Bloggtorka

Igår var jag iväg och köpte en soffa sbohag och dom fyrbenta slipper trängas så.Köpte även en bokhylla som jag är väldigt nöjd med.
 
Hundarna har haft vilodagar men idag sätts träningen igång igen. Blir att finslipa på saker hundarna redan kan och kanske lära valpen något trick.
 
Min mobil är trasig så jag väntar på att min nya ska komma och tills dess har jag brorsans iPhone. Förhoppningsvisgråt min telefon att laga
  Det är bara skärmen som gått sönder. 
 

kurs med lillen

Aryah ligger på rygg och sover vid mig och Izor ligger och tuggar på en tuggring. Idag har vi inte varit särskilt aktiva men såna dagar får man också ha. Izor fick ett spår och det märka att vi inte spårat på länge för det såg ut som skit. Han slarvade och missade jättemycket näring samt var på tok fär vimsig. Men det fick jag räkna med efter sånt långt uppehåll.
 
Efter spåret fick dom springa av sig på fotbollsplanen båda två, se sprang på plan och i det höga gräset. Izor mdd bollen i munnen pch Aryah i hälarna. Det är så kul att dom trivs så bra ihop.
 
Snart kommer pappa oxh hämtar Izor då jag och Aryah ska iväg på valpkurs. Det ska bli spännande att se hur mycket dom andra valparna vuxit då Aryah har vuxit riktigt mycket. Ser för varje dag hur stor hon blir! En av hennes kullbröder väger 21.6 kg. Ska bli intressant att väga henne och se vad hon ligger på!

Tott och knott har kul 27/10-14


Fysträning för hundarna

Vid lunchtid åkte vi iväg och fystränade vid sandbackarna. Hundarna sprang som dårar när vi släppte dom. Vi testade lite nya backar som vi trivdes mer med, sanden var tyngre än på det andra stället och backarna var olika branta. Izor jobbade som sjutton. Fy vad jag är nöjd med hans insats idag. Han fick ha sitt BoT täcke under bilresan dit samt efter träningen och det var inte alls någon dum ide. Han har varit på topp hela dagen. 
 
Aryah har visat sig ha en grym kondition, hon orkar jobba hur mycket som helst. Hon sprang upp och ner för sandbergen, sprang ikapp grabbarna, jagade dom och apporterade bollar. Hon är bara 5 månader gammal men har kondition som en vältränad ungschäfer. Förvånande!
 
 

tävling

Igår tävlade Izor och jag i rallylydnad för andra gången. Den här gången var det en officiell tävling och vi lyckades skrapa ihop 65p. De 35p vi förlorade var enbart FF, dvs mitt fel. Jag fick hjärnsläpp på banan och glömde bort hur skyltarna skulle utföras. Klantigt gjort av mig men nu är det som det är. Izor skötte sig iallafall exemplariskt på plan, full fokus på mig trots hundar runt omkring. Han var lugn och fokuserad. Inte det minsta slarvfel från hans sida. Väldigt stolt över honom.
 
Trots att vi inte lyclades få något godkänd poäng var det en av de bästa dagarna på länge.  Izor kunde utan några problem vistas bland hundratals hundar. Hundar som vela hälsa, hundar som vila och hundar som lekte med husse eller matte. Han slappnade av rätt fort och la sig till rätta för att sova i både klubbstugan och ute i folk och hundmassorna. Blev så himla glad.  Han har utvecklats så fint. Under bilresan hem var det två främmande hundar i bilen och Izor brydde sig inte det minsta. Han somnade fort och när vi kom hem gick han och la sig direkt
 
Den här dagen har betytt mycket för mig. En heldag med bara Izor. Det var så länge sen det bara var han och jag. Jag tror att vi båda njöt av varandras sällskap. 
 
Idag ska vi åka till sandbackarna för fysträning med Linnéa och Kepler. Vilket behövs då Izor gått upp rätt mycket i vikt på sistonde. Blir lätt så när det går åt myclet godis på promenaderna men det är värt det. Att slippa dessa jobbiga hundmöten. Men nu är det nya tag. Izor ska komma i form igen! Har minskat matmängden och ska öka motionen. Det kommer att bli bra!
 

Fredagsmys

 

Bollnäs

Igår åkte C och jag till Bollnäs för att spåra och hämta köttben till mina vovvar. 
När vi kom fram gick vi en promenad med Matilda och Max så att hundarna skulle lugna sig. Efter promenaden åkte vi till skogen och la spåren. Vi hade både älg och rådjursklövar så vi varierade till hundarna.
 
Aryah förstod inte riktigt vad hon skulle spåra då vi använde riktigt blod den här gången men hittade tillslut klöven. Izor tycker jag spårade på bra, han var lite väl snabb som vanligt så jag ska försöka sakta ner honom lite i spåret men han hittade sin klöv utan problem.
 
Efter spåren skulle vi åka hem, fick med mig en kasse ben och när vi kom hem somnade hundarna genast. De var en trevlig dag i hälsingland!
 
 

Tisdag morgon

Vaknade runt halv 6 tiden och har legat och gosat med Aryah och pratat med C på facebook. Har klivit upp nu iallafall och börjat fixa lite här hemma. Ska fixa lite i garderoberna så det blir snyggt, nu är det bara stökigt och fult, vilket är trist. 
 
Aryah var risig i magen när vi var ute, inte konstigt med tanke på hur mycket älgkött hon åt igår. Men hon gjorde inget inne inatt iallafall utan har hållt sig. Vilket jag uppskattar då jag inte hade varit så glad i att torka upp den högen hon lämnat efter sig. Ska koka ris och fisk så hon får det till lunch så får vi hoppas att magen bättrar sig under dagen då vi ska iväg på valpkurs ikväll.
 
Tittade på lite valpbilder på Aryah och jisses vilken förändring. Hon har blivit så vacker, från att ha varit en söt liten plutt. Ser fram emot när hon blir vuxen. Hon kommer bli otroligt fin. Ska även bli spännande att se hur stor hon blir, hon växer ju så det knakar.
 
Aryah första dagen hos mig
 
Aryah nu
 

för liten säng

Innan jag köpte Aryah pasade jag på att köpa mig en större säng. Tanken var såklart att hundarna skulle få plats att sova med mig men så fel jag hade. Ligger i sängen och bloggar nu. Jag ligger på kortsidan av sängen medan mallen har brett ut sig mitt på sängen, tagit alla kuddar och vägrar att flytta på sig. Izor är smart och har lagt sig i BIA-bädden och sussar för att slippa slåss om sängplats. Men när han bestämmer sig för att sova i sängen han också, då minsann kan jag säga er att det blir trångt. Jag får varken liggyta eller något täcke då hundarna gosar in sig i det. Herregud. Hur ska detta sluta när Aryah vuxit mer och inte är en "liten" valp längre? Får nog investera en ny säng, eller brottta med belgarna. Det blir nog alternativ nummer 2. Har redan en ny soffa på inköpslistan och förhoppningsvis kan vi dela på den alla 3.
 

fysträning för dom fyrbenta

Igår åkte vi till sandbackarna som planerat, när vi kom dit var hundarna riktigt taggade och betedde sig som vildar. När vi släppte dom for de som raketer. Alla utom Izor som hade hjärnan med sig och höll sig till mig då han visste att en boll skulle kastas när som helst. 
 
Vi valde ett ställe och kastade boll. Hundarna sprang som sjutton och lilla Aryah var grabbarna i hälarna. Hon orkade springa hur mycket som helst. Trodde inte att hon skulle orka springa så mycket men där hade jag fel. Izor som är i väldigt dålig form jobbade på fint och blev snabbt trött i början,  men efter en stund så var han med igen och sprang som sjutton i sanden. Man såg verkligen hur hundarna fick jobba för att ta sig upp på backarna. Dom var helt slut när vi gick därifrån och hundarna sov som ljus när vi kom hem. Gick in på Jennys och Arkens när vi ändå var i Valbo men hittade inget. Gick in på Ikea och köpte ljus och mer gjorde vi inte igår. 
 
Idag kommer Jeanette hit och senare kommer Kepler och spenderar kvällen här med oss. Blir nog mysigt!

Bildbomb från sandbackarna

 

Sandbackar

Idag ska hundarna få jobba ordentligt. Eller i allafall Izor. Aryah kör i sin takt. Vi ska nämligen åka ut till sandbackarna tillsammans med Linnéa och Kepler och träna. Sist vi var där var Aryah bara en liten plutt, det var drygt 2 månader sen vi var där. 
 
Ska ta med mig bollslungan och några bollar. Det är en kanonbra träning för hundarna att springa i sanden, skonar lederna på dom och väldigt bra varaition cyklingen som vi tränar. Ska se till att ha med mig vatten till hundarna så att de får dricka med jämna mellanrum och kameran är på laddning, jag håller tummarna att jag får några bra bilder. 
 
Ska även in på Arkens zoo och Jennys hund och katt en sväng när vi ändå åker förbi köpcentrumet samt en snabbis på Ikea så att jag kan handla lite doftljus då det ekar tomt i ljuslådan här hemma. Nu när vi går mot mörkare tider (eller snarare dagar) så är det mysigt att tända lite ljus som dessutom luktar gott!
 
 

boulognerskogen

Igår eftermiddag bestämde jag och S oss fär att gå en promenad med valparna och Fluff. S och hennes föräldrar kör mig till valpkursen varje tisdag och det är så vi fått kontakt. Hon äger lilla border collie hanen Texas. Vi möttes iallafall utanför mig och det regnade så hundarna hade regntäcken på sig. Vilket inte uppskattades av Aryah i början men som hon släppte fort. Vi beslutade oss för att gå ner till Boulognerskogen i regnet. Hundarna skötte sig väldigt bra må jag säga. Aryah gick fint emellanåt och det trodde jag inte att hpn skulle göra! Och sen fick självklart valparna ryck och vela leka med varandra titt som tätt. Aryah som har lärt sig att man inte hälsar på andra hundar i koppel struntade i Texas ganska fort. Men när hon började bli lite trött så var hon på honom och skulle leka. 
 
Vi var ute i sammanlagt 2.5 timme och när vi kom in hade jag två trötta hundar. Dom fick mat och sen spmnade vi hela bunten.
 
Imorgon kommer Kepler hit och spenderar kvällen med oss. Det ser vi fram emot!
 

trötta

Vovvarna ligger och sover på varsitt håll. Aryah ligger i soffan efter en hel natts skedande med mig och Izor ligger vid mina fötter. Idag ska vi träna lite rallylydnad hade jag tänkt. Iallafall med Izor. Aryah sla träna på att ligga kvar när jag går ifrån henne då det måste tränas på. Om jag lyckas få med någon att träna med oss blir det lite budföring för båda hundarna. 
 
Annars så ska vi nog ta det lite lugnt idag. Vi kan inte gå ut i skogen än då jag inte fått Aryahs reflexäxväst slm jag köpt. Eller snarare Cornelia, men hon ska få betalt för västen såklart. Vill inte riskera någonting om vi ska ut i skogen. Hundarna måste synas ordentligt. 
 
Jag ska även fixa lite i hallen och göra det snyggt vid koppelkrokarna. Just nu hänger det på tok för många halsband där som används för sällan som bara tar plats. Ska lägga dom i garderoben så att det ser prydligare ut och inte lika stökigt som det gör nu. Sla även hänga undan sommarjackorna då jag inte har någon som helst nytta av dom längre då vi går mot kallare månader. Jag ska även skriva en lista på vad jag behöver köpa. Bland annat ett par rejäla vinterskor då min mamma har fått mina nya vinterkängor då hon behöver ett par rejäla skor som hon inte halkar omkring i när hon går med sin rullator. Behöverven köpa en ny vinterjackan då jag bara har en höstjacka som jag redan nu fryser i. Ett par ordentliga handskar, en mössa och en halsduk behöver jag också.  Men allt sånt löser sig förr eller senare. Jag får ta det steg för steg. Kan inte handla allt samtidigt då min ekonomi sätter stopp. 
 
Är så himla glad att jag inte behöver tänka på hundarnas mat de kommamde månaderna. Fryser full med färskfoder och jag har två oöppnade säckar torrfoder samt nästan full öppnad säck i fodertunnan. Visst har jag fått dra in på väldigt mycket för att ha råd med detta men det är en himla lättnad. Att veta att hundarna inte går utan mat.
 
 

Motionspass

Izor och jag tog oss ut i höstmörkret för en cykeltur. Vi var utrustade med reflexvästar båda två och Izor hade en blinkade lampa runt halsen. En kvinna stannade till och berömde oss för hur välutrustade vi var. Tyvärr är det på tok för ofta folk går ute utan reflexer på kvällar och det är inte särskilt tryggt. Vi mötte ett flertal hundar som jag knappt såg förrän de var precis framför oss. Tvärnitade varje gång då jag nästan körde på hundarna. Suck, det är inte så svårt att sätta på en reflexväst eller någonting som blinkar på sin hund. En väst kostar inte många kronor.
 
Vi cyklade iallafall den längsta sträckan för iår, det blev en långrunda på en timme och fy sjutton vad skönt det känns. Har kommit ut från badrummet efter ett varmt bad och Izor ligger med BoT täcket och halvsover. Aryah ligger på golvet intill mig och sussar. Det blir en tidig kväll för oss, är helt slut i både kropp och knopp. Hundarna är nöjda dom också. Hoppas att ni får en trevlig kväll!

Höstigt

 

Duktig valp på kurs

Var för trött när jag kom hem igår för att sätta mig ner och blogga så jag tar och passar på nu när jag har händerna fria. 
 
Jag tycker att gårdagens pass var riktigt bra. Aryah hade väldigt bra fokus på mig trots att hon var väldigt trött sen tidigare bus och träning hemma strax innan kurstillfälllet. (dumt av mig att träna med henne strax innan kursen) men hon höll ihop, och hon höll ihop under hela kursen.
 
Vi tränade på sitt - stanna kvar. Vi satte ner hundarna sa åt dom att stanna och gick så långt bort vi tyckte att våra valpar klarade av. Eftersom Aryah inte var på topp så tog jag det säkra före det osäkra då hon var lite trött i huvudet. Jag gick så långt kopplet räckte, sträckte lite på kopplet och gick sen tillbaka till henne och belöna. Testade ett fåtal gånger att lämna henne och gå en längre sträcka men då reste hon sig upp och kom till mig. Jag måste hitta avståndet som hon fixar innan vi tar nästa steg, så det ska vi träna massor på. 
 
Vi körde även samma sak fast med ligg, och där blev jag faktiskt väldigt mallig då Aryah fick hjärnsläpp och helt plötsligt inte kunde ligg trots att det är trixet hon kan bäst. Men det blev en helvändning, jag fick andas en, två gånger extra. Hålla humöret på topp och nöta, nöta och nöta. När hon väl la sig ner så låg hon där. Jag testade att gå så långt kopplet räckte, dra lite i det, gå runt henne, dra i pälsen på henne osv. Hon låg kvar. Och med full fokus på mig. 
 
Efter det tränade vi lite inkallning och hon kom 10/10 gånger. Struntade helt i dom andra hundarna, det var hundar som skällde, hundar som kampade med sina ägare, hundar som strosade runt istället för att komma till matte/husse som ropade. 
 
Senare tränade vi ihop med den andra valpkursgruppen som hade sin avslutningsdag igår. Vi bildade en stor ring och gick slalom mellan alla hundar. Det som förvånade mig var att alla använde sig av godis som de höll tätt intill nosen på hundarna. Visst gick dom riktigt bra och struntade i dom andra deltagarna men jag tycker att har man kommit så långt och jobbat så länge med hundarna borde man iallafall börja med att försöka utan godis, och istället ge en gobit när hunden faktiskt gör rätt istället för att muta den. Jag körde helt utan godis, vilket syntes men inte gav jag mig. Nej för f*n. Hon må vara en pyttevalp fortfarande, men jag tänker inte lära henne att få massvis med godis varje gång vi ska passera en hund. Jag peppade och pratade istället med henne. Visst var dom nya hundarna intressanta men jag höll ett stadigt grepp i kopplet och kallade på henne, pratade med bebisröst, klappade händerna, berömde henne med rösten och helt plötsligt hade vi gått våran runda och DÅ fick valpen sin godis. För hon visste hela tiden att hon skulle få sin godisbit, men inte när. När det var dags för dom andra att gå sina rundor satt Aryah fot vid min sida med supersnygg kontakt, hon släppte inte blicken för en sekund. Min ena kursledare sa åt mig att lägga Aryah ner istället då hon kan sitt. Jag tänkte direkt att "det här kommer inte att gå". Kursledaren sa att det var på tok för enkelt för henne och att hon fixade uppgiften galant så jag tog två djupa andetag och la ner henne. Det tog 3-4 gånger som jag fick säga åt henne att lägga sig ner men när hon väl låg på backen så låg hon med full fokus på mig och inte på godishanden. Många hundar stannade till vid Aryah för att bl.a få kontakt med sin ägare eller rätta till kopplet och hon låg kvar. En glad flatte kom farandes fram och vela hälsa och jag pratade lugnt med henne och sa åt henne att ligga kvar. När hundarna hade passerat oss tog jag fram en godis, gav den och berömde henne med lugn röst. Något som jag har väldigt svårt med är att slappna av vid hundmöten, det är pga min och Izors långa resa, det sitter i muskelminnet på mig. Jag blir automatiskt spänd och kortar upp kopplet varesig jag går med Izor eller Aryah. Och det blir bara fel. På kusen tar det ett tag för mig att slappna av men jag vet att jag själv har utvecklats väldigt mycket på de få tillfällerna vi varit på kursen. 
 
Sen tränade vi hundmöten och det gick hur bra som helst. Jag kanske var lite för snål med godis när vi körde det men jag vill som sagt inte ha en hund som enbart tittar på godishanden och inte på mig. Jag låtsades att jag hade en godisbit i handen de gånger hon tappade fokus och hellre vela nosa på de andra deltagarna och då fick hon sig en godisbit. Vi stod i två cirklar, jag och några till stod i den mindre cirkeln i mitten och gick åt klockans håll och runt oss var det en större ring som gick åt motsatt håll så vi fick hundmöten hela tiden. I början kom den där paniken. "Hjälp hur ska jag fixa det här?!". Fick andas igen och jag kom på mig själv. Fick skärpa mig och tänka att nu fixar vi det här. Och visst gjorde vi det. Jag var inte spänd, inte orolig, inte rädd för att någonting skulle hända. Jag litade fullt på Aryah och på de andra deltagarna att de hade kontroll på sina hundar. Övningen gick kanonbra. Jag blev så himla glad över att jag lyckades skaka av mig rädslan. 
 
Efter det gick vi in och fikade, jag gjorde min läxa, dvs berätta lite om rasen Malinois. Fick några frågor som jag svarade på, det gick jätte bra. Jag måste tro mer på mig själv. Inse att jag faktiskt klarar av saker. Jag blev peppad av Stephanie som också går på kursen vilket kändes skönt. Vi i våran kurs pratade lite allt möjligt kring  hundar medan vi fikade, allt om vad som är giftigt för hundar till problemlösningar osv. 
 
Vi avslutade kurstillfället med lite hundmötesträning där vi skulle mötas, skaka hand och sedan gå vidare utan att hundarna hälsade på varandra. Och jisses så stolt jag blev över Aryah. Hon hade koll på mig, satte sig ner vid min vänstra sida och struntade i den andra hunden. 1-2 gånger tappade hon fokus och vela busa istället men för gudsskull det är valpar vi pratar om. Jag är iallafall otroligt nöjd med gårdagens kurstillfälle. Aryah var trött när vi kom hem och hon var tyst under hela bilresan hem. 
 

solen tittar fram

Vädret har gått från ösregn till solsken. Har vi tur slipper vi stå ute i regn ikväll på valpkursen. Aryah och jag har tränat lite sitt/ligg och Izor har varit med o ett hörn. Tycker att han har fått på tok för lite upprksamhet än vad han är van vid de senaste veckorna. Så jag ska se till att han ska få ligga i fokus. Det är himla svårt att hitta rätt balans när man har en valp i huset som kräver i princip all uppmärksamhet. Att träna honom medan hon sover är ingen idé då hon vaknar så fort hon märker att Izor får godis.
 
Nåja, vi ska nog hitta på någonting. I helgen kommer Kepler hit och är med oss så det ska bli spännande. Detr första gången som han kommer hit sen Aryah flyttade in. Får se om han känner igen sig och kan hålla sig i skinnet. Jag vet hur jävlig Aryah kan vara pch ska fjäska/slicka i mungiporna på den andra hunden bara hon får uppmärksamhet.
 
Just nu inväntar jag W. Vad vi ska göra är ännu inte bestämt. Vi får väl se! 
 

Sitt/ligg med Aryah 14/10-14


full rulle

Vi ligger i sängen alla 3 och ingen av oss har planer på att stiga upp än. Himla skönt med lite sovmorgon.  Aryah ligger tätt intill mig med tassarna i vädret och småsnarkarm Izor ligger på sin gamla vanliga plats nere vid fotänden där hab slipper trängas med oss.
 
Idag är det valpkurs igen. Ser fram emot kurstillfället som alltid. Vi är en himla trevlig grupp tycker jag. Jag har fått i hemläxa att berätta lite om rasen Malinois. Hoppas inte att jag får hjärnsläpp på plats,  det vore jätte pinsamt. 
 
Iz och jag ska iväg på en cykeltur så att han blir av med lite energi. Kanske stannar till någonstans och tränar lite med honom.för han ska få spendera kvällen med mor och far medan jag och lillen är på kurs.
 
Snart är det dags för rallylydnadstävling också. Nervositeten kommer krypandes,  jisses vi har inte tränat ett smack! Hur ska detta gå? Tror vi får lägga in en högre växel och träna som sjutton nu innan det är tävlingsdags. Lillen sla följa med och agera publik. Håller tummarna att vi tar oss igenom banan godkända men jag förstår om vi inte gör det. Jag hade behövt träna mycket, mycket mer. 
 

full rulle

Vi ligger i sängen alla 3 och ingen av oss har planer på att stiga upp än. Himla skönt med lite sovmorgon.  Aryah ligger tätt intill mig med tassarna i vädret och småsnarkarm Izor ligger på sin gamla vanliga plats nere vid fotänden där hab slipper trängas med oss.
 
Idag är det valpkurs igen. Ser fram emot kurstillfället som alltid. Vi är en himla trevlig grupp tycker jag. Jag har fått i hemläxa att berätta lite om rasen Malinois. Hoppas inte att jag får hjärnsläpp på plats,  det vore jätte pinsamt. 
 
Iz och jag ska iväg på en cykeltur så att han blir av med lite energi. Kanske stannar till någonstans och tränar lite med honom.för han ska få spendera kvällen med mor och far medan jag och lillen är på kurs.
 
Snart är det dags för rallylydnadstävling också. Nervositeten kommer krypandes,  jisses vi har inte tränat ett smack! Hur ska detta gå? Tror vi får lägga in en högre växel och träna som sjutton nu innan det är tävlingsdags. Lillen sla följa med och agera publik. Håller tummarna att vi tar oss igenom banan godkända men jag förstår om vi inte gör det. Jag hade behövt träna mycket, mycket mer. 
 

Tott och knott


En namnbricka rikare

Åkte till Grizzly och fick en ny namnbricka av dom så nu har pirayan 4 stycken!! Herrejisses fler behöver hon inte. Samt att 1 av brickorna har fel telefonnummer på sig. Innan det gick vi i skogen med Linnéa och Kepler och ojoj vad dom sprang. Har varit hemma en stund nu och ska få besök av en vän. Vet inte än vad vi ska hitta på men det visar väl sig. 
 
Har städat lite här hemma och klippt klorna på Aryah, idag gick det hur bra som helst. Hon låg lugnt i min famn och lät mig klippa alla klor utan någon som helst protest. Det är så otroligt skönt!
 
 

lördagkväll

Ligger i soffan och tittar lite halvhjärtat på Heart of Dixie med en sovabde malle på golvet.
 
Jag har inte varit lat hela dagen utan har fått saker gjorda. Izor fick ryggmassage, jag har dammsugit hela lägenheten, tränat dom fyrbenta, läst, gått en långpromenad och haft mallemys. Har faktiskt fått en hel del gjort. Imorgon ska jag till Grizzly Zoo då dom råkat skriva fel telefonnummer på Aryahs nya namnbricka så det måste rättas till.
 
Sen blir det nog en tur till skogen med L. Hoppas på att vi har tur med vädret. 
 
 

Spår

Igår åkte Cornelia, jag och Linnéa ut till skogen och la viltspår till hundarna. Emma kunde inte följa med så vi ska spåra någon annan dag. Vi hade två taggade och pratande schäfrar som triggade igång varandra och mina belgare som höll tyst och satt så fint. (så länge jag var vid dom). När jag gick för att lägga spår så började mina två att gaffla och skrika, ja alla i skogen hörde nog dom. Och dom blev lika tysta när jag kom tillbaka igen. Snacka om att jag behöver lägga mer krut på uppbindning. Nåja. 
 
Kepler som aldrig gått viltspår tidigare fick börja och han blev lite virrig i pannan i början men så fort han snappade upp spåret så gick han det felfritt. Vi hade väntat oss en dragig och lite slarvig schäfer men han var otroligt noggrann och lugn under hela spåret. Det är häftigt att se hundar som visar en helt annan sida än den man är van vid. 
 
Efter hans spår la vi ett till Aryah och eftersom hon var så duktig sist så fick hon ett längre spår som var lite klurigare än sist, men hon fixade det galant. Hon visste precis vad som gällde och spårade riktigt bra. Blir så förvånad över att hon är så himla duktig när det är hennes andra viltspår någonsin och hon går klockrent. Fick massvis med beröm, eller snarare Aryah. Det kommer bli någonting bra av den där valpen! 
 
Efter A's spår la jag och L ett till Walle. Jag vet sen sist att Walle är en klocka på viltspår så jag försvårade hans spår (trodde jag). Han var snabbt ut och kom snabbt tillbaka med klöven i munnen. Inga problem alls tyckte han och stod så nöjd med sin klöv i munnen. Sist men inte minst fick Izor gå sitt spår och där var det inte heller några som helst problem. Vilket gäng, alla hundarna fixade sina spår klockrent och vi lämnade skogen väldigt nöjda.
 
När vi hade sagt hejdå till Linnéa åkte jag och Cornelia till Grizzly Zoo och jag köpte en namnbricka till Aryah och fick en till på köpet då personalen råkade använda fel textsnitt än den jag vela ha. Dom fick även smaka godis i butiken vilket dom gillade. Cornelia vägde alla hundarna och Izor väger idag 25,6 kg och Aryah väger 15,7 kg.
 
Efter Grizzly åkte vi hem till mig, lagade iordning mat och pysslade med hundarnas tassar sen. Vi klippte klorna på hundarna, rakade dom mellan tårna, borstade tänder och rensade öron. Vid 12 tiden åkte Cornelia hem igen och vi gick och la oss för att sova. Det blev en väldigt lyckad dag för oss alla.
 
 

Aryah och Walle 10/10-14


morgondagen

Imorgon kommer Emma hit och Cornelia hämtar sen upp oss för att åka ut i skogen och lägga viltspår till hundarna. Det var ett tag sedan vi körde viltspår nu så det ska bli intressant att se hur bra hundarna spårar. Det blir andra gången som Aryah kört viltspår imorgon och tredje gången för Izor.
 
Har packat väskan med det jag kan packa idag. Resten tar jag imorgon såsom kaffe, fika osv. Nu ligger vovvarna och tuggar på ett varsitt ben på golvet. Ska gå ut med dom en sista sväng snart runt husknuten så de får göra ifrån sig, sen blir det en tidig kväll för oss så att vi är utvilade imorgon. 
 
 

Tott och knott

 

Regn och rusk

Vi har just kommit en efter en lång lekstund ute i rastgården med Linnea och Kepler. Hundarna sprang och hade det roligt, Izor var riktigt på idag och skulle jaga och brottas. Märks att han tar för sig mer nu vid lekarna. Aryah pendlade mellan att leka med Izor och med Kepler. Nu är vi i vilket fall hemma och snart har jag ett möte. Efter det blir det ett varsitt träningspass med hundarna inomhus då det inte verkar vela sluta regna på ett tag. 

kväll

Aryah och jag åkte till klubben idag för lite information gällande flash-mob:en vi ska göra. Det blev väldigt mycket info att ta in. Tur att vi ska ses fler gånger och träna och prata. Efter det fick jag skjuts hem av Nathalie som troligtvis spårar med mig, Emma och Cornelia på fredag. Ingenting är skrivet i sten än så planera kan ändras.
 
Imorgon blir det storstädning här hemma och dags för att plocka undan sommarjackor och skor och ta fram vintergrejer för nu minsann är det bra kallt ute på kvällarna. Dock inte så pass att vinterjackan behövs. Det påminner mig om att jag måste köpa en ny. 
 
Jag funderar på om jag kanske ska ta en långtur mdd Izor imorgon. Bara han och jag, men då är kruxet vad jag gör av Aryah. Mamma kan inte ha henne några längre stunder då hon inte klarar av att rasta henne. Annars får cykelturen vänta till helgen så tränar vi lydnad och trix imorgon. 
 
Jag har introducerat klossen för Aryah, så lång som vo kommit nu ser det bra ut. Hon har börjat flyttat bakdelen.  Vi avslutade när det gick som bäst. Nu gör vi kväll. Ser fram emot en ny dag!
 

Höst

 

strumptjuv

Varje morgon ser jag att mina strumpor inte ligger kvar där jag lagt dom. Då har Aryah tagit strumporna och lagt dom på alla möjliga ställen så då är det bara att leta efter dom. Den här lilla hunden älskar lukten av skor och strumpor. Hon har stulit ett par skor av mig som hon bär omkring på eller sätter huvudet i.
 
Nu gör jag inget speciellt,  vaknade för 2 timmar sen ungefär och har haft lite värk i kroppen som nu har gått över. Idag åker vi till klubben för att träna Flash-mob. Linnéa kör mig dit och förhoppningsvis kan hon passa Aryah under tiden jag och Izor tränar, eftersom jag inte har någon bur att sätta henne i.
 
På fredag ska vi köra viltspår. Jag, cornelia och Emma. Efter det blir det npg en tur till klubben om vi inte väljer att plocka svamp istället. Och nu är jakt säsongen igång igen så nu får man vara extra försiktig ute i skogen med hundarna. Cornelia har lovat att köpa en ny reflexväst till mig och en väst till Aryah, så får hon pengar när vi vet vad priset hamnat på. Måste även köpa nya lampor till dom så att dom syns extra mycket
 

Trist väder

Ute regnar och blåser det och tanken på att vara på valpkurs i det här vädret är inte särskilt lockande. Det blir nog regntäcke för Aryahs del och regnställ för mig om det inte lättar upp. Vilket jag hoppas att det gör. 
 
Jag har beställt hem lite saker som borde komma när som helst, bland annat tuggben då det ekar tomt i hundskåpet. Det blev inte mycket som beställdes men köpte bara lite nödvändiga saker. 
 
Ikväll är det som jag tidigare nämnt, valpkurs. Innan det ska jag träna Izor lite  och imorgon blir det klubben igen för flash-mob träning om det löser sig med skjuts dit ut. Till helgen vet jag inte vad vi hittar på. Men någonting skoj blir det. Ska se till att ordna egentid med hundarna. Dom behöver kunna vara utan varandra trots att dom verkligen vill vara ihop. 
 
 

Agility

Aryah fick prova på lite på agilityplan igår då hon blev riktigt frustrerad över att inte få vara med. Så hon fick springa igenom tunnlar och gå några vändor på balanshindret, vilket inte var några som helst problem. Sen blev hon trött och irriterad då hon helst hade velat sova. Jag ska få låna en bur av Cornelia som jag kan ha med mig när vi tränar så Aryah får ta det lite lugnt.
 
 
 
 

god morgon

Uppe med tuppen! Tja, jag iallafall. Hundarna sover och vill inte kliva upp. Izor ligger i sängen och Aryah ligger här i soffan vid mig och smackar i sömnen. Rätt trevligt faktiskt.
 
Idag är det valpkurs och det ser jag fram emot. Det är så himla roligt att gå kurs så det kommer vi att göra oftare! Ska dela godisbitar så jag har godis så det räcker och blir över. Det går åt så herrans massa godis på kursen. Det ska även bli spännande att få höra vart dom andra i gruppen har tagit sina valpar till för ställen (då vi fick det i läxa). 
 
Jag håller tummarna att vi slipper regn idag, det är grått och mulet ute för tillfället, men det kan såklart lättas upp! Izor stannar hemma med mamma och han börkar trivas med att vara hos henne utan att jag är med. Det är kanonbra då jag inte kan ha med båda hundarna överallt. 
 
 
 

god morgon

Uppe med tuppen! Tja, jag iallafall. Hundarna sover och vill inte kliva upp. Izor ligger i sängen och Aryah ligger här i soffan vid mig och smackar i sömnen. Rätt trevligt faktiskt.
 
Idag är det valpkurs och det ser jag fram emot. Det är så himla roligt att gå kurs så det kommer vi att göra oftare! Ska dela godisbitar så jag har godis så det räcker och blir över. Det går åt så herrans massa godis på kursen. Det ska även bli spännande att få höra vart dom andra i gruppen har tagit sina valpar till för ställen (då vi fick det i läxa). 
 
Jag håller tummarna att vi slipper regn idag, det är grått och mulet ute för tillfället, men det kan såklart lättas upp! Izor stannar hemma med mamma och han börkar trivas med att vara hos henne utan att jag är med. Det är kanonbra då jag inte kan ha med båda hundarna överallt. 
 
 
 

bilder

 

Agility med Izor 6/10-14


Klubben

Ska packa ihop ryggsäcken med allt som ska med, mata valpen och sen bege mig ner till stan för att möta upp Emma och Bella för agilityträning på klubben. Det kommer även att bli lite lydnadsträning för Aryah's del samt att hon får strosa lite på plan om det inte är andra hundar där. jag tar med mig kameran utifall att jag får några bilder men är tveksam att det blir några. Ska äta frukost nu och byta om. Hej så länge.

Då var helgen slut

Snart kväll och imorgon börjar en ny vecka. 
Dagen idag har bestått av lydnadsträning med båda hundarna samt lite apportering med Izor. Började med iverpannan Aryah som var som skogstokig när jag band fast henne och plockade fram det jag skulle ha. Märks att vi måste träna passivitetsträning mycket, mycket mer. 
 
Hon var samlad och skötte sig lika bra som vanligt. Det är himelskt roligt att träna med henne då hon verkligen ger 100%. Jag ska ta hjälp av mina vänner i hundvärlden för att se hur vi ska komma vidare, vi ska även på en lydnadskurs i januari hos bästa Åsa. Där kommer vi säkert att få massvis med tips. 
 
Sen var det tervens tur. I början var han lite småvimsig men efter lite utvecklingssamtal och passivitet så skötte han sig riktigt bra med tanke på all störning. Det var barn som envisades med att klappa hundarna och det slutade med att jag ropade att hundarna högg folk. De sprang framför, bakom och nästan på oss gång på gång men Izor höll sig samlad. Han tittade bort några enstaka gånger och vid 1 tillfälle stannade han till och tyckte att det blev lite rörigt. Men efter två djupa andetag så fortsatte vi träna. Och visst var det snyggt. Han hade fin fokus på mig och bra attityd. Vi nöjde oss där och avslutade med bollkastning för Izor och kamplek för Aryah. 
 
Nu ska jag slå på tvn och se om det visas någonting spännande!

Lydnadsträning

 

söndag

Då var det söndag igen. Jag och hundarna har haft en toppenhelg. Idag sla jag umgås med min syster som åker hem till Uppsala imorgon. Vad vi hittar på får vi se, kansle går vi ner till Boulognerskogen en sväng. 
 
På tisdag är det kurs med Aryah och på onsdag ska vi till klubben för träning inför flash mob'en
Håller tummarna att det löser sig med skjuts dit, annars är jag illa tvungen att ställa in det. Om jag inte ltckas ordna det på något annat sätt.
 
Idag lossnade en till tand från pirayans mun, var snabb nog att fånga den så tanden ska sparas som ett minne. I vanliga fall är hon supersnabb på att äta upp tänderna, eller vad hon nu gör av dom. 
 
Fluff och jag måste träna inför flashen, skämms över att vi inte tränat mer. Men ska se till att köra igenom honom idag och finslipa allt.

Toppendag

Dagen har varit fantstisk. Aryah och jag har haft det himla roligt och är nu jättetrötta. Cornelia kom hem till oss runt 10 över 9 och vi drack en kopp kaffe innan vi gick till mötesplatsen med hundarna. Pappa hämtade Izor i samma veva.
 
När vi väl kommit till industriområdet gick vi en promenad med hundarna. Det var drygt 21 hundar om C inte räknade fel. Aryah var supertaggad och var helt galen i kopplet vilket inte var särskilt kul. Men hon lugnade ner sig fort. Vi började med att låta hundarna gå en liten bana. En typ "hinderbana" på olika föremål, allt från lastpallar till takplåt. Inga problem alls för lilltjejen. Hon tog sig över hela banan med en liten knuff i rumpan när hon inte nådde upp. Hon visade inga tecken på rädsla eller osäkerhet (vilket jag inte trodde heller då hon är en himla stabil hund).
 
Efter det fick vi lägga ett tassbandage på hundarna vilket jag trodde skulle bli omöjligt på Aryah, men med hjälp av Cornelia fick vi till ett snyggt bandage runt hennes tass. När alla hundarna hade fått sina tassar inlindade gick vi och fikade, Aryah fick passa på att ligga i bur, vilket inte var särskilt populärt men det ska vi träna mer på. 
 
Efter fikat delades vi upp i 3 grupper, våran grupp började med att träna på att gå upp på en brant trappa i lugn och ro. Tycker att Aryah gjorde ett himla bra jobb, när vi var nästan längst upp tittade hon ner och ruskade lite på sig då det var långt ner till marken men med lite peppning från rösten så trampade hon vidare och vipps var vi uppe. Vägen ner gick lika bra och sedan bytte vi område.
 
Vi skulle träna på hantering av våra hundar och träna på att lyfta dom bl.a. Vi skulle upp för en massa boxar och lyfta upp hundarna och jag kan säga er, trots att hon är en liten valp så rann svetten när vi var högst upp på boxarna. Fick passa på att träna "stanna kvar" medan jag hoppade ner för boxar för att kunna lyfta ner henne. När vi kommit hela vägen ner tog ledaren över och jag bar över henne till ledarens famn som gick omkring lite med henne. 
 
När det var klart fick hundarna en längre paus innan de skulle söka efter människor i ett område. När det var våran tur så var lillen lite trött men visst hittade hon ledaren båda gångerna och hon skallmarkerade jättefint. Trots att jag aldrig tränat skallmarkering med henne.Hon kampade med ledare utan några som helst problem och hade jätteskoj. Det är himla roligt att springa över saker, krypa under och igenom tycker den här tjejen.
 
När det var klart fick dom söka människor utomhus och då var hjärnkontoret inte riktigt med, hon fick vittring flera gånger men hittade inte figgen. Så lite hjälp i slutet gjorde att hon hittade sin figge och fick kampa som belöning. 
 
En väldigt lärorik dag, vi har haft det jätteroligt och ska anmäla oss till räddningshunds utbildningen. För det här var någonting som föll oss i smaken!
 
 

räddningshunds träning med Aryah

Vaknade tidigt idag, ska packa ryggsäcken, äta eb rejäl frukost och sen invänta Cornelia. Vivska på en endagskurs med hundarna som vi ser fram emot.jag valde att bara ta med mig Aryah då det blir för mycket med två hundar. Tror att Izor skulle tycka det var kalasroligt på träningen men det tar vi igen någon annna dag. Idag är det min och Aryahs dag. Izor ska vara hos min mor och kommer att bli bortskämd med kärlek och gotta.
 
Ska snart kliva upp och packa väskan. Jag tar med mig kameran utifall att vi får några bra bilder. Cornelia och jag får hjälpas åt att fota.
 
 
 

Djuraffärsbesök och bad

Mor min kom över tidigare idag och jag var riktigt rastlös efter att ha storstädat lägenheten. Vi bestämde oss för att promenera ner till näringen och gå in på Gävleborgs hund och katt och sen vidare till Testeboån. När vi kom in i butiken var Ankie inne på trimmet med en kund, hon har helt missat att jag skaffat mig en till vovve och blev så förvånad när jag kom in med två hundar. Men nu fick hon se Aryah och vi pratade en bra stund innan jag fyllde en kasse med kalkonhalsar och betalade. Vi gick efter butiksbesöket vidare till ån och väl framme släppte jag hundarna och Mr Fluff for ut i vattnet och förblev inte Fluff längre. Han simmade och apporterade sin boll i över en halvtimme och Aryah doppade tassarna och nästan magen. Sen tyckte hon att det var för kallt och sprang längst strandkanten istället och letade efter matrester som folk tappat vid grillplatsen. 
 
Efter en stund när vi kände oss nöjda gick vi hem igen med två nöjda hundar. Aryah hade lite krut i baken medan Izor var lugn och sansad. När vi kom hem fick jag världens benvärk, troligtvis pga mina dåliga skor. Hundarna la sig till rätta direkt och har sovit konstant förutom vid ett tillfälle då de busade. 
 
Ska snart koppla dom och gå en liten sväng så dom får kissa innan jag slår på tv'n och förhoppningsvis går det någon bra film ikväll!
 
 
 
 

En prinsessa

 

träning på klubben

Nathalie hämtade upp mig och hundarna vid 1 tiden så rullade vi mot klubben för träning. Vi började med lite rally, sen satt vi in hundarna och gick och kollade på ett MH som hölls. Efter det tränade vi flash mob inför uppvisningen.  Fick lite tips på vad jag ska göra med Izor så jag har skrivit upp hur det ska se ut när det är klart. 
 
Så vi har tränat en del idag, blev inte särskilt långt pass men vi fick en del gjort. Aryah var med som publik och jag kan väl inte säga att hon var särskilt tyst men det är ju såå tråkigt att sitta fastbunden när brorsan får träna!
 
Imorgon vet jag inte vad vi ska hitta på. Något skoj hittar vi nog på!
 
 

RSS 2.0