Årets sista långpromenad i bilder

 

30 december

Varit ute med hundarna så dom har fått springa av sig ordentligt. Nu har båda vilat en bra stund så ska sätta igång och träna dom lite innan min tvättstugstid börjar. 
 
 

Lek och skoj

 

Hundarna

 

För kallt

IPO träningen blev inställd igår pga kylan. Det var riktigt kallt må jag säga. Frös trots dubbla tjockstrumpor och mina salmoon kängor. Aryah gnällde och stod och lyfte tass efter tass samtidigt som hon skakade. Ja, tur att träningen ställdes in. Hoppas på bättre väder till nästa träningstillfälle. 
 
Idag är det ruggigt kallt ute och vi har bara varit ute en snabbis för att kissa, vi får se om jag kanske tar med mig kameran och låter hundarna få leka på fotbollsplanen. Dom kanske inte tänker på kylan lika mycket då eftersom dom inte är speciellt stillastående. 
 
Fotade vovvarna lite inomhus och ska sätta mig och kolla igenom bilderna nu hade jag tänkt, har en himla huvudvärk som jag hoppas släpper snart. Blir nog en lugn dag för oss.
 
 

mallevalpen gillar snön

Har haft besök i 2 dagar, fått håret färgat och varit sminkmodell. Dvs inte så hundiga dagar. Vovvarna har fått sina promenader och fått springa lite lösa och leka i snön men inget mer. 
 
Aryah älskar snön lika mycket som Izor. Dom springer och har jätteroligt i snön. Jagar snöbollar och gräver i snön. Härlig syn att se. 
 
Idag var det droppen med vilandet. Det kliade i fingrarna på mig och hundarna var lagom understimulerade. Dom fick några träningspass var och sen har vi varit ute en del och dom har fått busa och härja. Nu ligger Aryah vid mig i soffan och Izor ligger i sim bia-bädd och äter ben.
 
Justja, har glömt bort att berätta att Izor blivit  sitt gamla vanliga jag igen. Min rara uppfödare tipsade mig om ett tillskott från Svenska djurapoteket som heter Kelp. Izor har ätit det i några dagar och han är så pigg och glad igen. Jag känner igen min vovve. Äntligen! ♡

IPO grupp

Nu äntligen. Efter månader av letande efter en grupp som tränar IPO har jag äntligen hittat en som jag tycker har bra vibbar. Aryah och jag åker till Sandviken på söndag och blir upphämtade av J för att sedan åka till klubben och träna. Det blir Aryahs första pass, tror inte det kommer bli några problem. Ser så fram emot det! Åh.

Vinterland

 

Dålig i magen

Allt julmums tyckte Aryahs mage inte om. Hon har varit jättedålig i magen hela dagen men har kokat ris och fisk som hon fått äta. Får se hur magen är om en stund. Förhoppningsvis bättre.
 
Vi har varit ute och promenerat och sedan har hundarna fått springa av sig på fotbollsplanen där snön låg orörd. De fick pulsa ordentligt och det är kanon. Izor behöver lyfta på benen mer så det är toppen med djupsnö. Aryah tyckte att snön var så rolig och for omkring som en raket. Hon stal även Izors boll vid några tillfällen och sprang omkring med. Kul hade dom iallafall. När vi kom in igen var dom kalla och trötta. Nu sussar Iz på golvet och lilla A på soffan. Bilder kommer.

julen

Gårdagen var en riktigt trevlig dag. När jag och  min syster vaknade började vi med matlagning och  städning. Kokade risgrynsgröt medan M fixade den veganska julskinkan. Varför vi köpte en vegansk skinka är för att jag är vegan och inte äter någonting från djur. Det fanns såklart vanlig skinka på bordet till dom andra. Aryah var i himmelriket och försökte vid flera tillfällen stjäla julmat så vi fick vara på henne hela tiden. Hpn är snabb som en vessla den där mallen.
 
Det var Aryahs första jul och hon var så trött på kvällen. Det tar på krafterna att leka med alla  och försöka stjäla mat. Och självklart fick hundarna lite julklappar dom också. Izor fick en hjärtformad namnbricka i "guld" av mamma och av min lillebror fick han 3 tuggben.
 
Aryah fick ett rött hurtta koppel av mig, 3 stycken  tuggben av brorsan och sen fick båda vovvarna en torkad oxstrupe av Cornelia som dom älskade!
 
Vi har fått ordentligt med snö här och Aryah och Izor  tycker att det är så kul. Dom springer och leker i snön. Är väldigt glad faktiskt att vi fått snö. Då hundarna inte alls blir leriga och skitiga efter promenaderna. 
 
 
 
 

Kvällsfotografering

 

Lång dag

Gårdagen spenderades med Cornelia och fy sjutton vad roligt vi hade det. Vi tjattrade, drack kaffe och åt bullar innan vi beslutade oss för att börja bada hundarna. Den här gången hade C med sig två olika schampoon från Espree som vi fick testa. Det ena var ett schampoo för alla pälstyper och som luktade melon. Vi blandade det tillsammans med Espree fällschampoo, jag tänkte väl att Izor redan fällt klart då han är så lite pälsad nu men oj så fel jag hade. När han vart fönad så rasade det gammal päls och det gör det fortfarande. Även Aryah blev badad med samma blandning och ojoj vad dom fäller. Nu vill jag inte bjuda hem någon då det är så mycket hundhår överallt. Förhoppningsvis har dom fällt klart till jul. Ska ta en sväng om med dammsugaren och få lite rent här. 
 
 

Sanningen bakom den perfekta bilden

 

Lek och spring på i14

Igår bestämde jag och L att vi skulle åka till i14 med hundarna så dom fick springa av sig. Aryah och Kepler sprang som två dårar medan Izor hellre höll sig vid oss. Han är inte så mycket för att leka med andra hundar utan tycker att det räcker med Aryah. Vi var väl ute i 1 timme och gick i ojämn terräng så hundarna verkligen fick lyfta på benen. Efter det åkte vi till hundplejset så att Izor fick vibba. Den här gången var han väldigt pipig på plats. Det är första gången han pipit när vi varit där, troligtvis var han bara kissnödig (och visst hade jag rätt). 
 
När vi kom hem så var hundarna trötta och la sig till rätta. slökollade på tv och tog det lugnt. Idag har vi inte gjort något speciellt, ska ut med Kepler en sväng och Cornelia och Walle kommer hit så snart hon är klar i stallet. Funderar på om vi ska göra en till sats knäck, Det är ju så gott!

Julfina

Nu till julen tycker jag att hundarna även ska få bli lite julfina och min vän Cornelia också. Så imorgon kommer hon hit med sin schäfer Walle och alla hundarna ska badas, det kan behövas efter alla leriga promenader. Tack och lov är både Walle och Izor lätta att bada. De accepterar att bli badade medan pirayan Aryah inte tycker det är särskilt roligt. Sen ska tassarna på Izor trimmas och han ska få en ordentlig genomborstning. Har dessvärre ingen balsamspray kvar så det är någonting som måste införskaffas. 
 
Alla julklappar är köpta och inslagna. Dock inga under granen än då fröken A skulle roa sig med att öppna paketen. Nu är det bara julmaten som ska handlas och det gör vi till veckan. Idag fick vi snö dessutom, det är vitt utanför mitt fönster. Kanske får vi en vit jul endå. 
 
 

Solen tittade förbi

 
 

Lekt med den nya kameran

 

Vi tar det lugnt idag

Idag så tar vi det lugnt. Är snorig, hes och har nästan tappat rösten. Vilket är väldigt synd då jag vill ut och träna. 
Nåja, jag får ta och träna vovvarna inomhus och försöka att använda rösten så lite som möjligt Sitter här med en kopp te och hoppas på att bli bättre. Min kropp hänger inte med idag heller, har extrem värk sen Stockholm då jag bar alldeles för tungt. 
 
M kom hit en sväng och vi pratade om kameror såklart och han visade mig olika inställningar och förklarade lite för mig hur kameran fungerar. Jisses, det kommer ta lång tid att lära sig den här kameran. Men det ser jag fram emot. Ska sätta mig ner och läsa lite nu hade jag tänkt. 
 
Fick väldigt god respons på mina bilder jag tog på mässan och det glädjer mig väldigt mycket. Jag kommer nog börja åka på hundutställningar/mässor och fotografera, så får ägaren köpa bilderna för en liten slant om den vill. 
 
Nu ligger vovvarna och tuggar på ben och innan jag sätter mig ner för att läsa ska jag rensa lite på koppelkrokarna i hallen som är överfullt med halsband och koppel som knappt används. Det ser fult och stökigt ut när det är för mycket så det jag inte använder åker ner i en låda i garderoben. 
 

Ny kamera

Efter 9 års fotograferande med min Canon EOS 400D var det dags att införskaffa en ny kamera. Det blev en Nikon d300s och jag är kanon nöjd med den. Den är skön att hålla i, tar fina bilder och har massvis med funktioner som inte alls fanns på min 400D. 
 
Ska försöka sälja den andra kameran, eller så får min syster den så hon har någonting att lattja med. 
 

Stora Stockholm i bilder

 

Pentax F80mmF4.7-200mmF5.6

Säljer mitt Pentax zoom objektiv då jag inte längre äger någon Pentax.
Objektivet är i nyskick. Använd ett fåtal gånger.
Pentax F80mmF4.7-200mmF5.6
 

Belgarbus

 

Stora Stockholm imorgon

Imorgon far vi, kl 8.00 åker bussen till Stockholm där jag och Cornelia kommer spendera dagen. Det kommer att bli en hel del fotograferande och shoppning. Kommer säkert att vara helt slut imorgon och inte orka blogga då, men bilder från mässan kommer! Får se om jag lyckas ta mig fram och fota alla fina hundar i monterna. 
 
Har en tvätt på torkning och ska snart ta ut Aryah så hon får pinka av sig och sen blir det lite träning för dom båda. Senare ikväll kommer Cornelia hit och sover över så hon slipper stressa till stan imorgon bitti. Gissa om två hundar kommer bli överlyckliga när C kommer hit. Dom avgudar henne båda två. Hoppas att hon får sova ifred. Aryah vet nämligen konsten att hålla folk vakna. Jag har lärt mig strunta i det men andra, dom faller för henne. Tokmalle.
 
 

Aryah

 

Izor

 

Inte mycket som hänt

Då jag var sängliggandes hela dagen igår, fick hundarna ta det lugnt. Hosta, halsont och feber. Inte speciellt roligt men vi tog oss ut på några leriga promenader. Aryah är den mest rastlösa här hemma så ska försöka trötta ut dom lite och sen senare idag åka till City gross och handla. 
 
Ute är det riktigt äckligt väder, blött, lerigt och skitigt. Jag vet inte hur många gånger jag nästan trampat i hundskit. Vet folk verkligen inte bättre, ska det vara så svårt att plocka upp efter sin hund? Jag var till den stora rastgården och gick därifrån lika fort. Trots att det var bajspåsar upphängda i staketet så såg jag enormt mycket hundskit ligga på gräsmattan.
 
Det är jätte tråkigt att det ska vara så här, att folk inte tar reda på efter sina hundar. Det gör att vi till slut inte kommer att ha några rastgårdar att släppa våra hundar i då ingen vill plocka upp efter hunden. 
Jag har alltid 3-4 påsar på mig när jag går ut med mina. Vill inte stå där utan påse när min hund gör nummer två. 
 
 

Izor och Aryah

 

Ute i skogen

Idag for vi iväg till skogen en sväng och jag passade på att inviga min lånekamera som jag ska ha med mig på Stora Stockholm. Kände att jag behövde bekanta mig med den så det blev lite bilder i skogen. Är supernöjd med kameran och tror att jag kommer få riktigt fina bilder på mässan bara jag lär mig kameran tills dess.
 
 

utveckling

Nathalie hämtade upp oss igår och vi åkte till industriområdet vi skulle tillbringa dagen på. Framme vid grindarna för att bli insläppta mötte vi Emma pch Bella.
 
Dagen började med att vi vallade av områderna och sedan lite hundmötesträning. Det gick kanonbra. Jag var lugn och sansad och Aryah var sitt vanliga ja. Hon brydde sig inte speciellt mycket om de andra hundarna. Efter det satte vi in hundarna i bilarna för att prata om dagen. Och jag som varken har körkort eller bil fick lov att ha Aryah lös i N's bil. Eller lös och lös. Knöt fast hennes koppel. Var så jäkla rädd att hon skulle förstöra inredningen i bilen. Hon har nämligen aldrig blivit lämnad i en bil förut. Inte nog med det satt Nathalies 3 hundar bak i bilen. Tack och lov störde hon inte dom hundarna. 
 
Vi blev indelade i 2 grupper och började träna. Aryah var först ut, 2 figuranter låg gömda i ena lokalen. Hon fattade inte riktigt vad hon skulle leta efter men hon sökte av området fint. Hon är inte alls speciellt beroende av mig i såna lägen. Utan hon stack iväg långt från mig och sökte. När hon hittade första figgen fick hon kampa gärnet. När hon hittade andra figgen blev hon överraskas och hoppade till innan hon såg att figgen hade en kampleksak och ojoj så kul det var då. Precis innam hon hittade figgen började hon skallmarkera och det är inget vi tränat på. Fick då höra av ena träningsledaren att hon är en naturlig skallmarkör och att det är det vi ska ha i söket. 
 
Sedan spenderade hon rätt lång tid i bilen medan jag figgade åt en boxer och en flatte. Därefter fikade vi och sen körde vi igen.
 
Vi bytte lokal och så släppte jag Aryah. Nu var hon riktigt taggad och sökte av stället. Hon hittade figuranterna mycket snabbare den här gången och kampade gärnet med dom.
 
Fick sån god kritik av träningsledaren.  Hon var väldigt fascinerad över att Aryah var så lugn och samlad i söket. Hon var inte alls som de mallar hon tränat med tidigare.  Aryah har inte lätt för att gå upp i stress. Hon blir taggad och väldigt het vid träning, men har en otroligt bra "coola ner sig" knapp. Hon blir inte stissig eller så. Hon vet när hon ska koppla av. Behöver inte vara så värst övertydlig med henne utan hon vet vad som gäller.
 
I fikarummet pratade vi om utbildningen.  Och Aryah kommer att utbildas till räddningshund om hon klarar inträdesprovet. Vilket varken jag eller kursledarna tror är något problem. Nu håller vi tummarna hårt för att hon blir friröntgad då det är ett krav. Vilket jag inte heller tror är något att oroa sig för. 
 
Nu ska jag plugga gärnet för att få körkort då det kommer att behövas! 
 
 

räddningsträning

Igår vilade vi upp oss så vi hade en riktig slappkväll men lite aktiveringsleksaker och spelidag ska Aryah och jag iväg på räddningsträning. Det ska bli så roligt. Sist hade vi jättekul. Tar inte med mig kameram men ska försöka ta lite bildee med mobilen och förhoppningsvisr det någon där som fotograferar lite!
 
Ska strax kliva upp och göra mig iordning. Möter Emma vid träningsplatsen och får skjuts av Nathalie dit.
 
 

vi tar det lugnt ikväll

Hundarna är trötta och har sovit sen vi kommit hem. Förhoppningsvis håller det sig hela kvällen så att vi kan göra en tidig kväll.  Känner mig inte riktigt okej så jag ska se om jag har någon mysig film att titta på och släcka ner här hemma.
 
Har inte blivit något pysslande idag. Har gjort en massa annat istället. Ibland behöver man ha slödagar. Imorgon ska vovvarna få ett varsitt spår och så ska vi gå en sväng i naturreservatet. Det var länge sen nu! Skönt för dom att få springa av sig lite i skogen.
 
 

får vi någon snö till jul?

Idag är det toppenväder ute. Inte för kallt,  solen skiner och det är klar och blå himmel. Frågan är om vi får någon snö till jul? Det är 20 dagar kvar till julafton så vi får se.
 
Ligger i soffan med Ari och tittar på Miami Ink. Har storstädat lägenheten och skurat golven så nu är det rent och fint här hemma.
 
Ska ta och träna vovvarna lite om en stund. Blir apportbocksträning för A och städning för Izor. Har filmat när vi tränar men videofyme bara krånglar så har lagt det åt sidan. Orkar inte lägga energi på det nu när det finns annat roligt att ha i tankarna.
 
 

pepparkaks kaos

Gårdagen var mysig. På förmiddagen fick hundarna ett varsitt träningspass och tänka sig. Aryah låg och var passiv medan jagtränade Izor!  Visst fick jag säga åt henne att lägga sig några gånger men hon lyssnade fullt ut. Är otroligt stolt över hur hon har utvecklats. Förr fick jag ha henne i ett annat rum när Izor och jag tränade men knappt då gick det då hon skällde och hoppade på grinden som var stängd. Men nu så låg hon fint bredvid mig medan Iz och jag tränade
Eftersom jag har sån dålig fantasi så visste jag inte vad vi skulle träna. Nöta på gamla saker hade jag ingen stärre lust med. Så vi började öva på att "städa". Det går ut på att han ska plocka upp föremål på golvet eller där jag lagt ut dom och sedan ska han lägga dom i en låda. Vi kom så långt att 3 färemål hamnade i lådan.  Sen var han helt slut i huvudet. Det räckte gott och väl. Nu ska vi jobba vidare på det här så jag slipper peka och vara så extremt tydlig och visa vad han ska göra. Izor är en klok hund, han är otroligt lättlärd, men nu när vi inte tränat så mycket på sistonde behöver jag mjukstarta honom.
 
Sen var det den där lilla pirayans tur. Vi tränade med apportbocken och vilka framsteg! Har fått tips pch råd på hur jag ska gå vidare med apportbocken av folk på facebook, så det ska vi pröva idag. Hon tar apporten fint pch håller den i några sekunder. Men! Sen släpper hon. Så jag ska vara lite retsam mot henne och pilla på apporten medan hon har den i munnen och släpper hon så blir hon utan godis. Även Aryah är en otroligt smart pch lättlärd hund. Åh dom är så roliga att träna med!
 
Vi testade även på liggmarkering men det gick åt skogen. A har börjat plocka upp föremålet jag lagt ut som hon ska markera. Förstår att det är förvirrande för henne. Vi lärde in apportbocken på samma sätt bara det att hon skulle lyfta apporten och markera kronan. Näja, vi får börja om där. Ibland är det lite klurigt med shejping.
 
På tal om annat. Senare på dagen kom Cornelia och Walle hit och vi lagade mat (sojakorv med ketchup)  haha. Sen tog vi en promenad med hundarna innan vi satte igång och bakade. Vi hade stökat ner i köket nå otroligt och fick 5 fina pepparkakor för allt slit. Haha. Men kul hade vi! 
 
Vi fick även glädjande besked, vi åker till Stora Stockholm på lördagen och är där hela dagen och i januari har vi lyckats få låna en bil så att vi kommer iväg till lydnadslägret vi ska till. Saker börjar falla på plats och vi har turen på vår sida. Äntligen.
 

Sandtaget 2/12

 

Izor och Aryah

 

3 december

Ligger i sängen och dom fyrbenta på golvet vid mig. Har ingen lust att kliva upp trots att jag varot vaken i 1,5 timme. Har värk i hela kroppen så jag hoppss att lite vila kan hjälpa. 
 
Hundarna har varit riktigt duktiga de senaste dagarna. Igår kom det fram en kvinna med sin golden till hundrastgården när vi besökte den. Hann inte springa fram till griden innan Izor var där. Jag inbillade mig att det skulle bli ett himla liv. Men vet ni vad? Han luktade på hunden genom grinden pch satte sig ner sen
 Jag blev chockad.  Izor, sitter lugnt?? Ja tänka sig att det gjorde han. Vilka enorma framsteg. Fy sjutton vad jag är stolt över min fina räv. 
 
I förrgår kom Wictoria hit och vi bakade lussebullar för en hel armé.  Nu har vi bullar till julen sä vi behöver inte oroa oss för det, om inte jag smygäter upp dom.
 
Tränade lite med hundarna igår pch har börjat sätta kommando på Backa och det tar sig. Hon börjar förknippa ordet med att backa.  Tränade även lite liggmarkering men det gick åt skogen. Hpn plockade upp enkronan och kom fram till mig istället för att markera den. Himla knasigt. Fast ioförsig så är det inte så konstigt eftersom jag på stan samma sätt lärt henne att plocka upp apportbocken.  Får gå tillbaka några steg och börja om med liggmarkeringen.
 
 
 

Bakardag

Gårdagen var mysig med glögg, pepparkakor och tända ljus.
Inte hänt mycket på hundfronten, vi har legat i ide en stund men vi är snart tillbaka. Finslipar Backa med Aryah och har börjat lägga kommando på det nu.Izor vet jag inte vad jag ska lära helt ärligt. Jag har ingen fantasi alls. 
 
Idag ska det bakas här hemma, W kommer över och det ser vi fram emot. Jag ska se om jag kan åka och fysträna vovvarna en sväng innan så de är lite tömda på energi. Men vi tar en sak i taget.
 
Rätt dött på bloggfronten, ber om ursäkt. Ska försöka bli bättre på det!
 

RSS 2.0