valborg








Första beställningen klar

Gjorde nyss klart min första beställning som lilla blandrashunden Roxy ska få av sin matte Frida. Vi hoppas att halsbandet passar och att ni blir nöjda med det. ♥
 
 

Lydnadsträning

Efter ett snabb besök hos Robin gick Izor och jag till fotbollsplanen och tränade lite lydnad. Gick verkligen bra, han var fullt fokuserad, fuskade eller slarvade inte. Körde linförighet och han hängde med bra i svängarna. Tränade även ingångar och jisses vad klossen har hjälpt oss. Han sätter sig jätte snyggt.
 
Sen lattjade vi runt lite grann innan vi kom hem, nu ligger han och sover. Han har fått en ordentlig genomborstning, och klorna klippta. Nu är det inte mycket päls kvar på grabben fast det kan se så ut.
 
Ska vädra lägenheten då det luktar instängt och piffa till den lite, nu fick vi finväder också. Blir kanske en sväng till skogen senare idag.

Gårddagen i Skutskär

Iz och jag tog bussen till Skutskär kl 4, vi mötte upp S och hennes hundar vid Berget och gick mot stranden. Izor var extremt jobbig, kunde inte uppföra sig för 5 öre (han vet att det alltid är någonting roligt på g när vi träffar banditerna). Han drog i kopplet, tuggade på det vid tillsägelse osv så jag gav upp efter halva vägen. Men tappade inte humöret i alla fall, fick lite ont i ryggen av hans dragande men det överlevde jag. När vi kom till stranden var en barnfamilj där så för att inte riskera att hundarna skulle springa dit och kanske skrämma mamman och hennes bann varv den ena var ett spädbarn så visade vi respekt, hejade lite på håll och gick iväg till en annan del av stranden som är ganska enskild. Det vore hemskt om hundarna hade sprungit dit, även om ingen av dem vill någonting ont så skulle mamman kunna tro att 3 stora hundar var på väg att bita henne eller barnen.
 
Hundarna badade inte speciellt mycket, hade med en boll som vi turades om att kasta men såklart var det långgrunt så hundarna fick inte ens chansen att simma efter bollen. Men de fick istället springa och trava i vattnet och det är kanon för kroppen.
 
Vi fick även besök av ett svan par, jätte vackra fåglar. De var totalt orädda för hundarna och hundarna stod som paralyserade. De rörde knappt en fena och bara tittade på svanarna som simmade mot oss. När de började komma lite för nära så såg vi hur stora svanar faktiskt är. Jisses vilka bjässar!
 
S kallade in Smilla och jag försökte distrahera Izor. Ingen av oss tänkte speciellt mycket på Arach tills vi bara såg svanstippen av honom då han var på väg ut i 190 mot svanarna. Men blev de rädda? nä! Hanen lyfte upp vingarna Och vände sig om och simmade vidare. Arach var inte ute efter att döda dem, han såg dem inte som byte utan han trodde väl att de vela bli kompis med honom. Tack och lov kom varken någon svan eller någon Arach till skada.
 
Till slut tröttnade hundarna på fåglarna och började leka istället, Izor som fick sin boll snodd av Arach gång på gång vågade inte riktigt vara med i leken efter flera tillsägelser från Arach sida. Izor älskar sin boll och Arach tyckte att den bollen skulle han ha. Och Izor är väl inte den som är jätte rädd om sina saker utan han släppte bollen när Arach var i närheten och då kom A snabb som en vessla och tog bollen ifrån honom. Det slutade med att grabbarna småtjafsade om bollen så vi plockade bort den. Och då kom våra plattskalliga strutnäsor på att man kan leka med varandra! Till slut så var Izor med i leken efter att ha psykat Sabinas väska då han verkligen trodde att allt i hennes väska bestod av bollar. Det är skönt med en föremålsintresserad hund, men ibland kan Izor vara lite väl. Så blev han igår. Han coolade ner sig i alla fall när vi gått ifrån stranden.
 
S och jag pratade om allt mellan himmel och jord men främst om hundar (såklart). Hon följde med mig till bussen och vi bestämde att vi ska köra lite blodspår så snart som möjligt. Vi har klövar och S har blod. Det är bara att tuta och köra. Vi får se vart vi kommer att hålla hus eftersom min ekonomi säger stopp för bussresor utanför min zon. Förhoppningsvis löser det sig på ett enkelt och smidigt sätt.
 
 

Strandskoj med banditerna

 
 
 
 

Lite hantverk

Här kommer några bilder på hantverk jag gjort på senare tid. Som ni ser har det blivit mycket paracord på senare tid men det är för att det är så himla mysigt att sitta och knyta halsband. Ska köpa en symaskin av L, då kommer jag att sy fler halsband och kanske ta emot beställningar. Beställningar av paracordhalsband är välkomna. Jag har både material och tiden för det. Faktum är att jag fick min första beställning idag. Känns jätte roligt! ♥
 
 

Bad, promenad och sol

Mamma kom över vid 10 halv 11 tiden och vi tog Izor på en långpromenad i det fina vädret. Vi gick dryga milen sammanlagt och stannade till på vägen för att låta Izor bada i Testeboån. Han simmade och dök efter sin älskade tennisboll ett bra tag innan vi beslutade oss för att gå till Öster, där vi släppte honom i en rastgård och efter det valde vi att gå hem då det började kurra i magarna. Väl hemma fick Iz ett märgben och nu sover han som en stock på golvet. Valde att pierca om min smiley för inte så länge sen pga att den hängde på tok för långt ner, sagt och gjort. Nu hänger den där den ska hänga, det ser jätte bra ut. 
 
Ska träffa Oosko en sväng idag, får se vad vi hittar på. Är rätt slut i kroppen efter den långa promenaden. Kanske knyter ett halsband. Har iofs knutit ett flertal halsband som inte ens har kommit till användning. Jag väntar på att mina nya färger ska komma som jag har beställt, och sen så kan jag eventuellt ta emot beställningar om folk är intresserade av halsbanden jag gör.
 
 
 
 

Skogen

Blev rastlös av att sitta hemma så efter en liten fotografering med Izor begav vi oss ut och cyklade till måsberget där vi körde olika balansövningar samt uppletande. När vi var lagom nöjda åkte vi till den stora hundrastgården på Brynäs och sen tog vi en längre väg hem och väl hemma var Izor riktigt trött då jag var lite väl elak mot honom och lät han jobba extra mycket idag. Vi ska inte falla tillbaka på latsidan utan konditionen bör bli bättre!
 
Många jag känner tycker redan att Izor är i väldigt fin form och jo det vet jag att han är men han behöver få bättre kondis och mer muskler. Men för sjutton, vi har hela sommaren på oss och hösten att fysträna. Imorgon åker vi nog till ån så han får simma i några timmar.
 
 
 
 

Mr Fluff

 

lydnads träning

varit ute med Fluff en längre stund vid lunchtid. vi gick runt på brynäs, gick runt bland områden som vi inte gått i tidigare osv. sen begav vi oss till fotbollsplanen och där var det några som tränade men jag gick undan en bit och tränade lite linförighet och läggande under gång. i början var han verkligen övertaggad men efter några springvändor med bollen så fokuserade han till 100. är jätte nöjd över dagens träning. blev ett väldigt kort pass då värmen slog till.

har även hunnit borsta honom IGEN, och trimmat pälsen kring öronen på honom samt att han fick en öronrengöring. nu ligger han i min nybäddade säng och sussar.












Mognad

Skrev inte vad vi gjorde igår så tänkte försöka mig på ett inlägg nu!
 
Dom i klassen hade i uppdrag att hålla 2 lektioner var för resten av klassen. (Eftersom jag går efter ett speciellt schema gäller det inte mig). Alla var jätte duktiga och jag ger dem ett stort + i kanten för deras jobb. Jag vet att jag skulle falla ihop av nervositet när det väl gällde.
 
Vi började med lite slalom mellan bena, eftersom Izor redan kan det sen förr var det ingen match för oss. Däremot var det flera andra som fick tänka en gång extra hur dom skulle lära sin hund att göra rätt eftersom prat var förbjudet. Hunden skulle bjuda på det själv. Jag kan erkänna att Izor var väldigt mycket uppe bland molnen när vi kom till klubben och det tog en liten stund innan han varvade ner och kunde fokusera på mig. Sen gick vi över till slalom mellan agilitypinnar. Det gick sisådär faktiskt. När Izor fick syn på agility hindrerna kunde han inte hålla sig och sprang i tunnlar och höll på. Men vi jobbade på när det kom till slalomet. Eftersom Izor tar 12 pinnar utan problem (förutom när han ska slarva, morr) så bad jag om hjälp (har nämnt det i bloggen förr) då jag vill ha mer krut i honom i slalomet och att han jobbar mer självständigt där och inte söker kontakt med mig hela tiden då det tar en himla massa tid. Så medan jag, Emma (som höll just den lektionen) och våran hundlärare bollade tankar så plockade vi bort en del av hindret så vi bara hade 4 pinnar och kastade iväg en leksak som han fick ta när han klarat slalomet utan att kolla på mig konstant. Det gick väldigt fort ska jag säga er, det blev mycket slarv i början, han visste vad han skulle göra men hoppade över en pinne då han var så extremt taggad på att ta sin leksak men sen såg det riktigt fint ut och vi fortsatte träna på det senare samma dag.
 
Senare körde vi uppletande och vid första släppningen yrade Izor omkring som en höna innan han hittade leksaken men vid andra släppningen var han fullt fokuserad, hämtade leksaken och ojoj vad jag tjoade och hade mig. Vid 3 släppningen var det raketfart ut för att hitta leksaken. Märks att vi även halkat efter i uppletandet väldigt mycket, när vi tränade som mest var han fokuserad till 100, nu presterade han inte alls lika bra. Men det är inte heller så jätte konstigt då vi körde massa olika övningar på en och samma dag.
 
Efter det körde vi en kontaktövning som kallas för Hissen. Verkligen en toppenövning och där såg jag och även mina klasskamrater vilket jobb jag har gjort med Izor. Han satt och hade kontakt med mig trots att vi stod ihop trängda med andra hundägare och hundar (även hundar han aldrig hälsat på förr). Inte ett morr, inte en osäker blick, han var så trygg och fokuserad på sitt arbete att han totalstruntade i de andra hundarna. Den övningen var helt klart min favorit.
 
Därefter körde vi lite markering och första gången fattade Izor ingenting då jag fick hjärnsläpp och inte kom på något kommando att ge honom så jag sa "sök", dum jag är kom jag på sen att vi använder det ordet vid just sök! så han började leta och leta. Andra gången släppte jag honom bara och när han tittade på leksaken som låg gömd, fick han den. Vi tittade på när de andra körde och såg hur olika hundar jobbar. Det var 2 tervar, en aussie, en blandras, en fralla och en släthårig foxterrier. Det var även spännande att se hur tervarna jobbade då de jobbade helt olika.
 
Sist körde vi lite dog parkour och det gick jätte bra för oss, Izor balanserade på en spetsig sten och jag fick jätte mycket beröm för jobbet jag gjort med honom. Han har verkligen fått bra balans och bra självförtroende. Är så jäkla stolt över honom.
 
Det jag är mest stolt över är hur han har utvecklats bland andra hundar, han bryr sig inte längre när vi jobbar och någon hund kanske rusar förbi oss eller om någon skäller. Han är så fokuserad på arbetet. Jag är stolt över mig själv, att jag inte gav upp hoppet om Izor för många gånger jag tänkt så. Har skrivit till min underbara uppfödare medan jag störtbölat och sagt att Izor är omöjlig. Att jag inte orkar med honom. Fy sjutton vad jag slitit och jobbat med den här hunden och nu får jag se resultaten och det gör mig så himla glad. Hur många gånger jag tänker att "han får det nog bättre hos någon annan" så kommer jag aldrig att omplacera Izor. Åhnej, Izor är en pärla. Ett guldkorn. Det säger jag inte bara för att han är min hund för i mina ögon är han ju världens bästa hund.
 
Det märks verkligen att han har mognat mentalt, han är en trygg och stabil hund (med dåliga vanor)... Men det jobbar vi bort succesivt. Jag ska kolla om det är några roliga läger eller något som inte kostar multum som vi kan gå i nu i sommar. Vore så himla kul.
 
Sen så har jag och en person (säger inga namn) lite planer för Mr Fluff, det får ni reda på vad när det närmar sig. Jätte spännande!!
 
Nu ska jag röja undan lite i lägenheten då det ser ut som ett bombnedslag här. Ha det gött allihopa och sluta vara rädda för att kommentera i bloggen. Det är bara roligt att få kommentarer, det motiverar mig att fortsätta blogga!
 
 

Dagen i bilder

 

mot gävle

efter ett dygn i mysiga uppsala tar izor och jag tåget hem till gävle igen. imorgon börjar skolan och det ser jag inte fran emot. Men det är bara att ta sig i kragen och gå dit. vi fixar det.

piercade min syster igår och Izor blev vän med flera i hennes korridor. han har fått springa lös på promenaderna, ett rådjur hoppade fram fraför oss igår kväll och Izor kom direkt trots att han bara stod några meter från rådjuret.

ja, en lyckad dag i uppsala. nu hoppas vi att iv kan få det lika trevligt i gävle.











Uppsala

Har precis städat rent i lägenheten, återstår bara att torka golven men annars är allt klart. Izor är ordentligt genomborstad och dom som känner mig vet vad jag menar med Ordentligt genomborstad. Klippte klorna också och råkade komma åt pulpan (igen!) tack och lov bryr sig inte Iz när det händer. Det kan komma ett litet pip från honom men han blir aldrig rädd eller osäker utan sitter/ligger lugnt kvar tills jag är klar. Håller inte heller på att dalta med honom, kommer jag åt pulpan så säger jag bara "hoppsan vad hände nu?" och fortsätter. Nu går han omkring med en bit tjurmuskel i munnen och det luktar inte godis men vad gör det.
 
Håller på att packa min ryggsäck för vi åker snart till Uppsala för att spendera ett dygn hos min syster. Bloggar kanske därifrån, vi får se.
 
Ha det bra.

I samarbete med ZooZoo

Nu får alla mina läsare 150 kr rabatt vid köp av saker för minst 500 kr från ZooZoo.com, använd koden "MANDANA150" vid nästa köp.

Skogspromenad

Vid halv 3 tiden bestämde jag mig för att ta en långpromenad med Iz eftersom han inte fått någon rejäl promenad de senaste dygnen. Plockade fram klövjeväskan så han fick bära den så bar vi av till naturreservatet. Där var vi i 2 timmar kanske, kastade boll och så fick han plocka in saker jag spritt ut på åkern. Sen var det bara att lasta på väskan och gå skogsrundan. Vi gick den kortare promenaden och det är verkligen en jättefin liten skogsrunda.
Izor fick gå lös hela vägen med väsk
 
an på och skötte sig exemplariskt. Mer kan jag inte kräva av honom.
 
Vi kom hem för ett tag sen och nu är vi båda trötta. Blir en lugn kväll idag, filmmys med världens bästa hund.
 

Åkern

 

klubbenklubben

Sabina och jag åkte till klubben idag och körde lite agility. Gicl väl inte jätte bra, Izor var uppspeld och supertaggad och jag var en kass handler. Vi körde iaf lite slalom (som har har börjat slarva med) *morr*
 
 Vi körde igenom alla hinder förutom balansen, A-hindret och däcket som vi inte orkade släpa ut.
 
Efter en stunds träning åkte vi hem och sen gick vi några stycken på långpromenad i skogen så att han fck strosa lite. Efter några timmar kom vi hem och då var det bäcksvart ute.körde lite övningar inomhus lch sen gav vi oss för dagen. Har inga bilder från klubben att visa tyvärr.

Helt ot

jag är så less på dig, ditt falska as, din psykopat. Du vet vem du är.

agilitysug

inte blivit myclet på bloggfronten nu. livet rullar på. har ett enormt agilitysug och funderar på att åka till klubben idag och träna nu när hindrerna står ute.

tja, vad har hänt? igår kom Denise och hennes mamma över på middag. äveb mamma, pappa och bror kom. vi åt och hade det trevligt. jisses vilken tir att jag har sån stor lägenhet att vi 6 personer fick plats vid matbordet i köket och Izor kunde springa som han vela.

senare när alla gått förutom D så gick vi en långpromenad med Izor innan vi gick hen igen.

de senaste dagarna har spenderats med D och vi har haft jätte roligt. vi har böand annat varit på köpis och jag har shoppat till Izor och även D, som sen födelsedagspresent och försenad julklapp. sen vela hon även ge en till present då jag knytit två halsband åt hennes dalmatiner Herkules.

jag köpte iallafall ett nytt stryphalsband, ett väktarkoppel, b-vitamin, en guldfärgad snakekedja och skor till framtassarna. förhoppningsvis passar dem på honom. tänkte mest eftersom han sliter sönder trampdynorna när vi cyklar. D köpte en furminatior, ett läderkoppel och 2 halsband som är så fina. bild kommer! så himla gulligt av henne, eftersom hon lagt ut så mycket pengar på Iz så har jag lovat att knyta ett matchande koppel till hennes vovves halsband. måste bara beställa hem mer lina.

det har blivit dåligt med hundträning de senaste dagarna men känner att suget är tillbaka nu! äntligen, nu kör vi.

Dog parkour med Izor


Bad

 
 
 
 

ryggont

har suttit och knytit ett paracord halsband i flera timmar och är äntligen klar. jag vet inte alls vad vi ska göra idag om vädret är fint och jag funderar på om vi skulle åka till testeboån och låta Fluff bada. det var ett tag sen nu och jag tror att han skulle uppskatta det. får se till att smörja tassarna rejält på honom innan.

men innan jag gör någonting annat så ska jag inta min försenade frukost/lunch.


Bilder från dagen

 

stolt matte

vi har kommit över gränsen. vi har äntligen lyckats med ensamhetsträningen, izor känner sig trygg hemma när jag lämnar honom och är lugn när jag kommer hem.

all träning vi lagt på detta, så många tårar jag fällt över det här. nu kan jag lämna mitt hem och ha en lugn hund hemma.


har även börjat planera lite smått för framtiden, åh det är så spännande!

nu sla jag gosa ner mig vid min gosiga vovve och fortsätta planera. jag ska även planera inför sommaren. vad vi ska göra, om vi ska gå någon kurs, om vi ska åka bort. m.m kanske ger vi oss ut på våran första tävling.


Anonym

Nu blir det ändring här på bloggen. Eftersom jag blir så less på anonyma kommentarer så kommer de att raderas och inte svaras på. Vill du kommentera min blogg så är du välkommen att göra det. Men skriver du anonymt får du tyvärr räkna med att komentaren försvinner.

Hundbowling och gnäll

Det har varit en bra dag idag. Mötte upp Sabina och Jake kvart i 12 och strax efter 12 började aktiviteterna. Vi körde hundbowling som var riktigt roligt, gick en tipspromenad och fikade. Vi hade det jätte trevligt, synd bara att vädret inte var lika skoj.
 
I början var Izor ganska uppe i varv, skällde på någon hund och kunde inte koppla av men när vi började göra saker så blev det stor skillnad. Han var lugn och kopplade av rätt fint. När aktiviteterna var slut testade Izor och jag på hundbowlingen en gång till och då minsann fick vi ner alla flaskor. Allt som behövdes var en klicker. Kloka Sabina kom på det. Izor fick ner 1 flaska när vi spelade men fick ner över 7 stycken när aktiviteterna var slut.
 
Snälla S hämtade mitt stryphalsband som jag äntligen fick tillbaka efter månader. Blev dock väldigt besviken när jag såg i vilket skick det var. Jag lånade ut ett helt nytt halsband och fick tillbaka ett urnött. Vet inte ens om det är någon ide att ha det på Izor. Tycker att personen skulle kunna ersatt ett nytt halsband med tanke på skicket men men. Då har man lärt sig att inte låna ut sina saker. Har jag lånat någonting har personen alltid fått tillbaka det i mycket bra skick, eller så har jag köpt en ny likadan sak.
 
Jaja, slut på gnällandet. Tog med kameran men fotade ingenting idag, ska se om jag kan få låna lite bilder till bloggen från Ulrika som fotograferade.
 
 

spel ocv lekdag

idag ska izor oxh jag möta upp Sabina, hennes pojkvän Jake, hennes storesyster samt storesysterns vän och banditerna för att gå på en spel och lek dag som Aktiv hundgrupp har anordnat.

det kommer bli jätte spännande och jag kan redan lista ut att Izor kommer bli riktigt trött mentalt av den här dagen. jag tror att han kommer att fixa det utan problem, jag måste tro mer på honom.

exempelvis igår kom en vilt främmande kille in i hundrastgården med sin hund, jag hann inte säga åt honom innan hans hund var lös. Izor försökte dominera en gång men jag hann på honom och sen var det lugnt. de brydde sig inte om varandra. izor lekte med sin boll och den andra hunden strosade omkring.

har inte bara hänt positiva saket, tyvärr har Izor lyclats skapa upp båda trampdynorna vid sporren. fick klippa bort skinn som hängde och smörjde på ett tjockt lager med tass salva. ska smörja tassarna snart igen så förhoppningsvis är trampdynorna bra om några dagar.




Lycka

Det här med ensamhetsträning har varit ett stort ämne för oss. I över 4 månaders tid har jag jobbat på att få Izor trygg och lugn i lägenheten. Det går inte att bo i lägenhet med en skällande hund! Flera gånger har jag tänkt "Jag kanske borde omplacera honom då det här inte fungerar" men skam den som ger sig. Vi har tränat korta stunder, längre stunder osv. Och tack och lov har det gett resultat. Igår var han hemma själv i en timme utan skall eller tendenser till att yla. Idag var han knäpptyst när jag var nere i tvättstugan. Jag lämnade mobilen hemma och spelade in Izor medan jag var borta och jag hörde bara lite små gnäll och sen var han tyst. Andra gången jag gick ner var jag där en längre stund och vet ni vad? inte ett ljud! Hörde inga tassar mot golvet så det betyder att han till och med lagt sig ner trots att jag var borta.
 
Jag är så himla glad, vi har haft ett rent helvete att inte kunna lämna Izor. När jag bodde hemma hos mamma klagade grannarna på att han hade skällt i 4 timmar konstant när vi var tvungna att gå på ett ärende båda två. och idag står vi här. Mina tankar om framtiden såg mörka ut, jag trodde aldrig att jag riktigt skulle kunna planera min framtid men nu är mina framtidsplaner inte långt borta. Jag som drömt om detta så länge, snart kanske mina planer går i uppfyllelse?
 
Jag ska aldrig säga aldrig mer. Ingenting är omöjligt. Det kan ta tid men saker och ting löser sig tids nog. ♥
 
Nu är tvätten klar, jag ska plocka undan lite här i vardagsrummet och sen ska Izor och jag traska ut på långpromenad. Hoppas ni får en trevlig fredag.

ensamhetstränar



sitter i trapphuset och tränar lite ensamhetsträning. har hört några få gnäll men annars har han varit tyst! nu hör jag inte speciellt mycket från lägenheten då grannen under mig spelar musik så det ekar i trapphuset. jaja, borde höra om iz skulle yla eller skälla.

Vi börjar komma igång igen

Efter en paus så har Izor och jag börjat komma igång med vardagen. Vi är ute mycket mer och vårat band blir bara starkare och starkare. Promenaderna har börjat bli roligare, förr var det förjävligt på ren svenska att gå ut med honom. Jag avskyr drag i koppel och jag vet inte hur sjutton jag ska få bort dragandet heller. Jag har prövat att kalla in honom, stanna och vänta tills han kommer osv. Men men, allt går inte att lösa på en dag. Vi tar en sak i taget och det som ligger i fokus är hundmötesträningen. Vi har gjort jätte stora framsteg och jag känner själv att jag är mer stabil vid möten och lyckas hålla kontrollen.
 
Idag stötte vi på en hel del hundar, han började skälla på en Dobermann som skällde och drog mot oss men efter någon minut fick jag honom att sätta sig ner och koppla bort hunden. Vi blev även vilt överraskade av två Finska lapphundar på en balkong som började skälla och då minsann gick terven igång och skällde. När jag tillslut fick kontakt med honom släppte han allt och lyssnade på mig. Trots våra motgångar så vet jag att vi kommer att fixa hundmöten så smårningom.
 
Mamma och jag tog i alla fall en gemensam promenad till naturreservatet där vi kastade boll till Izor, folk och hundar passerade fältet vi var på men Izor brydde sig inte ett dugg om dem. Otroligt skönt det i alla fall. Vi var på fältet i över 1,5 timme och gick hem när Fluff verkligen blivit trött. Nu ligger han under köksbordet och sover, jag ska ta itur och städa lägenheten. Usch, finns inget värre än ett stökigt hem.

Fältskoj

 

Paracord

Här kommer bilder på de senaste halsbanden jag gjort. Är verkligen nöjd med dem. Har lärt mig en ny knut teknik vilket är jätte roligt. Har pysslat med det senaste halsbandet i över 2 timmar och resultatet blev ett jätte fint flätat halsband till prinsen i limegrönt och svart.
 
Gjorde även ett vanligt flätat halsband i limegrönt och svart samt ett nytt armband åt mig själv. Tycker det är så himla roligt att kunna skapa egna saker själv, lära sig av sina misstag och göra rätt.
Mina paracord linor har snart tagit slut (redan?!) så det blir att beställa hem när ekonomin tillåter.
 
Väntar på att Wictoria ska komma hit, vi ska äta och sen vet jag inte vad vi hittar på. Jag måste i alla fall ner till stan och gå in på piercing butiken Redrum  och köpa ett nytt piercing smycke då jag piercade Smiley igår. Det har blivit mycket piercingar på kort tid men nu ska jag lugna mig. Piercingen under tungan värker inte längre och smileyn gör inte ont alls.
 
Iz och jag tränade lite lydnad igår och han var verkligen på topp. Han var inte för på och inte för "skiter i dig matte" utan alldeles perfekt. Fria följet var så snyggt (av det jag kunna se) vändningarna blir bättre och inkallningen är riktigt bra.
 
Testade även på lite rallymoment men då slogs mitt hjärnkontor av då jag inte förstod hur jag skulle visa Izor, och han blev såklart jätte förvirrad när matte viftar med armarna i luften och kommenderar 100 olika saker. Nej jag måste planera träningen bättre. Rally är verkligen kul, perfekt att bara stanna till mitt under promenaderna och köra ett moment eller två och sen gå vidare.
 
Ännu mer nytt, Izor har blivit oerhört duktig med främmande människor, han morrar inte eller backar som han kunde göra förr utan nu går han faktiskt fram och vill bli klappad, han utför trix med vilt främmande personer och hakar efter dem som om de varit polare i flera år. Goa Fluff, han har utvecklats så himla mycket. Äntligen börjar hormonerna falla på plats.
 
 
 
 

Hemma i Gävle

Igår kväll kom vi hem till Gävle ned tåget. På perrongen stod pappa och väntade på oss och när Izor fick syn på honom fick han genast superbrottom och jag hann nästan inte med honom. Han blev så glad att se pappsen och pappa likaså.
 
Det märks verkligen att Izor anpassar sig till nya miljöer väldigt fort, efter en vecka ute på landet så har han bestämt sig för att bli lantishund. Nejdå men han var oerhört jobbig att gå med. Nu är han sitt gamla vanliga jag.
 
När vi kom hem väntade 2 paket på mig, mina snabbknäppen som tråkigt nog var mindre än jag trott och sen några kanyler som jag nu inte har någon användning för, men det är bra att ha hemma utfall jag får något fnatt igen och piercar mig.
 
Vädret är grått och trist, verkligen inte roligt. Känns som att dagens aktiviteter görs inomhus!
Ska kika närmre på rallyskyltarna och försöka träna dem, eller i alla fall någon skylt så vi kommer någon vart i rallyträningen för just nu står det helt still. Det kommer bli bättre när Sabina och jag ses då hon går rakt på sak, så har vi sagt att vi ska träna rally, så tränar vi rally.
 
Nu ska jag föna mitt hår efter ett långt skönt bad. Dyker nog upp fler inlägg på bloggen nu framöver.

vi lever

 
 
Dagarna har varit lugna. Igår åkte vi en sväng till Bollnäs, annars har vi inte gjort så värst mycket. Eller jag har gjort en hel del men Izor har tagit det lugnt. 
 
L och jag har påbörjat rensning av vinden, städgalen som jag är ficl jag äran att dammsuga vinden. Jag har även knytit flera paracord halsband, varv jag knöt ett halvstryp. Har även knytit ett armband åt mig själv. 
 
Iz mat tog slut idag så K var så snäll och köper mat åt Izor när han endå ska in mot e-center. Vi åker hem på måndag. Har ingen lust att åka nu i helgen.
 
L och jag ska fortsätta med vinden om hon är pigg idag, så ska vi åka till en strand med de fyrbenta så att de får simma lite. 
 
Fick en picknick filt av K, så snällt. Perfekt för mig som älslar att ha picknick på somrarna,  även på vintrarna! 
 
Nästa vecka ska jag och sabina på en hunddag i gävle som hålls av Aktiv hundgrupp. Det ska bli jätte spännande! Så roligt att det börjas hålla fler och fler aktiviteter för oss hundägare. 
 

Dåligt på bloggfronten

Bloggen ligger lite åt sidan nu, har inte hänt speciellt mycket här.
Igår piercade jag mig, blev 3 piercingar. 2 vart gjorda av ren impuls.
 
Jag har packat väskan och ska snart kontakta L som ska köra mig och Fluff till Söderhamn där vi ska spendera några dagar. Jag fick mina paracord linor igår så nu ska det knytas halsband. Förhoppningsvis har Lisa lite tips på olika knytningar, annars finns youtube såklart.
 
När vi kommer hem igen så ska vi ta en date med Sabina och hundarna, blir våran tur att åka till Skutskär. Kommer bli bad för dom 4benta om vädret är fint. Men nu känns det som att det inte kommer att komma någon snö mer.
 
Ska glo lite på tv innan jag fortsätter att packa ner det mest nödvändiga. Hoppas ni får en trevlig vecka!

RSS 2.0