Reeeeegn

Sitter här och suckar för mig själv. märks att P ska börja löpa när som helst, eller om hon inte redan gör det. Hon slickar sig otroligt mycket. Det positiva är att hon sköter det väldigt bra själv och håller det rent. 
 
Hundarna har käkat, de fick krossat äggskal i maten och därefter en varsin bit grishjärta. iz ficck ett oxöra senare eftersom P inte vela ha något blev hon utan. Och för en stund sen fick de en varsin bit grissvans. Tror att det är första gången som Pandora fått grissvans (färsk). 
 
Det blev ingen cykeltur, fick en hemsk huvuvärk när jagvar ute med hundarna. Och ont i huvudet gör det än. Ingen idé att sätta sig på cykeln då, vet att jag inte kommer att klara av att hålla emot när jag blir sådär hastigt dåligt om han kulle få för sig att dra åt något annat håll.
 
Ska träna lite med Iz senare om jag inte väljer att läsa lite. Hundarna verkar iallafall nöjda över dagen. Och min hjärna kan behöva få arbeta lite!

Cykelrunda med Izor

Pga det tråkiga regnvädret så har jag och hundarna spenderat större delen av dagen inomhus. Inte så jätte roligt precis men de verkar nöjda. Tänkte iallafall sela på Izor och dra på en cykeltur med honom runt Stigslund, då vet jag minsann att han är trött. Han blir riktigt taggad när dragselen åker fram och innan innan jag ens hunnit sätta mig ordentligt på cykeln så är vi iväg. 
 
Hoppas det lättar lite innan vi drar ut!
Brukar ni cykla med era hundar?

Ån nästa?

Funderar på om jag ska gå ner till ån med hundarna och låta dem simma i några timmar. Vädret är fint men det är inte längre något "badväder" så det borde inte vara någon där. 
 
Tror att båda hundarna skulle uppskatta det rejält. Då får de samtidigt en lite längre promenad än vad de har fått på ett tag. Och jag ber till gudarna att de (iallafall Izor) kan sköta sig i koppel nu eftersom jag har mer värk i kroppen än vanligt. Så fort jag vrider armen ilar det i tänderna på mig. Har iallafall tagit en värktablett och snälla pappa gick ut med båda hundarna. 
 
Jag måste göra någonting åt Pandoras "ligga under sängen grej" eftersom hon liger under sängen jämt och att hon inte hör så måste man dra ut hela sängen för att få liv i henne. Det är riktigt jobbigt.
 
Någon som har tips?

Hjärngymnastik

 
 
Någonting jag försöker göra varje kväll/natt är att aktivera Izor lite psykiskt innan det är läggdags. Märker väldigt fort attt han får ro och kan lägga sig bekvämt (?!) på golvet innan han somnar. Jag brukar fylla hans aktiveringskub med 2 nävar godis så får han pyssla med den tills godiset är slut och då går han direkt och lägger sig. En jätte bra aktivering innan kvällsdags. Enda nackdelen med kuben är att den låter något fruktansvärt när Izor slänger omrking den.
 
 

För lite/mycket aktivering?

Någonting jag har tänkt på är när det kommer till aktivering av hund. Det finns folk som köper raser som är så pass missbildade att de inte kan andas ordentligt och är ute och motionerar gärnet med dem och sen finns det dem som köper aktiva hundar och har som soffpotatisar. Och min fråga är varför?
 
Jag vet att det är väldigt många som överdriver djuren fysiska kondition inom djurvärlden. Folk som påstod att ex deras kaniner fick komma ut i koppel 4 timmar om dagen. Men hur har man tid med det om man går i skolan, ska hinna göra läxorna, sköta om kaninen och sedan motionera den?
 
Eller som i hundvärlden då. Folk är väldigt duktiga på att överdriva hundars fysiska kondition. Man har läst på forum där folk skrivit att de är ute mint 5-6 timmar om dagen på promenad med sin hund. Okej tänker jag. Det vore bra om det var så! Inte ens jag, som har en hyperaktiv brukshund är ute och går med min i 6 timmar! 
 
Jag kan förstå att man kan vara ute så pass länge och gå någon gång i veckan, men varje dag? har personen i fråga inget liv att sköta? jobb? familj? Nåja, det här kan man sitta och prata om hur länge som helst. 
 
Min hund kan få upp till en två timmars promenad om dagen inkusive 3-4 kissrundor, sedan beror det på väder och min fysiska hälsa. Jag försöker motionerna Izor så gott jag kan, låter honom simma, dra cykel, jaga bollar i uppförsbackar och fick igår reda på att det finns ett sandtag i Hille. Det är ju kanon! Bara att traska till bussen eller så går vi dit! Måste bara hitta en mer exakt beskrivning till stället. Det vore något minsann! Regn har jag absolut inga problem med, vi var ute och cyklade när det tokregnade ute så är inte känslig på det viset. Skulle hemskt gärna vela ha en springer eller en kickbike att fästa Izor i. Jäklar vad roligt det hade varit att låta honom dra 2-3 gånger i veckan. 
 
Varför jag inte skulle göra det varje dag är nog för att jag skulle tycka att det vore för tråkigt! Jag har lätt för att ledsna, det är mindre bra tyvärr. jaja, det är fredag, sitter med datorn i famen och Izor har precis ätit ett oxöra, Pandora var inte ett dugg intreserad av det. Får se imorgon om jag lyckas skrapa lite tandsten på henne då hon är dålig på att tugga på ben osv.
 
Det va nog allt från mig för ikväll skulle jag tro. Ha en jätte mysig fredagskväll!!
 
 
 
 

Fredagsmys

Dags att mysa till det lite. Eller tja, då gott det går. Jag har en påse chips och 4 liter cola hemma så jag klarar mig ikväll haha. Blir nog en he ldel sims spelande då jag inte har någonting bättre för mig.
 
Hundarna ligger och sover, Iz är totaldäckad och det är sååååå skönt! Höll på att bli tokig på honom men nu när skolan börjar rulla igång blir det automatiskt mer träning för hans del och det ser jag bara fram emot. 
 
På måndag händer det grejer, möte samt ett samtal. Håller det hemligt tills jag vet mer. Men en sak är säkert, det blir ingen fyfoting hur mycket jag än önskade det! 
 
Det är väldigt tyst här hemma, hundarna föredrar att ligga på golvet. pandora håller sig långt bort ifrån mig efter att jag klippt hennes klor. Fyf*n alltså. Märkte efter en stund att jag blödde från båda tummarna, det bara sprutade blod på golvet och ont som sjutton gjorde det. P började tugga fradga och det är bara TUR att hon hade munkorg på sig för hon var inte glad. Ska ta och pilla lite på Izors klor imorgon, tycker att det är superviktigt när an köper hund/katt/kanin (det spelar egentligen ingen råll vad för djur det är) så bör man sköta om dem på bästa vis! och kloklippnng är en självklarhet. Och kan man inte klippa sitt djurs klor själv så tar man hjälp av någon som kan det!

Agility

Just nu skulle Izor och jag befunnit oss i Skutskär med Hana för att spåra, men på grund av att jag varit enormt trött hela dagen estämde vi oss för att skjuta på det. Jäkligt tråkigt tycker jag då jg verkligen vela spåra! Men det dyker upp fler tillfällen såklart, vi ska ses nu i veckan och träna. I "värsta fall" ses vi på fredag iallafall för det spikade vi.
 
Lördag-söndag blir det jobb för min del. Izor får stanna hemma med familjen då det inte är lönt att ha med honom. Eller snarare så har jag inte tid att titta till honom hela tiden för att se om han är kvar! Idag iallafall så drog och jag Izor oss lite extra på morgonen. Vi klev upp vid halv 7 tiden om det inte var 20 i? i vilket fall så packade jag iordning träningsväskan, skar upp gårddagens torkade kött och la i 2 påsar.
 
Köttet blev perfekt! Kyckligkanterna var krispiga och de var saftiga i mitten, detsamma gällde levern. Klippte lite annat färdig godis i mindre bitar och hällde i en påse, efter det skar jag upp en korv i mindre bitar och la ner i en påse, härligt! hade 4 påsar med 4 olika godissorter. Kycklingen var populärast, sen levern, därefter korven, efter korven det färdiga godiset och sist torrfoder som jag använder mig utav rätt mycket i träningssammanhang.
 
Izor gick som en klocka idag, han lärde sig platta tunneln som vi kämpat med så mycket. Jag trodde att jag hade testat allt men icke. Efter 3 repetationer så sprang han igenom den utan några som helst problem. Vi tränade även vippen, först bara att han skulle vara lugn och trygg med ljudet, sedan att han skulle sätta tassarna på den när den slogs ner. Vi vela ha mer attityd och med hjälp av rösten var han där och tröck ner vippens ena sida, samtidigt som han glatt viftane på svansen. Efter ett par repetationer hajade han vad som förväntades av honom då började han helt plötsligt gå vippen själv men fick leda bort honom fort som tusan då min hundlärare är otroligt noggrann när det kommer till just vippen.
 
Hon sa även att jag har en otroligt lättlärd och sammarbetsvillig hund, Ja kan inte neka det, han är världens bästa träningskompis! Emma körde lite tunnel + platt tunnel med Iz och vi har kommit fram till att den bästa belöningen för honom nog är kamplek! Tack vare kampleken sprang han på som en blådåre genom platta tunneln. Nu ska jag inte skriva mer utan ni får se lite bilder från idag. Det blev dessvärre inte många med det är några iallafall!
 
Fick även ett jätte fint halsband av Sabina som inte passad hennes hundar. Det satt perfekt på Izor. Ett halvstryp från Limex (blå camoflage) Hittade ett läderhalvstryp som var för stort för Iz här hemma som jag gav henne. Förhoppningsvis passar det någon av hennes hundar!
Izor
Emma och Bella
Sabina och Smilla
Izor
Izor
Smilla
Bella
Bella
Bella
Bella
Max
Max
Max
Max
Izor
Emelie och Lisa
Izor
Izor
Izor
Izor
Izor och Emma
Izor och Emma
Izor och Emma
Izor
Izor
Izor
Izor
Izor
Jag och Izor
Izor
Izor

Gör i ordning godis

Jag ska via skolan gå Canis Klickertränar-utbildning som jag ser fram emot rejält. Imorgon börjar vi lite smått och självklart kommer Izor att vara med. Han kommer att bli min "projekthund" under hela utbildningen. Hoppas att hormonerna hinner lägga sig på plats ordentligt innann det är dags för provet. 
 
Izor har utveckats jätte mycket som indivd bara under den här sommaren. Jag fick en komentar av Sabina här om dagen att Izor har blivit så mycket lugnare och att det märks att han börjar mogna.Yes, äntligen tänkte jag. Haha.
 
I vilket fall så har jag ungnötslever samt kycklingfiléer i ugnen på torkning. Ska även ta fram korv, och några torrfoderskulor. Vi har i läxa att ta med oss flera olika belöningar tills imorgon. Nu har jag rabblat upp det jag ska ta med i matväg, ska även ha med mig olika leksaker tills imorgon. Det kan däremot bli svårare då nästan allt jag har hemma är bollar/kamprullar. Men det blir 1 boll, 1 kamptrasa, en flossleksak och sen vet jag inte? haha. Hjäälp, dags att införskaffa sig lite nya leksaker? trodde inte att han hade så få leksaker faktiskt. Han har tusentals tennisbollar som ligger överallt (känns det som) och några kamprullar. Hm.. Nåja, det får duga helt enkelt.
 
Jag har varit och hämtat Pandora och nu ligger hundarna och sover. Ska se om jag lyckas att klippa hennes klor idag. Har sånt jäkla problem med kloklippandet då hon helst utav allt skulle vilja klippa till än i ansiktet så därför har jag munkorg på henne för att jag ska känna mig tryggare. Jätte tråkigt inlägg som inte har några bilder men tar kanske med mig kameran till klubben imorgon och fotograferar lite. Pandora stannar hemma med mamma. Har inte visat upp hennes vaccinationsintyg till skolan än så tråkigt nog får hon inte ens följa med till klubben. Det tycker jag är lite dåligt.

Pudelträning

Idag har vi tränat hund för hela slanten. Vi blev indelade i 3 grupper och jag, Sabina och Emma hamnade i samma grupp och "våran" hund hette Seina. En suprcharmig och cool mellanpudel. Tyckte verkligen om henne trots att jag inte är förtjust i pudlar. Det kan nog bero på att jag insåg "wow vilken lätttränad hund" samt att hon inte var sådär fult klippt.Även hennes afghan liknande ansikte gjorde inte saken bättre. Kommer verkligen att trivas med henne i skolan. 
 
Vi skulle iallafall lära henne gå slalom mellan benen och det var jag om skötte träningen under hela dagen. Emma var min högra hand och Sabina skrev ner vad vi gjorde,, hur det gick, vad som hände osv. Och hon lärde sig väldigt fort ad hon skulle göra. När hon gjorde rätt och jag belönade med riktigt ljus och pipig röst märkte jag direkt att hon reagerade starkt på rösten. Så vi bestämde oss för att jag skulle utnyttja rösten mer och peppa henne. Fy sjutton vilken attityd hon hade i slutet.
 
Slutade 3, mötte upp Denises mamma så att hon skulle få tillbaka dera kyltäcke som Izor inte en prövade. Det var liksom ingen idé. Dessutom klarar han värme otroligt bra för att ha så mycket päls och underull.
 
Vi pratade en stund innan vi skiljdes åt och jag rastade av Izor. Släppte honom lös på gräsplätten där vi tränar då jag har börjat lita mer och mer på honom. Faktum så gick han lös hela vägen hem! Han fick lite fnatt och skulle springa före men kallade bara lugnt på honom så kom han tokfarandes och fick fint bredvid mig hela vägen. Är så stolt över våra små små framsteg!
 
 

Gårddagens bus

Nu kommer äntligen bilderna på Izor och Aska upp från när de lekte ihop. Har varit jätte seg idag och haft otroligt ont i kroppen, hunarna råkade springa rätt in i mig så det känns idag! Prinsen har fått ha det jätte tråkigt men imorgon lovar jag att han ska få göra något superskoj. På fredag ska han med till skolan och efter skolan ska Hana och jag spåra ihop. Sen stannar Iz och jag där över helgen. Ser jätte mycket fram emot det. Izor och Aska leker jättefint ihop och de springer en massa. Mycket jaktlekar och de turas om att jaga. Jätte bra för då kan matte pusta ut som slipper trötta ut honom fysiskt haha. Närå men här är bilderna iallafall! eller några av dem.
 
 

Skitbilder

Jag hade hoppats på att få fina bilder på Izor och Aska igår men icke, bilderna blev jätte kassa och jag är frutansvärt missnöjd. Men jag tänker dela med mig av bilderna iallafall, ska göra ett försök att rädda dem i photoshop först!
 
Har pratat med Paypal en sväng i telefon och lärt mig mer om hur man betalar/överför pengar via dem. Tycker att deras service är otroligt bra och killen jag pratade med var väldigt tydlig med hur man omvandlar pengar m.m
 
Men eftersom det är något krångel med min bank (Swedbank) så ska snälla Hana ringa till företaget i Storbrittanien och betala på det viset då jag är klappkass på engelska.
 
Vad han ska få säger jag inte än. Hoppas att paketet kommer snart!

Möte, fika, hundlek

Var på ett möte idag med mor min, efter det gick jag ner på stan och mötte Hana. Det första vi gjorde var att kramas. Åh vad skönt det är att vi är vänner igen. Vi babblade på som vanligt och inte kunde man tro att vi inte pratat på över 7 månader. Vi gick till Coffe house och fikade, pratade om allt möjligt och sedan gick vi till min skola och pratade lite. Vi hade egentid helt enkelt, som vi aldrig har haft sen vi träffades för första gången.
 
Efter det gick vi hem till mig, och efter att Izor hade skällt en gång (han skäller alltid när någon ny kommer hem till oss. Men när han insåg att det var Hana blev han som tokig. Helt galen!!!
 
Jag skulle bara hämta mitt bankkort och supersnälla Hana kom med 4 Fredrik steen böcker till mig. Tack kära du! 
Nu har jag någonting att läsa som jag är intresserad av. 
 
Vi traskade till Dollarstore och jag köpte 3 burkar kattmat som vi ska ha till spåret på fredag (kommer inte använda alla burkarna såklart) samt en påse med oxöron. 
 
Efter det gick vi hem till mig igen, hämtade trollet och åkte till Skutskär. När Aska och Izor såg varandra blev det ett j*vla liv på dem båda två, Izor slutade skälla när jag tog tag i honom och sa att det räckte, och iomed att Izor slutade skälla så brydde sig inte heller Aska en liten stund senare 
 
När vi kom till stranden och skulle släppa dem gick det otroligt bra. De lekte jätte fint ihop, Iz försökte rida på henne några gånger men jag sa åt honom de gånger jag fick tag i han, annars var Aska väldigt duktig på att säga ifrån själv.
 
Hunarna lekte en stund och sedan gick vi hem till Hana och Jimmy, blev bluden på kaffe och vi pratade en stund innan Hana och jag gick till busshållsplatsen. 
 
Ni anar inte vad jag saknat henne. En människa som hon ska man hålla i hårt, för det finns för få av dem. Och jag är tacksam att Hana vill vara med mig och att hon kan vara så ärlig och öppen med mig. 
 
Kommer bilder på hundarna imorgon, är för trött nu för att orka kolla på kameran ens. 
Nu ska vi natta oss, Izor har äntligen däckat. Han blev väldigt trött efter all lekande med Aska men när vi var hos Hana laddades batterierna på nytt. Jäkla hund, var trött! haha.

Trist dag

Terven har minsann inte tyckt att den här dagen varit nå vidare rolig! Jag kom hem från skolan kl 5 efter att ha träffat en kompis som FÖRLOVAT SIG. Stor grattis till er ♥ När jag kom hem blev det lite väl känsligt så Izor har inte fått någon aktivering alls idag tyvärr. Ska slänga i några godisbitar i hans aktiveringsboll så att han har någonting att pyssla med. 
 
Imorgon ska jag äntligen få träffa hana efter nästan 8 månaders ovänskap. Åh vad jag ser fram emot att få träffa henne. Jag har verkligen saknar henne i sommar fast jag inte vågat säga det till någon. Jag saknade våra träffar med hundarna, våra fikapuser, allt snack osv. 
 
Och imorgon ska vi fika på stan utan några fyrbenta. Det ska bli skönt! Så vi kan prata ordentligt och njuta av fikan. Ska packa ihop en liten "Hana bag" som jag tar med mig imorgon till henne. Slänger ner lite överraskningar i bagen, Vi får se vad som ligger i den! Hon kanske bloggar om det imorgon? + kolla in bloggen: www.exceedsaska.blogg.se) Hon ska i vilket fall få tillbaka hurtta halvstrypet som jag blev smått förälskad i men den var på tok för stor för Izor. Skulle inte ens vara någon ide att sy in den även haft jag hade önskat det, men jag har lyckats övertala Hana att sätta ut den på någon köp och sälj sida då den är helt ny! Bara prövad på Izor. 
 
Nu aka jag forttsäta att äta mina piroger och längta tills morgondagen.  Kram på er alla!
 

Skolstart

Idag börjar jag skolan på riktigt, jag är oerhört nervös men Emma och jag har bestämt oss för att fixa det här året! Ska prata med min mentor typ det första jag gör. Kollar hur vi lägger upp mitt läsår. Den nya mentorn verkar också väldigt bra. Skönt det. 
 
Ska snart kliva upp ur sängen och pallra mig till köket för att äta någonting så inte mamma tjatar ihjäl mig. Måste även storstäda mitt rum. Ojoj,  då är jag noggrann! våttorkar vartena hörn, dammsuger, tvättar fönstrerna och sen plocka undan i rummet. Ser ut som ett bombnedslag. Izors filt ska skakas av och bädden ska torkas ren. Sedan ska jag ta fram sakerna Hana ska få så att jag inte glömmer det på på tisdag då vi ska fika. Har fortfarande 2 burkar med "star snacks" kvar så hon får en burk innan dom hinner bli dåliga. 
 
Nästa helg är det dags för hundutställningen i Högbo. Kommer att jobba i insläppet som förra året, iår blir det tack och lov inte lika mycket folk = lite mindre stress att släppa in folk. Har löst problemet med Izor på söndagen. Denise's mamma kommer och rastar Izor då pappa och Martin är i STHLM. Mamma kan tyvärr inte gå med Izor då hon inte klarar av att hålla i honom pga att hon blev påkörd 2005 och bröt bäcknet så hon går än idag med rullator. Och jag tänker absolut inte skicka med Izor till STHLM, då skulle jag hellre köpa en bur i Högbo på lödagen och ha honom i den så jag vet att jag har hunden när jag kommer hem. haha, ma nvet inte om Iz skulle jävlas i Stockholm. 
 
Nä nu är det dags för mig att gå upp! 

Barf?

Fick en fråga om jag skulle börja börja barfa Izor och svaret är jaMen jag kommer att "halvbarf" honom. Dvs på morgonen får han färskfoder och på kvällen barf. Har idag upptäckt att min herre inte alls är förtjust i rå lever. Kräsna hund, då vet jag det till nästa gång jag ska köpa inälvsmat. 
 
Här är en bild på dagens mat.
1 grissvans
2 bitar grishjärta
2 bitar lever
1 bit revben (eller vad det nu var)
Lite färskfoder
Samt 1 ägg och krossat äggskal. 
 
Vad ger du din hund för mat?

Promenad till ån kanske?

Eftersom det är nå otroligt varmt idag tänkte jag att vi promenerar till Nordost, lämnar Pandora och går sedan till ån så att mr fluff får bada lite. Jag har fått tips av Hana på hur jag ska göra för att få Izor mer fokuserad vid lydnadsträningen. Helt enkelt att trötta ut honom fysiskt! Att jag inte har tänkt på det tidigare! 
 
Jag tar med mig kameran till ån så slipper ni se massa tråkiga mobilbilder! 
Sen ska jag ta fram lite mat åt Izor som ska tina, ska bli spännande och se vad han tycker om maten! Tror att det kommer slinka ner på en sekund. Ska pata lite med Olivia angående hur mycket han ska ha av allt. 
 

Sovmorgon

Jag och hundarna tog en längre sovmorgon (eller tja, Pandora och jag) Izor var uppe med tuppen som vanligt. Tack och lov är han inte någon hund som stör än på morgonen. Förutom när vi sover över hos Sabina för då tycker han att hon ska vakna vid 5 på morgonen! Han hoppa upp i famnen på henne och ger henn huggpussar. Sen är han nöjd. Tack och lov låter han mig vara. Kan säga er att Sabinas hundar inte är så glada på pajasen som leker rövare på morgonen då de också gärna tar en längre sovmorgon. 
 
Vädret är på topp så vi får se vad dagen har att erbjuda. Är väldigt sugen på att åka till ån men vi får se. P är rätt slut sen igår då hon inte är van vid så långa promenader. 
 
Gillar era hundar att ta en längre sovmorgon?
 
 

bär och inälvor

 
 

Mysig rubrik va?
mamma, jag, mammas kompis och hundarna gick till en liten skog och plockade bär. Hundarna knöt jag fast i ett varsitt träd, i början var Izor lite gnällig men sen struntade han i det totalt och kollade in omgivningen istället.

Däremot när jag stack iväg till Citygross så hörde jag en hel orkester. jäklar vad hundarna skällde. Aga måste verkligen träna på att jag kan lämna Izor fastbuden utan att han skäller och skriker.Han triggade Pandora också så båda hundarna stod och skrek.

Herregud, de var iallafall tysta när jag kom tillbaka. köpte lite inälvor till Izor, fanns en förpackning med grissvansar kvar och jag nästan slängde mig över den fast ingen annan i affären verkade speciellt intresserad av att köpa svans. Haha. Men jag vet en herre som kommer att uppskatta det!

På hemvägen hittade vi en jättehärlig hundrastgård med lite skog! släppte hundarna där och båda två sprang som idioter men dom var så glada. Märkes på Izor när han kom i 190 och krashade i mig innan han sprang vidare. Den hunden alltså!

Efter att hundarna hade tokrusat en stund så fick Iz gå "lös" en bra bit på vägen fast han hade kopplet släpandes. Han skötte sig exemplariskt. Jätte nöjd över dagen!

Nu ligger båda två och sussar, Izor ligger på golvet och Pandora under sängen. Postar några instagrambilder från kvällen! Glömde systemkameran hemma så jag visar bara några instagrambilder

 
 
 

Antiglid koppel

Glömde helt bort att visa antiglid kopplet som jag även köpte. Envisa Hana överraskar mig hela tiden. Jag får de 2 halsbanden, kopplet och täcket för en fika. Då hoppas jag att hon blir nöjd med fikan. Ska vi jätteroligt att bara vi ses utan hundar och snackar i lugn och ro. Eller lugnt vet jag inte om det blir haha!
 
Bilden är låna från Google, men det rosa kopplet har jag. 
 
 
 

Izor har fått nya saker!

Har köpt lite saker av min vän Hana till Izor. Mycket nytt till prinsen på så kort tid!
Alla sakerna är helt nya dessutom, jätte roligt när man kan köpa saker/byta med vänner. Bytte ju haltin mot ett av halsbanden. Allt som Hana la ner i påsen passade förutom ett jätte fint grön Hurtta halsband som var för stort på honom. Här kommer iallafall bilder på Izors nya grejer. Och allt är bara prövat. Förutom halsbandet från Non-Stop som inte ens är testat!
 
Den ena halsbandet kommer från Non-Stop, halsbandet är sjukt snyggt. Militärmönstrat och grönt som jag älskar, dessutom klär Izor i mörkgrönt! Halsbandet kan du beställa här: http://offleash.se/non-stop-camo.html
 
Sen ut ett galet snyggt halsband från Julius-k9. Är supernöjd med halsbandet, det är liite stort på honom men när pälsen är tillbaka runt halsen så kommer den sitta perfekt! och det som är väldigt positivt är att halsbandet har ett handtag som man kan ta tag i. Det är ett såkallat hetshalsband. Jag vet inte vart Hana har köpt det men jag vet att Petfynd säljer Julius-k9 produkter och att jag har sett halsbandet där!
 
Sist ut är ett vintertäcke från Hurtta! Det är igentligen för kort för Izor med 5 cm, men då har jag istället löst det så att jag spänt upp den ordentligt i halsen som ni ser på bilden och då täcker den baken. Han har ändå så pass mycket päls runt halsen så det är ingen fara. 
 
Supertack Hana för att jag har fått köpa sakerna av dig, och tack för ett av halsbanden jag fick. 
 
 

Vågar inte stå för att äga blandras?

Nu dök det upp en grej på ett forum som jag är medlem på. En person som har en liten blandras och som helt plötsligt, 3 år senare påstår att det är en renrasig hund. Jag förstår inte grejen med att ljuga om att ens hund är renrasig eller blandras! Hunden har lika mycket..
 
Det verkar som att många skäms över att äga blandraser (syftar met på ungdommar) varför göra det? hunden blir inte mer värd bara för att den är reggad i Skk. 
 
Vad tycker ni? håller ni med mig eller har ni andra synpunkter?

Skogen väntar

Ska ut med hundarna en sväng nu eftersom Pandora inte har gjort ifrån sig än, sen tar vi det lite lugnt hemma innan vi beger oss mot skogen för att plocka bär. Får göra ett specialkoppel åt Pandora så att hon har lite utrymme att röra sig på, Izor kan jag som sagt ha lös. 
 
Innan vi ska till skogen ska jag möta upp Jimmy så att han kan ta med sig haltin hem. Håller tummarna att den passar på Aska! 
 
Vädret är på topp, det regnade inatt så har vi tur kanske vi får med oss lite svamp hem också.
Eftersom vädret är fint så får kameran följa med ut. Men nu ska jag ut med doggsen. 
 
bjuder på en bild som fina Olivia (yippoandnico.blogg.se) tog på Izor och Yippo när vi var nere i Malmö. Fy sjutton vad Izor tycker om honom. Är så glad att Iz har Yippo för om det blir så att vi flyttar till Malmö inom det närmsta året så har Izor sin favorit där!
 

Viltspår

På fredag ska Hana och jag ut i skogen och köra viltspår. Tar inte med mig Pandora då utan det blir bara Izor nu första gången så att han får vänja sig vid Aska. För om Izor är lugn så är Pandora det, på grund av vanvård och misshandel som liten valp har Pandora varit lite speciell. Idag hör hon i princip ingenting. Hon vill förstå saker men hon gör det inte. Hon reagerar väldigt dåligt om man petar till henne. Men hon är så go. Nästa gång ska hon få följa med, eftersom hon älskar vilt så kommer viltspår sitta som handen i handsken på henne. Tror att hon kommer att älska spår! 
 
Sitter just nu och snackar hund med min fina Carla. Sällan eller hur haha. Sånt här pysslar vi med på nätterna, vi kan sitta uppe till 3 på morgonen och prata om vad som helst, typ vitlök...?
 
Sitter och funderar på vad jag och vovvarna ska hitta på. imorgon. Det kanske blir en tripp till Citygross om jag inte tar det på söndag. Kanske blir lydnadsträning imorgon med mr Fluff så får Pandora vakta min träningsväska. Är det fint väder så drar vi till ån så de får simma någon timme eller två. 
 
Är jätte trött och mina mediciner har börjat verka nu så jag får göra kväll! Ska leta fram Izors halti som Hana ska få av mig då den bara ligger och skräpar här hemma, det går ju inte att ha halti på tervar. De glider bara av nosen på honom.jätte synd då jag skulle behövt halti när jag är riktigt dålig men nu är det som det är. Jag har turen att ha en sån snäll pappa som ställer upp och hjälper till med Iz. 

Saknar Uppsala

Hittade en fin bild i telefonen på Izor när han spanade in fåren i Uppsala.Sötnos!
 

Fröken P är här

Pappa och jag har suttit och pratat och vi har kommit fram till att Pandora är hos oss varje helg. Ska prata med Pauline om det och se vad hon tycker. Jag tror inte att det kommer att vara några som helst problem. Blir lite mer avlastning för Pauline också även om Pandora inte kräver mycket alls. 
 
Izor grabben blev superglad när hon kom hit fast han följde med och hämtade P. Haha, tja hundarna har tagit det lugnt idag. Har varit så himla trött hela dagen. Borstade P lite och upptäckte en fästing. Dom äckliga små djuren. Tog bort den direkt och jag ska kolla igenom resten av henne efter det här blogginlägget.
 
Doggsen har ätit och jag sitter och pratar lite med Emma på fb. Ska träna lite klossträning med Izor tänkte jag. Har fått ett jätte bra tips av en bloggläsare då jag har problem att få Izor i fotposition när han har hämtat apportbocken. Han vill gärna sitta framför mig så vi får se hur träningen går där! Hoppas att inte Pandora stör oss men det tror jag inte. 
 
 

Pälsvård

Tänkte skriva ett inlägg om Izors pälsvård. Alla blir så fashinerade över att han har så mjuk och len päls. Tervar ska ha lite smått sträv päls men eftersom jag inte ställer ut honom så vill jag hellre ha honom mjuk. 
 
Jag använder mig utav det här schampoot från Espree. Det är både schampoo och balsam i ett, jätte smidigt. Schampoot är drygt och bra, efteråt luktar han gudomligt i flera dagar.
 
Lånad bild från Google
 
Efter badet brukar jag föna honom torr och borsta igenom honom med en borste från MAXiPiN. Jag har den mellanstora borsten, kanonbra för tervpälsen. Sliter minimalt och får pälsen att bli jätte fin. 
 
 
Emellanåt brukar jag även spraya på lite balsamspray speciellt på byxorna för att det ska bli lättare att borsta. Jag anväder märket K9 och är kanon nöjd!
 
 
Det var lite om vad jag använder till Izor. Han har även 3 olika borstar/kammar. 1. Den jag skrev om tidigare 2. En Furminatior som endast används vid fällning och 3. En vanlig tandard kam från Dogman. Den är superbra. 
 
 
 
 
 

Lyckliga jag

Fan vilka framsteg Izor och jag har gjort. Idag märkes det ordentligt. Det kom fram två tjejer som frågade om de fick klappa Iz. Jag svarade dem att de fick klappa honom om han själv accepterade det. Det ena tjejen satte sig på huk och Izor sprang fram till henne och började pussas och gosade rejält med honom. Jag och den andra tjejen pratade en liten stund, det visade sig att hon går i andra året på Real och att hon var med och arrangerade lydnadstävlingen. Hon var väldigt faschinerad över hur duktig Izor var under lydnadstävlingen. Blev helt varm i hjärtat. Det slutade med ett stort pusskalas och Izor var sååå nöjd. När de var tvugna att gå så vela han följa med dem, det syntes på honom.
 
För några månader sen skällde han på människor som vela hälsa och nu springer han fram till folk med öronen bakåtvikta med en viftande svans. Det måste ha varit en period i hans liv då människor helt plötsligt blev "farliga". 
 
Nu kan vi lägga all fokus på hundmötesträningen. Bara jag får in rätt metod att använda på Iz vid hundmöten så kommer hans osäkerhet att försvinna det vet jag.
 
 

Dålig uppdatering

Har varit lite dåligt med uppdateringar idag på bloggen. Jag sitter och klurar på vad jag ska skriva här next? Är lite dåligt med ideer i huvudet på mig så ni får gärna hjälpa till! 
 
Izor och jag tog iallafall en längre runda på kvällen, vi gick runt öster, gävlestrand och kom ut vid näringen och därifrån traskade vi hem. Vi mötte en hund på vägen och Izor blåste bara upp sig, den andra hunden skällde väldigt mycket på Iz men han skällde tack och lov inte tillbaka. Det är alltid roligt med framsteg.
 
Iz ska även få lite nytt snart, ska köpa två saker av en vän, vad det blir får ni se sen. Nu är jag kanske elak men det är allid roligt med lite överraskningar!
 
Har borstat igenom Izor och märkt att manen blivit längre. Har inte mått så bra på den senare tiden så orken eller lusten att borsta honom har inte funnits. Förrän idag, fick även bort massa gammal päls. Jäklar vad belgarna ska lossa hår! Det tar aldrig slut. Haha!
 
Nu ska vi göra kväll.
 
Bjuder på en gammal bild på Izor
 

Kort inlägg

Ska koppla på Izor nomeselen och dra till ån för att rensa tankara lite. Tar kanske med mig kameran och fotar lite där på plats. Får hoppas att ingen är där bara nu när vi åker dit men jag är tveksam, det är för kallt för att bada i vattnet nu (tycker jag iallafall)
 
 

Fråga till er!

Kan ni se mina videos som är upplagda på Videofyme? Det är flera som har hört av sig då de inte kan se videosen. Medan andra kan se dem. (nu menar jag via dator). Kollar man via mobilen måste man ladda ner appen!
 
 

Kort lydnadspass

När jag kom hem från skolan tog jag på mig träningsvästen och packade ner saker som jag skulle ha med mig ut. 
Iz fick göra ifrån sig innan vi började träna och han var lite väl uppe i varv. Tagga till 1000! Så han fick lägga sig ner och varva ner. Vi tränade ingångar och det såg riktigt snyggt ut! Sen plockade jag fram apportbocken och då blev han alldeles till sig. Han älskar att hämta den! men han vill helst sitta framför mig och ge den. Nu tränar vi på att han ska komma in i fotposition med apporten i munnen. När jag komenderade fot så flyttade han sig in i rätt position med apporten i munnen och utan tugg. Är iallafall jätte glad över att det gick så bra från vårat långa uppehåll. Han var helt lös ett tag, som ni kanske har sett på de flesta biilder så har han haft lina på sig. Idag "utmanade" jag ödet lite och hde han lös samt tog av kopplet och halsbandet när vi närmade oss porten. Han kunde ha stuckit och lekt rövare men det gjorde han inte. Bästa hund! 
 
när vi kom hem fick han en klöv, fy f*n vad det luktar illa. Men de är riktigt hårda då han har tuggat och tuggat på klöven utan några större resultat. Till slut blev han less på tuggandet och la sig ner för att vila. Klöven har han även lagt i min säng, Tack Izor!! 
 
Förresten, är det någon som har tips på hur jag ska träna Izor att komma med apporten och sätta sig i fotposition? Skriv gärna då. 
 
 

Valpen Izor

Sitter och tittar på valpbilder på min fina fina hund. Fy sjutton vilken söt valp jag har haft. Han är söt/vacker nu men åh att jag inte fick spendera valptiden med honom. Han är bland de sötaste jag sett i valpväg. Tänkte visa några bilder, obs det är inte mina bilder utan förra ägarens!
 
 

Lite parkour

Har tränat lite ingångar med trollet och de blir bättre och bättre. Blir mer träning senare fast inomhus eftersom det blir mörkt så jäkla fort nu mera! Det är det negativa med sensommar. 
 
Sen gick vi hem till Denise en sväng, hennes mamma skulle hjälpa mig med lite saker och jag fick låna ett kyltäcke från Hurtta att pröva på Izor. Täcket är på tok för stort (strl 70) men jag ska bara testa och se om det ger någon effekt. Han har inga som helst problem med värmen. Han kan jobba fast det är stekhett ute men jag tänkte att det kanske vore bra att ha någonting mellan pauserna, det är inte alltid man hittar skugga och i skugga är det även varmt! Men vi får se om sagt. Tänker inte köpa något täcke nu för jag har helt enkelt inte råd! Har gjort av med så mycket pengar att det är sjukt. Nu är det dags att börja spara igen! Tur att jag är en duktig sparare. Jag har aldrig i hela mitt liv gjort av med så mycket pengar som jag gjort under den senare tiden. Men nu har jag känt att jag behövt göra mig av med lite pengar och få lite nytt!
 
Nåja, va tycker ni om den trevliga videon? haha. Knäppa hund, fy sjutton vad go han är. 
 
 

Ett varmt välkomnande

 
 
Så här brukar det se ut när jag kommer hem, forutom att han låter. Han blev lite till sig när jag höll nyklarna i handen samt mobilen och massa papper. Knäpphund!

Vad ska vi hitta på nu då?

Kom hem från skolan för snart två timmar sen och har tagit det lugnt, ska snart traska ut med Izor. Det blir nog lite lydnadsträning utomhus. väldigt synd att jag inte har något "ministativ" till min iphone som kunde hålla upp telefonen så att jag kunde filma när vi tränar. Just nu får jag försöka använda fantasin och hitta på något som får mobilen att stå rakt!
 
Ska dra på mig träningsvästen och koppla på Izor. Hoppas bara att det inte är några som solar nu där vi brukar träna. Det var en man som låg och solade där tidigare idag när Iz och jag gick förbi. 
 
Jag kanske tar en cykeltur med honom ikväll på en långrunda. Skulle verkligen behövt en springer! det hade underlättat som sjutton men man kan inte få allt här i världen. Det räcker att Izor och jag nästan har lyckats ha sönder en av våra cyklar när han sprungit i 190 och jag bokstavligtalat bara flygit efter honom och han bryr sig inte om det är några vägkanter, men när man kikar på cykeln efteråt så ser man hur mycket den har fått genomlida. haha. Numera låter cykeln så fort man trampar, och den tjuter/ilar när man går med den. För några månader sen var det en helt felfri cykel, fin och behaglig att åka på. Kan inte sluta le, det vore sjukt roligt om någon skulle filma hur fort det faktiskt går när vi cyklar! 
 
Nej nu har jag suttit och babblat på tok för mycket här. Här kommer en helt normal bild på min normala terv!
 

Skolstart

Om 1 timme och 15 minuter ska jag bege mig till skolan efter 2 månaders uppehåll. Känner verkligen inte för det men är väldigt nyfiken på hur våran nya hundlärare är. Förhoppningsvis går det här året lika fort som förra året gjorde så jag slipper den tråkiga skolan. Tänk att nyss var det jag som var en osäker 1:a och nu helt plötsligt är jag en 3:a som ska ta studenten! Vart tar tiden vägen egentligen?? 
 
Ska ut med fluffet efter att jag ätit frukost haha, det är inte ofta jag gör det.
När jag kommer tillbaka från skolan så ska jag hitta på någon skojsigt med Iz. Han är fortfarande helt slut efter gårddagen och det förstår jag! Simma som en jubelidiot. Och han är nå fruktansvärt envis också. Hur långt bort bollen än är så blir han frustrerad om han är trött och ska hämta den! Men det är bara en stor fördel att han hämtar tillbaka sakerna så att jag slipper köpa nytt. 
 
Nä jag får ta och blogga senare, måste fräsha upp mig lite inför skolan. Det blev en lång natt och somnade inte förrän vid 4-5 på morgonen. Men jag känner en stor lättnad i kroppen idag.
 
 

Det är inte Du och Jag, utan det är Vi

Det har varit en rätt känslomässig kväll/natt för mig, det är därför jag fortfarande sitter uppe. Jag har till mina stora tröst haft världens bästa terapihund som vänt på det hela och sagt "äsch matte, ryck upp dig. Klia mig på magen istället". Haha, han vet exakt hur han ska få mig på bättre humör. Min dröm vore om han kunde bli min terapihund på riktigt. Han är ett otroligt stort stöd för mig och som de sa på mötet igår, min största medicin och terapi har varit Izor. Läkemedel har bara varit någon procent medan 96-97% har varit tack vare mig underbara hund. 
 
Var bara tvungen att få skriva det. Izor, jag älskar dig mer än någonting annat. 
 

106 besökare

För dig kanske det är lite men för mig är det väldigt mycket med tanke på hur inaktiv jag har varit med bloggandet. Jag välkomnar er hit och hoppas självklart att ni stannar kvar och fortsätter att läsa bloggen. Lämna gärna en komentar också.
 
Sitter och pratar med Olivia för tillfället och vi är uppe i en sjukt töntig diskussion med några andra. Förstår inte ens varför jag lägger ner tid på att svara på dem. Nåja, förr eller senare tar det nog slut!
 
Ska ta och göra kväll strax. Måste bara få berätta om en helt skum upplevelse idag som inte alls handlar om hundar eller tvåbenta utan det handlar om sånna med fenor och fjäll, dvs fiskar! haha. 
 
När Denise och jag hade stått i vattnet ett tag medan vi kastade boll åt Mr fluff så upptäckte D en "liten" fisk. Den lilla fisken var iallafall lika lång som en Iphone 4 ungefär och det bara råstirrade på oss. Helt plötsligt ser vi att det är 2 till. Och fiskarna simmade närmre och närmre. När Iz skuttade omkring och plaskade i vattnet så syntes dem inte till, men så fort all sand hade sjunkt ner så såg man trion igen! Totalt orädda. Försökte skrämma iväg dem genom att doppa ner armarna precis där dem var men de bara simmare lite långsamt åt sidan och fortsatte att glo på oss. I början tyckte vi att det var lite gulligt men efter en sisådär timme började det bli lite väl obehagligt. Och då kom jag på det sjukaste.. Hur f*n kan man vara så rädd för en liten fisk? 
Hade foppatofflor på mig i vattnet och kände att någonting tjockt hade fastnat i skon, greps av panik och trodde att det var en förbannad fisk. Helt sjukt. Nä vet inte varför jag sitter och skriver om fiskar halv 12 på natten. Det är dags att slå på en rulle att somna till. Ha en trevlig onsdag. 
 
Jag ska försöka ha det så trevligt som möjligt iallafall trots att skolan början. FY vad jag inte är pepp!

Inblick i koppel/halsbandslådan

Tänkte visa er Izors koppel/halsband/selar då jag har fått en efterfrågan om ett sådant inlägg, så här kommer det!
 
 

Paket och nya koppel!

När jag kom hem från mitt möte idag fick jag ett sms på mobilen där det stod att ina skor hade kommit! Jäklar vilken snabb leverans dom har. Så mamma, jag och Izor promenerade till posten för att hämta ut paketet. när vi hade gjort det passade jag på att gå in på Dollarstore och jag kom ut med 4 stycken Grawles ben, två stycken i smaken Bacon och två stycken i smaken Chicken. Samt en påse med klövar. Mamma gav mig pengar så att jag skulle springa in igen och köpa en varsin glass och åt oss och en liten Grawles åt Izor så att han inte skulle bli frestad. 
 
 
 
 
När vi kom hem hade jag bestämt träff med Denise. Cyklade till station och mötte upp henne där, hon skulle nämligen köpa ett nytt koppel till mig då Herkules råkade ha sönder Izors gulsvarta koppel som vi använt vid cykling. Så han fick ett jätte fint rundsytt Hurtta koppel med invävda reflexer. Sen köpte hon även ett neonguld reteriverkoppel med invävda reflexer som jag fick i utbyte av Izors lila reteriverkoppel. Jag tänkte ändå köpa ett till lila koppel på utställningen i Högbo när jag jobbar där så det gör ingenting. Den enda nackdelen med det nya reteriverkopplet var att det är så kort! Inte alls lika långt som mina andra koppel. Nåja. 
 
Lånad bild från google
 
Efter att vi köpt det vi skulle köpa och tittat lite på djuren de hade i butiken så begav vi oss hem till D för att hon skulle hämta badkläder och sen hem till mig för att hämta Mr adhd fluff. 
 
Fy sjutton vilken fart det var i honom, det märks att han har haft det tråkigt den senaste veckan. Han har inte fått ordentligt med motion eftersom jag mått riktigt, riktigt kasst, så pappa har bara tagit ut honom på hans vanliga rundor. 
 
Det var en häftig känsla när Izor verkligen tog i. Det kändes i kopplet hur han drog fram än. Jäklar alltså, vad han ska få dra i sommar! Blir att köpa en pulka som jag kan packa på med stora isklumpar för att behålla musklerna på honom även i vinter. Han tappar ju en hel del trots pulsande i snö.
 
När vi kom fram till ån så kopplade jag loss honom och han slänge sig i efter sin boll. Han är så rolig Izor, han har absolut ingenting emot vatten, han älskar att bada. Men han hoppar inte i om man själv inte går i eller om man inte kastar någonting åt honom. Helst utav allt ska det såklart vara en boll!
 
Efter 3-4 timmars intensivt simmande (med pauser såklart) begav vi oss hemåt. Vi sa hejdå till Denise och åkte åt ett varsitt håll när vi kom fram till Öster. Iz var helt slut när var halvvägs hem från Öster, han travade bredvid cykeln hela vägen och orkade inte dra för 5 öre. Då snackar vi trött hund!
 
 
 
När vi kom hem så såg jag att det låg en avi i mitt rum, det hade kommit ett paket till! Och denna gång var det till Izor, hans nya Back on Track täcke hade kommit. Sålde hans gamla då det var för stort på honom. Det här täcket sitter kanonbra!
 
 
 

Besöksrekord

Igår hade bloggen besöksrekord. Fy sjutton vad roligt det är att folk faktiskt vill läsa om oss! Ska blogga mer ordentligt när jag är hemma från mötet jag ska till om en stund. Ska borsta tänderna och gosa lite med Izor innan jag går. 
 
Fick en order igen att mina nya skor är på väg. Spännande! Har aldrig beställt skor via nätet. 
Ska även göra en liten beställning till mr fluff. Vad det blir får ni veta sen!
 
Ha en bra dag allihopa. Vädret är jätte fint här, så jag ska passa på att vara ute och få ut så mycket som möjligt av min faktiskt sista sommarlovsdag. För jag kommer inte att ha sommarlov sen. Det känns jätte konstigt faktiskt...

Möte!

Ska till ett möte strax och när jag kommer hem igen så tänkte jag göra ett nytt roligt inlägg. (jag tycker iallafall att det är roligt). Vad det handlar om tänker jag inte avslöja än. Det får ni se imorgon!
 
Idag blir det hundträning, motivationen är tillbaka. Orken är halvt tillbaka men glädjen i att träna hund är absolut här igen. Fy sjutton vad jag är glad över det. Det blir lydnadsträning om jag inte får för mig att åka ut till klubben en sväng. Det får vi se. Tror inte att mitt fritidskort funkar nu utan endast på helgerna fram till den sista Augusti.
 
Imorgon börjar skolan och fy vad jag inte längtar. Men det ska bli intressant att träffa den nya hundläraren! Ska bli spännande att få se de nya 1:orna. Tänk att för inte så länge sen var jag en 1:a. Nu går jag helt plötsligt i 3 ring. Nu är jag en av de äldsta på skolan fast jag alldelles nyss var den yngsta. Tänk vad tiden går fort även när man inte har så roligt. Men med tanke på att vi har fått träna mycket mera hund i 2:an så har tiden gått fortare.
 
Ska du börja på gymnasiet i år? eller kanske börja på ett nytt jobb? 
 
 

Byta hund?

Har suttit och diskuterat lite på ett forum och tycker att många har väldigt konstig syn på hundar.
 
Ex, om man köper en valp och har framtida planer för den. Och att det sen visar sig att hunden inte alls är "duglig" inom sporten man tänkt tävla hunden i. Då visade det sig att över 50% av de som komenterade i inlägget skulle göra sig av med hunden på direkten. Då undrar jag, är det rätt människa för att äga hund? Bara för att hunden inte är precis som den i mina tankar? Ger det mig rätten att leka gud och att bara ge bort den helvilt till någon främmande eller sälja den till första bästa? Man har hört många historier om att man inte tänker sälja hunden till första bästa hem men ojoj vad de bluffar. Folk säljer sina odugliga hundar till vem som helst.
 
Vill man ha en hund med garantier på att den uppfyller ens kriterier så köper man en vuxen omplacering. Och inte en valp som man sedan gör sig av med. Man kan forma en hund, men då till den stora frågan. Tiden? Speciellt hundfolk ska ha startklara hundar så fort de fyllt 18 månader. De ska helst vara i eliten innan de fyllt 3. Men till vems förtjänst är det? för ägaren såklart. Det är allt för många människor som inte bör äga hund, folk som ser dem som några maskiner som ska göra si och så.
 
Tja, nu babblar jag säkert på om samma saker men jag tycker att det är helt sjukt hur folk tänker och GÖR. Hunden blir en familjemedlem, man adopterar exempelvis inte bort ett barn emd funktionshinder för att det blir mera jobb i vardagen (jag vet att många tycker att det är fel att jämföra hundar och människor men det tycker inte jag) för även i "människovärlden" händer det att folk väljer att göra abort om det visar sig att barnet har någon form av missbildning. 
 
Nu har jag sagt mitt för kvällen!
 

Svaren.

Vad roligt att det var så många frågor som dök upp under dagen! Har varit jätte roligt att läsa igenom frågorna samt att få svara på dem. Hoppas att ni inte blir allt för missnöjda över svaren nu. haha.
 
Förresten, bara för att frågestunden är över betyder det inte att ni ska sluta komentera i bloggen. Fortsätt så! 
Ska slänga i ett par godisbitar i Izors aktiveringboll nu så att han får trötta ut hjärnan lite till för kvällen. 
 
Har även märkt en sak, bara på 1 dygn har statestiken ökat oändiigt på bloggen. Wow vilken skillnad, jag välkomnar er hit nya bloggläsare och hoppas att ni kommer att fortsätta att läsa bloggen.
 
Izor bebisen! ♥
 

Svar på frågestunden!

 

Vad är målen för dig och Izor?
I dagsläget är målet är att träna och tävla i IPO om han nu är en duglig IPO hund. Vill gärna ta LP1 med honom och kanske LP2 & LP3. Men det första målet jag har med Izor är att vi ska bli kvitt hundmötesproblematiken.

Vad tycker du om följande raser? (skriv gärna utförligt om varje ras! :))
Schäfer, Collie, Kelpie, Malinios, Australian shepherd, Kooikerhondje, Papillon, Jack Russell terrier, Chihuahua.

Schäfer: Nu kommer säkert alla Schäferfanatiker bli tokiga på mitt svar men jag tycker inte alls om rasen. Tycker att de är fula hundar, klumpiga och tråkiga. Deras pipande får mig att explodera och sen tycker jag att de är allmänt tröga. Ingen ras som faller mig i smaken och som aldrig har gjort det heller.
Collie: Nu vet jag inte om du syftar på den långhåriga eller korthåriga collien men jag tycker att de är fina och trevliga hundar. Tycker att det är synd att mentaliteten är så pass dålig inom rasen då det är en väldigt fin och trevlig ras.
Kelipe: En Kelpie skulle jag kunna tänka mig äga en gång i tiden, de kelpies jag träffat har varit väldigt trevlig, haft en bra på och av knapp och en härlig arbetsmotor.
Malinois: Ja, vad ska man säga? Jag älskar rasen. Deras motor är underbar, mallarna är riktigt duktiga hundar i alla sporter. Det är ingen första gångs hund och jag är glad att jag inte valde en malle istället för terv som första egna hund. När jag har fått lära känna rasen mer och "känt och klämt" på den så märkte jag direkt att det här är ingen hund för vem som helst. Dom har en bra av och på knapp och vill alltid vara till lags. Inte nog med det är det en sjukt snygg ras, den delar första plats med terven på första platsen hos mig.
Australian Shepherd: Jag har inte så stor erfarenhet av rasen men träffar en aussie väldigt ofta. Trots att hon börjar bli till åren är hon väldigt pigg, allert och vill vara matte sin till lags. Hon har bra driv när det kommer till det hon tycker är roligt. Det är fina hundar men jag tycker att rasen har blivit förstörd. Populariteten har ökat enormt och i dagsläget verkar det vara väldigt svårt att få tag i en bra aussie, vilket är synd.
Kooikerhondje: jag kan inte säga någonting om rasen då jag inte vet någonting om den förutom att det verkar vara små trevliga hundar.
Papillon: En ras som alltid kommer att ligga mig varmt om hjärtat. Stora hundar i små format, tycker om deras arbetsvilja och hur lätt de har för att lära sig nya saker. Det är otroligt smarta små hundar, jag kommer absolut att äga en Papillon i framtiden!
Jack Russell terrier: Vet ingenting om rasen förutom att den är väldigt sjuk, det är jätte trist att folk inte försöker att avla fram bättre JRT. Tycker att dom är jätte söta men skulle aldrig kunna tänka mig att äga någon.
Chihuahua: En otroligt liten hund, för bjäbbig för min smak. Sen finns det individer som är åt det tuffare hållet ja, men själv så tycker jag inte speciellt mycket om dom. Men kan tycka att långhåren kan vara riktigt fina!

Hur många hundar kan du tänka dig att ha på samma gång?
2 max 3

Hur vill du bo i framtiden?
Jag vill gärna bo i ett fint litet hus med stor trädgård så att hundarna kan vara ute och springa. Det ska inte vara för centralt men endå inte ute i skogen. Vill ha en stor trädgård så att jag kan starta upp min kaninuppfödning igen.
Är det någon hundsport du verkligen vill satsa på och komma långt inom?
Det är flera sporter men främst IPO.

Vem är din förebild inom hund? Utbildad hundtränare och någon du känner.
Ingen.

Har Izor några meriterade hundar i sin stamtavla?
Ja flera stycken.

Vem är din favorithund bortsett från Izor och andra hundar du haft, typ en kompis eller familjemedlems hund?
Det måste vara "mina" tervflickor Milla och Pandora. Två tervtikar.

Vad har du tänkt att döpa för namn till din framtida hund (Hane eller tik) ?
Jag har klurat på det hur länge som helst och ärligtalat så vet jag inte! Tycker att det är jätte svårt att komma på namn. Vi får se vad min framtida hund kommer att heta.

Vad föredrar du helst rent allmänt genom hundar, Hanar eller tikar... i så fall varför?
Hanar! Jag tycker att de är lättare att jobba med, roligare och man slipper löpet. Visst mognar hanar mycket senare än tikar (oftast) men jag dras till hanhundar. Är inte så förtjust i tikar, tycker att de kan bli otroligt tjuriga.

Beskriv vad du själv tycker en stabil hund ska vara :)
En hund som klarar av vardagen utan problem, samt att hunden ska klara av oväntade överraskningar utan att få rädslor, en hund som är trygg i sig själv i alla olika miljöer.

Vad för slags musik diggar du?
Jag lyssnar främst på elektronisk och psycadelisk trance.

Vit eller mörk choklad?
Mörk.
Har du invigt dina nya skor än från Malmö? ;)
Ett par har jag invigt, ett par svart/vita låga skor!

Favorit filmer?
Det är en hel drös, Walk the line, Lejonkungen, Hannah Montana the movie (jag skämtar inte, avgudar Hannah Montana haha)

Om du hade bara två val att välja emellan vilket skulle du valt för hund och varför, här är raserna att välja bara: Border Collie eller Tollare.
Hade jag haft egna får så skulle jag helt klart ha valt en Border Collie. Men om jag inte hade får skulle det bli en Tollare då BC'n enligt mig ska valla i första hand! Sen kan man hålla på med andra sporter vid sidan om.

Sommar eller vinter? xD
Sommar helt klart!

Ska du tävla med Izor? Isåfall - i vilken/vilka hundsporter?
Tanken är att vi ska ge oss ut på tävlingsbanorna ja. Folk har varit på mig som gamar att jag ska tävla i agility med Izor men jag behöver mer kunskap inom sporten först innan jag ger mig ut och tävlar. Felet ligger absolut inte hos Izor utan hos mig, min handling är urdålig. Har även tänkt tävla i lydnad och när det blir vet jag inte, jag har ingen brådska att tävla med honom. Vill att allt ska sitta ordentligt först!

Vad är det bästa och sämsta med din hund?
Det går inte att beskriva det bästa med Izor. haha, men om jag ska ta någonting så är det hans arbetsmotor.
Det sämsta med Izor är att han inte kan sitta i hundstallet i skolan utan att börja gapa och ha sig.

Finns det några raser du absolut inte skulle vilja ha?
Det finns massor av raser jag abslut inte vill ha. Bla, Mastino Napoletano och Ovtjarka.

Vad tycker du om resten av raserna i grupp 1?
Det är inte många hundar i rasgrupp 1 som tilltalar mig. Men de är helt ok hundar förutom Schäfern som jag inte tycker om för 5 öre.

Vad tränar du helst?
Agility och sök. IPO har vi inte riktigt kommit igång med, vet inte heller om det är någon idé att gå med i IPO gruppen som finns i närheten då jag fick vibbar som jag inte tyckte om när jag var där.

Vad blir nästa hund för ras?
Malinois.

Varför ville du ha just en belgare?
Jag är i princip uppväxt med belgare och från att jag träffade de första belgarna i mitt liv så visste jag att det var rasen för mig. Och än idag känner jag samma sak. Ryser i hela kroppen så fort jag ser en terv eller malle ex, däremot är jag inte förtjust i Laekenoisen.

Finns det någon annan ras som du skulle kunna tänka dig att ha?
Ja, bla Mudi.

Vilka belgar uppfödare intresserar dig?
Nu vet jag inte om du menar uppfödare av de 4 varianterna eller ex terven? 
Men hos Tervueren är det Red Goblin's, Newstory, El-jo-mi's och Fosseret.
Hos Malinoisen är det Red Goblin's, Ulvgaist och Mallekrafts 


Solsken

Solen har varit framme hela dagen och det är riktigt skönt, men det märks absolut att det börjar att bli höst. Jätte tråkigt då jag verklign älskar sommaren. 
 
Har svarat på alla frågor som ni skickar in till frågestunden så passa på att fråga mer! Stänger igen frågestunden ikväll. 
 
Iz och jag ska nog dra oss till ån så att han får bada en sväng, man måste passa på medan det är sommar/höst. 
jag tror att Izor kommer att uppskatta det han också. Det var ett tag sedan han fick bada nu. Ska smörja tassarna på honom så kan vi cykla till ån. Nu vet jag varför Izors trampdynor blev förstörda, det var eftersom han sprang mycket när det var som varmast och jag tänkte inte alls på att asfalten bli varm inte! så jag lät honom gasa på som vanligt. Det resulterade en trasig trampdyna som idag är helt läkt!
 
Hur är vädret hos er idag?

Nu är den min!

Nu äntligen har jag fått en Fjällräven KÅNKEN ryggsäck. Åh den är så fin, har alltid velat ha en sån! Det blev en mörkbrun då den helt klart var snyggast av dem alla. 
 
Mamma och jag gick även till Gavlegårdarna och sen strosade vi omkring på stan och jag fick ett par leggins och köpt ännu en ryggsäck som jag tänkte ha som träningsväska till Izor!
 
 
 

Frågestund!

Nu tänkte jag ha en frågestund här på bloggen. Tänkte att jag avslutar den imorgon kväll så ös på med frågor nu!

Börja BARFA lite smått?

Har gått i tankarna att börja ersätta ett mål färskfoder per dag till ett mål med rått kött/inälvor. 
Sitter och pratar med Olivia nu som helbarfar sina hundar och får tips och råd. Är inte helt säker på om jag vågar mig på att halvbarfa än men att ge lite inälvor/rått kött som ett mellanmål ungefär vore inte helt fel.
 
Ska om jag hinner, ta mig en tripp till Citygross imorgon för att handla lite smått och gott till Izor, vad det blir vet jag inte än men det blir nog bra!
 
Vad tycker ni om BARF? är det någonting ni kanske ger era hundar?
 
 
 

Nu är godislådorna fulla igen

Nu har jag med hjälp av Izor fullt upp godis i godisburkarna. Izor var noggran med att se till att jag inte tappade någon bit. Fick äntligen användning för buren jag fått från Royal Canin. Perfekt att ha som godisburk och den ser inte allt för tokig ut. 
 
Har även sorterat en jäkla massa käder och sorrterat bort det jag inte använder. De kläderna tar pappa till Röda korset imorgon, förhoppningsvis har någon annan mer nytta av kläderna än vad jag har. Synd att de bara ska ligga och skräpa i en garderob.
 
 

Leksaker

Nu tänkte jag göra ett inlägg om Izors alla leksaker. Obs alla leksaker har han inte tillgång till dygnet runt, ex kampleksaker!
 
Kamprulle från Hööks.
Denna har har inte tillgång till dygnet runt, den leksaken används endast vid träning som belöning.
Kvalitén är inte den bästa, han har lyckats ha sönder båda handtagen på rullen medan vi kampat. 
Men för en inte så extremt kampglad hund kan jag rekomendera denna!
Kamprulle från Trixie
Så här beskrivs kamprullen: Rund kamprulle i jute med handtag. Kraftigt sydd och väldigt hållbar. Gjord för kamplekar och tål det mesta! Kamprullen är 32 cm lång och 6 cm i diameter.
 
Min egna beskrivning då, jag är verkligen missnöjd över mitt köp, hade förväntat mig lite bättre kvalité. 
Efter att ha kampat ca 2-3 gånger med den så började flätningen(?) gå upp. Den håller än men används inte värst mycket. Den är väldigt uppskattad av Izor. Används endast vid träning och lek med mig. Den finns bla att köpa här. (Min har ett handtag medan denna har 2) http://offleash.se/kamprulle-32x6-cm.html
Klin Kamprulle i läder.
Denna var en stor besvikelse, den har hållit ca 10 gånger innan sömmen har gått upp och stppningen börjat trilla ur. Tycker även att lädret blir stelt efter en lite stunds kampande. Används endast vid träning och lek med mig. Används endast vid träning och lek med mig. Används endast vid träning och lek med mig.
Klin Kamprulle syntet 25cm
Denna har jag ännu inte använt konstigt nog så jag kan inte säga så mycket om den förutom att jag tror att den kan hålla ett bra tag! Den kan köpas här: http://shop.brukshundcenter.se/product_info.php?cPath=90_137&products_id=1084&osCsid=q6hsvl32rmvotsk500o8ittsb0
Kong Dental Gummi med rep.
Denna är Izors favoritleksak helt utan tvekan. Den är hållbar som sjutton och jag kan inte vara annat än nöjd med den. 
Fluffig leksak
Den här leksaken kommer faktiskt från en gammal jacka som jag hade. Tog bort själva luddet från luvan och använde luddet som en kampleksak. Izor blir väldigt taggad när han får leka med den här. Så om ni har någon gammal jacka hemma som bara ligger och kanske har en sk "päls" på luvan så klipp bort den och använd som leksak till hunden! Används endast vid träning och lek med mig.
Tennisboll Den hederliga tennisbollen, vet inte vart dessa tennisbollar är köpta då alla jag har hemma som är ett 10 tal ungefär har hittats utomhus som folk lämnat/glömt. Har köpt tennisbollar i olika butiker och de har bara vikt sig så fort han fått tag i dem. Urkass kvalité och det är synd. Men om man vill lägga till ett par extra kronor så kan man få en tennisboll som håller väldigt länge! Används endast vid träning och lek med mig. Dock händer det att han på något konstigt sätt öppnar min ryggräck och plockar ut en tennisboll som alltid ligger där.
Flytande kamprulle Den här har vi inte använt så värst mycket, men än så länge är den hel. Det positiva är att den har reflexer på sig så att den syns och att den flyter i vatten. Perfekt för den föremålsintresserade hunden som tycker om att bada! Den är köpt på Ö&B. Används endast vid träning och lek med mig. 

Tough Toys Knottrig boll med rep Den här är bland mina favoritleksaker som Izor har. Bollen är extremt hållbar och det är behagligt att hålla i repet. Den här har vi använt väldigt mycket och den är fortfarande som ny! Används endast vid träning och lek med mig. 
Brandslang Nu har vi kommit till min favorit bland kampleksakerna. Hållbarare kampleksak går inte att få tag i! Den är extremt hållbar. Ibland kan man få blandslang gratis av brandstationen alt köpa en bit. Används endast vid träning och lek med mig.
Gummiboll med hål för ex godis. Den här bollen är rolig tycker Izor. Den är väldigt hållbar och väger i stort sätt ingenting. En mycket uppskattad boll. Används endast vid träning och lek med mig.
Mjuk boll med snöre Den här leksaken var en stor besvikelse. Efter 2 lekstunder så var bollen i två bitar och var bara att kasta. Det var tur att jag inte lät honom leka med den utan någon som helst översikt då han kunde ha satt stora gummibitar i halsen. Den här leksaken ligger i soporna!
Knottrig boll med snöre Den här skulle ha hållit så länge jag bara kastade iväg den åt honom och inte lät han kampa med den för vips så var snöret av. Däremot är bollen väldigt hållbar och är perfekt att stoppa små godisbitar i och ha som en liten aktiveringsleksak. Används endast vid träning och lek med mig.
Kong med snöre Även denna var en stor besvikelse, det första som hände när Izor satte tänderna i kongen och började kampa var att snöret lossnade och jag ramlade omkull. Däremot går kongen att använda! Brukar fylla den med kött av olika slag och sedan slänga i frysen en stund innan han får pyssla med den i lugn och ro.
Floss Den här leksaken är en av Izors favoritleksaker då man kan tugga ordentligt på den samt kampa med. Den är hel trots att den ligger framme dynet runt och han leker rätt mycket med flossen. 
Vart just denna är köpt vet jag inte men nästan alla djuraffärer säljer flossleksaker. På Biltema säljs de billigt!
Gummiben Den här leksaken är inte så jätte intressant hos Izor nu på senare tid, tråkigt nog har han lyckats bita bort ett hörn på leksaken men som tur var hade han inte svalt någonting. Det som är positivt med benet är att det masserar tandköttet medan han tuggar på det. Vart det är köpt vet jag tyvärr inte. Den här leksaken har Izor framme dygnet runt.
Gummiring med flätning Den här leksaken fick Izor första gången Carla kom hem till oss. Den har varit en stor favorit som Izor har släpat runt på överallt. Det mindre bra med den är att flätningen som var runt ringen lossnade i stortsätt med en gång. Nu har även gummiringen börjat lossa på vissa ställen. Men den har hållt väldigt, väldigt bra! Vi har kampat med den och han har tuggat ordentligt på den utan att den blev i småbitar med detsamma. Han har den framme dygnet runt. Den är köpt på Hööks men är osäker på om den finns kvar i sortimentet. 
BALL WITH STRING Dessa bollar är inte av bästa kvalite, snöret lossnar efter en kort stund men själva bollen är väldigt hållbar. Jag brukar nästa alltid ha en sån boll i jackan eller väskan. Används endast vid träning och lek med mig. Desa är köpta här: http://www.biltema.se/sv/Fritid/Husdjur-tillbehor/Hund/Boll-med-snore-47202/

Beställning

Nu är dessa skor på väg hem till mig. Klickade hem dem tidigare idag, det gäller att vara ute i tid för snart är vintern framför dörrarna! Dessa skor ska tydligen hålla fötterna ordentligt varma längre vinterdagar, även när man står still. Jag kan inte gå med mina Dr Martens när det är iskallt ute, mina fötter fryser till två isbitar på en kvarts sekund. 
Beställde dem från Sportamore.se 

Skogen!

Idag har jag, Izor och mammsen tagit oss till skogen för att plocka blåbär. Tanken var att vi skulle plocka svamp men vi fastnade där det fanns bär. haha, Iz var så nyfiken på vad vi pysslade med och fick smaka några bär av mig, det resulterade att han trippade iväg från oss och plockade sina egna bär. Brukar era hundar få äta bär? Sedan fick han tokryk och sprang i 190 mot mig och hoppa rätt upp i luften, gjorde piruetter och sprang vidare. Undrar vad det var i dom bären han åt? haha. Han utforskade området vi höll till i noggrant, allt skulle sniffas på. Han var så härlig att ha med, behövde inte kolla till honom utan kunde fokusera på bärplockningen. Han höll sig kring oss även om han var en bra bit bort. 
 
Vi kom hem för en sisådär timme sen och Izor fick sin mat serverad i 2 märgben som legat i frysen sen tidigare idag. Väldigt uppskattat! För er som ger era vovvar färskfoder, full ett märgben och släng in i frysen så får hunden jobba lite för maten.
 
Håller på att snöra ihop en blåbärspaj, förhoppningsvis blir den god! haha. Vi får hoppas på det bästa. Den däremot får mr fluff inte smaka på.
 
Förresten, undrar om det finns något intresse för ett inlägg angående Izors leksaker? vilka som håller bäst/sämst och kanske vart de är köpta? Vill inte att bloggen ska dö ut så nu får ni läsare skriva lite, är ni nyfikna på någonting speciellt? 
 
 

lugn dag

Gobiten har inte fått göra mycket idag och nu märks det på honom att han är less. Ska ta fram klickern och köra lite övningar med honom. Vad det blir får fantasin bestämma. Just nu springer han runt med en floss i munnen och vill att jag ska kampa med honom.
 
Han har även försökt få sig en bit pizza men lyckades inte så värst bra. Matte är svårflörtad då det gäller mat!
 
 

Jaktsäsongen börjar

Nu får man passa sig ordentigt om man ska hålla till ute i skogarna. Finns skjutkåta jägare som skjuter hejvilt på allt de ser men det betyder inte att alla jägare är det! Känner själv ett flertal som jagar och som har jagat länge och de är jätte trevliga. 
 
Det positiva för mig är att blir någon älg fälld i Dalarna så har en vän till mig lovat att spara ben/öron/svas,klövar osv till mig. Ska även få rådjursklövar! Är jätte tacksam! Ska göra plats i frysen för nu ska vi börja med viltspår på allvar. Jäklar vad roligt. 
 
Är väldigt glad över att det inte jagas i skogarna där vi håller till. Då kan man ta det lite lugnt men från och med imorgon kommer Izor att få bära någonting synligt när vi är ute i skogen. En reflexfäst är nog bäst. Hans k9 sele är kamoflagemönstrad så det är inte så jättebra, dock är det bra reflexer på den!
 
Här är några riktigt kassa mobilbilder på Izor och Bella
 
 
 
 

Nu blir det ändring

Tyvärr har bloggen spårat ur lite och jag har skrivit för mycket personliga saker om mig själv och det var absolut inte meningen när jag skaffade den. Fick en frågan av en vän om varför jag inte raderar den här bloggen och startar en ny. 
Det är för att den här bloggen startade jag en 23 januari 2011. Den dagen vi kom hem till Gävle med min älskade Tervueren. 
 
Så från och med nu kommer jag endast att skriva inlägg "om mig" om jag har något positivt att skriva. Annars får det vara. Bloggen kanske blir fruktansvärt tom nu ett tag då Izor och jag inte gör speciellt mycket om dagarna nu. Vi åker runt lite, är ute och kastar boll och går promenader. Det känns bara som om jag upprepar saker gång på gång när jag skriver här i bloggen. Det kommer säkert att bli mindre inlägg då jag faktiskt inte vet vad jag ska skriva om. Ni får hemskt gärna komma med förslag på vad ni vill läsa.

Idag far vi hem igen

Idag lämnar vi Söderala och åker ner till Gävle igen. Kommer att bli trist att lämna huset men det ska bli roligt att få träffa goaste Emma. 
 
Idag har Izor fått någon knäppryck och hånglat upp båda L & K totalt! mig struntar han i, kanske för att jag varit hans offer de senaste dagarna? 
 
Har pratat lite med Fia som har Izors pappa Aztro och med uppfödaren Åsa eftersom jag märkt att Izor tappat päls runt halsen. Det var som jag trodde, det är stryplänken som förstört hans päls. Förbannade halsband. Det var sista gången jag anväde det på honom, tråkigt nog. Så nu har jag lärt mig, ingen stryplänk på långhåriga hundar om man vill ha kvar pälsen!
 
Inte nog med det kom det en enorm regnskur alldeles precis, vattnet piskar mot fönsterrutorna. Så trist, hundarna och jag fick iallafall en trevlig dag igår.

Den där känslan

Nu kommer det ett inlägg som inte är ett dugg hundrelaterat. 
 
Jag känner bara att jag måste få skriva av mig. Många som läser min blogg vet kanske inte att jag inte har nå värst mycket kompisar, jag kan tyvärr inte gå ut offentligt med varför men jag har förlorat otroligt många vänner på så kort tid. Jag har en vän som betyder extra mycket för mig, en som jag är otroligt rädd om. Jag älskar henne av hela mitt hjärta och jag vill att alla ska få ha en sådan vän. En som accepterar den man är. Emma vet mina problem, hon vet att jag kan bli flyförbannad för ingenting eller böla ihop för att jag kanske bara tittar på något. Hon tycker inte att jag är konstig som många andra gör. Hon skäms inte över att gå med mig på stan när jag bär linne, hon klagar inte på hur jag är eller så. Hon får mig alltid glad, jag menar verkligen ALLTID. När vi bestämt träff och vi möts så kan jag inte hålla mig för ett leende. Jag blir alldeles varm i kroppen och kan vara mig själv til 100% när jag är med henne. 
 
Jag är så tacksam att jag fått äran att lära känna henne, hon betyder sjukt mycket för mig och jag skulle göra vad som helst för henne. Vad som helst för att få henne att må bra. 
 
Jag hoppas att ni också har någon som betyder lika mycket för er som Emma gör för mig. Att ni inte umgås med folk som det inte känns rätt att umgås med eller folk som inte får er att må bra trots att ni inte vågar att sätta stopp och säga ifrån. Jag har lärt mig så mycket av E och blivit så stark som person så jag vågar säga.
 
Idag är jag faktiskt glad att jag inte umgås med dem jag umgicks och kallade för vänner en gång i tiden, samtidigt som jag kan blicka tillbaka och tänka på dem och våra fina stunder då och då. 
 
Håll era käraste nära. Kram till er alla. ♥

Trädgårdsmys

Blev ingen trip till skogen idag, utan jag och hundarna har varit ute i trädgården större delen av dagen. Har fotat lite, ätit rönnbär och kört lite uppletande med Izor. Måste träna på att han inte släpper föremålet innan han kommit ända fram till mig. Någon som har några tips?
 
Här kommer förståss bilder från dagen. Blivit mycket bilder de senaste 2 dagarna här på bloggen. Men jag tycker att det gör så mycket mer att ha bilder i inläggen. Vad tycker ni?
 
Mer/mindre bilder? eller som det är ungefär? Det är trots allt ni som läser bloggen.
Hoppas att vädret är lika fint hos er som det är här i Söderala.
 
 

Sol sol sol

Det är kanonväder ute, hundarna har fått söka efter godis i bla en aktiveringsboll samt utspritt på gräset.
Har dammsugit hela nedervåningen och plockat, ska snart ta disken och funderar på om jag ska dra mig ut i skogen med hundarna. Kruxet är att jag inte vet "ingången" dit haha. Och risken finns att jag går vilse. Men jag kanske tar den risken iallafall. Vore jätte skönt att komma ut lite när skogen bara är på andra sidan vägen. 
 
Vädret är jätte fint, det är nästan helt klar himmel och solen lyser för fullt. Ännu är sommaren inte över.
Ikväll kommer Lisa och Klas hem efter deras semester, ska bli roligt att få höra om vad de gjort.
 
Är galet sugen på att köra agility men vet inte vart klubben ligger här i Söderhamn, så typiskt! Nåja, vovvarna blir nog glada av att rusa av sig i skogen. Fy f*n vad skitiga och blöta de kommer att bli!
 
 

Jätte konstigt väder

Ena stunden så spöregnar det och andra stunden har det lättat upp, så har det hållit på hela dagen. Nu är det jätte fint väder MEN det regnar så jag har ingen större lust att traska omkring utomhus.
 
Har klippt Millas klor, käkat en väldigt sen frukost och tittat på serier. Får se vad som hittas på här next. 
 
 
 

Rabiessmittad hund?

Nejdå, det är bara en knäpp Izor. 
 
 
 

Välkommen sol

Äntligen kom solen fram, efter 3 dagar med regn och åska behövdes det lite sol. Jäklar vad pigg jag blev helt plötsligt. Funderar på vad vi ska hitta på, det är säkert pissblött i skogen så jag chansar inte att gå dit nu. Men ett par gummistövlar kan jag dra på mig och gå ut på åkern och kasta boll. Låter inte som en jätte dum ide! Ska bara hitta en först.
 
Det har varit mycket blandade känslor nu på morgonen men ska inte tänka på det utan strunta i det helt och hållet. Nästa vecka ska vi ut i sökskogen och jag är taggad som sjutton.
 
Det mindre roliga är att skolan snart börjar och jag vet inte riktigt hur mitt upplägg blir iår. Jaja, hoppas att det löser sig. Nu ska jag klä på mig, mata odjuren som fick en sen sista måltid igår kväll och sen bege mig ut med dem. Tar med mig kameran utifall att jag skulle få för mig att fota. Vore lite roligare på bloggen då kanske?

Nu dammar vi av tjänstetäcket

Efter veckor av förfrågningar i olika grupper på facebook angående folk som tränar sök så skickade en kvinna ett pm till mig på facebook. 
 
De är ett gäng som tränat sök ihop ett bra tag och jag var väl välkommen. På söndag ska vi träna. Ska bli så attans roligt. Och det som är extra roligt är att Emma också är jätte taggad på söket och det är inte varje dag man ser en PK ute i sökskogen! 
 
Motivationen till att träna hund är tillbaka, jäklar vad jag är taggad. Ser så fram emot att komma ut i skogen och låta Izor göra det han tycker är så kul!
 
Gammal bild på prinsen när vi var ute i skogen och tränade.
 

Monstrerna attackerar

#tjej #monster #hundar #Tervueren


Videofy.me?

Fick en komentar på facebook att personen inte kunde se mina videos som jag laddar upp. Är det fler som har samma problem? 
 
---
 
Dagen då, det har bokstavligtalat ösregnat hela dagen, har inte ens velat släppa ut hundarna förutom vid snabbkiss, de var dygnblöta när de kom in så de har fått sitta inne fram tills nu. Men ingen av de har klagat, de har sovit och varit sjukt gosiga.
 
Vädret har som sagt inte varit på topp här i Söderala, det har åskat och blixtrat men tack och lov är det över nu. 
Ska se om jag hittar lite hundgodis och gömma i huset så att hundarna får någonting att pyssla med.
 
gamla bilder på monstret. ♥
 
 

Galen tervueren

#tervueren #belgiskvallhund


Landet

Vi kom fram för en timme sen och tog en taxi från stationen då vädret inte var så värst roligt att ta bussen i då man bör gå en bra bit på stora vägen. 
 
Har boat in mig, dvs kopplat in datorn haha. Konstigt nog känns det inte så ensamt, trodde det skulle kännas mer tomt i huset än vad det gör men icke. 
 
Hundarna ligger och sussar och ska snart bli utsläppta en snabbis på gården så kanske dem gör ifrån sig. Dumma jag glömde hundgodis, klicker och belöningsleksak hemma så vi får se om det blir någon träning. Kanske hittar lite godis i ett skåp. Klicker är inte hela världen men det är en stor fördel i träningen.
 
Jag har fått någon allergisk reaktion och fått utslag på benen, i ansiktet och på händerna. Tack och lov har det blivit bättre, det kliar inte lika mycket och svullnaderna har lagt sig. Ringer till rådgivningen imorgon om det blir värre. 
 
Ska se vad för skoj det är på Disney chanel. Tog med mig kameran så om det blir bra eller iallafall bättre väder än idag så går jag ut och fotar lite grann.

GRATTIS SAMBO

Världens bästa Emma som fyller 18
 

Ikväll slår vi på stort

kl 00.00 fyller min sambo, fru whatever Emma 18 år och det ska firas rejält. Hon ska minsann få en födelsedag hon inte kommer att glömma. Hoppa att vi kan göra det bästa för henne inatt! I jämförelse med min födelsedag som sög, haha. Men istället firade Cornelia och hennes supersnälla pojkvän Simon mig och den kvällen glömmer jag inte! 
 
Har ännu inte hittat någnting att ge henne, hon vill absolut inte ha någon present men vad är det för bullshit, klart att hon ska ha en present. Sitter och klurar på vad det skulle kunna bli. Jag vet att hon älskar färgen grönt. Och hon älskar i princip allt, åååh. Det är så svårt att köpa presenter till folk, jag menar det, det är skitsvårt. Har hellre lust att ge dem pengar så att de får köpa någonting själva som dom tycker om. Men nej, skärpning! Hade jag haft en skrivare hade jag gjort ett kollage. Hm, jag får klura på det här ett tag. 
 
Vaknade iallfall kl 8 imorse, vet inte vad det är med mig och min sömn. Jag låg i sängen och vred mig till kl 4 på morgonen och ändå vaknar jag så pass tidigt. Förr kunde jag sova hur länge som helst. Till kl 3 på eftermiddagarna. 
 
Är super rastlös så jag tänkte att jag ska städa rummet lite, har målat naglarna och kolla på vad jag ska ha för kläder ikväll. Känner inte alls för att klä upp mig så det blir nog jeanse, linne och doc's. 
 
Nä ska börja städa lite här nu innan jag går ut med djuret, han ligger och sussar så nöjt. Klon är jättefin som han skadade för några dagar sen. 
 
Imorgon tar vi tåget till Söderhamn och stannar där tills på tisdag då Lisa och Klas kommer hem då. Ska bli mysigt att komma ifrån stan lite. Och prinsen får springa hur han vill. ♥

Tennisbollar och filmmys

Tanken var att jag skulle gå med ett gäng på en promenad vid 4 tiden men jag var så hängig hela morgonen och förmiddagen så jag skippade den. Klev upp ur sängen vid 3 och mådde pyton. Gick ut och rastade Iz och han hittade såklart ännu en tennisboll, inte för att jag har någonting emot det men det vore intressant att veta vem det är som lämnar kvar bollarna.
 
Blev piggare när jag kom ut och pratade med en vän till mig på sms. Vi beslutade oss för att träffas eftersom båda inte hade någonting att göra. Så han kom hit till mig efter att jag hade duschat och fått i mig en redbull, därefter gick vi till Pauline och hämtade Pandora och tog med henne på en längre promenad samtidigt som John och jag lärde känna varandra bättre. När vi lämnat P gick vi hem till mig och tittade på film. Efter mycket om och men så valde jag film så det fick bli filmen Spun. För en gångs skull är det någon annan än jag som tycker att den filmen är bra! Ingen förstår sig på den. Sen fick han välja så vi såg Dumma mej. Det var inte länge sen jag såg den men skrattade iallafall nästan hela tiden. den är så söt den filmen.
 
Tyvärr fick inte Izor vara med i kalaset då John är pälsdjursallergiker och kände av allergin när han hade gosat med Iz, så han fick vara med pappa istället. Tydligen kunde Izor inte riktigt koppla av så vi måste träna mer på att Izor inte alltid får vara med, att det är okej att matte (jag i detta fallet) kanske har kompisar på rummet som inte tål hundar eller att det blir för trångt för hans egen skull.
 
Men jag ska inte ha så bråttom fram, ta det i lugn och ro. Allt i skallen måste få lugna ner sig. Blir kanske lite lydnadsträning imorgon. Känner att jag är pigg nog för det just nu iallafall. Han skadade en klo igår så det blir ingen cykling på ett tag tyvärr. 
 
Nu ska jag natta, ha det gott.

Walle och Izor

Här kommer bilder från gårddagen på Walle och Izor. 
 
 

Bättre sent än aldrig

Igår hade jag en helvetisk dag. Mådde otroligt dåligt ett tag men det blev bättre på eftermiddagen/natten. Tänker inte gå in på vad som har hänt, de som har mig på facebook vet mycket av det som hände. 
 
Har inte kunnat somna, jag legat och tittat på blixten som slog ner samtidigt som jag lyssnade på åskan och regnet. Vela bara springa ut och och dansa. Älskar regn, vissa dagar.
 
Vaknade vid 7 imorse med en hemsk magsmärta som ännu inte har gått över. Ska ta en alvedon och se om det hjälper, måste ju ut med Izor i vilket fall, hur ont jag än har.
 
Förhoppningsvis blir magen bättre så att jag kan följa med ett gäng och promenera med hundarna, jättenytigt för både mig och Izor. 
 
Här kommer det blder från Uppsala. Äntligen, haha.
 

Izor och får

För första gången får Izor träffa får på nära håll


Långpromenad

Var framme i Uppsala vid 11 tiden, träffade min syster och vi gick hem till henne där mamma var. Jag har inte sett glimten av henne sen 2010 så det var väldigt nervöst, men det gick bra. Izor var direkt fram och skulle hälsa innan hon hann titta på honom. 
 
Vi gick en mindre promenad och satte oss i en park med lite fika och fotograferade lite, bilderna kommer upp imorgon då jag inte hade planerat att sova över här i Uppsala. 
 
Efter foto/pratstuden gick vi hem, lämnade av lite saker och sen skulle vi gå på en liten promenad för att jag vela få bilder på Izor och mig i Uppsalas fina miljö. Det slutade med att vi gick en promenad i 8 timmar. Sprang på åkrar och fotade en hel del. 
 
Senare stötte vi på getter och jag tror att Izors vallinstingt slog på. Getterna följde efter honom och han såg på dem på ett speciellt sätt, och började sedan småskälla men han backade inte. Vet inte om det är så belgare vallar? han började sedan röra sig på ett helt annat sätt. Det var jätte häftigt att få se. 
 
Prinsen har sprungit lös med mig på åkrarna och fått vara en fri hund idag, Nu ligger han och sover och vi ska titta på film och mysa.
 
Just det! Idag har jag efter 4 år äntligen fått äta riktig kurdisk dolma. Smaken är obeskrivlig och det finns ingen annan än min mor som är bättre på att göra dolma. 
 
 
 
 

Morgonpigg

Vaknade halv 6 och har spelat sims fram tills nu. Ska ta och raka benen och välja ut vilka kläder jag ska ha på mig och packa ner det som ska med. Ska ringa och dubbelkolla med min syster om hon skulle ha min nya dator tillfälligt då den bara står och samlar damm just nu.
 
Händelsen får gårddagen har börjat lagt sig, inser nu hur idiotisk jag varit som jagt 2 år på den människan som såg mig som luft. Att man kan bli så fäst vid en människa och helt blind.
 
Var noga med vilka ni umgås med. Det är inte värt at hamna i samma sits som jag.
 
Nåja, tillbaka till mr Fluff. Han sover som en stock och jag har ite hjärta att väcka honom nu så att han får via upp sig inför resan till Uppsala. Nu måste jag springa in i duschen. 
 
Kommer bilder ikväll

Plocka skräp 4/8-13


Uppsala

Efter en hel del tråkigheter i mitt liv så har jag inte bloggat någonting mer idag. En vän som betydde otroligt mycket för mig sa upp kontakten efter 3 dagars ny vänskap efter 2 års uppehåll. Det hon sa till mig gjorde riktigt ont.
 
Nu har jag bestämt mig, jag borde inte umgås först och främst med folk som inte gillar hundar då det blir en störning för h*n. För tro mig bloggläsaren, jag tar med mig överallt. Sen måste jag stå på mig, bli starkare som person och umgås med bra människor. Jag som själv är en svag individ ska inte umgås med svaga.
 
Jag längtar så efter att få flytta till Malmö, herregud alltså. Vilken energi folket hade där, här i Gävle är alla deprimerade eller störda på något sätt (inte precis alla då)
 
Iz har varit min ängel i ett par timmar, jag tackar de högre makterna för att jag tröttade ut honom så rejält idag. Han har slickat bort mina tårar, lagt huvudet i mitt knä och tryckt sig till mig och jag har snorat ner hans vackra päls. 
 
Pratade med min syster i telefon och hon bestämde att jag skulle åka till Uppsala imorgon med Izor för att komma bort ifrån Gävle. Så kameran ska sättas på laddning och jag ska äta mat. Har inte ätit på 2 dagar, fy mig. Har haft för mycket att tänka på och ingen aptit.
 
Jag önskar och ber att det dyker upp trevliga människor som man kan lära känna och umgås med här i Gävle. Jag är en jätte snäll tjej men jag har ett temperament. Inte konstigt att jag har belgare? 
 
Om det är någon från Gävle som läser bloggen, tveka inte utan hör av er så kan vi träffas!

Vattenhund?

Izor ligger och sover djupt och jag är väldigt utmattad. Vi har hållit igång väldigt mycket de senaste dagarna.
Igår cyklade vi till ån så att han fick simma, idag tränade vi på att plocka upp skräp och sedan blev det lite boll lek. När vi kom in och Izor fick hämta andan igen drog jag på honom nomeselen och cyklade till Testeboån där Denise och Herkules väntade på oss. 
 
Izor sommade i ungefär 1,5-2 timmar och sen beslutade jag mig för att det fick räcka. Han skulle kunna simma ihjäl sig så länge han har någonting (speciellt en boll) som man kastar ut i vattnet.
 
 

Bloggen blir kvar!

Har bestämt mig nu, bloggen kmmer att vara kvar. 
Skulle bli riktigt tomt att göra saker och sedan inte få dela med mig av dem trots att statestiken inte är så värst hög men det spelar mig ingen roll.
 
Jag tänker så här, om kanske 2-3 år kollar jag tillbaka på bloggen och ser hur vi hr utvecklats. Hur både jag och Izor som individer utvecklats. Det skulle kännas så fel att radera 2 års minnen (23 feb är det 2 år sen bloggen skapades).
 
Så mina nära och kära, bloggen förblir helt enkelt kvar. Nu ska vi ut och träna, blir säkert en tripp till stranden/ån sen pga värmen. Hoppas bara att det inte är så värst mycket folk där.

Tidig morgon

Vaknade runt halv 6 imorse helt kallsvettig. Usch och fy vilket sätt att vakna på.   
Idag ser det ut att bli riktigt varmt ute så vi åker nog en sväng ner till stranden senare så att han får svalka sig. 
 
T'änkte ta med mig lite föremål ut och påbörja träningen att kasta skräp. Ska skära upp korv så att han får en extra gd belöning. Går bara ut på gräsmattan för nu har jag extremt ont i magen och ska försöka få i mig någonting, frågan är bara vad. Har sjukt svårt att äta saker på morgonen, det är betydligt lättare att dricka ex en smoothie..
 
Jag ska försöka filma träningen idag så får vi se hur det går. Det kommer nog gå priima! Izor är så taggad på att träna så att han han  håller på att spricka.
 
Izor för 1 år sen
Izor Idag
 
 

3/8-13 prinsen har kul


Blöt hund

Lite kassa mobilbilder från dagen så att ni har iallafall någonting fint att se på!


Tankefylld dag och nerskräpning

Idag har det varit en pissdag. Jag som tänkte gå till Em och fira hennes 20 års fest men så blev hon riktigt sjuk idag så att det blir ingenting av. 
Jag hoppas att det bara är någon lätt magsjuka eller så. 
 
Izor och jag cyklade ner till Ån och spenderade några timmar dag, han har blivit så duktig på att simma. Nu simmar han riktigt långa sträckor och inget plaskande i vattnet. Och så fort vi närmar oss ån så blir han alldeles till sig och vet vad som gäller.
 
Om jag blir piggare så ska jag utökna träningen pp att plocka upp ex en tändare och lägga det i en skål. Målet är att han ska hjälpa till att kasta skräp när vi är utomhus. 
 
Vi hundägare får höra så mycket om att våra hundar skiter ner samhället, att de bara problem osv. Därför har jag bestämt mig för att Iz och jag ska börja städa utomhus. Jag tror att han kommer att tycka det är kanonkul när han förstår vad som ska göras!
 

Ta bort bloggen?

Det är så många tankar som snurrar i huvudet nu. Det känns meningslöst att blogga, läsarna skultar att följa bloggen och ingen komenterar den. Visst känns det som om jag vore ett uppmärksamhetsfreak men det är lite ledsamt att lägga ner tid och dela med sig om vad som händer mitt och Izors liv.
 
Det är ingen ide att skriva om vad som händer i våran vardag längre. Det är tråkigt att säga men tja, det känns så.
 
Jag känner mig så utfryst av hundfolket fast de inte ens har sett mig i verkligheten. Har gång på gång kollat om det finns någon träningsgrupp i Gävle, jag vet att det finns folk som tränar ihop men ingen svarar. Jag vill göra saker med min hund men folk verkar inte vela ha någonting med mig eller min hund att göra.
 
Det skulle inte förvåna mig om det gick falska rykten om att jag har en livsfarlig hund heller. Men det skiter jag blanka f*n i. För min hund är så förbannat långt ifrån aggresiv.
 
Vet inte om jag slutar blogga nu mera. Det är helt upp till er.

Träning

 

Stadsfest och krogen

Igår träffade jag som sagt Emelie och de första 5-10 minutrarna var det lite stelt men sen släppte allt och det kändes så j*vla bra. Jag har min Em tillbaka, vi har suttit och diskuterat sånt som hände när kontakten sades upp och om hur livet har sett ut för oss båda.
 
Vi gjorde sånt som vi gjorde som när vi var 14, lekte i lekplatser, gungade, skrattade att vi tappade andan och betede oss som två pajaser, men det är liktsom vi. Vi är sånna. 
 
Vi gick omkring lite på stadsfesten innan vi gick hem till mig och förfestade, hon fick även träffa Izor som hon totalignorerade och Izor gjorde allt för att få hennes uppmärksamhet. Haha, min fina pojke. 
 
Efter att vi hade varit hos mig i någon timme eller två gick vi hem till Em, pantade flaskor och fick ihop 150 spänn, fortsatte förfesten och sedan gick vi ut. Vi drog till Harrys och dansade järnet. Jag har aldrig haft så roligt på krogen förut. Och det bästa av allt, jag kunde avstå cigaretter. Det kändes så j*vla skönt.
 
Vi lekte sedan i lekplatsen i bollan, och sen gick vi hem till Em och sov som två stockar. Klockan var drygt 5 på morgonen när vi kom hem. 
 
Idag har jag tränat Iz, shejpade in att han skulle plocka upp föremål, började med en leksak han tycker är superrolig och sen tänkte jag utmana honom lite. Tog fram en tändare och la på golvet och visst sjutton plockade han upp den med. Och han tyckte att det var roligt, det gjorde mig så himla glad. 
 
Senare gick pappa, jag och Izor till stan eftersom det är stadsfest och igår hittade jag ett linne som jag sååå gärna vela ha. Och eftersom jag har slutat röka så köpte pappa två stycken åt mig, han prutade ner priset till 150 kr. Söta pappa. 
 
Inte nog med det köpte han ett reteriverkoppel till Izor frivilligt! Han som tjatar på att ja har för mycket koppel och halsband till honom. Men han sa "Det här kopplet är i samma färg som hans päls ju"  
 
Inte nog med det så tyckte pappa inte så värst mycket om kättningsstrypet som kom med posten idag. Han tycker att det ser för brutalt ut. 
 
Nu ska jag hoppa in i duschen, terven är träna för kvällen och får ha torsdagsmys med pappsen och jag ska träffa Em! 
 
Förresten. Idag har jag varit rökfri i 1 vecka! 
 

RSS 2.0