tid och en rejäl frys hade jag kanske barfat Izor. Men eftersom jag inte har tillräckligt med kunskap om barf så låter jag bli. Risken att han blir utan viktiga vitaminer och mineraler är stor och den risken är inte värd att ta. Färskfoder är minst lika bra som barf tycker jag. Och då vet jag att min hund får i sig alla vitaminer och mineraler som han behöver.
 
Vad ger du din hund för foder?

Gårddagen i bilder

 
 

kroppskontroll

vi gick till skogen idag, L, P och K tillsammans med hundarna. självklart blev det en hel del träning under promenaden. izor fick balansera på nedfallna träd, stenar och på klippor. vi körde även lite annat, bla uppletande och lite trick. milla fick träna lite kroppskontroll och tråkigt nog ramlade hon och gjorde illa tassen. när vi kom hem stretchade jag M och sen har vi bara tagit det lugnt.

tidigare idag tränade vi lite lydnad så ficl hundarna godisregn ute i trädgården. vi fick även besök av lilla Astrid som lekte så fint med Izor och Milla var med i ett hörn.

vi har haft en toppendag med andra ord trots att dagen började väldigt sent för de flesta i huset.










RSS 2.0