Helgen

Spenderade helgen hos Sabina och banditerna. Vi tittade på film, åt massa onyttigheter och bara hade det bra.
vi skulle fixa mina naglar men det glömnde vi och jag skulle göra sockervadd med hennes sockervaddsmaskin men det glömde jag bort även fast jag tjatade på henne hela fredagen om maskinen.
 

Myshund

Izor är så trött nu, han fick vila ett par timmar när vi kom hem, sen fixade jag iordning korv och började träna position. Jorå redan framsteg, ibland sätter han sig PERFEKT! Kommer träna detta lite varje dag, efter en halvtimmes träning så slutade jag träningen och Izor slocknade. Det enda jobba är att han vaknar så fort jag försöker smyga ifrån rummet. Vill inte att han ska behöva vakna så fort han somnat.
Borstade igenom pälsen lite när han blev torr efter att ha duschat. Han ska snart få mat, slänger in korvbitarna som är kvar i kylskåpet tills imorgon.
 
Om en halvtimme ska S och jag plugga, lär ta en energidryck för att hålla mig vaken. Hoppas bara att jag somnar sen.
 
Imorgon har i 1 lektion, karaktärsdag. Skönt att luta så tidigt!

Trötta

vi kom hem för någon timme sen, haft jätteroligt även idag, trots att jag blev lite less på Izor som verkligen fjantade sig och fick hjärnsläpp när vi skulle träna lydnad.
Har fått tips om hur jag ska få Izor att sitta still i början av fria följet och vid halterna. För han håller på att rätta till sin position hela tiden annars och då blir han frustrerad. Så vi kommer träna mycket på det här hemma, perfekt om jag inte har ork att vara ute och träna.
 
Sista timmen fick de som vela åka hem och vi son stannade fick tröna lydnad eller agility om vi vela. Sabina jag och Johanna sprang till agiitybanan (okej vi sprang inte men) vi skynade oss dit, kopplade loss hundarna och började köra. Iz var taggad som vanligt, trots att vi hade tränat annat i över 4 timmar. Men som min hundlärare sa: Han är som en duracell kanin, han kan jobba hur länge som helst. Hon tycker även att han verkar riktigt rolig att jobba med just för att han vill lära sig saker och vill jobba hela hela tiden!
 
Vi körde en kortare bana med hopphinder och tunnlar. Sen tänkte jag testa slalom. Jorå han fattar, med lite hjälp från mig (knappt någon hjälp alls tycker jag) så klarade han 4 pinnar utan problem, Tänker inte utöka pinnarna utan att det sitter. Däcket provade vi också på, han förstod inte först att han skulle hoppa igenom själva däcket men visade sen vart han skulle hoppa och då gick det bra, dock var däcket väldigt långt ner nu så det blev lite svårt för honom att hoppa igenom det.
yttelite grövre än då så tippar jag på att han bör väga runt 25kg. Men det beror helt på, han kanske är jättetanig då eller supertjock. Nejmen hoppas ni förstår vad jag menar, är lite trött i huvudet och måste vila upp mig för att sen plugga med S.
 
När vi kom tillbaka till stan igen så gick Sabina och jag till djuraffären för att väga hundarna, Izor väger 19,8kg. Sakta men säkert går han upp, När jag fick honom vägde han 23kg och då var han i bra hull, men eftersom han är högre och p
 

Ny dag

Sitter och hostar så att jag nästan spyr, usch...

Vädret ser ok ut, hoppas bara inte regnet kommer. På SMHI står det att det ska regna mellan 9.00-11.00.

Ska ta på mig ytterkläderna nu och möta upp Johanna och Sabina!


Agility

 
Kom hem från klubben för drygt 1,5 timme sen. Fick sätta Izor i badkaret och skölja av honom då han var riktigt skitig!
 
Vädret var inte på våran sida, det har regnat hela dagen.
När vi kom ut till kubben så parade vi ihop oss två och två och började träna. Jag och Sabina tränade ihop. Hon har tränat agility i 4 år så hon har hjälpt mig otroligt mycket och gett mig goda tips och råd.
Izor var så duktig, när det kommer till arbete så ger han verkligen 100%. När vi kom ut på plan och började testa olika hinder så insåg han efter någon sekund hur roligt det var!! (som allt är i hans värld). Tunneln är hans favorit, speciellt när den är böjd som en halvmåne.
 
Han fick även testa på platta tunneln, det var väldigt halt i den men han sprang igenom 1-2 gånger med hjälp av Sabina som höll upp tunneln lite.
 
Vi testade att kombinera hopp hinder och tunneln, jodå inga problem. kruxet är att jag inte vet vart jag ska ha mina armar, haha. Tur att vi ska få lektioner om handling. Jotack det behövs.
 
Sabina och Smilla var så duktiga trots vädret. Smilla var inte så pepp när det var blött och kallt ute. Och hon som lätt blir kall också. Men jäklar alltså hon är snabb Smilla.Hopphindrerna flög hon över som superman.
 
Och Johanna och Zorro, de var riktigt duktiga! Johanna som aldrig har hållit på med hundsport tidigare occh Zorro som aldrig tränat agility eller någon annan hundsport. Hon fick låna min kamprulle för att få upp motivationen lite hos Z och visst fick hon det!
 
 

Sabina och Smilla agility 26/9-12


Agilty 26/9-12

Första gången vi testar på agility.


Morgon

Vaknade kl 6 och har precis druckit upp mitt glas med Proviva (blåbär) har fixat iordning hundgodis så det är klart. I väskan ligger en kamprulle och spårlinan, ska lägga ner en ny boll eftersom den senaste tyvärr gått sönder. Men den har hållt sen vi var på lägret!!
 
Det spöregnar ute så jag är inte jättepepp på att åka ut till klubben faktist Men det kan bli bra! Förhoppningsvis slutar det regna tids nog.Tur att Iz har ett regntäcke och jag ett regnställ.

-

Har bara legat hemma däckad idag. Värken i kroppen tar död på mig. Orkade gå ut med iz en gång, sen fick pappa gå de andra rundorna.

Izorr så rolig, han fick spel när vi var ute och sprang runt mig flera varv tills han hade lindat in mina ben i hans koppel. En tant lov och gick förbi när jag försökte linda upp kopplet samtidigt som en galen terv studsar och visar tänder och har sig. Kom loss iallafall så traslade vi vidare till rastgården där han fick springa lite, hittade en relativt stor pinne att kasta. Han sprang så nöjd med den där pinnen i munnen. En äldre man gick förbi rastgården och kunna inte släppa blicken från malliga izor som sprang omkring med högt buret huvud och en svans som stod rätt upp i luften. Han log och började nästan småskratta.
Det är inte bara mig han roar izor, utan han roar främmande människor också.

På tal om annat, izor fäller något extremt, jag borstar och borstar och borstar med det tar inte slut! Vet att de första fällningarna brukar vara värst. Och han som inte dragit på sig vuxen kostymen än, nu MÅSTE den komma tycker jag. Han har iallafall nästan blivit man lös. Fick tips om shy feeder som man ger till hästar och det ger resultat! En vit herdehunds uppfödare rekommenderade mig det så ska införskaffa det nu i veckan. Kommer att ta bilder under "behandlingen" så kan jag lägga upp bilder med resultat här på bloggen. Spännande!!

Imorgon efter lunch ska vi vara på klubben, så efter projekt tiden som är våran första lektion skyndar jag mig hem och hämtar izor för att sen ta bussen med resten av gänget till klubben. Vi kommer träna agility imorgon och det tycker tydligen izor är sååå roligt. Det tror jag verkligen, han gillar att röra på sig och sen viöö han jobba och lära sig saker.

Nu ska jag försöka sussa, hoppas ni får en god natts sömn!


Blö

Har inte mått så superbra idag, deppig och många tankar som snurrar. När jag kom hem från skolan så blev jag väl mött av en galen terv i hallen som tog sig några runder i lägenheten med rallyfart så mattorna flög åt alla håll och kanter. Tänkte träna lite med honom men jag mår inte bra nog för att traggla med lydnaden nu. Så det blev lite bollkastning, tänkte fota lite men det var för kallt för det. (blåste en hel del)
 
Köpte iallafall Pevaryl idag . Smörjde Izors tassar, han har ju fått svamp på en tass och blev tipsad om krämen som funkar! Smörjt tassarna alldels nyss, tog alla tassar när jag endå höll på. Masserade verkligen in krämen på den drabbade tassen. Får se hur lång tid det tar för svampen att försvinna.
 
Undrar om man kan få bort den röda missfärgningen på enkelt vis? På sjlva tassen mellan trampdynorna och soprren är han röd, klöpp bort all päls där och nu är hans inte alls lika röd. tunt trampdynan är han lite mörkröd men jag kan inte klippa mer där annars kommer jag att klippa i trampdynan.
 
Alla tips mottages!
 
Ska fortsätta med pluggandet, har idrottsprov imorgon och har ingen koll. Får se hur det går!

Söndag

Jag har ingenting att skriva, har varit en ångestfylld dag för mig. Har inte mått bra alls, bara legat i sängen och myst med Izor. Den här hunden alltså, han är den drygaste, roligaste, sötaste, knäppaste, galnaste hund jag någonsin träffat. Och han är den gosigaste och mysigaste hund, speciellt när man inte mår så bra. Då är han extra snäll. Han är även väldigt duktig att få än på andra tankar. Han är en väldigt speciellt hund.

 
 

Regn

Det har regnat hela dagen, har inte gjort någonting annat än att plocka fram min smutstvätt. Izor kräktes och har varit lite hängig idag. Han måste ha fått i sig någonting konstigt, gav honom iallafall en portion ris men lite färskfoder i för att det skulle smaka bättre, allt gick ner iallafall.
 
Ska dra på mig ytterkläder och sätta på Izor regntäcket och gå ut en sväng. Mer har jag inte att säga.  Har jag ork så kör jag lite klossträning med Iz. Är så jäkla deppig, har varit det i några dagar nu. Skit säger jag bara. 

Låååångt inlägg

 
Vid fyra tiden kom vi hem. jäklar vad roligt det har varit under dessa dagar .Trots regn och knott så har vi haft otroligt roligt!
 
Tänkte dra upp lite kort vad vi gjorde på dagarna.
 
Måndag:
Vi kom fram, fick nyckel till vårat rum, packade upp och boade in oss lite. Det blev tyvärr ingen träning eftersom  Sundsvall kom vid halv 4 tiden då det blev lite krångel efter vägen. Enligt schemat skulle vi köra rapport/budföring men det blev inte av pga försenaderna. 
 
Senare på kvällen hade iallafall vårat gäng (Gävle alltså) hand om kvällsaktiviteterna.Så vi samlades allihopa i allrummet och dfaktist jätte trevligt. Izor var sååå duktig, han var med oss hela kvällen. 
 
Tisdag: 
På morgonen hade våran grupp Sök.
Ullrika berättade lite vad sök handlade om och vi gjorde ett "vittringsrum" sen bad Ullrika mig att figga åt Nix. Hon visade mig stället så la jag mig där senare. Matilda figgade också åt Nix.
När han hade hittat mig (som han gjorde på en kvatrs sekund) så gick jag till gruppen och kopplade Nix och skickade honom, då följde jag och en tjej till med. Precis innan Nix var framme hos Matilda så skrek han till. När vi märkte att Nix blivit stucken/biten av något så skrek tjej bakom mig till, och helt plötsligt så fick jag världens värk i låret. Det högg verkligen i själva benent och då märkte vi att Nix hade trampat i ett jord getingsbo. Vi sprang därifrån fast jag knappt kunna stödja på benet för att det så ont. Jag som är van vid smärta, skulle jag råka skära upp mig så skulle jag knappt reagera föränn jag märker att det rinner blod. Men nu gjorde det så ont att jag var tvungen att anstränga mig för att hålla tårarna inne. Jag hade verkligen ett hål i låret efter getingen.. Benet svällde snabbt upp och jag kunna tillslut nästan inte gå, Nix var ordentligt stucken han också och Ullrika tröck i honom kortisontabletter fort som sjutton. Lasse kom och gav mig Alvedon och en salva för smärtan, han tog Nix och åkte därifrån.  
 
När den värsta smärtan var över så började söket för våran del. Jag figgade åt Matilda som hade med sig Chicko, en Border Terrier. Han fattade direkt vad som var på g, sjutton vad han är smidig i skogen! Han hittade mig ganska direkt så vi utökade avståndet men inget hindrar Chicko från att hitta någon som har korv!!
 
Sen var det våran tur, det var första gången som vi kört det och både jag och Izor tyckte att det var riktigt roligt. Iz förstod på en gång vad det gick ut på. Matilda figgade och Izor hade inga problem att hitta henne. Han hade inga problem att springa fram till henne heller, (han är ju reserverad mot främlingar som belgare är, så jag trodde att det skulle förstörd lite men icke),  Efter två skick så kunna hon gömma sig relativt långt in i skogen, han hittade henne utan att tveka en sekund. Och när hon flyttade sig från ett ställe till ett annat så sprang han inte rätt igenom skogen utan följde mönstret från där hon hade sutitt.
 
På eftermiddagen körde vi rapport och Ullrika skickade Izor till mig men han stod helt still fast jag ropade på honom. Han hade kopplet släpandes och han vet att man sticker ingenstans när kopplet är på. Men när han hajade att han fick springa, ja då var det fart på honom. Det gick så fort så att örononen försvann helt på honom. Kunna skicka tillbaka honom utan problem också. Efter två skick så mötte jag upp Ullrika i mitten, kopplade hunden så gick vi tillbaka. Fick mycket beröm där också.
 
Onsdag:
Dagen började med spår, vi gick ner till stället där vi skulle spåra och hade en liten genomgång. Först skulle vi gå en och en för att spåra, Izor fick börja. Matilda la hans spår (en boll) och när han förstod att det var näsan han skulle använda så gick det framåt, när han inte var långt ifrån bollen så fick jag nästan springa efter honom för att han var så inne i spårandet. 
 
Sen skulle vi para ihop oss två och två för att spåra, vi skulle helst inte vara med någon kompis så Matilda och en tjej (glömt vad hon heter) parade ihop sig och jag och en kille som heter Anton. En tjej var också med oss utan hund eftersom hennes mopsvalp låg och sov inne på hennes rum. Hundarna var superduktiga. 
 
Senare på kvällen grillade vi sen var det en tipspromenad. Efter det satt vi och pratade inne i grillkåtan. Matilda tog upp det att Chicko är stenhård i kroppen så Ullrika och läraren från Uppsala som jag även glömt namnet på masserade honom en lång stund. Matilda fick tips om ett Back on track täcke som håller musklerna varma och att de ska massera honom 3 gånger om dagen i ca 5-10 minuter. 
 
Idag fick vi testa på bevakning. Izor fick visa och han var duktig, han tittade bak  på mig några gånger men traskade på sen, jag är så lättad att han inte är extremt mammig. Jag vill inte ha en hund som blir helt tokig och okontaktbar när jag måste lämna honom en liten stund eller om någon bara måste hålla honom åt mig i någon minut om jag måste göra någoting. 
 
Sabina brukar ta Izen ibland och hon säger att han först blir lite stirrig efter mig men sen är allt annat sååå roligt så matte är ingenting intressant för stunden.
 
Vi åt mat och sen begav vi oss hemåt. Har inte gjort  någonting speciellt sen vi kom hem. Har packat upp och vilat. Och nu har jag suttit med det här blogginlägget ett bra tag så nu ska jag kopiera allt jag skivit så blogg.se inte jävlas med mig och väljer att radera allt jag skivit. 
 
Justja, i våran grupp var det jag med Izor, Matilda med Chicko (Boder Terrier), En tjej från Uppsala vars namn jag inte kommer ihåg med hennes kooiker Bonzo, Anton från Sundsvall med hans Springer spaniel Magda, En sundsvallstjej till jag inte kommer ihåg namnet på med hennes lilla mopsvalp Doris, Emelie från Sundsvall som inte hade egen hund och en tjej från Uppsala med hennes lilla shih tzu blandis som jag inte kommer ihåg namnet på.
 
Jag har inte använt kameran någonting så det är en massa mobilbilder, jag har inte fått bilderna av Sabina än så hennes bilder kommer i ett annat inlägg!
 
 
 
 
 
 

Redo för läger!

Vi är peppade och redo för lägret! Har tagit mig hela dagen att packa, har kollat igenom listan och allt verkar vara med, provianten fixar jag imorgon bitti. Sabina och hennes mamma hämtar upp mig här utanför så slipper jag dra resväskan genom halva stan (inte precis men det kommer kännas som det). 
 
Izors köttbullar vart bra, har skurit dem i mindre bitar och lagt i frysen. Måste komma ihåg det också.
 
Idag var Izor superduktig vid hundmöten. Skulle låta honom springa av sig lite i rastgården men där var det en svart blandras hane. Tog ett djupt andetag och gick, när vi gick förbi ägarna så sa kvinnan helt plötsligt "men herregud vilken vacker hund" så började vi prata lite smått, Izor gjorde ett utfall men drog bak honom lite och höll bak honom med handen på bröstet och då lugnade han sig. Deras hane gick inte ihop med andra hanhundar för annars hade dem fått leka. Hunden började småskälla åt Izor pch då gjorde han ett utfall till, gojrde samma sak om vid det tidigare utfallet och han blev lugn. Han fick båda gångerna jätte mycket godis och beröm. Vi sa hejdå och gick vidare. körde lite inkallning med honom på baksidan av huset. (tränar aldrig utan lina om vi inte skulle vara på klubben men nu tänkte jag äsch, ingen hund var i närheten och jag skulle märka om han blev lite stirrig åt ett håll) inkallningen gick bra, stod upp på en kulle och kallade in honom just för att han skulle få jobba lite med kroppen, sen fick han vila och jag satte mig i gräset och tog en cigg, märrker sedan att en kvinna står längre bort med en Chihuahua men hon verkade inte våga gå. Jag tog tag i Izors koppel (han hade inte riktigt upptäckt hunden) och då gick dem, Iz fick syn på hunden och han mycket beröm att han tittade på den, brottades lite med honom och knuffade honom, då var inte den hunden intressant längre
 
Hoppade nyss in i duschen och när jag kom ut så såg jag att Izor hade varit i soporna och det låg en jävla massa päls på mina träningsbyxor, nötskal på golvet och småbitar av bollen jag slängde i soporna igår. 
Herregud, bollen var trasig nog igår, men idag. Ja... den var trasig.
 
Jag har lärt mig någonting, lämna inte Izor ensam där det finns en boll. Den blir slaktad på en kvarts sekund. Gav honom en stenhård boll av något jättekonstigt material, den var iallafall stenhård. Tänkte att en här får han kämpa med om den ska gå sönder. Där hade jag fel. Den var i småbitar inom loppet av 1 minut. Vilken jäkla hund alltså!
 
Jag behöver alla tips om hållbara bollar! När jag kastar en boll som belöning åt honom så är den trasig efter 3-4 kast... Så om du har något tips så tveka inte, hör av dig!
 

 
 
 

Lite smått och gott

Köpt bland annat 1 teddypläd, 6 bollar åt Izor,  2 stycken tjurmuskler och lite gott för resan.





Full fart Izor

Idag har vi inte gjort någonting speciellt, åkte med pappa och handlade på Rusta och Willys. Fick en jätteysig teddy pläd, den är sååå skön! Hade lite beslutsångest över vilken färg jag skulle ha, det fanns svart, grön, lila och cremefärg typ. Det stod mellan den svarta och lila filten, valde tillslut den svarta.
Köpte 2 stycken tjurmuskler, schapoo och sex pack cola. Sen åkte vi till Willys där jag handlade saker inför lägret. 
 
När jag kom hem började jag packa, packar resten imorgon. Hade även tävtttid idag så jag har rena och fräsha kläder att packa ner. 
 
Gick sen ut med Iz en stund, när han var rastad och klar så gick till till baksidan av huset och kastade lite boll. Nyligen fixade jag köttbullar åt Izor (nötfärs+ägg gula) som är inne i ugnen nu. Vid 00.00b tiden kommer de att vara klara.
Men nu kommer det en hel drös bilder från dagens äventyr.!
 






































Izor och Pandora


Target

Körde lite target tidgare idag med I, körde med post-it lappar och han kan nästan tända en lampa nu, han har tänt den 3 gånger än så länge och vi tränade i sammanlagt en kvart/tjugo minuter.

Håller även på att packa lite smått, kan säga att det inte går nå vidare bra. ska ta mina mediciner och slå på en film istället, tar nya tag imorgon med packningen.

Stranden

Izor försöker få Milla att leka med honom, men det går inte nå vidare bra.


Hurtta

Köpte ett regntäcke åt Izor idag, skulle fått låna ett täcke av Sabina till lägret men vad f*n, han behöver ett eget täcke. Sen så var det 30% på Hurttas gröna regntäcken (den enda färgen jag tycker är snygg också) så det var ett kanonköp.
 
Både storlek 55 och 60 passade honom men eftersom han är så pass nätt så blev det en 55:a. 60:an blev väldigt pösig kring magbandet. 
 
Det bästa är att K9 selen sitter jättebra på den och de matchar! Båda är gröna. Är så nöjd med köpet, så typiskt att vi fick fint väder nu när jag köpt täcket. tänkte inviga det. Nåja det får gärna vara solig den närmsta veckan!
 
Ska köra lite target senare men prinsen, hittat mina post-it lappar så det är bara att köra!


Du är bäst

Kom alldeles nyss hem från klubben. Herregud säger jag bara, jag är så fruktansvärt stolt över Izor. Sabina och jag mötte upp Simon och hans hund på stan innan vi gick till busshållsplatsen, Izor gjorde ett utafall men lugnade sig efter några sek, vi gick till hållplatsen och där stod resten av klassen med sina hundar. Inte ett pip från Izor. Vi klev på bussen och han satte sig med en gång, när vi hoppade av så struntade han helt i de andra hundarna 
 
Vi tränade target, Iz hajade direkt vad som skulle göras för att få sin boll. Duktiga hund! Vi ska fortsätta med target, kände verkligen at han jobbqde med mig, att det var matte som var roligast eftersom hon hade bollen. Han var i princip lös (hade ett reteriverkoppel fastknutet i selen utifall att) Nä vi hade så roligt Jag var glad, Izor var glad och vädret var kanonfint!
 
Efter lunch så skulle vi testa olika belöningar till hundarna för att se vad dem gillade mest, vi lånade varandras leksaker och Izor gillade allt. Men hans boll och kampulle är favoriterna. Förövrigt så är hans boll i sådelar nu, är det någon som vet vart man kan köpa hållbara tennisbollar?
 
De sista 20 minutrarna körde vi target igen och nu stod jag en bra bit ifrån targetplattan, visst testade han att göra olika tricks han kunna men tillslut så gick han fram till plattan. 
 
Bussresan hem gick också väldigt bra, när vi kom in i lägenheten så tog jag fram lite kött från fryen som prinsen fick som ett mellanmål, Nu ligger han och sover!
 
Det är sånna här tillfällen som jag ska lägga på minnen när det kör ihop sig. 
Älskar dig min finaste Tervueren!



























BK

Vaknade av larmet som ringde hal 6,var konstigt nog inte morgontrött utan pigg som sjutton. Ska till BK idag med klassen, får se hur Izor sköter sig på bussresan dit eftersom alla kommer att ha med sig egen hund. Äsch klart att det komer gå bra. 
 
 

Trött

Är jätte trött just nu så jag tänker inte skriva något jätte inlägg. Dagen har varit sisådär, den har varit trist helt enkelt. Ska börja packa inför lägret imorgon, fick tag i en resväska så jag slipper bära en massa. sitter fortfarade och funderar vad jag ska ha med till Izor förutom det som står på listan... Hur många koppel ska jag ha? vilka koppel? hur många halsband? torka blodpudding eller mjuka små träningsgodiar? ... det är mycket som ska planeras Det kommer faktist att bli riktigt svårt i och med att jag har grav beslutsångest som jag ska få hjälp med. Har ni några ideér på vad jag bör ha med mig? jag skriver upp allt som måste vara med (listan som vi fick utav våran hundlärare) imorgon. 
 
Bjuder på ett par bilder som jag tog igår på hundarna. Dagens bilder har jag inte redigerat än så de kommer i ett annat inlägg. 

För stora!

Doc'sen jag nyss fick är alldels för stora för mig. Suck, så himla typiskt nu när jag väntat såå länge på dem...
Jaja, Sabina köper dem om de passar henne så får jag gå ut på jakt efter ett par nya.
 
Sur chey...

Söndag

Mitt tåg till Gävle går inte förrän kl 22.02! Gick ett 14.08. Förstår inte varför det bara går två tåg på söndagar? sist jag var här (2-3 veckor sen) så gick tåget 4 ggr per dag! Åh, jaja ingenting jag dör av. Tack och lov har dem lite VoH i frysen så jag kan ge Izor kvällsmaten, hade bara med mat så att det skulle räcka till frukosten idag.
 
Ska dra på mig kängorna och gå ut och träna Izor en sväng. Det är inget toppenväder ute, men det regnar iallafall inte.  Tar med kameran i hopp om att få någon fin porträtt bild på Izor.
 
På tal om bilder, jag har ings framkallade bilder på Izor, jag tycker att det är förjävligt synd. Jag vill ha fina bilder på prinsen på min vägg, får se om jag hittar någon billig hemsida på nätet som framkallar bilder. 
 
Nej, nu ska vi ut innan jag fastnar vid någonting annat! Adios!

Dr Martens

Fick se mina nya kängor idag (14 håls), var så trött igår så jag orkade inte fråga vart dem var. De är superfina! behövs bara en putsning och ett par nya snören. Har inte testat dem, gör det imorgon! 
Även dessa är orginal från England med stålhätta. Det gillar vi! Däremot har dem inte de gula sömmarna som är så sjukt snygga! Jaja, man kan inte få allt här i världen. Eller kan man det? det vore hemskt tråkigt om det vore så...
 


 
 

Bad

Idag åkte vi till en ny badplats där vi lät hundarna bada. Det är första gången som jag var där, åh vilket ställe! Nästa sommar lär vi åka dit och bada. 
Jag erkänner, jag har inte badar iår. Det har ju inte varit varmt nog för det! hehe..
Tänker inte skriva någonting mer nu utan bjuder på en hel del bilder istället. Hoppas att ni har haft en mysig lördagskväll för det har vi haft. ♥
 




Hundarna är hemma!

Igår åkte vi upp då, tåget var inställt så det blev bussersättning. Klev på bussen och märkte att den var proppfull! Det var så trångt så att man knappt kunna gå förbi Izor.Det var varmt som i en bastu men vi fixade det. Ja, tror att jag led mera under resans gång än Izor om jag ska vara ärlig. Han låg coollugn i gången, en tjej bredvid mig fick klappa honom utan en minsta reaktion. Sen vela en liten flicka klappa honom och Izor gick fram och luktade på henne men började tokskälla sen! Jag tror att det var pga omständigheterna. Var dumt av mig att säga ja. När vi kom till S-hamn så satt Lisa på station, vi åkte till Coop och handlade lite. Efter det åkte vi hem och åt lite snabbt för att sen åka ut och leta efter hundarna. Tyvärr så såg vi varken några hundar eller spår efter dem. Efter att ha åkt omkring en bra stund så åkte vi hem igen. Vi tänkte dricka the och kolla på någon film. Precis innan Lisa hann sätta på vattenkokaren så ringer telefonen Klas nästan skrek i telefonen att hundarna var hittade. Vi fick mannens telefonnummer och ringde direkt, efter att ha fått en vägbeskrivning så kastade vi in Iz i bilen och åkte. Mannen hade varit ute i skogen och rastat sina jakthundar när han hörde två hundar tokskälla. Eftersom björnjakten var varit så trodde han att det var två lösa jakthundar som fått tag i någonting. Han gick upp i skogen och där stod dem. Han fick till och med gå fram till dem! Iallafall till Milla. När vi äntligen kom dit efter att ha yrat omkring i över 20 minuter så kastade vi oss ur bilen, Iz fick sitta kvar så gick vi in i skogen, ropade och vissla lite och Milla kom som en raket tog henne till bilen där hon hoppade in superglad och väntade på att vi skulle åka. Pandora däremot kom inte, så fort man ropade eller försökte locka på henne så gick hon längre in i skogen. Bestämde mig för att gå till bilen och hämta hundarna. Kopplade dem och gick sedan, jag hann inte riktigt komma in i skogen så kom Pandora springandes. Och gud så glad hon var!! Vi tackade mannen så mycket och åkte sedan hem. Hundarna fick en portion mat och sen slocknade dem. Jag var också förbannat trött igår kväll och somnade i soffan när vi kollade på tv. Vaknade för en timme sen av en fluga som MÅSTE surra precis vid mitt öra. Solen skiner men det blåser en hel del ute! Ska köra ett pass med Iz senare idag. Sen ska vi åka bort till stranden så att hundarna få bada. (flickorna behöver verkligen det, så leriga som dom är)


-

Sitter på bup och väntar på min tid, är 20 min tidig. Så typiskt mig att stressa så i onödan. Jaja, hellre att jag är tidig än sen.

Efter mötet ska jag skynda mig hem, ta mig packning och hunden och skynda mig till station. Åker upp till Söderhamn, hundarna har varit försvunna i 3 dagar!!! Polisen är inkopplad och det är fler än 700 som har delat ett inlägg som Lisa la ut på fb. Hoppas verkligen att de kommer hem snart eller att någon iallafall hör av sig att de sett hundarna. Ska ut och leta med izor, kanske kommer de fram då? Har inte för höga förhoppningar men endå. De känner mig och litar på mig så skulle jag se dem så skulle de kommit fram, garanterat.


Izor och Kiwi

Dessa fina bilder har Jennyh tagit på hundarna. (www.Jennyh.blogg.se) kolla även in hennes blogg, hon tar fantastiska bilder!








bildbomb

Tänker inte skriva någonting långt nu, har ingen ork för det. Igår träffade vi iallafall Johanna och hennes fina blandras Zorro. Izor var förjävlig, skällde och gjorde utfall. Jag blev så less så att jag blev gråtfärdig. Vissa dagar går det jättebra, andra så går det åt helvete. Men jag tänker inte ge upp, aldrig. Vi ska fixa det här - tillsammans! Senare så fick Izor leka med Kiwi en sväng, efter det gick vi hem, Iz fick mat och sen sov jag. Fick ett par bilder av Kiwi's ägare som hon tog på hundarna förra gången vi sågs, lägger upp dem i ett eget inlägg.
 

kort

träffat Johanna och hennes fina blandrashund Zorro, S och banditerna och lite senare Jennyh och Kiwi. Skriver imorgon + ett bildbomb. Ha det gött!

Morgonmys







Slut på det roliga

Jahapp, 3 dagar har bara flygit förbi jag har haft så roligt och stressigt dessa dagar. Kollat vaccinationsintyg i drygt 8 timmar sammanlagt per dag, har även suttit i entrén och sålt kataloger. Har även fått lite tid över för att kunna kolla in de olika ringarna och för att kunna shoppa!
 
Har köpt:
En Julius-k9 sele
En klosax
Ett reteriverkoppel
10-pack tuggben
Tre burkar med träningsgodis
 
Har även fått lite smakprover som jag kommer använda som godis.
 
Jag orkar inte skriva något långt om dessa dagar, då skulle jag få skriva i flera dagar känns det som.
Men kan beskriva lite kort, Regn, blåst och lera. Haha, det är precis så det har varit. Idag hade vi tur med vädret, det var kallt men det regnade inte!
 
Fick se Monahs fina hundar, jag längtar verkligen till dagen då jag får köpa en valp av henne. Jag har ju haft hand om en av hennes valpar, Zaahr  som föddes 1996. Zaahr var världens härligaste kille, hade jag inte fått lära känna honom och de andra tervarna som han bodde med så skulle kanske inte jag ha en terv nu. 
 
Inte nog med att Monah är en bra uppfödare, hon är förbaskat trevlig och snäll också. Fick även träffa Åsa som bor i sthlm som också har kenneln. Träffat många härliga människor, även många otrevliga!
 
Jaja, taggar inför Högbo utställningen nästa år, då kanske Izen får hänga med. Väldigt nyttigt för honom.







RSS 2.0