Spya

Fick höra av pappa idag när jag pratade med honom i telefon att Izor hade spytt ner hela hallen. Han var jätteorolig och tyckte så synd om Izor.

Jag förklarade att det kunna vara köttbullarna han fick som belöning igår när vi tränade, eller så kan han ha stoppat i sig någonting olämpligt.

När han senare kom med Izor så var han sitt gamla ja. Han blev så glad när han såg mig så att han började dansa. Hoppa omkring och lät lite som en säl, min goplutt.

Var till veterinärkliniken och bokade tid för Izors 1årsspruta. Den 13 feb kl 17.00 ska vi vara på Gävle Hund&Katt praktik.

Efter att vi bokat tid så gick vi till djuraffären och testade en antidrag sele, den modellen som jag vill ha var för liten. Nyss fick jag veta av en vän att den går att ställa om, de sa de i djuraffären ingenting om. Så imorgon ska vi dit och köpa en.

Blev två svängar till djuraffären, efter skolan gick jag dit och köpte ett märgben och tuggben till Lisa.
Izor snodde några tuggisar av henne, tror inte hon är så glad att Izor flyttat hem till oss. Min lilla sessa. Puss på henne!

Harmys



Idag är det en vecka sedan Izor flyttade hem till oss, han har börjat landa och sover mera än tidigare.
Nu kan han lägga sig för att vila en stund, förr var han efter mig hela tiden fast han var så trött.

Idag tog jag ut Yra, min Belgiska hare från hennes inhägnad. Izor kom springandes och tittade vad det var för någonting. Han klurade snabbt ut att det var Yra och satt och pussade på henne. Stackars Yra blev helt blöt av alla pussar.

Izor leker med aktiveringsboll


En vecka!

Idag är det precis en vecka sen jag såg Izor för första gången med egna ögon. Han var så vacker och vi blev snabbt polare. Det känns som om han funnits vid min sida mycket lägre. Jag älskar min Izor. Tack åter igen
Petra för att vi fick köpa honom.


Bilden är från våran första promenad, på tågstationsparkeringen i Boden

Fläkt och fart, vallhundar såklart.

Izor, Smilla och arach gick jättebra ihop. De lekte och härjade i drygt 2,5 timme.
På vägen hem var Izor så trött så att han gick bredvid mig hela tiden. Han såg helt slut ut och pälsen full av fryst dräggel från de andra hundarna, mysigt!

När vi kom hem så sprang han in på mitt rum, slängde sig på sängen och sov i drygt en timme, han sov så tungt att han inte reagerade när jag smög ut ur rummet.

När han hade vaknat så körde vi lite klickerträning, efter det började jag börsta honom. Jag har fått bort rejält med valpull, han ser så rolig ut med pälsen men den lär bort någon gång.

Efter det så har vi myst och bara tagit det lugnt. Jag ska ut med honom snart så att han får kissa av sig. Sen ska jag nog slå på en film. Är jätteglad att vi träffade Sabina och gänget, det ska vi absolut göra oftare!



Arach och Izor ♥

Izor, Arach och Smilla ♥


Izor prinsen

Jag älskar dig ♥


Mysig morgon

Idag och jag har myst i flera timmar, han lägger sig som ett litet barn i famnen på mig och somnar, min lilla prins. Vi gick upp runt halv åtta så gav jag honom mat. Han var inte så sugen på maten idag utan vela hänga efter mig istället. Satte mig i köket och såg till att han fick lite mat i sig iallafall.


Nu ligger han och tuggar på ben, det bästa Izor vet såklart! Efter matte får vi hoppas.
Ska pallra mig upp och göra någonting att äta för att sedan gå mot stan för att möta upp Sabina, Smilla och Arach.


Jag älskar dig Izor

Seg dag

Jag har inte alls varit på humör idag, allt har varit drygt. Mycket i skolan, huvudvärk och två dragiga hundar. Izor är så stressad när vi är i "stan" så härdanefter går jag själv ut med Lisa, Izor får stanna hemma så tar vi promenader här i området då han är betydligt lugnare här.

Måste träna bort att han är så dragig, det är jobbigt för både honom och mig.
När vi kom hem så fick han mat, han är duktig på att äta nu så jag ska öka dosen mat åt honom.
Sedan fick han att grisöra att tugga på medans jag lagade mat.

Jag ska äta och sedan plugga, åh vad jag längtar till att det ska bli helg.
På lördag ska jag och Sabina gå ut med hundarna, jag tar bara med Izor. Han ska få leka med Sabinas Tervueren Arach. Det ska bli roligt då Izor bara fått leka med en annan hund en kort stund under tiden han bott hos mig. Och det är extra roligt att det är en terv, lika ras leker bäst som vissa säger.

Nu ska jag kolla till maten och se om den är klar.

Klossträning

Körde lite klossträning med Izor, han fattade snabbt vad det gick ut på men var inte så fokuserad. Det är fortfarande helt nytt med att bo i lägenhet för honom. men det går framåt.

Nu ligger han utslagen på sängen med en pipleksak under hakan. Gullunge.

Mysigt att bli borstad

Izor ligger i mitt knä och har blivit borstad, han är bannemig den tåligaste hunden jag stött på.
Hans långa päls på bakbenen fick jag borsta hur som helst utan ett ljud eller en reaktion. borstade honom på magen och lite överallt, han tycker att det är riktigt varmt med valppälsen så nu har en del rykt.

Nu sitter han och tittar på mig, tror att han vill gå ut. Ska gå en sväng med honom innan jag sätter mig ner för att plugga.

 

Klickerträning

Idag var det dags att gå till skolan, jag var sjukt trött och vela inte lämna Prinsen ♥ Men jag kan inte strunta i skolan. Dagen var seg, jag tror att de flesta var riktigt trötta idag.
Iallafall så hade vi projekt och mitt och Gustavs arbetsområde var Interjuv. Så vi begav oss till stan för att interjuva människor, kan säga att det var nästintill omöjligt.

Efter skolan mötte pappa iallafall mig med Izor, vi gjorde ett byte, jag fick Izor och pappa fick min tunga väska så gick vi på promenad sen.
Hämtade Lisa och det gick jättebra, dom går bra ihop nu mina hjärtan.

När vi kom hem så fick han kvällsmaten, han åt upp alltihopa. Det känns jättebra.
Sedan körde vi lite klickerträning, inte nå vidare seriöst utan bara för att få honom mer fokuserad på mig än på omgivningen då allt är så nytt.

Efter träningen så slockade prinsen direkt.  Nu ligger han i min säng och sover tungt. Jag vet att han inte skulle få vara i min säng, men det är så mysigt när han ligger tätt intill är så söt! ♥




Dag 1

Idag har Izor och jag haft en "lära känna varandra dag". Han följer mig vart jag än går och är så go!
Vi har gått mycket promenader idag, dels för att han behövde kissa och bajsa och dels för att miljötränas.

Han är väldigt dragig i dagsläget, det måste hålla ihop med stressen då han är väldigt stressa på promenaderna.
Men så fort jag börjar klappa honom så lugnar han ner sig en aning.

Han fick även hälsa på min andra hund Lisa idag, hon är en 9 årig Papillontik som är hos mig på halvtid. Nu när Izor flyttade hit så får Lisa vara hos den andra ägaren ett tag tills han har landat ordentligt.


Välkommen hem Izor

Denna blogg kommer att handla om min Tervueren hane Red Goblins' Izor som vi köpte den 22 januari 2011.

Jag kommer att skriva om våran vardag och våran träning.
Jag köpte Izor för att jag alltid haft Tervueren runt omkring mig och jag trivs med rasen som handen i handsken.
Izor är född 110210 och blir ett år.

Vi köpte honom av Petra Eriksson som driver kennel Magicmarvels.
Måste tacka dig igen Petra för att jag fick köpa Izor.




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0