Första advent

 

Paket till vovvarna - Orbiloc lampor

Nu när det är mörkt ute tycker jag att det är oerhört viktigt att både djur och människor syns bra. Jag bär reflexer och mina hundar likaså. Oftast bär de en reflexsele över västen. Det dom alltid har på sig är sina Orbiloc lampor. Hundarna syns bra, lamporna är tåliga, och de sitter bra på halsbanden.
 
 

Ingen träning

Eftersom jag inte lyckades hitta någon hundvakt till Izor fick Aryah och jag avstå från dagens träning med Emelie och Våga. Jättesynd så jag sett fram emot det, men det är sånt man får räkna med ibland.
 
Får istället försöka sysselsätta mig och hundarna på annat sätt. Väldigt tråkigt att vi inte känner så många. Det är mycket roligare att göra saker ihop med andra. Skogen är utesluten då det redan är rätt mörkt, tänker inte riskera brunta armar och ben. Så vi får helt enkelt hålla oss på hemmaplan...

bildbomb från gårdagen

 

Silikonboll från Julius k9

Efter att nästan gett upp bollar som belöning fick jag tipset att testa den här silikonbollen från Julius-k9.
Det som jag gillar med den här bollen är att den syns! Hur ofta står man inte och kliar sig själv i huvudet och undrar vart sjutton man slängt bollen som hunden inte hittat? Izor har kampat med bollen och snöret är kvar. Dessutom är snöret väldigt skönt att hålla i. När jag läste informationen om den här silikonbollen var jag tvungen att testa och se hur bra den studsade på olika underlag. Testade på blött gräs, asfalt och på en grusväg och vet ni vad? Den studsade lika bra på underlagen. Det är en boll som alla hundägare borde äga. Att jag inte har upptäckt den förens nu. Silikonbollen hittar ni hos ZooZoo.com och just nu har de en jättebra kampanj som jag hittade inne på Ifokus.se. Handlar du för 500 kr, får du 100 kr att handla extra för. För er som inte orkar gå in på deras sida och hitta koden, tänkte jag dela med mig av den. Koden är: GODJULIFOKUS 

 

Drömmer mig bort

Sitter här och kollar på olika sidor på nätet och "fönstershoppar". Jag har så länge velat ha en varsin julius-k9 sele till hundarna, innan Aryah kom hade Izor en. Dock var den för stor så jag sålde den till en vän. Jag är så sugen på att köpa en varsin sele till dom men vet att jag inte har ekonomi för det nu. Jag måste prioritera viktigare saker men man kan alltid drömma. 
 
Om jag har varit riktigt, riktigt snäll kanske tomten kommer med en sele eller två? tveksamt. 
Vovvarna ligger och sussar och jag fryser otroligt mycket. Planerar min och Cornelias dag med henne, vi ska baka lussebullar, göra pepparkakor och till och med försöka oss på att få ihop ett pepparkakshus. Jag som aldrig gjort ett pepparkakshus tycker att det här kommer bli sjukt spännande!

Kallt och halt

Var ute med hundarna på en lite längre promenad nu på förmiddagen. Vi träffade Linnéa och Kepler så dom fick leka lite i en rastgård. Grabbarna började tjafsa om en pinne och eftersom de inte la av med tjafset gick jag emellan och särade på dom. Kände då hur ont det gjorde i mitt finger och såg att K råkade sätta tänderna i fingret på mig. Det gör ännu ont och det lär nog göra ont ett tag. 
 
Ute är det svinhalt men tack och lov har de sandat de flesta vägar så att man kan gå utan att glida efter hundarna. Idag ska Aryah och jag gå ner till station och träffa Emelie och hennes schäfertik Våga för träning så det ser vi fram emot. Ska aktivera Izor här hemma så att han får sin dos av aktivering. Håller tummarna att mamma är hemma så att hon kan passa honom, annars blir det problem då jag aboslut inte kan eller orkar ha med båda två ner på stan. Speciellt med ett skadat finger. 
 
 

spökåldern

Då har Aryah kommit in i den härliga åldern, spökåldern. Förhoppningsvis kommer hon ur den snart. Idag skällde hon ut en gungbräda. Stannade till och lät henne skälla. Izor fattade ingenting och gick fram till gungbrädan och såg om det var någonting bakom den men icke. Han såg lika förvånad ut som jag. Kortade upp Aryahs koppel och gick fram till den otäcka gungbrädan och då minsann var den inte läskig längre utan hon hoppade upp på den med med framtassarn och jag passade på att köra lite valp-dp med henne. Fjantmalle. Gick runt stenebergsparken och släppte dom så att dom fick springa av sig för kvällen. Det såg så roligt ut. En röd pch en blå lampa som flyttade sig, sekund för sekund. Det var så mörkt att jag inte såg hundarna. 
 
Har fixat lite ärenden idag,  varit på möte och snackat lite med bästa uppfödaren om lite allt möjligt. Vi har sån skön relation. 
 
Nåja, börjat planera lite här hemma, Aryah och jag ska iväg och träna den 8/12 en heldag. Hoppas att hon inte har spökerna med sig den dagen. Idag fortsatte vi slipa på att backa och tänka sig, hon backar. Känns så roligt då jag lärt in Backa på två helt olika sätt på hundarna. Nu ska jag bara sätta kommando på backandet innan vi börjar träna på någonting nytt.
 

lite solsken

Det är några dagar sen jag uppdaterade bloggen nu. Det beror på att jag inte har haft någonting särskilt att blogga om. Det har kommit lite paket med grejer till hundarna som jag tänkte visa upp senare. Annars har vi inte gjort någonting särskilt. Aryah håller på att lära sig backa med hjälp av shejping och Izor och jag tränar lite allt möjligt. Vi tränar lite kravlöst just nu. 
 
Idag har solen tittat förbi, riktigt skönt. Det har varit så grått och trist de senaste dagarna så lite sol satte inte helt fel. Jag ska strax dra på mig ytterkläderna och gå ut en sväng innan det blir mörkt. 
 
 

så blev vi med Schäfer

Idag kom snön. Eller kom och kom. Det snöar lite lätt men smälter när det kommer till backen. Vovvarna och jag har inte gjort något särskilt. Vi klev upp rätt sent idag och hämtade Kepler vid 12 tiden som ska spendera dagen och kvällen tillsammans med oss. Aryah är överlycklig att Kepan kommit hit medan Izor håller sig i soffan vid mig. Han bryr sig inte särskilt mycket om K men vill heller inte bli störd av honom. 
 
 
Det kommer att gå bra, hundarna är lugna och tuggar på ben. Jag ska ta och sysselsätta mig med något.
 

fredagsmys

Fick hem min rakapparat idag som jag beställde för några veckor sen till Izor. Många gånger har min vän Cornelia ställt upp och rakat Izors tassar, men nu tyckte jag att det var dags att investera en själv. Sagt och gjort. Är jättenöjd med rakapparaten pch invigde den idag. Passade även på att smörja tassarna på både Iz pch Aryah. Inte för att Aryah behövde det men det är bra att hon vänjer sig med att man pysslar om tassarna. Izor har äntligen fått mjuka och fina trampdynor efter att ha haft rätt torra en period. Har ingen aning om vad det kan ha berott på. 
 
Nu tittar jag på Hela England bakar och vovvarna sover. Imorgon kommer Kepler och spenderar dagen med oss. Det ser vi fram emot!
 

Paws

Igår låg det ett paket som väntade på mig från ZooZoo.se och i det paketet låg det en kamprulle i läder, en boll på snöre från Julius-k9 och 12 par gummiskor från Pawz.
 
Jag har samma problem som tusentals hundägare den här tiden på året. Blöta tassar inomhus! Under den här årstiden bjuds det på regn, regn och regn. Izor som har väldigt mycket päls mellan trampdynorna måste torkas ordentligt så att han inte riskerar att få irritationer eller i värsta fall svamp. Då passade det perfekt med dessa hundskor.  De är lätta att trä på Och de sitter som ett smäck. Izor störde sig inte av dom alls ute utan sprang omkring som vanligt. Drt jag tycker är bäst med skorna är att dom sitter där dom ska. Dom ger inga skavsår som vissa skor kan ge och är lätta att trä av och kasta när de blivit trasiga. Vissa hundar kan säkert ha skorna flera gångee utan att dom skadas men för Izor räckte en långpromenad och lek för att skorna skulle få små repor. Dock har det inte läckt in något vatten så tassarna var torra även när vi kom in igen!
 
 

Lydnad

Kom för en stund sen in med hundarna. Tanken var att dom skulle få springa av sig på fotbollsplanen med det hela slutade med lydnadsträning för båda två.
 
De fick springa av den värsta energin och sen tog jag Izor och körde lite fritt följ, ställande/läggande under gång, lite rallylydnadsövningar, lite trix, tja sånt man kan roa sig med när man är ute. Körde 2 inkallningar också och det fixade han utan problem. Det var verkligen kul att träna Izor idag, han var på hugget, full fokus på mig trots att maligatorn agerade enorm störning som bjöd på lek, skällde på oss och sprang efter oss. 
 
Sen blev det lillens tur att få träna och då fick hon den allvarliga mallesvansen som låg fint över ryggen haha. Vi körde lite fritt följ, tränade på ingångar och lite basic saker. Vi körde även kontaktövningar och lite trix och en kortare platsliggning med Izor. 
 
Hundarna har även fått klorna klippta idag och Izor borstade jag igenom. Blev påmind att jag måste köpa en ny flaska balsamspray till honom, vilket jag gör på Stora Stockholm i December. Känns onödigt att köpa en flaska nu när det är mycket bättre pris på samma sort då. 
 
 

skumbad

Ligger i badet nu och tänkte passa på att blogga lite. Idag har vi inte gjort något särskilt. Aryah var dålig i magen inatt efter att ha ätit älgnacke så hon gjorde nr 2 inne. Inte bara 1 gång... när jag klev upp slängde kag allt som skulle tvättas i tvättkorgen och gick ner till tvättstugan. När tvätten var klar gick jag och hundarna ut. Sen har Aryah och jag tränat lite apportträning och nu hajar hon grejen. Duktiga mallevalp. Otroligt lättlärd tjej. Vi har även tränat lite sitt/ligg och det ser så snyggt ut. Efter badet ska izor få sig ett träningspass. Sen ska han få lite massage men först ska jag bada klart!
 

vibba

Idag har Izor fått prova någonting nytt. Att vibba!
I början var han lite stressad och vela inte sitta stilla men efter några minuter släppte det och han kopplade av. Efter träningspasset så gicl han rent när vi var ute pch kissade. Izor har inte gått rent på evigheter.  Han har gått i passgång så långt jag kan minnas. Men idag! Ja då gick han jättefint och tog ut stegen fint. Men det märktes att han tyckte att det var konstigt då han stannade till då och då och passade lite innan benen rättade till sig och han gick fint. Köpte ett stort revben och en älgnacke till hundarna samt ett träningskort på 5 gånger. Nu kan vi åka och vibba när vi vill, vilket känns skönt. Nästa pass blir om en vecka igen. 
 
När vi kom hem fick hundarna sina ben och nu sover dom båda två. När dom har vaknat ska vi gå ut en sväng och sen ska båda få ett varsitt klickerpass. Kanske tar en cykeltur med Izor senare men vi får se. Han kanske borde få vila resten av dagen från fysisk aktivitet. 
 
Izor och mamma på vibbplattan. Ursäkta för dålig bild!

Massage

Klockan är 4 och magen kurrar. Har inte ätit någonting idag så det är dags att slänga ihop någonting. Dagen har gått väldigt långsamt, ute har vädret varit grått och trist. Jag har inte direkt haft någon ork till att göra någonting idag utan mest slöat. Satt och masserade Izor i 1,2 timmar och sen sa min rygg ifrån. Han verkade trots allt rätt nöjd med massagen och låg och halvsov under tiden. 
 
Nu ligger Izor i sängen och sover och lilla Aryah ligger i soffan. Det blir en tidig kväll för oss kan jag lova. 
Ska kolla igenom mina hundsaker jag har och se vad mer jag kan tänkas sälja. Sånt som inte används eller inte passar.
 
 

han kommer att bli bra

Igår var vi till fysoteraputen med Izor och äntligen har jag fått svar på mina frågor. När vi kom in i lokalen träffade vi terapeutern och hon hälsade på Izor som direkt gick fram pch lät sig bli klappad. Jag hade inte väntat mig en sån reaktion med tanke på hur stressad och uppjagad jag var innan vi kom in. Jag fick berätta lite om varför vi kom idag och hon började genast känna igenom Izor. Ganska direkt hittade hon orsakerna. Izor är otroligt stel i främre delen av kroppen, ryggen pch det bakre partiet. Jag tror till 99% vad orsaken är som hände för drygt 2 år sen då Izor var med i en krock med en annan hund. Men eftersom flera veterinärer kollat på honom sa de att han inte hade ont utan bara någon nerv i kläm. Det är skitsnack. Eftersom jag har tränat Izor som vanligt, tränat fys, drag osv har skadan han fått inte fått chansen att läka och därför spridit sig i kroppen. Hon masserade tillbaka flera muskler till sin rätta plats då de hade flyttat på sig och när musklerna hamnade där de skulle sitta såg jag i Izors ögon hur han andades ut. Han såg så tacksam ut.
 
Nu ska vo börja rehablitera Izor för att få honom helt återställd. Han kommer att få massage och ligga på vibbplatta. Jag ska köpa ett klippkort hos butiken för att kunna träna honom varje vecka.  Massage ska jag ge honom varje dag. De dagar vi är mer aktiva får jag räkna med 1,5 timmes massage. 
 
Jag vet att izor kommer att bli helt återställd. Efter massagen igår åkte cornelia och jag ut till skogen vid i14 pch izor sprang och sprang. Han sprang och lekte med Walle och Aryah. Sprang ner i diken, hoppade omkring och betedde sig precis som när han var yngre. Min älskade hund finns gömd bakom de stela musklerna. Igår fick jag se honom. Var så glad. Att se Izor springa och ha roligt var väldigt länge sen. Och nu när jag vet vad orsaken till hans smärtar kommer jag göra allt för att få honom återställd. Min familj kommer hjälpa till så gott dom kan då Izor är en väldigt älskad familjemedlem. Är så glad att tårarna sprutar. Min hund kommer att bli sig själv igen!
 

Näst sista tillfället

Då är det bara två tillfällen kvar av valpkursen som Aryah och jag gått. Tiden har bara rusat förbi! Vi har hunnit med en hel del träning och massor av skoj. Nästa kurs vi ska gå är i januari och då tar vi tåget till Stockholm tillsammans med Cornelia och Walle för ett lydnadsläger hos Åsa. Denna gång är det kurs för båda vovvarna, så Izor kommer att följa med han också. Vi behöver tips och råd för att utvecklas som lydnadsekipage och för att komma vidare i vår träning. Izor och jag står och trampar på samma ställe känns det som. Det kommer bli skönt att få hjälp att komma vidare. 
 
Imorgon kommer Cornelia hit, vi ska till en fysoteraput med Izor så att han får massage. Walle och Aryah följer med och efter massagen ska vi hitta på någonting skoj med hundarna. Jag hoppas på att få lite tips på hur jag kan massera Izor då han känns lite stel ibland. Det kan vara jag som inbillar mig bara men hellre att han får ett skönt massagepass än att jag går och undrar om han kanske har lite ont någonstans i kroppen. Vi har i vilket fall börjat med BoT täcke före och efter träning så musklerna håller sig varma och jag tycker att han blir mycket piggare av det än de gånger han inte haft täcket på sig.
 
--
 
Nåja, idag har vi inte gjort mycket. Jag har klippt båda hundarnas klor och gått en långpromenad med dom i solen. Äntligen lite sol! Det känns underbart. Det har varit så grått och trist ute de senaste veckorna så lite sol satt inte helt fel. Har postat Aryahs gamla Hurtta täcke till sin nya ägare då hon har vuxit ut det och så väntar jag på Izors matleverans som kommer när som helst. Väntar också på att få en avi att hämta ut Izors Obiloc lampa. När lampan har kommit kan jag känna mig lugn på promenaderna. Då syns han garanterat.

ensamhetsträning

Sitter i trapphuset och läser hundsport medan hundarna är inne i lägenheten och äter märgben. Än sä länge har de inte brytt sig om att jag inte är hemma så det är bra. Dom har inte skällt eller sprungit omkring heller vilket är skönt. 
 
Det är på tiden att ensamhetsträna Aryah och nu när hundarna har varandra så kommer det gå så bra så. Aryah är väldigt trygg i sig själv och Izor blir tryggare och tryggare.
 
Igår kom Emma och hennes pojkvän Olle över och hälsade på. Vi gjorde iordnong mat, fikade och tittade på Frozen. Izor var så glad över besöket och skulle pussas med dom konstant. Han blev less på Aryah som klättrade omkring och sa ifrån och då råkade han (eller hon) bita A i läppen så att hon började blöda. Men tack och lov slutade det blöda ganska fort men läppen svullnade upp. Idag ser det jättefint ut, såret läker fint och Aryah är pigg och glad som vanligt. 
 
 

Grattis Pappa

Igår bakade jag och min mor större delen av dagen. Det blev kanelbullar och muffins i alla möjliga former och smaker. Hundarna var med oss hela tiden och tittade nyfiket på vad vi gjorde. Det blev inte speciellt mycket hundträning igår men både Izor och Aryah var ganska trötta efter gårdagens träning. 
 
Idag är det farsdag och det firar vi med fika här hemma hos mig. Pappa vet ännu inte någonting så det kommer att bli en liten överraskning förhoppningsvis. Ska gå ut en sväng med hundarna så att dom får kissa av sig innan jag startar igång med städningen här hemma. Sen blir det ett varsitt klickerpass med hundarna. 
 
 

Långpromenad

Hundarna ligger och sover. En på soffan och en i sängen. Vi har varit ute på en långpromenad så dom är trötta och nöjda. Jag valde att gå mot naturreservatet för att låta dom springa av sig på åkern intill reservatet så vi traskade dit. Det var blött i gräset och mina skor sög åt sig vattnet som en svamp. Himla typiskt. Men det hindrade inte mig. Hundarna röjde runt på åkern ett tag och avslutade det hela med gräsätande och när de värkade nöjda och belåtna plockade jag fram kopplerna och vi traskade hem igen. 
 
 

Snö

Då har snön hittat hit. Det snöar för fullt ute men är tveksam till om den kommer att stanna över natten. Hundarna och jag var ute på en långpromenad i det kalla vädret ochk om nyss in. 
 
Jag ska köra lite trickövningar med dom och sen intar jag soffläge. Har beställt hem en rakapparat till hundarnas tassar nu till vintern. Då slipper vi bråka med snöklumpar som gärna fastnar under tassarna. Den borde komma i början på nästa vecka. 
 
Jag har inget fotointresse längre så därför är bloggen lite bildlös.

Spöregn

Ute regnar det något förfärligt, det öser ner och i stora mängder. Var ute med hundarna på en långpromenad och de var lagom blöta när vi kom hem igen trots regntäcken på. 
 
Skulle varit på valpkurs nu men fick veta av S att det blev inställt. Tur att hon informerade mig om detta då jag inte fått någon information om att dagens kurs skulle bli inställd. 
 
Vad har vi gjort idag då? vi har varit till min mor, har klippt Aryahs klor och varit ute en hel del. Ska klippa Izors klor och sen hugga in på min morotskaka jag gjort. 
 
 

Vi får besök

Imorse drog vi iväg och tränade i sandtagen med Linnéa och Kepler. Izor har fått en väldigt bra kondition på så kort tid. Han är mycket mer uthållig och klarar av mer arbete. Nu får han vila får tränandet i några dagar och vi fokuserar på den mentala träningen istället.
 
Men någon lydnadsträning blir det nog inte idag då vi får besök av min syster som hälsar på. Det blir nog filmmys resten av kvällen. Hundarna är riktigt trötta och har mumsat i sig ett varsitt märgben och ligger nu och sover. Det blev inga vidare bilder från förmiddagen så det är ingen idé att ladda upp dom bilderna.
 
Men jag kan lova er att hundarna var bra skitiga när vi kom hem. Det blev raka vägen in till badrummet med båda två. Aryah vänjer sig mer och mer vid att stå i badkaret vilket är en fördel då hon är stark och att jag inte har någon lust att bråka med henne i det lilla badrum vi har.
 
 

tidig morgon

Vaknade runt halv 6 tiden imorse och har legat i sängen sen dess och funderat fram och tillbaka. Har haft Izor spm fotvärmare och Aryah som kudde under hela tiden. Nyss tyckte Izor att det blev för varmt och la sig på golvet för att fortsätta sova. Aryah har inga planer på att flytta sig och har brett ut sig rejält i sängen. Som vanligt alltså.
 
Idag ska vi iväg och fysträna. Det var ett tag sen nu så det är på tiden att vi kör ett pass. Eller egentligen så är det Izor jag tränar. Aryah springer och leker i sin egna takt. Ställer inga krav på henne när vi tränar. Men hon är på, jisses vilket litet energipaket hon är när hon är ute. Inonhus är hon lugn och fin.
 
Sen har jag tänkt köra ett varsitt klickerpass med båda vovvarna. Vi får se hur det går. Har lite kass fantasi just nu.
 
 

Det är viktigt att synas

Nu när hösten har kommit så har det inte bara medfört fallna löv utan även mörka eftermiddagar/kvällar. Jag som bor i stan har det väldigt bra upplyst när jag är ute och går. Medan de på landet kanske får nöja sig med en pannlampa för att se vart hen går. Trots att det är så pass belysat här räcker inte det. Speciellt inte för bilister. Är man oskyddad kan hemska saker ske. Därför är det så viktigt att man har reflexer på sig själv och på sina hundar när man är ute. 
 
Jag har reflexer på min jacka samt att hundarna har reflexvästar. Har även beställt hem två Orbiloc lampor till hundarna så att dom inte går att missa. Att förlora någon av hundarna i en trafikolycka skulle vara förfärligt. Jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om det hände. Därför är jag så noga med säkerheten på mig och vovvarna.

Bakarkungen

Idag har dagen bestått av bakning. Jag har bakat i princip hela dagen och det kändes helt rätt. Det blev kanelbullar, morotskaka och chokladbollar. Med små undantag för kissrundor för hundarna. Idag har de inte fått någon jätteaktivering men såna dagar har man också. Däremot har jag badat båda hundarna så nu är dom mjuka och fina i pälsen båda två. Izor blir så himla mysig att gosa med är han är nybadad. Han blir så extra fluffig!
 
Aryah fixade badet väldigt bra, vi har haft problem med det äckliga badkarsgolvet men idag så brydde hon sig inte utan stod still och såg lite sorgsen ut men lät mig skölja och schamponera henne utan protest. 
 
Nu ska jag bädda ner mig i soffan och äta nybakade bullar tills jag får ont i magen. Trevlig helg på er!
 

RSS 2.0