Kväll

Nu har jag gjort kväll och det är sista natten i lägenheten. Har ännu inte packat ihop allt men tar det sista imorgon. Är oerhört trött så sk titta på en film tills jag somnar. Hoppas ni får en trevlig kväll!
 
 

Mysig promenad med uppletande

Izor och jag gick till gården dit våran lägenhet ligger och traskade runt i området för att lära känna det och se om vi skule hitta någon gräsplätt vi kunde vara på. Tyvärr hittade vi ingen så vi får gå hit till pappa när vi ska träna om vi inte håller till i skogen. Däremot hittade vi en mysig liten stig som vi gick och Izor fick springa lös och han sprang som en dåre i det höga gräset och efter mycket letande hittade jag en pinne. Satte ner izor och bad honom stanna, gick sedan in i det höga gräset och gömde pinnen, gick tillbaka och skickade honom. Sista skicket tog 10 min innan han var tillbaka. Envisare hund får man leta efter, han letade och letade tills han hae hittat sin pinne. 
 
En supernöjd hund kom md svansen uppe i vädret och han fick bära med sig pinnen hela vägen hem. Nu ligger han och sussar på golvet och jag har liniment på ryggen som förhoppningsvis ska få ryggen lite bättre.

Promenad


Gos


Ärlighet om sin ras

Hej på er alla nattugglor. Ser att flera redan har varit inne och kikat på bloggen så tänkte att jag kunde kasta in ett blogginlägg när jag ändå inte hade något bättre för mig.
 
Tycker att det är lite intressant i hundvärldens hur man kan skydda sin ras/avsky andra raser nå fruktansvärt. Ex att bokstavligtalat kasta skit på en ras och dömma ut alla individerna bara för att man själv inte tycker att rasen är något för än själv. Medan man sitter och predikar om sin egen ras som kanske inte är så jätte bra som man vill få den att framstå som?
 
Jag har själv en ras som lätt kan födas med nerverna på utsidan, det är ingenting jag sticker under stolen med. Belgare är lätta att få upp i stress och det är inget jag förnekar heller. Men min ras har ändå väldigt många bra egenskaper också som är helt unika. Precis som hos vilken ras som helst.
 
Jag har en vän som äger en bruksschäfer, nu tänker nog de flesta "jaha en schäfermänniska, för dem är det bara schäfern som är duglig". Nej, den här personen ser även nackdelar i sin ras avel (bruksvarianten) och hon kan stå för det. 
 
Varför är det så många som är så fruktansvärt rädda för att tala sanning om sin ras brister? 
Jag tycker exempelvis inte alls om rasen Schäfer. Varken bruks eller exteriörs varianten. Men jag tycker om några individer och de är jätte härliga. 
 
Ska jag gå och säga att schäfern är en kass ras bara för att jag inte tycker om den? när jag vet att rasen i alla år har klättrat upp på prispallarna. Och det kommer den att fortsätta göra. Man måste faktiskt vara realistiskt. 
 
Det var väl allt jag hade att säga nu. Håller ni med? 
 
Izor - Belgisk vallhund - Tervueren och hans bästa kompis Aska - Schäfer (bruksvariant)

Regnet öser ner

ska snarrt sätta mig ner med en kopp te och fortsätta att lyssna på musik. Izor och jag har kastat lite boll här inne, haft godis sök och kört lite kontaktövningar. 
 
Har pratat i telefon med en god vän som jag inte träffat på snart 2 år! Vi ska dra ut på fredag och jag ser fram emot det jätte mycket. Det är en självklarhet att Izor stannar hemma då. Men han ska få följa med hem till oss och träffa fluffet! Han har bara sett bilder på Izor men är jätte förtjust i honom. Som alla andra som bara sett bild på honom och sedan träffar honom i verkligheten. Snacka om charmtroll.
 
 

Instagram

Jag
Izor

Tomt

Det är jätte tomt i mitt rum nu, förutom högen med flyttkartonger och Izors canvasbur då. I imorgon är det spexfoto, vet inte riktigt om jag har någon lust att vara med på det. Känns inte riktigt som att jag går i klassen jag går i då jag bara går 1,5 dag i veckan. Nåja. 
 
Izor och jag har hunnit med massor, han har fått springa upp för en kulle gång på gång för att fånga sin boll, när han var trött nog gick vi hem och han var okopplad hela vägen och fast han såg en hund på långt håll så struntade han i det helt. Blir varm i mattehjärtat över att det går så bra. ♥
 
Sen har vi fortsatt att packa och packa och återigen packa. Vi har även tränat lite linförighet på den lilla, lilla yta som jag har i rummet och det gick väl sisådär. Behöver träna ex uppletande och spår med honom då vi har haft en sån lång paus ifrån lydnaden blir han så uppe i varv och trippar på tårna av glädje. Måste få honom lite mer lugn innan vi kan fortsätta med lydnaden känner jag så Hana och jag ska ut och spåra snart. Det blir toppen. 
 
Uppletande kan jag köra i skogen som ligger ännu närmre den nya lägenheten och utnyttja den tills snön kommer då den kan komma när som helst. uppe i norr har det redan snöat!

Tervueren skall


Skall


Teamwork!

Izor har hjälpt till en del i packandet inför flytten i övermorgon. Han har plockat in några av sina saker i en flyttkartong men vissa vela han helst behålla själv. Då fick jag rycka in och hjälpa honom för att visa att alla leksaker skulle in i en låda. Jäklar vad paff han såg ut. Haha, han är bara för söt!
 
Efter att ha packat nästan allt som går att packa har jag fått 2 flyttkartnger och Izor har fått 2 kartonger + en stor påse med alla hans koppel och halsband. Jisses, visste inte att det var så mycket grejer, haha. Men det blir lätt så när man har 1 hund, samlar på sig en massa saker. Men har tänkt rensa ut bland hans grejer och sälja det jag inte använder flitigt. 
 
Sen är det annat som ska med, hans BIA, Canvasburen, alla tuggtillbehör och allt godis, hundmaten, mina lampor, blommor, sängen osv. Kommer säkert inte att kunna blogga via datorn på ett bra tag pga att det brukar krångla med att ordna internet men förhoppningsvis har jag det fixat till veckan. Tills dess får jag uppdatera er via mobilen.
 
 

Nervvrak?

Som terv ägare får man ofta höra att man har ett nervvrak, en "nervörens".

Ptja, kan inte kalla min herre för nervig för 5 öre. Och såhär cool är han medan saker flyger åt alla pöl och kanter. Lägger sig och sover i hela kaoset.


Morgon

Vi tar en extra sovmorgon prinsen och jag, trots att han redan varit ute en sväng med pappa tidigare idag så ligger han nu och sussar på golvet.

Vädret ser helt okej ut, vi får se vad vi hittar på idag. Ryggvärken har fortfarande inte släppt och det oroar mig lite.

Idag blir det att packa. (Har fortfarande inte ens börkat) oops...


Kvällsmys

Passade på att ta fram kameran och ta lite bilder på prinsen medan vi mös. ♥ Inte världen finaste bilder men jag tycker om dem iallafall.
 
 

Många videoklipp

Idag blev det en hel del videoklipp som kom lite huller om buller. Jag hoppas verkligen att ni orkar kolla igenom dem! Tanken var att alla klipp skulle hamna i ett och samma inlägg från början men eftersom orken inte riktigt finns till så blev det som det blev nu helt enkelt!
 
 

Utkast: Sep. 28, 2013


Bakåt march näsa mot nos med avståndsbelöning


Kontakt med avståndsbelöning


Darth Izor Wader

Meat killer


Kontakt med förare 28/9-13


Klickerträning

Eftersom jag har varit sängliggandes hela dagen så passade jag på att träna lite inomhus med Izor när jag hade lite energi i kroppen och motivation. Tog fram lappen på momenten som han ska kunna visa upp på våran examensdag och började mjukstarta lite.
 
Apportbocken plockar han upp men vi fortsatte träna lite mer på den, sedan kontakt mot förare (dvs mig) kontakt med avståndsbelöning samt bakåtmars med kontakt mot förare, näsa mot nos. 
 
Det gick helt okej för att vara i det skick jag är i idag. Ibland måste man faktiskt lyssna på sin kropp när den säger stopp! Man kan inte köra ihjäl sig. Jag har för övrigt inte kunnat röra mig i lägenheten, det är ett under att jag bara kunnat gå på toaletten och stått upp. Har inte kunnat äta matt utan bara fått i mig lite plommon. Blir jag inte bättre till på måndag så ska jag till HC och kolla upp vad problemet är. 
 
Terveluringen är nöjd (hoppas jag) och jag ska slå på en film nu att titta på och sen försöka sova. Snälla pappa har fått sköta alla promenadera med Izor idag då jag verkligen inte kunnat gått ut. 

Plocka upp apportbock 28/9-13


Veckorekord

Veckorekord här på bloggen, jätte roligt trots min dåliga uppdatering i veckan. Men jag hoppas att statistiken håller sig högt nu, ska försöka uppgfylla alla era önskningar till bloggen när tiden finns. Nu är det annat som prioriteras, Izors träning och flytten. Sen ska jag lyckas klämma in skolan på det också samt Canisutbildnigen. 
 
När jag får ork nästa vecka ska jag försöka knåpa ihop en film på Iz medan vi tränar de olika momenten till utbildningen. Hoppas att ni ser fram emot klippen!

Jobbig cykeltur

Cyklade en 8 km med Izor och det märks att han inte alls är i den form som han var i för ca 2 mån sen. Han blev trött efter ca 4 km och orkade inte dra mer. I vanliga fall när vi har tränar fys flera ggr i veckan har han dragit 8 km utan några som helst problem. Men vi får börja om helt enkelt. Köra oftare. 
 
Izor var väl för uppspelt under träningen idag och sprang kors och tvärs över vägen och det resulterade att han sprang runt en stolpe 1 gång och runt ett träd 1 annan gång. Sista gången gick midjebältet sönder och jag hamnade på bilvägen och en bilist fick tvärnita. Izor stod stilla vid trädet när jag röt i åt honom att stanna. Reste mig iallafall upp och tog cykeln, märkte då att bältet var trasigt så det var bara att ta hunden i kopplet och cykla hem. 
 
Väl hemma började värken komma, huvudet började bulta, handlederna blev ömma, det gjorde ont när jag andades, mitt revben värkte, nacken gick inte att vrida ordentligt och ryggen gjorde fruktansvärt ont. Men nu är jag bättre, kan vrida handlederna ordentligt men det viktigaste var att Izor var oskadd. 
 
När vi kom hem lagade pappa bältet så vi får se om jag vågar ta på mig det igen eller om jag beställer hem ett nytt. 
 
Izor innan cykelturen
 

Snacks

Grissvans
 
 
Efter ett hårt fyspass förtjänar fjuffet lite snacks. Snart blir det kvällsmat!

Cykeltur #drag 27/9-13


..zzzZZ

 

Äntligen internet igen

Har bråkat med routern från halv 11 idag och nu äntligen fungerar det trådlösa nätet. 
Pappa kom hem med en påse godis till mig då jag inte kunnat äta sen igår förmiddag men såklart var det inget godis jag åt. Snällt av honom iallafall. Har tittat på en jätteskum film och borstat igenom Izor. Vi ska snart ut på äventy och kan inte dra iväg på någon cykeltur än eftersom vi inte har några cyklar hemma. Så typiskt! Men så fort pappa kommer hem igen från jobbet så blir det en 6 km sträcka med Izor.
 
 

Långsamt internet och saknad

Bytte router när jag kom hem då den förra gav upp. Efter x antal raseriutbrott pga att internetkoden inte fungerade så gav routern med sig och nu sitter jag med trådlöst nät igen.
 
Har något frutannsvärt godissug att det inte är sant och det är bara för typiskt att vi inte har något sött/godisliknande hemma just därför. Nåja, det är bara att gilla läget.
 
Izor ligger och sover och har gjort det sedan vi kom hem förutom när han åt en grissvans. Ska slänga i några foderkulor i hans aktiveringsboll om en stund så han får använda huvudet lite ikväll. 
 
Imorgon blir det en cykelrunda eller en promenad med klövjeväskan. Kanske både och? vi får se vad morgondagen har att erbjuda. Ska i vilket fall möta upp en tjej som ska köpa ett hundtäcke av mig som jag hade till min fina Lisa. Fy sjutton vad jag saknar henne, drömmer om henne allt oftare och blir så arg över att hon inte är kvar i våran flock. Har gjort allt för att få tillbaka henne men orkar inte hur mycket som helst. Och skulle jag gå till domstolen kanske hon hinner dö pga ålder innan jag får rätten på min sida.
 
 

Strandlek

 

Hundar


Kyla

På eftermiddagen gick vi en långpromenad med hundarna, herregud de betedde sig som om de aldrig hade sett ett koppel tidigare. Aska drog för hela sitt liv och Izor dansade omkring i luften och sprang kors och tvärs mellan Hana och mig, Vi gick igenom en skogsdunge innan vi kom fram till straden där hundarna fick rusa av sig. Endast 9 grader "varmt" i luften och de fyrfotade skuttade i vattnet och busade. Hackade tänder när jag såg dem leka i vattnet, fy det måste vara minusgrader i vattnet nu. Så badsäsongen är numera över för Izor. Tänker inte utsätta Izor för att bli kall om musklerna så istället får vi aktivera oss på annat sätt drag/klövjeväska. 
 
När vi kom hem så gick jag direkt och tog ett bad, gav sedan Izor kvällsmat och har nu satt mig ner med en kopp te. Hundarna är nöjda och glada över dagens lek på stranden och matte ska inviga vinterjackan! För nu jäklar går det inte att gå omkring i skinnjacka längre. 

Besök

Hana fick besked av sin pappa att han skulle titta förbi så vi skyndade oss att städa lägenheten och laga iordning mat åt oss två. Vi hann även träna hundarna lite och Izor var betydligt mer fokuserad nu än tidigare idag. 
 
Nu har jag stängt in mig med hundarna i vardagsrummet så att Hana och hennes pappa får vara ifred. Det tycker däremot inte Aska är okej. Izor har accepterat läget och ligger med huvudet på mina ben. Bästa vovven!
 
Vad vi hittar på ikväll vet jag inte. Imorgon åker Izor och jag hem till Gävle igen och då blir det ingen vila, måste få tag i flyttkartonger och börja packa inför flytten. Hoppas verkligen att vi kan få internet ganska så direkt i den nya lägenheten så slipper jag att blogga från mobilen.

Lite lydnadsträning

Izor har fått ligga på "vila" i ett par dagar men inatt tog jag itur med honom. Tränade kortare FF och ingångar. Märks att det var ett tag sedan nu men numera blir det inga längre vilor. Vi har inte heller tagit itur med cyklingen. Hade verkligen behövt cykla lite med honom innan det blir för isigt.
 
Hana åkte ner på stan för att göra något ärende, får se om det går att träna Izor utan att Aska flyr upp i taket av frustration då hon också vill träna. Söt hund!
 
Nejdå men det ska nog gå bra. Tänkte sopa golverna först lite och sen stänga in mig och Izor i vardagsrummet för lite träning.

Han förfyller min dag

Nu känns det som vinter utanför dörrarna, det är verkligen kallt ute och jag undrar hur jag kommer att klara av kylan uppe i norr i vinter. Har pratat med min uppfödare om att hälsa på. Ska bli jätte roligt att få träffa henne med familj. Men det roligaste kommer att vara att Åsa får se Izors utveckling. Fy sjutton vad han har mognad, han är så jäkla rolig att ha och göra med. Sitter ibland och tänker hur livet hade sett ut utan Izor. Det hade säkert varit roligt men inte alls så här roligt. Han förgyller mina dagar, han får mig alltid att skratta och får mig att känna mig så stolt. Jag är nog världens mest stolta matte till världens bästa hund.
 
 

Gofis


Regn och blåst

Vädret vill inte ge med sig och jag har inte med mig kläder som klarar av att vara i regn allt för längr utan att suga åt sig allt som en tvättsvamp så det kommer att bli lite inomhusträning med hundarna idag. Om vädret ger sig kanske det blir ett kortare spår på eftermiddagen/kvällen. 
 
Bloggstatestiken har sjunkit rejält under de senaste dagarna och det förstår jag då jag inte har haft tid eller motivation till att blogga.
 
Så nu vill jag veta vad ni vill läsa om? så att jag kan snappa åt mig lite tips att skriva om. 
Har tyvärr inga bilder att bjuda på då jag sitter vid Hanas dator. 

Havet

Innan vädret blev allt för dåligt hann vi ner till havet där vi hade hela stranden för oss själva. Inte konstigt då vi snart är inne på Oktober månad och det blåste och var jätte kallt ute. Hundarna lekte ett tag innan vi var tvugna att gå hem igen innan vi frös ihjäl. Hann fotografera lite också men tyvärr funkar inte det trådlösa nätverket på min dator (eller vi hittar snarare inte lösenordet till nätverket). Så bilderna kommer så fort jag kommit hem. 
 
När vi kom hem duschade vi av två sandiga hundar, la 2 märgben på tining och begav oss till Willys och handlade lite nödvändigheter. Bla godis och chips...
 
När vi gick hemåt började ovädret och tack och lov hann vi hem innan det började regna allt för mycket. 
Vi gav hundarna benen och snörade ihop en potatisgratäng som nu ligger i ugnen. Förhoppningsvis blir den grymt god som vanligt! 
 
Vi kanske tar fram aktiveringsspelet till hundarna senare ikväll. Tanken var att vi skulle träna lite lydnad idag men det är bäcksvart ute så det kanske blir lite inomhusträning om orken finns. Annars tar vi det imorgon.
 

Sandgroparna

Hana ska ner på stan och utreda några ärenden, under tiden tänkte jag göra det lite snyggt och fräsht här i lägenheten. Hundarn lyckades välta ut vattenskålen och sprang in med leriga tassar. Ni kan väl gissa hur det ser ut här nu? 
 
Men med lite skurvatten och en sop så blir golvet som nytt igen.
När H är tillbaka från stan ska vi gå till sandgroparna och låta hundarna springa av sig. Det förtjänar dem, igår hade de jätte tråkigt och jag hade ingen energi att ens tänka på hund. Men nu är solen framme och energin tillbaka. Hoppas att det blir en lyckad dag. 

Sötnosar

https://cdn2.cdnme.se/3279005/7-3/pic_523e0b23ddf2b371a9ff38ee.jpg" class="image">


Filmmys

Väl framme i Skutskär hämtade vi Aska och gick senare bort mot ängen och lät hundarna springa av sig och busa. Efter en stund begav vi oss hem till H och fixade lite i lägenheten, lagade mat och pratade  en hel del. Efter en stund lämnade vi hundarna och gick till Willys för att handla lite. När vi kom hem möttes vi av en galen terv och Schäfer. Hundarna har fått göra ifrån sig i trädgården då jag fick en ordentlig huvudvärk och Hana har en konstant huvudvärk. Bäst att ta det lugnt då, vi har tittat på en film och nu medan vi låter datorns batteri ladda så att vi kan se en till film så passar jag på att blogga. 
 
Tyvärr får vi inte igång internet på min dator så jag får blogga från Hanas mac dator och har jag tur så kan jag föra över bilder från min kamera till H's dator så att ni får se lite systemkamerabilder istället för bara mobilbilder. 

Bussen

I hann precis till stan innan bussen rullade in på hållplatsen. Snacka om tajming. Nu är vi på väg till Hana och jag lovar att en izor kommer att bli superglad är han får träffa sin schäfertjej. De två verkligen älskar varandra, det kan vem som helst lista ut bara genom att kolla på dem.


Mot Skutskär

Har packat min ryggsäck och väntar bara på att pappa ska komma hem med VoH lådan då att jag kan plocka med mig några korvar och sen mmöta Hana på stan. Kommer att spendera några dagar i Skutskär och jag ser fram emot det.
 
Igår kväll var vi hemma hos P, vi åt god sallad och pratade. Somnade på P's soffa vid 10 och vaknade vid 7 imorse, somnade om och vaknade upp vid 1 igen. Har hunnit rasta Izor och ska plocka med mig lite käk till Skutskär. Hana har trådlöst internet så kommer att dyka upp fler blogginlägg under helgen. 

Ett stycke Izor

 

Sushi

När jag kom hem från mötet gick jag ut på baksidan och shejpade Izor, därefter blev det bollkastning och efter det gick vi hem, lämnade honom och gick till stan för att träffa min syster. Vi åt Sushi och pratade lite och nu sitter hon på tåget hem till Uppsala.
 
Izor och jag ska om en stund dra oss till Pauline för att bli bjuden på lite mat. Tar med någon köttbit åt Izor så att han har att äta på då vi kan stanna där en stund. Kommer även att komma hem med Pandoras saker. Men det känns bra. 
 
Bloggar från mobilen senare. Nu blir det tervgos!

Dags för möte

Ska snart iväg på möte och efter det blir det sushi med min syster som kommer till Gävle över dagen. Senare på kvällen ska jag över till Pauline och jag ska få Pandoras grejer som minne. Ska dricka upp min kaffe nu och gå ut och snabbpinka av Izor. Lovar att jag ska bli bättre på att ha bilder i bloggen!
 

Ny sele

Pappa måste verkligen tycka om Izor, eller så är han bara glad över att vi ska flytta. Skämt osidå. När han kom hem från jobbet hade han köpt en orange spårsele till Izor som faktiskt satt bra på honom! Han har även fått ett flexikoppel av pappa som han kan ha i vinter när jag inte vill pulsa i 1 meter djup snö. Men är lite tveksam till flexi men det är alltid bra att ha. Kan bli lite jobbigt med spårlinan jag har då den drar åt sig vätska som en tvättsvamp (flätad nylonlina) och samlar på sig otroligt mycket skit. Men den är ett av mina bästa köp, har hållit i nart 9 år och är som nytt (bara haken som blivit lite rostig). 
 
Sålde iväg en sele idag till en tjej också, jätte bra att få lite saker sålt nu innan våran flytt. Ska kolla om jag har andra saker som jag inte använder som någon annan kanske får användning för.

Fotografering

Fick lust att damma av kameran och fick några bilder som jag tyckte om. 
Vi har även tränat lite fritt följ samt ingångar. Att jag inte tänker på att jag står så jäkla snett Inte konstigt att hans sättande blir snea så idag tog jag hjälp av ett streck som går längst mitt golv och då minsan blev det riktigt snygga ingångar, även det fria följet blev mycket bättre. nå något har vi åstakommit idag. Nu ska jag sätta på någon film och ta det lugnt resten av kvällen. I övermorgon åker vi till Hana och spenderar några dagar med henne och Aska.
 
 

Ompyssling

Har slipat klorna lite på Izor då de inte behöver klippas, borstat igenom pälsen och klippt päls mellan trampdynorna. Sisses vad han blir avslappnad även fast det kan kittlas när man ska klippa pälsen på baktassarna. 
 
Ska kolla igenom öron strax och se om det är grus/skit kvar i öronen på honom från när Aska och han rejsade runt i Söderala. Hade tänkt cykla till ån med Iz sen men jag tycker personligen att det är för kallt nu. Igår var han och simmade och det märktes att han inte vela simma lika mycket som han brukar. Kände själv på vattnet och det var rätt kallt faktiskt. Men då sätter jag på honom klövjeväskan sen istället och går en runda med honom. Han har bara haft på sig den 1 gång så det får bli en kort sträcka nu igen tills han vänjer sig vid den.
Nu ska tasshåret kring trampdynorna klippas till och sen är jag gott som klar. Tror jag!
 
Ska se om jag orkar flytta på alla grejer i rummet och utnyttja min fotovägg, för om 10 dar ungefär kommer jag inte att ha någon! Men när de tapetserar om ska jag se till att 1 vägg iallafall får förbli vit. 

Regn

Märks att hösten är här. Regn, regn och åter igen regn. Har gått en längre sträcka med Iz och ångrar att jag inte tog på mig en regnjacka. Nu är vi iallafall hemma och jag ska hitta någon väska där jag kan packa ner Izors tuggben/koppel osv som inte används för tillfället. Lika bra att ha det gjort, flyttar ju snart!  
 
Måste kolla runt på de olika djuraffärerna här i stan om någon har en låda med färskfoder. Verkar vara brist på lådorna nu. Menmen, annars får vi köpa 40 lösa korvar och få rabattpriset iallafall där vi köper maten. 
 
Har fått upp motivationen att träna hund nu igen så ska se om jag kan röja undan lite i rummet och träna ingångar och sen blir det lite bakdelskontroll. Har hittat en tjock bok som blir en perfekt targetmatta.

Falskhet i hundvärlden

Är så jäkla trött på hundfolk som sprider falska rykten om varandra, som snackar skit bakom ryggen på folk och beteer sig som svin. Herregud vad är det med folk? är det inte meningen att vi hundfolk ska vara sams? vi har trotsallt samma intresse - Hund. 
 
Folk blir förbannade för små saker. Mobbar ut folk som har mindre kunskap, och rent av mobbar andra människor. Vad är det för fel på folk? Inte trodde jag att det var så illa som det faktiskt är förrän idag. 
 
Kommer att hålla avstånd för nya hundmänniskor tills jag lär känna dem ordentligt. Skulle bara säga det. Nu ska jag och fluffet göra kväll.

Mobilbilder

Sabina tog lite bilder med mobilen när jag och Iz tränade, tänkte lägga upp några så dagens inägg inte blir allt för tråkiga! Även fast jag vet att inläggen redan är rätt trista. 
 
Har tappat insperationen till att blogga igen. Jättetråkigt då ni läsare har dubblat er på några dagar!
 
 

platsliggning och agilityhandling

Körde inte så mycket med Izor idag, tränade på min handling och på hur jag skulle göra framförbyten som jag kommer att ha stor nytta av. Hur krångligt det än var att få till det så blev det rätt varje gång och Izor förstod precis vilket hinder han skulle ta.
 
Senare körde Sabina och jag en platsliggning, Iz låg i över 2 min och reste sig inte förrän jag komenderade Sitt i slutet av momentet. Känns som att platsliggningen börjar ta sig lite nu. Härligt härligt, ska möta upp Hana på stan om en timme ungefär och ska då beställa hem hundmat. Ikväll får en han en kyckling som ligger och tinar i kylskåpt. Och efter att vi beställt hundmat så ska jag ner till ån med Izor så att han får simma i någon timme innan det blir mörkt.

Gävle bk

Imorgon har jag bestämt att jag åker till klubben och kör agility med mr fluff. Hana kommer senare och kör lite hon också, efter det ska jag hem och duscha och därefter pröva lite kläder av en vän. Fluffet följer nog med dit om det är ok så drar vi vidare till ån efter det så han får simma lite. 
 
Idag körde vi en platsliggning jag och Hana och Izor låg mer än 2 min. Jätte glad över framsteget. Däremot reste han sig när jag var på väg tillbaka så vi började om igen! Nu ligger han med huvudet utanför sin Canvasbus som han sussar så sött i. Jag ska nog göra kväll jag med. Släpar inte med någon kamera till klubben imorgon utan det får bli mobilbilder helt enkelt. Hoppas på att vädret är någonlunda bra imorgon så jag slipper halka omkring på gräset. Ska bygga upp en liten bana och köra samt träna mer på slalomet. Han har en tendens att titta på mig emellanåt och det gör att han tappar tid. Behöver få honom mer fokuserad framåt så att han tar slalomet klockrent!
 
Har lite planer med honom inför nästa år. Vad det blir får ni veta senare.
 
Lånad bild av Hana!
 

Hemsk tågresa

Det här var den läskigaste tågresan jag varit med om. Herregud, är fortfarande illamående. När Hana och jag skulle kliva på tåget i Söderhamn så flyger det ut en förbannad kamphund (i mina ögon är det inget annat än kamphundar) och ägaren står och flinar medan hunden gör rejäla utfall och är ute efter en sak. Att slakta våra hundar, det är inget påhitt. Han fick inte in hunden i tåget fick sätta bent över hundens rygg för att orka hålla i det samt att den högg hussen i frustration. Folk blev livrädda och bytte vagn direkt. Tänk om vi kunde göra det? Jag var så jäkla rädd, rädd att hunden skulle ta sig ur/dra sig ut mot Izor då den krälade under sätet och var helt låst. Hana blev skitförbannad och skrek åt honom samt på konduktören att han skulle ta bort sin hund. Det slutade med att folk blev så rädda att han fick sitta i kunduktörens "kabin" och vi skulle springa (?) av tåget sen så inte den hunden hann se oss. 
 
Varför ska jag behöva springa ifrån en mördarmaskin? Såna hundar ska inte finnas i vårat samhälle och ska de vista så får de väl för f*n ha munkorg på dem. Det är tyvärr alldeles för många unga som skaffar sig såna typer av hundar och hetsar upp dem. Hade ägaren inte fått tag i hunden och lagt hela sin vikt på hunden så hade Izor antingen varit död nu eller legat hos vetten. Fy f*n. Men Izor var så jäkla duktig och satt tyst i tåget medan den försökte dra sig mot oss. Han gjorde allt jag kunde för att hålla mig lugn men höll på att kräkas av rädsla flera gånger. Vi kom iallafall hem oskadda, såg hunden på andra sidan perrongen och den hade fått tag i. Usch!

Att dom aldrig tröttnar!

Izor och Aska är så lugna ihop inomhus men ute är det full rull jämt! Då menar jag jämt! De ska brottas och jagas, att de inte tröttar? 
 
Det är iallafall jätte roligt att Izor har fått en så bra lekkompis, de tar pauser emellanåt och stänger inte av helt utan man kan kalla in dem så länge de inte tok rejsar. Jag är så glad att Aska och Izor verkligen trivs med varandra. De stör sig inte på varandra eller någonting. Kan känna mig 100% trygg när Izor och Aska är tillsammans.
 
Var bara tvungen att få skriva av mig lite. Nu ligger de här i vardagsrummet och vilar ihop. Ska kika på tågtider och innan hemresan ska vi hinna med lite träning! En platsliggning ska vi i vilket fall köra. Kan behövas.
 
Imorgon åker jag troligtvis till klubben med skolan, agility tänker jag köra och Hana följer med mig. Jätte roligt verkligen!
 
 
 

Hundutställning

Nu har jag äntligen haft tid till att redigera bilderna från Högbo. Här kommer några!

Hem till Gävle igen

Idag bär det hemåt. Direkt när jag kommer hem ska jag börja sortera i rummet och se vad jag ska ha kvar eller inte för nu är det inte långt kvar tills Izor och jag flyttar till min mamma.
Vet inte riktigt vilket tåg vi tar hem men det måste vara ett så jag är hemma inte allt för sent. Iz sover och snart blir det nog liv på honom.
En trist nyhet är att tiken jag hoppades på att få en avkomma efter 2015 har D höfter så det finns inte på världskartan att hon ska avlas på. Nåja, det är bara att leta vidare för snart är det faktiskt dags!! Tiden går så himla fort.
Vi ska även träna lite utifrån vad Izor ska kunna på examinationsdagen (?) angående klickerträning. Det är fruktansvärt tråkigt så jag hoppas at min motivation kommer tillbaka. 


Blåsigt värre

Set ut som att träden kommer att blåsa bort när som helst, känns verkligen att hösten är på väg. 
Usch jag längta inte! Gillar inte hösten då den säger att vintern snart är på väg.
 
Ska snart släppa ut hundarna och sen slå på en film eller någonting. 
Vet inte vad vi kommer att hitta på med de fyrbenta idag. Hana tar tåget hem idag och jag vet inte om jag följer med eller inte. Tar annars tåget hem imorgon,, så får vi se om Iz och jag åker till klubben på onsdag med skolan.
Tänkte köra igenom en hel bana med honom då. Herregud vilken grym hund han är. Jag kommer att tävla med honom, ska bara checka med min lärare när vi är redo. Det blev ingen IPO hund av honom då IPO gruppen är vidrig. Vi ska satsa på agility, sök och lydnad. Lydnaden måste jag ha för att få tävla i sök så där kommer jag inte undan. Men tidsnog kanske jag kommer att tycka att lydnaden faktiskt är rolig. 
 
Har fått jätte bra tips inför lydnaden samt mina klickerböcker som är till stor hjälp. Ska kika i böckerna när jag kommer hem så får vi se.
 
 

Morgonmys

Prinsen har blivit så myig på senare tid, han vet att matte inte är på topp så han accepterar läget. Idag har vi hunni mysa en bra stund innan han beslöt sig för att sova.
 
 

Vad pysslar vi med?

Vi har snörat ihop en äppelpaj med färska äpplen direkt från trädgården samt gjort en rotfuktssoppa. Vi kan Hana och jag! hoppas att pajen blir lika god som den luktar. 
 
Hundarna har fått leta godis i huset för att slippa vara runt oss hela tiden och nu ligger dem och äter ben. Eller tja, de tursan om att äta på samma ben. Knasvovvar. 
 
L & K kommer nog hem om 1-2 timmar ungfär, hoppas att de kommer att tycka om pajen vi lagat. 
Ska försöka få i Hana och mig mat nu, Iz får vänta med sin mat då jag glömde tina upp den i tid. Den största nackdelen med färskfoder!
 
Lånad bild från Hana innan pajen slängdes in i ugnen

Två tervar och en schäfer

Här kommer bilder från åkerbuset, har inget speciellt att skriva. Vi tänkte spåra men vi får se hur det blir. Det är väldigt grått ute och har regnat en skvätt. Men vi får helt enkelt se. 
En äppelpaj ska vi iallafall snöra ihop!
 
 

Åkerbus

Tja, hundarna har väl inte riktigt busat utan mest ätit gräs men lite bus blev det iallafall. Ska sätta mig ner och redigera bilderna om ett tag. Alla 3 hundarna ligger nöjda och vilar. Skönt det så slipper vi tänka på dem för stunden!
 
 

Bilder från Canislägret

 
 

Ingen röst kvar

Sitter här ute på landet utan någon röst. Hana är med och hundarna tar det lugnt. Vi ska nog ut och lägga ett spår till hundarna om en stund, Måste bara få i både mig och Hana lite mat. 
Jag kan inte prata alls, får nicka när Hana pratar med mig, håller tummarna att jag får rösten tillbaka.
 
Någonting som gör mig riktigt ledsen och arg är att jag sagt upp kontakten med en sk vän. Någon som jag har stöttat otroligt mycket som totalskiter i att min fina hund gått vidare. Inte ens ett sms har man fått av människan. Det gör riktigt ont då jag skulle stöttat henne. Men då vet jag att hon inte bryr sig. Då tänker jag inte lägga ner energi på att ta tillbaka kontakten. 
 
Nu blev det ett lite för personligt inlägg men så är det nu. Kommer ett inlägg med bilder från veckan som varit. Sen tar jag med mig kameran ut. Solen skiner och jag äter frukt direkt från träden. Det är underbart!
 
 

Snabbt inlägg

Vi kom hem för ca 2 timmar sen. Mötte upp mamma vid station och åt jordgubbar i solen, efter en stunds pratande begav jag och fluffet oss hem. Väl hemma väntade 3 paket på mig. Det ena var hans nya Julius-k9 halsband, ett läderhalsband med guldnitar och två paket hundgodis från planet pet som jag vann på ett forum. Jätte roligt att vinna saker!
 
Har packat om väskorna och ska snart möta upp Hana på stan, jag bloggar senare ikväll om jag har tid. Annars bloggar jag imorgon, ha det så bra allihopa och trevlig fredag!

Högbo Hundutställning

Idag blev det ingen sovmorgon minsann, vaknade 15 över 6 av att Emma ringde mig. Kastade i mig halva frukosten, pussade terven på nosen och skyndade mig till station för att få skjuts av Emmas snälla pappa. 
 
När vi kom fram var det kallt, trist väder men vi var endå rätt pigga. Emma och jag letade reda på Monah och strax därefter dök Sabina upp. Vi fick västar att ha på oss och strax därefter öppnade vi grindarna till utställnngen. 
 
Började droppa in lite folk och sedan var det hundar överallt. Vet inte hur många gånger jag sagt Hej idag, men jag log efter att jag pratat med varje person. Efter ett par timmar var vi stelfrusna, mina händer hade domnat bort helt. Till slut dök solen upp och vi fick dra iväg och käka. Efter det blev det en titt på säljstånden. Ska ha med lite kontanter imorgon, ska köpa iallafall 2 saker. Ni får se imorgon vad det blir för något. Kan hända att jag får med mig någonting mer hem, vem vet.
 
Vid 1 tiden var det riktigt varmt men jag klagade inte. Senare på dagen spenderade vi tiden med katalogförsäljning/inträdesbetalning. Gick super bra och vi hade det trevligt. 
 
Vi kikade lite på juniorhandling, och lite i stora ringen. Var en hel drös fina hundar.
Och jag har fått upp ögonen för en liten, liten ras. Har länge tyckt om utseendet på rasen men aldrig kommit på vad sjutton den hette. Nämlingen Norsk Lundehund. Ska läsa på om rasen och se till att få träffa mnga individer för att se om det är en ras för mig. (blir i sådannafall efter mallevalpen). 
 
Orkar inte koppla in mobilen i datorn för att överföra dagens kassa mobilbilder så jag tar med mig systemkameran imorgon och fotar lite med den!

Bilder från dagen 6/9-13

Izor: Belgisk Vallhund - Tervueren Bella: Prazky krysarik Lisa: Blandras Ola: Cocker spaniel Max: Fransk Bulldog
 

Paket till Izor

Fick ett sms från pressbyrån att ett paket väntade på mig. Eller tja, snarare till Izor. Nu har han äntligen fått sin klövjeväska från Ruffwear. Det tog en himla lång tid att hitta en i färgen orange men jag hade tur som kikade in på quality k9's hemsida och där fanns den hemma. 
 
Har bara prövat den på Izor och den är skitsnygg på honom. Imorgon ska jag gå ut och gå en runda med lätta vikter (filtar alt handdukar i) bara för att vänja in honom. 
 
Vad tycker ni om att låta hunden bära klövjeväska? 
 
 

Slalom 16 pinnar 6/9-13


Agility stjärna

Den här hunden slutar aldrig att förvåna mig. Jäklar vilken superkillen jag har. 
Idag var det andra passet Izor fick testa på vippen och han tog den klockrent! Inte det minsta orolig när den slog ner mot marken. an visade inga tendenser att hoppa iväg heller, det betyder att han verkligen har blivit trygg med hindret. Det glädjer mig så! Fy vad ja har dragit mig i håret när jag tänkt på vippen. Nu ska jag bara träna mer på slalomet, han tar 12 pinnar utan problem. Men han kollar hemskt gärna på mig efter varje pinne som ni kan se i en av videosarna. Det gör ju att slalomet tar längre tid än om han har blicken framåt. 
 
Sen är vi faktiskt startklara, är jätte glad att min hundlärare tävlar i SM och har koll på sporten. Jag har fått så bra tips av henne som gjort både mig och Izor mycket säkrare när det kommer till sporten.
 
Det var faktiskt hon som kom med förslaget att vi borde tävla. Så nu har vi ännu ett mål. Ta minst 1 pinne i agility. Har inte så stor koll på klasserna men det tar jag med Ulrika då. Om vad vi borde satsa på.
 
Hela dagen har bestått av agilityträning och lite teori. Terven har skött sig så bra, Han var lös 90% av tiden. Han klarade av att jag lämnade honom på ett ställe och gick iväg (passivitetsträningen är inte hans starka sida precis). Enda gången som han skrek och skällde var när jag försvann inom synhåll när vi gick in i klubbstugan för att hämta mat. Ignorerade honom totalt fast han skällde och hade sig medan vi åt och när han hade slappnat av gick jag fram till honom, gav han en godis och sa "Bra" med lugn röst. Ni anar inte hur det värmer i mattehjärtat över såna här framsteg. Fy f*n va jag har kämpat och kämpat med honom. För ett år sen kunde jag inte ha honom helt lös bland klassens hundar. (fick virra kopplet runt halsen på honom så att han fortfarande visste att det var på. Han lyssnar bättre och är mer följsam när han är lös. Är era hundar likadana? 
 
Det kommer ett inlägg med bilder om en stund. Ska göra kväller snart, imorgon ska jag upp tidigt för att jobba. Ska hinna gå en sväng med Izor innan pappa går sista svängen med honom för kvällen. Ikväll blir några bitar ox/grishjärts bitar i maten och en svans efteråt. Det behöver han med tanke på hur mycket han har rört sig idag.

Träning vippen 6/9-13


Träning med Izor 6/9-13


Vippen 6/9-13


Badtokig hund

Nu är vi hemma igen efter en stunds bad. Fy sjutton vad Izor måste ha saknat badet, han studsade på vattenytan och simmade långa långa sträckor efter sin kära boll. Ska passa på att låta honom bada helst varje dag nu innan det blir för sent. Ska föna honom torr nu och packa träningsväskan inför imorgon. Då kommer det nya agility bilder! Fick inga bilder från badet idag, det blev för mörkt när vi kom fram. Trist... Nåja, det blir fler tillfällen. 
 
Nu ska jag läsa lite ur en av mina böcker om klicker. Men först ska Izor fönas. 
 
En bild från i somras på prinsen

Hundbad

Nu ska Izor och jag möta upp Wictoria för att låta hundarna bada. Tar med mig en boll så herr Tervueren får träna lite fys. Det var ett bra tag sen nu. Vi får passa på att utnyttja ån så gott vi kan nu innan det blir frost. Tycker att det är jätte viktigt med fysträning. Vad tycker du? Hur viktigt är det för dig att fysträna din hund? 
 
Nu i vinter kommer Izor att få dra pulka med isklumpar i samt springa i djupsnö, det blir automatiskt mindre fysträning när det är vinter. Man håller inte igång lika mycket. Hade jag kunnat åka skidor så hade han fått dra mig då men tyvärr är jag urkass när det kommer till skidor så jag tänker inte riskera min eller Izors hälsa. 
 
Ni får gärna komma med tips på vinteraktiviteter. Vi har ingenting emot att hålla igång ute i några timmar (så länge jag får hålla mig i rörelse) Me nu med nya varma vinterskor kanske jag äntligen kommer hem igen med varma fötter!
 
Nej nu får jag skärpa mig, Wictoria väntar på mig. Tar med mig kameran och ska försöka få några bilder på hundarna.

Pongo.se

 
Jag vet inte om ni har hört talas om Pongo.se tidigare? jag har varit inne på deras hemsida ett flertal gånger och tycker att de har ett väldigt bra utbud. De har bra service och för mig som konsument är det jätte viktigt att få svar på frågor så fort som möjligt. De har snabb leverans direkt till din dörr! De erbjuder även fri frakt vid köp över 600 kronor! De har ett jätte bra system för ni som ger era hundar torrfoder. Istället för att krångla med leveransen med hundmat varje månad så har pongo.se gjort så att man kan prenumerera på hundfoder. Det är väldigt enkelt och dessutom smidigt! 
 
 

De erbjuder dig som kund hos dem en prenumeration på hundfoder som levereras direkt hem till din dörr. Du slipper stressa över att tänka på när du behöver handa hundmat, det ordnar dem, skönt va? De har ett stort sortiment med de kändaste torrfodermärkerna, bla Orijen, Acana, Proplan och många fler fodersorter. 


Skolan

Sitter i skolan och läser om vallning. Har fått mina böcker till Canis klickerutbildningen och jag är så taggad på att få läsa dem. Ska redan börja när jag kommer hem. Klarar jag utbildningen får jag behålla böckerna och det vore inte helt fel!


Mush - naturlig hundmat

Som ni vet får Izor barf lite då och då utöver sin dagliga måltid med VoH. Vet inte om det är så många som vet om märket MUSH som tillverkar så naturlig hundmat som möjligt. Passa på att få en gratis smakprov på deras foder.Det är väldigt populärt, speciellt bland de som ger sina hundar BARF:
 
Jag ska ta mig ut till Valbo någon dag nu i veckan och hämta ett smakprov och självklart kommer jag att skriva  bloggen om vad Izor tyckte om det.
 
http://www.mushbarf.com/sv/eform/submit/gratis-maltid

Överviktig vs Underviktig?

Det pratas så mycket om alla dessa underviktiga hundar ute på gatorna. Men när det kommer till de överviktiga hundarna blir det oftast väldigt tyst. Varför agerar ingen när de ser en hund som rullar fram? Varför är de alltid de lite smalare/normalviktiga hundarnas hussar och mattar som får ta smällen.
 
Jag har själv varit i den sisten, Izor rasade i vikt under en period. Han fick kanonbra mat men var bara skinn och ben. Jag fick dagligen höra att jag var en dålig djurägare, att jag vanvårdade min hund som inte tog upp maten! Han var inte ett dugg intresserad av mat. 17 kg vägde han som minst. Idag väger han drygt 21 kg och är i perfekt hull. 
 
Jag fick en anmälan en gång att jag vanvårdade Izor och inte gav honom någon mat. Djurskyddet kom hit och de såg en lite tunn unghund så de gick väldigt fort.
 
Det är bra att folk vågar anmäla när de ser en hund som de tror inte får mat eller som ser ut att må dåligt. Men varför i hela friden är det ingen som ser alla dessa överviktiga hunarna som lunkar fram i kopplet? Småhundar som ä runda som fotbollar, större hundar som knappt orkar ta sig fram. Varför agerar man inte på samma sätt när man ser en överviktig hund? är det mer okej? är det mer okej för hunden?
 
Jag själv föredrar att ha en för tunn hund än en för fet. En tunn hund kan man långsamt få upp i vikt medan det är mera jobb med att få ner en fet hund i vikt. 
 
Tycker att det finns alldeles för många överviktiga hundar. Blir nästan spyfärdig. 
 
Tycker ni att det är mer rätt att låta en hund vara överviktig än underviktig?
 

Djurplågeri?

Tja, iallafall om ni frågar Izor!
 
 

Ingångar

 
Var ute och tränade lite med Iz, han var supertaggad som vanligt. Ingångarna blir bara snyggare och snyggare! Testade på fria följet men det såg hemskt ut! Jag måste fokusera på en sak i taget. Ingångarna ska sitta som ett smäck innan vi går vidare. Och jag vill inte ha en rumpa som petar utåt i ff. Jag gjorde även fel i ff då Izor visste att jag hade kamprullen i fickan och den höll på att ramla ur fickan på min så han skiftade mellan att titta på kamprullen och på min. Det är bara att nöta, nöta, nöta. Han var iallafall jätte duktig idag, avslutade med lite bollkastning så fick han gå hem lös. Det kom folk gående och Iz var lite framför mig, kallade bara på honom så kom han lugnt till min sida. Hade han varit kopplad hade han dragit för kung och fosterland, han och kopplet är inte bästa vänner om man kan säga så. Men man kan inte tycka om allt här i livet!
 

Matdags

 

Beställning check!

Klickade hem en beställning till Izor tidigare idag samt postade iväg ett paket. Har inte blivit mycket på hundfronten idag då jag har hjälpt mamma en hel del. Izor äter ett oxöra och efter det ska vi ut och träna ingångar, blir säkert bollkast samtidigt. 
 
Ska även börja packa iordning Izors packning och min inför Canis lägret. Mer kyckling ska torkas och jag ska fråga pappsen om han kan köpa mer ungnötslever när han åker till Willys, eller så följer jag med honom. Kan även torka gris/oxhjärta. Det måste vara supersmarrigt!
 
Jag föredrar torkat godis istället för färdigt godis man kan köpa i affär men ibland har man inte tiden att torka. Så jag ska nog slå på stort och torka ca 1 kg kyckling.
 
Brukar ni torka godis åt era hundar? isånnafall vad brukar ni torka?

Nytt i frysen

Cyklade till Citygross då det började ta slut på inälvsmat i frysen. Eftersom jag har valt att inte låta Izor halvbarfa pga bl.a min ekonomi samt min lilla kunskap så får Izor istället något köttstycke varje dag. Det varierar ofta mellan grissvans, hjärta från olika djur och revben. 
 
Handlade 2 förpackningar grissvansar, 4 grishjärtan och ett oxhjärta. Ska bli spännande att se vad han tycker omm oxhjärtat. Skar iallafall upp allt i mindre bitar (förutom svansarna) och slängde i frysen. 
 
Han fick lite revben, grishjärta och lever blandat i sin kvällsmat och nu ligger han nöjd vilar. 
Jag har varit uppe och sprungit hela dagen och inte haft tid att aktivera Izor det minsta idag tråkigt nog. Men imorgon är jag hemma hela dagen och på onsdag ska vi spåra med Hana! Ska bara försöka få ihop pengar till bussen nu när jag handlat åt Mr fluff. 
 
Ska slå på en film nu och sen sova. Har lite ärenden att fixa imorgon och samtal som ska ringas, så jag måste vara lite pigg! Ska läsa lite ur en av böckerna jag fick av fina Hana för en vecka sen. Så otroligt snällt alltså!! ♥
 
 

We are back

Okej, nu låter det som att jag inte har bloggat på sisådär 300 år men vi har iallafall kommit hem från våran 2 timmars runda i skogen. Pappa var och lämnade Pandora då jag fick en hemsk huvudvärk på tillbaka vägen hem. Fick även tillbaka min 100 lapp av Pauline som hon lånat.
 
Har gjort rent Izors ena öra som vägrar att hålla sig rent. Om det inte blir bra till veckan blir det att boka en tid hos vetten så att de får göra en noggrannare utredninig. Men han verkar inte ha ont i örat och jag får pilla hur mycket jag vill i det. Nåja, kan vara lite skit i örat eller vax. Men som sagt, blir det värre så bokar jag en tid på direkten. 
 
Ska ut på baksidan sen med Mr fluff som jag borstat som en tok. Stackarn måste tycka att det är jättevarmt, nu är han riktigt tunnpälsad. Tur att det är några månader kvar tills snön kommer, under den tiden kommer han garanterat att få en tjock och härlig vinterpäls. Medan jag borstade Izor såg jag att han ar blivit ännu mörkare på nästan hela kroppen (svarta strån) som gömmer sig bakom de röda. Hur ska det här sluta? kommer min terv att transformera sig till en grönis? närå, skoja bara. 
 
Vi slapp regn idag tack och lov, om det är hundfritt på baksidan blir det lite bollkastning innan vi gör kväll. Någon träning har jag ingen lust med. Skola har jag inte imorgon så kan ta och träna honom då. Det enda inbokade är ett möte jag har med skolan. Hoppas att vi kommer fram till någonting bra!
 
 
 

Skogen väntar på oss

Mår mycket bättre idag så jag ska ta och gå till skogen med vovvarna effter att jag har ätit så att de får springa av sig. Jag tar med mig kameran såklart så att bloggen blir lite fylld med bilder. Det är på tiden nu! 
 
Har beställt en vara till fluffet, tog mig sisådär 2 timmar att beställa den. Hana fick i stort sätt tvinga mig att beställa den imorse, haha. Jag och min beslutsångest. 
 
Hade velat cykla till skogen så att Iz fick träna konditionen men eftersom Pandora är så otränad är det helt fel att släpa med henne. hon skulle inte orka med vårat tempo så Izor och jag får ta cykelrundan imorgon, alt senare ikväll när jag har lämat P. 

RSS 2.0