Aryah, Aryah...

Ja hon är redan en Veysi. Hon har inte ens kommit hit och har redan detta. Även fått paket har hon. Från Amela som jag köpte ett jättefint halsband av och ett sjukt skönt läderkoppel. Vad har hon än så länge då?
* 2 boll på snöre
* 1 flossleksak
* 1 knottrig gummiboll
* 1 knottrig hård boll
* 1 kampleksak med flossknut
* 1 gummiben
* 1 bandana
* 1 läderkoppel
* 1 halvstryp i läder
* 1 vanligt halvstryp
* valpgodis
* matskål
 
Mycket av det hon har, har hon fått ärva av storebrorsan. Hade jag haft råd hade jag gjort en storbeställning till båda hundarna men ekonomin sätter stopp för det och thats it. Nåja, hon har bra mycket saker.
 
Pratar med Amela om valpar och allt därtill. Ska snart bädda ner mig och fluff i sängen för kvällen.
Min fina lilla Aryah som blev hela 5 veckor idag. Nya bilder på henne kommer!
 

3 veckor kvar

Nu är det bara 3 veckor kvar tills jag får min lilla Malinois valp Aryah. Känslan är obeskrivlig, det ska bli himla roligt att ha en valp i huset. Det kommer att bli en hel del jobb för min del och jag hoppas att Izor och Aryah kommer bli vänner fort. Kommer att ha ett öga på Iz i början när hon kommer. Det är trots allt en kaxig malletjej som säkert vill reta upp storebror.
 
 

Inte min dag idag

 
Varit på ett ärende nere på stan idag, mor och Iz följd med. Den första biten gick han hur fint som helst i kopplet men så fort vi kom ner på stan började han stressa, dra och sluta lyssna på mig. Mitt tålamod var inte riktigt med mig och jag orkade inte stanna upp efter varje meter och vänta in honom.
 
På väg från stan var dock bättre, han gick lite framför men drog i alla fall inte i kopplet förutom vid några enstaka tillfällen. Han lyssnade inte alls när vi gick från stan och brydde sig inte en jota när jag tog tag i kopplet och sa åt honom att skärpa sig. Men så fort vi kom till brynäsbacken så gick han kalasfint i kopplet. Drog inte ett dugg, gick fot hela vägen upp.
 
Knäppa hund, dags för mer passivitetsträning på stan. Jag är ju aldrig på stan, är inte sån som gillar att "hänga" där. Men fy vad nyttigt det är att miljö och passivitetsträna sina hundar i en sån rörig miljö.
 
Kom i alla fall hem, skulle installera min skrivare som jag fick hem från lagning och upptäckte att jag inte alls fått en ny skrivare utan att det låg en annan modell i förpackningen. Skitsur som jag redan var packade jag upp den och skulle installera den. Funkade det? nej, inte ett dugg. Så nu har jag packat ner den i kartongen igen och jag ska tillbaka till butiken med den.
 
 

Paj

Snörade ihop en tacopaj för en stund sen och har äntligen satt mig ner. Gårdagen var tuff men jag klarade mig igenom den. Idag är en ny dag och allt är perfekt. Tja, förutom att det spöregnar ute då.
 
Bloggen kommer att få ett nytt namn och ny header inom en snart framtid. Ska kolla om någon har lust att göra en header till mig då jag inte är nå vidare bra på det.
 
Nu ska jag trä på mig gummistövlar och regnjacka för att gå ut en sväng med Fluff.
 

Tassmanikyr

Blev precis klar med Izors klor och tassar. Nej, jag har inte målat klorna på honom. Haha.
Jag har smörjt hans trampdynor med tass salva och klippt klorna. Många tror säkert att han inte har några klor kvar då jag klipper så ofta. Men jag tar otroligt lite, men ofta istället. Får in en rutin samtidigt som han blir mer lugn och avslappnad vid kloklippning.
 
Det har varit dåligt väder hela dagen och vi har bara haft en matte och Izor dag. Skämt bort oss båda, lite chips till mig och en grissvans till Fluff. Imorgon eller senare idag tänkte jag att vi drar ut på en långpromenad.
 
 

En ensam basketboll

Iz och jag trotsade regnet och begav oss ut på en promenad, vid fotbollsplanen där jag lät honom strosa omkring fritt hittade han en övergiven, trasig basketboll som han genast adopterade. Så den fick följa med hem då han inte vela lämna den ifrån sig.
 
 

regn idag också

Rubriken säger väl sitt. Vi kommer att ha regn hela dagen vilket är tristm men förhoppningsvis lättar det upp lite. Det är hundens dag idag på Öster som jag tänkt kika förbi om vädret blir lite bättre. 
 
Ett kanontillfälle att träna hundmöten och passivitet. Vi var där för något år sedan, det var en trevlig dag. 
 
Sitter och tittar igenom bilder, har tänkt framkalla några men vet inte riktigt vilka än. Men jag bär installera skrivaren först.  Får se hur länge mitt tålamod är med mig. 
 
 

Bad i havet


Promenad med klövjeväska


Fönsterhund

Izor har hittat en ny favoritplats i lägenheten. Att sitta vid databordet och titta ut från fönstret. Igår och idag har han suttit i mitt knä och tittat på bilar och folk som gått förbi utanför. Det måste se jätteroligt ut när en stor vovve sitter med spetsade öron och tittar nyfiket på en.
 
Idag har vi haft en riktig vilodag, eller Izor i alla fall. Jag har fått ta tag i tvätten och har tvättat i några timmar. Ska bli så skönt med rent här hemma. Har även plockat undan saker som inte behöver stå framme och lagt i skåp och lådor. Jag ska ta en dans med dammsugaren och sen ska jag handla. Imorgon hoppas vi på finare väder så vi kan gå till vattnet så Izor får doppa tassarna.

Kärlek

 

regn och rusk

Ligger i sängen med Fluff som sussar så lugnande. Ute spöregbar det så idag kommer vi atr hålla oss inomhus så gott det går. Inte speciellt roligt att vara ute i spöregnet,  om det inte lättas upp.
 
Vi ska köra lite enkla övningar med pilatesbollen och lite rallyträning för att inte kollapsa av tristess.  Jag ska iväg till stan med mor min och handla ev kläder om jag hittar någonting. Nu fick både mor och far min nog när de såg min garderob haha. Så denna månad får jag prioritera mig själv lite grann. Lite nytt i garderoben är aldrig fel. Ska passa på att kolla på clas olssons efter grejer jag behöver till lägenheten. Det blir nog toppen bra. 

Vad är det för fel på folk?

Jag förstår ärligtalat inte vad det är för fel på vissa människor. Vad som får dom att hålla på som dom gör.
Nu, nyss gick jag och Izor hem från R och runt hörnet vid våran innergård ser jag en sönderskuren ölburk och det låg metallbitar utspritt på gatan. Izor trampade nästan i det och jag hann inte reagera innan han var precis bredvid den vassa burken då buren och metallbitarna camouflerade sig mot asfalten. Tack och lov kom vi hem helskinnade båda två.
 
För några dagar sen såg det ut som om någon krossat ett glashus på gatan. Det var stora glasbitar överallt som Iz fick gå över då det inte fanns någon annan väg att gå, vi försökte gå där det var så lite glas som möjligt men det är inte speciellt lätt när det ligger glas precis överallt.
 
Varför håller folk på såhär? varför slänger man glasflaskor i asfalten när det ligger en soptunna några meter därifrån? varför ha sönder en ölburk? till vilken nytta? vem vinner på det? vem vinner på att slå sönder saker som kan skada både oss människor och våra djur?
 
Nu ska jag bädda ner mig i sängen med min fina vovve, pussa på honom lite extra eftersom jag är så glad och tacksam för att den fina vovven finns i mitt liv. Han är min bästa vän, min nr 1 i alla lägen. Det finns ingen som kan ersätta hans plats.
 
Godkväll på er.
 

Back on track säljes

Lägger upp en annons åt min kompis som har ett nytt Back on Track täcke tillsalu.
 
Säljer mitt Back on Track hund täcke då det är för stort för min hund.
Använt fåtal gånger, (nyskick).
st 37
dubbel snörning där framme
Pris - 500 ink frakt
 

Havet

 
Izor och jag gick en långpromenad till havet idag där han fick springa och bada. Tyvärr försvann 2 bollar bland vassen, den ena sjönk och den andra fastnade där någonstans men hade ingen större lust att kliva i för att få tag i den. Det är första gången som han badat där och jisses vilken skillnad det var i jämförelse med ån. Här blåste det och man såg hur Izor fick jobba i vattnet för att komma fram. Han var helt slut efter några turer.
 
Till havet bar han klövjeväska och sen gick vi in i skogen som låg tätt intill där han fick springa av sig och leta pinnar som jag gömde. Efter det satt jag på honom väskan igen och vi begav oss hemåt.
 
Izor ligger totaldäckad på golvet och sover efter att ha ätit ett grisöra och jag har sjukt ont i nacken efter att ha sträckt mig.
 
Nu blir det inga fler långpromenader idag, vi har varit ute riktigt länge. Så både Iz och jag förtjänar en lugn eftermiddag/kväll. Vi ska träna lite rallylydnad men sen blir det bara att softa hemma. Vi kanske går över till R och tittar på film.
 
 

långpromenad med Iz

 

lugn dag

Igår skulle jag träffat C men eftersom jag var borta nästan hela dagen blev det så sent att ses, så vi ska boka in en annam dag.
 
Träffade iallafall L, vi gick med hundarna och det var första gången som Iz går med andra hundar sen vi började koppelträna. Han drog en del i börkan men förstod tillslut att jag inte tänkte ge mig. Han gicl ganska bra, var lite uppe i varv och tuggade på kopplet men hellre det än att han skulle dra. Så ett stort + till oss. Är så glad att det går framåt, jag som gav upp koppel träningen. Det är faktiskt roligt att träna på sånt!  Speciellt när man får resultat av allt jobb. 
 
Idag ser det ut att vara en riktig "hemma och ta det lugnt" dag. Det är dötrist väder ute. Kanske ska framkalla lite nya bilder. Frågan är, vilka? Har ju tusentals.
 

Dagarna går

Vi har än så länge fint väder här i Gävle. Förhoppningsvis håller det sig hela dagen. Min magsmärta är så gott som borta så idag ska vi hitta på någonting kul. Vi kanske tar en tur till ån, det tackar Mr Fluff inte nej till. Annars vet jag inte vad vi ska hitta på.
 
Det har varit dåligt med bilder på bloggen och det ber jag om ursäkt för, har inte haft motivation till att fotografera för 5 öre. Men ska se om jag får till några bilder idag. Men ni får ha det så bra så länge. Hoppas att ni inte tröttnar på bloggen. Haha.

Koppelträning 25/6-14


Belgaren

Hittade en bild på Izor i tidningen Belgaren idag som kom med posten. Lika roligt varje gång något sånt dyker upp.
 
Har varit ute och kastat frisbee med Iz och vi kom in för inte så länge sen. Det är varmt ute men det blåser kalla vindar och jag har extremt ont i min mage idag. Inte så värst roligt.
 
A har hjälpt mig med min artikel som ska skickas, tusen tack för hjälpen! Word på min dator har gått ur så hon hjälpte mig att få ihop artikeln så nu ska den bara skickas iväg.
 
Har klippt klorna på Iz, ska borsta igenom honom senare idag också hade jag tänkt. Men nu ska jag packa upp min leverans från ZooZoo som kom. Härligt med full frys!

Planer

Smsar med A som jag troligtvis kommer spendera helgen med. Vi ska bl.a åka ut till köpis och sen ska han sätta upp lite grejer i min lägenhet, sånt där som jag inte kan. Det kommer nog bli kanonbra. Ska fråga mor min om hon vill vara hundvakt för då kan vi stanna längre på köpis och gå på bl.a Ikea. Jag måste köpa gardiner till vardagsrummet. Det är på tiden nu. Ska även köpa kabelgömmor, lampsladdar och eventuellt nya sängkläder om jag hittar något fint.
 
Om några veckor ska jag till A i sthlm och sova där en natt troligtvis, självklart följer Izor med. Åker ingenstans utan min prins. Det blir nog jättetrevligt. Det blir även första riktiga gången som jag och Iz är i Stockholm tillsammans. Vi har varit på centralstationen i en timme när vi väntat på tåg men vi har inte gått omkring i staden.
 

Klicker träning 24/6-14


Kontaktövning 24/6-14


Izor testar: Lammflätor

Måste bara tipsa er om lammflätor från Pommy's som går att köpa hos ZooZoo.com

Izor är ganska så kräsen när det kommer till tuggben m.m men han är helt tokig i lammflätorna. Så ni med kräsna hundar, TESTA! Jag kommer garanterat fortsätta ge Izor lammfätor från Pommy's.

http://www.zoozoo.com/sv/ecom/product/pommys-lammflator-106089001?ticket=L3N2X2NhdGVnb3J5LWxldmVsLTEvY29udGVudDsjO3Byb2R1Y3Rfa2V5OzUyZDdiOTg2MGJiNDIxODIxMmRmMzJmMzsjOw

 

 


Skoj

Tog med en frisbee ut och tänkte testa och se om Izor hämtade den och visst gjorde han det. Han tyckte det var hur kul som helst med frisbeen så jag ska köpa en ny eftersom den han använde idag är så tuggad på. Det blir lite variation så behöver vi inte bara kasta boll. Jag tror att han också tycker det är superroligt med lite variation.
 
Nu ligger han och sover och jag ska fixa någonting att käka. I helgen åker vi troligtvis till Uppsala. Ser fram emot det!
 
 

Frisbee Izor

 

Sol, värme och värk

Äntligen har solen hittat till oss i Gävle. Det var på tiden.
Kom just in från en promenad med Izor som levde rövare i höggräset. Både han och jag njöt av värmen och vi var ute en bra stund innan vi gick hem igen.
 
Koppelträningen går framåt, nu går han längre stunder utan att jag behöver påminna honom vilket är väldigt positivt. Däremot har vi fått bakslag gällande hundmöten. Han tokskällde på en Labrador helt utan anledning. Då är det bara att börja nöta hundmöten nu också. Men jagtar en sak i taget, nu fokuserar vi på koppelgåendet och hundmötesträningen får vi ta tag i sen. Jag känner att det blir enklast så.
 
 

Hundhalsband

Sitter och tittar på hundhalsband på nätet, trots att jag vet att min garderob är full med halsband så kan jag inte låta bli att kika. Jag tror att de flesta hundägare håller med mig om det. Det är så himla roligt att ha nya och fina saker till vovven men tack och lov är jag ingen som impulshandlar. Hade jag varit det vore jag ruinerad på pengar vid det här laget och simmat bland hundhalsband i min 50kvm stora 1:a.
 
Nä, Izor behöver inga fler halsband, inte på ett tag i alla fall. Han ska få ett halsband som är specialsytt för just honom med hans namn broderat på. Men det är sen, om ett bra tag då jag inte har dom pengarna i dagsläget. Och han dör inte om han inte får det halsbandet haha.
 
Sitter och knyter paracordhalsband istället för att fördriva tid och halsbandssug och visst hjälper det. Nu är det bara det att jag har knytt på tok för många halsband så jag kanske lottar ut något här på bloggen. Vad tror ni om det?
 
Mor och Iz får stå för bilden

Koppelträning går framåt

Iz och jag har varit ute på en tvåtimmars promenad med mor. Han drog inte en sekund i kopplet under hela promenaden. Fy vad stolt jag är. Däremot fick jag påminna honom väldigt ofta att gå vid min sida då han gärna vela gå en bit framför mig. Nu när jag lär honom att gå i koppel vill jag att han ska gå fint också.
 
Vi gick ner på stan och jag köpte några kalkonhalsar och sen traskade vi hem igen. Han ligger helt avslagen på golvet och sover. Det tar på krafterna att gå ordentligt!
 
Har en kalkonhals på tining som han ska få senare idag. Kikade på lite halsband och koppel men hittade inget som föll mig i smaken. Just nu sitter jag och pratar med A om lite allt möjligt. Alltid lika roligt att prata med henne. Är helt slut och vädret är jätte trist. Regn och blåst. Inte alls roligt att vara ute så nu håller vi oss inomhus ett tag!

Bad


Cykeltur


Koppelträning

Idag beslutade jag mig för att äntligen ta i tur med koppelproblemet Izor och jag har haft i över 2 år. Tack vare en massa tips och peppning från A så kopplade jag hunden och gick ut. Jag kan ärligt säga att det var den bästa promenaden jag tagit med Izor. Jag var avslappnad och kände att jag hade kontroll. Izor gick jätte fint vid min sida men fick då och då bli påmind att gå vid min sida. Han hade jätte fin kontakt med mig hela tiden och fick mycket beröm i olika former. Gjorde iordning en härlig gott och blandat godismix och tog med en kamptrasa. Det gick åt en hel del godis och kampleksaken användes flitigt. Fy sjutton vilken härlig promenad det var. Ingen stress, ingen nervositet. Bara lugn.
 

Koppelträning med Izor 22/6-14


Skogen

 
Iz och jag gick ut på långpromenad och hamnade ute i skogen. Vädret var perfekt och Izor var så duktig. Vi fystränade i blåbärsriset och körde lite uppletade. Izor är helt slut nu och sover bredvid mig i soffan och sover. Jag förstår honom, jag hade också blivit trött om jag sprang omkring som han idag.
 
 
 
 

2,5 timme

 
Cyklade ner till ån med Izor trots det muliga och lite småkyliga vädret. Izors kondition har blivit riktigt bra, han höll ett högt och jämnt tempo hela vägen till ån. Väl framme simmade han intensivt i 2,5 timme innan jag fick avbryta honom för att cykla hem igen. Han hade fortfarande bra med energi kvar på hemvägen men de sista hundra metrarna så märktes det att han blev riktigt trött. När vi kom in fick han ett märgben att tugga på och nu ligger han som en räka på golvet och sover.
 
Skönt, då var dagens fyspass avklarat! Väntar på maten nu, sen blir det soffhäng ett tag. Är sjukt trött i både kropp och knopp.
 
 

solsken

Solen lyser för fullt och det ser ut som att vi slipper regn idag. Det betyder att vi går ner till testeboån senare idag och spenderar några timmar där. Det är så skönt att ha så nära till vattnet. Cyklar vi tar det ca 10 minuter men idag ska vi promenera. 
 
På tal om någonting helt annat, nästa månad byter jag försäkringsbolag på Izor. Han har Agria idag men eftersom de höjt priset med 600 kr på två år fast jag inte ens utnyttjat försäkringen så har jag valt att byta. Det är rna rånet tycker jag. Speciellt för en fattig student. Jag funderar på att flytta över honom och hemförsäkringen till Folksam så jag har försäkringarna på en och samma plats. Har jag tur får jag någon form av rabatt på köpet.
 
Vart har ni era hundar försäkrade?
 

Dagen lider mot sitt slut

Sitter här med min fina vän vid fotänden som sover så lugnt och fint. Dagen lider mot sitt slut och det är snart dags att krypa till kojs. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter. Jag funderar på om jag ska gå ut och jogga lite med Mr fluff eller om vi beger oss till ån. Vi får se helt enkelt. Mycket beror på vädret också.
 
Nu ska jag kika om det går någonting skoj på tv, Jag börjar att bli lite sömning. Ha en fin kväll.

Lammfläta

Finns att köpa hos ZooZoo.com
 

OT

Något som gjort mig väldigt upprörd är att jag fått höra att 3 tjejer pratar illa om mig och Izor. De har bla kontaktat min uppfödare och sagt att jag inte går ut med hunden och att jag misshandlar honom. Det tycker inte jag är okej för 5 öre. En av tjejerna har aldrig ens sett mig eller Izor och hon tycker att hon har rätt att uttrycka sig på det viset. Min uppfödare tyckte såklart att det tjejerna höll på med var ren bullshit då hon vet hur noggrann jag är med I.
 
Jag är fysisk och tar tag i honom om han håller på att fjanta sig eller blir okontaktbar ja! Men att misshandla honom skulle jag aldrig göra. Det finns inte i min världskarta. Att anklaga någon för misshandel på djur, barn, fru, man vad som helst är totalt oacceptabelt om man nu inte har bevis. Hade Izor fått stryk hade han varit en strykrädd hund.
 
Jag har fått namn på alla de som pratat om mig. Alla behöver inte älska alla, men folk får faktiskt akta sig för vad de skriver på nätet. Jag själv har pratat om folk på nätet och det ångrar jag idag, men inte f*n har jag anklagat folk för saker som inte stämmer.
 
Känner att jag måste få ventilera mig lite. Nu ska jag gå ut innan det börjar regna.

Midsommar

Glad midsommar på er!
 
Sitter här med en ansiktsmask och har precis kommit ut ur duschen. Jag ska skölja av masken innan jag går ut med Izor i det strålande vädret. Det sägs att vi kommer få regn så jag hoppas verkligen att vi hinner ut innan regnet.
 
Ska köra lite rallyträning med Izor och sen vet jag faktiskt inte. Mamma kanske kommer över en stund och vad vi hittar på vet jag inte. Iz och jag kanske åker till Göteborg om ett tag och hälsar på A och R. Ser fram emot det så mycket. A verkar vara en helcool person som jag vill lära känna bättre. Om vi inte åker ner så kommer de hit och hälsar på.
 
Jag ska sätta mig ner sen och knyta ihop ett paracordhalsband eller kanske ett koppel. Känner att jag måste pyssla med någonting. Jag får ett inre lugn när jag håller mig sysselsatt.
 
 

Trist väder

Sitter och skriver med A om diverse saker. Alltid lika roligt att prata med henne.
Iz och jag har varit ute på en längre tur och hann hem precis innan regnet öste ner. Jisses vilken tur. Vi har även tränat lite och det märks att vi halkat efter. Jag vet knappt vad jag håller på med, men snart är vi på topp igen!
Ska träna mer rally så vi kan anmäla oss till en tävling snart. Tror att det kan gå riktigt bra.
 
Är så trött, idag blir det en tidig kväll för oss. Izor är trött efter dagens äventyr så det känns bra. Vi ska ha en matte och Izor kväll. Massa gos och kel! Hoppas ni får en trevlig kväll.

Låsa bloggen?

Eftersom det har förekommit en hel del skitsnack om mig och min hundhållning till flera personer funderar jag på att låsa bloggen och bara låta nära och kära ha tillgång till den. Varför? jo för att det här är en blogg om Izor och hans vardag och träning. Alla behöver inte veta hur det går med våran träning.
 
Sen att det förekommer skitsnack är väl någonting man får räkna med som bloggare. Men när det går så långt som det har gjort har jag fått mig en enorm tankeställare. Izors instagram kommer att vara öppen så den kan ni besöka.

Blandad träning med Izor 19/6-14


Träning med Izor 19/6-14


Gävle

Vi kom hem för en liten stund sen. Har packat upp packningen och äntligen satt mig ner i soffan. Mor och far överraskade mig med att ha storstädat min lägenhet. Så snällt!
 
Jag ska fixa någonting att äta och sen blir det ett klickerpass med Izor. Kanske knyter ett halsband också, vi får se. Jag har lite att pyssla med här hemma och ska även hinna med att skriva någon artikel. Ska även till Coop och storhandla idag, åh vad härligt med mat i kylen. Hoppas ni får en fin dag!

Lek och bus med Astrid

K och jag tog en promenad med hundarna och efter det käkade vi. En stund senare begav vi oss till grannarna och hundarna fick leka. Izor tycker jättemycket om Astrid och hon tycker om honom. De sprang som tokar och lekte och hade sig, jätteroligt att se.
 
Efter en stund gick vi in och fikade, därefter begav vi oss hem och nu tittar vi på fotboll. Vovvarna sover och strax ska Izor få mat. Imorgon åker vi hem till Gävle igen och jag vill bara att tiden ska gå fortare så jag får hämta min lilla mallevalp. Ojoj vilken härlig sommar vi kommer att ha. ♥
 
 

sol!

Äntligen lite sol ute. Vi fick besök av Ingrid nyss och Izor skällde ut henne först innan han såg vem det var. Jag klev upp väldigt sent idag men när jag väl kom up var jag pigg som en terv. K och jag ska ta hundarna upp till I sen så dom får leka av sig med I's labrador Astrid. Sen har vi inte så värst stora planer för dagen, ikväll blir det fotboll men ska hitta på något med hundarna innan dess. 
 
Lilla Aryah är 4 veckor gammal nu och det är bara 4 veckor kvar tills jag kan hämta henne. Det känns lite overkligt fortfarande. Valparna är bedårande, jätte fina små knattar. Längtar tills jag får välja ut min lilla sessa. 
 
 

Hundarna

 

halsont

Ligger i sängen med Fluff i fotänden. Känner mig lite krasslig och har därför inte klivit upp än. Men ska strax kliva upp, vädret är inte på topp men vad gör det. Vi går kanske upp till grannen så att Izor får leka av sig med deras labrador Astrid. Annars blir vi bara hemma idag, det är inget badväder för de fyrbenta och de är så trötta efter två intensiva baddagar. Igår blåste det något otroligt vid sjön så det blev ett tufft simpass för de båda. Speciellt för Izor som tillbringade mer tid nere i vattnet än på land. Det syntes på honom hur mycket han fick jobba för att ta sig ut. Milla som inte är van vid så myclet fysisk motion blev snabbt trött men hon gjorde jätte bra ifrån sig. 
 
Iz är ganska så understimulerad så jag ska hitta på någonting han får göra. Vet bara inte vad. Känner mig inte speciellt pigg för att gå ut pch traggla lydnad. Vi kanske tränar lite rallymoment inomhus. Vi har en hel del att finslipa på.

Min fina vän

 

Bad och lek

 

Leverans på g

Snart kommer en låda VoH hem till mig, måste be mamma eller pappa ta emot lådan så maten inte tinar. Men det är ingen brådska, tar 1-2 dagar för maten att komma. Och jag kanske är hemma tills dess.
 
Idag har vi haft världens slappdag, jag har rensat ogräs i trädgårdslandet medan hundarna har legat ute i gräset och tuggat på ben. Efter en stund tyckte Izor att benet var trist så han kom och hjälpte mig att rensa ogräs. Händig liten grabb den där Iz.
 
När jag kände mig klar gick vi in och jag tog en dusch, fy sjutton vad det var skönt. Nu tänkte jag pyssla med någonting tills Klas är tillbaka så vi kan åka till stranden med vovvarna, det blir ett simpass idag också. 
 
Tog även och klippte tasshåret på Izor samt klippte klorna på honom. Tog och klippte Millas klor lite till och hjälp vad pulporna har vuxit. Det började blöda nästan direkt. Men nu är klorna bra på henne så jag slipper tänka på det. 
 

bad med hundarna

Kom nyss hem med två trötta hundar.  Alex hämtade upp oss och vi åkte till Mohed där vovvarna fick bada. Innan dess har vi inte gjort speciellt mycket.  Köpte en varsin tuggring åt vovvarna som de har pysslat med idag. Iz ligger med nosen i ringen och sover. Haha den var visst klart godkänd av Mr fluff. 
 
Ska borsta igenom båda två under kvällen men nu blir det fotbollstitt.
 

En hund extra

Dagen har spenderats ute i trädgården i det finfina sommarvädret. Tog tåget som gick kl 13 från Gävle och blev upphämtad av Klas. Passade på att fixa Milla medan det var fint väder, klorna klipptes och vinterkostymen åkte av. Hon måste ha njutit ordentligt då hon låg kvar och vela bli mer borstad. När det tillslut inte kom med päls blev det fart i tanten. Hon sprang omkring som en dåre och jagade en boll med Izor. 
 
Efter några timmar i solen beslöt jag mig för att gå in med hundarna, de var så varma och trötta båda två. Nu ligger de och sussar på varsitt håll och jag ska titta på tv. Ha det bra!

Izor och Milla

 

Räven i skogen

 

finbesök

Igår fick jag besäk av Ylva, Lena och Moa som överraskade mig med smörgåstårta, bullar och presenter. Dom stannade i 2 timmar tills Lenas ögon började klia pga pälsdjursallergin. Hon blev själv förvånad över hur länge de kunde stanna då hon är riktigt känslig mot pälsdjur. Tror mycket ligger i att jag är så på och borstar och pysslar med Izor samt att han badas med jämna mellanrum. Tack och lov har han fällt klart vinterkostymen för jisses vad hundhår det var i lägenheten då. Samt att jag är så noggran med att ha det rent här hemma. Jag städar lägenheten en gång om dagen, dammsuger osv. 2-3 gånger i veckan skuras golv, allting dammas och storstädas. Jisses vilken städnarkoman jag är. Haha.
 
Efter att dom gått kom Wictoria över och vi blandade goda drinkar och pratade innan hon for vidare och jag la mig för kvällen. Vaknade för några timmar sen och tittar på tv. Ska fixa och trixa lite här hemma och se vilket tåg vi tar till Söderhamn idag. Solen lyser ute men det blåser så in i hellskotta. Blir hemma med hundarna ikväll medan Klas far iväg på herrmiddag. Ska skämma bort mig och hundarna ikväll. Ha det bra!

Regnbåge

 

Student

Idag var utsparken, var dock inte i stan då men det valde jag själv. Om en timme drygt får jag lite besök och imorgon åker Izor och jag till Söderhamn och blir där i några dagar. Ska bli jätteroligt att komma ut på landet lite, få lite annat att tänka på. Jag tar nog med mig mina paracordlinor utifall att jag får någon beställning när jag är där så jag har lite att pyssla med. 
 
Just nu ligger Fluff på golvet efter ett fyspass med matte, ska borsta igenom honom så han ser acceptabel ut nu när vi får besök. Han ser ut som ett skogstroll och det gillar inte matte. Nä, inte riktigt skogstroll men han ser ovårdad ut. Det blir lätt så när han springer i höggräset och det är blött. Så nu blir det att plocka fram borstar och snygga till grabben. Det är faktiskt inte bara jag som tar studenten utan Mr Fluff också som gjort 50% av jobbet i skolan. 
 
 

Nu är det inte långt kvar

Snart är valparna 4 veckor gamla och dags att välja ut min valp. Herregud, om några veckor kommer jag sitta med henne i famnen på väg hem från Norge. Vill veta vilken prinsessa som blir min Nu! Än så länge får jag nöja mig med att titta på alla fantastiska klipp på gänget. 
 
 

Hemma

Vi kom hem för en stund sedan, vädret har varit riktigt konstigt. Det har varit jättesoligt och mitt i allt börjat spöregna till att sedan återgå till sol. Tydligen har det åskat också men det har varken jag, mamma eller Izor märkt av. 
 
Vi gick in på Grizzly Zoo och köpte en namnbricka till Aryah och sedan till Biltema där jag köpte en bädd, efter det vände vi riktning hemåt och Izor gick någorlunda fint i kopplet. Sista biten hem gick han med slakt koppel, tänkte om han hade ont någonstans eller var trött men nä. Han var stencool och nu har han lagt sig på sängen och tittar på mig. 
 
Något bad blir det inte idag, mina fötter värker efter den långa promenaden och Izor verkar än så länge väldigt nöjd med den långa promenaden vi gått idag. 
 
 

1 år, snacka om skillnad

 

Mumsigt

 

Shopping

Eftersom jag inte vill att lilla Aryah ska tugga sönder Izor's BIA-bädd som redan är tuggad på av min förra kanin, så ska jag gå till Biltema idag och köpa en BIA-kopia. Jag ska även in på Grizzly Zoo och köpa namnbricka till henne samt en ny namnbricka åt Izor om pengarna räcker till då de är riktigt snygga.
Sen tror jag att jag har det mesta hemma. Lägenheten ska valpsäkras, ska se hur andra gjort för att få tips och idéer. 
 
Izor följer med idag, det blir en långpromenad för honom då vi tänkt gå till Hemlingby köpcentrum. Han behöver få komma ut och röra på sig, sen får vi se om vi hinner med en tur till ån. Måste även titta på ett par hundskor åt honom då de jag köpte tyvärr är för stora för hans småttingtassar. Med ett par rejäla bra hundskor slipper vi trasiga trampdynor, usch. Mår lika dåligt varje gång någonting händer hans trampdynor. Jag kan nästan känna hur ont det gör. 
 
Nu ligger fluff på golvet och sover, han låg tidigare i sängen med mig men efter att jag flyttat till soffan så bredde han ut sig på golvet istället.

Bionic bone

Izor har fått testa en leksak under flera aktiviteter. Det är en leksak från Bionic. Det är en oerhört hållbar leksak som man kan gör massor av saker med. Eftersom den är så pass hård har Izor inte kunnat tugga loss bitar från den och därför ser den fortfarande ut som ny trots att den varit med om massor. Izor som tar sönder leksaker väldigt lätt har inte lyckats ge denna leksak en skråma och det tycker jag är otroligt bra.
 
Leksaken har varit med när vi varit ute och badat, eftersom Bionic bone är flytbar är den en perfekt apporteringsleksak att ha med ut på stranden. Den flyter bra på vattenytan och syns otroligt bra tack vare den orangea färgen. Jag har även fyllt benet med färskfoder och fryst in, en perfekt kvällsaktivitet för Izor. Han pysslade med leksaken i över 40 minuter. Trots att leksaken blivit utsatt för mycket vatten och kyla så har den inte blivit sämre. Vi har kampat med den, kastat den på asfalt och grusvägar, gömt den i skogen men den är så gott som ny. Vilken grej!
 
Den enda nackdelen som jag kan hitta hos Bionic bone är att den är lite för tung för min smak. Hade den varit lite lättare hade den varit helt perfekt! 
 
Bionic bone hittar ni här: http://www.zoozoo.com/sv/ecom/product/bionic-tuggleksak-bionic-ben-104564001?ticket=L3N2X3NlYXJjaC9zZWFyY2gtaGl0cy13aXRoLWNvdW50L3NlYXJjaC1oaXRzOyM7cHJvZHVjdF9rZXk7NTE1OTQxODk4YzY4MThlNDIxMDExODM1OyM7.
 
 

Kakor

Idag har det inte blivit någon hundig dag, har haft besök av W och vi bakade kakor. 
 
Iz har varit väldigt lugn och bara tagit dagen med ro, även såna dagar kan behövas för en Tervueren. Min syster återvände till Uppsala och helt plötsligt känns min lägenhet otroligt stor. Lite trist när man ses så sällan att varseln blev så kort. 
 
Men vi kommer att åka till Uppsala i sommar, även Aryah kommer att följa med när hon har flyttat hit. Det kommer att bli trevligt. Fick ett videoklipp för inte så länge sen och valparna har utforskat världen utanför valplådan. Ojoj vad de sprang omkring på sina ostadiga små ben. Jag vill bara åka till Norge nu och träffa småttingana men tyvärr så går inte det utan jag får vänta tills vi ska hämta hem A. 
 
Nu ska jag lägga mig bredvid min fina Izor och slå på tvn, det blir en tidig kväll för oss.
 

-

Igår var vi på Martins avslutning, Izor och pappa gick en sväng runt Sätra medan jag, mamma och Maria kollade på filmer osv från avslutningen. När det var fikadags tackade jag och Maria lärarna för alla åren och gick. Vi mötte upp pappa, tog Izor och gick hem. Väl hemma tog vi det lugnt och jag somnade runt 10.
 
Både Izor och Maria ligger och sover nu, jag själv vaknade för 2,5 timme sedan. Ska troligtvis träffa W en sväng idag och C kommer senare på kvällssidan och hämtar sin beställning. 
 
Izors tass är som läkt, tur att det inte blev något djupt sår för då hade vi nog varit tvugna att uppsöka veterinär. Jag blir alltid så mammig när det kommer till Izor. Han är mitt allt, min prins.
M är så snäll och har lånat ut sin digitalkamera till mig så nu har jag en kamera jag kan ta med mig överallt istället för att släpa på systemkameran. Visst, bildkvalitén kanske inte är någonting att hänga i julgranen men vad gör det. 
 
Valparna har öppnat ögonen och börjar utforska valplådan på sina ostadiga små ben, har fått se flera videoklipp på de små och jisses vad söta dom är. Kommer bli jättesvårt att välja ut min lilla prinsessa. Vill helst ta med mig hela gänget! 

Sol och värme

Idag har vi fått riktigt fint väder. En perfekt dag att avsluta skolan på. Nu går min lillebror ut grundskolan och ska börja på gymnasiet. Jag själv är numera klar med skolan. Studentveckan deltar jag inte i och någon utspark blir det inte heller. På fredag får jag lite besök av nära och kära och jag hoppas att Izor sköter sig lika bra som han brukar göra när vi får besök. Pratade nyss med min syster i telefon och jag har tänkt snöra ihop någonting till min bror.
 
Med tanke på värmen idag så blir det inte speciellt mycket fysisk aktivitet för Izor, trots att han vill göra saker kan jag inte riskera att han får värmeslag. Har fyllt hans Kong med färskfoder som han får senare idag, Då har han någonting att pyssla med en stund. 

sängmys

Ligger i sängen med Izor tätt intill mig som sussar så sött. Jäklar vad han har blivit morgonkelig på senaste tiden. Förr var han inte alls lika kelig men nu tränger han sig på och ska gosa. Och vem kan tacka nej? Han är bara farligt söt.
 
Idag kommer min syster från Uppsala och det ser jag fram emot. Vi ska på min lillebrors skolavslutningen hela familjen och då inkluderar jag Izor också. Dessvärre får han inte följa med in på skolan så jag och pappa kommer att turas om att stå utanför och passa honom då jag inte lyckats ordna hundvakt. Jisses, min lillebror ska börja på gymnasiet. Han är inte så liten längre.
 
Min snälla syster ska låna mig hennes digitalkamera så bloggen får lite mer bilder. Visst blir bilderna inte ens i närheten lika bra men den är lättare att ta med sig. Bara stoppa i fickan och gå.
 
Ni är säkert jätte nyfikna på Aryah och jag kan säga er att det är jag också. Valp är inte vald än men hon kommer från en kull på 14 valpar!! Hemma har jag börjat förbereda inför hennes ankomst. Har beställt lite saker från ZooZoo, bla hundmat, en kong för valpar, kampleksak,  tuggben osv. Jag ska åka till Biltema och köpa en fake BIA-bädd som hon ska få sova i. Jag sla bara valpsäkra lägenheten och sen tror jag minsann att allt är klart. En namnbricka ska jag också köpa, ska även köpa en till åt Izor. 
 
Det ska bli spännande att ha en valp i huset. Det blir faktiskt min första valp. Hon kommer att miljötränas från dag 1. När jag fick Izor fick vi börja från ruta 1 och det var inte jätte roligt då han inte alls var van vid miljön. Jag tror inte att det kommer bli några problem. En valp är lätt att forma sägs det och det tror jag. Vi ska åka bil när vi hämtar henne, sen ska vi åka mycket buss och tåg. Gå i parkeringshus, gå på gallertrappor, vara i stan, i skogen, på byggarbetsplatset m.m så att hpn vänjer sig vid miljöerna. Självklart kommer Mr Fluff att följa med på allt då det bara är nyttigt för honom att utsättas för miljöerna trots att han är van.
 
Är det någonting speciellt ni undrar över eller har tips till mig som blivande valpägare? Komentera nedanfär isånnafall! 
 

Solat

Djuret och jag gick ut på fotbollsplanen och hade det bra. Jag passade på att sola i kvällssolen och Izor sprang som vanligt omkring med en boll. Varvade mellan tvångsdrickande för tervens skull och bollkastning, Jisses den hunden skulle kunna dö för en boll. Men trots hans kärlek till bollar är han inte fixerad vid dem. Jag har ett flertal tennisbollar i hallen som ligger nära till hands för Iz, men han har aldrig försökt knycka någon av bollarna. Han har även runda leksaker i sin bädd och de bryr han sig inte om, om inte jag leker med dem eller kastar dem åt honom. Vilket är så skönt!
 

Två ska bli 3

Nu tänker jag äntligen skriva om det. I mitten/slutet av Juli åker jag och L till Norge för att hämta hem en ny familjemedlem. En liten Malinois tös som kommer att heta Aryah. Izor kommer att bli en jätte bra storebror till lillen det vet jag. Han kommer att åka på så mycket stryk av liten kan jag tänka mig då hon har temperament i sina linjer. Mer info om Aryah kommer när jag valt ut henne samt får mer information!
 

En beställning

Till japanska spetsen Casper
 

Finväder

Har lagat mat, varit ute med Izor och hämtat hem ett paket som bestod av nya spännen. Toppen! Ska knyta ihop lite halsband idag hade jag tänkt. Kanske sätter mig ute på gräsmattan och pysslar, vi får se hur varmt det blir. 
 
Izors tass läker på bra, ska smörja på ett lager tass-salva nu och sen dammsuga lägenheten och damma av allt. På fredag är det utspark men jag har valt att inte gå dit av personliga själ. Vi kommer fira lite smått hemma och sen åker jag till Söderhamn och stannar där ett tag. Vet inte alls hur länge.  Det måste vara jätte fint där nu när allt har blommat. Saknar verkigen landet. 
 
 

Bildbomb från dagen

 

Skadad tass

Kom hem för en stund sen med en trött Izor. Märkte i trappuppgången att det kom blodfläckar medan Izor traskade upp. Skit tänkte jag, skadad trampdyna igen. Och visst hade jag rätt. Slängde in honom i duschen för att skölja av grus och smuts och smörjde sedan tassarna med ett lager tasssalva. Han har slutat blöda och jag får känna och klämma på tassarna hur jag vill utan någon protest. Eventuellt får han gå med sko senare idag på nästa promenad men är rädd att skon jag köpt är för stor, måste nog in till djuraffären och köpa en storlek mindre. Han är en stor hund med väldigt små tassar!
 
Nu ligger han iallafall och sover, är nyfönad och har fått ett ben som han tuggade på ett tag innan ögonen gick i kors. Själv sitter jag och redigerar bilder från dagens äventyr och de dyker upp senare. Ska ta och städa här hemma då det ser ut som skit igen med pälshögar och sand på golven. Tur att jag tycker om att städa.

spöregn

tog cykeln ner till ån och när vi var framme började det att spöregna. men envis som jag är stannade vi kvar och iz fick simma i spöregn. jag är sjukt blöt men vad gör det. izor har roligt och nu börjar molnen att spricka upp så kansle får vi sol sen.


fästingburna sjukdomar

Sitter och läser i en broschyr om fästingar och dess sjukdomar. Det var mycket som jag redan visste om sen tidigare men har lärt mig mycket nytt. Är riktigt glad att jag inte råkat ut för sjukdomarna hos mina hundar jag haft. Lilla Lisa hade en magisk päls där fästingar inte trivdes. Under de 9 åren som jag hade henne fick hon inga fästingar. Trots skogsvistelse och lek i höggräs. Pandora var rena fästingmagneten. Man hittade dagligen fästingar i hennes päls. Izor är något mitt emellan. Han har fått några fästingar iår och förra året fick han nog runt en 15 stycken allt som allt om det inte var färre. Sen jag satte på Scalibor halsbandet har han fått 2 fästingar, en i nacken och en på frambenet. Jag är extremt noga med att plocka bort fästingarna så fort jag upptäcker dem. Jag tillhör sorten som inte vågar plocka fästingar med fingrarna så istället använder jag mig av en fästingplockare. Enkelt och snabbt gjort.
 
Får era hundar mycket fästingar?  Använder ni något särskilt för att motverka fästingar?
 

Senaste halsbanden

 

promenad

Tog en långpromenad med fluff och fick sällskap av mor min. Izor bar klövjeväska och lyssnade rätt så bra när jag sa åt honom. Blev inget bad idag, stackarn får nöja sog med bollkastning idag.  Imorgon tar vi nog en tur till ån. Då jäklar ska det simmas.
 
Nu blir det soffhäng. Trevlig lördag!
 

ny beställning

fick en beställning i förmiddags om ett svart/blått halsband åt en Japansk spets. jag sla bara få halsmåttet så kan jag slutföra jobbet. knöt ett i samma färgkombination till Izor som blev riktigt snyggt på honom.

idag har vi fint väder ute, ska se till att komma ut lite grann, vi kanske går ner till ån så att Izor får simma lite. det var ett tag sedan han simmade nu. dags att ta tag i det nu igen.

jag fick även tillbaka min skrivare som varit på reparation. ska bli så skönt att kunna skriva ut bilder igen.

Promenad med Iz

 
 

Jag knyter på

Blev precis klar med ett nytt halsband. Detta är inte till Izor utan till en annan vovve och färgerna blev rött och vitt. Jätte fint. Kommer nog att passa vovven bra..
 
Izor och jag kör på en slappdag idag. Vi var ute och röjde lite på fotbollsplan och han lekte för fullt med sin bionic leksak. Det är helt otroligt, syns inte att den blivit använd trots kamplek m.m
 
Jag har skrivit några artiklar tidigare idag och funderar på om jag ska lägga mig i soffan och glo på tv eller om jag ska fortsätta skriva. Känner mig rätt så trött i både kropp och knopp. 

Utomhusmys

 

kvälls sysselsättning

 

Brännboll

Idag var Izor med Emma och Sabina i skolan medan jag var på ett ärende. Mötte sedan upp dem utanför Heart Break och gick in för att hämta lunch, därefter gick vi till bollan och käkade innan brännbollen började. Eftersom jag inte deltog så var jag där för att titta på istället.
 
Nu är jag klar med skolan, nästa fredag är utsparken och då säger jag hejdå till Realgymnasiet. 
Jag knöt om Matildas halsband till frallan Max och det passade perfekt. Jätte roligt att få så nöjda kunder. 
 
Ska knyta ett till halsband åt Izor ikväll tror jag, kanske ett rosa/blått? köpte hem lite D-ringar så nu jäklar kan jag knyta. Herrejisses vad halsband den här vovven kommer att ha. 
 
 

onsdag

Ligger i sängen och kurrar ihop mig. Izor ligger på golvet och sussar sött. Idag ska han vara med Sabina i skolab medan jag gör ett ärende och sen ska vi titta på brännboll som resten av klassen sla köra i boulognerskogen.  Det blir mycket passivitetsträning och det behövs, för någonting Izor inte tycker är roligt r att sitta stilla. Jag tar med mig en klicker och godis så att vi kan träna lite emellanåt.  
 
Ska kliva upp ur sängen snart för idag åker vi till söderhamn och stannar där i några dagar. Lite miljöombyte är aldrig fel. Det ska bli så skönt att komma ut på landet. Så jag måste packa min resväska så den står klar. 
 
Vad pysslar ni med idag? ♡

tack mamma!

Inte nog med alla priser vi vann idag så fick Izor 2 presenter av mamma och jag en. Izor fick en hundölkorv och ett pipande mjukisdjur och jag fick sushi! Så himla snällt av mamma. 
 
Vad vann vi då? En 4 kg säck torrfoder, en väska, en klicker,  ett reflexband, hundgodis, tuggben, en mjuk leksak m.m och såklart den superfina rosetten som nu sitter uppe på väggen. Äntligen! Efter 3 års kämpande efter en rosett så vann vi en tillslut. Men det är bara början på våran resa. Ojoj vad vi ska tävla i sommar!
 

Tävling

 

Vi kammade hem första plats!

Våran rallylydnadsdebut blev en succé! Izor och jag vann tävlingen med 98p. Jag trodde inte det var sant när domaren ropade upp mitt namn. 
 
Innan tävlingen var Izor i en helt annan värld, han var ofokuserad och inte alls villig att sammarbeta. Han var uppe i varv och jag trodde då att det var kört. Men så fort vi kom ut på banan kom den taggade tävlingsterven fram. Han skötte sig exemplariskt och utförde alla moment klockrent. Jisses vilken härlig känsla det var på plan trots mina kassa tävlingsnerver. Men har nu kommit över dem, jag ska anmäla oss till några tävlingar så nu kör vi!
 
 

Tävlings outfit

Visst matchar vi bra? med tröjan och halsbandet och kopplet. Eftersom det är sista tävlingen jag deltar på som hålls av Realgymnasiet och sista tävlingen innan jag tar studenten så måste vi ju såklart vara extrafina båda två. 
 
Håller på att fixa iordning träningsgodis och ska borsta igenom Izor innan vi beger oss till L och hämtar Kepler för en promenad och sen åker vi ner till stan för att tävla. Nu håller vi tummarna att tävlingen går bra, vi ska ha så roligt som vi bara kan ute på plan. Kommer med resultat sen och berättar hur det gick. Ha en fin dag. ♥
 

Äntligen hemma

Nu är jag klar med dagens ärenden och kan slappna av i soffan med min gobit som sussar så sött på golvet. Jag var inne på Gävleborgs Zoo och fick en fodertunna helt gratis, supersnällt av dem då jag har behövt en. 
 
Izor och jag ska träna lite rallylydnadm bara några enstaka skyltar för att finslipa lite inför morgondagen. 
Jag ska leta fram min Realtröja som jag måste bära och sen plocka fram Izors tävlingskoppel. Jag hoppas verkligen att det går bra imorgon, det värsta som kan hända är att vi blir diskade. Nåja, vi tävlar bara för skojs skull, ingenting annat.
 
 
 

Mycket gjort

Idag vaknade vi runt halv 7 tiden och låg i sängen och hade det bra. Kl halv tio åkte jag till tandläkaren och när jag kom hem tog jag Izor, selade på honom och åkte för att hämta Kepler. Var ute med hundarna ett bra tag och de skötte sig konstigt nog riktigt bra i koppel, hade Izor fastspänd i midjebältet och höll Kepler i kopplet. 
 
Nu har vi iallafall kommit hem och jag ska snart klä på mig igen för att åka till stan på ett ärende. Efter det ska vi ta det lugnt! Imorgon ska jag ut med K och sen är det tävlingsdags. Jisses hur ska detta sluta. Håller tummarna att vi tar oss runt hela banan felfritt. 
 
 

Fys för hela slanten

Idag blev det ett ordentligt fyspass för Izor. Vi tog en längre cykeltur och han var på hugget, sprang på bra och höll ett jämnt tempo. Vi åkte till ån och stannade där i drygt 4 timmar. Han simmade hela tiden, efter 1 timmes intensivsimning tog jag en paus på 20 minuter så han inte skulle stupa, sen fortsatte vi, han var helt otrolig idag. Simmade på som en tok och visade inga tecken på trötthet. 
 
Jag passade på att sola medan Izor roade sig i vattnet. Sist så begav vi oss ut på en åker där vi kastade boll och sen cyklade vi hem igen. Han fick lite köttben och revben när vi kom hem och sen dess har han sovit. Jag har också legat väldigt länge. Gjorde en storbeställning från ZooZoo.com nyss, hoppas grejerna hinner fram innan jag åker till Söderhamn på torsdag. 
 
 

Bilder från Testeboån

 
 

Halsband

 

Äntligen!

Nu har jag äntligen fått tillbaka internet på datorn och det bästa av allt, nu kan jag ladda upp bilder på bloggen igen vilket är otroligt skönt. Så numera kommer jag att bli mer aktiv på bloggfronten!
 
Som ni kanske har märkt har jag ett väldigt bra samarbete med företaget ZooZoo och faktum är att jag jobbar för dem, det är därför jag kan ge ut rabattkoder till er läsare bl.a. Izor är även testpanel för ZooZoo och vi fick hem en hundleksak från Bionic som är otroligt hållbar, den flyter i vatten och går att fylla med ex färskfoder och frysas in. En helt toppenleksak som jag inte skulle köpt om jag inte visste om hur hållbar den var. Jag kommer garanterat att köpa Bionic leksaker när ekonomin blir mer stabil. Just nu har vi lite på gång, tänker inte berätta vad det är än men det är stort för oss, Izor och mig. 
 
 

Nytt halsband

 

kvällspromenad

Idag fick jag lita på Izor till 100%, jag orkade inte med mer bråk under promenaden som vi skulle ta så jag hade honpm lös från början till slutet och gissa vem som skötte sig som en ängel?  Han sökte kontakt konstant, lyssnade på mina signaler och kom på inkallning.är så glad över hur duktig han är, men det betyder inte att att jag kommer sluta med koppel på kvällsrundorna då han ska kunna gå i koppel också. 
 
Vi körde även lite dp när vi var ute och gissa vem som var på hugget.
 

städdag

idag har vi inte gjort någonting speciellt. vi har varit ute och kastat boll och sen har jag storstädat lägenheten. dammat och skurat golv, tvätta mina växter och avfrosta frysen. nu ligger Izor på golvet och äter ett märgben och jag kollar på tv. det kommer att bli dåligt med blogginlägg om det fortsätter på det här viset. min dator strejkar att kopplas till routern. det är inget fel på routern då jag är uppkopplad via telefonen utan problem utan felet ligger i datorn.

nåja, imorgon kör vi ett till rallypass och sen tar vi nog paus fram till tävlingen.

jag har förresten gjort 2 nya halsband, bild på dem kommer så smårningom.


RSS 2.0