Priserna

Detta vann Izor idag, för presentkortet ska jag köpa lite färskfoder!

Test

.


Lydnadstävlingen

Det förra inlägget försvann, bara rubriken syns så jag skriver igen då.

I kammade hem 95,5p, dvs en 3 plats och jag är nöjd!
Vi var på plats 3 timmar innan tävlingen och det regnade så iz blev väldigt blöt så jag fick hålla honom i rörelse under de timmarna.

Det var massor av hundar på plats, stora, små, hanhundar och tikar. Izor skötte sig så bra. En hanhund gjorde utfall mot izor så han blev riktigt rädd och hade svansen mellan bena. Efter det blev han stel och morrade/skällde så fort han fick syn på den. Var rädd att det skulle förstöra tävlingen för oss. Jag gick ifrån alla hundar och tränade lite trix med honom så att han fick annat att tänka på.

Han blev nollad på läggande under gång (tror att det beror på att han var så trött och för att hunden som gjorde utfall mot honom stod en bit ifrån banan) sen var jag riktigt nervös också! Apportbocken tog han men släpper efter någon sekund. Vi har inte tränat med den, tänkte välja bort det momenten från början men ändrade mig då han skulle få en chans att ta den. Sen var det hoppet som vi aldrig tränat, han gick runt hindret och jag klandrar inte honom alls. Jag har inte haft möjlighet att träna det och sen så har jag inte velat träna det förrän jag fick hans röntgen resultat.

Frittfölj fick vi en 10 på och enligt min bästis till hundnörd Sabina så var det den snyggaste frittfölj hon någonsin sett. Blev jätteglad när hon sa det!

Och Sabina peppade mig och sa att jag bara haft honom i 4 månader, det är relativt ny miljö för honom som bott i Jokkmokk i hela sitt liv. Sedan alla hundar och att vi inte tränat så mycket lydnad alls. Hon tror att vi lätt kommer att komma till eliten. Han hade full fokus på mig förutom 2 gånger när vi svängde.

Och stort grattis till min älskade Sabina och smilla som kammade hem första priset! Det förtjänade dem!

Bilder på priserna jag vann kommer när jag är hemma. Fick iallafall 50 kr presetkort på Filippas foder, planet PET godis och massa annat gott.


Lydnadstävling


Skitväder

Sitter på bup och väntar på att mitt möte ska börja. Är ute alls på humör, för en gång skull är jag hungrig och så missar jag lunchen. Suck. Inte nog med det så är vädret kasst, vi kommer inte hinna träna inför lydnadstävlingen känns det som. Får träna lite inomhus men det är absolut inte samma sak. Vore så roligt om vi placerade oss.

Jaja, ska inte sura något mer nu. Hoppas vädret blir bättre mot eftermiddagen.


Svalt ute

Har inte bloggat på ett par dagar, varför? - jo för att jag inte har haft lust helt enkelt.

Igår var det sjukt varmt ute, hundarna orkade ingenting. Ska det fortsätta vara så varmt så får jag slänga Izor i duschen innan promenaderna. Idag var det svalare så vi kunna vara ute, tänkte köra ett lydnadspass med honom men hade ingen lust med det. Vi ska endå träna med Sabina och Smilla imorgon så han behöver vila idag för att att vara fokuserad nog.

Idag gick jag och Denise en sväng med våra hundar, var en trevlig promenad med mycket snack som vanligt.

Är hemma nu, varit ute hela dagen känns det som, ska försöka få i mig någonting och sedna ska jag kolla på tv. Izor ligger utslagen på golvet, hjärtat mitt.

Har mailat dem jag köpte Izors VGW bälte av, jag är inte nöjd med den (äldre modellen) då jag måste gå och spänna åt selen flera gånger under samma promenad. En återförsäljare på facebook skrev till mig att det är så många som klagat på selen så dem har fått byta till den nya modellen gratis. Även om man haft selen i flera år eller en dag, jag har knappt haft min i en månad så. Har hört så mycket gott om selen men blev så besviken efter några dagar, slängde ut pengar jag igentligen inte har då han ska kastreras och jag behöver vartenda öre till det. I hopp om att han inte skulle dra så mycket då de tar stryk på min kropp.

Imorgon ska jag troligtvis på österträffen med Denise och med Sabina om hon är nere tills dess. Är det riktigt varmt imorgon så kommer Sabina ner när det är svalare.


Röntgenresultat

Fick precis Izors resultat från röntgen! Hd: A Ed: 0/0. Nu ska han bara kastreras, efter det börjar vi med agility och när vi har fått bukt på lydnaden så ska vi gå med i en IPO grupp.

Sitter i skolan nu, har fått reda på reultaten på engelska nationella, inte lika bra (1 F på ett prov och E på de andra) men jag är nöjd iallafall, har jätte svårt med engelskan och dessa prov var faktist väldigt svåra!


På bättringsvägen

Jag börjar bli bättre, tack och lov. Idag var det kanonfint väder ute, vi var ute rätt så länge, lilla Lisa njöt inte lika mycket av värmen. Hon håller på att fälla nu så hon har mycket tjock päls kvar. Izor är urfälld och "lider" inte lika mycket av värmen som Lisa.

Vi tog iallafall en runda runt Borgarskolan,  skvallrade med Izor, han fixade 4/5 hundmöten. Klicker och blodpudding är bra till mycket.

Imorgon ska jag till BUP efter det ska Sabina och jag åka till BK och träna lydnad och agility. Ska bli riktigt roligt, blir första gången som Izor och jag testar på agility. Ska se till att ha kameran laddad.

Nu stor han i sin biabädd och äter på en tuggring som han precis fått, knaspojken.

Har inte mycket att skriva, har inte hänt nå speciellt. Bloggar mer imorgon.

Sjukling på promenad

Vakande ännu sämre idag, mådde kasst, näsan är täppt och rinner, tjock och slemmig i halsen och låter som en gammal tant.
Hade tänkt att vara hemma idag men Wictoria ringde mig och frågade om jag vela följa med på en promenad. "En kortis" sa jag, men det blev längre än så. Blev mycket fotande och pratade. Vi gick i bollan och efter det gick vi till stan där vi mötte upp W's pojkvän och därefter gick vi till djuraffären eftersom W's hund skulle få ett grisöra. Efter det gick Iz och jag hem, blev jätte kass igen när vi stod i hissen och efter mycket tvång så tvingade pappa mig att äta kinamat som han köpt eftersom jag inte ätit på nästan 2 dygn pga att jag varit så dålig. Fick inte i mig mycket mat alls men lite iallafall.

blir jag piggare imorgon så ska jag gå till Anna, har inte gått med lilla prinsessan på två dagar nu. Saknar henne!

Fotade en del idag, här kommer lite bilder.












Sjuk

Jag har varit jätte dålig hela dagen, hostat så mycket att jag nästan hostat upp blod. Haft yrsel och mått illa. Min läkare ringde mig och skrev ut ett recept åt min värk. Pappa åkte och hämtade ut medicinerna och jag har nästan varit helt smärtfri i 7 timmar. Har börjat få ont igen men det är nog dags att sova endå så. Har ätit så mycket mediciner så jag är helt groggy.

Idag fyller iallafall mina älskade harar 1 år! Fick jättefina bilder på dom av fodervärdarna. tänkt lite extra på mina långöron idag, de är så saknade.

I vilket fall så har Izor varit jätte snäll idag när jag mått så dåligt. Han har varit lugn och snäll.


Yra

Röntgen, regn och VoH

Igår röntgades Izor, enligt vet så såg höfter och armbågar bra ut, men det är inte dem som bedömmer bilderna så jag väntar på resultatet som kommer upp på hunddata. Fick inte följa med in på röntgen eftersom jag inte fyllt 18, fjantigt. Fick se allt genom ett fönster.

När han var färdigröntgad så fick han en spruta för att piggna till, det tog sin tid innan kan kunna stå på benen. Han såg ut som en Schäfer när han stod upp. Det var ganska jobbigt att se honom när han vaknade till, han hade en psykad blick och kunna inte stänga igen munnen. Promenaden hem som brukar ta en kvart tog minst en halvtimme, det blåste så hemskt och Izor flög med blåsten. Fick hålla i honom så att han inte ramlade omkull då han nästan drog benen bakom sig.

Väl hemma däckade han och jag kollade på tv.
Imorse var han sig själv, efter skolan mötte pappsen mig och Iz, gick till Clas Ohlsson och köpte en digitalköksvåg och efter det gick vi till Filippas foder och köpte hem 20 VoH korvar (500g). 10 stycken kyckling och 10 stycken lax. Han verkar älska det.

Förstår inte vad alla tycker VoH luktar så illa, jag känner ingen lukt. Luktar som köttfärs ungefär. Hade inga problem att ta i det tack och lov, har inte speciellt svårt för att ta i kött fast jag är vegan men jag låter bli om jag kan. Men jag vill att mina djur ska få det naturligaste jag har tillgång till att ge dem så då ska dem få det.

Mötte två personer idag som berömde Izor och höll på att ta hunden av mig för att han var så vacker. Tycker det är jätteroligt att folk tycker att han är så fin. Men det är han ju också, han blir snyggare och snyggare för varje dag.
Fotar honom dagligen och man ser skillnad på en vecka. Pälsen blir längre och mörkare. Han har börjat få en fin man också, kommer att ställa ut honom Inoff någon gång. Han har blivit utställd vid några tillfällen som valp så det vore roligt.

Till helgen ska S och jag åka till BK och träna, både agility och lydnad.
Lydnadstävlingen är om 2 veckor och Izo han inte stanna under gång, eller apportbocken. Men det gör ingenting, jag deltar i tävlngen för att ge både mig och Izor en större utmaning.








Hundens dag

Mötte upp Sabina 10 i 12 och sen andrade vi mot Öster. Det första vi gjorde var att gå en tipspromenad och sen fick våra hundar hälsa på Aussien Ozzy. Ozzy och Izor är i samma ålder och de rök ihop lite, så Iz fick vara kopplad medans S hundar och Ozzy lekte. Efter det gick vi till Kanalen där alla var, vi hade en jätte trevlig dag. Köpte en VGWBälte till Izor. Den sitter mycket bättre på honom än hans Easy Walk Professional. Och sen köpte jag en lott. Tyvärr vann jag ingenting på lotten, däremot kom jag på 12 plats på tipspromenaden. Tog sorteringskassar som man kan anväda flera gång, pappsen fick dem då han håller på med källsortering.

Efter det gick S och jag till hundrastgården för att träna lite lydnad, det går framåt men läggande under gång går inge vidare. Och jag kan bannemig inte höger och vänster! Måste lära mig det.

Senare gick jag och hämtade lilla Lisa så gick jag en sväng, när jag kom hem la jag ett godisspår åt Izor och nu är han helt slut. min fina prins.














13:25

Vaknade imorse av att jag hade jätte ont i magen och mådde illa, låg kvar i sängen md Izor som fotvärmare.
Klev till sist upp och hade problem att röra kroppen. Jävla värk, hoppas jag blir av med den snart.

Åt lite mat och la mig i sängen igen, är helt mör i kroppen, har huvudvärk och känne mig äcklig. Borstade Izor i några minter men var tvungen att sluta då jag ifck så ont i händerna.

Ska slå på en film och vila, vill bara gråta. Vill hitta på någoting men jag orkar inte ta mig någonstans känns det som.

Målat

Blev precis klar med en bild som jag målat i Cs3. Tog 2,5 timme att måla bilden.

Fredagsmys

Tänkte mysa till det lite idag eftersom det är fredag.
Efter skolan följde pappsen med mig, vi hämtade Lisa och gick till Rusta för att köpa 2 stycken 70cm tjurmuskel. Man kan aldrig få för mycket av det.

Sen gick jag två svängar med hundarna och nu är jag hemma. Pappa är och köper kinamat åt mig och när han kommer så ska vi käka, efter det slår jag mig nog ner framför tvn en stund och ser om det är någonting bra på tv.

Imorgon om vädret är okej så ska jag och bästa Sabina och hundarna till bollan för att titta på en hundutställning. Blir jättebra träning för Izor. Tar nog med en halti (tråkigt nog) för säkerhetsskull, då har jag mer kontroll över honom när det blir så packat med hundar och människor. Han har inga problem med trånga utrymmen men man vet aldrig hur han reagerar när det är hundar överallt och nu när han är i sin värsta ålder.

I övermorgon ska vi iallafall till öster på Hundens dag, ska bli jätteroligt! Tar nog med kameran dit så det kommer upp lite bilder på bloggen, i värsta fall blir det mobilbilder.


Regn och mera regn

Efter en tråkig skoldag mötte pappsen upp mig med Izor, hade packat ner träningsgrejer dagen innan då jag hoppades på bra väder idag. Nåja, fick relativt okej väder. Det var jätte blött i gräset och det småregnade men det fick vara! Vi behöver träna. Knöt fast Lisa som egentligen inte behöver bli fastknuten i ett staket och började med lite lydnad. Han var inte så jäkla pepp på att träna idag. Han var mer sugen på att kampa. Tror att IPO kommer passa denna grabb utmärkt! Efter lite lydnad så la jag ett matspår åt honom och jisses vad han är på! Det gick en kille en 50 meter från oss med en Shiba och en pomme, Izor tittade bara på dem och återgick till spåret igen. Sedan kom det en Labrador och samma sak där, bara e blick och sedan nosen i backen.

Efter ca 20 spårande så gick vi hem igen. Vi stötte på en till labbe men denna gång ignorerade han inte den, eller jo, det var faktist Lisa som fick honom att dra och skälla som en tok idag. Hon började helt utan anledning.

De fick springa av sig i en rastgård och en liten rottisvalp går förbi, vad gör Iz? börjar skälla på den också och intar lekposition och svansen går i 190. Hann inte säga åt ägaren att han inte är farlig för 5 öre eftersom han snabbt gick iväg med valpen.

Jaja, Izor är trött nu och det spöregnar ute. Ska strax lägga mig, ska till läkaren imorgon kl 09:45 så jag får lite sovmorgon, skönt.

Justja, sista halvtimmen fick jag borsta min läraren Border collie Nix då hon avskyr pälsvård och jag älskar det. Fortsätter imorgon, det är så kul och Nix är så lugn och tålig.






Veterinärtid bokat!

Det har bara regnat, regnat och regnat idag. Hade planerat att köra ett träningspass med Izor men icke. Efter skolan så gick jag ut med hundarna och efter det gick pappa och jag till Gefle HUND & KATTPRAKTIK och bokade röntgent och kastreringstid åt Izor.

På måndag ska han röntgas och på torsdag den 7 ska han kastreras.
När vi kom hem la jag ett godisspår åt honom. Han börjar bli riktigt duktig på det. Svansen går för fullt och nosen är i backen. Nu ligger han och tuggar på en tjurmuskel.

Är snart dags att köpa mera tugggrejer, tjurmuskel köper jag när dem har han kvar börjar ta slut, tuggben köper jag nog till veckan.

Fick även låna två jättefina halsband åt Izor. Han är så jäkla snygg i mörkblått, ska se om jag hittar ett liknanad halsband som jag fått låna av S i djuraffären.




Polishundsträning och lydnad


Morgonen började med att klassen åkte och tittade på polishundsträning, det var andra gången om jag var där och det var lika intressant som sist.

Efter "lektionen" så blev jag riktigt träningssugen, anmälade mig till en lydnadstävling som skolan arrangerar för i augusti ska vi faktist tävla på riktigt! Skoltävlingen blir mer en mjukstart.

Efter skolan så tärnade jag ett lydnadspass med Izor. Gick relativt bra, vi har mycket jobb framför oss. Nu är han så slut så det blir ingen träning med apporten idag. Lika bra det då jag är lite seg och inte alls har tålamod för appoeren just nu!









 


Apportbock och hurtta sele

Efter skolan gick IZ och jag till Anna och hämtade Lisa, gick till djuraffären och köpte fågelmat åt Annas kanariefåglar, en rosa Hurtta sele åt Lisa och en apportbock åt Izor.

Se har det inte hänt så mycket mer, Anna mår inte alls bra längre. Det oroar mig väldigt mycket. Får hoppas att hon mår lite bättre imorgon.

Testade iallafall apportbocken med Izor och han tar den i mun, antingen släpper an den direkt eller så tuggar han på den innan han släpper den. Vi har lång träning framför oss.

Om vi känner oss startklara till augusti så ska vi tävla i lydnad. Den 29 maj har vi en lydnadstävling i skolan som vi ska delta i, jättebra träning för augusti!

Jag har sagt det flera gånger me nnu ska det banne mig bli gjort. Till veckan ska jag boka kastrerings/rötgentid åt Izor. Herregud vad nervös jag är, tänk om någonting händer under kastreringen?!

Nej får tänka på annat, ska kolla till min potatisgratäng nu!


Skitdag

Ingenting har hänt idag, har inte haft en bra dag helt enkelt.
Vädret har varit förjävligt, ena stunden spöregnade det, andra stungen var det helt ok väder.

Blev ett himla bråk här hemma så har inte mått nå vidare bra, har tagit mina ångestdämpande tabletter känner mig lite lugnre. Sen så har jag Izor att tacka, han har varit så go och snäll. Älskade hund.

Går förövrigt att inte ladda upp bilder via telefonen, vet inte vad det är som krånglar...

Tv

Sitter hos Anna med iz, har varit här sen 3 tiden. Det är ruggigt tråkigt väder så jag har ingen större lust att gå hem än.

Izor är helt slut och har sovit i stort sätt sedan vi kom hit. Det behöver han. Min älskade tervueren!


Skolan

Izor ligger bredvid mig på golvet, kö 3 slutar jag och vi har hållit igång sen 08.30, izor är riktigt trött nu!

Ska hem till Anna och kolla läget där och efter det ska jag hem och kolla på en film! Det är riktigt pissigt väder idag, suck...


Mycket som händer

I förrigår var Izor och jag ute till S och banditerna i Skutskär för lek och bad. Vi hade en toppendag, förutom när Izor ramlade i Sabinas pool så hon slängde sig i och räddade honom. Jag satt i chock, herregud. Vet inte om jag han uppfatta att Izor simmade för sitt liv i poolen och Sabina hoppade i. Allt gick så fort.

Idag gick jag till Anna efter skolan och hon mådde inte bra alls, hon blev så dålig att jag ringde Janne som kom på direkten. Det slutade med att Anna fick åka till sjukhuset och Lisa är här hemma hos mig tills hon blir bättre.

Sabina kommer hit snart, hon ska sova över med banidterna då vi ska filma hundarna imorgon i skolan. Vi får se hur det går med 4 hundar.
















RSS 2.0