Hundkapplöpning och valpmys

Jag är sjukt trött så jag ska kortfatta dagen lite snabbt innan jag kryper till sängs.
Iz har fått en rumskompis, Derah. Hon är en avkomma efter Izors mormor Erah. De går jätte fint ihop och Derah är så jäkla go.
 
Vi lämnade hundarna hemma och tog med greyhundens Puma och Vinna och far iväg på hundkapplöpning. 
Efter många timmar och många starter så åkte vi hem. 
Jag fick låna Åsas kameraobjektiv så jag fotade en del på tävlingen. Bilderna blev inte direkt i toppklass men jag är nöjd! Bilderna kommer imorgon för nu kommer jag att somna. 
 
Har myst med mallevalparna och ska gosa mer med dem imorgon. ♥

Nu så

Nu sitter vi äntligen på bussen mot Luleå efter att ha suttit ii Älvsbyn i 1,5 timme. Iz är så duktig, han tar allt med ro.

Det är så vackert här i norr. Skulle inte tacka nej att bo här!


Inte många timmar kvar nu

Klockan närmar sig 2 och jag har inte kunnat få sova ett blund. Det är 3 passagerare till i djurkupen samt 1 hund och två katter. De första 20 min var Izor spänd pga hunden men sen släppte det totalt, just nu står han upp och spanar medan tåget står stilla, han lägger väl sig till rätta snart. Ska försöka få mig lite sömn nu. Har sjukt ont i min rygg pga den dåliga hållningen jag har fått stå ut med under resan. Nåja, ska inte klaga mer nu. Bloggar nog senare!


Bara du och jag Izor

Nu har kaninerna flyttat till sitt tillfälliga hem innan de åker vidare till Luleå om en månad. Det känns men jag vet att de får det bra. Chili har i stort sätt alltid funnits med mig, trots att vi inte varit bästa polare under de senaste åren så har hon betytt massor för mig och hon betyder fortfarande lika mycket.

Nu är det vara Izor och jag, det känns så tomt, jag är inte van att ha bara 1 djur men så fort jag får en egen lägenhet kommer Pandora att flytta hem till mig.

I vilket fall så har jag hunnit rasta iz, träna honom och kastat boll med han. Har även hunnit städa lite på balkongen och ska packa ihop det sista. Datorn packar jag i sist haha. Har gjort en sallad som jag kan äta på tåget och Izor har lyckats öppna resväskan och plocka ut grisöronen. Fy dig!

Kom iallafall på honom och ack vad han skämdes, visade tänderna och började krafsa med tassarna haha.

Om 2,5 timme sitter vi på tåget. Kan knappt tro att det är sant!!


Natt inlägg

Iz var riktigt dålig i magen nu på sista kvällsrundan. Det var både vattnig och fast avföring. När vi kom in kräktes han två gånger. Jäkla hund som har så bråttom att tugga i sig kött, kyckling tuggar han bra men brosken var så smarrig så han svalde en hel remsa på en gång tror jag. 
 
Och under tiden vi var och handlade hade han haft roligt med en tom mjölkförpackning, han fick väl i sig lite kartong där. Jäklar vad jag har tjatat om att inte lägga mjölkkartonger/burkar på golvnivå när Iz är hemma själv för han är listig som en räv. 
 
Är man hemma visar han noll intresse för sakerna men går man ut så är de minsann roliga.
 
Sitter just nu och pratar med fina Carla, och idag åker vi! Det är inte så jäkla många timmar kvar nu inte!
Ska snöra ihop en pastasallad senare att ha med på tåget. Ska prata lite till med Carla innan jag lägger mig. Behöver sova så att jag kan försöka hålla mig någorlunda pigg i början av resan. Jag ber till gudarna att det inte är fullsmockat med hundar på tåget. Håller tummarna hårt!

En prins ska behandlas som en prins

Var till Hemlingby köpcentrum idag med pappa, vi gick in på Biltema så jag kunde köpa en vattenskål till Izor inför resan. Alla andra färger var slut så det blev en rosa skål, men vad gör det. 
 
Sen gick vi till Citygross och där handlade jag lite proviant samt färska broskben åt Izor samt kycklingklubbor. Ska åka dit oftare och köpa råa ben, utbudet där är betydligt större än på Willys.
 
 

Sitt, ligg, stå

 

Lite dogparkour

Under promenaden bestämde jag mig för att köra lite parkour med Izor. Han älskar nya utmaningar, vissa saker tyckte han var lite läskiga till en början, ex gå över nät och sitta på en vinglig gunga men sen så gick det kanonbra!
Här kommer några dassiga mobilbilder.
 
Håller på att packa inför våran resa nu och Izor pysslar med sin aktivergskub. 
Jag har funderat på att köpa någonting mer som han kan aktiveras med inomhus, någon som har några tips på vad? Det får inte vara allt för dyrt heller då jag inte är den rikaste!
 
 

Krångel med internet


Beachparty

Vid 1 tiden träffade jag upp en tjej som köpte en sele utav mig, efter det begav jag och hundarna oss till bussen för att åka till Skutskär för att träffa S och banditerna. Vi gick till stranden som var fullproppad med folk men vi hittade en liten strandplätt som låg en bit ifrån "den vanliga stranden" och lät hundarna bada.
 
Pandora och Smilla rök ihop en gång men sen var det lugnt mellan dem, efter ett tag kom två flickor som började leka med hundarna. Jag är så stolt över Izor, han lät sig bli klappad och gosad av båda tjejerna och de lekte med honom i vattnet ett bra tag. Pandora tyckte också om tjejerna väldigt mycket! Jätte roligt att se Izors utveckling. 
 
Nu är det bara 3 dagar kvar tills Iz och jag åker, imorgon ska Pandora åka hem. Fy sjutton vad det kommer att bli tomt men hon kommer tack och lov tillbaka sen när Iz och jag varit på våran semester uppe i norr.
 
 
 

Båttur

Träffade Emma kl tio och hon kom med deras båt så vi åkte ut en sväng på havet och snackade lite om allt möjligt. Det var riktigt mysigt.

Imorgon ska hundarna och jag träffa S och hennes hundar för att gå en promenad. Ska kolla om någon mer vill följa med. Troligtvis följer även Emma med men vi får se, hon skulle vara barnvakt åt sin lillasyster.

När jag kom hem nu blev jag väl bemött av två glada hundar. Iz studsade runt och fjantade sig, knäppIz!

Ska försöka sova nu så jag hinner upp i tid imorgon. Är rätt så trött så ska nog slå på en film att sova till.


Izor 24/6-13


Seg dag

Idag blir det nog vila för hundarna, har inte fått sova ett blund inatt.
Hade en riktigt dålig kväll igår så jag tog hundarna och gick runt hela brynäs, öster och boulognerskogen med dem. Det tog ett par timmar men jag lyckades lugna mig någorlunda. 
 
Är helt slut i kroppen idag, min kvällsmedicin är slut sen två dagar tillbaka och jag får inte tag i numret till psyk för att förnya receptet. Så jäkla typiskt.
 
Nåja, thats it. Om jag blir piggare idag ska jag göra ett nytt försök att leta reda på deras nummer för nu ser jag inte riktigt klart.
 
kollade på säsong 2 av Teen Wolf inatt, den var faktiskt bra. 
Om jag har ork senare så ska jag ut och träna Izor. Annars får han pyssla med aktiveringsbollen en stund.
Pandora är helt slut sen gårddagens cykeltur/badstund samt långpromenad. Men det förstår jag, hon är inte van vid så mycket fysisk aktivering.

Cykeltur

Pappa och jag cyklade till testeboån med hundarna för några timmar sen. Iz var riktigt het på gröten idag och drog på fint när vi cyklade. Väl framme så fick hundarna bada i någon timme eller två innan vi cyklade hem igen. RäserIzor drog på som sjutton även på hemvägen. 
 
Pandora travade fint bredvid pappa. Jag tror att Izor har lärt sig att i den där selen så ger man gärnet fullt ut.
Nåja, tog några bilder med kameran. Jag har ingen aning om de är bra eller inte, kollar det sen för nu är jag riktigt trött. Skulle kunna lägga mig för kvällen.
 
Hundarna har iallafall lagt sig till rätta. Skönt det.

Teen Wolf

Har suttit och glott på 7 ansvitt av Teen wolf, ska glo på ett par till innan jag gör kväller.
 
Idag har vi inte gjort någonting speciellt, vi tog en tur till skogen och Izor rejsade som en dåre. Pandora hade långkopppel så att hon fick lite mera utrymme att röra sig på.
 
Efter promenaden kom Denise över och gick sen vid 7 tiden. 
Pappa frågade mig efter någon timme om vi skulle gå en promenad tillsammans med hundarna och det vela jag. 
Det var jätte skönt att bara gå och gå tillsammans med pappsen. Till en början hade han Iz men efter ett tag bytte vi och med hjälp av godis kunde jag distrahera honom från hundar vi mött. Det är svårare när jag har två koppel att hålla reda på men jag vänjer mig så smårningom.
 
Om vädret blir fint idag så ska hundarna få bada, absolut. Sen ska jag tänka ut någonting som Iz och jag kan pyssla med. Vad vet jag inte än.
 
 

Säljes

Komentera om ni är intresserade utav någonting. Sakerna finns i Gävle.
 

Trötta hundar

Efter en hel dag i Engesberg är hundarna trötta. Pandora skötte sig jättebra men blev triggad av Izor 3-4 gånger att börja dra i kopplet mot andra hundar. Tycker att Iz skötte sig bra för att vara bland så mycket hundar/springande barn och musik. 
 
Vi tittade på när folk dansade runt midsommarstången och sedan gick vi bort en bit till en jätte mysig plats och grillade mat. Iz var lite uppe i varv när jag knöt fast honom i ett träd men blev sedan lugn när han såg att Pandora och Herkules var lugna. Det var kanonbra träning för Izor att kuna koppla av i nya miljöer utan att behöva ha koll på precis allt. 
 
Pandora la sig till rätta direkt och var inte alls till några besvär. Fy vad glad jag är att vi har henne, hon smittar verkligen av lugnet på både Izor och mig.
 
Vi hade tur med vädret, visst var det kallt och mulet men nu medan jag bloggar spöregnar det ute, så vi hann hem precis i tid.
 
 

Midsommar

Det blir ett kort inlägg nu, ska snart bege mig mot stan för att ta bussen till Engeltofta. Ska fira midsommar där och självklart följer hundarna med.
 
Idag har vi inte gjort någonting alls, jag vaknade kl 11 och har varit väldigt seg hela förmiddagen. Tur att P bara gillar läget och tar det lugnt, det är adhd Izor som börjar stressa upp sig för att vi inte har tränat på ett tag. Imorgon ska jag försöka mig på ett pass med honom om vädret tillåter. Jag har ingen större lust att träna ute i spöregn precis.
 
Nu ska jag ta en cigg och fixa klart resten innan vi far.
Ni får ha en trevlig midsommar!
 
 
 

Ni förgyller min dag

 

Valbo

Tänkte åka till Valbo tidigare idag men råkade ta en extra sovmorgon så jag får åka dit sen. 
Ska ut med vovvarna nu och sen städa mitt rum lite grann. 
 
Vi får se vad dagen har att erbjuda! Hundarna ligger och sover sött på sängen. Ska ta och träna Izor lite på baksidan sen också. Det märks på honom att det var ett tag sen han fick ett ordentligt träningspass.
 

Långpromenad med Denise och Ivana

Mötte upp Denise vid 3 tiden och sen kom hennew kompis Ivana. Vi gick i boulognerskogen i ett par timmar samt fikade på en brygga i solen. Superskönt. Tervarna tog det cool lugnt på bryggan och visade ingen rädsla alls av att den gungade medan jag tyckte att det var superläsigt. 
 
Därefter hände en sak som jag inte vill ta här i bloggen men som gjorde att mitt mående förändrades från bra till jättedåligt, fick ta några lugande och sen gick vi hem till D och tittade på en komedifilm. Blev faktiskt på bättre humör. Vilka fina vänner man har. 
 
Imorgon åker jag och hundarna till Valbo en sväng, vi ska in på arkens och om hundarna är snälla kanske de får en varsin oxstrupe med sig hem. 
 
Nu ska jag titta på en film och sen sova!
Här är lite bilder från gårddagen.
 
 

Gårddagen

Gårddagens promenad var supermysig men riktigt dryg samtigt.
Pandora skötte sig jätte bra och blev störtförälskad i Arach. Izor drog och drog och drog i kopplet, blev vansinnig på  honom så numera ska han få ha VGW bältet på sig.
 
Efter en långpromenad i bollan med Denise och Sabina så gick D och jag till testeboån så att hundarna fick bada. Denise hjälpte mig att trötta ut hyperterven och Pandora blev överlycklig när hon såg vattnet och simmade i flera timmar. 
 
När vi kom hem fick hundarna mat och efter det gick vi till Robin och sov över där. 
Vi kom hem för drygt en timme sen efter en skön promenad och utanför dörren stod det ett paket till mig från Carla. 
 
Fick ett läderkoppel och ett midjebälte av henne. Tack fina, fina vän. ♥
 
Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag, är sugen på att åka till hemlingby men vi får se. Lite trist att åka själv, har smsat Denise och kollar med henne om hon vill följa med.
 
Ska redigera lite bilder från gårddagen så de kommer snart upp på bloggen!
 
 

Bättre humör

Är på bättre humör nu och tänkte passa på att blogga lite. 
Igår badade jag Pandora och fick hjälp av Denise att lyckas föna/borsta henne. Tusen tack för hjälpen. 
P är jätte fin i pälsen nu och luktar ljuvligt.
 
Rensade öronen på Izor igår då de var fulla i sand från stranden så idag sköljde jag öronen på honom då öronrens hade satt sig i pälsen på honom. Så typiskt, det händer varje gång han ska skaka på sig!
 
Nåja, har tittat på tv en stund. Varit ute med hundarna och är grymt sugen på att träna hund. Igår tränade jag och Pandora lite kontakt då hon måste våga ta kontakt med människor. Hon har jätte svårt för ögonkontakt så det jobbar vi på. 
 
Iz vill jag köra lydnad/bitövnigar med. Vi får se vad jag hittar på med dem. 
Tänkte smsa Denise snart och se om hon är vaken så att Pandora och Herkules lär känna varandra innan vi träffar Sabina och hennes banditer. 
 
Sitter nu och pratar med Carla över facebook. Herregud vad vi har lika åsiker angående hundar. Det är helt sjukt, hon kan i princip läsa mina tankar känns det som!
 
Måste börja planera inför hennes resa hit, vad vi ska hitta på osv. Carla vill iallafall till skogen så då föreslog jag Hemlingby och det kan bli riktigt roligt. Både för oss och för hundarna!

Nu ger jag fan mig

Efter att ha missyckats med att ladda upp 2 riktigt långa inlägg så skiter jag i det nu. Har ingen lust att sitta här och skriva en jävla massa om gårddagen om hur det var.
 
Ska kanske på promenad med Denise och Sabina idag, det beror helt på vädret. Har ingen större lust att gå någon långpromenad i spöregnet. Men klockan är bara kvart i sju,mycket kan ändras under dagen.
 
Igår fick Pandora ett rejält bad och jäklar vad fin hon blev. Ska försöka få en bild på henne sen men hon är så svårfotad.

Bilder

 

Älvornas dans

 

Bad

Har lite tid över nu så jag tänkte blogga lite snabbt.
 
Vad har vi gjort idag då? Var ute i trädgården med alla 3 hundarna och kastade boll åt dem, fotade lite smått också och sedan hjälpte jag till att torka lite bord och efter det parkerade jag mig vid soffan en stund. 
 
För ca 2 timmar sen var Lisa och jag ner till stranden så att hundarna fick bada. Det är inga badkrukor det här inte.
Hundarna badade i 1 timme eller mer innan vi begav oss hem. Fönade Izor torr och sedan Pandora.
 
Kan säga att det var en tuff match att föna P, min ena nagel böjdes åt andra hållet och fy f*n vad ont det gjorde när vi hade vårat lilla krig. Men tillslut gav hon upp och jag lyckades iallafall föna rumpan torr på henne. 
 
Sen har vi inte gjort så mycket annat idag. Klas har "Herrmiddag" så jag försöker att inte störa dem. Ska gå ner och kika vad Lisa pysslar med. Ska kolla om vi kan gå upp på vinden och leta efter det militärgröna tyget ligger som jag ska få sy ett halsband åt Iz!

Izor

 

Åska och regn

Här i Söderala har det åskat ocdh regnat som sjutton. Ett tag blixtrade det också men nu verkar det som att det endast blåser. 
Vi hade tänkt ta en tur till stranden och låta hundarna bada men det gör vi imorgon istället. Det är nog för allt att bada nu med blåsten och allt.
 
Klas har gjort pizza som var sjukt god, har haft tervmys hela dagen och Iz har mestdels varit ute med Lisa i trädgården. Det är så roligt att se sin hund så fri och glad. Han älskar att vara här. Han kommer direkt när man ropar på honom och man vet alltid att han är i närheten. Goa älskade hund. 
 
Igår var Milla och jag inte bästisar när det var dags för kloklippning men det gick tillslut. Råkade klippa henne lite i pulpan när hon stretade med tassen men det var allt.
 
Pandora tar jag med till Gävleborgs zoo så de får klippa hennes klor, de är så pass långa att jag inte vågar göra det själv. Hon ska även få ett rejält bad så att jag kan borsta ur all död päls men det gör jag när vi kommer hem.
 
Iz ligger just nu och sover på golvet bredvid mig. Ska gå ner och titta på tv nu medan Lisa och Klas är och handlar. Ni får ha det så bra. Kanske uppdaterar bloggen imorgon. 
 
Några bilder från systemkameran kommer det inte att bli föränn jag kommer hem då jag råkade glömma kamerasladden hemma. Inklusive iphone laddaren. Så typiskt!
 

Snart bär det av

Snart jag Iz och jag till tåget. Vädret är inte det minsta roligt, hoppas att det är finare i Söderhamn. Prinsen och jag har myst hela förmiddagen och jag ska gå en lite kortare runda med honom snart och sedan kolla på någon serie. Det blir nog kalasbra. Har inte mycket att skriva. Är helt tomt i skallen, orkar inte duscha nu heller så jag duschar när jag kommer fram. Skulle även behöva städa lite i rummet innan vi åker så jag ska försöka hinna med det också.
 
Har drömt jätte konstiga drömmar inatt men tack och lov var det bara drömmar och ingenting annat. Hoppas att ni får en trevlig torsdag allihopa. Kommer bli tomt på bloggfronten nu i ett par dagar men bloggar när jag kommer hem. Tar inte med mig datorn denna gång, blir för mycket med 2 hundar på tåget och en jäkla massa packning. 
 

Inga bilder

Blev inga bilder eller filmer från dagens träning. Det var mygg och knott överallt så det var ingen ide att ens försöka plocka upp kameran. 
 
När vi kom till klubben så var det en 2 cavalier och en pumi på plan och körde. Jag tänkte "jag kom inte hit för att se andra träna" så jag kopplade loss Izor och vi körde på! Han ignorerade hundarna och hade riktigt bra fokus på mig. Den ena cavaliern kom springandes mot Izor och skällde men jag sa åt Izor att vara tyst så gick vi iväg och fortsatte att träna. Gick kanonbra!
 
Denise och H följde med hit hem till oss när vi gav upp efter att ha blivit halvt uppätna av myggen/knotten och har precis tittat på Lady in the water. En jätte bra film enligt mig. 
 
D och H ska bege sig hemåt strax och jag ska göra kväll. Måste vara uppe rätt tidigt imorgon för att inte missa mitt tåg. Det vore så tragiskt!

Klubben

Väntar på Denise och sen beger vi oss till klubben för att träna agility. Kamerorna är laddade och förhoppningsvis får ni fler bilder idag än sist vi var där. 
 
Imorgon åker Izor och jag till Söderhamn och stannar där till den 17 och vi tar med oss Pandora hem till den 26. Ska bli jätte skoj att ha henne här. 
 
Har även beslutat mig för att sälja ut alla Lisas tillbehör. Det kommer ett inlägg om det senare. 
 
Fina Carla och Misti kommer hit den 8/7. Ser så fram emot deras besök och skrek nästan av lycka imorse när hon bokade tågbiljetterna. Fy sjutton vad jag är glad att de kommer. En hel vecka stannar de också.
 
Nu ska jag fylla på med godis i träningsvästen och dricka någonting innan vi drar. Ha det gött!

Varma minnen

Kom hem för en halvtimme sen ungefär efter att ha festat lite med Emma, Tilda och två killkompisar till Tilda. Fick en jättefin kontakt med den ena killen och vi pratade om allt och ingenting. Det känndes skönt. 
 
Emmas mamma skjutsade hem mig då hon vägrade låta mig gå ensam från stan. Fy sjutton vad glad jag är att jag har så fina vänner och att deras föräldrar bryr sig så mycket om mig. En stor eloge till dem.
 
Har även sålt iväg min BMX idag till Linneá och just nu sitter jag och lyssnar på Izor som sussar sött och pratar med en av mina närmsta vänner Carla på facebook. En sådan vän är inte lätt att hitta och när man väl har hittat en sån vän är det viktigt att hålla den hårt, för man får bara en chans. Det är inte slumpen som gjort att Carla och jag har fått kontakt utan det måste ha varit någon mening bakom det.
 
Jag är oerhört glad att vi har kontakt, jag ser henne som min andra syster. jag kan vara så öppen och ärlig med henne, hon har stöttat mig när jag har haft det tufft och jag stöttat henne. Fy sjutton va jag älskar den människan som har så mycket kärlek och glädje i sig. 
 
Nu ska jag sluta blogga. Imorgon ska jag följa med min lillebrorsa till banken för han ska äntligen få ett bankkort. Efter det ska jag träffa Emma. Denise ska jag också träffa imorgon, ska bli jätte kul. Om vädret är fint så kanske hundarna kan få bada lite. Det tror jag att terven skulle uppskatta. Han har varit lite rastlös idag så vi var ute och kastade boll i någon timme. kanske drar en sväng till skogen med. Vi får se vad dagen har att erbjuda. 
 
Nu ska jag återgå att prata med min fantastiska vän. Kolla gärna in hennes blogg! (www.Memyselfanddogs.blogg.se) 
 
Här är en bild på Carla, Misti och Izor från deras besök i Augusti 2012. Izor och Misti fann varandra direkt.
 
 

Skolavslutning

Kl 18.00 är det skolavslutningsmiddag på Läkerol arena. Efter det har jag äntligen sommarlov!
 
Igår kväll spenderade jag, syrran och Izor kvällen hos Jeanette där Ying, Berivan och Lisa var. Izor skötte sig jätte bra och morrade bara lite i början på dem. Sen gick han fram och gosade med allihopa. 
 
Nu är Denise och Herkules här, D har hjälpt mig att klippa klorna på kaninerna och nu ska vi kolla en trailer på någon film. Vilken vet vi inte än men det får vi se. Eller så tittar vi på en serie. 
 
Efter avslutningen kommer Denise troligtvis hit igen och då ska vi titta på en längre film. Senare kommer en man och ska köpa min BMX. Äntligen får jag den såld!

Läder

Min snälla pappa smörjde in alla läderkoppel/halsband och mina kängor med läderfett idag medan jag var ute med Izor. Izor har varit så sjukt gullig hela kvällen och tittat på mig med sina underbara ögon. Fysjutton vad jag älskar den hunden. Det är helt makalöst hur man kan älska någon så mycket.
 
Snart närmar det sig sommarlovet. Gud så härligt! Men bara för att det är lov så ska jag inte sova bort hela dagarna utan jag ska utnyttja dagarna för fullt. Busskort köper jag troligtvis imorgon eller på tisdag. Då jag kan röra mig fritt hela sommaren och den 13 har jag tid hos min sjukgymnast. Efter det tar jag nog tåget till Söderhamn och stannar i ett par dagar. Sen följer Pandora med hem till Gävle. Det ska bli spännande att se hur hon anpassar sig och hur Izor beteer sig med en kompis dygnet runt i en hel vecka. Sen så lämnar jag P i Söderham och rullar vidare mot Luleå. Ska bli så galet roligt. Åsa och jag skrev lite på facebook nyligen och ni anar inte hur mycket jag längtar!
 
Nu måste jag försöka sussa lite, ska till skolan imorgon och tömma skåpet. Bloggar mer imrgon!
 
 

Regn

Idag har det regnat hela dagen, så jäkla tråkigt så Izor har fått leka med aktiverings kuben när vi kom hem från våran promenad.

Han gick så fint i koppel idag, jag tror att han känner på sig att jag inte är på topp idag. Jäklar vad yr jag var när vi gick och izor hade stenkol på mig hela tiden.

Nåja, mår bättre nu iallafall och ska väl ta och dammsuga lite i rummet samt göra lite småfix. Efter det ska jag duscha och sen gör jag kväll! Ska till skolan imorgon o H tömma mitt skåp som består av en förpackning pennor haha. Samt lämna in några böcker. Efter det vet jag inte vad jag ska hitta på. Det får vi se då. Och i över i övermorgon är det äntligen skolavslutningsmiddag. Sen är vi lediga i hela två månader, dom månader kommer att bestå av hundträning, hundträning och hundträning. Samt mys med mina vänner också såklart. Haha.


Lugn dag

Idag har det varit oerhört lugnt här hemma. Jag har haft kraftiga smärtor i kroppen som gjort att jag inte har lyckats kliva upp ur sängen föränn nu. Izor verkar ha förstått det då han bara har legat vid mina fötter och sovit. 
 
Jag ska snart dra mig mot Robin och mata katterna och sen blir det hem för att ta ett varmt bad. 
Är lite smått yr så det blir ett kort inlägg på bloggen idag.
 
Men här får ni en fin bild på världens finaste hund.

Mys med Emma

Iz och jag tog bussen hem till Emma och vi gick först till skogen en sväng och släppte hundarna, efter det fick jag köra minikross. Fy sjutton vad kul det var fast jag bara åkte en kort sträcka. Vi hade dock problem med att få igång den då jag är så sjukt seg men sen så!
 
Därefter gjorde vi "hemlagat" té som bestod av färsk mynta och mös på hennes altan till filmen Up.
Efter ett tag blev det väldigt myggit så vi begav oss in och fortsatte att se filmen där. Efter ett tag kom hennes pappa och lillasyster Agnes. Izor skällde ut Emmas pappa men när han hade gått och satt sig så gick Izor dit och vela bli klappad. 
 
Vi har tittat på olika youtube klipp, pratat om skolan, sommarlovet, skrattat och haft det bra. Det här ska vi absolut göra oftare.
 
Nu ligger Izor och sover och jag ska väl pyssla med någonting innan jag blir trött.
 
 

Red Goblin's Izor agilityträning 7/6-13


Cykeltur


Dagen

Träffade Denise vid 5 tiden och vi tog bussen till klubben och tränade i värmen. Det gick kanonbra. Vi testade platta tunneln med Izor några gånger och sista gången gick han igenom den! Måste träna mycket mer på den så att han blir säker och tar den med fart.
 
Slalomet gick rätt segt i början men mot slutet tog jag fram en boll och j*vlar vilken fart det blev på honom. Dukiga, duktiga hund!
 
Det hände att han slarvade och slippade en pinne men då började vi om tills han tog 12 pinnar korrekt. Videos kommer senare. 
 
Imorgon blir det en slappdag, kanske åker till ån så att Izor får bada, vi får se. Nu är jag så trött och ska ta mina mediciner och somna till en film. Hoppas att eran fredag har varit lika bra som våran!

Bilder från agilityn


Mys med Emma och klubben

Igår spenderade jag dagen först med Denise, cyklade med Iz till bollan där vi mötte upp D's mamma och mormor samt Herkules. Vi fikade och hade det bra, Izor skötte sig otroligt bra trots att det var hundar överallt och fullproppat med folk. Det blev ett utfall och sen var det lugnt. 
 
Efter det tog och hundarna och cyklade till testebån där vi spenderade ca 3 timar och Izor och Denise badade för fullt. Herkules och jag satt på stranden och solade mest haha.
 
Efter det cyklade vi hem och jisses vad trött Izor var. Efter va 2 timmar mötte vi upp Emma på stan och gick till bollan och träffade Kurt och hans vänner. Izor var fram och hälsade på allihopa och skötte sig UTMÄRKT!
 
Därefter gick Emma och jag till Robins lägenhet, matade katterna, pysslade lite med lägenheten och kollade på film till 3 på morgonen. 
 
När vi vaknade storstädade vi lägenheten och jag kippte klorna på katterna. Nu har vi varit hemma i 1,5 timme ungefär. Vi ska snart möta Denise och Herkules för att åka till klubben och köra agility i den här värmen men räserterven tycker att agility är så kul så värmen kommer nog inte att hindra honom från att träna. Arbetsnarkman som han är. 
 
Tar med mig kameran så det kommer bilder senare ikväll/imorgon. Beror helt på hur trött jag är när vi kommer hem.

Instagram

Oj vad många följare jag har på instagram. Det är riktigt roligt att så många tycker om mina bilder, eller är kanske det är izors skönhet som lockar följarna? Vem vet. Följer du mig och Izor på instagram?


Izor

Här kommer en bildbomb på prinsen från dagens träning/lek.

Veganen och skönheten åker till Luleå

Nu är tågbiljetterna äntligen bokade! Jäklar vilken tur att jag inte bokade dem tidigare, fick dem 500 kr billigare än om jag skulle bokat för en månad sen.
 
Det bästa av allt är att det endast är 1 byte och det är på vägen dit, åker buss i en timme och sen är vi framme. Hemresan är ett direkttåg. Underbart!
 
Ska bli fruktansvärt roligt att få träffa Åsa, äntligen! 
 
Ska ut snart och antingen kasta lite boll med Iz eller så tar vi cykeln ner till testeboån så att han får bada lite. Vi får se vad det blir. Ninisarna ska även få det rent, stackarna får sitta i bastun där ute. Det hjälper inte att man har fönstrerna öppna det är kokhett där ändå. 
 
Men imorgon så, imorgon ska se äntligen få flytta. Ut på landet och få mer frihet än vad jag kan ge dem. Fy sjutton vad jag är glad för deras skull.
 
 

Lång öronen blir Luleå bor

Idag kommer Ankie's farbror och hämtar Chili och Joshi. Vilken tur de har att få komma till deras familj. Dom kommer att få ett toppenliv garanterat. Det känns inte alls tungt att släppa dem då jag vet att de kommer att få det så bra.
 
Än så länge har jag inte gjort speciellt mycket. Har varit ut till ninisarna ochh fyllt på med hö och vatten och ska om en timme bege mig till min psykolog.
 
Sen vet jag inte vad jag ska hitta på, ta det lugnt tror jag. Izor är så lugn och snäll nu när matte inte är på topp. Ska väl ut ch kasta boll med honom sen för att bli av med lite överskottsenergi. 
 
Har även hunnit lämnat in en rest till skolan, ska lämna in en till idag och sen tar jag sommarlov! Herregud vad tiden går fort. När pappa kommer hem från jobbet går vi nog till tågstation och bokar tågbiljetterna till Luleå.
 
Ska även ordna ett busskort så det är fixat och klart inför sommaren. Toppen!
 
 

Bakat

Denise kom över vid halv 5 tiden och vi ställde oss och bakade. Det blev chokladbollar och jordnötssmörkaka. Supergod kaka vart det!
 
Till det slg vi på en film och för drygt en timme sen begav hon och Herkules  sig hem. Har pratat lite med Lisa i telefon och Pandora kommer hit en sväng efter att Izor och jag varit i Luleå. Har ännu inte bokat tågbiljetterna, fy mig! Men imorgon ska det göras.
 
Här kommer några bilder på Izor och Herkules. Bilderna blev jätte dåliga men visar dem iallafall.

Dåligt väder

Skippade skolan idag då jag var sjukt deppig när jag vaknade. Har istället legat i sängen och bara varit. Tankarna kring Yra kommer ofta upp och det är nästan så att jag faller i tårar varje gång. 
 
Anars har det varit rät lugnt, Izor har nog förstått att jag inte mår bra då han är oerhört lugn inomhus och bara vilar/sover.
 
Vet inte riktigt vad jag ska hitta på med honom idag, det ser ut som att det komer att regna när som helst men i hoppas på att det spricker upp, då kanske jag tar en tur till klubben och tränar lite.

Skogspomenad

Denise och jag tog med hundarna till skogen och gick en sväng med dem efter lydnadstävlingen, vi i skogen i någon timme och sen begav vi oss hem, D och H gick hem till sig. När vi kom hem var pappa jätte stolt över hur det gick på tävlingen. Sen brast det totalt och jag blev mega deprimerad så fort jag tänkte på yra. Imorgon ska jag nog montera ner hennes bur men usch vad tomt det kommer att bli.

Karin och jag har pratat en del och hon tänker inte sälja ungarna i kullen och kanske i framtiden blir jag sugen på en yra bebis så förhoppningsvis kan hon hålla en hona åt mig.

Pappa kom nyss in med Izor. Jag bara vinglar omkring i lägenheten och set dubbelt. Kanske behöver stanna hemma från skolan imorgon för att återhämta mig lite.

Pappa har även gått med på att vi ska ha Pandora här lite under sommaren, jag tror att det kan hjälpa både Izor och mig ledigt mycket. Hon är en trygg och lugn individ, precis vad Izor behöver. Och jag känner att jag verkligen vill ha henne.

Nu ska jag titta på en film och sen sova.


Vila i frid

Igår kväll togs Yra bort. Jag är knäckt, min älskade, älskade hare har lämnat jordelivet. Jag kan inte tro att det är sant. Jag vill inte tro det. Fan alltså, från att ha varit en helt ok dag så har dagen krashat totalt. Det går inte att beskriva med ord hur det känns. 7 månader fick jag med henne, sen bodde hon hos sin fantastiska fodervärd i 1 och och 1 månad. 
 
Jag kanske slutar med kaniner helt, fast det känns så konstigt att inte äga en hare. Kanske i framtiden. Vi får se. 
Det är dags att montera ner hennes bur för det kommer inte att sitta någon matgalen Yra där någonsin. 
 
Vila i frid älskade vän. 
f.110517 f.130602
 

Izor med sitt pris

Här kommer lite snyggare bilder på Izor med priset än den kassa mobilbilden!
 

Min mentor och Svante som ställde upp i tävlingen.

Det är alltid lika roligt att se våran mentor tävla med Svante. Han är en riktig soffpotatis och är inte alls samarbetsvillig. Kul att de ställde upp!


Lydnadstävling (inofficiell) 3/6-13

Våran start var inte alls bra pga störningsmomenten bla av en skällande hund men vi lyckades kamma hem en 3:je plats!


Lydnadstävling

Trots en seg och nervös matte kammade Izor och jag hem ett 3 pris. Momenten Tandvisning och hoppet var borttaget så det var inte värst många moment. 
 
Precis innan start började en rottis skälla och göra ett utfall och Izor svarade upp men sen hade han bra fokus på mig men han var inte riktigt med på banorna idag. Han var seg och tappade fokus vid två tillfällen men jag är super nöjd. Förra året hamnade vi på plats 9 och iår på plats 3! Det kan bara gå bättre nu. En video kommer strax upp från tävlingen.
 
Izor fick även en ny kompis, en tjej som går i 1:an blev jätte förtjust i honom och han var så snäll och lugn med henne. Riktigt härligt att se framstegen. Sedan hälsade en annan tjej på honom och det var inga problem. 
 
Nu är Denise här och vi ska ta en tripp till skogen med hundarna. 
Och måste säga grattis till Sabina och Arach som tog hem andra priset. Belgarna tog resten av gänget med storm.  Frasse, "skolhunden" vann tävlingen men blev matade med godis under hela tävlingen. Strunt samma. Vi körde på som vanligt både S och jag!
 

Sabina och Medinget's Arach (2 plats)


Måste försöka

Trots att jag har legat och gråtit nu på morgonen så måste jag försöka klara av dagen. För Izors skull. Får dra på ett fakeleende och bita ihop. De sim vet om detta med yra hoppas jag inte nämner det idag för jag orkar inte gråta ner. Måste fokusera på izor idag.

Tävlingen kommer säkert att gå åt pipsvängen men vad gör det i nuläget? Det är ett under att jag över huvudtaget inte stryker oss från tävlingen.

Det skulle i vilket fall inte löna sig om vi strök oss, nu har vi haft ett mål och jag ska inte sumpa det. Vi behöver inte ens placera oss, känner att jag inte bryr mig alls numera, bara att vi står där på plan och gör det bästa.

Ska även prata med Lisa och Klas om inte jag kan ha Pandora här under sommarlovet. Jag kommer inte klara mig med bara izor. Är van att ha djur runt omkring mig.


Oron

Jag har i några dagar nu vetat att min belgiska hare Yra varit dålig och idag fick jag reda på att hon är betydligt sämre. Det kan vara en infektion i livmodern eller någonting. Hennes fodervärd har tagit henne till vetten och fått medicin samt CC men Yra är inte sammarbetsvillig för 5 öre. Hon är super stressad när hon ska hanteras och har nu blivit flyttad från sina 6 veckors gamla ungar.
 
Det är riktigt tufft för mig det här, Yra och jag har haft ett speciellt band. Jag vet inte hur jag kommer att klara av om även hon går bort nu. Karin har erbjudit sig en unge om det nu skulle bli så att hon måste tas bort men jag måste ta mig en funderare. Jag vill inte vara utan en belgisk hare! Men samtidigt känns det så fel att försöka "ersätta" henne. 
 
Snälla bli frisk envisa hare. ♥
 

Lydnadsträning och filmmys

Tog 20 över 4 bussen till Skutskär och mötte upp Sabina och banditerna. Vi gick hem till henne och pysslade med lite saker innan vi gick ut för att träna. Izor skötte sig jätte bra och hade fin fokus trots störning. Vi körde en platsliggning och den gick väl inte nå vidare bra. Haha, Izor reste sig efter några sekunder. 
 
S skjutsade mig på cykeln till bussen men i sista sekund bestämde vi att jag och Iz skulle sova över så jag ringde pappa och berättade det. Vi har gjort iordning dipp och köpt chips samt läsk som vi ska käka till någon film. Riktigt mysigt. 
 
Hoppas eran lördag har varit bra.

Städning och hundträning

Har städat hela lägenheten, våt torkat golven och gjort helrent åt kaninerna. Pappa blev jätte glad när han kom hem och tog ut Izor på en runda medan jag pysslade i kaninburen. 
 
Izor och jag ska om en stund börja bege oss mot stan för att åka till Skutskär och träffa Sabina. Vi ska träna inför tävlingen på måndag, jisses vad jag inte känner mig förberedd. Äsch då, jag få ta det då, det kommer nog gå mycket bättre än jag tror. Vi får använda godis/dubbelkommandon så då är det lugnt. 

Lugnet

Sabina räddade min kväll, hon skrev till mig på facebook efter att hon hade läst mitt blogginlägg angående bulan på Izors nos. Hon förklarade att det var ett myggbett och att myggen är extremt giftiga nu på våren. Det jag kunde göra var att dra på ett tunt lager kortisonsalva om jag hade det hemma men inte sjutton hittar jag tuben! Men nu är jag iallafall lugn. Sabina har en hund som är överkänslig mot mygg/knottbett så hon visste precis vad det handlade om. Sen började jag att inbilla mig att bulan blev större och större. Är en riktig hönsmamma haha.
 
Imorgon tänker jag boka tågbiljetterna till Luleå, har pratat med Åsa och fy sjutton vad jobbigt det kommer att bli. Hon har behållt en malle tik och jag som är så fruktansvärt valpsjuk. Och troligtvis kommer jag att få träffa Izors blivande halvsyskon om parningen blir av! 
 
Ser fram emot det så! 
Idag får jag även besked av Ankie vilken dag hennes farbror hämtar långöronen. Det känns jätte bra då det börjar bli riktigt varmt ute på balkongen för de små. De kommer att få leva loppan ute på landet. 
 
Nu ska jag antingen spela sims eller glo på en film, kan inte riktigt bestämma mig, snacka om I-lands problem.

RSS 2.0