Shopping

Igår innan vi tåg tåget hem så passade jag på att handla lite. Fick med mig en hel del saker faktiskt. Och mina födelsedagspresenter/julklappar, blir ett litet bildbomb.

Izor ligger förövrigt och funderar hur han ska få ur godiset ur aktiveringsbollen. Knepigt!

Inköpt:

Min nya supersnygga klocka!

Izors kampleksak som saknar boll då han bet sönder den

En godisbag

Tre stycken kollegieblock

Hårnålar

Hårsnoddar

Häftmassa

Lite godis

Och två lådor med märgben

Presenter:

Perfekt, har börjat lagt i några mynt i den än!

En stor lila kopp som jag älskar! Den är stor nog att man kan äta soppa ur den. Tycker att det är betydligt godare att sitta med en stor mugg soppa än soppa i en skål!

En vegetarisk matlagningbok, Lisa hittade inge veganbok men det är inte det lättaste. Bara att jag byter ut mejeriprodukterna från recepten i denna bok!

En bok som jag ska läsa, den verkar bra!

Ett koppel till Izor, så typiskt att jag hade köpt en likadant fast med brunt handtag, jaja ena dagen kanske jag vill ha brunt handtag och sedan svart.

Denna present var väl mer riktad till Izor.
Efterso han hade tuggat sönder sin aktiveringsboll så fick han Milla och Pandoras då de aldrig använder den.
På bilden är den lite blöt. Den har legat ute hela vintern så färgen har lossnat en del. Men det gör absolut ingenting, den är lika bra iallafall!

Ny kompis

Wictoria ringde mig idag och frågade om vi skulle gå en sväng med hundarna. Absolut sa ja och gick och åt frulle, sedan fixade jag iordning det som skulle med och runt 11 tiden mötte jag upp Wictoria och henns vackra hund Wilma. Vi gick en promenad i 5 timmar, tiden gick fort då vi hade mycket att prata om och vii hade det riktigt roligt. Fick tyvärr inga bilder på dem förutom nåra mobilbilder.Wictoria fick några bilder, ska se om hon kan skicka över dem. Så länge får ni nöja er med mobilbilderna.


Vi gick även i stan så att Izor skulle miljötränas. Gick jättebra, han la sig på marken och vilade till och med! Stolt över honom. Dock gick hundmöterna inte nå vidare, han har konstigt nog börjat skälla på andra hundar. Det äe jättekonstigt. Någon vi måste träna jättemycket på.







Hemma igen

Vi kom hem för två timmar sen, pappa mötte upp oss på stationen och gissa om Izor blev lycklig! Han anföll pappa med pussar och kramar.

När vi kom hem fick Izor leka med en leksak som jag köpt, bollen som sitter fast på leksaken tuggade Iz sönder efter någon minut tyvärr, men grabben tycker att leksaken är lika roligt iallafall.

Hoppade in i ducken för en stund sedan och nu sitter jag här med en utslagen Izor på golvet. Han är sååå trött. 



 


Åker hem idag

Ledsen för den dåliga uppdateringen, glömde helt bort att blogga igår.

Idag ska iallafall jag och prinsen åka hem igen. Jag vill inte göra det! Tror inte att prinsen heller vill det.

Iallafall, under tiden vi har varit här så har han lärt sig att gå i trappor! Jg har ingen aning om han kunna gå i trappor i sitt förra hem men nu springer han upp och ner utan problem.

Allt började med att jag vela lära honom att gå i trappor, lockade upp honom, tillslut gick han nästan upp. Tog då ett koppel och satte på honom och gick lugnt, då var det inga problem för honom att gå upp, han var inte stressade eller så.

Sen kunna han inte komma ner så jag bar ner honom. Efter det har det bara rullat på, han springer upp och ner hela tiden. Goprinsen!

Izor och brudarna


Tervuerenträff

Idag fick Izor träffa snygga Bingen. Jag tror att han blev förälskar i henne. Men säg någon som inte blir det!

Izor stormtrivs här! Han har hittat sin favoritplats att sova på och han är med överallt. Vi grillade idag med grannarna, vågade inte ha prinsen helt lös men han gick med sele + koppel som släpade på backen. Han höll sig i närheten hela tiden!


Prinsen

Pandora

Izor

Milla, Lena, Pandora, Bingen och Izor

Bingen och Izor

Vackra Bingen

Avslutar med en bild på Bingen

Huset fullt av tervar

Izor och jag kom fram till Söderhamn kl 5, han skötte sig hur bra som helst påtåget! Han klev på frivilligt och kastade sig på ett säte så fort vi satte oss ner. Sedan kunna han inte bestämma sig för om han skulle ligga på golvet eller på stolen.

Tillslut somnade han på sätet bredvid mig med nosen på mitt knä.

Lisa och Klas mötte upp oss och jag hälsade på dem först, sedan var det Izors tur. Han nosade lite försiktigt på dem men var tveksam. 

Väl framme på gården så gick jag in och hälsade på hundarna först, sedan fick dem komma ut och hälsa på Izor. De lekte och härjade.

Nu ska jag snart lägga mig för att sova, Izor är lite orolig då jag stängt in mig med honom i sovrummet+vardagsrummet eftersom han är på de andra hundarna hela tiden.

Han kommer sova gott inatt kan jag lova.

Imorgon ska vi grilla och ha tervträff, Bingen kommer över. Ska bli jätteroligt! Kameran laddar jag imorgon bitti.
Godnatt!

Skola

Sitter i skolan nu och ska snart iväg på ett möte.
Runt halv tre måste jag gå hem för att packa resten som ska med till s-hamn. Ska bli så skönt att komma ut på landet.

Prinsen kommer att få leka med massa snygga tervbrudar. Kameran och datorn följer såklart med så att jag kan uppdatera med bilder.


17 år idag

Idag fyller jag 17 år. Det firade Izor med att spy galla på min strumpa innan jag drog till skolan idag.

Bytte strumpor och gick till skolan, vi hade engelska och efter det gick jag hem och rastade prinsen.
Efter det gick jag tillbaka till skolan och hade matte, sen projekt de sista tre timmarna.

När jag kom hem mös jag lite med Izor och sedan åkte jag på ett möte.

Kom hem för en halvtimme sen och ska äta någonting, sen ska jag däcka framför tvn till kl 7, då ska jag plugga.
Efter det ska jag packa iför imorgon. Ska bli så kul att träffa Lisa och Klas igen. Och vovvarna såklart! Mina prinsessor!


-

Jag har alltid velat ha hund, när jag var 4 år så försökte jag göra allt för att få en. Såklart blev det ett nej.

Sen jag var 8 år gammal har jag gått ut med en Papillon och jag går med henne än idag.

2005 (Var 10 år) tog jag hand om en tervuerenkull då uppfödaren inte skötte om sina djur. De var vanvårdade och inte i det skick man vill ha en valp i.
Jag matade hundarna, gjorde rent åt dem och gick ut med dem allihopa varje dag. 6 valpar och två vuxna.

Jag förklarade att jag klarade av en hund och de förstod det men det blev fortfarande ett nej.

Papillontiken blev mer och mer min, hon började vara hemma hos oss titt som tätt och mina föräldrar hade ingenting emot det.

Innan tervarna blev omhändertagna av polisen så hade en av valparna fått ett hem i samma område som jag bodde i. Jag gick såklart dit och förklarade vem jag var osv. Hunden kände igen mig och jag började även gå ut med henne.

Någon månad senare bodde en till terv i mitt område, jag visste att den hunden var min favvovalp i tervkullen jag hade hand om. OCh jag hade rätt, gick även dit och presenterade mig, de hade även en Greyhound sen tidigare som tydde sig till mig.

När jag var knappt 11 år gammal gick jag ut med en papillon, en greyhound och två tervar, jag kunna hantera stora hundar utan problem och mina föräldrar blev lite mer trygg att jag gick med större hundar när jag gick på kvällssidan.

Mitt liv kretsade runt hundarna, de var mina kompisar.
Eftersom mitt ursprung inte är från Sverige och vi bodde i ett område där bara invandrare bodde så blev jag utfrysyt. Jag var smutsig, äcklig och "haram" enligt barnen och deras föräldrar på området.

Jag blev såklart jätteledsen men tänkte inte släppa "mina hundar" för det.

Min favvoterv flyttade efter en tid till Söderhamn, jag var varmt välkommen dit när jag vela för familjen så jag började åka dit på helgerna. Delvis för att träffa hundarna, även för att få komma ifrån stadslivet.

Efter ett tag fick jag ta med mig den andra terven dit, då var allt helt underbart.

2010 fick Min favvoterv Milla en kull valpar. Ägaren till Milla sa att jag skulle ha en valp då jag förtjänade en och att jag BEHÖVDE en valp.
Mina föräldrar gick med på det, jag valde ut en valp som tyvärr avled vid 7veckors ålder. Jag fick välja en annan (jag hade "förtur" att välja valp). Jag hittade min älskade valp sen kom dagen då de åkte ner med valpen och papprerna skulle skrivas på.

Det var den bästa dagen i mitt liv, jag var så lycklig! Helt plötsligt sa min mor - Nej. Hon ska inte ha den, ta tillbaka den.

Då krashade min värld, ägaren till valpen blev så chockad och besviken. Hon vela att jag skulle ha den hunden men så blev det inte.

Jag stack hemifrån då och vägrad prata med någon, varken med familjen som kom med valpen eller någon annan.

Det jobbigaste var när familjen berättat att min valp flyttat till en farbror. Han hade ju tagit MIN bebis!

En liknande händelse hände med min förra kanin.
Jag fick köpa en kanin, tog kontakt med en uppfödare och hämtade hem kaninen.
När jag kom innanför dörren så sa dem - Du ska lämna tillbaka den.
Jag vägrade göra det så de tog kaninen från mig och åkte tillbaka med den.

Där gav jag upp hoppet, jag skulle aldrig få en hund. Inte sålänge jag bodde hemma.

(Pappa har alltid gillat djur och han såg inget hinder med att jag skulle få hund, däremot var min mor inte så rolig)...

För 2 månade sen flyttade jag hem igen (bodde på ett annat ställe i över ett halvår) och då förstod pappa att jag aldrig mer skulle må bra om jag inte får min hund, under de månader som jag inte bodde hemma tänkte han hela tiden på mitt tjat om hund.

Så den 22 januari 2012 åkte pappa och jag till Boden och hämtade hem min älskade hund. MIN hund.

Ibland sitter jag och tittar på Izor och måste påminna mig om att han är min hund.

13 år tog det för mig att få min prins.


Varulven

Varulven och jag kom hem för drygt em timme sedan, vi var hem till Robin och drack en kopp kaffe (inte izor såklart, hehe) sen gick vi till en hundrastgård så fick hundarna leka. Det var snorhalt i rastgården men de hindrade inte dem från att härja. Ja Izor iallafall...

Alla djuren är matade nu, ska snart kolla på Simpsons och sen försöka sova lite.


Bilden är tagen den 23/1 Alltså dagen efter vi skrev på papprerna och Izor blev min.
Vad mycket han har förändrats sen denna bild togs, min fina Iz!

Mys

Slutade skolan tidigare idag, gick då hem och ingen Izor hälsade mig välkommen. Nåja, gick till mitt rum för att lämna väskan, tittade ut genom fönstret och såg pappsen och Izor ute i solen.

När de kom hem så gömde jag mig, det kanske inte var det bästa jag kunnat göra då Iz blev överlycklig när han hittade mig. Gofisen!

Izor har varit jättedålig på att äta så jag tinade en kycklingvinge åt honom. Den gick ner, dock var jag tvungen att hålla i den åt honom. Annars vela han inte ha. Blää! Jag avskyr kött, speciellt rått!

När jag "glömde bort" kycklingen så fick jag ett meddelande på WF av Robin, vi ska ta en sväng med hundarna. Dock tar han inte med sig alla tre idag utan bara Vida. 

Tar med mig kameran, vet dock inte om det blir några bra bilder.


Kloklippning

Idag vaknade jag runt åtta tiden, mådde inte nå vidare så jag somnade om. Vaknade vid halv 10 igen och klev upp. Gjorde iordning allt i slow motion och kom fram till att jag lika gärna kunna äta lunch hemma och rasta Izor på en gång.
Sagt och gjort, jätte fint väder idag också. När vi kom in så fixade jag åt djuren, sen begav jag mig till skolan.

När jag kom in i skolan såg jag massor av hundar, några i klassen tog med sina hundar som vi skulle ha i lektionerna. V 16 är det min tur att ta med Iz.
Vi tränade lite iallafall och sedan blev det lite genomgång av några frågor. Efter det fick vi gå hem.

När jag kom hem mådde jag inte jättebra, la mig och vilade med Izor, sen tränade vi lite.
När pappa kom hem så gick han ut med honom en sväng. 

Sen var det dags för kloklippning, det gick bättre än sist.  Han låg någorlunda still.
Nu gör det inte lika ont när han kommer med klorna. haha. Jag är så stolt över min prins!

Nu tittar jag på Simpsons och pluggar, ska lägga mig snart. Hopas jag mår bättre imorgon så att jag orkar träna Iz.

Snöregn

Nu ska Izor och jag ut och träna, har packat kamera, leksak och spårlina. Vi lär träna på inkallning! Lika bra att träna när det är skitväder då ingen är ute.

Eurasier lek

Jag kom hem runt ett tiden. Robin och jag möttes i bollan och han hade inte två, utan tre eurasier med sig! De var jättefina. Vi gick en promenad och sedan åkte vi bil ner till Nordost där hundarna fick springa av sig och leka.
Hade det inte varit så kallt så skulle jag plockat fram kameran och fotat lite.
Men det är inte sista gången vi ses så!

Izor ligger och sover, ska snart ta fram lite gott godis och klickern. Eftersom jag inte har lust att träna honom ute i kylan idag så kör vi ett pass inne. Kör ett pass senare ikväll också!

Mot boulognerskogen

Ska strax koppla Izor och dra på mig skor och jacka för att bege mig till boulognerskogen för att gå en promenad med Robin och hundarna. Det ska bli roligt att Izor får träffa hundar nu är brorsan Arach och Smilla inte är här.

jag bloggar mer sen, lär kila nu!

Svar

Svar till Anita:
Izor är jätte försiktig med kaninerna, självklart är jag med hela stunden de är med varandra.
Säger jag till honom om han blir för närgången så reagerar han direkt och kommer till mig istället.
Han brukar ligga och pussa på henne länge, ända tills jag säger till.

Belgaren

Yra fick springa lös och Izor hängde såklart med henne.
De har ätit morot ihop, bytt morotsbit med varandra och ätit på samma bit. Knasbollar.







Mina fina!

Helg snart

Var ute med Izor på lunchen, vilket väder det är idag! Solen skiner för fullt och det är jätte skönt ute.
Efter promenaden gjorde jag iordning lite mat och gav kaninerna nytt vatten.

Idag ska jag och en vän troligtvis gå en promenad ihop med Iz, det ska bli skojj, har inte träffat honom på över ett halvår.


Min snygging

RIP små vänner

Tyvärr har småttingarna lämnat denna värld och vandrat över till regnbågsbron.
Yra skötte inte om sina ungar och de var relativt smala när jag hittade dem.

Det är så otroligt synd när människor eller djur förlorar livet vid så tidig ålder.

Jag måste rycka upp mig, Izor måste förstå att det är någonting som hänt för han ligger bara i sin bädd och låter mig vara. Jag ska träna lite med honom för att tänka på annat.

Världens bästa hund ♥

Idag har vi tränat en bra stund. Izor har gått jättefint i koppel och haft mycket ögonkontakt.
Vi tränade även ligg utomhus med störning av bla biltrafik och cyklister.

När vi kom hem så kollade jag om ungarna levde.
Båda två levde men de var inte så varma. Jag beslöt mig för att hjälpa Yra med att fixa ett bo åt hennes ungar.
Tog in en burbotten (till en gallerbur) fyllde både transportburen där ungarna ligger och bottendelen till inneburen med halm. Ungarna verkar lugnare.

Tog upp ungarna och kollade på dem, de är inte så runda som jag hoppades på att de skulle vara.
Izor fick nosa lite försiktigt på dem och han skötte sig EXEMPLARISKT. Jag tror att han vet att det är småsmå bebisar som man ska vara försiktig med.

Nu ska Iz och jag träna lite fotposition. Det behövs.


Min fina på alla ♥ dag!

Välkommen till världen

Igår kväll födde min belgiska hare Yra sin första kull. Det är en tjuvparning så jag fick en chock när hon började föda. Jag visste hela tiden att hon har parats med min andra hare, men då hon gick över tiden så blev jag lite orolig, trodde att hon inte fick ut ungarna.

Izor jag och satt på golvet och kollade på ungarna, yra stördes inte alls av izor. Så otroligt skönt!

Tyvärr hittade jag en Död unge utanför boet. Eller "boet" ska vi väl säga. Hon har inte gjort ett riktigt bo så jag får ryka päls från yra och göra ett bo.

Kommer lite bilder på izors "småsyskon" ikväll.


-

Tog en promenad med hundarna idag. Fick även besked att jag inte ska gå med Lisa längre. Det gjorde väldigt ont att höra och det gör ont än. Jag har gått ut och skött om hunden i 9 år. Jag skulle ta över henne på heltid när andra ägaren inte orkade mer då hon är väldigt gammal.

Efter att Izor flyttade hem till oss så har hon blivit konstig, hon verkar störa sig på Izor fast han inte har gjort henne någonting. Hon pratar hela tiden om att jag har så fullt upp med Iz och att hon klarar Lisa själv och inte behöver mig mer. Det är liksom inte det som är saken. Lisa har funnits vid min sida i 9 år. Hunden är väldigt överviktig och stressad hon andra ägaren, hon mig är hon lugn och hon har regler. Hemma hos ägaren får hon göra precis som hon vill och hunden mår inte bra av det.
Jag har alltid sett henne som min hund. Vi har tränat en massa ihop och jag hade planer för henne i sommar.

Jag känner mig så sviken av människan så det inte är sant. Imorgon går jag dit och hämtar mina koppel osv sen säger jag hejdå. Jag kanske plingar på om jag går förbi området någongång. Men det kommer troligtvis inte att bli av. Jag avskyr området och mår dåligt när jag går omkring där för att hämta hunden.

Jag har iallafall MIN Izor som ingen tar ifrån mig. Min vackra prins. Du betyder så mycket för mig.


Nu är du stor Izor!

Izor fick sin spruta idag, han var jätteduktig. Inne på kliniken satt det redan två hundar och Izor gick in och hade kontakt med mig hela tiden. När det var våran tid så gick vi in till ett rum, en veterinär kom in och Izor hälsade på henne. Han fick sprutan och så var det klart! Så duktig!!

Det lite mindre roligare är att jag fick ett ca pris på vad kastreringen kommer att gå på, "- ca 7-8000 skulle jag tro" Jag höll på att tuppa av när kvinnan bakom disken sa det till mig.
Jaja, det är väl bara att snåla på pengar nu. Vi tänker kastrera honom när jag är ledig i minst två veckor! Så troligtvis blir det till sommarlovet.

När jag kom hem så hade pappa varit till apoteket och hämtat mina sömntabletter, kanon! Jag fick även mina alvedon forte då vanliga alvedon som köps i affär inte hjälper mig ett dugg.

Nu sitter en glad terv bredvid mig och flinar. Haha, mongohund. Jag älskar dig!

Herpes choise

Är i Uppsala med klassen, det är en föreläsning om fiskar och reptiler. Inte direkt mitt område.

Nu sitter vi på bussen och ska åka till stället där fiskarna är.

Kl 1 åker vi tillbaka till Gävle igen, ska gå en sväng med hundarna innan izor och jag ska till veterinären. Ska samtidigt ta en vikt på honom.

Imorgon åker Sabina utomlands i två veckor. Vad ska izor och jag göra då?
Hoppas att du får en härlig semester iallafall!


Bollan

Gick en långpromenad med hundarnai bollan idag. Vädret var underbart. Längtar sjukt mycket till sommaren!
Hundarna skötte sig exemplariskt vid hundmöten. Izor är jätteduktig när det kommer till det, enda problemet är att han vill hälsa på alla. Vi tränar på det vid varje möten.

Efter promenaden satt vi hemma hos Anna ett tag, sedan promenaderade Izor och jag hem, vi körde lite kontaktövningar och han är så duktig min prins!




Kanonfint väder

Jag vaknade för någon timme sen, ska äta frukost och sen gå ut med Izor. Vi kanske går ner till Nordost så Lisa får följa med. 

Imorgon ska vi iallafall till Uppsala med klassen, efter det ska jag och Izor till veterinären för hans 1års spruta.

Izor säger godnatt


Varulv


Prinsen ♥


Lek

Var hos tandläkaren kl 12, inga fel på mina tänder inte. Skönt.
Efter det gick jag hem och åt, sen mötte jag upp Sabina och gänget, vi gick till den stora hundgården vid öster. Hundarna fick rejsa lite och vi fotade lite. Självklart skulle de vara jättetråkiga och bara gå omkring och nosa för att vi hade kamerorna framme.

Efter någon timme gick vi runt på öster och pratade gamla minnen, nostalgi <3 efter det gick vi till nästa hundgård, där blev det mera liv i hundarna. Izor är en jäkel på att reta upp storebrorsan Arach, knäppisen ger sig inte heller. Hur mycket stryk han än får.

Sen begav vi oss till stan för lite miljöträning. Strax innan 5 gick Sabina och banditerna till sin buss och Prisen och jag gick hemåt.

















Tandläkare

Jag har tandläkartid idag kl 12, efter det ska jag och Sabina ses med hundarna.
Jag kanske tar med kameran, annars har Sabina med sin iallafall. 

Fixar mig just nu och sen äta frukost. 
Måste klä mig jättevarmt idag för vi ska vara ute i några timmar! brr... 


Grattis Izor

Fick precis ett sms från Agria där de berättade att Izor fyllde år, jag hade helt glömt bort det! Haha.
Min prins, 1 helt år, måste köpa någonting gotta åt honom sen.

Grattis I-kullen!


Bild på Izor som valp (Petra Erikssons's bild)

Sjuk

Vaknade imorse av att jag mådde jätte dåligt. Gick upp och försökte äta frukost men det gick inte. Fick kväljningar för varje steg jag tog så det slutade med att jag la mig på golvet för att vila.

Efter ett tag fick jag kraft nog att gå in på mitt rum och ringa skolan för att sjukanmäla mig.
Hoppas jag blir bättre mot dagen, vill inte vara sjuk!

Tro att det är biverkningar av livmoderhalscancer sprutan då armen har börjat värka.
Pappa är ute med Izor och jag har bäddat ner mig i sängen.

Blir jag bättre mot dagen så jag jag och Johanna ses med hundarna.


Mysiga Izor

Efter en stunds träning och bus så tog Izor och jag det lugnt, vi låg mest och vilade båda två.
Höll på att kolla igenom bilderna på kameran och Izor undrade vad jag höll på mig. Blev några bilder på sötnosen. Puss på dig min fina!

 



Äntligen hemma

Kom hem nyss, åh vad jag har saknat prinsen. Min fina prins. Kan inte tänka mig ett liv utan honom.
Nu ligger han och äter ben i sängen, jaja det går väl gå. Så länge det inte blir äckliga köttben i sängen i framtiden. Usch. Är vegan så lite schysst får han vara mot matte då jag är så snäll mot honom och ska vänja honom vid rått kött. Fy, det är så äckligt. Men hunden ska inte vara utan bara för att jag har satt stopp för kött/mejeriprodukter. Han ska vara hund!

Idag tog iallafall jag och Johanna livmoderhalscancer sprutan.  alla sa att den gjorde så ont men jag bara skrattade när sprutan togs. Det lät jätteroligt från den när vaccinet tröcks in i muskeln. Jag har ingenting emot sprutor, jag gillar faktist det.

Bussträning och hundbus

Efter skolan bestämde jag, Sabina och Emelie att vi skulle åka till Skutskär och låta hundarna leka.
Det var Izors första bussresa i hela sitt liv idag. Jag fick bära in honom på bussen då han vägrade kliva på. Väl på bussen visste han inte om han skulle, stå, stitta eller ligga. Efter några minuter lugnade han ner sig och la sig i mitt knä.

Bussresan hem igen gick mycket bättre. Han låg ner i stortsätt hela resan och vilade.
Nu har vi varit hemma ett tag och Izor ligger fortfarande och sover. Trötta pojken!


Izor och jag på bussen påväg till Skutskär.

Föreläsning

Idag vi vi med klassen på Kenth Svartbergs föreläsning. Det var väldigt intressant och jag fick mycket nytt att tänka på.

När det var klart så mötte pappa upp mig med Izor efter halva vägen, sen gick pappa hem och Izor och jag gick en långpromenad. Eftersom  pappa inte vet hur man sätter på Izors sele så hade han bara halsband på sig, herregud vad jobbigt det var. Han drog kors och tvärs, fick jätte ont i armen och blev till slut riktigt less.

I slutet av promenaden så fick han springa av sig i en rastgård, han sprang runt runt runt. Haha han såg så glad ut!

Nu är vi inne och Izor har däckat på golvet, jag ska göra kväll för mig snart jag också.
Har sovmorgon imorgon, skönt! Då får jag vila ut lite.

Sjuk

Jag har legat sjuk i två dagar, därför har jag inte bloggat.
Jag har inte varit ute med Izor alls på två dagar, känns jättekonstigt. Men jag har tvingat upp mig ur sängen och klickertränat honom lite.

Det har inte hänt så mycket, Izor har varit extra pussig och lugn nu när jag legat sjuk. Han har mest sovit i sin biabädd. Tror det är för varmt för honom att ligga i min säng.

Nu ligger han vid dörröppningen till min dörr och titta på mig, gullunge. Han är så fin min Izor.


Sjuklingen

Imorse vaknade jag av att pappa kom in i mitt rum irriterad och spyfärdig. Efter några minuter kände jag stanken, Hela huset luktade skit.
Izor hade skitit diaree i köket under natten när vi sov.

Så det var bara att kliva upp vid 6 och ta bort mattan och städa och vädra lägenheten.

Izor var jättehängig och bara låg, han reagerade inte på sitt namn och vela inte ha mat eller godis.
Det var troligtvis köttfärsen han fick igår, trodde inte att hans stackars mage skulle reagera så här.

Vid 12 så ställde jag mig och kokade fisk och ris i hopp om att han skulle äta.
Jovars det gick ner, iofs var det jättelite han åt men han åt iallafall.

Sedan gick vi ut på en promenad, han var jätte sktinödig och det bara rann ur baken på honom. Stackarn, måste vara jobbigt.

Sen började han iallafall att piggna till. Släppte in honom i en rastgård och han sprang och sprang. Gud vad glad han var!

När vi kom in igen så började han komma tillbaka.

Några timmar senare var han sitt gamla jag. Gud vad rädd jag var idag! Min fina Izor.


Hundlistan

~ Hundarna ~
Första hunden du minns? Tycko
Hur gammal var du när du fick en egen hund? 16 (Lisa blev vi delägare till för 9 år sedan)
Hur många favoritraser har du? Några stycken
5 hundraser du gillar? Tervueren, Schäfer, Border collie, Aussie och Papillon

~ Utrustning ~
Hur många...
hundkoppel har du: 2 läder, 1 tyg, 1 läder med
hundhalsband har du: 7-9
hundselar har du: 2
godisbagar har du: 0
tuggben har du: 1
pipleksaker: 2
hundbäddar har du: 1 biabädd
dressyrhjälpmedel har du: Klicker
Vilken färg var ditt första hundkoppel: Rosa (utställningskoppel)
Vilka färger har dina nuvarande hundkoppel: Svart, brun och silver och mörkröd
Vilken färg har hundmatskålarna: Silver, vattenskålen är silver med svart botten som är av gummi

~ Vad har du provat på i hundvärlden ~
Agility [x]
Freestyle []
Rallylydnad []
IPO []
Weightpull [ ]  
Positiv förstärkning/IMMI [x]
Brukshundsklubben []
Klicker [x]
Badat med hund [X]
Viltspår [ ]
Personspår []
Utställning [ ]
Hunden har rymt [x]
Åkt bil med hund [x]
Flygit med hund [ ]
Uppvisning [ ]
Lydnadskurs []
Nyttosysslor []
Tävlat i lydnad [
Tävlat i weightpull [ ]

~ Ditt hundägande ~
Har du gått hundkurs: Ja
Vad för slags kurs: Agility
Är du fodervärd/jourhem till hund: Nej
Har du hund hos fodervärd/jourhem:
Är du delägare till hund: Ja
Har du egen hund: Ja
Hur många promenader får hunden per dag: 5-6 på vardagarna. Drygt 5 på helgerna
Hur länge brukar ni vara ute totalt: Olika
Använder du värme-/regntäcke på din hund: Nej

~ Tokigheter ~
Skäller din hund åt andra hundar: Nej
Drar hunden mycket i kopplet: Nja inte längre
Har ni blivit attackerade av en annan hund: Nej
Har hunden fått dig att ramla: Nej

~ Upplevelser ~
Har du övernattat med din hund: Ja
Har du varit på picknick med din hund: Ja
Har hunden lekt i en hundgård: Ja
Har du gått på hundläger: Nej
Har du haft din hund utomlands: Min tik har varit till Polen en sväng med andra ägaren.


Märgben

Fyllde ett märgben med köttfärs åt Izor idag, gissa vem som blev glad.
Har fryst in ett ben nu som han får till veckan.

Idag har vi promenerat en hel del i snöstormen, Izor har som vanligt jagat snöflingor.
När vi kom in så körde vi lite klickerträning.

Nu ligger han och sover i hallen, ska sova snart jag också. Är sjukt trött.





Easy walk professional

Idag var Izor och jag en sväng till djurmagaziet och testade selen som vi testade på honom igår.
När vi hade spänt upp det så mycket som det gick så passade den på grabben!

Han går jättefint och har väldigt myckt kontakt med mig under promenaderna.
Selen är otroligt bra då den inte ger något obehag för hunden. Och om han drar i kopplet så dras han automastiskt åt mitt håll.
Jättetråkigt bara att de har slutat tillverkas. Nu säljs bara antidrag selen som ger hunden mer eller mindre obehag. Det gör att hunden måste gå fint för att inte få ont. Usch.

Nu ligger prinsen och sover, ska ut en sväng med honom vid 9. Sen är det godnatt.


RSS 2.0