Saknad

Att man kan sakna någon så mycket. Kan inte sluta tänka på dig. 
Men snart är du här, jag tänker gå till botten med det här, tänker inte ge upp fast det ibland känns som om det vore det bästa. 
 
Ska försöka tänka på annat, imorgon ska jag och Izor träffa Emma, det kommer bli skönt. Få tänka på någonting annat. Ska för första gången på länge åka ut till ett stall, var jätte länge sen jag var i ett stall. Ska bli roligt, hoppas att Izor kan betee sig då. Kommer att ha massor av godis med mig för att få upp hans uppmärksamhet. 
 
Nu ska jag ut och röka en cigg och sen spela sims. Detta blir nog februari's sista inlägg dessutom. För imorgon har vi mars framför dörrarna, hoppas att det fina vädret håller sig och kanske blir ännu finare!
 
Idag har solen varit framme hela dagen, jätteskönt faktist.

Tomhet

Jag känner mig så tom, är så ångestfylld och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Dagen började riktigt bra för min del men nu är det bara kaos inom mig.
 
Åkte till Valbo med Robin och passade på att gå in till Mediamarket med datorn och högtalarna. 
Högtalarna är inte i bästa kvalite sa han så dem kunde hna inte göra någonting åt. Däremot ska jag tillbaka dit med datorn + min sims spel så att de kan kika på vart felet ligger.
 
Efte det gick vi in på Arkens och jag köpte lite revben åt Izor, efter det var vi in en snabbis på Ikea och R köpte en tavla. Vi avslutade alltihop med att han köpte en kaffe, nu är jag hemma och mår riktigt dåligt.
 
Suck, ska väl krypa ner under täcket och kanske titta på en film. 
Åh vad jag hatar att mitt humör kan pendla så lätt.

Tomhet

Jag känner mig så tom, är så ångestfylld och vet inte riktigt vart jag ska ta vägen. Dagen började riktigt bra för min del men nu är det bara kaos inom mig.
 
Åkte till Valbo med Robin och passade på att gå in till Mediamarket med datorn och högtalarna. 
Högtalarna är inte i bästa kvalite sa han så dem kunde hna inte göra någonting åt. Däremot ska jag tillbaka dit med datorn + min sims spel så att de kan kika på vart felet ligger.
 
Efte det gick vi in på Arkens och jag köpte lite revben åt Izor, efter det var vi in en snabbis på Ikea och R köpte en tavla. Vi avslutade alltihop med att han köpte en kaffe, nu är jag hemma och mår riktigt dåligt.
 
Suck, ska väl krypa ner under täcket och kanske titta på en film. 
Åh vad jag hatar att mitt humör kan pendla så lätt.

Bilder från gårddagen

Här är ett par bilder som Wictoria tog med sin kamera på de olika frisyrerna hon gjorde på mig. Hon är hur duktig som helst!
 

Äventyr

Idag ska Iz och jag träffa Hana och Asterix och ha en liten utflykt, ska bli jätte skoj att träffa dem igen! 
Ska sätta kameran på laddning så kanske jag får några bilder från dagen.
 
Har iallafall hunnit dricka upp mitt morgonkaffe och funderat kring min jätte skumma dröm jag hade inatt/morse haha.
 
Igår var jag iallafall hårmodell åt Wictoria, säger bara wow! Hon är jätte duktig. Bilder kommer när hon har fört över dem i datorn, hon tog några bilder med min kamera också, ska föra över dem ikväll hade jag tänkt.
 
Måste även springa ner till affären och köpa cigg innan jag möter upp H och A. 
 
Ska ta med lite träningstillbehör så att vi kan träna lite när vi träffar dem, det var ett tag sedan Izor fick ett riktigt träningspass.
Hej så länge!

BFF på besök

Har inte hänt mycket alls idag. Åkte aldrig till sjukgymnasten då jag hade hemsk värk bara någon timme innan jag skulle dit.
 
Har legat däckad i sängen hela dagen fram tills vid 8 tiden på kvällen då jag och Robin gick en promenad med Izor, därefter träffade jag Ronja och vi gick en lite längre promenad och pratade om allt mellan himmel och jord. Älskar verkligen den människan. Vi har så många minnen ihop! Vi har faktist känt varandra i 10 år!
 
Efter promenaden gick vi hem till mig och lyssnade på musik, drack lite som vart över från helgen och sjöng som idioter. Iz och jag har precis kommit in efter att ha följt med henne en bit hem. Hoppas vi ses snart igen. ♥
 
Imorgon kommer Wictoria hit och jag ska vara hennes hårmodell, oj så spämnnande! Senare på kvällen kommer troligtvis Denise hit. 
 
För övrigt visste jag inte jag att vi hade sportlov nu! Där ser man, haha. Fick reda på det idag av Cornelia då jag frågade henne om vi skulle ha med oss hundarna till skolan imorgon. 
 
Nu ska jag titta på Ewa och Adam, nostalgi eller vad? terven har gjort nr 1 och 2 utomhus och ligger nu och tuggar på ett ben. Han var otroligt lugn när Ronja kom över, han brukar lätt komma upp i varv när jag har folk på besök och inte kunna komma till ro men nu låg han och sov i princip hela tiden. Sen när han upptäckte att vi sjöng för fulla muggar så vela han vara med oss så han la sig emellan oss och blev väl omhändetagen med både klappar och pussar. 
 
 

Värk och förbannad

Vaknade för några timmar sen med hemsk värk i kroppen, vet inte om jag orkar ta mig till sjukgymnastiken sen. Igårr öpnade jag äntligen förpackningen till mn nya dator och inte f*n fattade jag mig på den. Inte nog med det så gick det inte att installera Sims heller. Eller själva Sims 2 gick att installera men det gick inte att skapa gubbar för då hakade den upp sig och när jag ksulle installera sims 2 djurliv så stod det att någonting var fel och datorn raderade bort spelet. Vad är det för skitdator? Jag vill ha en Windows 7 datorn inte någon förbannad Windows 8 som är hu klurig som helst. Suck. Det gick iallafall att installera Sims 2 på min gamla dator och jag spelade hela kvällen utan att den la av. Väldigt märkligt med jätte skönt! Ska äta någonting och sen gå ut med trollet en sväng. Hoppas han kan gå fint i kopplet nu, han har faktist gått ganska fint de senaste dagarna. Inte så värst mycket drag! Superskönt.

Prins Izor

Här kommer några fler bilder på Izor från våran senaste tur i s-hamn.
 
 

Min födelsedag!

Hade en jätte trevlig födelsedag.
Min syster kom hem från Uppsala, hade ingen aning om att hon skulle komma. Blev rätt chockad men glad.
Jag öppnade hennes present på en gång och det var en stor necesär(?) fylld med prylar som man kan behöva. Jätte bra present!
Hon hade även med ett kuvert från Ylva m familj, fick ett fint kort och 400kr, väldigt synd att Ylva inte hann titta förbi.
 
Sen kom Denise och hon hade 3 presenter, 2 från sig och en från sin mamma. Av Denise fick jag ett supervackert halsband och en stor tavla där bla en terv fanns med på. Av hennes mamma fick jag B-vitamin till prinsen.
 
Fick även ett kort från Lisa och Klasm familj, av pappa fick jag en ny dator och ett par högtalare.
Tack alla för de fina presenterna. ♥
 
När jag hade öppnat presnterna gick jag, M och D ut och åt sushi. Det var riktigt gott! Efter det gick vi hem och M och jag började dricka samt att jag fixade hennes hår. Vid 10 gick vi till Interpool och där mötte vi upp Ying. När vi skulle gå in så bjöd vakten mig på att hänga in min jacka i garderoben för att det var min födesedag. Supersnällt.
 
Fick en god drink av syrran som slank ner ganska direkt, sen kom Jeanette. Vi gick hem vid 1 tiden eftersom Maria skulle hem med ett tidigt tåg.
 
Idag vat Izor och jag hem till Robin. Blev bjuden på lunch och sen tittade vi på 7 pounds. Efter det gick vi hem i det fantastiska vårvädret!
 
 
 

Dålig start på dagen

Vaknade för en halvtimme sen med världens mensärk. Usch säger jag bara, har bädar ner mig i sängen och ska be om en värktablett. Senare idag kommer Denise över, det ska bli roligt!
 
Kanske ska ta en dusch snart, känner mig så ofräch. Men först ska jag kolla på en film med världens bästa tervpojke.

18 år

Grattis mig på min arton års dag, haha ego <-
 
bifogar en "gammal" bild från när jag skulle till P&L och se Kent ♥

Fredagsmys

Pappa och jag åkte till Valbo och jag hittade en dator som vi köpte samt ett par högtalare. Ljudet var riktigt bra i dem, var noga att basen var bra och att högtalarna inte skramlade. Dessa högtalare hade ett klart och skönt ljud. 
 
Hittade ett par superhögtalare som hade ett underbart ljud, dock kostade dem 1700 drygt och var sjukt ful. Haha. till och med säljaren sa att den modellen va skitful.
Glömde att kolla efter en platttång när vi var där, aja får köpa en i Gävle snart, samt ett par hörlurar.
 
Köpte även ett doftljus på Ikea och en ny råtta åt Izor. 
 
När vi kom till stan igen så gick vi in på swedbank för att fixa pappas kort då han inte kunde betala varorna i butiken då kortet hakade upp sig. Så det kommer ett nytt kort till honom nu i veckan, och på måndag ska jag in och fixa en internetbank osv. 
 
Efter det gick vi in på apoteket och jag hämtade ut lite p-piller.
därefter tog jag bussen hem och pappa gick hem, vi möttes typ utanför huset, haha. När vi kom in tog jag ut Izor och tränade lite med honom, han var rätt så ofokuserad så vi gav oss efter en liten stund, vill inte träna när hunden inte är motiverad nog och jag hade ingen bra belöning heller. 
 
När vi kom in så gick pappa och köpte en pizza åt mig, mums! 
Och n sitter jag här. 
 
Har precis pratat med Hille i telefon och hon och hennes kompisar sjöng för mig i förskott. Aw, haha. Så fint.
Ska äta upp min mango nu och sen får vi se vad som händer, har lust att öppna mina presenter typ NU ♥
 

Valbo

Vaknade med en hemsk värk i ryggen och i öronen, det köndes som att det forsade blod ur öronen och jag kunde inte röra mig. Såg nästan ingenting när jag smsade Emma och min lärare Märta. 
 
Somnade om och vaknade up flera gånger pga smärta, jävla skit (ursäkta svordomarna) men det gjorde så himla ont. När pappa kom hem från jobbet om han emd en värktablett och den har börjat värka nu.
 
Han är ute med Izor nu och sen ska vi åka till Valbo för att köpa en ny dator och högtalare åt mig. ♥  FYller 18 imorgon så ska till bolaget med pappsen imorgon och köpa lite gott eftersom jag inte ska ut imorgon så får jag sitta hemma och roa mig med lite alkohol och Sims. Haha.
 
Prinsen kommer att få vara "lidade" i ett par timmar medans vi åker till valbo men det fixar han. Han har tuggben framme som han kan roa sig med.
 
Nu ska jag fixa klart mig och äta lite frukost innan vi åker. 

Kollage

Har gjort jätte många kolage som jag lagt ut på Instagram, tycker att de blir så fina och roligare att titta på vissa gånger. Här kommer det senaste kollaget. ♥
I

Izor och Pandora 19/2-13


Emma och Bella "slalom mellan benen"


Emma och Bella tränar bakåt snurr


Emma och Bella "Hopp upp i famnen"


slalom mellan mina ben


"Pang"


Trickträning "Pang"


Hundträning

Mötte Emma och Bella kvart över 12 utanför skolan och hon hade smsat flera i klassen utan några svar så vi ringdevåran hundlärare så att hon fick komma ner och öppna åt oss (vi måste gå en speciell väg när vi har med hundarna och vårat passerkort som funkar till vanliga ingången funkar inte åt det hållet.
 
När vi kom upp till skolan var det tomt på hund elever, det var bara jag och Emma. Fan vad skönt det var, vi fixade klassrummmet, drog ut mattorna och fick fria händer av våran lärare då hon vet att vi tränar mycket med våra hundar. Vi valde att köra lite freestyle trick, sen blev det lite allt möjligt dock, haha
 
Vi hade det fruktansvärt roligt och hundarna var trötta efteråt. Izor och jag låg på golvet och bara andades. det var så skönt! Han har aldrig kunnt slappna av så direkt när man brytit ett träningspass. Eller han slappnade inte riktigt av med han slet sig inte ifrån mig utan låg kvar.
 
Vi prövade även metallapporten. Den greppade han också, dock fick han inte ett lika bra bett på den som på träapporten. 
 
Kommer lite bilder nu, filer kommer sen!

"Pang"


Hundlektion

Idag ska vi ha med oss hundarna till skolan, skönt. För Izo har inte fått någon speciell aktivering på senaste tiden.
 
Jag kan iallafall glatt meddela att han åt sin frukost idag, vi får se om aptiten är med honom under dagen annars ringer jag och hör med en veterinär.
 
Föresten så är jag väldigt aktiv på Instagram så ni får gärna följa mig där också  (Qepta) om ni tycker att det är lite trist med bilder på bloggen.
 
Hoppas ni får en fin onsdag. ♥

Full fart

Idag har jag gjort mycket!
Gick till umo kl 11 och pratade lite, därefter gick jag hem och hämtade Izor och traskade ner till Nordost och hämtade upp Pandora. Sedan gick vi till djuraffären och jag fick namnet på en schampoo och inpackning som de rekomenderar för hennes päls. Samt att hon tas in i ett trim så de får blåsa bort all gammal päls. Det tycker jag verkligen att dem ska göra! 
 
Efter det gick vi runt på öster och stötte på skolan hundar. Izor skällde och Pandora bara studsade, skolhundarna skällde som dårar dom med så Iz var inte ensam om det.
 
Lät dem leka en stund i rastgården och sen gick jag till Pauline med henne för att sedan gå hem. 
När jag kom hem bytte jag om fort, kastade i mig två mackor och gick fort till stan för att hinna med bussen till sjukhuset, hade ti hos sjukgymnasten idag. Körde mitt eget race, tog det i min takt och hade musik i lurarna. Härligt!
 
Efter det åkte jag till P, väntade på att Pandora skulle komma tillbaka då en vän till P var ute med henne. När dem kom in så tog jag Pandis och gick hem för att hämta Izor. Vi gick en vända och sedan släppte jag dem i en rastgård. Helt plötsligt ropar en man "Ursäkta" och jag vänder mig om och ser att det är en polis. Och Izor springer dit i 190 knyck och tokskäller på honom. Så jäkla pinsamt. 
Han frådage om han hade sett någon springa i full fart och det hade jag inte, han tackade och gick till sina kollegor.
 
Kopplade sedan hundarna och gick till P för att lämna Pandora. Kom då att tänka på att en man sprang förbi mig och Pandora när i var påväg hem till mig. Jag minns att jag tänke för mig själv "tur att det inte var Izor för han hade hoppat på honom¨" då han sprng så tätt intill mig. 
 
När jag lämnade Pandora så traskade Izor och jag hem direkt, gjorde lite mat och gav Iz mat, sedan satte jag mig framför datorn och spelade Sims ett tag. 
 
Helt plötsligt kommer pappa in och frågar varför inte Izor har ätit upp all mat. Blev direkt jätte orolig. Om han inte äter frukosten imorgon så ringer jag veterinären. 
 
Bjuder på 3 instagrambilder, följ gärna mig där. Qepta@instagram ♥

Dagen

 
Idag skulle jag egentligen till soc för ett möte men de ställde in det för andra gången i rad nu. Grr, blir riktigt less men nu är det som det är. Åkte till Allmänpsyk för att träffa en läkare idag, han var supertrevlig precis som Linda (min psykolog på BUP sa), tråkigt nog är han ingen psykolog så honom kommer jag inte att träffa.
 
Vi disskuterade en del och pratade mediciner m.m, det kändes helt ok att gå dit faktist. Hade hjärtklappning när jag stod utanför bygnaden men det släppte efter en halvtimme ungefär.
 
Därefter tog jag bussen hem till min goa tervpojke. Kopplade honom och traskade ner till Nordost för att kolla om Pauline var hemma. (Hon har Pandora hos sig i ett par dagar som ägs utan Lisa och Klas) Jag skulle låna med mig Pandora och gå till Gävleborgs zoo med henne och låta Anki eller någon kolla på hennes päls och se vilket schampoo som hon behöver för hennes päls är förjävlig. Vi klippte henne kal på rumpan och svansen eftersom allt var en enda tova. Lisa och jag höll på i över 3 timmar men när pälsen växte ut igen bildades det tovor direkt, och hon hugger när man borstar henne så hon behöver ett mirakelschampoo. Sedan ska vi kolla efter ett foder som kan passa henne. Hon väger trots allt 25kg! och skulle behöva gå ner ett par kilo och samtidigt få bättre pälskvalité.
 
Jag tror att dem i butiken kommer att rekomendera VoH nr 25 (lax) som Izor äter. Jag tror starkt på att det fodret kan göra stor skillnad på hennes päls.
 
Jag fick inget svar från Pauline iallafall så jag smsade Emma och Cornelia och frågade när dem slutade, Emma slutade 4 och vela hemskt gärna följa med till Gävleborgs. så jag mötte upp henne vid skolan så gick vi dit Efter en stund kom Cornelia och Emma var tvungen att gå.
 
Anki visade hur pälsen skulle ryckas på Izor och då visade det sig att det är pälsen bakom öronen, dvs "öronmuffarna" som skulle ryckas bort. Haha, jag Cornelia som beskrev "pälsen vid örongången", jag tänkte bara näe, kan det stämma?
 
Nu är ha iallfall nytrimmad på öronen. Han har inte allt det där fluffiga kvar. Sen så måste jag verkligen hitta folk som har lust att hälsa på Izor och känna igenom honom för det behövs verkligen.
 
Köpte kattmat åt L&K då det var specialpris. Så maten får antingen Pauline ta med sig upp när hon ska lämna Pandora eller så får det bli när jag åker upp nästa gång/eller om L eller K ska till Gävle.
 
Efter det gick vi iallafall till Denise och var där i ett par timmar och vid 9 tiden kom vi hem. Har inte gjort speciellt mycket sen dess. Iz har fått en bit tjurmuskel och det stinker skit här hemma efter den. Nu ligger han och halvsover.
 
Har även hunnit läst Belgaren som kom i brevlådan idag och ska spela lite Sims nu.
Imorgon blir det ett pass hos sjukgymnasten. Åh, jag som har så ont i kroppen. Får ta det extra lugnt imorgon.
 
Ha en trevlig måndagskväll!
 
 
 

Svar på fråga

Hej! Jag älskar din blogg och undrar vad har du för kamera? Är den enkel att lära sig med osv? Är standardobjektivet bra eller har du köpt ett nytt? Köpte du den när du skaffade Izor eller innan/efter? Pris på den? :)
Kram
 
Hej Rebecka! Vad roligt att du tycker om min blogg.
Jag har en Canon EOS 400D med ett 18-55mm objektiv (CANON ZOOM LENS EF-S 18--55mm 1:3.5-5.6 IS) ej kitobjektivet som brukar följa med i ett kamerapaket) Köpte det objektivet för sig. Jag upplever det betydligt bättre än kit-objektivet. Visst kan du få fina bilder med ett objektiv som medföljer kameran men jag rekomenderar dig att köpa ett kamera hus och ett objektiv för sig. Du kommer att tjäna på det. För man vill (oftast) utveckas inom foto och då kommer man tyvärr inte långt med ett "skräp objektiv".
 
Denna kamera har jag fotograferat och utveckats med i 5 år. Så det är en rätt så gammal kamera men jag är helnöjd med den. Jag tyckte att den var svår i början men har med tiden lärt mig den. Dagens systemkameror är väldigt enkla att lära sig. Jag köpte den för 8000kr på Expert i Gävle. Jag vet dock inte om Expert finns kvar idag.
 
Stor kram från oss till dig!
 
Om ni andra läsare har några frågor så skriv! Svarar så fort jag kan. Kram till er alla.

Gohundar

Har borstat Izor som en galning, han fäller underull så det bara skriker om det. Han kanske tycker att det är dags för våren att komma?
 
Har myst med vovvarna och L och jag har lagat mat och sen var vi ute på framsidan med hundarna och kastade snöbollar/pinnar åt dem. Vi tar tåget hem som går kl 22.00
 
Hundarna ligger och tuggar på ben nu och jag ska slå på tvn, har något fruktansvärt sötsug och har haft det hela helgen! blir galen på det. Nåja.
 
Imorogn har jag ett par möten som jag ska gå på, sen blir det nog en tur till Gävleborgs zoo.
På onsdag ska vi ha med hundarna till skolan, efter det tänkte Cornelia och jag gå till Gävleborgs så att Anki får visa oss hur Izors öron ska trimmas inför utställning, jag vågar inte göra det utan jag vill att någon som kan och är medveten med vad den håller på med gör det. Sen kommer jag att lära mig bara hon visar men vill inte försöka mig på någonting som jag inte vet hur det går till. Speciellt inte på ett djur, vill inte förknippas med något läskigt/obehagligt.
 
Här får n en 2 månaders gammal bild på prinsen bara för att inlägget inte ska bli så trist.
 
 

Tokiga izor


Sitter i soffan och dricker té med en Milla i famnen.
Vaknade för drygt 1,5 timme sen och har varit ute med hundarna så att de fick göra ifrån sig.
 
igår kväll när jag släppte ut Izor på sista kissrundan höll mitt hjärta på att stanna. Han travade iväg bakom huset och kom sedan inte när jag ropade på honom. Ropade, skrek, lockade, sa att vi skulle gå in.
 
Tog ut Milla på altanen då och fortsatte att ropa. Eftersom det har snöat så förbaskat mycket så har en del av staketet kring gården blivit tänkt av snö och där tar sig hundarna över utan att behöva lyfta på en tass i princip.
Tillslut kom han i full galopp och istället för att berömma för att han kom så var ja så förbannad och skärrad så jag bara röt till åt honom och bad honom stanna medan Milla fick gå ut och kissa.
 
Ska börja packa ihop mina saker och kolla när tågen går, kommer bli tråkigt att åka hem igen men har flera möten nu i veckan som jag måste gå på samt skolan så vi är illa tvugna att åka.
 
Hoppas att eran helg har varit lika bra som min. ♥

Snölek

Har varit ute med hundarna hela dagen i princip, vi har kastat snöbollar och busat i snön. Sen har vi tittat på korna på avstånd då jag vägrade gå i så pass djup snö att snön var upp till höfterna på mig. Izor skötte sig bra och var riktigt nyfiken.
 
Fick duscha av Izor båda gånger när vi kom in eftersom hela han var full i snö. Enorma klumpar fick han som gjorde att han knappast kunde gå på grund av alla snöklumpar.
 
Vi var ute två gånger och hundarna ligger nu utslagna, Milla däckade direkt och Ixor har precis lagt sig till rätta.
 
Har även hunnit med att klippa till Millas klor (igen) förbättrade klippningen samt trimma tassarna på henne. Oj så lång pälsen var kring tassarna, hennes tassar påminnde om Grinchen(?) men nu är dom runda och fina. Det blev jämt och fint klippt, hon var väldigt duktig då jag fick klippa väldigt nära huden på henne. Izor kan reagera lite ibland men hon låg still.
 
Fotade dem en hel del ute så tänkte visa några bilder.
 

 

Lördag

Lisa och Klas åkte iväg till Bollnäs nu en sväng för att gå på en utställning. 
Jag stannar hemma med vovvarna och tänkte gå ut med dem en sväng och fota lite.. 
 
Sen blir det nog bara soffhäng för min del, tänkte gå ut och träna Iz en liten stund också .
Igår lånade jag L's pilatesboll och tränade lite med hundarna gick rätt bra. Klippte även Millas klor samt pälsen runt trampdynorna på Izor.
 
Har inte mycket mer att säga just nu, ska koka lite té och slå på tvn och se om det är något roligt som visas.

Fredag

Sitter bara här i soffan och har det bra.
Ska ut i köket och göra mig en macka snart och sen upp till Lisas ateljé för att sällskapa henne lite, samt att det alltid finns något roligt att göra där uppe! Ska först ut och röka en cigg.
 
Fotar vovvarna imorgon om humöret är där annars låter jag bli.
Hoppas eran fredag har varit bra, Izor ligger nöjd i en soffa och bara ser så nöjd ut.
 
Vi var till ÖB och jag köpte 3 rullar bajspåsar och 3 stycken tjurmusklar åt Iz! Snacka om att jag kommer att ha en överlycklig hund när vi kommer hem. Gav honom en bit nu (vi sågade dem i mindre bitar) men då var allt annat mycket roligare så han hade inte tid att äta. Haha.

VoH

Stefan på Gävleborgs kom precis hit med en låda VoH som jag beställt. Nu har Izor mat för 49 dagar med de korvarna som redan låg i frysen, hääärligt!


Skallövning 15/2-13


Skolan

Har skrivit en hel del om terapihundar och ska troligtvis fortsätta med det nu i helgen.
Vi har precis kommit in med hundarna och slutar om 3 min. 
 
Ska hem och packa klart resten och sen beger jag mig mot tåget.
Ska försöka njuta så gott som möjligt av helgen och bara ha det bra.
Izor kommer att få springa järnet av sig!
 
Nu slutar vi, bloggar när jag är framme i s-hamn!

Äntligen bilder!

Nu har jag äntligen fixat klart med bilderna från  den 8/2 som jag tänkte visa. För er som har mig på fb ser alla bilderna!
 
Fotograf: Denise Larsson - www.Hippaherkules.blogg.se
Kamera: Canon EOS 400D, 18-55mm (ej kit)
 
 
 

<3

Kom försent till skolan idag pga ett samtal men det gjorde inte så mycket (hoppas jag). Började gråta i skolan pga en händelse och snälla Emma fanns där hela tiden, tack fina du!

Efter skolan gick jag hem och började spela Sims, lol. Senare kom Denise över och vi har spelat fram tills nu, fick även 3 alla hjärtans dag presenter av henne. Jag bara älskar halsbandet med klock uret. Den är så vacker så jag dör!

Fick även ett bff halsband som vi ska sätta in i ett fotoalbum (troligtvis) och en skiva med Aqua haha, jag må fylla 18 om några dagar men jag älskar dem!!

Iz har fått röja med aktiveringsbollen och imorgon tar vi tåget till Söderhamn, ska bli skönt att komma dit.


Promenad

Izor går nöjd med en pinne i munnen


Izor får ett litet ryck


Snömonster 11/2-13


Svar till Anonym

Härom dagen fick jag en komentar här på bloggen av någon anonym.
 
"Grattis izor! :D 

Skulle inte du kunna slänga upp bilder på hans syskon? Blev nyfiken på hur dom ser ut nu :)"
 
Jag har kontakt med två av Izors syskon, nämnligen hans bror Izzmo och hans syster Inca. Tyvärr har jag ingen kontakt alls med hans bror Ice och paret som äger honom har ingen facebook så det blir svårt att få kontakt med dem.
 
Jag har iallafall pratat med ägarna och jag fick lägga upp bilder på Izor syskon.
 
 
En bild från i julas på Izzmo som ägs av Ann-Katrin Nilsson
En nytagen bild på hans vackra syster Inca som ägs utav Maria Harryson

Bakdelskontroll

Idag skulle vi ha med oss hundarna till skolan på specialidrotten, vi skulle fortsätta med bakdelskontroll.
Izor ska lära sig att kliva i en låda med alla fyra tassarna, det går framåt. Han vet att det har någonting med lådan att göra, han sätter i framtassarna och försöker och håller på men verkar inte riktigt förstå att han även har två bakben. Så det tränade hela lektionen (med pauser självklart) det gick faktist väldigt bra.
 
Efter skolan snackade vi några stycken om gamla minnen och skrattade så man nästan vek sig. Ojoj så roligt man har haft med hundarna. Därefter gick Cornelia och jag till Gävleborgs zoo och pratade lite. Anki som äger butiken tillsammans med sin man kände igenom Izor med hjälp av lite godis, det gick jättebra. Inte ett minsta morr eller någon svans mellan benen. Hon fick kolla tänder, tassar, rumpan, öron och känna igenom kroppen. Inga problem!
 
Hon berättade även att man får ge hunden godis medans dommaren kollar på hunden och det är en stor lättnad för mig utifall att han skulle känna sig osäker och trängd. Jag kan även fråga dommaren om den kan ge honom en liten gobit innan kontrollen. 
 
Så vi ska fara iväg på ringträningar när snön börjat smälta, första gången kanske vi bara ska stå där och titta på, sedan köra vi också. Han måste klara av att vistas vid frammande hundar utan att göra utfall, vet inte riktigt hur jag ska göra där. Så om det är någon Gävlebo som läser bloggen som har en hund som struntar i andra hundar och som vill ställa upp för hundmötesträning så hör av er! Det skulle betyda så mycket för Oss.
 
Jag ska troligtvis köpa ett Adaptil (DAP) halsband åt honom och se om det kan hjälpa lite. Är det någon som har använt sig av det och hur var det?
 
Tänkte både vid hundmöten samt när han ska sitta i hundstallet i skolan, han grips nästan av panik när han blir inlåst där. Skäller, biter på gallret och stressar upp sig något förbannat. 
 
Vi fikade iallafall på Gävleborgs, jag drack kaffe och Izor blev bortskämd med hundgodis, tillslut la han sig faktist ner och vilade. Anki tyckte att Izor borde vara där i ett par dagar, det skulle vara nyttigt för honom. Men vet inte om det är någonting som kommer att bli av, liktsom vart ska han vara? Nere i trimmet är deras hundar. Och han kan inte stå och gapa bakomm disken (dessutom finns det ingen grind där heller så han skulle sticka ut) men det vore spännande och se hur det skulle gå!
 
Nu har terven iallafall totalslocknat och jag ska kolla lite på en uppgift som vi håller på med på hundkunskapen, efter det ska jag nog spela lite sims, slänga in några torrfoderskulor i Izors aktiveringsboll och sedan försöka sova. 
 
Har inte fixat klart bilder än så jag lägger upp en bild från idag på Izor och mig.
 

Ingen tid

Har inte haft tid att plugga, teolihtvis kommer det upp några inlägg. I bästa fall 1 stk.

Ska sova nu så det blev ett kort inlägg! Fyller ut det med en kass mobilbild.


BUP

Ska slänga i mig någonting, en macka eller för. Sen lär jag gå tll bussen  för  att åka till bup. 
Det blir det sista samtalet med Linda, kommer kännas så tråkigt och konstigt att inte ha henne längre.
 
När jag kommer he ska jag hämta Ajaj och gå till Gävleborgs zoo en sväng, D kommer förbi om hon är vaken.Och senare blir det bio (troligtvis) skönt.
 
Nä nu måste jag rappa på lite om jag ska få någon mat i magen! Bilderna från när vi var i skogen har inte kommit upp än! förlåt, har inte haft tid helt enkelt.
 
De kommer så snart som möjigt.

Grattis prinsen

Idag är ingen vanlig dag för idag är det faktiskt Izors 2 års dag!
Min prins blir hela 2 år gammal, det har vi firat med en hundtårta och en oxhals. Han har även fått ett supersmarrigt ben av Denise i present som han älskar! 
 
Just nu prioriterar han oxhalsen, det är första gången han har fått det och han ÄLSKAR det, och det är väldigt segt, trodde det skulle slukas på 2 korta sekunder men han har inte ens fått i sig halva på över 5 min.
 
Vi har sovit hos Denise inatt, kollat på Den långa vandringen och ett par Beck filmer, sen idag började vi kolla på Silver fang, vi ska fortsätta se den imorgon.
 
Blir även ett besök till Gävleborgs zoo samt BUP. Sedan kommer D över och senare blir det nog bio! 
Ska snart hoppa in i duschen.
 
Vi önskar resten av I-kullen (Izzmo, Ice och Inca) grattis på födeledagen.
 

paketöppning

Izor öppnar sin två års present som han fått av en vän till oss!


ändrade planer

Blv ingen övernattning igår, iz och jag gick hem och jag installerade Sims 2 samt Sims 2 djurliv på pappas frus dator så att jag kan spela tills jag får mig nya dator. Hjälp vad "gammalt" Sims 2 känns.
 
Somnade efte en liten stund och vaknae nyss, Iz har varit ute med pappa 2 gånger och jag har ätit frukost. 
Ska ta och smsa Cornelia och kanske dra mig neråt mot Gävleborgs zoo en sväng. 
 
Sedan har jag inga planer för dagen, är trött, ledsen och känner mi utbränd på något sätt.
Ska försöka sno tillbaka Z's dator och fortsätta spela lite. Skapade Izor, dock blev han är väääldigt mörk terv. Hm,, minns inte hur jag gjorde förr för att få en "exakt terv". 
Nåja, hoppas jag får sims 3 djurliv, de verkar vara mycket roligare än 2;an.

Pizza

Denise och jag har precis smällt i oss en riktigt god vegansk pizza på Alp's. Det var en fruktansvärt god pizza och det är första gången jag äter köppizza på över 4 år. Dvs, sen jag blev vegan. Har inte tänkt på att man faktiskt kan köra på en vegetarisk utan ost! Haha, nu blir det pizza oftare. Och ett stort + är att Alp's ligger 3-5 min promenad från mitt hus!

Nu ska vi hem och ge izor mat och sedan göra oordning mat åt honom så han har imorgon bitti, därefter går vi hem till henne!

Blir nog inte något mer bloggande idag men imorgon lovar jag er bilder!!


Skolan

Skoldagen gick riktigt bra, jobbade på som sjutton och helt plötsligt hade vi slutat. Härligt!
Kom hem och skulle ta ut Iz för en kissrunda, då ringde D och hon kom över och vi gick till skogen och kom hem nu. 
 
Vi ska iväg och käka pizza (får be dem göra en utan ost) och sen sover Iz och jag över hos henne. Bör nog ta med lite pluggsaker fast jag helst inte vill. Eller så tar jag pluggandet imorgon och njuter av en kväll med soffhäng. Har endå gått 3 dagar i rad nu så jag har blivit ganska trött mentalt.
 
D har fotat en hel del bilder på Iz men de bilderna ligger i min bärbara dator, sitter på skoldatorn just nu och här har jag inga bilder. Kommer troligtvis bilder imorgon om jag orkar redigera dem.                                                                                                        

Fototävling

Gå gärna in och rösta på mitt bidrag i en fototävling!
Tryck bort fliken som kommer upp så hittar ni mitt mitt bidrag. 
 
http://www.facebook.com/Djurkompaniet?sk=app_451684954848385&app_data=view-vote%2Cfor-212912

Shoppning och pluggande

Blev inget bloggande igår och det var för att Denise kom över och vi klippte kaninernas klor, ställde upp Izor och hon kollade tänder, öron och kände igenom honom. sedan pratade vi lite, kollade på solsidan och därefter kom jag på att en presentation skulle vara klar idag. Hade inte ens påbörjat uppgiften!! 
 
så vi satt uppe tilll 02.30 ungefär och skrev och gjorde en powerpoint. Tack som fan Denise, du har hjälp mig så! och du är rolig att plugga med. ♥
 
När hon gick hem så la jag mig och sov, försov mig idag pga sömnbrist. Vi fick förmiddagen på oss att förebereda oss inför presentationen. Under den tiden fick vi till det sista vi behövde i powerpointen. Direkt efter lunchen fick jag låna emmas busskort och tog bussen hem, rastade Iz och sen fort tillbaka till skolan, när hundarna var rastade var det dags för presentationerna. Och det gick som på dans, Emma och jag är ett bra team, vi lyckades få ihop det sista och det blev BRA! 
 
Är jätteglad över att det igck så bra. Emma och jag stannade kvar efter skolan och fortsatte plugga tills vi märkte att vi inte orkade längre. Då gick vi en tur på stan och jag handlade lite, bla rökelser, läderbalsam, Sims 2 Arbetsliv och digestivekex. 
 
Efter det skjutsade Emma och hennes mamma hem mig och jag har lagat mat, pratat med D i telefon och försökt spela Sims men upptäckt att min Sims 2 skiva är helt förstörd. Men jag kommer att få en ny.
 
Nu ska jag värma lite mat, försöka bli av med min hicka och kolla på film för imorgon ska jag faktist gå till skolan! jajamen, ska försöka gå 3 dagar nu i veckan. Än så länge känns det bra, det känns som att jag kommer att klara det.
 
Provade en jättesnygg skjorta som jag verkligen vill ha samt en jättefin jacka som jag också vill ha!
Tur att man fyller år snart, kanske kan önska mig klädesplaggen. ♥
 
Inte nog med det så fick jag två bilder på min högst älskade, vackraste, underbaraste hare Yra av hennes fodervärd. Saknaden bli bara värre och värre, så fort det börjar bli varmt och hon kan flytta in så ska hon komma hem min prinsessa. För er som inte vet är Yra en Belgisk hare.
 
 

Kinamat

Har precis ätit kinamat, det var ett bra tag sedan jag åt det sist. Och det var lika gott som vanligt. ♥
Efter skolan gick jag, Emma och Cornelia till Gävleborgs zoo där jag och E köpte torrfoder åt hundarna. Det var en förpackning per hushåll (3kg) så Cornelia köpte en säck i sitt namn åt mig och det var helt ok enligt butiksägaren. Dom är riktigt snälla där på Gävleborgs zoo. Om ni har vägarna förbi Gävle så slink in dit. 
 
Efter det gick Emma och jag till UMO och bokade en tid så att jag kan få en förnyelse av mina p-piller. 
Och nu sitter jag här, har tränat lite ställande inför utställning med Izor, behöver träffa folk som vill känna/klämma och mata honom med godis så att han förstå att människor inte vill äta upp honom. Det funkade jättebra iallafall när jag nöp honom lite här och där, kollade tänder, öron, lyfte på svansen och benen. 
 
För troligtvis kommer han att ställas ut i maj. Vi får se. Han måste även kunna vistas i samma ring som andra hundar, blir att åka på ringträningar osv. 
 
Inväntar Denise nu, blir kloklippning av långöronen.Usch hade behövt en furminatior att dra igenom Joshi med, fyfan alltså. Han fäller päls så det skriker om det och han har så jäkla mycket päls. Vet inte om det är pga kastreringen. Chili har jättefin tät päls men han har väldigt mycket luft mellan stråna tycker jag. 
 
Nåja, ska sluta babbla nu och gå ut på balkongen och ta en cigg samt släppa ut ninerna en liten stund innan D kommer. Det kommer att bli ett helvete att försöka få tag i dem, det är mitt fel. Har inte hanterat dem tillräckligt mycket men tack och lov är de snälla och lugna i famnen.
 

otäcka drömmar

drömmer så konstigt nu på sistonde, att jag är elak och vill mina nära och kära illa. Vaknade upp strax innan larmet ringde och var gråtfärdig. Varför drömmer jag sånt? jag vill inte!!
 
Ska dricka  mitt morgonkaffe nu och se om jag får i mig något i matväg. Sen ska Ajen ut en snabbis innan jag går iväg till skolan.

Skallövning 5/2-13

Nu ser det mycket bättre ut!!! Nästan inget hoppande. Däremot bör jag byta belöningsgodis då han sätter dem i halsen/tuggar inte tillräckligt noga


Skallövning med izor #2

Nu ser det mycket bättre ut!!! Nästan inget hoppande. Däremot bör jag byta belöningsgodis då han sätter dem i halsen/tuggar inte tillräckligt noga


Smells Like Teens Spirit

Cornelia skrev till mig på facebook för en stund sedan att det var föreläsning imorgon på specialidrotten om Mental träning. 
 
Snubben som föreläser pratar ganska så högt så jag hoppas att han pratar lite tystare/inte skriker. Förutom att han nästan skriker när han pratar så föreläser han bra, tycker jag iallafall!
 
Nu lyssnar jag på musik och har ätit upp resten av min risgrynsgröt jag gjorde imorse. Ska ladda hem lite film att titta på och gosa med min favoritpojke. 

Skogen

Efter tandläkartiden åkte jag direkt till BUP, hade ett bra samtal med min psykolog. Så himla tråkigt att vi bara kommer att ses en gång till.
 
Efter mötet åkte jag hem och tog ut Izor, tänkte bara gå runt området lite men blev så himla sugen på att gå i skogen så vi gick till skogen vi varit i en gång tidigare, han fick hoppa upp på stora stenar, hoppa över nerfallna träd och springa i den djupa snön. Vi hade det roligt, det var ett tag sedan det var så roligt att gå ut med honom, sedan stötte vi på några hundar på hemvägen och såklart gjorde han utfall mot 4 hundar som kom emot oss, FÖRUTOM en whippet och någon annan ras som stod på andra sidan gatan och skällde på honom, han tittade på dem som en surikat så gick vi vidare. Snacka om chockerande. Han fick massor av beröm och godis.
 
Nu ligger prinsen utslagen, har fyllt på nytt vatten åt ninisarna och låtit dom springa en stund på balkongen samt gjort lite mat åt mig. 
 
Ev kommer Denise över sen och hjälper mig att klippa klorna på kaninerna. Det är absolut inga problem att klippa dem själv men Izors klotång är för klumpig för deras små små klor.
 
Här kommer kassa mobilbilder från skogen.

Trötter

sitter här med mitt morgonkaffe och håller på att somna. Är inloggad på datorn endast för att försöka hålla mig så vaken som möjligt, funderar starkt på att göra risgrynsgröt. Det tar sin tid men so what, behöver inte gå till tandis föränn kl 8. Hinner nog slänga ihop lite om jag rappar på nu.
 
Återommer med resultat senare.

Fotodag

Idag bestämde jag och Wictoria att vi skulle gå ut och fotografera, blev en hel del bilder på henne och Izor. Vart en lyckad dag, hade det jättetrevligt och W är en duktig modell!
 
Senare på eftermiddagen for jag iväg och fikade. Nu ska jag natta kudden för imorgon ska jag upp tidigt då jag har tid hos tandläkaren. 
 

Segt

Läste precis på lappen från folktandvården och jag har tid den 5! åhhh, nåja, lika bra att kliva upp då tycker jag. Då kanske jag får lite gjort under dagen. 
 
Izor behöver aktiveras och jag vill träna hund, få se om någon är lika sugen på träna hund som jag är. 
Nu har jag ätit lite potatis och purjolökssoppa, MUMS. Ska snart ta fram pluggmaterialet innan sömnmedicinen börjar verka. Vore skönt att iallafall läsa igenom det som står i häftet.
 
Eftersom det blivit så tomt på bilder här på bloggen på senare tid så kommer några gamla goa favoriter på Iz och Milla. 
 
Milla och Izor i somras. Red Goblin's Izor & Qepta's Pastelle

Nyduschad

Har kommit ut urbadet nu och känner mig fräshare än någonsin. All ångest och ilska rann bara ur mig som jag tidigare haft.
 
Ska gå ut och ta en cigg och sedan föna håret och försöka plugga lite. Ajsen får leka med aktiveringsbollen sen, då blir han lite trött i huvudet. promenaden vi tog innan jag hoppade in i duschen gick ganska bra, var visserligen väldigt arg och stenhård på honom. 1 utfall på 3 hundmöten. Dum som jag var berömde jag honom inte, vara bara så arg och gråtfärdig under hela promenaden.
 
Imorgon tar vi nya tag, ska nog gå med östergruppen på promenad. Det behövs, att jag inte har tänkt på det! 
 
Men först på morgonen är det tandläkaren, 08.20, HUR ska jag vara där i tid? herregud. Därefter blir det ett samtal på bup, efter det blir det ev fotografering med Wictoria. 
 
 

Glada ninisar

Städade aldrig hos kaninerna igår men nu är det klart.
Ojoj vilka nöjda niner det blev. 
 
Fick sitta me en issskarapa och hacka bort fruset kiss/vatten som lekat på torven, inte det roigaste och lukten ska vi inte prata om. Sedan fick de ett tjock lager med torv och en enorm mängd halm som de kan pyssla med. Joshi började direkt att gräva i halmen och gjord sig en liten gång, sötnosen. ♥
 
Izor var med och hjälpte till med städningen, hans uppgift var att hålla koll på långöronen men han behövde inte göra annat än å bara stå, kaninerna var fullt upptagna med att rota i höpåsen och springa omkring medan jag gjorde rent åt dem,

Ingen rubrik

Har kört skallövningar med Izor, ja det har ni nog sett då videosarna kommer automatiskt upp på bloggen.
Blir ingen mer träning idag, jag mår fruktansvärt dåligt så det är bara dumt att träna honom. Får kasta i lite torrfoder i en aktiveringsboll och låta honom leka med den.
 
 

Skallövning #2 (2/2-13)


Skallövning 2/2-13

Det blir bara bättre och bättre :)


Våran 1 års dag

Den 22 januari var det min och Izors 1 års dag. Tänk att den 22 januari såg jag min älskade hund för första gången.
Han var så liten och vacker, nu har han blivit en stor, dryg, galen och ståtlig kille som gör matte galen nästan 7 dagar i veckan, 
 
Gud så jag älskar denna hund, jag har världens bästa vovve, jag har världens vackraste vovve!
Vi mot världen, 2013 ska bli ett kanonår för oss! Massa agilityträning samt skyddsträning.
 
Om 8 dagar blir han för övrigt hela 2 år!! Och om 21 dagar blir jag 18 år, grattis oss i förskott.
 
 

Storstädat

Har städat mitt rum i flera timmar, oj så rent och fint det blev igen! Har torkat av alla lister och fönsterbrädan, dammsugit min extremt äckliga matta både på den och under. Samt i kaninburarna. Izors biabädd blev torkad och herrejösses så jag har hållit på. 
 
Fick nyss lite musik abstinens, har försökt undvika det då högtalarna är trasiga, men kom på att jag hade ett par mini ipod/iphone högtalare i ett skåp, trodde först att dn var trasig då jag haft dem sen 2010 och de har bara legat och dammat. Jag hade fel, det är den ena högtalaren som sitter lö i dockan, löste det genom att sätta högtalarna upp och ner på en burk så att själva basen/högtalaren inte hoppar omkring i dockan. Funkar utmärkt men ljudet är inte det bästa och basen är klappkass. Lite trist men nu får detta duga tills nya högtalare köps in!
 
Fick även ett paket på posten, ett kaffemått. Haha tack! 
 

Sol!

Ligger i sängen och ska snart upp och göra lite pommes. Innan det ska jag ut en snabbis med Izor så att han fr kissa av sig.
 
Ni borde passa på att gå ut nu när solen äntligen har tittat fram! Blir lite träning senare idag med Iz, ser fram emot  det. Men först ska kaninerna få helrent i buren.

Lydnadsträning

Vi kom hem för ca en halvtimme sedan och Izor ligger och sussar sött. Vi har tränat lydnad idag och det gick jättebra. Vi hade även störning i form av Denise och Herkules som tränade olika övningar. Iz har varit en fantastisk träningskamrat idag, allt bara flöt på. Trots att han blev lite väl uppe i varv då vi inte körd ordentlig lydnad på länge, vi har ju inte tränat så värst mycket nu när det är snö och is ute på gatorna,
 
Han lös verkligen upp när jag visade honom en boll lite försiktigt och la den sedan i fickan,kan säga att jag hade 100% fokus från hans sida. Han gör allt för en boll!! Här kommer 3 klipp från dagen, inproviserade en hel del, hade inget strukturerat huvudet hur träningen skulle genomföras. Nåja, vad tycker ni? är han inte duktig prinsen!
 

RSS 2.0