Dagen

Somnade tidigt igårkväll när jag mös med Izor. Så jag somnade gott, nä jag vaknade så låg han inte bredvid mig så då blev jag lite ledsen. Tänk om han va en liten nakenhund som gör allt för värme? Nä ja älskar min Iz fast han dissar mys med mig för att istället ligga på golvet där det är svalt.
 
Var ner till Nordost med Iz och hälsade på Anna en sväng och gick sen med vovvarna. Senare när jag kom hem så cyklade pappa och jag till Willys. Köpte massa gott och smått. Köpte även 10 STORA grisöron och en tuggring till prinsen. 
 


Bilder


Mys

Mötte upp Amanda vid station kl 2, Izor gjore flera utfall mot hennes rottismix Raja. Vi gick ingenstans förän Izor satte ner och höll tyst. Efter ett tag så kunna vi gå, och efter det så var allt som bortglömt. Tillslut gick de brevid varandra och luktade på samma ställen. När vi kom hem till mig så fick Iz lägga sig i min säng och Raja som tiken heter la sig på golvet och sov. Vi hade koll så att Izor inte skulle hoppa ner till hnne just för att jag inte vet hur han skulle reagera. Efter en stunds pratande så skulle jag ut ut ur rummet och Izor hoppar ner på golvet och börjar lukta på Raja. Inge mer med det, sen luktade de på varandra och Izor stelnade till is och började sen bjuda till lek. Haha, tervar är så fula när de ska leka, de är så stela innan de börjar leka ordentligt!
 
Det slutade bra, Iz måste ha tyckt om Raja för han tvättade hennes ben och tassar. Så sött! 
När Amanda ocn Raja skulle åka hem till Bollnäs så följde jag med henne till station utan Izor för att sedan åka vidare till Denise. 
 
Spenderade ett par timmar där, vi kollade på film (Snabba Cash), pratade och fikade lite innan jag åkte hem igen. Iz är rastad och jag håller på att skriva med Sabina på fb, ska slå på en film snart hade jag tänkt. Undrar bara vilken? Det blir nog Hitta Nemo ♥

Snö

Vaknade imorse och suckade när jag kollade ut ur fönstret, nu snöar det verkligen. Och mycket dessutom!

Tycker att det är lite för tidigt för snö än...
Nåja, terven blir glad iallafall son kommer få skutta i snön.


Vikt

Som jag tidigare skrivit har Iz gått upp i vikt, och det syns!
För  två månader sen var Izor bokstavligtalat ett varandrande skelett, alla ben och kotor stack ut på honom. Han var bara skinn och ben. Pratade med vet, min uppfödare, Izors förra ägare, hundfolk om detta men alla sa att de kommer gå över. Tack och lov har de haft rätt, idag har han passerat 20kg gränsen och börjar bli riktigt fin i kroppen. Fina muskler har han också. Prinsen, matte älskar dig mest av allt i hela världen. Skulle kunna offra vad som helst för dig. Även fast vissa dagar är skit och jag som blir tokig på dina utfall så är du fortfarande mitt allt. ♥
I love you
 
 

Bra dag

Vi träffade aldrig Hana och Asterix idag eftersom Asterix inte är van att jobba med så mycket störning än. Sabina och jag satte oss på bussen och mötte Cecilia och Elsa vid Lidl, gick in och handlade lite och sen gick vi till skogen. 
 
Det gick bra idag, Iz var inte riktigt med i svängarna idag kändes det som, han var väldigt uppe i varv. Efter ett par timmar i skogen gick C och E hem, jag och Sabina åkte ner till stan så gick jag hem därifrån.
 
Badade nyligen Izor så nu luktar han supergott! 
Imorgon har jag och Amanda bestämt oss för att ses, hon kommer hit till Gävle med hennes lilla vovve. Kommer bli jätteroligt, var länge sen nu jag träffade Amanda!
 
Jag ska gå och göra en macka snart, pappsen köpte med sig en färsk baugette till mig när han åkte till willys. Åhå så gott!
 
 


Kallt

Vaknade och trodde att jag hade sovit bort hela dagen, när jag kolla på klockan visade den 09.26, puh. Ska kliva upp ur sängen snart och ta en alvedon i hopp om att den värsta smärtan i kroppen ska avta. Kl 14 ska jag träffa Hana och hennes Rottweiler valp Asterix på stan för att ta bussen till Stigslund och spåra. Jag har inte spårat med Izor sen vi var på lägret i september, fy jag skämms.
 
Ska sätta kameran på ladning och dra på mig varma kläder eftersom det är kallt ute, tack och lov är det klarblå himmel och sol, så det kanske blir skönt ute ett tag!

Agilityträning

Idag åka jag till klubben med staffemixen Elsa's matte vars namn jag inte kommer ihåg.

Vi tränade mycket på slalom, Jorå han tar 12 pinnar när han inte slarvar, det går Inge vidare fort än men vi har ju precis börjat! Testade på a-hindret och balanshindret men de var lite läskiga tyckte han. Han tog sig över båda och ramlade faktist av balanshindret 2 gånger, tack och lov ramlade han i min famn så det blev ingen läskig grej.

Izor är fortfarande däckad, vi GICK hem från klubben idag, jäklar vad ont i kroppen jag har nu. Usch!!

Imorgon är det spårning som står på schemat, hoppas vädret blir fint!


Första snön

Den första snön kom idag, nu är den dock inte kvar (Tack och lov!) däremot är det svinkallt ute och blåser gör det också. Var ute i en 40-50 min med Iz men var tvungen att gå hem igen eftersom jag frös något otroligt trots ett par vantar, halsduk och mössa. Suck.
 
Blev bjuden på lunch av min chef på praktiken. Blev en grekisk sallad utan fetaost. De andra åt pizza, det var riktigt gott! Dagen har gått riktigt fort, helt plötsligt var klockan 4 och Marie (min chef) sa åt mig att gå hem. Vi får se vad för äventyr som väntar imorgon. Ska iallafall åka och hälsa på Denise, håller på att leta lite efter saker som hon kan få låna av mig och pyssla med. 
 
Fick även ett paket idag, halsbandet som jag vann på Facebook kom äntligen! Bild kommer imorgon, orkar inte fota nu.

matlåda check

Har lagat vegansk korvstroganoff, gjorde ca 4 portioner så att jag kan ta med mig en matlåda till lunchen imorgon och frysa in resten. Råkade skära upp min tumme på en konservburk, det har slutat blöda men kan känner redan nu att det håller på att bli infekterat. Nåja...
 
Iz har ätit och tuggar nu på ett ben, jag tittar på Torka inga tårar utan handskar på SVT play. Jag älskar SVT play, att i lugn och ro kunna kolla på programmen som visats på tv. Det är finmang för mig som inte tittar på tv nå vidare ofta. Hade varit toppen om jag hade haft en egen tv på rummet, får se om jag kanske kommer över en billig tv. Tjock-tvn finns det alltid för en billig peng, kommer även behöva en sladd för att kunna koppla in tvn. Har inte något sånt uttag i rummet.
 

Just nu

Ute i kylan med finaste prinsen


onsdag

Klev upp för en liten stund sen, ska äta frukost och försöka göra iordning någonting i matväg som jag kan ha med mig till praktiken.
 
I förrigår fick Izor leka med amstaff tiken Kiwi, de hade jätteroligt som vanlig. Igår körde vi ett lydnadspass, det gick sisådär. Jag är inte pepp på att träna lydnad! Ska ta nya krafter och göra ett försök igen. Vi tränade fotposition och läggande under gång. Nåja, det blir bättre när jag väl "kommer in" i lydnadsträningen.
 
Nu ska jag äta och sen göra mig iordning så jag ser respektabel ut när jag åker till praktiken. Ha det gott!

Morgon

Tog tåget till S-hamn kl 18.12 igår och var framme 19.00, drygt 2 timmar senare somnade jag och vaknade för någon timme sedan. Ska troligtvis dra ut i skogen senare idag, vi får se Har lite ont i nacken/ryggen men det gå nog över när jag börjat röra på mig lite 
 
Lilla Lovis (Lisas barnbarn) sitter brevid mig och vi pratar lite grann, Hon är så söt!!
 
Izor är jätte lugn och försiktig med barnen, han blöd Malte upp till lek men jag sa åt honom då eftersom jag såg på Malte att han tyckte att det var lite obehagligt när Izor studsade omkring och småskällde/morrade. Annars har det varit lugnt, Iz tycker jättemycket om dom, han följer efter dom vart dom än går.

illamående

Är fruktansvärt illamående, har ätit någonting dåligt. blä. 
Praktiken går bra, blir mycket skratt så vi har inte precis tråkigt.
 
Var på Per Jensens föreläsning idag, mycket intressant oh bra föreläsning. Har även köpt ett Back on track täcke åt Izor. 
 
Imorgon åker vi till Söderhamn och spendera helgen där. Ska kolla tågtider, slå på en film och sen sova. Imorgon lär jag packa så fort jag kommer hem. Dryyygt...
 
Väldigt kass bild men den bjuder jag på!

dålig uppdatering

Praktiken går jättebra, hundarna är mysiga, personalerna är trevliga och jag trivs på hunddagiset/butiken. 
 
Iz har inte fått nå vidare aktivering de senaste dagarna, ska köra ett pass med honom imorgon om det inte spöregnar som det gjorde inatt. Fy säger jag bara. Ni kanske också fick uppleva detta eviga regnande. Tydligen var det storm också.
 
Har iallafall gjort en matlåda till imorgon, spaghetti och sojafärs. Den blev riktigt god. Ska slå på en film snart och bara ta det lugnt. Åker till Söderhamn i helgen, ska bli riktigt mysigt. Har saknat mina tervflickor ♥ och Lisa och Klas såklart.
 
Brände mitt finger gjorde jag också när jag lagade maten, det gör förbannat ont. Hoppas smärtan går över snart.

Praktik


film

har tråkigtnog ingenting att skriva, har fått illa hela dagen, huvudvärk och ont i magen. Pappa är superförkyld och jag misstänker att det börjat smitta av sig lite.
 
Ska slå på en film och sen sova. Praktik imorgon, ska bli spännande!

Regn

Vaknade för ett tag sedan, har nyligen ätit lite för at inte tuppa av.ska efter att jag har skrivit detta inlägg gå ut och gå ned Izor en stund i regnet.
När vi kommer in igen så ska jag ta tur med långöronen,
 
nä nu ska jag ta mig upp ur sängen och klä på mig, vi hörs.

Hundlistan

 
~ Hundarna ~
Första hunden du minns? Tycko
Hur gammal var du när du fick en egen hund? 16 år
Hur många favoritraser har du? 2
5 hundraser du gillar? Tervueren, Malinois, Mudi, Ceskoslovensky vlack, Irlänsk varghund ~ Utrustning ~
Hur många...
hundkoppel har du: 9
hundhalsband har du: 7
hundselar har du: 4
godisbagar har du: 1
tuggben har du: +15
pipleksaker: 0 (vad jag vet)
hundbäddar har du: 1 biabädd
dressyrhjälpmedel har du: Klicker
Vilken färg var ditt första hundkoppel: Rosa
Vilka färger har dina nuvarande hundkoppel: Svart. brun, blått, lila, rödaktig, metallfärg, gul/svart
Vilken färg har hundmatskålarna: stål
~ Vad har du provat på i hundvärlden ~
Agility [x]
Freestyle [x]
Rallylydnad [ ]
IPO [ ]
Weightpull [ ] 
Positiv förstärkning/IMMI [x]
Brukshundsklubben [x]
Klicker [x]
Badat med hund [X]
Viltspår [ ]
Personspår [x]
Utställning [ ]
Hunden har rymt [ ]
Åkt bil med hund [x]
Flygit med hund []
Uppvisning [x]
Lydnadskurs [x]
Nyttosysslor [x]
Tävlat i lydnad [x]
Tävlat i weightpull [ ]
~ Ditt hundägande ~
Har du gått hundkurs: Ja
Vad för slags kurs: Bruks
Är du fodervärd/jourhem till hund: Nej
Har du hund hos fodervärd/jourhem: Nej
Är du delägare till hund: Nej
Har du egen hund: Ja
Hur många promenader får hunden per dag: 4-5 (ibland fler)
Hur länge brukar ni vara ute totalt: 3-4 timmar, ibland längre
Använder du värme-/regntäcke på din hund: Ja
~ Tokigheter ~
Skäller din hund åt andra hundar: Ja
Drar hunden mycket i kopplet: Ja
Har ni blivit attackerade av en annan hund: Ja
Har hunden fått dig att ramla: Nej
~ Upplevelser ~
Har du övernattat med din hund: Ja
Har du varit på picknick med din hund: Ja
Har hunden lekt i en hundgård: Ja
Har du gått på hundläger: Ja
Har du haft din hund utomlands: Nej

Dagen

Idag vet jag inte vad som händer.Kanske bara blir en filmkväll? 
 
Vaknade iallafall för någon timme sen, pappsen är jättesjuk (förkyld och har tandvärk) så ska försöka pyssla om honom lite, Någon som har tips på vad?
 
Izor ligger och sussar sött på sängen efter en promenad! skriver lite senare, är tom i huvudet just nu.
Hoppas att ni har haft en trevlig morgon. ♥

Sakletning, budföring och sök

Kom hem för en halvtimme sen. Mötte upp Denise och hennes Dalmatiner Herkules vid station så gick vi till bussen och åkte till Stigslund. Gick gick en liten runda innan vi bestämde oss för att köra lite budföring. Herkules har aldrig gjort det tidigare så vi började med kortare sträckor. Allt eftersom ökade vi avståndet lite. Efter att han hade fått köra ett par rundor så var det adhd Izors tur. Han stod och skälle och skälle och skälld när han såg att vi körde budföring. när det var hans tur så flög han fram. 
 
Efter ett par skick där så körde i lite sök, H fick börja. Han fattade poängen men blev efter ett tag distraherad av någon lukt och tappade fokusen helt. Izen skötte sig exemplariskt, Hon gick omkring kors och tvärs överallt och ingenstans innan hon gömde sig. Man såg bara den vita rumpan och rävsvansen av Izor, efter att man hade blinkat så var han framme hos henne. 
 
Sen blev det sakleting.H hade en leksak i form av en kyckling som pep som jag la ut i skogen. Han hittade den på en gång och kom tillbaka med huvudet rätt i luften och kyckligen i munnen. Efter en stund blev han riktigt trött i huvudet så vi la av då. Han är inte van att jobba på det här viset, D brukar gömma lite godis i träd osv. Idag var hon så glad över att se honom jobba på det här viset och sa flera gånger att vi måste göra om det här. Självklart!
 
Sen var det tervens tur, skickade ut honom och han kom tillbaka med leksaken! Det förväntade jag mig inte kan jag säga. D gjorde det mycket svårare för honom och viftade me leksaken överallt, gick i konstiga cirklar m.m tills hon gräven ner leksaken under mossa med löv, grenar och löv över. Inte är det någon match för terven inte, han kom tillbaka med leksaken och bara väntade på att han skulle bli utskickad igen. Efter en stund så gick vi en promenad, även fast Izor i stortsätt bad om att få jobba mer, Nä nu fick det räcka, han kan jobba ihjäl sig sen där hunden. Han är superrolig att jobba med. Då han vill, vill, vill, hela hela tiden! Och energin tar aldrig slut. 
 
När det började bli mörkt så beslutade vi oss för att sakta men säkert gå hemåt. Vi valde att gå för att det var så skönt ute, och nu är vi hemma. Iz har ätit och ligger nu klubbad på sängen. Gosefisen!
 
 

Mongo Izor

Knäpp Tervueren


Helg

Äntligen är det helg, skulle egentligen ut i skogen med Sabina och Johanna men S kunna inte eftersom Smilla hde varit dålig så vi ställde in det. Har pratat lite med Denise och vi bestämde att vi åker ut till stigslundsskogen så tränar vi lite med dem. Ska bli roligt!
 
Köpte ett tjänstetäcke och en bitstock till prinsen. Bitstocken blevv han genast intresserad av, visade bara den för  honom och drog den i backen en gång och fort som sjutton var han på den. förhoppningsvis håller den ett tag!
 

Izor


Bra dag

Idag fick vi se lite hur reteriverjakt gick till och vi fick även prova på. Det har varit en spännande och lärorik dag.
Innan vi tog bussen hem så körde vi lite agility, Izor fick prova på balanshindret och A hindret men det var lite skumt tyckte Izor. Vi provar igen någon annan dag. Han tog sig över A hindret en gång helt själv, dock förstår han inte riktigt vad han ska göra av bakbenen. 
 
Blev inget riktigt inlägg, varför? jag har ingen lust att skriva Jag är less, har ont i halsen och ska ta mina mediciner, utfodra Izor och sen slå på en film.
 

Reteriverjakt


Agility

Eftermiddagen spenderades på klubben med klassen. Det var agility som stod på schemat som det gör varje onsdag. Emma, Sabina och jag bygde ihop en liten bana, vi blev indelade i 2 grupper. En grupp för dem som inte kommit så långt i agility och en för dem som kommit längre. (Det är helt sjukt att det går så bra för mig och Iz, haha allvarligttalat så är min handling pinsam). Vet inte hur många gånger jag snubblat över den där hunden, fast jag skyller lite på att han kommer i 190!
 
Vi fick ett gott skratt när Izor körde halva banan själv eftersom han var så taggad. Skulle sätta ner honom men då hoppar han över hindret och springer igenom hans älskade tunnel och sen kommer han tillbaka och är superlycklig. Haha.
 
Vi kom hem vid 3 tiden, vid 5 så mötte jag upp Sabina så gick vi till Filippasfoder och pratade lite. När vi var klara där så vandrade vi vidare till rastgården vid station och lät hundarna leka en stund. Senare kom Johanna och därefter J:s kompis Cornelia.
 
Kl 7 stod vi utanför polisstationen och tände ett varsitt ljus för de två hundarna som blev brutalt mördade.
 
Nu snart ska jag slå på en film för artt sen sova. Imorgonska vi vara på klubben, reteriverjakt står på schemat. Spännande! På förmiddagen kommer vi att få se hur reteriverjakt går till och på eftermiddagen får vi prova på, vi som vill!
 
Det blev en hel del videos från dagens agilitypass. De ligger som ni kanske ser på bloggen i ett varsitt inlägg, har ingen ork att fixa det så nu får det se ut så!
 
 
Inte nog med det, idag blir min fina Izor 20 månader gammal! mattes stora fina kille.
 

Jag och Izor agility 10/10-12 #3


Jag och Izor agility 10/10-12 #2


Sabina och Izor agility 10/10-12


Jag och Izor agility 10/10-12


Emma och Bella agility 10/10-12


Sabina och Smilla agility 10/10-12 #2


Sabina och Smilla agility 10/10-12


Söderhamn

Åkte hit i fredags och tar tåget hem ikväll som går kl 10.
Igår var Lisa, jag och hundarna ute i skogen. Vi körde budföring med alla 3.
Milla fick börja, hon hajade vad det gick ut på så vi utökade avståndet en hel del. Sen var det Izors tur. Herregud vilken snabb hund han är. Med honom körde vi en bra lång sträcka på en uppförsbacke så att han fick kämpa lite. Efter några skick så fick Pandora testa på. Hon är väldigt osäker och försiktig så vi körde korta sträckor på 2-3 meter och extremt mycket beröm när hon kom.
Sen gick vi en lång promenad i skogen, Pandora fick gå lös halva sträckan om inte mer, vi tänkte att hon troligtvis inte kommer sticka iväg om hon är lös själv eftersom hon har ett extremt behov av sig flock. Hon var så duktig, hon gick nästan fot hela vägen, ibland travade hon förbi oss men stannade sedan till och väntade in oss. När det började bli skymning så försvann hon bara rätt in i skogen. Sa åt Lisa att vi bara skulle stå still på samma ställe, jorå inom någon minut så var hon tillbaka. Tur att hon hade reflexväst på sig eftersom hon knappt syntes i skogen. Sista biten fick Milla springa lös, ojoj vilka glada hundar det var. Izor gick kopplad hela vägen men han klagade inte. Alla hundar var glada och vi var glada. Fotade lite i skogen men det blev ytterst få bilder som gick att titta på. Nu ska jag se om det går någonting bra på tv.

Höstporträtt

Tog lite bilder på Izor idag på en promenad, han smälter verkligen in bland höstlöven. Fina hund.

Agility


Vila i frid älskade hare

Det är hemskt att säga detta men min ena belgiska hare har tråkigt nog avlidit. Fick reda på det av hans fodervärd (uppfödaren) idag. Intro och hans kullbror hade varit snuviga till och från så de togs till veterinären och fick antibiotika, efter en vecka samma dag avled bröderna. Ingen vet varför. Jag är i chocktillstånd, har gråtit hela dagen och nu sitter jag här alldeles tom. Bara sitter och stirrar. Tänk att jag aldrig kommer få pussa på dig, klappa dig eller gråta i din päls. Åh. Vila i frid finaste Intro, du är saknad.
 

.


Trickträning "Pang"


Trickträning "Pang"


RSS 2.0