Mys med kattungen

Har suttit i ateljén och myst med lilla kattungen. Han är inte alls rädd för mig, han kommer när jag ropar. Eller ja säger "kisskisskisskiss" sådr som man gör med kattungar. Jag får klappa på honom utan att han reagerar,  får klia magen och bära honom. Vi har lekt med en pingisboll och en ihop knyckad pappersbit. Lättroade djur! Sen blev lillen trött så jag la mig i sängen och han hoppade upp och kurrade ihop sig brevid mig. Myspojken!
 
Vädret har varit jättedåligt, det åskade och spöregnade ett tag. Trodde att vi skulle få sitta inne resten av dagen men nu är det sol och himlen börjar bli blå. Konstigt väder. I Gävle har det till och med haglat!? 
 
Nästa sommar ska jag och Sabina troligtivs köpa tågluffarkort, vi ska åka till bla England och Frankrike. Och självklart till Ungern för att gå å Ozora! Ozora blir det i vilket fall som helst. Så nu ska det bannemig sparas pengar!
 

Kort uppdatering från oss

Vi ska snart göra kväller, eller jag ska. Iz har redan somnat efter att ha rejsat omkring som en tok enda sen vi kom hit. gossen har inte kunnat sitta still en sekund, han har fått belgarryck och sprungit i 190 flera varv runt huset, sprungit in, sprungit ut, försökt få igång tikarna, sprungit mer och ännu lite mer. Förstår att han är trött nu, snacka om överskottsenergi. 
 
Imorgon om det inte är kokhett ute så tänkte jag träna Izen en stund. Vet inte om det går att träna på åkern nu, får gå ut imorgon och kika. Annars kan jag träna i trädgården. Troligtvis åker vi till stranden med hundarna så att de får bada lite. 
 
Sist jag var här så var vi över till grannen så att jag fick fota kattungarna. Nu har lilla hanen flyttat hit, min favorit! så söt. Han är en riktig tuffing fast allt är endå väldigt läskigt. Förstår det ,han har bott här i ett dygn. Han har fortfarande inget namn, Lisa och jag ska komma på ett namn åt honom. Han har inte fått hälsa på de andra katterna eller hundarna än, katterna får han hälsa på när han boat in sig ordentligt. Och hundarna får han hälsa på i samma veva som med katterna. vi får se när Iz och missen får ses. 

Då var vi framme


Söderhamn

Skickade ett sms till Lisa och frågade när ja kunna komma upp. Hon ringde mig på en gång, de hade pratat om mig för en stund sen och vi bestämde att jag skulle ta nästa tåg upp och stannar till på fredag. Tåget går 17.15 så jag har stressat med att packa och nu ligger jag här i soffan och väntar på att klockan ska bli mycket nog för att vi ska kunna gå. Suck. Bättre lite tidigare än för sent!


TröttIz


Ögat är bättre!

Har tvättat rent ögat flera gånger och haft på ögonsalva och imorse var ögat inte ens kletigt! sköljde rent ögat iallafall och gav honom lite ögonsalva. Är så glad att ögat bättrar sig, idag har han hållit båda ögonen öppna, igår vela han inte hålla det "skadade" ögat lika mycket och kisade en hel del. 
 
Tänkte träna lite med honom idag men skippar nog det, kan får vil eftersom han är helt slut fortfarande. Det blir inte mycket vila när vi är hos Sabina, även om S och jag slappar så är det full rulle på Izor.
 
Ska kliva upp och äta frukost, ska se om det är någonting roligt på tv. Pappsen kom nyligen in med Iz så jag går med honom om någon timme eller två.
 
För övrigt är det bara 8 dagar kvar tills Carla och Misti kommer. ♥

Baddags för Izor

Efter sista kvällspromenaden så ska Izor badas. Vi får se hur det går... Nej det brukar inte vara några problem, Duschslangen är lite läskig i början men sen är det lugnt. 
 
Vi är iallafall hemma nu, ögat ser lite bättre ut, ögonvitan är fortfarande röd. Men ögat rinner ingenting än så länge. Ska tvätta rent det så fort det börjar rinna/kladda. Nu ligger han och tuggar på ett ben, utmattad kille. 
 
Berättade även för pappa om den stackars killen som avled. Han blev väldigt chockad, och medan jag berättade så började jag må lite dåligt. Kan inte riktigt fatta att människan som låg där på marken var död. Och jag kan verkligen inte få bort bilden i huvudet på när den stackars 23(?) åringen stod där på gräset på sina knän och inte kunna säga ett ljud. Han var i sånt chocktillstånd att jag blef helt gråtfärdig. 

Lite har hänt

Åkte till Skutskär i förrigår och åker hem senare idag. vi har varit med om en hel del under dessa få dagar.
Först så ser vi att det är brandbilar och räddningstjänst vid macken i Skutskär, då tänkte vi. Vad kan ha hänt nu? eftersom ingenting händer i Skutskär. Ambulansen och polisen kom till platsen och under hela tiden gjorde de hjärt och lungräddning på killen som låg på backen. Vi fattade inte vad som hade kunnat hänt men såg en motorcykelhjälm på marken och en motorcyel en bit bort. På gräsmattan stod en knäck kille och kunna knappt prata med räddningstjänsten. Han vara stod där på knä. 
 
I vilket fall så började vi få lite panik när vi såg vilken blodpöl som rann längst kroppen (huvudet eller nått) och de var 5-6 skötare som höll på att få igång killen. Tyvärr dog han troligtvis på plats. Enligt tidningen så dog kan på sjukhuset men han man gjort hjärt och lugn räddning i över 15-20 minuter så är personen 9/10 gånger död. Om inte 10/10. Väldigt synd, jag lider med dem båda. Det var hemskt att se! 
 
För övrigt så hade vi rätt, en ena killen såg inte motorcykeln när han skulle svänga vänster och körde på honom.
 
RIP.
--
 
Senare så träffade vi Daniel med hans dobermanblandis tik Kia för lite promenad och bus, Efter 5-10 minuter så var Izor stencool som om de hade känt varandra i all evighet. Däremot så rök de ihop 2 gånger. Jag vet inte om det berodde på att Izor var trött eftersom han tidigare under agen lekt med Sabinas fastersson ute i solen i ett par timmar. Eller om det var någonting annat.
Han fick i vilket fall ett sår precis ovanför ögat (puuh) som varar lite. Kollade och själva ögat är inte skadat, han fick bara en rejäl smäll. Har inte antiinflamatorisk ögonsalva hemma som vet skrev ut. Det borde gå att använda. Då fick fick salvan utskriven när ögat blev lite kletigt på morgonen. Ska läsa innerhållförteckningen när jag kommer hem och se. Annars blir det vattenbad för ögat ett par gånger om dagen.
 
Medan vi promenaderade med Daniel så mötte vi en tant som var fruktansvärt otrevlig. (Varför ska alla vara så otrevlig för)?? Hon sa att vi var tvugna att gå för att hon hade en gammal hane på 10 år som skällde på andra hundar. Okej, då tänkte vi att vi går upp en liten bit på en åker, men det räckte inte. På den där åkern var det tistlar och hål i marken efter djur och allt.  Vi hade ingen lust att gå längre ut och Sabina vägrade.  hon stod och skek en massa åt oss att vi skulle gå från stigen då hon har gått där i flera år och att vi inte har någonting att göra där osvosv. Sabina blev less när hon började snacka skit om oss och skrika en massa så hon hav mig sina hundar och gick dit för att prata med henne. Orkar inte rabbla upp allt de sa men Sabina sa det som skulle sägas, och bara för att tanten skulle säga en sista sak så skrek hon "du är kobent" haha allvarligt? hur gammal är människan, 65-70 år?
 
Det är väl det som har hänt, borstade Iz också med Sabinas furminatior men jäklar vad den slet på hans päls. På sidorna tog den jättebra men upp mot ryggraden så blev pälsen jättekass. Jag ska maila företaget och se om furminatior är för alla pälstyper och isånnafall varför Izors päls blev som den blev. När vi kommer hem så ska han få bli schampoonerad med (schampoo/balsam i ett) så kanske pälsen blir lite bättre.
 
Min finaste finaste prins! Bild: Petra Eriksson 

Ingen rubrik

Jag tänkte skriva ett långt inlägg men har helt glömt bort om vad. Så jag skriver lite kort om dagen, så får vi se om jag kommer på vad jag skulle skriva om.
 
Gick ut med hundarna vid 5 tiden och kvart i 6 mötte jag upp Sabina på stan. Vi gick till Öster och väntade in promenadgänget. När alla var samlade så kom regnet, blixten och åskan. Nästan alla beslutade sig för att dra sig hemåt, vi valde också att avstå från promenaden då Sabina och hennes hundar är väldigt åskrädda. (spec Sabina om ni frågar mig), så vi begav oss till stan, blöta och trötta och yrade omrking lite på sommarkväll. Det blev några hundmöten och f*n vad pissigt det har gått idag. Han har gjort utfall och skrikit rätt ut så fort ja petat på honom när han gjort utfallen så folk måste trott att jag misshandlar hunden. Efter ett par timmar när Sabina skulle hem igen så stötte vi på en till hund, då började alla 3 hundarna skälla och iz gjorde sina utfall. Tog tag i hans halsband så att han inte skulle slita av mina armar, istället fick jag två rejäla rivmärken på benet.  Suck. Vi gick iallafall hem, jag var riktigt sur och besviken på Izor och det märkte han. Ojojo vad han skulle sköta sig exemplariskt, han gick fot, hade kontakt med mig och drog inte i kopplet. Men ärligtalat så orkade jag inte med honom just då, gick bara hem raskt och alldels gråtfärdig. 
 
När vi kom hem så låg och jag kramade om honom riktigt riktigt länge, varför måste det bli så här vid hundmöten? VARFÖR? När vi är ensamma ute så går det så himla mycket bättre. Men när andra hundar är med så är han inte rolig att ha å göra med. Märker att han drar väldigt mycket när han går med andra hundar. Vad kan det bero på? grupptryck? i vilket fall så är det väldigt väldigt jobbigt. 
 
hälften av inläget försvann precis, jippi. mår verkligen apdåligt nu. Hatar när det vänder så fort, jävla skit. Nu har jag fått klaga lite, ska krama om Izor och slå på en film. 

Sol!

Vaknae för ett tag sedan och tittade ut genom fönsret, vilket fantastiskt väder! ska nog dra ner till stranden så Iz får bada lite. Senare ikväll ska jag och Sabina gå med östergänget på en promenad.
 
Just nu har jag inte mycket att säga då jag är nyvaken, men jäklar vad jag är sugen på åka på rave. Inte nog med att en bekant är påväg till BOOM festivalen i Turiket nu... Men nästa år!

Det går framåt!

Åh, jag är så stolt över Izor. Hundmöterna går bara bättre och bättre, av drygt 7 hundmöten så blev det 2 utfall vid två olika tillfällen (måste tillägga att utfallen endast skedde när Lisa var med, dvs papillonen. Hon däremot struntade i alla hundar vi mötte). Men det som gjorde mig nästan gråtfärdig av lycka var när vi var tvugna att gå förbi en riktigt dominant schäfer/samojed hane som gjort många utfall mot Izor, och Izor mot den. Vi satt i rastgården och jag kopplade Iz snabbt som attan för att kunna gå ut därifrån innan iz skulle få syn på Denniz som hunden heter. Tyvärr var jag inte snabb nog, Denniz matte satte sig på en bänk ett par meter från rastgården. Denniz satt riktad mot grinden och hade genast fått syn på Iz. Det var hundra tankar som snurrade i mitt huvud. 
Ska jag sitta kvar och vänta på att de ska gå? eller ska jag bara gå ut ur rastgården med lite godis i handen och tjoa och busa med Iz. Jag valde det andra alternativet för vem vet, jag kanske skulle fått sitta i rastgården i flera timmar. Sagt och gjort, Izor fick syn på Denniz men struntade i honom och gick fot bredvid mig fin kontakt. Ojoj vad jag tjoade och hade mig, Denniz ägare måste tyckt att jag var tokig. Men vem bryr sig? inte jag iallafall, min hund skötte sig utmärkt och hur rolig hundägare är man om man hela tiden ska vara sur och kort? aldrig visa hunden att den verkligen gjort rätt och att man är glad över det? att säga bra med vanligt tonläge och inte ens titta på hunden och gå vidare betyder ingenting för hunden. När hunden har gjort rätt så ska man bannemig visa det också. Ropa BRAAAAAA, busa med den, klappa den, BERÖM den. Eller har jag fel? Jag märker iallafall på min hund att hanförstår att han har gjort rätt när jag verkligen visar det. 
 
Inte nog med det så gick lydnadspasset bra idag också. Han var lite ofokuserad men läggandet och ställandet under gång blir bara bättre och bättre, På ställandet så får jag vara lite väl tydlig och visa med handen att "nu stannar du". På läggandet så får jag stanna till lite och ge komando. Men han ligger kvar i läggandet, och han står still som en starty på ställandet. 
 
Måste även få visa dessa två jämförelsebilderna. Första bilden togs den 28 januari. Den andra bilden togs den 21 juli. Izor har vuxit på sig under dessa 6 månader, han har blivit en snygg unghund. Och han har vuxit! Han var pytteliten bredvid Arach i januari! Snart växer han väl om Arach om det fortsätter i den här farten. Snyggaste tervpojkarna! puss på er.
 
 

Lugn dag

Sitter hemma hos Anna, har gått en sväng med hundarna och låtit izor hoppa över lite vad som helst, oj oj vad roligt det var sa iz! Annars har vi inte gjort något soeciellt, det ser inte ut att bli regn idag sp jag ska köra ett pass med izor sen när vi beger oss hem. Läggandet blir bara bättre och bättre! Skönt att det går framåt. Imorgon eller i övermorgon så ska vi några hundägare dra ihop en träff och ses med hundarna för att fika och umgås. Kommer nog att bli en kanondag.


Seg hund?

Izor blev jättetrött när vi kom hem för en stun sedan, jag som hade tänkt att köra ett lydnadspass med honom idag. Får ta det imorgon när han är piggare, känns inge vidare att träna med en trött hund. Då kan jag passa på att städa mitt rum, dammsuga, vädra, torka golv och fixa lite. Det behövs kan jag säga. Ska tina någon kött eller kycklingbit åt Izor som han får efter kvällsmaten. 
 
Pratade lite med Carla och hon ska köpa två kamprullar åt mig med två handtag som hon tar med från Malmö. hon får betalt när hon kommer hit. Kanon! Då blir det betydligt lättare att kampa med honom när man har ett bättre grepp om rullen. 
 
Det blir nog inte Söderhamn imorgon eftersom Lisa inte svarat på smset, men åker till 99% ut i veckan. 

Lite ändring

Carla kommer den 5 och stannar till den 9 istället. Lite längre väntan men det för absolut ingenting, jag är så pepp!!


Mobilblogg


åhh

Skrev ett jättelångt inlägg men glömde tydligten att publicera det. 
Lite kort då. Jag har under en tid haft kontakt med en tjej i Malmö som heter Carla, vi fick kontakt genom fb då hon också har en terv. Vi har skrivit med varandra under en tid och jag tycker verkligen om henne fast vi aldrig har träffats. Vi började planera att hon skulle komma hit med sin tervflicka Misti och hennes blandrastik Manshita, så imorse frågade jag pappa om det var okej och det var det. Så nu har jag skickat iväg ett PM på facebook till Carla så att hon kan boka tågbiljetter för nästa vecka kommer dom hit!  
Det ska bli så roligt, hoppa att vädret är bra så att vi kan vara ute hela dagarna. Självklart måste Sabina komma ner med Arach så han får träffa fina Misti!
 
Nu ska jag gå ut en sväng med Iz, det kommer att börja regna när som helst så det blir nog ingen träning utomhus idag. Iz verkar väldigt trött endå. 

Kväll

Ska hoppa in i duschen och sen slå på en film för att göra kväll. Blir inget långt inlägg, blir det fint väder imorgon så ska vi se om någon vill hitta på nått med oss, kanske Sabina har lust att åk ner för ett träningspass + bad och lek? vi får se hur det blir.

I vilket fall så var kräft pest inte farligt för hundar utan endast för kräftor fick jag reda på av Sabina, så jag kan andas ut.

Izor och Kiwi 21/7-12

Izors nya kompis Kiwi, en amstaff på 5 månader


Izor och Kiwi 21/7-12

Izors nya kompis Kiwi, en amstaff på 5 månader


Nya lekkompisar

Igår kväll var jag helt slut så jag sklockade framför datron medan jag höll på att redigera bilder. 
Dagen började med att jag blivit så less på Izors utfall, det kan delvis bero på hundarna som flög på honom OCH tonåren då hans bror skäller/gör utfall mot andra hundar också just nu.
 
Var inne på fb och skrev ett inlägg om att jag söker folk med hund som jag kan träna hundmöten med, fick napp direkt. Så Vid 3 tiden traskade Iz och jag till stället som vi bestämt. Iz slällde inget till en början, vi gick närmre och närmre. Mycket beröm och godis Sen när de var riktigt nära varandra (Elsa som hunden heter var i en rastgård och Iz utanför) så började han göra utfall och skälla. Vi bestämde oss för att koppla Elsa och gå, vi skulle möta Sabina på stan så vi gick dit och på den vägen så hade han struntat helt i henne. När Sabina och Arach kom så fick Izor sina togskuttt och folk bara tittade.
 
Vi gick mot den stora rastgården och släppte dem, de lekte jättefint ihop. Blev så glad,  Izor som endast fått leka med 2 hunda i gävle får nu leka med 3, (faktist 4). Sedan gick vi till testeboån för att låta hundarna bada, oj så roligt de hade. Izor och Elsa simmade och hämtade pinnar, Arach nöjde sig med att blöta magen. 
 
Nu i efterhand ångrar jag mig för att ja sagt att vi skulle låta hundarna bada där då det tydligen går kräftpest där. Och inte kan jag åka till vet iag och fråga o det är farligt då jag precis kom på att det är söndag! Och jag har inte några pengar på min mobil. 
 
Har smsat Sabina och berättat om kräftpesten och frågat om hon kan ringa och sedan berätta för mig.
 
Efter badstunden så skulle Elsa och hennes matte Cecilia hem, efter en stund traskade jag och Sabina till rastgården och lät hundarna leka, de var inte så sugna på det, Arach blev trött väldigt fort. Izor vela hålla igång fast han var trött han med.
 
När vi kom hem så åt jag lite, sen såg jag att en annan tjej hade komenterat tråden jag skrev på fb att hon kunna träffa mig och Iz hon har en 5 månaders amstaff, visst varför inte? så hon kom hit till mig så gick vi en promenad till Öster och släppte hundarna där och de gick jätte bra ihop dem med. Fick tyvärr inga bilder på dem då det var väldigt mörkt men 2 filmer fick jag iallafall som kommer upp här strax.
Sådär smal är Iz, fast tack och lov börjar han gå upp!
 

Hundmötesträning?

Skulle verkligen behöva träffa några hundmänniskor och träna hundmöten med. Det är jätte jobbigt när han ska skälla och göra sina utfall. Han är inte osäker utan han vill fram till hunden. Svansen går rejält och säger jag till honom så börjar han pipa och göra sina glädjeskutt. 
 
Vi kör med klickerträning, men tyvärr har jag inte alltid klickern på mig.
Här om dagen när vi åkte till S så satt det två sheltis på bussen, jag undrade varför Izor sittarde så när han låg på golvet.. När vi skulle kliva av så hoppade en ena sheltien ner på gången fast den inte skulle av. Det kom inte ett ljud från Iz, hunden hoppade upp på sätet igen och vi klev av bussen, jag stod bara i chock. 
 
Jg tror att Izor behöver få vara nära hundar utan att få hälsa på dem tills han är lugn nog. Bara att man kanske sitter och tar en fika eller så.
 
Sen behöver vi verkligen folk som vill gå promenader med oss så att han vänjer sig med andra hundar. 
Han går ihop med alla hundar som han har fått hälsa på/lära känna. Det är bara innan de hälsar som de förbaskade utfallen kommer. Vore kanon om någon bara vela sätta ner sin hund bredvid Iz och mig tills han lugnat sig och sedan ta en liten promenad och efter det kanske låta dem leka. 
 
Så är det någon från Gävle som läser detta inlägg, hör snälla av er om ni har lust att hjälpa oss. 
 
'
En bild på Izor och tervflickorna

-

Sjukt, skrev ett jättelångt inlägg om hur jag mått idag och hur jag faktist mår. Men när jag skulle publicera det så försvann inlägget. Det kanske var lika bra, jag tror inte det är meningen att jag ska berätta för alla om mig och mina demoner och brister. 
 
Jaja, har ingen större lust att skriva om vad vi gjort idag för faktum så har vi inte gjort ett piss förutom att ha åkt hem från Sabina. 
 
Jag kan iallafall berätta att jag fått ett jättefint nomehalsband av Sabina till Iz, jag har i månader letat efter ett likadant men har inte hittat ett någonstans. Har sökt på nätet men hittade bara 2 som liknade det men de var inte alls lika fina. Jag är så sjukt glad för att jag fick halsbandet. Han är så fruktansvärt fin i det.

Varnt

Vaknade för ett tag sedan, herregud vad varmt det är nu! Ingen hundträning förrän ikväll. Igår så körde vi ett kort pass, izor var så fokuserad. Han struntade totalt i arach! Det är STORT. Nu sitter vi på altanen och tar det lugnt. Innan vi åker hem så ska vi ner till ett badställe för att låta hundarna bada. Skriver sen när vi kommit hem.


På bussen

Nu sitter iz och jag på bussen till skutskär, var en sväng med hundarna, stackars lisa klarar inte värmen särskilt bra. Efteråt hjälptes jag, Janne och Hasse åt med att leta efter Annas plånbok som hon slarvat bort utan resultat. Hoppas verkligen hon hittar den. Jag är så glad över att jag har en så säker hund som klarar trånga utrymmen utan några problem. Det är väldigt trångt mellan sätena på bussen, knappt så att iz kan vända sig men han tar det med ro och lägger sig på golvet och sover.


Nyvakna

Iz och jag vaknade precis, (eller ja. Izor var uppe med pappa imorse) ska slänga i mig något och packa ihop lite packning. Efter det går vi ner till Anna, tar en sväng med hundarna och efter det åker vi till Skutskär och sover där. 
 
Tar ev med mig datorn, vet inte. Har fruktansvärt ont i kroppen så jag vet inte om jag orkar bära med den. 

Izor, Izor, Izor

Jag förstår mig inte på tervflickorna, de ser ut att lida något förbaskat när de lär vara nära prinsen. Han som är så stilig. Haha! Kassa mobilbilder men de är fullständigt underbara

Bilder från den 15 juli

här kommer lite bilder från den 15 juli också. Första gången Izor badade, dock badade han inte på någon av dessa bilder då bilderna togs innan vi åkte till stranden.
 
Milla och Pandora är i vattnet, fegIzen är på land. Men det kanske ni kan lista ut själva. Bilderna är kassa men tänkte dela med mig av dem iallafall!
 
 

Kattungarna

Den långhåriga ungen är hanen, korthåriga honan. Den svartvita stora katten är mamma åt bebisarna. Den svarta långhåriga är säkert en unge efter kattmamman hon också.

Nya selen från adcanis.se

När Iz och jag kom hem idag så hade pappa hämtat ut mitt paket från adcanis.se jag deltog i en kampanj där man skickar in sitt stryphalsband och får en sele gratis. Adcanis vill inte att hundägare ska använda stryp på sina hundar och det tycker jag är bra, toppen! Jag använder inte stryp på Izor men fick med ett när jag köpte honom så det skickade jag in. 
 
När jag skulle välja sele så var storleken som passade Iz slut. Så jag fick ta en storlek större, de från företaget trodde att den skulle vara lite för stor men icke! Den sitter jätte bra på honom. 
 
Tyvärr är kampanjen slut nu, de fick in hela 500 stryphalsband från hundägare. Det är jätte bra, det är säkert många som har köpt halsband för att skicka in men de flesta har nog skickat in sina halsband.
 
Igår innan jag åkte hem så var Lisa och jag över till grannnen och fotade deras små kattungar. Åh, de var så söta. Vela verkligen ta med mig en hem! blev i stortsätt bara bilder på lilla honan eftersom hon var en riktig linslus. Hanen som jag blev kär i rejsade runt i huset. Jag är ingen kattmänniska men långhåriga katter älskar jag! och lilla hanen var långhårig. 
 
Grannen har väldigt många katter men en hona skulle jag ta med mig hem om jag hade fått för pappa. Hon är så vacker men skygg. Hon är svart, långhårig med gröna ögon. Vackra, vackra katt.
 
Ska kolla igenom kattbilderna och laddar upp några sen! nu ska jag äta någonting.
 

Toppenväder

Dragit på mig shorten och ska nu släppa ut hundarna och ta en morgoncigg. Har inte fått sova någonting inatt men känner mig helt ok. Ska sen ta med mig kameran ut och fota lite. Tar tåget kl 6 så är hemma vid 7.
 
Hundarna är helt slut efter 2 dagars bad! alla 3 har sovit inne hos mig, Izor och Pandora i sängen och Milla under bordet bredvid mig. Så mysigt!
 

Film

Vi var ut till stranden och hundarna fick bada igen. Vi testade att släppa Izor där vi lät hundarna bada först igår men icke. hur mycket jag än lockade honom så klev han inte i. Så vi åkte till stranden och då var det inga problem, full rulle på honom och han simmar på så bra. Vi släppte ut flickorna så var det full fart. Iz vågar ta för sig mer nu och hinner före Pandora med att ta pinnar. Men Milla försöker han inte utmana, hon är alldels för snabb. 
 
När vi kom hem igen så satte vi oss och tittade på en film, och nu sitter jag här. Med 3 utslagna tervuerener, ska sätta på en film och sova. Åker hem imorgon men tid är inte bestämt än. Ska kolla tågtider nu också.
 

Bad idag igen

Eftersom vädret är så fint så ska vi åka till stranden med hundarna senare, nu ska Klas och jag åka till en häst/hund butik och titta, Iz följer med såklart. Får se om jag hittar någonting åt honom.
 
Han har förövrigt käkat kattskit så han har skitit inomhus 2 gånger, först i Lisas ateljé och sen i trappen. Suck. Men han är inte så kass i magen som han brukar bli när han är dålig i magen.
 
Nu ska jag koppla på Izor och gå ner och ta på mig skorna! Bloggar senare.

Race


Bad 15/7-12


Iz tar sitt första simtag

Blev lite chockad när han tog sitt första simtag. men så stolt jag är över honom!


Badbus

Tervligan badar


Izor badar

Första gången som han vågar sig ut i vattnet!


Bus på stranden

Vi var ner till stranden med tervligan. Oj vad Izor var glad!


Lejonsvans

Nu har Lisa och jag suttit i över 3 timmar och klippt Pandora eftersom hon har haft så mycket tovor. Hon har alltid morrat och försökt bitas när man kommer åt svansen och nu vet vi varför. Hon har nog aldrig blivit borstad på svansen så det var tjockt med päls och flott. Magen och ljumskarna tog vi också. Svansen är helt nertrimmad, vi lämnade kvar tofsen på svanstippen så att hon fick en lejonsvans. Åh vad skönt det måste vara för henne nu. Men vad vi har kämpat med att få henne att ligga ner, ojojoj.

resen av videosarna kommer upp imorgon, ska slå på en film nu och försöka sova. God natt!

15/7-12

En tripp till badstranden


Izor har badat!

Ja, äntligen har Izor badat. Det är första gången, förutom när han ramlade i Sabinas pool. 
Det tog sin lilla tid men sen var han i, ojojoj vad lycklig han var. Skuttade omkring och hämtade pinnar som vi kastade. Han tog några simtag också, första gången han simmade så blev han nog lite chockad och plaskade åt alla håll men sen så simmade han på jättefint.  Imorgon ska vi nog också ut och låta hundarna bada. 
 
Det finns inget bättre sätt att bygga upp muskler på hundar än att låta dem simma och det behöver verkligen Izor göra. 
 
Kommer videos från badstunden om ett tag!

Inte mycket gjort idag

Somnade vid 7 tiden imorse, vaknade vid 2 tiden. Tänkte gå ut och fota men såg åd att det regnade. Så det blev lite klickerträning inomhus, dock gav jag upp väldigt fort då det är svårt att träna en hund när det sitter två till bredvid. 
 
Det har inte  hänt så mycket än, vi ska äta hemmalagad pizza, mums! har gjort veganfärs som Lisa och jag ska ha på våran pizza. Klas håller på att fixa pizzadegen och resten av det som ska vara på pizzorna.
 
Izor och Milla fick ett varsitt ben eftersom Pandora inte tyckte om dem igår. Men bara för att Izor åt på ett ben idag så skulle hon minsann ha hon med, hade tråkigtnog bara 2 ben kvar så Iz och Pandora delar på Izors ben. När Iz lämnar sitt ben så är hon där och tuggar på det och tvärtom. 
 
Efter maten ska vi åka till badstranden så att hundarna får bada. Vi får se om Izor tar ett dopp eller om han är en badkruka som sin matte. Kameran är laddad, hoppas på att få någon bra bild iallafall.
 
Har inte så mycket mer att skriva nu. Uppdaterar senare med förhoppningsvis lite bilder.

Mobilbilder

Tänkte visa lite bilder som jag tig med mobilen idag, glömde nämna det i tidigare inlägget att izor fick gå lös en liten stund idag. Han har aldrig fått göra det sen han flyttade hem till mig (förutom i rastgårdar eller i lina) just pga att han inte lyssnar på mig till 100, sen för att vi bor så centralt. Tar det säkra före det osäkra.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3279005/images/2012/pic_500215759606ee6fb700597e.jpg" class="image">


Krångel med bloggappen

Tänkte visa lite bilder som jag knäppt med mobilen idag och igår men icke, appen vill inte sammarbeta så jag ska överföra bilderna senare idag till datorn och lägga upp bilderna på det viset.
 
Uppdatering: Nu fungerade det att ladda upp via mobilen. Så det blev ett litet extra inlägg.
 

Planer för dagen

Detta ska vi försöka hinna med idag:
 
* Träna ett pass med Izor
* Åka och titta på två kattungar med Lisa
* Åka till en badstrand så att hundarna får bada. (Vi får se om Izor vågar sig ut i vattnet på riktigt nu)
* Träna lite lydnad med Milla
* Lägga ett spår till alla hundar
* Trimma Millas tassar
* Fota
 
Tror ni att jag kommer hinna det? tja, då får jag inte vakna halv 5 på eftermiddagen som jag gjorde idag! Ska ställa larm på 9, vi får se om jag ens somnar idag.
 

Nu snackar vi bildbomb

Dåligt bloggande, jag vet. Men nu när jag äntligen åkt upp hit så vill jag umgås med Lisa och Klas. 
Idag var jag hundvakt och vi har inte gjort så värst mycket. Tränade lite lydnad med Izor i trädgården men han var helt ofokuserad. Sen lät ja de nadra hundarna få komma ut och Pandora och Izor lekte lite grann. Eller ja, Izor lekte med Pandora. Milla höll sig vid mig.
 
Vi har kastat boll, busat och myst ute i trädgården i det fina vädret. En hel del fotografering blev det också, såklart. Bilder kommer längre ner i inlägget, även bilder från gårdagen.
 
Tänkte gå ut på åkern och träna Izor med störning av tikarna men grannarna berättade att bondens får hade rymt. Så jag gick en liten promenad med dem, sen ut i trädgården igen.
 
Senare mot kvällen när fåren var i hagen så tog jag med mig Izor ut och körde ett pass. Det gick ganska så bra, gräset var såååå gott. Suck. Läggandet blir bättre och bättre, Visst lär jag stanna till och be honom att lägga sig men han ligger kvar. När han försöker sätta sig upp så säger jag bara Ligg så lägge han sig ner igen. Annars brukar han springa fram till mig och lägga sig i position.
 
Hundarna har fått ben och nu ligger det tre utslagna tervuerener här, Milla på golvet bakom sin fotölj, Pandora i en soffa och Izor i soffan bredvid mig. Jag är så glad, jag har mina älskade hundar samlade. Ja, jag ser tervtikarna som mina också fast på ett helt annat sätt. Eftersom de en gång i tiden faktist var mina då uppfödaren struntade i dem.
 

Söderhamn

Pappa skulle hjälpa mig med packningen på tåget eftersom det var något fruktansvärt tungt. Tåget var 5 minuter försenat. Och hann åka innan pappa han hoppa av. Helt seriöst HUR tänker X-trafik? tänk om någon skulle kliva av tåget med ex barnvagn? eller kanske någon som har brytit ett ben? efter ca 30 sekunder så var tåget rullande. En snäll tant bredvid oss var jätte snäll och pratade med konduktören och hjälpte pappa. Jag kunna inte göra så mycket då jag hade Izor och det satt en Aussie mitt emot. Izor skällde och gjorde sina förbannade utfall. Aussien var sjukt din, 3 färgad och 11 månader gammal. Hade varit en trevlig lekkompis åt Izen. Efter snack med konduktören så ringde hon det andra tåget som skulle åka tillbaka till Gävle och meddelade dom att pappa skulle åka gratis. Men han skulle få stanna i en timme i Söderhamn. Så istället för att sitta där så följde han med hem till Lisa och Klas, det var första gången han var där. Tyvärr var de tvugna att åka tillbaka till station några minuter efter att vi kommit fram. Klas hjälpte iallafall pappa med att prata med konduktören så det löste sig.
 
Sen åt vi lite mat, efter det åt vi efterrätt. Blev sojaglass för min del och blåbärsglass för L och K, och färska jordgubbar. Mums!
 
Izor har rejsat runt med Pandora, det är SÅ skönt att han är kastrerad nu, han är inte alls dryg på dem. De har sprungit och sprungit och sprungit. Resultatet är en tungt sovandes Izor här bredvid mig. 
 
Fotograferade hundarna lite, eller ja, Milla och Iz. Pandora vela inte vara med på kort idag. Gör ett nytt försök imorgon. 

Packar

Vaxnade runt 7 tiden på kvällen idag, hjälp! satte på datorn och gjorde ingenting förnst klockan blev 8. Gick upp, gav Izor kvällsmat, gick ut och gav kaninerna mat och lät dem springa av sig en stund. Nu kommer de inte att få komma ut på ett par dagar då jag åker bort imorgon.
 
Håller iallafall på att packa lite nu. Vet som sagt inte hur länge jag stannar.
Till mig:
* Kläder till mig
* Hårprodukter 
* Hårborste
* Kamera + kameraladdare + USB
* Dator 
* Hygienprodukter
* Telefonladdare
* Två kort som Lisa och Klas ska få utav mig
* Cigg
* Pengar
 
Till Izor:
* Spårlina
* VGW bälte
* Halsband
* Hundmat (4-5 korvar)
* Tuggben
* Klicker
* Hundgodis
* Koppel
* Kamprulle
 
Fattas det någonting? Åh, det kommer att bli tungt!

Ett träningspass

Körde ett pass med izor, det gick väldigt bra. Han är väldigt seg på att lägga sig under läggande under gång, men han ligger kvar!! Gick över 20-25 meter från honom och han låg kvar med bra fokus. Inkallningen gick också väldigt bra, förutom att han bjöd på en show är han skulle snurra runt flera gånger innan han satte sig bredvid mig. Knashund. Måste verkligen träna på loss! Han kampar jätte fint men släpper inte. Vi har mycket framför oss jag och prinsen. Vi har fortfarande inte provat på agility! På tiden att vi gör det snart tycker jag.


Mobilblogg

Eftersom det går att logga in på bloggappen så testar jag att posta ett inlägg. Iz och jag kom hem för någon timme sen, han har fått frukost och ligger nu och gnager på ett märgben. Ska ut och träna om en stund, måste äta någonting först. Stackars hund har bara fått träna lite trix de närmsta dagarna pga en sjuk matte.


Söderhamn på fredag

Jag fick ett sms av Lisa idag om jag kunna vara hundvakt åt mina älskade tervflickor. Självklart, har endå planerat en tripp upp dit men det har inte blivit av. Så Izor och jag åker på fredag eftermiddag/kväll och stannar den tisdag den 17. Den 18 ska Sabina, jag och hennes familj upp till Dalarna och vara där i 6 dagar. Hoppas vädret blir fint, det kommer nog bli underbart! 
 
Sist vi var upp var vi bara där i en dag och det var jättemysigt men nu blir det en vecka! Vi kommer att åka till Orsa camping och campa, sen minns jag faktist inte? haha. Det finns iallafall ett badställe där, vet inte om det är hundvänligt. Annars får vi smyga dit på natten och låta hundarna röja. 
 
Kameran följer med upp till Söderhamn och självklart till Dalarna. Tror inte någon dator följer med, vet inte om vi kommer att kunna koppla upp oss på internet? vet att jag kan koppla upp mig från mobilen men sist krånglad det. hmm, vi får helt enkelt se hur det blir! Annars ska jag försöka blogga via telefonen om blogg.se appen vill fungera! I över en vecka har jag nämligen inte kunnat logga in. Har tagit bort appen och hämtat den igen. Flera flera gånger utan något resultat. Väldigt synd. Får annars låna Sabinas telefon och blogga från den!
 
En bild på Izor, Pandora och Milla när vi var dit upp i Februari.

Izor

Imorgon blir Izor hela 17 månader. Har haft honom i ett halvår den 22. Jäklar vad tiden går fort.

Vi tävlar


Izor får tokryck

Izor fick ett tokryck när vi stod i köket, tur att jag hade mobilen i närheten så att jag fick det på film


Fortfarande sjuk

jag är fortfarande sjuk så det blir inget långt inlägg. 
Sover inte på nätterna eftersom jag bara hostar och sover istället bort dagarna. (vaknade nyss), Izor får nöja sig med promenader med pappa och lite problemlösningar inomhus och lite trix. 
 
Någon som har tips på vad man kan göra inomhus med hunden när man är riktigt sjuk? 

Frågor och svar

Svar till Anna:
 
Varför du valde terv: 
Sen -05 har jag varit omringad av tervar, fick jättefina band med en tervkull och dess föräldrar och där var jag fast. Jag trivdes med rasen men visste inte då att de var krävande hundar. Men eftersom jag gillar utmaningar och vill jobba med hundar så passar rasen mig perfekt. De är smarta, lättlärda, arbetsvilliga och framför allt roliga hundar.

Vilka kriterier du hade när du sökte:
Kraven var att inte så stora faktist. Eftersom han var en 11 månaders valp så var det viktigt för mig att han var socialicerad, att han inte visade tecken på aggresivitet, inte ha seperationsångest, ha ett bra psyke, vara besiktad och självklart att han var SKK reggad. 
 
Vilken kennel du valde och varför just denna - alltså varför var den bättre än andra? 
Jag köpte inte Izor av uppfödaren, däremot omplacerades han tillsammans med uppfödaren då de är mycket bra vänner. Eftersom Izor betydde väldigt mycket för båda så var de noga med att omplacera honom tillsammans. Izor kommer från Red Goblin's och jag har kollat lite på uppfödarens tidigare valpar och de blev mycket lovande hundar.
Jag har inte så många kennlar att jämföra med, har tagit hand om en hane från Hexen house och han var en fantastisk hund. Tanken var från början att valpen skulle komma från HH men eftersom de inte hade någon valpkull på G då så blev det Red Goblin's. Jag är väldigt glad att jag inte väntade, det är så skönt att ha en valp/unghund som man kan lämna hemma några timmar, som orkar vara ute mycket, som jag kan göra saker med. Det är inte lika tufft som med en liten valp. 
 
Så otroligt vackra de är!! Men för krävande för mig, I guess. Vilket får mig att tänka på ännu en fråga: 
Hur krävande är han för tillfället i jämförelse med andra raser?
Han är en väldigt krävande hund, dock klättrar han inte på väggarna om han får vila några dagar i veckan. När han har sina vilodagar så tänar vi lite med klicker och så lägger jag lite godisspår.
 
Har hänt att jag varit väldigt sjuk så att jag inte kunnat ta mig upp ur sängen eller att det spöregnat konstant i 4-5 dagar då har han fått klickertränat lite inomhus.Det märks att han blir uttråkad då han blir väldigt jobbig utomhus, stressar upp sig för ingenting och drar väldigt mycket i kopplet. 
 
I skolan har vi flera olika hundar, bla en liten blandras. på knappt 2 år, han kräver absolut ingenting. Blir så chockad när jag vet att det bara skiljer drygt ett halvår mellan Izor och den hunden.   
 
Denna fråga är lite svår då jag i stortsätt bara umgås med vallhundsfolk. Men om jag jämför med det folk berättar om vad de gör med sina hundar och vad de kräver så blir jag väldigt chockad. Då inser jag att min hund kräver betydligt mer än deras. 
 
Ex, Izor skulle inte nöja sig med 1 långpromenad om dagen på kanske 40min, sen 3-4 kortisar på 10 min. Sen ett klickerträningspass i veckan, kanske en cyckeltur, ett kort spår eller en lekstund med sina kompisar. Då skulle jag få en hund som klättra på väggarna!
 
Tränar du mycket passivitet? 
Ja det gör jag, vissa dagar mer än andra. Vi miljötränar väldigt mycket också.
 
Jag hoppas svaren duger, har ansträngt mig för att svara så gott jag kan, är fruktansvärt förkyld och ska krypa ner under täcket och slå på en film nu. 
 
Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!

Vad vill ni läsa om?

Eftersom bloggen har fått fler läsare så undrar jag vad ni vill läsa om. 
 
Jag vet sällan vad jag ska skriva. Ni kanske har frågor? ställ dem isånnafall. Svarar så fort jag kan. 

Bildbomb

I förrigår sov Denise här, vi kollade på Let me in och Avatar (jag vet att jag har sagt hundratalsgånger att jag ALDRIG tänker se Avatar om jag inte får se den i 3D, och det kommer inte att hända så det var på tiden att jag såg den) den var för övrigt sjukt bra!
 
Sen däckade vi vid halv 5 på morgonen, vaknade runt 11 och hoppade in i duschen, Denise vakade vid 1 tiden. Vi åk frukost och sen fixade vi oss. Efter det gick vi ut och Denise fotade lite porträtt på mig och Iz och när vi tränade. Så nu äntligen kommer lite bilder.
 
Har förövrigt dragit på mig en förkylning. Inte så roligt.
 

Träningpass

Denise och jag gick en promenad med hundarna idag, körde sedan ett pass med Izor. Jäklar vad han var peppad idag. Lydnaden gick bra, fick jättemycket beröm av Denise och en gubbe som satt och tittade på oss. Han frågade om det var en valp, ja sa jag. Sen sa han att det såg riktigt bra ut. Jätte roligt att höra, verkligen. Jag har ju aldrig sett hur vi tränar så Denise ska filma oss någon dag. Lägger ut klippet här då också. 
Izor blir jätte motiverad när han får kampa, hans bett börjar bli mycket bättre. Han griper tag i kamprullen och kampar bra. Fick ett bett i handen idag, började blöda lite men det var mitt fel, klumpig som jag är.
 
Apportbocken har vi inte tränat med någonting, tar det senare. Känns inte som att det är det viktigaste i världen just nu.
 
Var till vet också, det var inget stygn som satt kvar utan det var en hårsäck som hade gått av på mitten.De grävde lite i honom så att han började blöda. Nu måste vi vänta ÄNNU längre tills han får bada. Väldigt synd, men tänker inte riskera någon infektion. Han är lite irriterad nu men jag ska hålla rent och se till så att han inte slickar på det.
 
Denise ska för övrigt sova här ikväll, vi ska se på film och tjocka oss.
 

KnäppIz

Sov hos Sabina inatt, vi hade det trevligt som vanligt. Och Izor var drygare än vanligt. Nu har han vilat i 3 dagar, ska ut senare när det är svalare ute och träna lite lydnad med honom.
 
Imorgon ska jag till vet och säga åt dem att ta bort stygnet som är kvar. Jag blir arg så fort jag tänker på det. Hur kan man missa en sån sak? 
 
Nä nu ska jag sluta tjura, ska hämta en isglass och sen ska jag se på Timon och Pumbaa. Underbart!

Ny header

Äntligen har bloggen fått en header. Är Jenny som bloggar på http://hundtokiga.wordpress.com som har gjort den åt mig. Är jätte tacksam för att hon tog sin tid att göra den åt mig. Tack än en gång!

Bus

 


RSS 2.0