Videoklipp Kent


Peace and love 29/6-30/6-12 ♥

Runt tio tiden igår hämtade Sabina, Vicky, Emil och Danne upp mig så åkte vi till Borlänge. Vi stannade till på Burgerking och åt, fick i mig en fjärdedels pommes och efter det rullade vi vidare mot P&L.
 
Nä vi blev avsläppta runt 12 tiden så yrade vi omkring i  området lite och frågade efter incheckningen för att få våra band Efter drygt en kvart, 20 min så hittade vi tillslut tälten där de satt. På vägen dit fick vi fick även en Mer av en tjej i ett Mer-tält. och efter yttligare några minuter så stod vi i kö för att få komma in i festialområdet. Vi blev kropps och väsk visiterade. Efter det gick vi in på området, det var ganska så dött men klockan var bara 12. 
 
Vi gick och checkade in området, det var sjukt mysigt. Soffor placerade lite här och där, hängmattor i träden, en säng utplacerad någonstans osv. Vi skrev på ett par listor, bla för Save the arctic och för att Shell ska städa upp efter sina oljeutsläpp! 
 
Drygt kl 2 så var vi vid en scen där Thorsten Flinck spelade, efter hans uppträdande gick vi omkring igen och hade vid det laget lärt oss området ganska så bra. Vi gick ut från festivalområdet ett tag och sen in igen. 
 
Efter ett tag så gick vi och lyssnade på Rebecka och Fiona som spelade elektroniskt. De var duktiga, men det var väldigt enformigt enligt mig tyvärr. Efter att vi hade lyssnat på dem ett tag gick vi och letade efter ett veganmatställe. Det tog sin lilla tid att hitta dit, fick fråga säkerhetsvakter, volantärer och i informationsbåset. Tillslut hittade vi stället där jag köpte en jättegod Smålandsrulle. Sen gick vi vidare till ett thatställe där Sabina köpte lyckling, vårrullar och nudlar. Vi satte oss ner och åt, det kom fram ett par från RSFU som vela ställa några frågor, de hade 1 fråga. Haha, de ställde sin fråga som var"Kan man ha klamydia utan att veta om det?" och vi båda sa Ja i takt då det är självklart. Många i Sverige vet inte att de är smittade med klamydia. Vi fick kondomer av dem sen gick de vidare. Efter yttligare några minuter kom det frma några andra som vela få en blankett ifylld, (man kan även vinna en Ipad) Vi fick en P&L vattenflaska (tyvärr försvann min och det är jävligt synd då jag tyckte om den), öronproppar, en putsduk till mobilen och någonting annat som jag inte vet vad det är. 
 
Träffade även Nathalie och Petra, det var jätteroligt att träffa dem! Efter det stötte jag även på Tim. Det var inte så oväntat, vi pratade om P&L när jag bodde i Borlänge. Men jag har bara inte tänkt på det.
 
Först låg vi och vilade långt fram vid en scen, när det började strömma in folk så reste vi oss upp. Visste inte alls vem det var som skulle spela men det visade sig vara Billy Idol och vi hade inte precis dåliga platser, Efter 40 minuter där framme så pallade vi inte mer och gick därifrån, vi gick och la oss på en gräsmatta och halvsov och jag passade på att byta om till byxor (hade shorts)
 
Sen gick vi och såg Melissa Horn, men ingen av oss orkade stå upp så vi satt längst stängslet och och slumrade nog till en sväng där. (det var där min P&L flaska försvann när ja skulle lägga den i Sabinas väska, den måste ha ramlat ur när hon skulle ta upp sig jacka elelr att den ramlat ur facket. 
 
När vi hade lyssnat på några låtar med Melissa så bestämde vi oss för att få till scenen där Kent skulle spela men eftersom det var så lång tid kvar så gick vi oss lyssnade på Bloc party, publiken var vild och dansade. Bloc party var sjukt bra, har aldrig hört talas om dem tidigare men de är definitivt ett band jag kommer börja lyssna på.
 
När Bloc party var klara med sitt race så köpte jag en rem sen gick vi och satte oss långt fram vid scenen där älskade Kent skulle spela! ♥ 
Två snubbar började prata med oss, först vart vi lite sura på dem, eller ja. Sabina vart sur! Haha. Det blev snack om avel och så, först brydde jag mig inte så mycket tills han sa att Tervueren inte är någon bra ras. Då blev jag arg, men de gav sig tillslut och var riktigt snälla. Tillslut så så var det proppat med folk och sen när gitarrerna började spela på scen så började jag skaka i hela kroppen, och när skynket för scenen försvann och Jocke Berg började sjunga då började jag gråta, jag var så jävla lycklig. Jag älskar Kent, jag älskar Jocke Berg. Åh, det var underbart. Det började spöregna efter några minuter och det var så passade. Vi stod och sjöng, dansade och hoppade i drygt 1 timme och 45 minuter. Men efter spelningen så blev det riktigt kallt. Vi väntade på Sofi som skulle skjutsa hem oss, eftersom det spöregnade så gick vi och ställde oss under ett träd där det redan stod en kille. Han var jättetrevlig och hade jättefina skor (Röda Dr martens med gula snören precis som jag) Han hade kommit ifrån sina kompisar medan de skulle se ett elektroniskt band och han vela se Kent. Så han missade hela jävla konserten, fan vad ledsen man blev då. Han vela köpa en Regn poncho så vi följde med honom till ståndet som sålde dem, men de fanns inga kvar å han blev utan. Han skulle iallafall gå och köpa någonting att äta och vi skulle ju leta reda på Sofi. vi köpte en dricka och gick ut ur området. 
 
Eftersom det fanns fler än 1 in/utgång från området så blev vi lite förvirrade. Vi fick gå en bra bit för att komma till bilen. Jäklar vad vi frös. Det är helt sjukt.
 
Halv 5 på morgonen var jag hemma, jag blev chockad när jag kom hem då Izor låg i min säng och sov och inte med pappa. När jag kom in så tog jag av mig kläderna och hängde på tork (inte torra än...) och kröp ner i sängen, efter en stund blev jag varm och kunna tillslut somna. 
Thorsten Flink (Sabinas bild)
Save the artic  taturingen vi fick 
Sabina och jag
Ligger och tar det lugnt
Billy Idol
Billy Idol
Billy Idol
Ligger och chillar till Melissa Horn
Rebecka och Fiona
Rebecka och Fiona
Sabina tar en tupplur
Jag tar en tupplur
Bloc party
Väntar på Kent
Kent (Sabinas bild)
Kent ♥ (Sabinas bild)
 

Klickerträning

 
Nu så sitter Snurra ganska bra, vi har tränat det två gånger och nu förstår han vad han ska göra utan handtecken. Min duktiga lättlärda kille.
 
Märkte att jag låter som en grinig ridlärare på rösten men laddar upp videon iallafall!

Matlagning

Pappa var sugen på potatisgratäng så jag håller på att slänga ihop en nu, potatisen räckte inte till så han är påväg till affären nu och köper mer. 
 
Iz har även fått lite tuggisar, den sista åt han upp idag så pappa cyklade till Dollarstore och köpte 2 förpackningar åt mig, det blev 100 kr för några stycken. Inte så farligt, betalar 25kr för en tuggring.
 
Det har iallafall slutat regna nu så jag ska snart gå en rund med Izor.
En header har inte kommit upp heller för den delen, ska se om någon har lust att fixa en åt mig då jag själv inte alls har fantasi eller ork till det.
 
 

Regn

Har inte bloggat på ett bra tag nu.
Hade det jättetrevligt under midsommar, blev sjukt glad då Sabinas mamma gav oss en varsin P&L biljett som hon vunnit. Det betyder att vi ska se Kent! Underbart.
 
Annars har det inte hänt någonting, det regnar här (gör väl det runt hela landet) så vi har bara varit inne och haft tråkigt. Izor har mest sovit, ska snart träna lite trix med honom. 
 
Idag händer inget speciellt, ska nog hämta hem någon ny film och titta på

Fotade prinsen lite igår, här kommer lite bilder. 

Midsommar hemma hos bästa Sabina

Har inte bloggat på ett tag nu så nu tar jag och skriver ett inlägg.
 
I söndags så orkade inte jag och Sabina bara sitta hemma och göra ingenting då vi inte setts på drygt två veckor, så vi gick på bio och såg Snow White and the huntsman.Den var riktigt bra! 
I måndags var jag till veterinären med Izor och tog bort stygnen, det gick jätte bra. Tog knappt 2 minuter så var det klart. Efter det åkte vi hem en snabbis och efter det gick vi ner till Anna och Lisa som vi inte träffat på två veckor. Trodde att Lisa skulle reagera annorlunda på Iz nu när han är kastrerad men det var inga problem. Anna blev jätte glad när vi kom och vi satt ute på altanen och fikade. Tog sen en runda med hundarna, efter det gick vi hem igen. Kan säga att jag hade en trött terv när vi kom hem.
 
De senaste dagarna har vi varit ute mycket och tränat en hel del. Igår träffade jag Ronja som jag inte sett på över ett år! Vi har varit bästa vänner sen vi gick i 2an, Så vi hade mycket att ta igen igår.Vi köpte jordgubbar och gick till kvarnparken där vi stötte på Zoe och hennes kompisar, vi satte oss med dom och pratade och umgicks. Sedan skulle Zoe och några andra gå så jag, Ronja och två killar satt kvar och pratade. Självklart var Izor med han också.
När Ronja skulle hem så gick jag hem med Izor och efter det träffade jag Mikael och hans kompisar på stan, vi gjorde ingen speciellt utan pratade och lyssade på musik. Träffade även Johanna på stan en sväng, jäklar vad jag har saknat henne! 
Gick iallafall hem efter ett tag och kollade på film.
 
Idag var planen att jag skulle åka till Söderhamn med Iz och fira midsommar där men planerna ändrades efter mycket tänkade. Just för Izors skull nu när han är nykastrerad. Så midsommar firas med bästa Sabina och hennes familj. Izor är med såklart och vi har stenkoll på dem så att de inte leker med varandra. (Jag kan säga att det inte är det lättaste). Jag trodde att det skulle bli lite tjaffs mellan hundarna när vi kom då de inte setts på två veckor och för att han är nykastrerad men icke då, de var så glada så. Både Sabina och jag blev jätteförvånade då Smilla blev lyckligast när Izor kom. I vanliga fall är det Arach som blir tokig. Jag vet inte om kastreringen har något med det att göra men Smilla bjuder till lek och beteer sig som aldrig förr. Har nog inte sett en så glad hund tidigare.
 
Nu får jag sluta blogga och vara socail med Sabina istället. Kommer kanske en inlägg imorgon, vi får se!

Sömnlös natt

Suck, kan inte sova. Jag har varit hyper hela kvällen/natten och knäckt sönder mina fingrar och handleder så jag har fruktansvärt ont nu. Min mage beeter sig lite konstigt, det pirrar i magen så som det känns när man ex åker frittfall. Det känns även som att hjärtat dunkar väldigt fort...

Izor har iallafall sovit hela natten, han började småskälla, gruffa nu när pappa klev upp.

Ska snart äta någonting, misstänker att det är orsaken till min krångliga mage. Åh bara frukost igår...

Ska sen ut på morgonrundan med izor. Vi får se vad som händer idag, bloggar sen!


Sol

Det är jättefint väder idag, kanske går ut och fotar senare. Var iallafall på sjukhuset halv 11 idag och gjorde EKG. Usch tycker inte alls att det är roligt men nu är det gjort och alla värden ser bra ut.
Hämtade ut lite medicin på en gång, när jag kom hem så fixade jag iordning en varma koppen och har inte gjort någonting sen dess förutom att varit inne på forum och kollat lite.
Det är sjukt trist att inte kunna göra saker nu, visst skulle jag kunna lämna honom hemma men det finns inte i min världskarta. Jag vill vara aktiv med min hund, vi får stå ut ett par dagar. Om 3 dagar ska stygnen bort, om ett par dagar ska Denise och jag ses och träna med hundarna. Skönt att göra någonting!!
Bilden är sne, jag vet. Men jag tycker om den iallfall.

Skitväder

Det regnar ena stunden och är sol andra. Inte alls roligt.
Var på BUP idag och pratade lite, efter det gick syrran och jag till Willy's eftersom vi skulle köpa sånt som jag tycker om att äta då jag sällan äter. Jag har väldigt svårt när det kommer till mat, skulle jag få välja så skulle jag helst inte äta alls.  Det slutade iallafall med att vi köpte grejer till smörgåstårta istället, vi drar och handlar om någon dag.

När vi kom hem blev jag attackerad av Izor med pussar, han börjar bli sig själv, älskade mongohund. Gick en promenad med honom efter att jag lämnade varorna i köket. När vi kom hem så började vi fixa med smörgåstårtorna. Det kommer nog bli asgott! Självklart är min helt vegansk!

Izor fick smaka en bit gurka, han var lite tveksam först men det gick ner.
nu ligger han och sover och jag ska snart kolla på tv. Är jättetrött
¨.
En tjej på Ifokus hade ritat en bild på Izor som hon skickade åt mig, jäklar vad hon är duktig på att rita. Izor är inte lätt att rita men hon har lyckats riktigt bra! Tycker att det är jätteroligt när folk vill rita av mina bilder. Och det är alltid lika roligt att få se resultaten. Bilden är ritad av Signe Hellgren


Kunna inte hålla mig

Jag erkänner, kunna inte hålla mig från träningen längre.
Körde ett kort träningspass med Izor, han blev riktigt motiverad när jag använde kamprullen!
Det var jätte skönt att få träna lite nu efter en veckas vila.
Knäppte lite nya bilder också, det var på tiden.

VGW bälte

Måste först och främst tacka alla som kommit med tips och råd via bloggen, mailen och facebook. Det värmer otroligt mycket. ♥

Idag har Iz och jag slappat, vaknade vid 11 tiden och Izor låg och sov bredvid mig hela tiden. När vi klev upp så åt båda frukost och Izor fick sin medicin. Efter det gick vi en liten promenad och efter det har jag kollat på tv och Iz har sovit.

Vid 5 tiden fick han ett litet mellanmål (färskfoder och ett grisöra) och nu tuggar han på en tjurmuskel. Kl 19.00 var jag på Öster och hämtade mitt VGW bälte.

Ska strax gå och släppa lös långöronen så att de får sträcka lite på benen. Sen blir det nog en film.

Unknown

Beslutade mig för att se en film men det var inte det lättaste. Har fruktansvärd beslutsångest men det blev tillslut Unknown. Ångrar inte valet av film, det var lite smått skum men bra.

Efter filmen tog jag en sista runda med Iz, han både bajsade och kissade. Skönt, det kanske har gjort för ont att bajsa tidigare för honom? eftersom det är sista dagen med smärtstillande imorgon så kanske värken börjar släppa.

Fotade långöronen lite idag också, jisses vad jag saknar mina harar. Får tack och lov hem dom snart (inom 2-3 månaders tid) men det kan jag stå ut. Bilder på långöronen kommer imorgon.


Mycket tankar...

Efter två och ett halvt dygns strejkande så har Izor äntligen bajsat. Har varit orolig för honom att det kanske har gjort ont att försöka bajsa eller att han varit i chock.

Sen så är Iz inte sitt vanliga jag, han är deppig och väldigt skygg av sig i jämförelse med hur han brukar vara. Har han inte tratten på sig och om man ropar på honom så kryper han ihop till en boll och drar bak öronen och har svansen mellan bena. När han väl kommer till en så slänger han sig på golvet när han kommit fram till än, vet inte om det beror på att det kliar eller vad det kan vara. Tycker att det är fruktansvärt sorligt men jag måste hindra mig själv varje gång för att tycka synd om honom.

När vi är ute så går svansen, men så fort det börjar klia i såret så åker svansen mellan bena på honom och han sätter sig ner och ger mig en sorgsen blick.

Fan, han inte detta vara över nu. Så Iz slipper gå med tratt och ha ont. Så han slipper plågas med att det kliar nå fruktansvärt. Älskde hund.

Tror att jag har glömt att nämna detta i bloggen, när vi lämnade Izor på veterinärkliniken så skulle vi ta en vikt på honom innan. 17,8kg. Allvarligt, hur kan han tappa så många kilon på så kort tid? Jag kör inte nå mycket med honom. Han äter med god aptit, (faktum så får han ca 300-400g mat om dagen istället för 200g som han ska äta) just för att han är så smal. Jag ska byta till extra aktiv istället för aktiv som jag har nu om det inte blir någon skillnad. Veterinärerna tror att han kommer att gå upp lite av kastreringen så jag vill inte byta till extra aktiv nu.
Han är bara skinn och ben, varenda ben känns på honom, det gör ont i mig att se honom så smal. Men jag förstår inte vad som är felet... Om någon har tips på hur man kan få upp en hund några kilo så lämna en komentar här på bloggen.

För övrigt så läker såret fint, det är inte irriterat, svullet eller så. Det varar inte heller, skönt.


10:13

Vaknade vid 7 tiden och gick ut och rastade Iz, han var riktigt kissnödig men bajsat har han inte gjort sen i förrigår morse. Det kommer väl snart det också. Han kan inte hålla sig för all evighet. När vi kom in så blev det frukost och medicin, nu ligger han i sängen och sover. Ojoj vad han gnäller och piper när han inte komer åt såret. Men det är ett gott tecken, då läker såret bra.

jag har inga planer för dagen (har inga planer för reste av veckan) förutom att jag ska sitta hemma med Izor. Vill kunna vara ute och träna! Saknar träningen sjukt mycket.

Världens vackraste hund ♥


Tidig morgon

Imorse väckte Izor mig vid 4 tiden och vela ut, så jag slänge på mig kläder och gick ut med han. Han kissade flera gånger, sen vela jag in eftersom jag fortfarande halvsov. När vi kom in så fick han frukost och smärtstillande. Han drack vatten imorse så jag är inte så orolig nu. Igår så drack han ingenting.

inatt har det varit lite kämpigt att sova, Izor sov som en stock fast han hade tratten på, däremot så var jag intryckt mot väggen, kunn knappt röra ett finger men vad gör man inte för att ens älskling ska få sova? Han brukar alltid ligga vid fotänden och sova men nu ska han ligga riktigt nära. ♥

Glömt att uppdatera

Har totalt glömt att uppdatera bloggen. Halv åtta imorse lämnade jag izor hos vetten. Ska hämta honom om en halvtimme. De skulle ringa mig om någonting gick snett eller om izor var orolig men eftersom de inte har ringt så måste det ha gått bra. Skönt!


Sommarlov!

Kl 18.30 var vi på Läkerolarena och hade avslutningsmiddag med skolan, och nu har jag sommarlov! Så otroligt skönt. Kunna umgås med vänner, träna hund, fota och njuta av sommaren.

Imorgon ska jag vara hundvakt åt Sabinas banditerer medan de åker på Ålandsbåten under dagen. Kommer att bli jättemysigt att ha banditerna här, men ändå konstigt att Sabina inte är med!

I övermorgon ska Iz kastreras, så jag kommer att ha fullt upp ett tag, men det kommer nog att gå bra!
Har inte så mycket mer att säga, ska strax gå ut en sista sväng med Izor och sen ska jag nog lägga mig för kvällen!

Justja! Sabina har blivit svarthårig, hon passar verkligen i det!


Lite nya saker

Igår var jag, Sabina och hennes storasyster Vicky ut till valbo, Sabina köpte hundmat på djurmagazinet och sen åkte vi till Hööks och där köpte hon ett varsitt tuggben åt sina hundar, jag köpte ett tuggben, ett retriverkoppel och en kamprulle åt Izor.


Hemma igen

Izor och jag kom hem för drygt en timme sedan. Vi har haft det super bra!

Igår hämtade Sabina och hennes föräldrar upp mig och Iz runt tio tiden, vi stannade i Falun och köpte Wraps, sedan stannade vi efter vägen och handlade. Sabina och jag skulle ha marsmallows och kex att grilla men affären hade inte marsmallows?! vad är det för affär liktsom. Vi köpte iallafall läsk, godis och popcorn/skruvchips(?)

Vi var framme i Yxbodarna runt 6 tiden och där regnade det minst lika mycket som det gjorde i Gävle. Hundarna brydde sig inte om regnet utan de lekte, lekte och lekte. Stackars Arach blev ju tillslut trött och Izor som var på honom hela tiden och vela leka. Izor vill bli jagad, han tycker att det är det roligaste som finns. Får leta reda på någon med en vinthund som kan få jaga honom. Hans svans påminner endå lite om "hare"

Stället var jätte fint, naturen var undebar och konstigt nog fast gräset var högt så har ingen hund fått någon fästing (vad vi kan se). Otroligt! Jag som inte har något fästigmedel åt Izor än. Fy mig! Ska beställa bärnstenshalsband denna månad.

Sabina och jag hade stora planer på att gå i skogen osv men det blev inte av pga regnet. Men istället för att sitta inne och sura så lindade vi in oss i filar och gick ut i regnet och spelade bandminton. Izor sprang emellan oss och skulle fånga bollen. Tillslut så fattade han att han inte fick ta bollen från oss så han satt på sidan och tittade på oss när vi spelade stället.

Sen så tillbringade vi resten av kvällen/natten framför brasan och pratade om allt mellan himmel och jord. När vi skulle sova så hade vi alla 3 hundarna i sängen. Och det var en enmannasäng, det blev så varmt och jag började få smått panik då jag inte kunna röra på mig då det låg hundar överallt. Natten slutade med att Izor och Arach hoppade ner på golvet och sov, Smilla låg vid Sabinas fötter och sov.

Idag har det inte hänt mycket alls, vi vaknade och städade stugan för att åka hem igen. Bilderna kommer i ett annat inlägg, Sabina tog flest bilder så jag ska be henne att skicka dem åt mig!

Full rulle

Idag har jag varit igång hela dagen, inatt så tränade jag Iz lite, han var väl inte supersugen på att träna eftersom han var så trött efter våran debut. Men han gjorde sitt bästa, efter en liten stund fick han äntligen gå och lägga sig och jag satt och spelade spel på telefonen och var inne på datorn och rensade bland mina tusentals bilder.

När jag vaknade så fick Izor frukost, sen tog jag fram kycklingfilé och kastade in i ugnen. Efter det dammsög jag hela huset och sen gick jag och Izor ner till Anna, rastade hundarna. Kom hem igen, tränade lite smått, sen fick Izor kampa lite. Just nu kampar vi bara med hans "kampleksaker" ska köpa en kamprulle så att han får träna mer på att bita. Han hänger kvar och släpper nästan alla gånger när jag säger loss. ska bli roligt att gå med i IPO gruppen sen, känns som att det är sporten för oss!

Jag ska strax packa det som ska med till dalarna imorgon, Sabina hämtar upp mig och Izor runt 20 över 9 imorgon bitti. Får ställa larm ikväll och be Iz väcka mig. (Han gör det riktigt bra när pappa tycker att det är dags för mig att gå upp, då säger han till Izor "gå till mamma" ja nu är jag tyldigen Izors mamma enligt både far min och bror. Lika bra det, tänk om jag var hans pappa. Nej men då kommer Izor iallafall farandes och studsar rätt upp i luften, hoppar på mig, slickar på mig tills jag börjar reagera och så fort jag öppnar ögonen så skrattar han och ger mig en huggpuss eller två. Älskade älskade hund, vad skulle jag göra utan dig?

Jag kommer inte att ha någon täckning på telefonen imorgon så det blir inte nå bloggande förän på söndag, kameran ska med så bilder kommer garanterat!

Nu ska jag packa och sen ska jag ta en dusch.


4 månader

Jag hämtade hem en liten hane med jätteöron på 11 månader den 22 Januari. Idag, 4 månader senare har han vuxit på sig och blivit en riktigt snygg unghund, jag älskar dig mitt hjärta. Du är den finaste jag vet!


RSS 2.0