Dagen

Inatt mådde jag inte så bra men det är över helt nu. La mig på golvet och gosade med Izor en stund innan jag bestämde mig för att börja titta på en serie som jag laddat ner. Blev genast mycket gladare och somnade runt 3- halvt 4 tiden. 
 
Idag vaknade jag vi 5 tiden, suck. Sen jag slutade röka så sover jag jätte dåligt. Nåja. Har inte gjort någonting speciellt, har hunnit sätta ut fler annonser på facebook på saker som jag säljer. Har redan sålt en hurtta sele som ska läggas på brevlådan idag. 
 
Ska troligtvis en sväng på stan och sen blir det nog skogen med terveluringen.så att han får springa av sig. 
 
För att inlägget inte ska bli så tomt bjuder jag på en bild Pandora.
 

Saknad

Fy vad jag saknar dom här tiderna, vännerna jag hade och allt vi gjorde ihop.
Jag är väldigt glad att jag lärt känna nya människor som betyder väldigt mycket för mig. Det är nog "tack vare" att de sa upp vänskapen som gjorde att jag faktist funnit ex Carla. Världens goaste tjej, och Olivia. Har träffat henne 2 gånger men jag gillar henne starkt. Och de i klassen! Men hur mycket jag än älskar mina vänner så kommer jag aldrig glömma E, E & J. 
 
Okej, nu blev det ett rörigt depp inlägg. Livar upp det med en bild på min sötnos som ligger varmast om hjärtat. 
Bilden är tagen på prinsen när vi var på hundfestivalen.
 

Internetshoppning

Nu tror ni säker att jag har klickat hem allt möjligt med tanke på rubriken. 
Har köpt en stryplänk åt Izor. En vanlig strypkedja fastnar i hans päls och dressyrlänken stryper i princip honom om han har dragit ett tag och sedan går någorlunda fint då det fastnar ordentligt i pälsen. (nackdelen med tervpäls)
 
Bilden är lånad från google
 

Storm

Vi kom hem för en liten stund sen, har torkat och stretchat Izor och nu får han vänta någon timme innan han får mat. Just nu ligger han i min säng och tittar på mig med halvöppna ögon, ser ut som att han kommer att däcka när som helst. Men jag tvekar att han skulle säga nej till ännu en 6 km runda. Den här killen har energi! Han behöver bara ladda batterierna i några minuter haha. Men eftersom vi inte har cyklat så värst mycket på ett tag så fick 6 km med uppförsbackar räcka. 
 
Vi cyklade vid näringen, runt vattenverket, förbi travet, rusta, willys, station och sen hem. Jag pushade Izor och peppade honom hela tiden och fick honom att ta i för kung och fosterland. J*vlar vad han blev taggad när jag pushade honom. Öronhållningen blev helt annorlunda och han drog på ordentligt, det var inte som våra andra cykelturer utan nu fick man hålla i sig för nu var det en helt annan kraft och energi i dragandet.
 
Mot slutet började han galoppera vid min sida men jag fick honom tillslut att dra lite till. Tack och lov hann vi in innan den värsta stormen.
 
Tanken var att pappa skulle följa med men hela han blev dygnsur vid stationen så han vände. haha. Mina mjukisar är blytunga, skorna blöta men jag tackar den som har uppfinnit regnkläder! Tog bara på mig regnjackan dum som jag är men strunt samma. 
 
Svensk sommar består i stort sätt bara utav av regn och inte ska man bara sitta inne då, ut med er! Ta en powerwalk med hunden (eller utan om ni inte har hund) eller gör som jag. Cykla! Ni anar inte hur skönt det var trots att jag knappt såg vägen då vattnet piskade mig i ögonen. Jag tänker iallafall ta vara på dagarna, spelar ingen roll om det regnar eller inte. Kram på er!
 
 

Cykelrunda

Nu var det ett tag sedan vi cyklade så jag tänkte dra iväg på en tur med mr fluff. 
Tänkte mig att vi cyklar till Stigslund fram och tillbaka, det blir en bra bit men då behöver jag inte tänka på den fysiska motionen på ett tag. Pappa bara tittade på mig med stora ögon och tänkte "hell no" haha. 
 
Men envis som jag är, kanske terven blir trött efter turen? Det blri nog lite kämpigare för honom att springa nu när det både blåser och regnar. 
 
Uppdaterar sen om hur det gick!

Sök

Har kört lite sök med Izor och ska fortsätta senare. Han hittade alla föremål men fick lite hjälp i slutet då han kom av sig och kom springandes med sin råtta istället. 
 
Det regnar ute och för en gångs skull tycker jag att det är riktigt mysigt. vi får se hur långvarigt det blir. Verkar som att det kommer sluta när som helst. 
 
Har sån jäkla stor lust att åka till skogen och köra sök nu i veckan, ska se om någon annan vill följa med. Tänker inte knyta fast Izor i skogen utan uppsikt. Man vet aldrig liktsom.
 
Jag vaknade iallafall halv 5 imorse, och somnade om vid 8. Vaknade halv 12 och är jätte seg i skallen. Tanken var att Iz och jag skulle ut och kasta boll men gräset men jag har inte haft någon ork till det föränn för en timme sen, men beslutade mig för att trötta ut skallen på honom först. Kan ta en cykeltur med honom sen eller sen eller så får han nöja sig med vanliga promenader idag. 
 
Nu ligger mr fluff totaldäckad på golvet, söket tog verkligen på krafterna. Det var månader sen vi körde det, och det var ett år sen vi körde det mer seriöst och ute i skogen!

Vallshage

Margareta och jag åkte till Vallshage där Izor får gå lite som han vela en stund innan vi åkte till en mack och köpte glass. När Izor och jag kom hem tränade vi lite och nu ligger gossen och vilar sig.
 
Jag känner mig otroligt seg idag, vet inte vad det kan bero på. Vi får se om jag har ork nog att ta mig till ån för att låta Iz bada lite. Blir om någon/några timmar isånnafall för nu ska jag slå på en film och äta lite onyttigheter.

Äventyr

Ska träffa Margareta (min kontaktperson) kl 13.00, vi ska ut på lite äventyr. Jag behöver inte skriva det ens men självklart följer Izor med. Dels för att jag inte tänker åka utan honom och för att Margareta ska få lära känna fluffet.
 
Ska troligtvis med systemkameran så att jag kan fota lite, vart vi ska är ännu oklart!
Dricker just nu en energidryck för att piggna till lite grann trots att jag har varit vaken sedan halv 10. 
 

Brist på lek kompisar

Tog med mig kameran ut när Iz fick springa av sig lite i rastgården. Fy sjutton vad tråkigt det är när han inte har speciellt många lekkompisar längre. Lilla Bella får han inte leka med då han är på tok för stor, damatinern Herkules och Izor verkar ha vant sig vid varann så mycket att de inte bryr sig om varandra när de är lösa ihop. Arach leker han med men det är sällan, hans amstaff kompis har flyttat och tervtikarna leker aboslut inte med honom. Hans promenadkompisar verkar inte ha något större intresse att leka de heller. 
 
Saknar Malmö, åh fina Yippo och Izor fann varann direkt. De lekte så fint ihop och var inte för på varandra alls. Inte nog med det så har han såklart Misti där som alltid är redo för bus!
 
 

Statistiken

Jäklar vad den har sjukit de senaste dagarna, men jag förstår det. inte roligt att kolla in en blogg där det inte händer någonting. idag har jag varit rökfri i 4 dagar, det känns toppen samtidigt som det känns hemskt. jag får abstinensbesvär då och då och börjar skaka samt svettas men det går över.
 
Iz och jag har gått en långpromenad i värmen och sedan tränat lite position inomhus. Snacka om att vara övertaggad. Men han slarvar inte, han är kanonrolig att jobba med och han får mig att tänka på annat. 
 
Ska träna lite till innan jag lägger mig för kvällen, blir kanske lite trickträning då istället, vi får se! 

Hundbad, åska och film

Träffade Denise vid 3 tiden och vi gick till Testeboån i hettan. Hundarna svalkade av sig rejält och simmade som aldrig förr. Izor blir säkrare och säkrare i simningen, han simmar på kanonfint utan att plaska med framtassarna som han gjorde i början. men lite bångstyrig har han varit idag, han kom inte när jag bad honom komma till mig med bollen, han som alltid brukar komma som ett raketskott när vi badar.
 
kan bero på värmen och att vi inte har gjort någonting speciellt på ett bra tag.
Imorgon ska Pandora hem, det kommer att bli tomt men samtidigt bra. Nu ska jag försöka jobba mer med Izor, trötta ut honom fysiskt och psykiskt varje dag. Trots att nikotinsuget får mig att explodera. 
 
Som det ser ut just nu vill jag bara ha Iz att tänka på, han går mig på nerverna så det räcker och blir över.
Här kommer iallafall lite bilder på vovvarna. Det är jäkligt trist att bada på samma ställe varje gång men det finns inga andra hundvänliga bad i Gävle! supertrist.
 
 

Sluta röka

Rubriken säger väl allt. Jag har nu varit rökfri i 2 dagar. Jag gråter, svettas, skakar, är yr och mår allmänt dåligt. Är sjukt deprimerad och gråter för minsta lilla så det kommer bli dåligt med uppdatering här på bloggen tills jag mår bättre.
 
Iallafall, hämtade Pandora imorse och gick med hundarna en sväng innan jag nästan kollapsade utomhus. Har legat inomhus och tittat på film hela dagen tills klockan var halv 9 på kvällen då Denise lyckades övertala mig att lyfta på arslet och åka till hemlingby för att bada. Inte för att jag var så värst road men det fick ilskan jag hade i kroppen att rinna av.
 
Imorgon ska vi till ån så hundarna får bada och härja. Jag tycker så fruktansvärt synd om Izor som är så j*vla snäll mot mig och är så gosig samtidigt som han har myror i ballan. Det märks utomhus hur understimulerad han är, så imorgon blir det träning. Jag struntar fullständigt i hur  jag mår. Hunden måste få använda hjärnan!
 
Har ni några tips på enkla hjärnövningar som lätt tröttar ut hunden så skriv på snälla. Jag har inte tålamod att träna honom just nu. Så han blir lidande, det är inte rättvist.
 
Idag har han fått pyssla med aktiveringsbollen en stund. Måste införskaffa mig någonting mer som aktiverar hjärnan. Han kan den där aktiveringskuben utantill känns det som fast han får jobba för godisarna.
 
Pandora nöjer sig med promenader tack och lov. När hon har åkt hem så ska jag ta mig i kragen och träna regelbundet med Iz, han har hamnat sååå på sidan. Min fina bästa vän. Att jag bara tänkt på mig de senaste dagarna får mig att gråta, han är det finaste jag har och förtjänar att må som bäst.
 
Det blev ett luddigt inlägg, men jag tänkte bara säga att vi lever. Ha det gött!

Vila

Stackars Iz har fått ta det riktigt lugnt de senaste dagarna, jag har mått pyton men igår lyckades Wictoria få med mig ut. Vi gick till All star och såg Medina. Efter det gick vi hem och sov, idag har jag varit på ett möte och sen vridit och vänt mig i sängen på grund utav magsmärtor. Misstänker att det är min nyaste medicin som spökar i kroppen. Är helt skakis i kroppen och i händerna.
 
Pappa och Iz är ute, jag känner mig lat och dum. Det är trots allt min hund och jag känne mig så dum att pappa har rastat Izor hela dagen idag. Jag har haft så förbannat ont och jag tror att Iz har förstått det. Han har legat och myst med mig hela dagen. 
 
Imorgon kommer Pandora hit och stannar här över helgen, ska dra till ån med dem om vädret är fint och om min mage blir bättre. Ska även dra ut till klubben någon dag framöver och träna lite. Det var ett bra tag sen nu!
 
Blir lite inomhus övningar senare, nu ska jag krypa ner i sängen och glo på någon kass film med min håriga vän!

Hemlingby

Pauline och jag träffades kl 11 och tog bussen till hemlingby köpcentrum och därefter en taxi till hemlingby stugan då P har problem med sin höft.

När vi kom dit gick vi i skogen, grillade och hade det bra. Sånt här ska vi göra oftare. 

Vi promenerade ner till plantagen och tog bussen hem till P och drack kaffe. Iz och jag kom hem för drygt 1,5 timmar sen. Han har käkat och jag ska strax hoppa in i duschen.
 
 
 

Skillnad!

 
Det skiljer 1 år och 1 månad mellan bilderna. Jisses vad Izor har tvecklats.
Iofs var han nyopererad på den vänstra bilden så det är lite smått orättvist. 
Men det är roligt att blicka tillbaka och jämföra bilder på hur han såg ut när han var yngre och i dagsläget.
Han har först och främst fått tillbaka pälsen, gått upp i vikt och byggt finfina muskler. Det syns klart och tydligt.
Den vänstra bilden är lite orättvis då färgerna är kassa men han har iallafall blivit mycket rödare, fått mera man och mörkare svans. 
 
Nu ska jag kolla klart på en film och sen försöka sova lite, 

Pandora

Izor och jag kom hem för drygt 1 timme sen. Vi har varit hemma hos Pauline sen klockan 8 och pratat om allt möjligt. Till saken nu. Pandora har flyttat tillbaka till Pauline som var hennes första ägare.Vi disskuterade hit och dit och har kommit fram till att jag numera är "delägare" till Pandora. Hon kommer att stå på Pauline men hon är lika mycket min som P's. 
 
Vi ska göra upp ett schema på hur vi ska få ner henne i hullet samt bygga muskler. Det blir mindre mat och mer motion. Nu när det är sommar kan hon simma hur mycket som helst.
 
Imorgon ska P och jag gå i Hemlingby med hundarna och grilla, det kommer att bli supermysigt.
Nu ska jag sova för kvällen. har tagit mina mediciner så förhoppningsvis blir jag snart trött, ser såå fram emot morgondagen!
 
Min och P's vackra hund. ♥
 

Patrik Karlsson och SBCH Vandalens Kulan

den 20/7 träffade vi Patrik Karlsson och hans Malinois tik Vandalens Kulan som är världens bästa belgartik inom IPO. Här kommer en hel del bilder.
 
Carla fick pröva att hålla i ärmen samt en till kille i publiken. Jag var fullt upptagen med att fotografera
 
 
 
 

Izor och Inca

 

Ensamhet

Jag har inte ens varit hemma i 1 dygn och känner mig så fruktanvärt ensam. Avskyr Gävle och har planer på att flytta ner till Malmö. Hundfolket där är så öppna, trevliga och roliga att umgås med. 
 
Jag måste medge att jag inte riktigt har några vänner som tränar hund här. Det är deprimerande. Jag vet att det finns folk som tränar hund, jag har satt ut "annonser" på facebook ang träningskompisar men det är ingen som nappar. Folket här verkar vara så j*vla instängda i sin egna värld och inte öppna för att ta emot nya människor att lära känna.
 
Tja, det känns surt. Önskar att folk var mer öppna och mer välkomnande. Jag vill inte bara ses för att träna hund. Absolut inte. Jag vill ses för att lära känna ägaren, kanske låta hundarna leka ihop, prata och umgås. 
 
När jag var nere i Malmö träffade jag Olivia som jag skrivit med på nätet i ett par år, hon är helt fantastisk. Vi tränade faktiskt inte hund en enda gång när jag var i Malmö utan vi lärde känna varandra mer och hade det roligt. Det är så jag tycker att Gävle folket borde vara, mer öppna och inte så j*vla blockerade. 
 
Nu blev det här ett skit inlägg men jag behöver skriva av mig lite.
 
Ringde till Pauline och berättade att jag inte orkade gå med P idag, kroppen värker och jag vaknade för en timme sen. Pauline forstod det fullt ut så jag ska dit imorgon efter lunch och ta henne ett par timmar. 
 
Tänkte även åka till Söderhamn snart, det var så länge sen jag var där nu!
Ska koka te och sätta mig på balkongen för att ta en cigg nu. Rensa lite tankar och försöka blicka framåt. Jag blir sjukt deprimerad av Gävle. Avskyr denna stad!
 
Ge mig en bostad i Malmö!

Hellooo Gävle

Vi kom hem för 1,5 timme sen och prinsen sover som en stock. Resan var lång och utan en enda kisspaus. Inte nog med det var vårat tåg försenat med en halv timme så då passade jag på att träna passivitet. Och visst la sig terven ner för att vila. En barnfamilj kom även fram och vela bli fotad med Izor så det fick dem!
 
Ska käka nu och senare dra till Pauline för att ta Pandora på en långpromenad. Iz får följa med såklart men stackarn skadade sin klo igår när de badade. Inte konstigt att han var så sur! Märkte det när jag vaknade på tåget att tassen var full i blod och att pulpan är blottad. Mattes fina, hoppas att det läker ihop fint.
 
Jag är sjukt seg och frusen. Hoppas bara inte jag blir sjuk eller så. Det blir ingen träning för terveluringen ikväll, han behöver vila!
 
Här är en bild på det jag köpte i Malmö. Kass mobilbild jag vet!
 

Ikväll åker vi

Ikväll åker vi hem till Gävle, jag vill verkligen inte åka men är illa tvungen. 
Igår natt mådde jag inte bra alls men det är betydligt bättre nu. 
 
Vi ska strax gå till Triangeln så att jag får shoppa lite innan vi åker till en strand för att låta hundarna bada. Har inte hunnit fixa bilderna från gårddagen än men kan fördriva lite tid på tåget genom att fixa bilderna. är hemma imorgon vid 9 tiden. 
 
Ska packa klart resten och göra mig iordning innan vi drar!

Syskonträff och hundfestival

Nu är terven riktigt trött, vi har varit i Karlshamn på hundfestival. Blev dock väldigt missnöjd då det bara fanns 2 säljstånd och sen var det lite lydnadstävling, rally, IPO uppvisning, reteriveruppvisning och någonting mer. 
Det var inte mycket folk eller hundar där, men men.
 
Fotade när världens bästa IPO malle tik hade en uppvisning. det var kul att se. 
Men det bästa av allt var när vi väntade på tåget hem till Malmö när jag helt plötsligt fick ett samtal av Maria som äger Izors syster Inca. Vi bestämde träff och syskonen var så fina ihop! Jäklar vad Inca är vacker. Bilder kommer imorgon eller någon annan dag från IPO uppvisningen. 
 
 

Cykeltur och strandbad

Orkar inte blogga, mår inte prima just nu. Imorgon ska vi till hundfestivalen och förhoppningsvis får det mig att tänka på annat. På söndag natt åker Izor och jag hem till tråkiga Gävle. Fy vad jag inte saknar Gävle. 
 
Här kommer lite bilder från stranden.
 

Kväll

Carla, jag, Olivia, Mizzy och M's pojkvän gick ut och tog en öl för ett tag sedan och efter det gick vi en runda med hundarna. Fy sjutton vad Olivia är en härlig person. Och jag vill flytta till Malmö! hundfolket i Gävle är så j*vla tråkiga och de här i Malmö är sjukt trevliga och öppna av sig. 
 
Olivia och jag pratade om allt mellan himmel och jord, allt om IPO och såkallade "kamphundar" det är härligt att hon inte är en sådan trångsynt hundmänniska som jag stött på gång på gång. 
 
Carla och Mizzy pratade på dom två en hel del. Och Mizzy verkar vara en toppenhärlig tjej trots att jag inte pratat med henne tidigare via nätet eller så! 
 
Imorgon ska vi dra ut på en cykelrunda med hundarna och kanske träffa Olivia en sväng. Man får passa på att träffa folk man tycker om när man är här. 
 
Alla hundar är nöjda och glada och snart ska vi göra kväller.
God kväll!

Hopp och lek

Träffen med Olivia och Mizzy var jätte rolig, Izor och Jippo blev KANON polare, de lekte jätte fint ihop. Lilla Nuka försökte vara med i leken men hann inte riktigt ikapp de stora grabbarna. Här kommer en bildbomb på hundarna!
 
 

Hundbad

Carla och jag ska snart sätta oss på bussen för att träffa Oliva och hennes kompis för lite hundbad. Det kommer garanterat bilder ikväll, har jag tur får Olivia fina bilder på Izor. Hon är jätte duktig på att fotografera. 
 
Har inte mycket att skriva nu, åker hem på söndag natt, kommer att sakna Malmö sjukt mycket! Trivs jätte bra här. Vem vet, kanske blir Malmöbo någon gång i framtiden? 

Shopping

Igår gick Miche och jag till Triangeln för att hitta en present åt Carlas syster som fyllde år, handlade lite grejer till mig själv för en gångs skull. En spegel, två par tygskor och ett par pumps. Ska dit imorgon igen och shoppa, tänkte köpa lite grejer till familjen också. Det är så attans bra priser här i Malmö!
 
Idag vaknade jag kl 3!! Carla hann rasta alla 5 hundarna, städa, dammsuga, damma osv. Känner mig ivägen att jag vaknar så sent. Det ska bli ändring på det!
 
Nu har Carla åkt iväg på ett fotouppdrag och Miche stack till affären och köpte energidrycker, cola och cigg. Vi sitter och tittar på Family guy och väntar på att C ska komma hem.
 
Igår fick Iz ett jätte fint halsband av Carla, ett halsband i svart läder med guldnitar på. Vela ge henne en slant för halsbandet men icke. Nu skipper han ha det fula läderhalsbandet som är jätte nött. 
 
Vi har blivit bjuda på middag hos Malin som äger amstaffmixen Donja och terven Fabbe, ska bli jätte roligt. Självklart följer mr Fluff med oss. 
 
Alla här i Malmö blir så faschinerade över Izors päls, haha. De kallar honom för Fluffet. 
 
Igår var vi och hälsade på Carlas fina familj, oj så jag skrattade. Jag förstår nu vart Carla har fått sin härliga humor ifrån! Izor var jätte duktig och gick frivilligt och hälsade på några av C's syskon och på C's systerson. Det bästa med Izor är att han är så jäkla duktig med barn. Han är så lugn och försiktig och låter dem i princip göra vad som helst med honom.
 
Nu ska Miche och jag möta upp Monica vid hundrastgården så att hundarna får leka med lilla underbara Lilly. ♥
 
här är en bild på Mr Fluff (Izor) och Garbo, Carlas Shiloschäfer/tervueren blandning. 
 

Hundträning

Miche och jag stack iväg och handlade thatmat åt oss och hamburgare åt Carla och Monica som äger lilla amstaff blandisen Lilly som vi var hundvakt åt idag i ett par timmar. Eller snarare Miche då Carla och jag åkte till en djuraffär och kika lite. Hittade tyvärr inget passande halsband till Izor men jag får leta vidare. 
 
Efter att vi hade käkat åkte vi till BK med Iz och Demon. Hundarna skötte sig oerhört bra, Demon som aldrig vistast på en brukshundsklubb var väldigt skällig men han var sjukt duktig för att vistas bland så många hundar i en helt ny miljö. 
 
Vi körde 2 platsliggningar och sedan körde jag igenom lydnads ettan med Sandra som kommenderade. Felet i våran träning ligger hos mig. Det är jag som är felet inte Izor. Jag måste få tag i min sjukgymnast för jag är så spänd och stel, det förstör träningen för mig då Izor inte ser mig avslappnad. 
 
Pratade lite med Malin som har Donja och Fabbe, sedan fikade Carla och jag, därefter begav vi oss mot bussen hem. Hundarna är utslagna och Misti har börjat löpa så hon fick stanna hemma. Det har förklarat varför hon varit så lugn de senaste dagarna. 
 
Nu ska vi hitta på någonting innan hundarna får mat!

Djuraffären och BK

Carla och jag ska snart bege oss till djuraffären för att köpa hundmat, ska sedan kolla på ett halsband till Izor. Vi får se om jag hittar något billigt.
 
Kl 6 ska vi vara på Burlövs brukshundsklubb och träna, ser fram emot att få se deras BK. 
Hundarna sussar sött och vi väntar bara på att min mobil ska ladda klart sen beger vi oss mot djuraffären. 

Framsteg!!!

Idag har Izor blivit utsatt för såå många hundmöten och gud vad han skötte sig bra!
 
Vi började dagen med att Izor skulle få träffa Carlas tik Garbo eftersom de ska dela tak under tiden vi är i Malmö och senare Demon. Det gick kanonbra och de sover gott ihop i lägenheten. 
 
Senare gick Carla, jag Iz och Demon till Pildam och mötte upp Olivia, hennes två hundar Jippo (Doberman) och Nico (blandras) samt hennes kompis med en Japansk spets. Inte ett morr ifrån Izors sida, han var så j*vla duktig!
Efter promenaden gick vi hem och jag somnade en stund. Senare tog vi en taxi för att möta upp Carlas vänner Malin med terven Fabbe, blandrasen Donja och Sandra med hennes blandras Mala. Izor skötte sig superbra och fick senare leka lite med Fabbe, grabbarna gick jätte bra ihop. Senare stannade vi till och pratade lite och då märktes det på Izor att han blev riktigt trött i huvudet. Han började göra utfall mot hundar och skrika rätt ut i ren frustration. Men jag förstår honom och tänkte inte skälla på honom trots att Carla fick hålla honom då jag frös så mycket. Så här "utsatt" har han aldrig blivit tror jag. Träffa så många hundar, träna hundmöten, vara passiv med passerande hundar på 1 dag. Och inte nog med det så fick han trängas på tåget med massor av hundar. Han har varit jätte duktig, verkligen.
 
Efter att vi åkte hem så mötte vi C's kompis med deras Amstaff valp Diablo och då fick Izor vara kopplad, det blev helt enkelt för mycket för honom. Varken jag eller Carla krävde någontingt från honom. Han var duktig nog som tog kontakt med Carla när valpen sprang kors och tvärs. 
 
Nu har han totaldäckat och de andra hundarna likaså. Imorgon ska vi till djuraffären så att jag kan köpa hundmat, affären som var öppen idag hade inte nr 25 hemma så han får äta Demons voh (kyckling). Det märks att magen inte riktigt hänger med för han var väldigt lös idag. 
 
Nu ska jag och Carla fortsätta att prata hund, ska även ringa pappsen och säga att vi lever. 
Det blev ett långt inlägg nu, hoppas att ni orkade läsa hela texten!

Malmö!

Sitter i Carlas mysiga lägenhet nu. Vi kom fram för drygt en timme sen och har landat. Iz snodde hundmat av Manchita och kräktes i hela lägenheten, ooops. Pinsamt värre?! 
 
De tog det inte hårt iallafall, tack och lov. 
Vi ska snart ut på en runda med hundarna. Izor har varit jätte duktig på både tåget och utanför. Han låg ner bredvid 3 hundar på tågresan och hälsade på barn och på vuxna människor på både tåget och när vi klev av tåget i Malmö. 

På tåget

Izor och Misti ligger däckade på tåget och Carla och jag mumsar i oss chips. 
Trots alla hundar på tåget och en stor leonberger/schäfermix bredvid oss så ligger Izor på sidan och sover. 
 
Det är gratis uppkoppling på tåget så jag passar på att blogga lite. 
I Stockholm fick vi stressa som sjutton, fy hur ska jag klara mig på hemresan? Kommer att stå där panikslagen på perrongen och inte veta vilket håll jag ska åt. 
 
Förhoppningsvis går det bra! 
Nu ska jag nog spela lite sims och döda ett par timmar. Ha en trevlig lördagskväll!
 
 

Idag far vi

Skrev ett långt inlägg men såklart ska datorn krångla som f*n och raderar hela inlägget.
 
Vi ska iallafall till station om en timme och låta hundarna leka innan tågresan, allt ner nerpackat och vi kommer att göra ett byte i Stockholm. 
 
Det ska bli spännande att få se Malmö och jätteskoj att få träffa Cala familj samt hundar.
Bloggar kanske senare på tåget, ha det gött!
 
 

Imorgon far vi

Imorgon åker vi till Malmö, ser såå fram emot våran minisemester dit. 
Carla och jag har packat ner i stortsätt allt som jag ska ta med mig, nu ligger jag totaldäckad i sängen och tänker inte röra en fena. 
 
Idag har vi gjort en hel del, vi gick till hamnen där Limöbåten skulle gå men inte kom den! så vi valde att gå till Testeboån och hundarna hade det jätte roligt. En hel del bilder togs, lånade Carlas kamera så de bilderna får ni se i ett annat inlägg för jag orkar inte sitta och redigera dem nu. 
 
Efter en stund kom Denise förbi och hon tröttade ut Izor totalt, han var redan trött när hon kom men hon fick honom tröttare. Misti var totalt slut när D kom men hon var med i leken en stund innan hon blev allt för trött.
 
Efter 4 timmars simning och lek i vattnet gick vi till rastgården på Öster och där träffade vi nuffen Chiva som kom in i rastgården. Izor var så duktig med henne, hon är precis som en nuffe ska vara, lugn och go! Jätte bra för Izor.
 
Äsch, orkar inte gå in mer detaljerat på vad vi gjort idag. Vi har iallafall 2 totaldäckade tervar och en bra pigg Carla haha. Bloggar kanske en sväng på tåget. Nu ska jag slå på en film och sen sova. Natti!

Träna träna!

Vi kom nyss in med hundarna efter att ha lagt ett spår åt båda två. Båda var jätte duktiga, Iz missade några blodpuddingbitar men var annars väldigt fokuserad. Vi får köra kortare spår så att han inte missar belöningarna så kan vi senare öka avståndet.
 
Efter spåret blev det lite lydnadsträning, vi tränade på fotpositionen men med en övertaggad hund gick det inte så jätte bra. Nåja, det kan inte gå kanonbra varje gång.
 
Däremot blev jag så stolt över honom. Iz var kopplad men en bit ifrån mig och Carla ser en hund som går förbi oss en bit ifrån, Iz spände sig men sa inte ett ljud. Jag gick fram lugnt till honom och tog tag i kopplet och Izor sa ingenting. Gick därifrån och Izor följde efter, tog fram en boll som jag hittade på gräsmattan och började leka med honom. Inte ett morr eller så! Är jätte stolt över min fina räv!
 
foto: Carla Schmeyer (www.memyselfanddogs.blogg.se)
 

Vi tar det lugnt

Igår proenadera vi i 7 timmar så hundarna är helt slut idag.
Vi var på stan och efter en stund kom Wictoria så gick vi för att fika. Efter det gick vi en riktig långpromenad i skogen och jäklar vad vi skrattade och hade det roligt. Carla hade Izor under hela promenaden och jag Misti, det var skönt med lite omväxling.
 
Senare ringde Lisa till mig och vi pratade angående Pandora. 
Eftersom pappa absolut inte vill eller kan ha en till hund här hemma så var jag tvungen att säga det, men innan jag fick det sagt så berättade L att Pandoras förra matte hemskt gärna vela ha tillbaka henne då hon mår bättre både fysiskt och psykiskt. L vela dubbelkolla med mig om det var ok och ja, det tog lite i mig men jag kan inte sitta och vara egoistisk. Jag måste även tänka på hunden, så Pandora har flyttat hem till sin gamla matte och jag kommer att få träffa henne ofta.
 
Nu får jag försöka tänka framåt, satsa gärnet med Izor och om 2 år så flyttar det in en liten galen mallevalp hit. 
 
Carla och jag tänkte åka till Limön idag och vi satt vid hamnen i en timme tills vi beslutade oss för att gå hem istället, vi tar Limön imorgon istället och hundarna får vila ut sig ordentligt idag.
 
Izors tass har läkt jätte fint, han har inte haltat det minsta idag och det värmer i mattehjärtat.
Har inte fotat någonting än men det kommer! Vi ska väl ut med vovvarna strax och då tar jag med mig kameran och lånar C's objektiv!

Izor och Misti

Här kommer några bilder från när Carla och jag fotograferade hundarna på våran baksida. 
Fick låna C's objektiv och den var jätte härlig att fota med!
 
Nu ska vi äta hambugare och sen ska vi unna oss lite gott! Ha en trevlig tisdag!
 
 

Nu är det gjort!

Mötte upp Carla 20 i 1 imorse och Izor kände igen Carla direkt! Han skällde lite på Misti men sen när de fick hälsa på varandra ordentligt i hundrastgården så kände han igen henne direkt! Oj så de sprang och lekte. 
 
Tråkigt nog råkade Izor skära upp sin ena trampdyna på något konstigt sätt, vet inte hur. Han var halt inatt och har varit halt till och från idag men han är betydligt bättre nu och det är inte djupt eller så.
 
Carla och jag har gått på stan, passivitetstränat med hundarna. Izor har hälsat på en barnfamilj, han var så duktig och var fram till dem och vela bli klappad. Familjen hade tidigare haft terv så vi pratade lite innan de gick.
 
Izor har även fått en jätte snygg lädersele utav Carla, supersnällt! ♥
 
Hundarna är nöjda efter dagens äventyr på stan och sussar sött vid våra fötter.
Nu sitter vi båda och gör kollagen, C har lärt mig hur man gör så här kommer en titt på mitt första kollage någonsin. 
 
Har även bokat tågbiljetter ner till Malmö, så den 14 åker vi. Har inte bokat någon tågresa hem än, haha. Vi får se hur länge vi stannar där nere!
 
 

Myshunden

Fy sjutton vad Izor har blivit mysig på senare tid. Han kommer och lägger huvudet i knäet och väntar på att bli klappad. Han är så fruktansvärt go, de som känner honom RIKTIGT vet hur gosig han är. andra har bara sett hans adhd sida haha. 
 
Justja, nu har jag fått klartecken på varför Iz reagerar så starkt på punk och rocken roll. Han är uppväxt med musiken! haha, det förklarar en del att han reser sig upp på direkten när jag sätter på ex Baby Doll med Top cats. 
 
Om 3 timmar är fina Carla här, nyss var det 2-3 veckor sen! tiden bara flyger förbi.
Jag ska gå ut en sväng med Izor och se om han vill göra ifrån sig,

Inatt så!

Har varit ute och rört mig en hel del idag. Först tog jag bussen till psyk för att prata mediciner, därefter gick jag till apoteket för att köpa Ipren åt pappa, efter det gick jag till 3 olika mataffärer för att hitta en ingrediens till smörgåstårtan som jag jag gjorde senare när jag kom hem. inte hittade jag den i någon av butikerna så jag fick improvisera lite när jag kom hem.
 
Väl hemma så lämnade jag pappas värktabletter, kopplade Izor och gick till Gävleborgs zoo för att köpa hundmat åt Misti eftersom Carla inte vela släpa med sig mat på tåget och det är förståndigt. Vet själv vad drygt det var att ta med Izors mat till Luleå. 
 
Fick en massa beröm i butiken av personalerna som känner Izor att han blivit riktigt fin i både pälsen och hullet och ja det har han blivit. Han väger idag 21,6 kg. 
 
Vi fick efter det en långpromenad och när vi kom hem så började brorsan och jag göra smörgåstårtor. Ja gjorde en stor som är till mig och Carla och min lillebror Martin gjorde en i miniformat åt våran sjukling till far. Den blev jätte söt!
 
Nu jag har äntligen satt mig till rätta, lyssnar lite på Asterix och Izor tuggar på ett tomt märgben. Blir att ta det lugnt idag, känner att jag är lite för trött för att orka göra någonting speciellt. Blir att träna position med Izor senare så att jag tröttat ut hjärnan lite för trött i kroppen borde han vara efter 2 ansträngande dagar med både cykeltur i stekhet värme samt simning. 
 
Tack och lov har jag en hund som klarar av värmen väldigt bra så vi kan köra agility när det är riktigt varmt ute eller cykla. Jag märker på honom om han börjar bli trött och då tar jag det såklart lite lugnare med honom.
 
Det ska bli jätte spännande att se om Izor känner igen Carla och Misti. Det är 11 månader sen vi sågs för första gången!
 
 

Hästar

Vi trotsade den stekheta värmen idag och cyklade till ån för att bada.
Vi stötte på 2 hundar vid ån, en Vit herde mix och en Papillon. Senare däremot kom det 2 hästar och ryttarna var mina klaskamrater från pararrellklassen när jag gick på Stigslund, Ellinor och Matilda. Izor skällde först ut hästarna men sen var han bara nyfiken på dem, han skulle vara i baken på dem och nosa hela tiden samt att han bjöd upp till lek. Haha, ingen bra ide terven!
 
Han var efter hästarna hela tiden och tyckte att dem var jätte roliga. Sen när de gick så fortsatte Iz att simma efter sin boll som han älskar så kärt därefter cyklade vi hem. Jisses vilken trött hund jag har, det är bra för pappsen är inte pigg idag. Han mår inte bra alls och är sängliggande så jag agerar kock och ska tilllaga kyckling med currysås samt potatis och grönsaker åt honom.
 
Kokar lite potatis till mig själv också och steker på någonting.
Om ett dygn ganska precis är Carla äntligen här. Åh vad jag längtar så jag spricker! Det kommer att vara fantastiska dagar!
 
 
 

Fys

Idag har det blivit mycket fysisk träning för Izor. 
Vi har cyklat drygt 10 km samt att han har fått simma i 1-2 timmar i ån. Snacka om att jag hade en trött hund när vi kom hem. 
 
Denise följde med mig hem och vi såg två filmer som hon hade med sig, och efter det rastade jag Izor samtidigt som jag snackade med syrran i telefon. Kom in för en liten stund sen och ska snart göra kväller.
 
 

Städat

Igår städade jag rummet och idag med i brist på annat. Izor ska få ta det lugnt idag då jag inte riktigt känner för att träna, vi kanske tar en cykeltur ner till ån eller till skogen. Vi får se. 
 
Har sålt iväg en bogsele till en tjej och ska bara till affären och köpa en grön påse att lägga selen in. Skönt att bli av med lite saker här hemma, det väcker så starka minnen hos mig.
 
Igår natt var det ett helvete för mig, många blandade känslor och tankar som dök upp. men idag är det bättre, måste bara försöka äta någonting som jag inte gjorde igår så att jag inte svimmar eller så. 
 
Gosisterven ligger och sussar på min nybäddade säng. Åhh vad jag älskar den hunden. Helt otroligt!
Kram på er!

Glömsk!

Glömde lägga upp bilderna från parkouren så de kommer nu.
Var ute med Izor på en sista runda och när han var färdigrastad la jag ett kort spår åt honom. 
Nu ska jag bara ta det lugnt och Iz ska få någonting gott att tugga på. Kräsna hund tycker inte att hudbenen är så värst roliga nu när han har fått i stort sätt enbart sånna att tugga på vid sidan om förutom kött ben.
 
 

Parkour och inomhusträning

Idag har izor fått använda hjärnan en hel del.
 
Tidigare idag tränade vi lite på positionen inför lydnaden, senare var vi ute och körde dogparkour och nu lärde jag honom att plocka upp föremål. 
 
Jag kan säga er att jag har en totaldäckad terv på golvet. Det blev mycket jobb för hjärnan. Vi får se om vi går ut och lägger ett kort spår senare ikväll. Nu ska han få ta det lugnt. 
 
Videoklippet från när vi tränade Plocka upp är redan publicerat här på bloggen. Hoppas att ni tyckte om klippet!

Spår 4/7-14 #spår


Plocka upp #dog


Myggbett

Usch vad myggbett jag har på både händer och fötter. Avskyr myggen! 
Jag har lite blanade känslor nu och det känns sisådär. Mår inte sådär superbra lär jag tillägga men det blir ng bättre.
 
Inatt pratade Carla och jag till halv 3 eller någonting, tänk vad en människa kan få en att må bra genom att bara skriva lite.
 
Det blir nog ingen hundträning idag, jag är på tok för deppig för att träna hund och Izor kommer garanterat att känna av det.
 
Gruppen "Gävle hundgrupp" har redan fått 21 medlemmar. Det är jätte roligt, då kanske vi kan styra upp en träff snart och kanske grilla, prata och träna. Vill lära känna nytt hundfolk i Gävle som delar samma intresse som jag.
 
Det här blev en riktigt kladdigt inlägg men jaja. om 4 dagar är fina Carla här, ser fram emot det såå!!

Gävle hundgrupp på facebook!

Nu har jag med hjälp av min vän Carla skapat en grupp på facebook för oss gävlebor med hund. 
Självklart från folk från andra kommuner och län gå med i gruppen!
 
Tanken med själva gruppen är att vi hundmänniskor ska lära känna varandra, kanske gå gemensamma promenader ihop. Träna hund tillsammans eller bara dela åsiker med varandra.
 
Det finns flera grupper som har liknande syfte och det är jag väl medveten om, men det är ingen grupp som är speciellt aktiv. Oftast är det bara gemensamma promenader och inget mer. Jag som hundägare vill lära känna nya människor som delar samma intresse som mig. 
 
Hoppas ni går med i gruppen bloggläsaren!
Gruppen heter "Gävle hundgrupp

Boll bus

 

Bilder från gårddagens lek på stranden

 

Baddags

Var ute och la 2 korta spår till Izor, ett på gräs och ett på grus. Han missade flera gobitar men vi är på rätt väg. 
Nu ska vi cykla till testeboån så att han får bada. Tar med mig kameran så förhoppningsvis blir det några bilder också!

Träninssugen

Är jätte sugen på att åka ut till klubben och köra lite agility. Kanske tar bussen dit ut senare och kör ett pass med Izor. Tänkte lägga ett korvspår åt honom här ute på gräsmattan så fort jag har tinat lite korv. 
 
Skulle egentligen vara med Emma idag men det blir inte alltid som man vill! 
Nåja, jag och Izor hittar på något. kanske struntar i klubben och drar ner till ån så att han fpr bada istället. Det är inte helt fel det heller. Det var ett tag sedan han fick simma nu. Ska isådannafall ta tid på hur lång tid det tar att cykla till ån och hur mångaa kilometer det är. Glömmer bort det varje gång. Det är så typiskt mig!
 
 

Lugn kväll

Var ute vid 3 tiden och kastade boll med Izor, innan det tränade vi lite ingångar i lydnaden. Det gick jätte bra och vi fortsätter med metoden som Åsa och Fia tipsade mig om. Dvs att stå vid en vägg, ett kylskåp, ett stängsel, vad som helst. Just för att få honom så nära mig som möjligt senare i linförigheten.
 
Vid 7 tiden träffade vi Emma och Bella på stan, det var sommarkväll så jag kan lova att det var full rulle på stan. Izor låg ner bland folkmassan och la sig senare till rätta. Att koppla av i den miljön skulle jag iallafall inte kunna göra men Iz gjorde det. 
 
Senare kom det fram en äldre dam och frågade om det var en terv, jag var tydlig med henne att han är osäker på nya människor och hon var så duktig med honom. Hon totalignorerade honom och han gick och nosade på henne, backade inte det minsta utan han var riktigt nyfiken!
 
Senare när Emma kom träffade vi hennes syster samt pappa och Iz hoppade upp i E's pappas famn direkt och vela bli klappad av Emmas syster samt hennes kompis. 
 
Vi gick runt i bollan ett tag till en början, efter det åkte vi till Sätra och hade en minipicknik och därefter promenerade vi i bostadsområdet och efter det satte vi oss på bussen och nu är vi hemma. Det har varit en toppen dag idag!
 
 

En fråga till er

Eftersom bloggen har hamnat lite på sidan så undrar jag vad ni bloggläsare vill läsa om. Kom med förslag så kanske bloggen blir mer intressant. 
 
 

En titt i hundlådan

I brist på annat så fotade jag lite i hundlådan där Izor har lite smått och gott. Tänkte inte skriva så mycket utan tänkte visa med bilder!
 
Igår när vi kom hem så hade pappa köpt ett nytt halsband åt Izor, är bara tvungen att visa det!

Kärlek och lycka

Jag sitter här med min goa Izor bredvid mig och tänker, fy sjutton vilken bra hund jag har. Ibland har jag svårt att förstå att jag faktiskt har Izor, min älskade hund. Kan inte beskriva min kärlek med ord. Han betyder allt för mig, 
Tänk att jag fick äran att dela mitt liv med just honom. 
 
--
 
Sitter just nu och äter kakor och ska väl upp och göra lite nytta snart Här kommer lite bilder på vackra Graal.
 

Bildbomb

Nu kommer en bildbomb från Luleå på allt från malle valpar till fjärilshundar.
Iz och jag kom hem kl 7 imorse och jag har haft värk i hela kroppen efter den långa tågresan. Iz har vilat mestdels hela dagen men imorgon ska vi hitta på någonting roligt. 
 
Min lillebror hade varit till Arkens zoo och hämtat ut min dog bag innan vi kom hem. Där låg det en hel del roliga saker, bla bajspåsar, hundgodis och en godis/foderburk samt kuponger. Inte helt fel det inte!
 
 
 

Far och son ♥

KORAD Red Goblin's Aztro och Red Goblin's Izor
 

Blandat

Jag är sjukt trött nu och ska lägga mig och sova. 
Åsa och jag tränade Iz lite grann så fick han känna på bitärmen men han vela minsann inte greppa den. Vi prövade med en kampkudde och den greppade han men inte med något fullt bett. Men det är som Åsa säger, tervarna har det inte i sig som mallarna. Jag ska träna upp hans grepp så att han biter fullt ut.
 
Sedan tränade vi lite lydnad också och jag fick jätte bra tips. Jäklar vad jag är nöjd med min uppfödare, bättre uppfödare får man leta efter!
 
Vi tog in Izor sen och tog ut Åsas äldsta malletik Blizz (hon som har fångat mitt hjärta bara genom att se bilder på henne) fick känna lite hur det kändes när hon greppade i bitkudden och efter det tog vi ut hennes näst yngsta malletik Holley och där fick jag känna hur det kändes med ärmen och jag kan säga att de greppade på riktigt fint!
 
Nu är det faktiskt bestämt,  om 2 år så blir det malle för mig. Vi har pratat hund här hela dagen. Både Åsa, jag och Stefan (Åsas man) och jag har kommit fram till att det är en malle jag ska ha. Åsa ska hjälpa mig att bolla ideer när det börjar närma sig valpköp så jag får en bra hund. Det kan även bli så att jag tar en avkomma efter hennes supergoa Holley om Åsa tycker att det känns rätt för mig!
 
Har även gosat med mallevalparna, har lust att lämna terven här och plocka ner både Häxa och Xork i väskan för att sedan sätta mig på tåget. Xork är den goaste lilla valp jag någonsin träffat och Häxa alltså. Vild och galen och förbannat vacker!
 
Nåja, senare åkte vi iväg på kalas och då fick jag träffa Izors vackra far Aztro. Iz betedde sig som ett svin när de sågs men Åsa löste det enkelt. Ska verkligen ta med mig det hon har sagt och jobba på det för att få en säker hund. Och jag har fått kanontips angående när nya människor ska hälsa på hemma hos oss/träffa nytt folk.
 
Här kommer bilder från hundkapplöpningen igår. Bilder från dagen kommer imorgon för nu ska jag i säng!
 
 

RSS 2.0