gott nytt år

sista inlägget för 2013. det har varit ett lärorikt år. Izor och jag har kommit varandra väldigt nära och det är jag oerhört glad för.

ligger just nu i soffan och ska kolla på kick ass 2 och Izor ligger på en madrass på golvet och äter oxstrupe. han är totalt oberörd av fyrverkerierna som smälls och fy så glad jag är över det. jag vet vilket helvete många genomlider med sina hundar år efter år då hundarna nästan dör av rädsla. jag sänder en tanke till er och vet vilket helvete det är när man står där 8ch inte kan göra någonting. jag har haft en skotträdd hund och det var hemskt att se henne darra av skräck.

stor kram på er alla önskar Izor med matte

Fyrverkerier

Efter en cykeltur runt brynäs på ca 15 min så åkte vi hem till mamma och Izor travade sista biten hem. Han drog på jättebra men var snäppet lugnare än igår då han drog som en blådåre. Mamma och pappa har diskuterat kring att köpa en ny cykel åt mig då det är rena livsfaran att cykla med Izor om man inte har ordentiga bromsar haha.
 
Nu ligger han och sover på golvet efter att ha ätit ett grisöra och imorgon ska vi börja förbreda inför nyår, jag vet inte varför vi firar det helt ärligt. Tack och lov är min familj emot allt som har fyrverkerier och stödjer inte sånt. 
Izor bryr sig inte om det smäller från raketerna eller så men efter att ha haft en skotträdd hund så kommer jag aldrig stödja det. Lilla Lisa som tyvärr inte är i livet idag kunde varken äta eller dricka när det small ute, hon var helt förstörd. Och jag vet att hon inte är den enda skotträdda hunden.
Inte nog med att man smäller bort hundratals, ja vissa tusentals kronor i luften. Helt patetiskt. 
 
Och bara för att Izor inte är skotträdd tänker jag inte utsätta honom för raketerna under nyårsafton. Man vet aldrig, en raket kan vända och smälla på honom eller att folk kastar smällare efter honom. Det kan i sin tur göra att han faktiskt blir skotträdd. jag själv hoppar till varje gång det smäller men Izor tar det med ro. Tack och lov, bor man så här centralt som jag gör måste man nästan ha en skottfast hund. Förra året fick Lisa vara med Cornelia och hennes familj mitt ute i skogen för att inte dö av rädsla. 
 
Vad tycker ni om fyrverkerier?
 


Vårat 2013

Januari
I januari hände det inte så mycket. Min barndomsvän och bästa vän papillonen Lisa flyttade från oss och trots polisanmälningar m.m kom hon aldrig tillbaka. izor och jag tränade på och levde rövare under hela januari. Vi träffade även Hana och hennes fördetta Rottweiler Asterix ett x antal gånger och tränade lite skydd.
 
Februari
I Februari månad fyllde inte bara jag år utan Izor fyllde 2 år och det firades med hundtårta. jag fyllde 18 år och det firades. Under febrari var Izor och jag väldigt mycket ute i skogen och pulsade i snön. Vi började träna lydnad mer på allvar och vi var uppe i Söderhamn en hel del.
 
Mars
I mars fick Izor för första gången sen jag köpte honom hälsa på en häst på nära håll. Han tyckte att hästarna var lite läskiga till en början men det slog snabbt över och de blev superintressanta. Jag var även hundvakt åt tervflickorna lite då och månaden bara flög iväg. Det blev inte så mycket hundträning under månaden utan Izor och jag njöt mest av livet och fick ett starkare band.
 
April
I April kunde jag inte hålla mig längre utan åkte ut till klubben med Izor när det var en halv meter djupsnö och tränade lite agility. Det var en mysig månad med mycket hundträning och jag började lita mer och mer på Izor. Under april månad körde vi väldigt mycket lydnadträning samt trickträning. Vi laddade inför lydnadstävlingen som vi skulle delta i.
 
Maj
 I maj hände det en hel del saker. Äntligen var snön bortsmält och vi kunde träna på ordentligt. Jag och min uppfödare pratade väldigt mycket och jag bokade tågbiljetter till Luleå. Under maj var vi en del i Söderhamn samt att vi låg i hårt med träningen, både lydnadsträning och fysträning. Izor fick träffa sina hundkompisar Smilla och Arach och Izor tog årets första dopp i havet. Under den här månaden började Izor simma regelbundet utomhus nästan dagligen och han utveckades till en väldigt duktig och uthållig simmare. Tidigare blev han trött efter en halvtimme-timme men efter mycket fysträning fick han konditionen tillbaka.
 
Juni
I Juni var det äntligen dags för årets lydnadstävling som skolan arrangerade. Vi lyckades kamma hem en 3 placering och Izor blev bättre och bättre vid hundmöten. Vi tränade fortfarande regelbundet och Pandora blev våran helghund. Izor trivdes otroligt bra med Pandora i närheten men tyvärr fungerade det inte i längden. Jag fick sommarlov och under nästan hela sommaren var vi vid ån där Izor simmade. 
Vi åkte på våran 14 timmars långa resa upp till Luleå för att träffa min fina uppfödare åsa. jag fick även träffa izors vackra pappa Aztro samt gosa med mallevalpar. Jag fick en hel del tips och råd av min uppfödare samt att jag fick känna och klämma på hennes fina mallar och mina ögon öppnades mer för mallar.
vi åkte till en hundkapplöpningsbana och det var första gången för mig, det var verkligen häftigt att se.
 
Juli
Här blev det mycket simmande för Izor, vi cyklade nästan varje dag till ån där han fick simma i några timmar innan vi åkte hem igen. Vi fick även besök från Malmö och jag bokade lite impulsivt en enkelbiljett ner dit och stannade där i 1,5 vecka ungefär. Izor fick träffa ett flertal hundar, stora som små. Smala, tjocka. Han fick även springa lös på ett hundfält och han skötte sig mer än exemplariskt.
 
Augusti
Augusti var en känslomässig månad för mig. Efter 3 och ett halvt år tog jag steget och träffade min mamma igen. Izor och jag åkte till Uppsala och det var fantastiskt. Jag, Izor, min syster och mamma gick en flera timmars lång promenad i ett fantastiskt område i Uppsala. Izor och jag tränade en del dog parkour, Izor fick bättre balansförmåga och han började ta för sig mer och mer. Jag och Hana blev även vänner igen efter ett halvårs uppehåll. Vi träffade henne och Aska och Izor fann sin bästa vän. Izor fick  ett Hurtta vintertäcke, ett julius-k9 halsband och ett Non-stop halsband av Hana. Skolan började igen och vi fick en ny hundlärare som tävlar i agility SM. På hundlektionerna blev det såklart en hel del agilityträning och jag fick lära mig en hel del som jag inte tänkt på tidigare. Samt att Izor kom över sin rädsla att springa upp för vippen efter att ha ramlat av den. Samt att han lärde sig att gå igenom platta tunneln som länge varit ett problem då han inte velat gå igenom den. Jag köpte även ett Back on Track täcke till Izor.
 
September
I september jobbade jag, Emma och Sabina i Högbo på en hundutställning. Det var 2 jätteroliga dagar och tack och lov hade vi vädret med oss iår. Under den här månaden tränade vi stenhårt med klickern och vi åkte på ett Canis läger och fick lära oss mer om klickerträning. under veckan jag var på lägret fick jag beskedet att min fina Pandora somnat in. Det var en mardröm för mig men samtidigt visste jag att det var det enda rätta för hennes skull. Och äntligen kom min beställning jag gjorde till Izor. Han fick ett klövjeväska med märket Ruffwear som passade honom utmärkt.
 
Oktober
Då var hösten här, Izor och jag flyttade hem till mamma och vi la hundträningen lite åt sidan och njöt av hösten. Vi var dagligen ute i skogen och tränade eller bara promenaderade. Izor fick börja gå helt lös i skogen och det märktes att vårat band blev allt starkare.
 
November
Izor fick ett aktiveringsspel av Hana som vi har haft stor nytta av. Jag vann en fototävling på facebook och fick hem en 13kg säck med hundmat och lite hundgodis. Samma månad vann jag en bloggtävling och Izor fick massa gott i ett paket. Under November gjorde vi inte så mycket utöver det vanliga. Vi körde på med klickerträningen och lydnaden. Jag gjorde även hemmalagad sushi för första gången i hela mitt liv.
 
December
 Då har vi kommit till December. Och här har det hänt mycket. Izor och jag flyttade hemifrån till en jättefin 1:a som vi trivs i jättebra. Vi har haft besök av Hana och Aska och Wictoria. Wictoria och jag har bakat en hel del och Izor har fått en "vilomånad" då jag inte alls haft någon ork till hundträning. Vi firade även jul hemma och jag köpte en fin fluga till Izor. Jag åkte även till Stockholm och gick på hundmässan, förutom att fotografera och titta i ringarna köpte jag lite smått och gott. Ett expanderkoppel och ett softbelt från Baggen, ett halvstryp och två koppel från Alac, en klotång och tasssalva. Jag har köpt inredning till min lägenhet och ensamhetstränat Izor en del och vi gör framsteg hela tiden.
 
 
 
 

 

 

 

 
 

Drag 29/12-13


drag

igår körde Izor och jag lite target träning samt lite smått frittfölj. märks att det var evigheter sen nu. nåja, i början blev det en del slarv men så fort han kom in i det så gick det jätte bra.

vi fick besök av Hana i några timmar också och jag selade på dragselen och satte mig på cykeln när vi skulle möta H. jäklar alltså, han drog på och gav 100% hela vägen. det gick nästan farligt fort men jäklar vad roligt han tyckte det var.

jag ska se om jag kan ta en cykeltur med honom idag. solen skiner och jag tror att vintern har tackat för sig. är ytterst tveksam till att vi får en vit vinter med tanke på hur pass varmt det är. vad tror du?

ikea

Igår åkte jag och min syster till Ikea och storhandlade till min lägenhet. Så hmla roligt att få inreda sitt egna hem.
 
Izor har fptt varit hos mamma ganska mycket under de senaste dagarna men nu är det nog med det. Nu har allt lugnat sig och jag kan fokusera på prinsen till 100%. 
 
Jag tänkte kolla med pappa om jag kan låna hans cykel och åka en vända med Izor så att han får dra lite, det tror jag att han skulle tycka om. Har borstat fluffet och gosat med honon hela morgonen. Han är så jäkla go Izor. 
 
En sak som jag upptäckte nu när jag borstade honom är att han är jättemörkt på vissa ställen och ljusare på andra. Han får allt mer svarta täckhår som sticker fram under underullen. Hur ska det här sluta? Det roliga med tervar är att de hela tiden byter färg. Vid varje fällning blir de antingen ljusare eller mörkare. Izor är typen som blir mörkare. Det syns på långa vägar.
 
Ska spela lite sims innan jag börjar dammsuga här i lägenheten. Sen jäklar ska jag ringa till internet bolaget och klaga lite då jag ännu inte har fått internet och inte heller någon faktura kring det.
 

våran jul

dagen började med att izor och jag gick hem till mamma och där serverades risgrynsgröt till oss tvåbenta. efter npgra timmar kom min lillebror och far och då började det hända lite saker. julmaten skulle ordnas osv. jag och syrran tog ansvaret för julmaten och Izor inspekterade allt vi gjorde. stackars hund som var instängd ned oss i köket när det doftar från julskinka, korv och köttbullar. .

vid 4 tiden dök Oosko upp och äntligen hade vi blivit klara med allt så vi satte oss till bords och började äta. jisses, glömde bort hur mättande julmat faktiskt är. vi aöla hamnade nog i paltkoma.

självklart glömde vi inte bort Izor när vi åt, han fick en grisfot som han smaskade på.

eftee maten tittade vi alla lite på tv och drack glögg. sedan blev det julklappsöppning. Izor fick julklappar som var bra över godkända. han tycker verkligen om "ölkorv". tror han fick en med baconsmak. sen fick han ett grisöra som söank ner rätt fort och en oxstrupe som han bara blängde på.även Izor hamnade i matkoma haha. strupen la jag i en påse och den får han senare idag.

vad fick jag för julklappar då? jag fick en pilatesboll av mamma, pengar av bror min, pengar av pappa, av syrran har jagibte fått någonting än och av oosko ficl jag två böcker. bla en om hundens kondition. helt perfekt! .

efter julklappsöppningen åt vi bullar och sedan satte jag och oosko oss och spelade kort. efter en stund kom syrran och var med. sedan blev det efterrätt. jag hade gjort panacotta (första gången och vegansk) och den blev sjukt god.

tja så har våran jul sett ut. efter en stund gick Izor, oosko och jag hem till mig och vi somnade nästan på direkten.

nu ska jag kliva upp och åka till rusta, izor får följa med för Wictoria möter oss där. ska köpa två filtar och sen ska vi åka till valbo och handla lite heminredning 4ill min lägenhet!

en grön jul

vi fick ingen snö iår så julkänslan finns inte riktigt där. men vi kommer troligtvis ha en trevlig stund ihop med familjen och vänner.

igår var vi en sväng till mamma och mor min upptäckte i sista sekund att Izor grävt fram sina julklappar och var på väg att öppna dem. han är inte dum inte. idag ska han äntligen få öppna sina kära klappar. det här blir även första julen som izor firar henna med oss. förra året åkte Izor och jag till söderhamn och firade jul där.

igår kväll när vi kom hem körde vi lite target övningar och seb fyllde jag hans aktiveringskub med godis. jag ska checka med pappa om jag kan låna hans cykel och cykla en runda med Izor innan allt firande. det vore väldigt skönt att ha honom fysiskt trött då han har lite myror i brallan just nu.

vad mer är det som händer? jo, oosko ska fira jul hemma hos oss. vi tycker att julen är till för alla. inte enbart för familjen.

om vi ska blicka tillbaka på hunderiet. izor har haft en slappvecka med någon cykeltur och lite olika övningar. annars har han fått gilla läget då jag haft fullt upp med annat. nu ska jag iallafall klä på mig och bädda om sängen innam vi beger oss hem till mamma där syrran står och kokar risgrynsgröt.

god jul allihopa!


tjejkväll

igår kom Wictoria hit med Wilma och vi julbadade Wilma samt borstade igenom henne. efter några timmar åkte de hem och Wictoria kom sedan tillbaka senare på kvällen och vi och syrran hade tjejkväll med lite tilltugg, dricka och ansiktsbehandling. tänk att en behandling har tagit bort större delen av mina finnar.

imorgon är det julafton, det känns verkligen inte som det. hoppas iallafall att vi får en trevlig dag med familjen.Izor ska få roa sig med ett aktiveringsspel nu och jag ska stoppa någonting i magen. god jul på er alla!


God jul!

 

full rulle

idag har vi inte haft någon lugn och ro alls. dagen började med att jag köpte ett köksbord och stolar. äntligen slipper jag trädgårdsmöblerna (är man fattig student tar man vad man haver), efter det gick vi till min skola och jag hämtade min skoldator. därefter sprang jag in på SF för att köpa en present till *****. när det var klart for vi vidare till skatteverket och jag gjorde en adressändring. sedan till rusta dör jag köpte en julklapp till W samt en tomteluva. därefter gick vi till gävleborgs zoo och mamma köpte julklappar till Izor, efter det gicl vi hem och lämnade av alla kassor och gick raka vägen till ica för att jag skulle se om jag hittade en ski*ka men såklart gjorde jag inte det. och izor har varit med hela dagen. jag vet knte hur många mil vi har gått sammanlagt idag.

Izors present kom med posten idag, ni får se vad det är imorgon. prinsen har just ätit en bit kyckling och sover så sött nu. Imorgon träffar vi helena och charlie för en lekstund.




Bullbak och skogspromenad

Idag har det bakats kanelbullar i huset tillsammans med Wictoria. Jäklar vad vi håller igång med matlagning/bullbakning. 
 
Vi har även varit ute i skogen med Izor en sväng, fotat lite och traskat runt på stigarna. Izor levde rövare och sprang omkring medan vi gick i lugn takt. 
 
Fotograferade även lite grann och sen körde jag och Izor lite med klickern samt med apportbocken som lite omväxling. Dagen har varit bra, varit uppe sen kl 7 imorse och börjar känna mig lite trött. Imorgon ska vi julhandla och det innebär att lite gotta ska inhandlas till Izor för självklart ska han få god mat (god och god, inälvsmat får han gärna hålla för sig själv). 
 
Har slagit in paket nu på kvällskvisten och tittat på julkalendern. Har även hunnit med att handla en sväng idag, fick med mig en förpackning med hundben till Iz utöver det som skulle inhandlas.
 
 

Matlagning

 

Storkok

Wictoria kom över idag med julklappar till både mig och mamma. Jag fick öppna min julklapp redan idag och det var 2 stycken Ed Hardy tröjor. Tusen tack!
 
Och som vanligt när W kommer förbi så lagar vi antingen mat eller bakar så idag blev det storkok. Vi gjorde vegansk köttfärssås, vegansk korvstroganoff och veganska stuvade makaroner. Vi stack iväg och handlade och började sedan laga mat. Köpte lite ben åt Iz så han höll sig sysselsatt. 
 
Idag har det inte hänt så mycket på hundfronten. Izor och jag har tränat mer på kontaktövningar samt shejping. Han var verkligen på hugget idag.
 
Vi har även kört ensamhetsträning, körde bara lite kort och han var tyst i 1 minuter. Hörde lite små gnäll från lägenheten men inga skall eller något ylande. Framsteg!!

Porträtt på Izor

 

Fina goa Tervueren

Izor blir alltid så full i bus efter att ha blivit torkad efter bad. Han släger sig mot möbler, kastar leksaker kring sig och tokrusar runt, runt, runt. Gör era hundar så efter bad
 
 


Bilder

 
 
 

Nybadad

Izor och jag gick ut i det hemska vädret, halt och blött är det ute, usch!
Tog med mig en boll och släppte honom lös i ett område där jag brukar släppa honom med uppsikt. Jag kastade boll i kanske en halvtimme innan vi begav oss hemåt, Izor var smutsig upp till halsen så det var march in i badrummet och nu känns det verkligen att han har gått upp i vikt, förr kunde jag lyfta honom med 1 hand, det kan jag inte länge. Han ligger väl på 23 kg nu. Helt normalt och en bra vikt för honom, sedan väger även muskler. 
 
När han endå stod i badkaret och blev sköljd så passade jag på att schampoonera honom och göra honom fin till jul, därefter var det fram med hårfönen och nu luktar han underbart. Fluff har blivit fluffigare! Han är fortfarande lite fuktig i pälsen men det får torka av sig själv, har fönat honom tillräckligt.
 
Nu sitter vi hemma hos mamma och Izor sover, i skrivande stund sitter jag med en kopp te och snart ska jag ladda upp lite bilder från idag!

nu är den min!

från och med idag börjar kontraktet att gälla på min nya lägenhet. jag fick flytta in tidigare då den fd hyresgästen redan hade flyttat ut. men nu så!

jag har legat i sängen sen kl 7 och tänkte kliva upp nu. terven ska få sig ett kort träningspass innan vi beger oss ut. ska även försöka hinna gå till skatteverket och göra en adressändring.




tandvisning














Ett stycke Izor

Här kommer några halvtaskiga bilder på Izor som jag tog på våran lilla kissrunda. 
 
 


Regn

sitter hemma hos mamma nu och dricker en kopp kaffe. Hon ska iväg till en vän så jag kan välja om jag vill vara hemma hos mig eller här. Eftersom jag har internet här så blir vi nog här en stund. 
 
igår tränade vi mer på baklägesmarsch och ja, det ser fint ut. Måste bara finslipa på momenten och träna stenhårt på dem så att han verkligen bjuder på rätt beteende när jag kommenderar. Ibland blir han så uppe i varv att han bjuder på tusen olika beteende samtidigt och allt blir bara pannkaka. 
 
Det är både fördelar och nackdelar med att ha en superlättlärd och snabbtänkt hund. Fördelarna är ju såklart att det går fort att lära in m.m, och nackdelarna är bland annat att han hinner bjuda på andra beteenden och jag klickar. Eller att han tycker att han får vänta för länge för sin belöning och bjuder då på annat. 
 
Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen gå ut i regnet så att Izor får kissa av sig innan vi kör lite med klickern inomhus.

Hos mamma

Sitter hemma hos mamma nu och har äntligen tillgång till internet.
Vad har vi gjort då? vi har tagit det mest lugnt, tränat lite klickerträning inomhus och gosat en hel del.
 
Snön här ute har nästan smält bort och jag klagar inte. Igår var det kanonfint väder ute och man kunde inte tro för 5 öre att vi faktiskt är inne i december månad. 
 
Jag tänkte plugga lite nu när jag har tillgång till internet och sen får vi se vad som händer. Väder är inte det roligaste, blåser en del men någonting kul ska vi nog hitta på.
 
Har inte internet i mobilen längre heller så det kommer bli riktigt surt med uppdateringar här. Men jag ska slänga in en video på Izor och Charlie som jag filmade sist vi sågs. Nu ska jag dricka te och vara social med mor min. Ha det bra!
 

Exceeds Aska

 

Snö

snön smälter bort och istället får vi halka omkring på snorhala vägar. inte ett dugg roligt!

i onsdags gick hundträningen jätte bra, wow vilken grym vovve jag har.

igår var vi komplediga s
så wictoria kom över och tanken var att vi skulle pligga. Istället bakade vi lussebussar och sen träffade vi helena och charlie så hundarna fick leka i en timme.

jag har lite att göra idag och ikväll är jag bjuden på middag hemma hos wictoria så jag måste fräscha upp mig lite. izor följer såklart med dit.

nu ska jag ta en aväng med sopborsten i lägenheten innan jag ska köra lite olika övningar med mr fluff.







Bambi på hal is

Vi har plusgrader här i Gävle så större delen av snön har smält bort och det är riktigt halt ute. Kommunen har inte sandat ordentligt för man ser ut som Bambi på hal is när man försöker ta sig fram på vägarna. 
 
Hana och Aska är fortfarande hemma hos oss och de åker hem ikväll. Det kommer att bli jättetomt hemma men de kommer såklart tillbaka fler gånger. 
 
Just nu sitter jag i skolan och har rast, jag pendlar mellan att träna Izor och skriva klart min loggföring/kriterieplan. 
Izor ligger och vilar på golvet och vi ska snart in i klassrummet och fortsätta att träna. 
 
Blir lite snålt med blogginlägg nu när jag inte har internet hemma men det kommer så snart som möjligt. Efter jul har jag garanterat internet hemma i min lägenhet!

Te mys

Sitter hemma hos mamma med en kopp te. Har tagit mig ett långt bad och snart ska vi väl käka någonting. Izor har blivit bortskämd med kycklingvingar och ligger nu på golvet och tittar vaqd mamma håller på med. 
 
Solen skiner för fullt och det är svinkallt ute. Nåja, inget att klaga över. Bara att klä på sig ordentligt. Jag ska plocka fram mina vinterkängor och inviga dem, då är vi redo för att pulsa omkring i snö!
 
Hur ser vädret ut hos er?
 
 

mysigt

ligger i sängen och kollar igenom bilderna i min mobil. har eb värmedyna runt axlarna och en fotvärmare i form av en tervuernen.

ikväll är det bestämt att Hana och Aska ska konma hit och hälsa på, men jag ska se till så att dem kommer in tidigare.

har saknat fröken grå och hana jättemycket, tror att Izor också gör det. han kommer iallafall bli riktigt glad när han träffar dem.

imorgon har jag möte med skola n så då får hana vara hemma här med hundarna tills jag kommer tillbaka. vi kanske kan ta en tripp upp till skogen och släppa dem. det är säkert riktigt mycket snö där men då får hundarna lite motion samtidigt.

ska försöka fota så mycket som möjligt men bilderna kommer när jag har tillgång till internet.

bjuder på en bild hana tog på hundarna i somras.


Hemgång

Har ätit veganska vårrullar och pappa gick en promenad med Izor och nu ska vi klä på oss och röra oss hemåt. Imorgon kväll kommer Hana och Aska och hälsar på oss. 
 
När vi kommer hem ska jag diska, Izor ska få mat och sen blir det lite sims för min del, Izor får roa sig med aktiveringskuben.
 
gullunge
 

Dåligt på bloggfronten

Eftersom jag inte har internet i nya lägenheten så blir det ganska taskigt med uppdateringar. Att blogga från mobilen är sjukt jobbigt, speciellt om man vill skriva ett ordentligt inlägg.
 
Vi håller fortfarande på att flytta saker, känns som att det aldrig tar slut. Just nu är vi hos mamma en stund men ska väl dra oss tillbaka om ett tag. 
 
Izor har fått gilla läget de senaste dagarna men fick sig en långpromenad idag iallafall. Har fortfarande joggingskorna på mig och har inte tagit fram vinterskorna så jag gör allt för att inte halka när vi är ute.
 
Förhoppningsvis kommer Hana och Aska i veckan, saknar dem så mycket!
 
 

Bilder

Här kommer lite blandade bilder på några hundar som jag tog kort på i montrerna
 
 
 
Gratisprover
 
Shopping
 
 
 

stockholm hundmäsaa

Sitter på busen hem från hundmäasan. Jag är helt slut i kroppen efter flera timmars springande mellan de olika montrarna och köpstånden.

jag köote lite nödvändigheter. ett nytt midjebälte oxh expanderkoppel från baggens. tass salva, två läderkoppel, ett läderhalvstryp med orange foder, och en klosax. bilder kommer ikväll. köpte även två tuggrullar och två pipleksaker. jag tror att det var allt.

inte nog med det har jag flera kilo gratis smakprover så nu har Izor godis för flera månader. skönt!

nu har chauffören släckt ner i bussen så jag ska ta och vila en stund nu.

Egen lägenhet och ny promenadkompis

Var och hämtade nycklarna till min lägenhet tidigare idag så nu har jag äntligen ett eget place!
Efter det giick mamma och jag till Willys för att handla lite och därefter åkte vi hem och jag tog ut Izor på promenad i snön. Det har snöat otroligt mycket. Igår förmiddag var det inte ens frost ute och nu är det iallafall 15 cm snö minst och blåst. 
 
Efter en liten paus hemma mötte vi upp Wictoria som äger blandrasen Wilma, men idag hade hon inte Wilma med sig utan tikens son Morris. Hundarna skötte sig ypperligt och gick sida vid sida utan några problem. Det slutade med att Izor bjöd upp till lek men jag sa att de inte skulle leka den här gången. Vi får se om de funkar lika bra nästa gång vi ses, då kanske jag släpper ihop Izor med Morris.
 
Just nu i skrivandes stund sitter jag och äter mat, efter det blir det ensamhetsträning, har fått klagomål av en granne att Izor skällt konstant sen vi lämnade honom idag. Så nu jäklar ska vi fixa det här. 
 
 

Positiv energi

Äntligen ser jag ljus i saker och ting. Jag ser en mening med saker jag gör. Hundträningen känns underbar trots motgångar. Jag hamnar inte i ett svart hål och gräver mig omkring där utan jag kan se lösningar. Fy sjutton vad jag är glad. Jag ser ljus i nästan allt. Jag har universums finaste hund och skulle aldrig i hela mitt liv omplacera honom. Han är inte bara en hund för mig utan en livskamrat. Alal dagar är inte en dans på rosor, faktum är att det inte är många dagar alls. Men jag ger inte upp. Jag vet att vi kommer fixa de problem vi har. Allt ligger hos mig, jag måste bli tryggare i mig själv och mer stabil som människa och matte. 
 
Idag var det första kloklippningspasset som vi båda njöt av till fullo. Izor låg i min famn och jag klippte klo för klo, masserade honom lite, myste med honom och klippte tasshåret och smörjde in tassarna och jag hörde hans lugna fina andetag. Prinsen sov hela tiden och vi fick en rejäl mysstund på köksgolvet.
 
Izor har blivit sjukt mycket keligare, det kan bero på att hans tonårsfasoner börjar lugna sig. Han är så jäkla go den här hunden. Han verkligen sprider kärlek till folk. Ojoj vad jag älskar den hunden. Och jag älskar livet. 

Stimuliskontroll


Skoldagen i bilder

Det kommer ett blogginlägg sen!
 

ringträning

kommer att bli lite sen till skolan då jag har lite saker att göra.
ringträning står på schemat och det ska bli jätte roligt! som några redan vet ska izor ställas ut nästa år av sin uppfödare om hon åker ner hit. så det är ett ypperligt tillfälle att träna lite med honom.

det är mörkt ute och jag ser inte fram emot promenaden till skolan. kommer att frysa ihjäl. nåja, ska fylla på mitt busskort idag så vi iallafall kan ta bussen hem om jag inte fåe något ryck och går.

nu ska jag kliva upp ur sängen och få mina saker gjorda innan jag fixar med godis till ringträning. jag ska se om någon vill ta kort på izor. jag tar med kameran och ska försöka få lite bilder från dagens aktivitet. tycker att bloggen saknar bilder. vad tycker du?

Snart så!

Snart är alla papper klara till den nya lägenheten och vi ska lite smått börja packa om någon dag eller två.
Idag ska vi få ny kyl/frys och spis i den nuvarande lägenheten så vi har avfrostat frysen och plockat ut allt ur kyl och frys.
 
Var nere till stan en snabbis och skrev på papper, stack in på Life och köpte te och sen tog jag bussen hem och hämtade fluffet för en promenad. Vi kom alldeles nyss in och fluffet har fått ett märgben att mumsa på.
 
 

Lägenhetsvisning

Var och kikade på min nya lägenhet och wow vilken stor 1:a.
Efter titten tog jag på Izor klövjeväskan och vi gick tillsammans med mamma till Gavlegårdarna så att jag kunde tacka ja till lägenheten då mitt konto krånglar så. 
 
Jag får flytta in om 2 veckor. Känns rätt overkligt att jag ska få min egna lägenhet!
Jag hoppas att Izor och jag kommer att trivas.
 
Vi har varit hemma en liten stund och tanken var att vi skulle åka till Söderhamn idag men det får bli en annan gång då L har migrän och jag måste vara hemma i Gävle igen på fredag för på lördag åker jag och klassen till hundmässan.
 

Lägenhet!

Fick ett jätteroligt mail idag. Jag har fått en lägenhet! Imorgon ska jag kika på den och troligtvis skriva papper, det är sååå spännande!
Iz har varit hemma idag, vi kom hem för en timme sen ungefär och tog direkt Izor på en kissrunda och nu är vi hemma igen.
 
Ska plocka fram lite godis och klicker för att träna lite senare, nu ska jag äta godis och titta på en film. 
Det har verkligen varit dött på bloggfronten och det ber jag så mycket om ursäkt för. Jag har helt enkelt inte haft någonting att blogga om.

Storm

Det har varit ett hemskt väder idag så vi har spenderat större delen av dagen hemma. Ska om en stund plocka fram lite godis och därefter blir det lite klickerträning innan vi gör kväll. 
 
I morgon åker vi troligtvis till s-hamn och är där till på fredag och på lördag åker jag tillsammans med klassen till Stora Stockholm. Det kommer att bli en del shopping och troligtvis även lite fotografering. 
 
Ska någon av er bloggläsare till hundmässan?

Första advent

Sitter med en kopp te och pratar lite framtidsplaner med mamma. 2014 kommer att bli ett spännande år.
Iz och jag ska snart ut på en kortare kissrunda och sen vet jag inte vad vi ska hitta på. Kanske lite lydnadsträning? igår var han jätte peppad till att träna lydnad och bjöd på så mycket olika beteenden. 
 
Imorgon eftermiddag eller på tisdag åker fluff och jag till Söderhamn och är där i några dagar. Ska bli så roligt att komma dit, var bra länge sen jag var där nu. Visserligen kom de på besök hit men jag saknar lantmiljön.
Jag vet en viss Tervueren som kommer att leva loppan. Izor älskar att vara ute på landet.
 
Idag är det första advent och det första ljuset ska tändas. Ännu har vi inte hunnit julpynta men vi gör nog det om ca 2 veckor. Oj så fint det kommer att bli här hemma. ♥
 
Izor förra julen
 

RSS 2.0