dags att packa

Vi åker som tidigare nämnt till Söderhamn idag och jag har som vanligt inte packat ännu. Ska kliva upp alldeles strax och packa ner allt som ska med.
 
Sen ska jag gå ut en sväng med Izor och efter det sla jag på ett möte. Snälla Linnéa ställer upp som hundvakt under tiden jag är borta.
 
Eftersom jag har ett speciellt schema i skolan och inte går på alla lektioner så är jag ledig i 3 veckor + 1 veckas lov. Så 4 veckor är jag ledig sammanlagt så nu jäklar ska jag ensamhetsträna Izor ordentligt. Han är så pass trygg i lägenheten nu så det borde inte vara några större problem. Viktigt att jag tröttar ut honom ordentligt nu i början så att han inte sitter hemma med världens överskottsenergi. 
 
 

Frisk som en nötkärna

Skoldagen gick riktigt bra idag! Tänk att en vila från träningen kan göra så stor skillnad.
Jag har i flera veckor försökt lära Izor att backa intill en vägg med en vinkel utan några resultat om vi inte haft ordentligt med hjälpmedel men idag fixade han det. Med lite hjälp av en extravägg och en pushade Sabina så fixade han det!! Vi filmade även Izor där vi skulle visa hur man använder sig av baklängeskedjning samt att vi tränade lite grundfärdigheter. Izor var som en klocka idag och presterade bra och vi avslutade träningen när han var trött.
 
Kl 4 hade vi tid hos veterinären och Izor är frisk som en nötkärna och nyvaccinerad, misstänkte påbörjad öroninflamation men nej. Om han hade haft någon infektion så har jag själv lyckats bota det genom ordentlig öronrengöring. Veterinären kände och klämde på rygg/leder och allt var OK, ingen reaktion från Izor. Han lät sig undersökas utan att tveka och jag fick höra att jag hade en pigg och välvårdad kille. Det glädjs i mattehjärtat.
 
Nu sover en trött och nöjd Tervueren och imorgon åker vi till Söderhamn, blir nog dött på bloggfronten då jag varken tar med mig kamera eller dator. Ha det!

Baklängeskedjning


Rally lydnad

Stack iväg till skolan och mötte upp Sabina. Idag körde vi lite rally lydnad för första gången och det var inte det lättaste. Jag hade svårt att komma ihåg skyltarna så jag stod som ett frågetecken, sen kändes det så konstigt att tjoa och berömma under träningen då jag är så inkörd i tävlingslydnaden. Att peka och visa Izor vad han skulle göra var så konstigt och att han var hyper som jag vet inte vad gjorde det inte bättre, men mot slutet så koncentrerade han sig ordentligt och gissa vad? jag har en riktigt nöjd hund här hemma som ligger och sover på golvet.
 
När vi kom hem så såg jag att arbetarna blivit klara med vardagsrummet och oj så fint det blev! Nu är det bara köket och hallen kvar och det ordnar dom imorgon. Hittade även ett brev här hemma som kom med posten tidigare idag och jag har fått en prenumeration på Härliga Hund av Lisa och Klas. Ojoj vad jag ser fram emot att läsa tidningarna!
 
Imorgon ska Izor filmas i skolan, bäst att han sköter sig. Sen väntar ett långt lov för mig om det inte blir någon ändring på det vill säga. Resten av klassen har APL i 3 veckor så jag har liksom ingenting att göra då. Den tiden kommer att gå åt till att träna inför examinationen som är snart.
 
 

Saknad

 
 
PippiAdolf's Rödluvan "Yra"
Som några vet har jag en gång i tiden haft belgiska harar. PippiAdolf's Rödluvan "Yra" och hennes kullbror PippiAdolf's Intro. Ingen av dem är i livet idag, ingen av dem fick uppleva deras 2 års dag. Jag fick inte ens säga hejdå.
 
En dröm jag haft sedan jag började med kaniner var att en dag få äga en Belgisk hare. Jag har haft över 80 kaniner i mitt liv och tillslut, efter år av letande efter uppfödare, efter mycket tänkande och långa mailkontakter med olika uppfödare åkte jag till Örebro och hämtade hem min alldeles egna hare. Jag uppdaterade min uppfödare väldigt ofta och han erbjöd mig att få köpa en kullbror till Yra så efter att ha fixat med burplats så for vi till Örebro igen och hämtade hem brorsan Intro som var rena motsatsen till Yra.
 
Intro var väldigt orolig och rädd till en början, han greps av panik när jag bytte mat och vatten åt honom, det gick inte att hålla i honom och det var näst intill omöjligt att flytta honom från buren till hagen medan syster Yra klättrade upp i famnen och gjorde precis allt för lite uppmärksamhet och en pelletsbit. Yra var inte rädd för någonting, då menar jag ingenting.
 
Hon skuttade fram och hälsade på en räv mitt i natten som fick tag i hennes tass genom burgallret. Blev hon rädd för räven efter det? nä, Yra var fram och skulle hälsa på den i alla fall. Hundar kom fram till hennes bur och nosade och hon nosade tillbaka genom gallret. Barn och ungdomar bråkade och slog sönder saker ute på gården och medan Intro och mina korsningar var oroliga och sprang runt i sina burar satt Yra i sin bur och spanade på vad som hände.
 
Som ni förstår var Yra en väldigt speciell kanin, hennes bror märkte man knappt av, man tänkte inte på honom lika mycket som Yra. Men när jag flyttade hem igen och Intro fick bli innekanin tillsammans med Yra (korsningarna bodde på balkongen då de varit utekaniner i större delen av deras liv) så blev Intro mycket tryggare och han började ta plats. Jag hade honom frigående nästan hela tiden till en början och han blev en helt annan kanin. Intro var så snäll, han var lugn och stressade aldrig upp sig sen han blev innekanin. Yra gick det inte att gosa med, det var omöjligt. Hon var som ett vilddjur och sparkades och rev mig blodig så fort hon ledsnade på att sitta i famnen medan Intro fann sig i det och han njöt.
 
När Izor flyttade hem till mig insåg jag att jag inte hade tiden till 4 kaniner, eller 1 kanin. Så jag tog det hårda beslutet att sätta ut kaninerna på foder, Intro flyttade tillbaka till uppfödaren och Yra flyttade ner till Skåne. När jag lämnade av transportburarna till transsportörerna fanns det inte i min världskarta att det var sista gången jag såg dem.
 
Intro blev sjuk och hittades död i sin bur en vecka efter sin medicinkur. Hans kullbror som uppfödaren behöll hittades också död samma dag. Varken jag eller uppfödaren vet vad dödsorsaken var då endast kullsyskonen dog och ingen annan kanin på gården och att just dem två hade samma symptom.
 
Yra blev riktigt sjuk för ca 1 år sen, jag fick ett samtal från hennes fodervärd som berättade att hon gjort allt i hennes makt för att få henne frisk. Yra som levde för mat åt ingenting, hon vägrade äta sin medicin och blev bara sämre och sämre. Jag tog beslutet att låta henne avlivas efter några samtal med fodervärden. Vi vet inte heller varför Yra blev sjuk och vi kommer nog aldrig få veta det heller.
 
Nu blev det ett väldigt icke hundrelaterat inlägg men jag kände för att skriva om mina saknade långöron.
Mina korsningar Chili och Joshi lever loppan på en gård, de lever verkligen livet de förtjänar.
 
Yra ca 4 månader gammal, nyss hemkommen
Intro 6 månader, bilden togs dagen efter att han flyttade till mig

Izor och Yra, de var så fina ihop.
Vila i frid älskade harar. Ni är saknade.
 

Tidig morgon

Pappa väckte mig vid 6 tiden imorse då jag bad honom väcka mig innan byggarbetarna skulle komma. Vore lagom pinsamt om jag låg och sov när de kom hit.
 
Izor kände igen dem när de klev in och gjorde ingen större grej av det. Han har suttit bredvid den ena killen jättelänge och tittat när han målat. Såg så roligt ut, Izor var superfokuserad på vad han gjorde. Nu ligger han och sover på sängen bredvid mig.
 
Skola kl 12 idag, kommer inte åt godisburken som ligger långt inne i möbelhögen som det är skyddsplast på. Har lite torrisar i jackan och har jag tur kan jag få lite godis i skolan till Izor.
 
Lägenheten är helt färdigrenoverad imorgon om vi har tur. De kommer i alla fall att bli klara med vardagsrummet idag, härligt!
 
 

skogen och veterinär

Linnéa hämtade upp oss kl 1 och vi åkte till veterinär kliniken för att jag skulle boka tid för vaccinering samt för en kontroll i öronen på Izor då detunket i dem. fick en tid på torsdag, perfekt att jag kunde få tiden så pass fort.

efter det åkte vi till hemlingby och gick i spåret i 1,5 timme. Izor och Keppler sprang och jagade varandra konstant. är så glad att Izor och Keppler trivs så bra ihop. de tycker verkligen om varandra de två.

nu är vi hemma igen och jag ska försöka leta fram izors aktiveringskub när arbetarna gått för dagen. izor har accepterat dem och tittar nyfiket på vad de håller på med.












Makeover

Igår blev det inte alls som planerat. Izor och jag tog bussen hem till Wictoria och när vi kom dit toppade W mitt hår och fixade det så nu är det fräscht, precis som när man kommit från frisören. Efter det gick vi en snabbis till skogen och sen bjöds det på god mat. Fick även lite fina kläder av W, äntligen har jag snygga kläder att ha på mig.
Blev lite fika och sen gjorde W rent ansiktet på oss båda så jag åkte hem som en helt ny människa.
 
Väl hemma så hade mamma och pappa fixat och trixat med min lägenhet. Den ska tapetseras om nu idag så allt står huller om buller. Jag lyckades lirka fram min dator bland möbelhögen.
 
Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Jag är pigg och full i energi så vi kanske tar en tur till skogen och förhoppningsvis tar vi oss fram där. Annars går vi nog en långpromenad med lite bus och lek.
 
Nu till helgen åker vi troligtvis till Söderhamn och stannar där i några dagar för att ladda upp med ny energi och bara njuta av lugnet och gosa med min tervfröken.
 
Izor är lagom understimulerad eftersom jag varit så sjuk att jag inte kunnat aktivera honom varken fysiskt eller psykiskt så idag ska han få jobba! Nä nu vet jag inte vad jag sitter och skriver. Kände bara för ett inlägg.
 
Jag ska försöka få fram min systemkamera som ligger någonstans bland alla saker men annars får ni stå ut med mobilbilder ett tag framöver.

måndag

Måndag idag då, jag ska ut och ta en rejäl promebad med Izor för det förtjänar han efter att ha fått vila så pass länge. Jag kanske tar en tur till skogen.  Förhoppningsvis är det inte så jätte mycket snö där nu. 
 
Jag ska även träna lite grundfärdigheter och plugga om jag har ork kvar. Tack och lov är skolan slut snart. Jag hoppas verkligen att jag kommer klara av den här sista terminen.
 
Det är mycket som ska göras nu, hela lägenheten ska ommöbleras så att målarna kan göra sitt jobb på tisdag när de dyker upp. Troligtvis bor izor och jag hos mamma tills lägenheten är klar eller så stannar vi hemma i lägenheten
 
Nu ska jag få i mig lite frukost innan jag och Izor åker till Sätra en sväng för att träffa Wictoria som fyllde år i veckan. 
 

Dött på bloggfronten

Jag har varit extremt sjuk i nästan en vecka och har knappt suttit vid datorn över huvudtaget. Dagarna har varit jätte trista och Izor har fått en långvila kan man lugnt säga.
 
Idag fick han sig i alla fall ett ordentligt bad så nu är han fin igen och jag mår mycket bättre!
Till helgen packar jag ihop en väska och åker iväg till Söderhamn om allt går som planerat, annars är det inte mycket som händer. På tisdag ska lägenheten renoveras, på ons/tors är det skola som Izor ska följa med på.
 
Blir kanske mer uppdatering i veckan, uppdaterar instagram lite oftare så kika in där! (Qepta@instagram)
Ha det bra!

lek i snön

 

Ut med djuret

Då var det måndag igen. Vaknade kl 7 och kunde såklart inte somna om. Har tittat på Äkta människor, fått igång min älskade dator och trixat lite i photoshop. 
 
Jag ska snart ut med Izor en sväng innan det är dags för ett möte. Sen vet jag inte vad som händer resten av dagen, jag har ingenting planerat än så länge. 
 
Ska fixa lite nya bilder på saker som ska ut på tillsalu sidor, bl.a. hundsaker och lite annant. 
 
 
 


söndagsmys

Ligger i soffan med Wictoria och Izor står i fönstret och kikar ut medan Wilma ligger och sover på golvet.  Idag blir det en riktog slappdag. Jag sla ta itur med lägenheten och storstäda och sen ska jag leta fram lite recept på olika maträtter som jag kan göra.
 
Izor ska få roa sig med sitt aktiveringsspel och jag ska se om blodpuddingen blev godkänd men det tror jag. Ska torka grishjärta idag så vi har lite variation på godiset. Det är supermysigt att göra eget hundgodis tycker jag.
 
Ska försöka gå en längre promenad med Iz också,  han ska iallafall få leka av sig i snön. Till veckan ska han få träffa Keppler och då får han leka.  Ska även försöka matcha in i mitt schema för en träff med Helena och Charlie men jag har en del möten i veckan så vi får se vilken dag som passar.
 
Min älskade dator har försökt att reparera ett fel på hårddisken hela natten utan större resultat. Skit också. Jag behöver verkligen photoshop men det känns rätt kört då jag inte har kvar serienumret.  Har jag tur kanske en vän har numret. Håller tummarna! 
 
 

blodpudding och spyor

Inte hunnit blogga någonting idag och det är delvis pga att min gamla kompanjon till dator har gått i strejk. Det går inte att logga in på den över huvudtaget. 
 
Fotade Wilma lite grann och hade verkligen behövt mitt photoshop NU för att kunna fixa till bilderna men nejdå... vad har vi hittat på då? Igår hade Izor fått i sig någonting olämpligt och kräktrs 3 gånger inomhus och hade diarré när vi var ute. Idag var han som vanligt igen. Wictoria och jag tog hundarna på en promenad och gick till ica för att handla lite frukt. Efter det gick vi till coop och sen till dollarstore.
 
Köpte lite födelsedagspresenter till W som fyller år nästa vecka. Mamma mötte oss vid dollar och gjorde oss sällskap hem. 
 
Väl hemma tog jag hand om disken och W tärnade blodpudding som vi slängt in i ugnen. Vi har ätit, varit ute med hundarna en gång till och ska nu spela lite sims innan vi äter fruktsallad.  Hundarna ska få använda aktiveringsspelet lite nu på kvällssidan.
 
Vädret har varit jätte fint idag. Strålande sol och det har inte varit speciellt kallt heller. Hur har vädret sett ut hos er?

Izor och Keppler

 

dagen

Fredag idag och det innebär att vi gör helg. Jag har ett möte jag ska gå på och under tiden passar Wictoria Mr fluff. Efter det åker vo hem till mig och myser till det. Den här helgen ska vi lägga störst fokus på de fyrbenta och jag ser fram emot det så.
 
Vid 10 tiden idag ska jag träffa Linnea och Keppler för en liten promenad. Ska bli intressant och se om lilla schäfervalpen känner igen Izor. 
 
Vad gör vi7 nu? Jag sitter och fryser som en tok och Izor sover på golvet. Vi har möblerat om i mitt vardagsrum tillfälligt då madrassen till min nya säng kom igår så snart har jag äntligen min nya säng att sova i! 
 
Blev inte mycket bloggande igår då det var mycket böandade känslor hos mig så motivationen till att blogga var på 0. Ibland ångrar jag verkligen att jag valde linjen jag går i ordentligt av flera orsaker. Men jag har bara en termin kvar nu och det ska jag fixa. Jag ska iallafall försöka.
 
Det böev ett riktigt konstigt inlägg nu men strunt samma. Trevlig fredag på er!
 

uppletande

Dagen började med att jag försov mig och missade mitt möte hos dietisten. När jag vaknat begav jag mig till skolan och mötte upp Emma. Vi gick i omgångar för att hämta mat på Heartbreak innan vi gick till skolan och åt. Efter lunch tränade vi baklängeskedjning och i slutet av lektionen redovisade vi våran träning.
 
Efter skolan hämtade Cornelia upp mig och Izor och sen begav vi oss ut i skogen för lite uppletande. Izor var helt slut i huvudet och yrade bara omkring i skogen men hittade sin leksak 1 gång iallafall. Cornelias schäfer Walle hade aldrig kört uppletande förr och var superduktig. Han hittade föremålen 3 av 3 gånger. Jätte imponerande! 
 
Efter ett tag böev det mörkt i skogen och vi åkte förbi citygross på hemvägen så jag kunde springa in och kolla om de hade någonting till Izor.
 
Köpte gristunga, grishjärta och köttben som han fick till kvällsmat. Resten ska frysas in.
 
Cornelia och Walle åkte nyss hem och jag ska kolla på Äkta människor innan jag gör kväll.
 
 

Böcker

Idag tränade Izor och jag på att han  ska backa rakt och sen i en 90 graders vinkel. Det är minsann inte lätt och han bjöd på 1000 olika beteenden men tillslut började han fatta vinkeln. Vi har lång bit kvar men vi har kommit en bra bit på vägen. Han backar med vinkel med hjälp av av stödväggar och nu ska han bara kunna göra det utan stödväggar. 
 
Efter skolan träffade jag upp Hana, jag Hana och Sabina gick till rastgården där Arach och Izor fick leka, sen gick Hana och jag hem till mig och efter en stund kom Wictoria. Båda två har åkt hem nu och Izor ska få kvällsmat. 
 
Tog en vikt på honom idag också och nu väger gossen 23,7 kg. Han har lagt på sig minsann!
Jag köpte även två böcker av Hana, "Sökhunden" och "Träna och tävla skydd". Izor fick ett nötrevben av Hana som han tyckte riktigt mycket om. 
 

rallylydnad

Gid morgon allihopa.  Vaknade för en timme sen ungefär och Izor ligger i sin BIA och sover. Jag ska snart kliva upp och göra mig iordning tills vi börjar idag.ska bli spännande att se hur Izor är i skolan utan att få träna.  
 
Sen ska vi träffa Hana och Aska så då blir det fart på monstret. Pratade med Helena och vi har bokat in träff nästa vecka så att charlie och Izor ska få träffas igen. Det var länge sen de sågs nu.
 
Jag har funderat lite på det här med rallylydnad. Det kanske vore något att testa. Jag vill tävla i lydnad med Izor men vill såklart prova på de andra sporterna som finns i hundsverige. Någon som har erfarenhet av rally? Ska fråga min hundlärare lite om sporten idag och sen läsa på lite om rallyskyltarna. 
 
Jag vill börja tävla och jag måste börja någonstans. Känns som att rally knte är lika bestämt och strikt spm vanlig tävlingslydnad. Nåja vi får se! Ut och tävla ska vi nog göra iår. Ska troligtvis gå en agilitykurs också så att jag får lära mig mer om handling.  Känns så skönt att jag blivit motiverad till att börja träna mer på allvar.  Och jag tror att Izor tycker detsamma.
 
 

ny kompis

Träffade Linnea kvart i 1 idag. Hon har en 4 månaders schäfervalp som hon hade med sig och Izor och lilla Keppler blev kompisar direkt. Det märks att Izor inte är van att leka med så små valpar för han var så försiktig (när jag sa åt honom). Keppler tyckte att 8z9r var lite läskig men de sista 20 minutrarna visade han sin kaxoga sida och skällde på Izor som bara vände bort huvudet. Han är jätte duktig med valpar Izor men ibland glömmer han att det är valpar han leker med och springer i raketfart och vill brottas.
 
Snart blir keppler äldre och tuffare så Izor och han kan leka ordentligt. Jätte roligt att ha en lekkompis spm bor i närheten!
 
Ursäkta de kassa mobilbilderna. Nästa gång tar jag med kameran.
 
 

Hur stort behöver hunden ha

Det är en fråga jag ställer mig gång på gång, hur stor lägenhet/hus ska man ha för att få hunden att trivas.
Det finns hundar som mår dåligt av för stora utrymmen och får därför begränsat utrymme att vara på, andra hundar stressar upp sig om det är för trångt. 
 
Jag bor i en 1:a på 50 kvm och jag tycker personligen att det skulle fungera med 2 stora hundar i min lägenhet. Lägenheten är så pass stor att hundarna skulle kunna komma ifrån varandra om de skulle vela. Och de skulle inte vara ivägen för mig. 3 hundar skulle jag inte kunna ha i lägenheten då jag tycker att det skulle bli för mycket. Nu tänker jag bara utifrån mig. 
 
Jag läser bloggar där folk har flera hundar i mindre ytor och jag tänker mycket på det. Jag vet att det inte är min ensak men jag kan bara inte släppa det. Ex, kan hunden få lugn och ro, är det tillräckligt stort lagmässigt...
 
Om man har flera stora och små hundar i en liten lägenhet eller hus, vad säger lagen om det. Är det samma regler som att ha dem i bur eller räknas det inte som bur om man kanske bara bor i 1 rum på 30 kvm. 
 
Mycket tankar och funderingar. Jag vet iallafall att i min lägenhet kommer det inte bli mer än 2 hundar för jag själv skulle inte kunna ha många hundar i min etta. Och jag vill inte det heller för den delen, 
 
Jag är väl medveten om att inomhus ska hundar ta det lugnt, hemma hos mig gäller iallafall den reglen. Sen kan jag bjuda upp till lek och min hund får leka här hemma, men absolut inte med andra hundar. Men jag tycker endå att man ska ha så pass stort utrymme att djuren verkligen kan komma ifrån varandra och kunna få vara ifred om man ska ha flera.
 
 
 
 

fullspäckat schema

Den här veckan är det mycket inbokat. Idag ska Izor och jag träffa Linnea, vad vi hittar på vet jag inte än. Vo kanske går till Hundplejset och fikar.
 
Imorgon har jag skola, vi ska inte ha med oss hundar men min snälla hundlärare sa till mig förra veclan att det var okej att Izor följde med dp jag inte har någonstans att lämna honon. Hon vet även att Izor är en stor del i min rehabilitering och att jag kan fokusera bättre när jag har honom med mig. Han är så duktig i skolan och har blivit varm i pälsen. För ett år sen var det imte speciellt roligt att ha med honom. Han var orolig och kunde inte slappna av när vi hade teori. Han låg och flåsade på golvet, vägrade lägga sig och vara stilla. Idag har han inga problem med skolans miljö. Förutlm de extremt haöa golven då som han snubblat på några gånger men tack och lov har han insett själv att det inte ör någon ide att dra i kopplet i sloöan då han bara snubblar.
 
På torsdag ska jag träffa en dietist. Som många av er vet är jag vegan. Och jag erkänner att jag är riktigt dålig på det här med att få i sig det man behöver. Jag slarvar myclet i matlagningen och det gör att min kropp inte får all näring som den behöver. Så jag bokade en tid hos hälsocentralen just för att få tips oxh råd gällande min kost. 
 
Efter mötet med dietistenska jag skynda mig hem fort som sjutton och hämta Izor för att sedan skynda mig tiöö skola igen och detr hundträning som står på schemat. Jag måste lägga till en högre växel och träna grundfärdigheterna inför examinationen i mars. Jag känner att izor och jag ligger väldigt efter i träningen.
 
Nåja, efter skolan ska jag träffa Cornelia och hennes goa schäferhane Walle. Så som det ser ut nu kommer vi åka till en skog men det kanske blir något helt annat. 
 
På fredag kommer Wictoria och Wilma hit och helgen kommer att spenderas här med massa hundmys och om vi har tur med vädret så ska vi eventuellt till hemlingby och där.
 
Nästa helg ska jag på kalas hos W, izor kommer att vara hos mamma och Hana kommer hem till mig och självklart har hon Aska med sig! 
 
Ser fram emot den kommande veckan jätte mycket! 
Nu kommer mamma över hit innam hon ska iväg pp sina ärenden och Iz och jag ska gå ut en sväng när mamma gått.
 

Fyrverkerier nu?

Nu får det väl vara nog. Det har gått mer än 2 veckor och vad hör jag inte utanför fönstret - jo fyrverkerier. Jag må inte ha en skotträdd hund men de där förbannade fyrverkerierna skrämde slag på mig. 2 gånger per år får man smälla, det är illa nog det. Men då kan väl folk för f'n hålla sig till de datumen och inte smälla när det känns ok.
 
Förutom att jag fick en mindre chock av fyrverkrierna så har fluff och jag tränat lite, ska köpa 2 böcker av Hana i veckan och bara barnvakt åt mosters fina schäfer Aska medan Hana ska in på AF. Sen följer de med hem till oss en sväng innan de måste åka hem igen.
 
Iz har fått pyssla med aktiveringskuben och fått köra med aktiveringsspelet och är nu nöjd och sover. Eftersom jag glömde ta fram hundmat imorse (klumpigt gjort) så fick Izor färsk kyckling till kvällsmat och det gick ner som vanligt. 
 
Min snälla mamma skickade med en present åt Izor när pappa kom förbi. En förpackning blodpudding. Ska göra hundgodis i veckan och ojoj vad Izor kommer att bli glad. 
 
Tidigare idag var Wictoria hundvakt och det gick jätte bra. Det är första gången som någon annan förutom mamma/pappa som är hundvakt åt honom. Han hade skött sig bra och var inte sådär jätte jobbig som han kan bli ibland. 
 
Det har varit en fullspäckad dag och nu vill jag bara krypa ner framför en film innan jag gör kväll. 
God natt!

Vinterlek

Äntligen, lyckades rädda några av bilderna jag tog idag. Men visst är de härliga! Ser ni också hur mycket päls Izor har fått. Riktigt välpälsad, han välkommnar vintern med öppna armar.
 
 
 


kyla

brr, riktigt lallt ute idag men vädret är fint så man ska inte klaga. varit ute med izor i drygt 45 min och hade kameran med mig. tyvärr verkar min dator strejka och vill inte visa bildfilerna. förhoppningsvis skärper datorn till sig när jag kommer tillbaka från sjukgymnasten. under tiden jag är där så kommer Wictoria att gå en promenad i boulognerskogen med honom. efter det vet jag inte riktogt vad vi ska göra.

dagens hundmöten har izor skött väldigt bra, inte ett skall. däremot har han dragit som en blådåre och gjort piruetter i luften. knäppa hund.

hur är vädret hos er?

Söndag

Har haft en trevlig dag idag och Izor har fått stå i centrum. Den uppmärksamhetshunden! Alla har gått hem förrutom Wictoria som sover kvar här. Vi har just ätit och spelar sims. Izor har fått ett ben att tugga på men han är så slut att han inte ens orkar tugga. Det har blivit mycket spring hit och dit idag.
 
Ikväll hoppar vi över pilatesträningen, tycker inte att det behövs. Sen har jag inte lust att träna mer idag heller. Hoppas ni har det bra allihopa. ♥

Snöstorm

Ute snöar det för fullt och jag ska bege mig hem till mamma. Min lillebror Martin fyller hela 16 år idag och det ska vi fira. Wictoria kommer hit hon också och snäll som hon är ställer hon upp som hundvakt imorgon när jag ska till sjukgymnasten.
 
Nästa helg ska W och jag ha hundmyshelg. Hon och hennes blandras Wilma kommer och stannar här hela helgen och vi ka pyssla om våra fyrbenta vänner. Det kommer att bli jätte roligt. Har ni några tips på saker man kan göra på en hundhelg. Jag har lite ideér på vad vi kan göra men vi får helt enkelt se vad som blir av. 
 
Nu väntar jag på ett telefonsamtal och sen beger jag och fluffet oss ut i snökaoset. Trevlig söndag på er allihopa!
 
 
 


Tassvård

Tog fram en sax, lite godis och klippte tasshåret på Izor. jag skäms över att hans päls vuxit så mycket men nu är det klippt igen. Jag verkligen avskyr lång päls mellan trampdynorna och speciellt nu i vintertid när det fastnar isklumpar/snö mellan tårna. Är nöjd med resultatet trots att Izor och jag fick bråka lite när jag skulle klippa baktassarna. Han är jätte kicklig på baktassarna. 
 
Nu ska vi ut i det fina vädret och kasta lite boll. ska ladda kamerabatteriet lite så förhoppningsvis blir det några bilder också!
 
Hur ofta klipper du tasshåret på din/dina hundar?
 


Kvällsro


Han växer

Tog några bilder på Izor tidigare idag och visst har han utvecklats mycket! Han kan inte misstas för en tik längre, haha. Jag vet att bilderna är väldigt ljusa men jag tyckte att dem var fina så. 
 
Blev jätte sugen på att träna lydnad så tänkte köra lite övningar inomhus med honom när han har vilat en stund. Klippte även klorna på honom idag också. Man skulle unna tro att han har långa klor med tanke på hur ofta jag klipper dem men så är inte fallet. Han har korta och fina klor och det jag gör ca 1-2 gånger i veckan är att jag "skalar" av klon tills jag kommer till pulpan,
 
Hur ofta klipper ni hundens klor?
 
 

snömonster

Varit ute i en timme med Iz, tog med en boll som han fick jaga. Den försvann ett x antal gånger och jag gav bort letandet då det var djupsnö och bäcksvart ute men Izor han gv sig inte och sökte upp bollen. 
 
Det kom även en tjwj med en liten hnd som skällde nå otroligt på Izor, han kastade en blick åt hunden och fortsatte sen att leka med sin boll. Blir så stolt över min fina kille! 
 
När vi kom hem var det march in i badkaret för Mr fluff för att kunna skölja bort alla snöklumpar som fastnat i pälsen. Nu leker han med sin aktiveringsboll och han verkar rätt nöjd. Ska köra ett pass med pilatesbollen senare hade jag tänkt men nu blir det en stund framför tvn!
 

Pilates och kakor

Körde lite med pilatesbollen med Izor innan jag storstädade lägenheten, torkade golv, dammsög skaka mattor, gjorde extra snyggt i köket osv. Iz hade lite träning med dammsugaren och fick äta godis från den. I början var det lite småläskigt men då sänkte jag bara suget i dammsugaren och han åt godis och följde med mig runt i lägenheten när jag städade.
 
Efter det kom mamma och vi har bakat, eller tja. Jag bakade det mesta, Izor var bakpolis och såg till att inget skulle ramla på golvet. Lyckades bara bränna handen en gång så bakningen gick bra! Gjorde morotskaka, muffins, tårta och mamma gjorde chokladbollar. Dricker i skrivandes stund en kopp kaffe och ska efter det bege mig ut i mörkret med mr Fluff. Vad som händer sen vet jag inte!

vi vann!

Vill tacka alla er som röstade på mitt och Izor's b7drag till fototävlingen. Vi vann med hela 16 röster. Vad priset är vet jag ännu inte utan vi får se när det kommer i brevlådan!
 
Annars då, det har slutat snöa ute så vi kan äntligen vistas utomhus en längre stund utan att frysa ihjäl (eller snarare jag). Märkte igår att Izpr har dragit på sig en ordentlig vinterpäls och jisses vad fluffig han är. Inte nog med det har han blivit jätte grov i kroppen. Trodde först att han höll pp att bli tjock!! Men jag känner revbena med lätthet.  Däremot swr han tjock ut med all päls haha. han börjar bli riktigt välpälsad. Fina Iz.

just nu

 

snö

Det har snöat under natten så vi fick vinter tillslut. det är inget jag hurrar för men är glad att vi slapp snö i december.

jag har ett möte jag ska gå på idag och sen är det helg. troligtvis ska jag ut med Emma ikväll om jag lyckas få hundvakt.

jag ska kliva upp ur sängen snart och köra ett kortare pass med izor och pilatesbollen. han tycker att den är riktigt rolig och det är en stor fördel i träningen. i början var han lite smått osäker när han skulle balancera med framtassarna på den men nu kastar han sig på bollen.

jag ska ta med honom till parken när jag brukar släppa honom när jag kommer hem så att han får göra sig av med lite energi. psykiskt verkar han väldigt nöjdm

Oseriösa uppfödare!

Fy vad jag är less och förbannad. Tittade nyss på djurskyddsinspektörerna som gick på tv4. En kvinna som importerat valpar och har över 25 valpar i en hemsk miljö som ingen hund i världen ska behöva sätta sina tassar i. Hundarna levde i sin egen avföring och kvinnans ursäkt var "att hon inte hann städa på morgonen".
 
Sånt här gör mig fruktansvärt förbannad och jag har sett liknande med egna ögon. Jag har skött om valpar som haft avföring djupt rotat i pälsen, valpar som blivit utslängda på cementgolv mitt i vintern och enda sättet för de valparna var att ligga på varandra. Jag har sett valpar som slagits i ren desperation efter lite mat. En valp ska inte börja hugga sina kullsyskon för en foderkula och en valp ska inte behöva bråka med sina syskon för att hålla värmen.
 
Valparna jag talar om är "min" första kull. Jag var med från start och allt blev bara värre och värre för dessa hundar. Jag var hem till uppfödaren flera gånger om dagen och köpte med mig mat till hundarna, tog ut avelsdjuren så att de fick komma ur ur den ammoniakfyllda lägenhet och jag tog med alla valpar ut på promenader och lät dem springa i rastgårdar. Valparna betedde sig inte som valpar ska betee sig. De var desperata, rädda och otroligt stressade.Till slut, 4 månader senare kom en anonym anmälan till djurskyddet och alla djur omhändertogs omedelbart.
 
2 av valparna har ni sett här i bloggen. Jag pratar om mina fina tervflickor Milla och Pandora. Och som de flesta bloggläsare vet finns Pandora inte i livet längre. Jag tänker på henne varje dag och är tacksam för allt hon lärt mig.
Ingen hund ska behöva bli behandlad illa!
 
 


at home

Hemma igen efter skolan. Izor laddade upp batterierna på en liten stunds vila och tyckte att vi skule fortsätta träna. Aldrig i livet tänkte jag som höll på att somna. Han har varit så jäkla på hela dagen. Att ha längre vilor funkar inte för den här hunden har jag insett tyvärr. Det hade varit så skönt om även han kunde vara cool efter några dagars vila men när man börjat komma tillbaka till vardagen sår det hemskt. Jag ska aldrig göra om det här misstaget.  Izor mår inte bra av att det. Tack och lov mår jag bra och blir piggare och piggare så vi kan göra saker.
 
Jag ska äta lite och sen blir det ett pass med pilatesbollen och vi avslutar med ett aktiveringsspel. 
 

Stimuluskontroll

Började dagen med att träna och disskutera stimuluskontroll med min grupp, Izor var uppe i varv men kopplade av efter en halvtimme. Efter två timmar gick Emma och jag till Heartbreak och hämtade lunch och sedan begav vi oss till skolan igen.
 
Kl 12 började vi träna hundarna och Izor var uppe bland molnen. Efter några genomgångar hamnade han äntligen nere på jorden och skötte sig ypperligt. Han var väldigt het och verkligen älskade det han gjorde. Det märks tydligt att han inte har fått något riktigt träningspass på länge men nu blir det inga fler uppehåll. Har ingen lust att få honom så uppe i varv att han stressar upp sig.
 
Nu ligger han på golvet och håller koll på vad som händer i klassrummet och i korridoren och det syns på långa vägar att han är nöjd. Jätte glad över det här passet och jag fick även motivation till att börja träna ordentligt igen.
 

hästar

idag åkte jag ut till GFRK tillsammans med Wictoria. izor fick titta på hästarna på avstånd då jag inte visste hur hundvana hästarna var.

izor har varit jobbig hela dagen. han har inte fått någon vidare fysisk motion på två dagar och det har märkts! på bussen tog det lång tid innan han la sig och vilade. vid köpis gick han upp i varv och då blev jag riktigt less. han är van att vara på köpis så blev inte jätte glad när han struntade i vad jag sa åt honom. skrek rätt ut vid tillsägelse och spelade världens drama queen.

hemresan gick bättre och ute i stallet var han cool. vi åkte hem till W och la oss och vilade i en halvtimme (inkl Izor, wow!) innan vi började baka inför W's födelsedagsfest. efter bakningen gick vi och hämtade Wilma och sen gick vi till min buss. nästan hela promenaden till bussen drog ham i kopplet och lyssnade inte alls. eller han tog snarare inte åt sig av det jag sa. så idag har Izor varit billig. men nu är vi kompisar igen och har haft soffmys.

världens sötaste






Skolbänken imorgon

Imorgon börjar skolan igen, Izor och jag har en termin kvar på Realgymnasiet innan vi tar studenten. Den här terminen ska vi klara oss igenom, förhoppningsvis kommer vi att ha kul också!
 
Idag har jag haft besök, Iz och jag har varit ute en kort sväng och ska bege oss ut snart igen innan det blir för mörkt för att ha honom lös. Vi ska fortsätta med klickerträning inomhus ikväll och imorgon får vi se vad som händer i skolan. Ska fixa iordning träningsgodis tills imorgon och ladda batterierna inför morgondagen.
 
Har klippt klorna på Izor också och det var på tiden, har gått ca 2 veckor sen jag klippte dem senaste. De är iofs inte i närheten av långa men jag vill inte riskera att han får långa klor. Ska se om jag orkar klippa tasshåret idag, det har vuxit ut lite sen jag klippte det senast.
 
 

viktigt med många lekkompisar?

dagligen läser jag att folk har problem att deras hund/hundar inte vill leka med andra hundar. eller att de inte går ihop med alla hundar de möter.

Min hund går i princip ihop med alla hundar som han fått lära känna. förutom en hund som försökt hugga honom gång på gång. men hur viktigt är det att han har 100 olika lekkompisar? han har 3 lekkompisar och tro mig, han lider inte av att inte få leka med alla hundar han ser. jag förstår ärligtalat inte varför folk är så bestämda med att deras hund SKA få leka med alla hundar. Min Izor får inte alla gånger leka med sina kompisar när vi ses. varför? jo för att han inte behöver leka med dem så fort de ses. det är trots allt Jag som ska vara den roligaste i min hunds värld, inte grannhunden.

sorry för rörigt inlägg, behövde bara skriva av mig.

Kroppskontroll

Igår kväll invigde vi pilatesbollen här hemma. Izor förstod direkt att det var någonting med bollen som skulle göras (han har tränat med pilates en gång tidigare).
Han tyckte inte att det var ett dugg obehagligt att balansera med framtassarna på bollen när han förstod att båda tassarna skulle vara på bollen. 
 
Vi började med enkla övningar som att stå med framtassarna på bollen, sitta ner på golvet och ha tassarna kvar på bollen. Att sitta ner och sätta båda tassarna på bollen tog lite tid för honom att klura ut. Han vill så gärna göra rätt och ibland blir det väldigt fel istället och han blir frustrerad. Han testade att byta tass gång på gång innan han faktiskt satte upp båda tassarna. Det som kan vara lite jobbigt ibland är att Izor ger 110% jämt i träningen. Och om vi tränar på någonting nytt är stubinen kort hos honom och han kan gå upp i stress, men jag har lärt mig hur jag ska hantera honom och ta pauser innan han blir frustrerad och stressad. Att träna ska vara någonting roligt, inte jobbigt.
 
Izor klarade av att sitta med tassarna på bollen och hålla balansen helt själv utan min hjälp när vi avslutade träningspasset. Vi kommer att fortsätta med samma övningar och sedan utöka att han ska pendla mellan att stå med framtassarna på bollen och sätta sig ner utan att flytta tassarna. 
 
Det är en otroligt bra övning som man kan träna inomhus och hunden får då använda alla sina muskler i kroppen. Men man ska vara otroligt försiktig och värma upp hunden innan och gärna massera den efterråt (om man kan massera). 
 
Nu tittar jag och brorsan på Ensam hemma 3, Iz och jag ska fortsätta träna med pilatesbollen senare idag. Hoppas att ni har en trevlig måndag!

pilates






Fikastund

Idag har Izor bara fått vara, Ylva kom på besök vid 12 tiden och mamma likaså. Vi fikade och pratade i drygt 2 timmar innan Ylva for hem. Izor tyckte att det var bäst att skälla ut Ylva när hon kom in så då körde jag in honom i vardagsrummet där han fick sitta tills Ylva kom in. Efter en stund blev de riktigt bra kompisar när Ylva fick hundgodis att ge till fluffet. Efter det lämnade han inte hennes sida. 
 
Öppnade Izors spargris idag och det låg över 1000 kr i den. Växlat pengarna då det var massa småpengar så nu behöver jag inte tänka på hans årliga vaccinering som han ska få nästa månad mot kennelhosta. 
 
Iz ligger och sover på golvet och jag har storstädat här hemma, har jätte ont i magen och känner inte för att gå ut och träna idag. Kanske kör lite med honom inomhus sen. Ska sätta på en film och mysa med fluffet. På onsdag börjar skolan och det ser jag inte fram emot... Hoppas att terminen går fort. 
 
Och grattis till min syster som blir hela 24 år idag.

Asså wtf

Hittade ett klipp i mobilen som fick mig ett gott skratt


Skogen

Oosko och jag städade lägenheten och kopplade sen Izor för att gå till skogen. Tog med en boll som försvann bland mossan men Izor roade sig på andra sätt. När vi kom hem 2 timmar senare slängde jag in Izor i badkaret och sköljde av honom. jäklar vad grisig han blev. 
 
Nu håller vi på att laga mat och jag har tagit fram en grissvans som tinar åt Iz. Här kommer lite bilder från dagen.
 

Rösta på oss!

http://brantastigscollie.minhundsida.se/blogg?ibe=79232#comments
 
Izor och jag är med i en fototävling och tävlingen pågår i 4 dagar till. Rösta gärna på vårat bidrag genom att gå in på länken jag länkat och komentera inlägget. Vårat bidrag är nr 2! Hoppas vi kan få eran röst. ♥
 
 


Rädda Willy

Tittar på Rädda Willy och har haft morgongos med Izor. Efter filmen tänkte jag städa lite i lägenheten och pumpa upp pilatesbollen en gång för alla så att Izor och jag kan träna lite.
 
Jag funderar på om Izor och jag ska gå till skogen en sväng idag, känner att det är en riktig latisdag. Har huvudvärk och har ont i kroppen. Menmen, tur att det finns aktiviteter man kan göra inomhus tillsammans med sin fyrfotade vän. Här kommer några bilder på Izor från gårddagen. Han är så cool nu när vi får besök. Han lägger sig till ro och är inte alls störig. I början när vi började ha besök så skulle han ha koll på allt och alla hela tiden och glömde bort att koppla av. Nu är det inga problem och bästa stället i köket att ligga på är precis vid dörröppningen tycker Iz, där kan man ha koll på allt som händer i köket.
 

 

Ute i skogen

 

filmmys

strax efter att Wictoria kommit hen till mig kom Oosko. Izor släppte honom inte ur sikte då han var så snäll och köpt tuggben inlindade i torkad kyckling till Iz.

jag är såååå tacksam att mitt kök är så pass stort för vi alla 3 kunde hjälpas åt och laga maten utan problem. dwt blev ubgsbakad potatis med två olika sorters röror och en smörsås. efter det började vi baka och Wictoria gjorde supergoda citronkakor och Oosko chokladbollar. jag gjorde iordning dipp, chips och morotsstavar och sedan parkerade vi oss i soffan för film. pappa kom med eb ny kabel till min tv så nu har jag fler kanaler och ingen brusanse bild pp skärmen.

jag slocknade vid 10 tiden och vaknade av att jag frös. oosko sov över och han har inte vaknat än. vad dagen bjuder på idag vet jag inte. vi får se helt enkelt!

Fin Iz

Lite porträttbilder på min stjärna. Bloggen har varit så tom utan bilder!
 


Boll lek och mys

Vid halv 1 tiden tog jag Izor och gick till parken där jag brukar släppa honom lös så att han kan få springa av sig. 
Tog med mig en tenniboll dit och kastade boll upp för backen i lite över en timme innan han fick strosa omkring i området och sen traskade vi hem igen.
 
Mamma kom över nyss och snart kommer Wictoria hit. Oosko kommer lite senare och vi får se vad vi hittar på.
Izor är nöjd och kollar vad mamma pysslar med. Och äntligen har jag internet i lägenheten. Det var på tiden! så nu blir det mer bloggande. Hoppas att ni läsare inte har tyckt att bloggen varit så tråkig när jag inte kunnat uppdatera så ofta.
 
Här kommer lite bilder som jag tog för några dagar sen.
 
 
 

trickträning och weight pull

igår var jag, mamma och en vän till mamma ut till valbo för att köpa mima julklappar. jag fick en ny laptop och jag hoppas att den kommer att hålla i några år samt en 40 tums tv. äntligen en egen tv. jag har aldrig haft det tidigare. dock har jag bara fått igång 3 kanaler på den. är inte den mest tekniska person här i världen.

jag var in på arkens zoo och jennys hund och katt en snabbis men hittade ingenting åt prinsen.

eftee att jag vilat upp mig hemma plockade jag fram klicker och godis för att träna lite. vi fortsätter att slipa på gamla trick som izor redan kan. sedan tränade jag lite skick runt olika föremål. gick väl sisådär. han kom åt föremålened svansen så de åkte ner i backen (två rökelse förpackningar) annars klarade han det riktigt bra. blev ett kort träningspass igår och inte alls några skojiga promenader men det tar vi igen idag. funderar på om jag ska gå till skogen med izor och låta honom springa av sig och köra lite skogs dp.

någonting mer som jag funderat på nu i några veckor är om jag skulle önska mig en weight pull sele. är inte så jätte intresserad av WP men att dra tyngder är kanon för att bygga muskler. tänkte om han skulle få dra lite kättning på promenaderna för att låta honom jobba lite. självklart ska han inte dra tyngder på alla promenader men kanske 2-3 ggr i veckan.

jag ska ta kontakt med WP gruppen i gävle och se om izor och jag kan få prova på några gånger först?

är lite tveksam om jag kommer att kunna få en sele i födelsedagspresent då mina julklappar var riktigt dyra.




RSS 2.0