Hundutställning

Imorgon gäller det, Sabina åker hit me 4 bussen, sen tar vi 5 bussen(?) ut till Högbo. vi kommer att vara där en stund innan insläppet men hellre det än att vi kommer dit några minuter innan insläppet och måste stressa. Då kan vi hjälpa till med att ställa iordning om det behövs.
 
Ser fram emot dessa dagar väldigt mycket (förutom att gå upp så pass tidigt OM jag nu kommer kunna somna innan jag ska upp). Sen så ska det regna hela helgen men det är bara att dra på sig regnstället och se glad ut!
 
Igår så körde jag iallafall ett hårt pass med Izor, det var ett underbart pass. Jag har aldrig varit så nöjd efter ett träningspass som jag var igår. Vi kampade en stund efter lydnadspasset, det var riktigt roligt. Han var fruktansvärt het som jag kallar det, full fokus och mycket bra bett. Måste träna skallövningar men vi tqr en sak i taget.
 
Efter passet så träffade vi amstafftiken Kiwi och hennes husse och matte. Izor kände igen henne fast det var drygt 2 månader sen de träffades. Izor var väldigt trött när de träffades, men de hade roligt iallafall och det är det viktigaste. 
 
När vi kom hem så slocknade han på direkten.
Idag har det inte hänt någonting speciellt, har varit i skolan, på BUP och sen gått med hundarna en sväng. Pappa mötte upp mig utanför BUP med Izor, han berättade att han hade cyklat dit med Izor och att han varit jätteduktig! Det är andra gången som Iz har travat brevid en cykel. Första gången var förra veckan med Sabina. 
 
Nu ska jag äta och sen ska jag fixa matlådor till imorgon!

Fotografier

Fotade Izor för ett par dagar sen när han njöt av en lammbit.



Mallig terv

Marie på Filippas ringde mig vid 2 tiden och sa att min låda med hundmat hade kommit. Så jag ringde pappa som cyklade dit och hämtade maten. hade en rabattlapp med 10% så jag fick hundmaten för 607kr istället för 670 kr. Eller om det var 680kr. Jaja. Nu har han mat så det räcker ett tag, toppen!
 
Tänkte gå ut och träna honom en sväng idag men det blev inte av. Körde lite med klicker inomhus istället, vi tränade på Buga och nu sitter det, fast ibland funkar det lika bra att snurra enligt terven. Han fick kampa lite också, jäklar vad het han var. Han kampade på väldigt bra, ja så att det ena handtaget lossnade till och med, tur att jag har några stycken på lager just för sånna situationer.
Han började till och med att skälla! Sa "Skall" lite bestämt och ja, fick ett riktigt skall tillbaka. Annars lät han bara som en grinig 11 årig flicka. Haha.
 
Han ska snart få kvällsmat och sen blir det godnatt. Eller ja, för Izors del (får jag hoppas??) han har haft tokryck och sprungit runt, runt, runt här hemma. Flög upp i min säng och försvann lika fort. Tror han fick tag i lite extra krut när han var ute. Absolut det sista han behöver!
 
Sitter bara och tänker på brukslägret vi ska på. Det kommer att vara himmelriket för mig och terven, just det jag vill hålla på med (IPO först och främst då). Izor kommer nog älska det. Han älskar att jobba, och jobba med det han är gjord för, även fast har mest utställningslinjer i sig så har brukslinjerna verkligen slagit igenom. Märks även att det finns malle i honom längre bak i leden, min malliga terv. Just vad Izor är.



-

I idag började dagen med att vi blev uppdelade i grupper ute i Vallshage, vi skulle leta efter olika växter och djur. Det var svinkallt och fruktansvärt tråkigt, efter det hade vi lunch. Fick inte i mig mer än 2 potatisar och en tzayspet. Sen hade vi mentorstid och komunikation, efter det var det skolfoto, sen slutade vi.
 
Väntade på bussen med Sabina, sen gick jag och mötte upp Robin för att spela biljard med hans kompisar Fille och Tim. Jag har spelat biljard 1 gång tidigare i mitt liv så jag är inte något proffs direkt. Fick ner 3-4 bollar under hela timmen. Efter det så var Robin och Tim sugna på mat så jag följde med dem till en pizzeria där dem åt, köpa en cola och var nöjd. När de hade ätit klart så begav jag mig hemåt. 
 
När jag kom hem så var det en väldigt glad terv som välkomnade mig otroligt mycket när jag öppnade ytterdörren. Gosegrisen! Borstad igenom ena sidan på honom, ska ta andra sidan snart. Har gett honom käk, han fick lammframdelar(?) och kycklingklubbor. Mums! 
 
Världens tråkigaste blogginlägg men jaja. 
 

Nytt försök

Har försökt att blogga från Sabinas dator nu 2 gånger, men min text har bara försvunnit. Gör ett nytt försök.

Vi åkte till Valbo med vicky idag, iz var också med. Vi åkte först till jennys hund och katt där jag köpte en namnbricka åt Izor, han fick även en liten påse godis av kassörskan då det var lördag. Efter det åkte vi till arkens zoo där jag köpte ett märgben, Sen gick vi in på köpis en sväng och izor fick sitta i bilen. Det var inte nå vidare varmt ute, annars skulle jag inte lämnat honom där!! Men vi gick iallafall in på köpis och kollade, S kollade efter en jacka och hittade en jättefin som hon ska köpa sen. Lite senare så åt vi och därefter åkte vi hem igen.

Hundarna fick springa av sig och sen mötte vi Daniel och Kia, vi satte izor och smilla i en inhägnad just för att dem inte går ihop med henne. Men hon lyckades krypa under grinden och så var den igång. När vi hade fått loss den så hade izor bitit sig i tungan så att blodet bara rann. Tack och lov slutade det blöda väldigt fort. Kia fick ett djupare rivsår på bogen men inte så pass djupt att det blödde tack och lov.

Gick till en annan inhägnad som jag och hundarna gick in i, Kia och arach lekte en liten sväng men sen började izor skälla och Kia tog sats och hoppade över staketet. Denna gång så skrek izor till och när vi hade fått loss hundarna så fortsatte izor fortfarande att låta och halta. Då blev jag så förbannad ledsen så att jag bara skrek, skakade i kroppen så att jag nästan skulle ramla ihop. Tack Gud så var izor hel, s kollade igenom honom och kände lite överallt på honom och sen så var han på benen igen. Men att se mitt hjärta gå omkring och halta eller ha ont tar död på mig. Vi gick iallafall en promenad och efter det så gick S och jag hem till henne och Daniel och Kia hem till sig. Hundarna fick mat och vi åt, sen gick vi ut och tränade lite lydnad, vi körde även en platsliggning på 2 minuter, izor reste sig och kom 1 gång. Är nöjd, har aldrig kört en platsliggning tidigare.

Sen fixade sabina mina naglar, de blev superfina som vanligt! Visar bild imorgon. Mina naglar har även vuxit en hel del sen sist (har brutit en dock).

Nu ska vi kolla på en film och mysa, det kommer att bli en tidig kväll för mig. Är riktigt trött!!!


Best friends

Idag hade vi 5 kamp då, det bestod endast av bollkastning, kricket, godisspottning och att man skulle vissla när man precis tuggst i sig ett kex. Efter det var de lunch, och sen hade vi information och i mitten av september så ska vi på hundläger i 4 dagar i Lassekrog! Kommer att bli så roligt!!
 
Efter skolan strosade S och jag lite på stan, såg bla när 1:orna blev nollade (tror att det var vasaskolan?) som hade nollning. Det var iallafall ganska roande att titta på. Efter det gick vi omkring och letade örhängen till mig, nagelfilar och ett bästishalsband! 
 

Trött chey

Sabina ringde och väckte mig kl 07.00!! hon hade under den tiden hunnit skicka 4 sms, varv det ena var en lång roman. Nu håller hon på att tjata om att jag snart ska börja gå mot skolan, jesus man skulle kunna tro att hon är min mor. Närå. Hon ska dra på dig DOC:sen så då behöver ja vara i skolan lite innan, nu ska jag göra ett fösök i att sminka mig eller så skiter jag i det... Ser aptrött ut men vem gör inte det halv åtta på morgonen?

Skolstart

Idag började "äntligen" skolan, vi hade upprop och sedan fikade vi. Efter det så gick Sabina jag och Johanna ner till hälsocentralen (som ligger i våran bygnad) så jag fick ta den sista livmoderhalscancer sprutan. Snacka om att sköterskan drog ut på tiden, fick vibbar av att hon tyckte att jag var för "cool" för att jag inte gjorde en min. jag vet inte, de andra två sprutorna gick fort att ta... Jaja strunt samma.
 
Var på stan och hoppade lite, köpte ett linne, ett par byxor och två par lack tights. Sen åt jag och syrran sushi, så gott! (vegansk för min del såklart).
 
Imorgon har 5 kamp i bollan, woho roligt! Har smörj mina röda Dr martens som Sabina köper imorgon. Hon kommer att ha så mycket mer nytta av skorna än jag som bara kan ha dem på vintern då de är 2 storlekar för stora för mig. Men de sitter perfekt på henne.
 
Syrran har fixat mina ögonbryn också, skönt att det är gjort. Och på måndag är det skolavslutning skolfotografering. Hjälp vad mycket som händer på samma gång. 
 

Idag är ingen vanlig dag...

För idag är det min och Izors 7månaders dag!
För hela 7 månader sen klev vi av tåget i Boden och väntade på att Petra och Björn skulle komma till stationen med min prins. Jag glömmer aldrig ögonblicket då dem öppnade bakluckan och bilburen och där tittade världens vackraste hund ut. Det tog sån lång tid för honom att ens ta kontakt med mig men jag visste redan från början när jag såg honom att vi kommer att få ett speciellt och underbart band. 
 
Jag minns så väl när jag fick första promenaden med honom på parkeringen utanför stationen hur konstigt det kändes, jag förstod inte att hunden som jag höll kopplet i skulle följa med mig hem. 
 
Andra vändan vi tog lyckades jag klappa honom lite på ryggen, sen mutade jag honom med godis och tillslut var han nyfiken nog att komma fram till mig, jag satt länge ute och klappade på honom. Hans mjuka underbara päls. När vi kom in till stationen så gick han direkt till Petra och Björn men nu kom han även fram till mig då och då. Och jag kommer aldrig, aldrig  glömma då Petra sa, "Hur känns det?", ja hur kändes det? UNDERBART. Klart han skulle följa med mig hem, jag var redan fäst vi honom. 
 
Och sen på tågresan hem, vilken rädd liten hund jag hade bredvid mig då, han hade aldrig sett ett tåg tidigare. Och han sökte skydd vid mig, tillslut lugnade han ner sig och somna. Jag somnade också och när jag vaknade så stod Izor där, inte ett dugg rädd eller chockad över att jag var där. Jag fick klappa och pussa honom hur mycket jag vela.
 
Nu har det gått hela 7 månader, jag har verkligen gjort allt för den här hunden. Vi jobbar dagligen på det här med utfallen. Vi gör små framsteg hela tiden, ibland glömmer jag det. Som idag till exempel, en kvinna kom förbi oss med en bc mix, vi var ca 2,5 m ifrån hunden till Izor gjorde ett utfall, men jag hann bryta det innan han blev totallåst. Han tittade bak på hunden 1 gång  sen var det klart. 
 
Nu ska jag pussa på min fina och ge honom ett smarrigt grisöra. Vet inte riktigt vad jag annars ska ge honom, han har ätit rå lammkotlett, rå kycklingklubba och färskfoder idag. (bortskämd kille? närå). 
 
Jag älskar dig, Jag älskar dig, Jag älskar dig, Jag älskar dig, Jag ÄLSKAR dig Red Goblin's Izor ♥

Sista sommarlovsdagen

Idag är det sista dagen av sommarlovet. Åh vilken ångest jag har. 
Funderar mycket på hur läsåret kommer att bli, om vi kommer att ha med våra hundar och jobba med dem, om Izor kommer att få stta hemma hela läsåret och kanske följa med två tre gånger... Mycket tankar som snurrar i huvudet just nu. Och min förjävliga värk i kroppen. Det går inte att beskriva hur ont det gör. 
 
Ska alldels strax kliva upp, ge Izor mat och sen gå ut och rasta honom. Igår gjorde Izor illa sig ganska rejält, har inte orkat ta upp det i bloggen. Vet inte vad det var, en sträckning misstänker vi. Han markerade på höger bak flera gånger när han var ute och trippade. Märkte att han varken travade eller tokrejsade utan gick långsamt som tervflickorna. Ropade in honom men han vela inte komma, när han väl kom så hade han lite problem att ta sig upp för trappen ute på altanen men det gick tillslut. Tog in honom i köket och tänkte servera frukost och badd honom att sätta sig och då började han skrika och gled omkring med framtassar.. Han reste sig såklart och jag började känna, klämma och kolla igenom honom. Inte en skråma, masserade och stretchade benet igår och när vi kom hem så gick han i stortsätt och la sig, visst sprang han omkring lite och kikade. Eftersom hans mat inte hade tinat så tog jag fram en lammkotlett som han ratade?!. Lite mjukost gick ner iallafall, skulle avvakta tills idag och se om jag skulle behöva kontakta vet men det behöver jag inte! Izor är sig själv igen. Lika knäpp och galen.
 
Vi får se om vi träffar S och banditerna, men Iz får skippa leken idag. 

-

Tar 18.13 tåget hem, ska börja packa lite smått och sen ta det lugnt. Vaknade vid två tiden idag, har gett Iz mat och ska snart ner och titta lite på tv. 
 
När jag kommer hem så ska jag städa rummet lite, göra rent åt  långöronen och ge dem massor av grenar. Ojojoj så glada dem kommer att bli! Iz ska få ett smarrigt ben att gnaga på. Ska fixa med lite papper som ska lämnas in till skolan också.
 
Imorgon ska vi träffa S och banditerna som ett fint avslut på sommarlovet. Hoppas på bra väder, ska även till banken och aktivera mitt bankkort.
 
Det här sommarlovet har inte varit ett dugg roligt, har inte gjort någonting. Vi har inte ens varit på BK och testat på agility. Nåja, får ta bussen ut dit någon dag.

Skoputsning

Putsade kängor för första gången i hela mitt liv! Har ju smörjt in mina röda Dr Martens med läderfett men har inte putsat dem med borste. Vet inte om vi har någon putsborste, annars ska en införskaffas.
 
Smörjde inte dem med läderfett utan med någon form utav kräm som man duttade på, krämen var för svarta kängor/skor och jag som aldrig har putsat skor blev svart om händerna. Det finns ju en färglös kräm men jag vill ha med svart färg just för att kängorna ska bli "svartare" om man kan säga så? 
 
Om Sabina ska köpa mina röda som hon troligtvis gör så ska jag tipsa om den där krämen, om hon vill ha den lite mörkrödare så är det ju bara att köra på den svarta krämen! 
 
Sen när det blir kallare ute så ska jag smörja in dem i läderfett just för att lädret inte ska spricka och för att man inte blir lika kall om fötterna när de är infettade!
 
Haha, nu blev det ett inlägg om enbart skor. Men det är bra med lite variation!
 
 
 
 
 

Hallon

Blev inge hundbad varken igår eller idag. Bilen är inlämnad på verkstad så vi har inte kunnat ta oss någonstans. däremot har vi gått en promenad och hittat massor av hallon. Har även fått massor av äppelgrenar som ska med hem till långöronen. voffsingarna har fått mat och imorgon beger vi oss hem till Gävle. På torsdag är det upprop i skolan, tror ni att jag är pepp? näe, skulle inte ha någonting emot 2 månaders ledighet till. 
 
Det börjar bli mörkt nu på kvällssidan och det gör mig mindre motiverad till hundträning på kvällen. Nu när skolan börjar så förväntar jag mig att vi kommer att jobba med våra hundar så då kommer Izor få mycket mental träning först och främst. 
 
Snart närmar det sig även hundutställningen som jag ska jobba på, ska fixa en ledighetslapp till den 31. Det kommer att bli kämpigt att åka buss vid 5 på morgonen men det är det förhoppningsvis värt! Hoppas på 3 soliga dagar men kommer att ha med mig ett renställ utifall att. Vädret går inte att lita på, speciellt inte nere i Gävle. 
 
Jag har trots det fina vädret inte fotograferat någonting med kameran, varför? jag har helt enkelt inte haft ork eller lust. Har även idag haft värk i kroppen som gjort mig väldigt slö.
 
Ska strax ner och putsa mina kängor och kolla lite på tv, mina 14 håls har inte kommit än. Suck... 
 
Bjuder på tre instagram bilder som jag knäppt idag.

Film

Idag har det inte hänt någonting speciellt, har haft väldigt ont i kroppen så jag har inte orkat göra någonting. Det har blivit mycket tvhäng och soffmys. Izor är dock inte den mest nöjda hunden men vi hoppas att jag är piggare imorgon för att orka göra någonting. Lite trickträning kan vi köra iallafall då behöver jag inte anstränga mig så mycket om jag har ont. Annars går vi ut så lägger jag ett spår. Ska se om vädret är bra nog för att kunna packa upp kameran ur kameraväskan och fota lite. Det får vi helt enkelt se! 

Huvudvärk

Vaknade nyss, eller igentligen vaknade jag vid halv tolv men snosade tills nu. Har huvudvärk och värk i kroppen, hoppas det går över. Vi funderar på att åka till badstranden och låta hundarna bada. Sen ska jag ut och lägga ett  godisspår åt alla hundarna.
 
Izor kom nyss upp och ligger nu och sover brevid mig. Drömde att jag jag tänkte ge bort honom till en klasskamrat men ångrade mig i sista minut. Sitter nu och tittar på min vackra skatt, aldrig. Jag kommer aldrig släppa honom från mig, han kom för att stanna. Älskar dig gubben, även fast du kan göra än galen ibland.
 
Det är du och jag mot världen

Nya dr martens

Tog 13.06 tåget och kom hit för ca 2 timmar sen, fick ta bussen från resecentrum eftersom Klas jobbar till kl 6. När jag kom hit så fick hundarna hälsa och så. Lisa kom ner och hälsade på mig, hon har varit sängliggandes i flera dagar pga kraftig migrän. Såg att mitt ena paket hade kommit, satte mig på köksgolvet och slet upp paketet och där låg mina Dr martens. Åh vad fina dom är, de är i jättefint skick för att vara begagnade. Är så glad att jag vann auktionen på 10 hålen, jag sa till Lisa att dem skorna skulle jag ha till vilket pris! Nu väntar jag bara på mina 14 håls. Lisa ska maila till säljaren alt ringa personen ikväll och fråga varför skorna inte kommit än.
 
Nåja, har käkat en veganburgare och sitter nu och proppar i mig kaffegodis. Koffeinberoende som jag är. Hundarna ligger och sover och jag håller också på att somna. Ska slå på en film och bara mysa tills Lisa vaknar eftersom hon behövde vila en stund till, då får vi se vad som händer.
 
Jag fick även ett meddelande på facebook av Karin att Yra troligtvis är dräktig då hon börjat få mage nu. Hoppas hon tar hand om denna kull.
 
 
 

Gårddagens bilder och söderhamn

Var ute med vovvarna en lång stund idag tränade Iz lite. Läggandet sitter kanonbra nu! Ställandet likaså. Högersvängarna måste vi träna mer på, han hänger inte riktigt med. Sen när det har blivit bättre så ska vi ta tag i apportbocken. 
 
Det blev lite fotografering och sen lite boll lek i en rastgård innan vi gick till Anna och fikade. Efter att hag suttit där ett tag gick Izor och jag till Pauline och fika och pratade i drygt 2 timmar innan jag begav mig hem. Tog ett par timmar att få igång internet eftersom det krånglar hela tiden! Blir galen.
 
Idag åker iallafall Iz och jag till Söderhamn. Vi tar troligtvis 13.06 tåget alt 15.07.

Smilla Arach och Sabina

Fotade S och hennes hundar för ett par dagar sedan, tänkte ladda upp några bilder på dem!

Snabbt inlägg

Har egentligen ingenting att skriva men Iz och jag ska snart möta upp Sabina vid Polhemskolan och sen dra oss mot Sofi och tillbringa kvällen där. Iz och jag sover över men Sabina åker hem någon gång inatt.
 
Prinsen har varit väääldigt mysig idag, vi gick en runda och stötte på en kvinna med en äldre terv och en terrier Jag tror att det ä en personen som har velat gå promenader med mig och Izor via fb. Ska kolla på fb sen om det är hon jag såg för isånnafall bor vi bara några meter ifrån varandra!
 
Bjuder på en fin bild på Izor som jag tog med iphonen när vi var i Hedesunda. Han sprang fritt hur han vela fast med kopplet släpandes utifall någonting skulle hända. Tycker verkligen om denna bild på min snygging, den är redigerad i Pixlromantic
 
Rekomenderar verkligen den appen, finns så många olika frger och nyanser som man kan använda. Publicerar både för och efter bild så ser ni vad jag menar!
 

Finbesök

Sabina och banditerna är här, vi ska till veterinären med Smilla för att plocka bort hennes stygn, senare sover de troligtvis över här. Vi ska ut och träna snart och fota en del. Vet inte vad som händer senare ikväll, har iallafall fått tillbaka mitt internet. Vet dock inte hur länge det kommer att fungera.
 

Krångel med internet

Mitt internet krånglade igår så det blev inte nå bloggande. Sen mådde jag väldigt dåligt psykiskt så jag skulle endå inte orkat att blogga.
 
Sover hos en vän idag, vi har varit ute en sväng i skogen och det var jätteroligt tyckte Iz, jag blev lite förvånad att han inte fick tokryck och började springa. När han sprungit en bit så väntade han in mig annars så ropade jagt bara stanna och han lyssnade. Han hoppade upp på stora stenar och hoppade över stockar. Han trivs verkligen i skogen, det är så synd att vi bor mitt i stan. Men jag ska börja åka ut till en skog som ligger ca 20 minuter med buss från mig.
 
Nu ska vi slå på en film och sen vet jag faktist inte vad som händer. Kanske blir en liten uppdatering senare ikväll. Men nu vet ni varför jag inte bloggat! Hoppas eran dag har varit lika bra som våran!

sommaryran?

Kanske ska dra till Sommaryran och blo lite med Izor. Blir kanonträning för honom! Eftersom det ligger ca 3 minuter från mig (ser karusellerna utanför migg fönster) så kan vi gå hem när det passar oss och sedan gå tillbaka.

VoH

Har pratat med Marie som jobbar på Filippas Foder på facebook ang VoH. När jag och Carla var inne på butiken så frågade hon mig om jag vela beställa en låda VoH då det är billigare. Om jag vill, så nu har hon skrivit upp mig på listan för beställningen den 25:e. Så den 27 kommer lådan finnas i butiken.
 
Izor väger förövrigt 17,8kg nu. Han har fått jättefina muskler också. Han älskar att bada och apportera vattenleksaker så det är jättebra både för kroppen och för musklera. Sen så tycker han att det är förbaskat kul och det är ett stort +.
 
Imorgon ska jag köra ett hårt pass med honom, tänkte träna lite med klicker på kvällsidan. Vi ska finslipa på att buga så att det sitter! Sen vet jag faktist inte vad jag ska klicka in. Har ni några tips?

Badbilder

Vaknade runt 12 idag och kom på att jag skulle vara på sjukhuset kl 2! Shit tänkte jag och väckte Sabina, slängde i Izor mat och sen gick vi till bussen.  Jag fick springa sista biten, herregud jag måste träna min kondition. Kunde inte andas riktigt när jag hoppade på bussen, när vi hade åkt ca en kvart så kunde jag andas normalt. Fick gå en rask promenad hem och lämna Iz och sedan gå till bussen. När jag kom till hållplatsen så stod det att det är nya tillfälliga hållplatser eftersom det ska vara någon festival utanför mig. Jahapp sa jag och började tjura. Gick till station och såg att den tillfälliga hållplasen vaqr där. Klockan tickade och 5 i 2 kom bussen. Var på sjukhuset 13 över men de sa ingenting. Fick vänta en 20 minuter och sjuksköterskan bad så mycket om ursäkt. Skulle taq blodprov och hon fick sticka mig 2 gånger eftersom mina vener är så kassa. Första sticket fick hon knappt en droppe blod från och fick en punka så mitt armveck är lite blått. Men jag har fått en värre punka då hela underarmen var kolsvart! Men andra sticket så fick hon blod iallafall. Det är lite synd att det bara är på högerarmen de kan sticka mig då de absolut inte får blod från den andra och att mina vener på högerarmen är så svåra att hitta. Kom iallafall hem för en liten stund sen, väntar på pappa så att kan gå till banken för att föra över pengar till Lisa som betalat mina Dr Martens. Jag vann budet på 10 hålen också, så jag får 2 Dr Martens för 1012 (frakt är inräktat) inte alls dåligt då de kostar drygt 2000kr stk då de är org från England. Ska även passa på att fixa ett bankkort. Pappa ska senare till Dollarstore och köpa tuggben åt prinsen.
 
Nu kommer iallafall badbilderna på Iz och Misti! 
Fick detta av Carla, 2 bitstockar med 2 handtag (den ena har Iz redan invigt) 1 boll med snöre, en halti, en fästingplockare, en vattenleksak/dummie, och en leksak till Iz som han älskar! 
 

Carla har åkt hem

Idag åkte Carla och Misti hem, åh jag saknar dem redan. Vi har haft så roligt dessa dagar, jag trivs verkligen med henne. Hon har lovat att komma hit snart igen, vi kommer även ta en tripp till Malmö när det passar oss båda. Misti är en underbar tervtik och vacker! 
Carla har även hjälp mig med Izor när det gäller hundmöten. Dessa dagar har hon hållt Iz under promenaderna och jag Misti och det har gått jättebra. Han har skrikigt som en stucken gris när hon korrigerat honom även om hon bara sa Nej. Det är ren protest från hans sida men hon har inte låtit honom vinna en gång. Till slut ignorerade han många hundar fast han gått ca 1,5 meter från den. Han har inte ens tittat åt deras håll. Jag kör med samma metoder som hon har gjort med honom och det ger resultat. Är så tacksam för tipsen och råden från henne.
 
Bilder från gårddagen kommer imorgon, sover hos Sabina ikväll så kan inte ladda upp några bilder. Nu ska hon fixa mina naglar och sen ska vi kolla på Hitta Nemo!

Misti och Izor

Väldigt dålig uppdatering de närmsta dagarna, varför jag inte bloggar nå vidare är för att jag vill passa på att njuta av tiden Carla och Misti är här. I måndags åkte vi till Furuvik och vi hade det jätteroligt.  Izor blev väldigt rädd för kamelerna men det gick över fort. Det slutade med att han luktade på den ena, alla som kollade på kamelerna log, jag log och var jätte facinerad över att det kunna vända så fort! 
 
När vi mötte upp dem på station så började Izor morra och ha sig men vi gick till rastgården vid station och släppte dem och de blev bundisar på en gång. Det kändes inte jobbigt eller pinsamt när vi träffades i början utan det var coolungt som om vi hade känt varandra jättelänge! Tänker inte skriva något långt inlägg men det kommer lite bilder från Furuvik, sedan kommer bilder från dagens äventyr (okej, igår eftersom klockan är två på natten.
 

Nyvakna

Vaknade vid 5 av att papap väckte mig, snosade till 7 och gick sen upp. Ska klä på mig och stoppa i mig någonting innan jag går till station. Iz vet ingenting, fast iofs han vet bara vad som gäller när man säger Arach. Jäklar vilken fart det blir på honom då.

Nu är dem påväg!

Fick ett sms från Carla 20 över 10 där det stod att de satt på tåget. Jag är så fruktansvärt glad, äntligen ska vi ses! 
 
Lånade Carlas bild på Misti som hon nyss la ut på facebook. Är så avis på hennes Julius-k9 sele! ska se om jag hittar en begagnad till Iz, tänker inte slänga ut flera hundra på en sele. (ett undantag för VGW bältet)

Städdag

Idag ska det storstädas och handlas, vet senare på kvällen ska jag ta det lite lugnt och lägga mig någorlunda tidigt för att hinna upp i tid imorgon. 
 
Troligtivs åker vi till Furuvik imorgon, det beror helt på hur pigg Carla är när de kommit hit. Eftersom det blir bra väder imorgon. Jag längtar jättemycket! åh. Det här kommer att bli underbara dagar. 
 
Inte nog med det så håller jag på att längta ihjäl mig efter hararna, när jag går in på ett Belgisk hare forum på fb så kan jag inte sluta tänka på mina två. Min prins kommer hem snart, ska kolla med uppfödaren om han hittat någon som an transportera honom hit. Och Yrapyra får jag hem i Oktober.
 
Nu ska jag slänga på mig något och gå ut på en snabbrunda med Iz sen ska jag börja städa. Längtar tills vi sa handlla, haha. Varför? jo för att då får jag köpa massa god mat såklart! Ska köpa mjukost på tub till Izor, och se om de har bollar på willys.  Måste köpa en! 

Hundarna får fnatt

Lyssna på Izors skall (den ljusaste hunden) han låter så roligt när han är i "målbrottet"


Izor hoppar till

Iz blev skrämd av gosedjuret när han lekte med den.


Bilder

En bild från tåget och den andra är på när izor stolt visar upp sitt ben.

 


Hemma

Tio i fyra var vi framme i Gävle. Vi hade tur när vi klev på tåget, endast en person satt i djurvagnen, inga djur. Blev så lättad då det är fruktansvärt jobbigt när han ska göra utfall i tåget. Det har hänt 2 gånger. Inte roligt alls. 
 
Han hade brett ut sig mitt på golvet och sov. Tänk att för 7 månader sen hade han aldrig sett ett tåg, och nu kliver han på tåget utan några problem och lägger sig och sover/vilar. Han är så fruktansvärt trygg i sig själv. Jag har haft tur, det är inte alla tervuerener som är så säkra. Som nu när vi väntade på tåget, det åskade nå fuktansvärt och han la sig ner och brydde sig inte alls. Inte det minsta tecken på stress. 
 
Innan vi åkte hem så var vi till Jycke och CO där jag köpte lite VoH då de hade extra pris, sen vi var inne på ÖB och jag köpte läderfett som jag ska smörja mina skor, jacka, hundhalsband och koppel med. Och ett stort oxben åt Izor. Ojojoj vad populärt det var! Ska börja köpa det åt honom, det här benet kommer han kunna tugga på väldigt länge.
 
Tänkte gå till en kompis med Iz men jag känner mig lite deppig, vi får se om jag blir lite piggare så kanske vi går men jag är tveksam, ska slå på en film och bara vara. 

Nattinlägg

Blev ingen träning idag trots det fina vädret men Izor har inte dött av det. Jag tycker att det är skönt att ha en hund som kan vara utan hårdträning någon gång i veckan. Träning får han varje dag i vilket fall, ibland tänker jag inte ens på det. Det är nog många hundägare som inte tänker på det.
 
Idag har vi bla tränat lite trick och varit ute mycket i trädgården. Iz började morra på vattenslangen och bestämde sig för att den skulle dö. Han började tugga på själva "munstycket", tack och lov förstörde han den inte helt! När den är på så droppar det lite vatten och det sprutar lite på sidorna. 
 
Iz fick sig en dusch jag vattenslangen. Han tyckte inte att det var speciellt läskigt utan var väldigt nyfiken fast han hoppade till varje gång han blev blöt. Till slut lessnade han och gick och åt lite gräs. 
 
Lisa och jag har surrat väldigt mycket, varit ute och kollat på tradera. Har lagt bud på 2 par kängor. Hoppas jag vinner buden!

En natt till

Vi stannar en natt till här i Söderhamn! Imorgon ska vi till en djuraffär som precis har börjat sälja VoH och har därför halva priset på maten! Ska köpa en 10 korvar, (kommer bli tungt att bära med all packning). Ska även ut i trädgården och klippa lite grenar åt kaninerna. Grenar är väldigt uppskattat hemma hos långöronen. 
 
Idag har det blixtrat och åskat. Allt inom loppet av 3-4 minuter. Sen blev det fint väder och nu är det sol ute. Hundarna och jag hoppde till när det började åska då det lät sjukt högt. Milla började skälla och sprang in i huset, Iz stod och buffade lite och kom sen och mös med mig. 
 
Ska snart ut och kasta lite boll (får passa på när jag är här då jag inte kan ha honom lös i stan om det inte är en rastgård och det är inte alls lika roligt att kasta boll i en rastgård).
 
Nu är det sol och varmt ute, 24 grader i skuggan. Skönt! Ska inte sitta här inne nu utan jag går ut. 
Är vädret lika bra hos er så borde ni också vara ute nu!

Bollkastning

Har inte blivit mycket bloggande de senaste dagarna. Igår gick jag och Pauline (Pandoras förra ägare) en halv mil med hundarna, vi gick väldigt långsamt då Pauline har problem med höften och det tyckte inte Izor var roligt. Promenaden tog låååång tid eftersom jag tränade Izor att gå fint i koppel. Jag gjorde så att för varje gång han drog i kopplet så stannade jag och väntade på att han skulle komma och ställa sig brevid mig. Ibland fick jag stå där väldigt länge. Det har än så länge inte gett resultat men det tar nog ett tag. När vi åker hem så ska jag köra stenhårt på koppelträningen. Är så förbannat less på att han drar i koppel. Det är värst när det är flera hundar vi går med. När vi går själva så går det nästan alltid bra. 
 
Iz har varit lös väldigt mycket, vi har bla kastat boll utanför huset och tränat lite lydnad. Han stack inte iväg till varken korna (som är jääääätte läskiga enligt Iz) eller fåren som han inte har fått syn på än även fast han har haft chansen. Idag var vi ute på åkern där Izor och Milla fick springa lösa, Pandora fick ha ett koppel hängandes efter sig eftersom hon sticker, men nu när hon har tratt så vet jag att hon inte kommer att sticka, hon lunkade på lite, åt gräs och la sig ner och vilade. Det blev bollkastning i någon timme för Iz, Milla var med i ett hörn men hon hade ingen chans, Izor är så snabb. Han är jätteduktig på att komma tillbaka med bollen när jag kastat iväg den. I början så fick jag hämta bollen som han lämnat någonstans men nu så, ibland lägger han den till och med i min hand! Väldigt skönt för mig. 
 
Pandora och Izor rök ihop i förrigår då Pandora var väldigt på honom när han väntade på sin mat. Jag var snabb på att dra Izor därifrån då Pandora hugger när hon ryker ihop med en hund. Det slutade med att Pandora blev riven innanför ögonlocket. Jag vet inte hur det har gått till. Det började rinna var ut ögat och det blev svullet och rött. Grannen kom över och tvättade rent det och upptäckte då rivsåret. En tid hos vet var bokad och idag åkte de dit. Hon fick ögonsalva och antibiotika utskrivet. 
 

RSS 2.0