Snö

Idag har en hel del blivit gjort.
 
Har inte sovit ett blund inatt men inte kunnat kliva ur sängen pga kraftig mensvärk, när jag skulle gå till skolan 10 över åtta så skickade jag ett sms till Emma att jag skulle bli sent då jag låg på hallgolvet och hade kramper i magen, efter en kvarts vila kunna jag resa mig upp, ta en värktablett och sen lägga mig på golvet igen. Efter en stund kunna jag tack och lov gå. 
 
Skrev prov när jag kom till skolan, helt väck. Hade inte fått instuderingsfrågor till provet heller så det var lite kämpigt. Skrev ialalfall det jag kunna och lämnade in det sen, efter det hade jag tid hos frissan. Herregud vad mycket de klippte bort, jag har har långt hår längre. Får lite ångest över det, jag trivs inte i kort hår. Men frisören behövde verkligen klippa bort det då det var så slitet och dött. Ska köpa massor av bra hårprodukter så jag slipper gå till frisören och bli bestulen på mera hår i framtiden! 
 
När håret blev klart så mötte jag Emma och co, fick låna E:s busskort och åkte hem för att rasta Izor. När han var rastad och klar åkte jag tillbaka till skolan och hade lektion, när lektionen var slut åkte jag till sjukhuset  och träffade min sjukgymnast. 
 
När jag kom hem från sjukgymnasten så tog jag ut Izor på en promenad, det har snöat konstant sen vid halv 4 tiden. Det börjar bli vinter ute nu. Vill verkligen inte det, men hellr snö än regn. 
 
Nåja, har kollat på lite tv, ätit lite och håller nu på att packa. Ska lägga mig för att sova strax. Är faktist ganska trött... Iz liv suger för tillfället, men det skall det bli ändring på! Träningsmotivationen kommer krypandes tillbaka. 
 
Har tyvärr inga bilder att bjuda er på idag, ska försöka fota en del i helgen!

Nu händer det saker

 
Nu är det mycket som händer.
 
Gick till skolan idag och hade spec idrott, det var bara jag och Emma där, haha. Men det var lugnt och skönt och vi jobbade, efter 1,5 timme var jag helt slut och kunna lägga mig för att sova. Efter skolan gick Emma och jag till frisören och bokade en tid åt mig imorgon, när jag kom hem insåg jag att den tiden inte passade alls! Så jag ringde dem 4 min innan de stängde och bokade om tiden. Kommer klippa mig imorgon, men det blir innan lunch istället för efter skolan. 
 
För kl 15.00 har jag tid hos min sjukgymnast, åhh det är verkligen mycket som händer imorgon. Stress, stress, stress... Efter det ska jag hem, fösöka ta itur med en lagomt understimulerad Tervueren som jag tänkte cykla med idag men eftersom det haglade och var snorhalt på marken så valde jag att låta bli. Har blivit lite trickträning inomhus istället.
 
Ska även packa och ha resväskan klar för direkt efter mötet på fredag åker vi! Hundmaten kom vid 6 tiden iallafall, det är så bekvämt att betala hundmaten i butiken och få den levererad till dörren. Speciellt nu när det är vinter!
 
Hade bokat träff med Hana imorgon men vi valde att strunta i att ses imorgon för att jag kommer vara så stressad endå, kommer bli ännu mer stressad om jag vet att jag ska träffa någon, i detta fall henne när jag är hos sjukgymnasten och sen cykla hem, fort, fort, fort...
Nästa vecka då ska vi ses! Jag fattar inte, vi bor ca 10 min promenad ifrån varandra men har fortfarande inte setts. Haha, nåja nästa vecka då SKA vi ses!
 
 
Sen börjar det närma sig hundmässan, jag är riktigt taggad. Ska shoppa, shoppa och shoppa. Iz ska få en björkis sele som han ska ha i skyddet, få se om de säljer några där. annars får jag beställa en sele. Ska även träffa min uppfödare Åsa, så spännande!
 
NU ska jag kolla på en film och sova, för jag har en lång dag som väntar imorgon. 
 

Tävling

 
Jag tävlar, gör det du också!

Skola imorgon

Kom hem för en halv timme sen, var till Denise och vi dunkade musik och kollade på film, mys!
När jag kom hem fick prinsen mat och nu springer han omkring med hög svans och sin råtta i munnen, haha. 
 
Har inte gjort något annat idag förutom att ha varit ute med Iz, imorgon ska jag till skolan på eftermiddagen. Känns som att det var evigheter sen jag var i skolan fast jag var där förra tisdagen! Iofs så var det temadag så vi var på föreläsning men endå. Saknar klasskompisarna så det ska bli skönt att komma dit en sväng, fast det är ett helvete för mig att klara av någoting speciellt just nu, men jag ska göra mitt bästa och försöka iallafall. Det är det viktigaste för mig just nu. Att jag iallafall försöker. 
 
Ska på rasten även gå till Gävleborgs zoo och köpa hundmat, få se om de har hemkörning imorgon. Hoppas det, annars får pappa hämta det med cykeln sen. 
 
Ska träna lite med prinsen och sen glo på en film. Blir nog bra!
Några bilder på Izor och Herkules från i mars. Hoppas vi får se dem leka snart igen när Izor blivit lite mer mogen i skallen.
 
 

Sjukling

Har varit hängig hela dagen så jag ställde in mötet på bup, lika bra det. Har bara legat och tittat på tv, och inte har det gtt någonting intressant på tv heller. Håller på att fixa lite käk och Izor leker med sin råtta som konstigt nog inte är slaktad!!
 
Tog in Joshi och klippte klorna på honom, ska ta Chilis klor imorgon och göra hel rent i buren också. Ska återgå till det jag höll på med innan jag satte mig vid datorn, dvs fortsätta glo på tv. 
 
Izor har fått lite godissök och så har vi tränat lite trix. Snacka om peppad kille!

Måndag

vaknade för en timme sen drygt, smsade lite med Emelie och nu sitter jag här. En supermysig Izor har lagt sig bredvid mig också för att få massa kel och gos. Nu ligger han på golvet igen, haha den hunden kan inte bestämma sig!
 
Ska klä på mig och försöka få i mig någonting så jag ser lite mänsklig ut när jag åker till bup och så jag inte svimmar eller så. Det vore ju väldigt onödigt!
 
Och eftersom jag hittade en piercingkula igår kväll så slipper jag köpa en ny. Vilken lättnad. 

Mys

Har legat med Izor i famnen och tänkt på massa saker. Vackra hund, jag är så förbannat lycklig lottad att jag har dig, jag har kollat tillbaka på din fd ägares blogg och spanat in annonsen som legat där, det stod klart och tydligt att han absolut inte omplaceras till vem som helst och att hon är noga med att vem som skulle få äran att leva med honom. 
 
Tänker på hur det hade sett ut här utan Iz, det är svårt att föreseställa mig ett liv utan denna hund, nu har jag snart fått spendera ett helt år med honom. Tiden går fort. 
 
Vi har mycket att ta oss igenom och det kommer vi att fixa, vi är envisa båda två! 

Jag är galet sugen på att träna agility men Gävle BK har ingen inomhushall man kan träna i nu när hindrerna är inplockade. Jag vill lära mig handling, det är så fint att se klipp på folk när de kör med sina hundar, vilket team och vilken energi det är emellan dem. Att se dem sammarbeta så fint får mig nästan gråtfärdig. Izor älskar agility så jag vill bli duktigare så vi kan utveckas ihop. 
Det hade varit riktigt roligt att tävla officiellt en gång iallafall, där hänger allt på mig. Vågar jag?...
- Klart som fan, nu får jag ta mig i kragen och anmäla mig till en tävling när vi är redo. 
 
---
 
Idag har Iz föresten ätit Shy feeder i 15 dagar, inte någon större skillnad sen förra veckan. Bild kommer här.

Härlig känsla

Kom aldells nyss in från promenaden och det var sååå skönt! inte något dragande i koppel, slakt koppel hela promenaden. Förutom när han fick syn på något osm luktade riktigt gott, då stannade jag bara till och så fort det röck till i kopplet kom Izor genast tillbaka till mig som en raket. När han väl kommit till mig så gick vi till stället där det luktade så gott, så länge kopplet var slakt! Och efter 1-2 gånger fattade han poängen. 
 
Det slutade med att han envisades med att vi skulle träna lydnad tydligen för så han drog och jag stannade till kom han och 8/10 gånger satte sig i position sen hade han världens snyggaste linförighet, synd att vi inte tränade lydnad lyst då utan det var en promenad vi skulle gå på. Sötis!! 
 
Ska nog köra ett litet lydnadspass med honom imorgon, får se hur mörkt det hinner bli när jag kommer hem. så trist att det börjar bli mörkt vid halv 3!!

Hemma

Kom hem kl 3, har packat upp mina grejer, fått ett paket och ett brev från länssstyrelsen ang anmälan på Izor. allt är grönt, fanns ingenting att anmärka på.

Fick även stryphalsbandet nu som jag köpte via en tjej på Facebook. Helt nytt för 40kr, inte illa! Nu ligger Iz och äter märgben från älg, ska ta en kroppsbild på honom sen. Efter det blir det ett långt varmt bad.

Här kommer en fin bild på Izor och lilla missen som inte är så liten längre, han väger 3.8kg! Fina, fina katt. Vi håller på att komm på ett namn till honom men det är inte lätt, alla möjliga namn som vi kommit på passar honom jättebra. Suck haha.

 

 


Söndag

Idag åker vi hem till Gävle igen. Varit jättemysigt och skönt att vara här som vanligt, inte någon superhemsk ångest så jag har ite behövt äta lugnande. Otroligt skönt. 
 
Imorgon ska jag till bup, sen ska jag troligtvis boka tid hos frissan och därefter gå till djuraffäreren och de om de har VoH nr. 25 hemma, annars måste jag beställa hem en och jag hoppas att låan isånnafall hinner komma innan fredag.
 
Nu ska jag göra té och packa ihop mina grejer!
 

Lite bilder

Kommer lite bilder från dagen, lånade deras systemkamera och vet inte alls hur den fungerar så det blev auto med blixt. Haha, kvaliten blev verkligen urdålig men några bilder blev det iallafall.
 
Milla blev även badad + genomborstad, ojoj så fin hon blev. ♥
 

Lördag

Vaknade för 2 timmar sen och solen börjar redan sakta men säkert att gå ner. Fy så trist det är när det blir mörkt vid 4 nu för tiden, man hinner inte få mycket gjort. 
 
Har även tappat min ena piercingkula, tror den hamnade i handfatet och svalde nästan staven. Suck. Det är verklien naket att bara ha 1 piercing i munnen. Imorgon får jag leta som en tok hemma och se om jag hittar någoting som jag kan ha som tillfällig piercing så får jag gå till Redrum på måndag och köpa mig en ny kula. 
 
Blir inte skogen idag, L är fortfarande dålig och K ska iväg. Så jag får ta med en boll ut på åkern och kasta åt honom, sen får jag se vad jag hittar på för aktivering. Blir kanske lite trix bara, är helt slut i kroppen och huvudet.
 
 

Vad vill ni?

Vad roligt att det är så många som följer bloggen, jag är hemskt ledsen för den dåligt uppdateringen. Just nu är det inte mycket som händer men jag lovar att bli bättre på att blogga. Är det någonting speciellt ni läsare vill läsa om? 
 
Nu ska jag återgå till tv tittandet och mys med Izor, imorgon om vädret blir lika fint om det var idag så blir det en tripp till skogen om Lisa är piggare, blir som jag skrev tidigare svårt att få med sig 3 hundar till skogen samtidigt som jag vill träna Iz. Är L piggare så kör vi budföring med hundarna så blir det lite sök/uppletande med Izor och eventuellt Milla. Vi fokuserar på budföring och inkallning med Pandora.
 
Blir nog en toppendag!

Promenad och kloklippning

Vad har hänt idag då?

Började med att jag degade framför tvn, efter det tog jag en promenad med hundarna , knöt fast Izor runt midjan och tervflickorna hade tvillingkoppel på, inga problem! Vi gick över åkern som var sjukt lerig, tack och lov hade jag gummistövlar på mig. Gick senare längst vägen, runt kyrkan, och sen tillbaka hem igen. Torkade 12 leriga tassar och sen slutade jag mig för att klippa Millas klor, sagt och gjort. Pandoras klor vill jag inte försöka klippa, inte själv iallafall då hon hugger. Så de ska åka in till vet och bränna pulporna på henne senare.
 
Sitter och pratar med Carla på facebook nu och herregud vad jag saknar den tjejen! vi klickade direkt, så fort vi fick syn å varandra när hon klev av tåget i Gävle så kändes det bra. Det är inte långt kvar tills hon kommer hit nu, datum eller så är inte bestämt. Det beror på när hennes fästman kan ta ledigt. 

Gud så roligt vi kommer att ha det, och hundarna, Izor älskar Misti och Misti älskar Izor, det ser man på dem.
Bjuder på en bild på Izor och Misti, vackrare tervar får man leta efter. ♥
 

Kaninungebus

En videon från -10 på Kent-kullen (Qepta's Livrädd med stil & Qepta's Sundance kid) och mamma Qepta's Chili Isabella Chan


Långöron

Sitter och resar datorn lite från bilder och kom in på min video mapp, hittade massor av videos på min senaste kaninkull som föddes 2010. 
 
Bla en video när Joshi (Qepta's Livrädd med stil) och Gomi (Qepta's Sundance kid) jagar mamma Chili (Qepta's Chili Isabella chan), hon var ganska less på ungarna där, de va drygt 7 veckor gamla. Saknar att ha små fluffiga kaninbebisar men det blir inte föränn om ett bra tag. En video kommer på dem små snart! 

Mys med té

Somnade i soffan imorse, hade huvudvärk och ont i kroppen men sussade sött tillslut. Vaknade 10 i 6 av att mobilen slog larm, suck att jag inte stängde av larmet igår. Nåja, somnade om och vaknade till av att tre galna tervuerener skulle få gå ut, låg och halvsov ett tag och gick sedan upp. Kokade tévatten och gick ut för att ta en cigg.
 
Efter en kort stund kom Castro och vela komma in så jag släppte in honom och i samma veva som han gick in i huset så hördes miljontals tassar springandes och tervligan kom utfarande i full galopp. En skogstokig Izor först, sen tjejerna. Iz tog sig en repa på gården, tokrusade som vanligt och sen gick vi in igen.
 
Klas ska åka och jobba snart och Lisa har migrän så vad ska jag hitta på? blir kämpigt att ta med alla hundarna till skogen så ska nog köra ett träningspass med Izor.
 
Få se om Lisa blir piggare framåt dagen, då kanske iv kan gå till skogen med ligan. 

En hel del gjort

Tåget var framme kvart i ett, blev uppmött av Lisa så åkte vi till veterinärkliniken för att lämna in lillkissen för kastrering. När vi lmnat honom åkte vi till Ericshjälpen och där fyndade jag en supergullig liten bok som jag kan visa er i ett annat inlägg och en julklapp till min syster, hoppas hon kommer att tycka om den!

Efter det var missen klar, tog va en timme och en kvart. Lämnade Izor i bilen och sprang över till Dollarstore, köpte ett stryphalsband (är dock väldigt tveksam om jag kommer att använda det), två förpackningar träningsgodis och en förpackning med tuggpinnar lindade i kyckling. 
 
När vi kom hem tillslut åt vi och jag skrapade lite tandsten på Milla, sen kom Klas och jag har inte gjort så mycket sen dess förutom att Lisa och jag gjorde chokladbollar. Justja, vi badade Pandora också, tog med mig mitt schampoo så testade vi det på henne, hon har så himla knasig päls, sträv och jobbig. Tror det har blivit lite bättre nu iallafall, får se imorgon, ska inte ta så mycket på hennes bak nu eftersom hon tycker att det är obehagligt.
 
Nu har iallafall L&K gått och lagt sig, jag ska glo på en film nu eller titta på tv.
(Bilden är från maj)

Packar

Ska börja packa och glra mig iordning, mitt tåg går om 1 timmek tänker inte ha någon värstingpackning med mig, lite ombyte, dator, hundmat/hundgrejer och mediciner. Mer behövs int.
 
Får skriva mer sen, tänkte bara uppdatera er lite kort!

Hemma

Kom hem för en liten stund sen, har spenderat kvällen med Denise och firat henne i förskott då jag åker till Söderhamn imorgon. Lite tråkigt att jag planerat så dåligt, åh de som vela bjuda på fika och så. Känner mig jätte elak fast jag tror att Denise tycker att jag överrreagerar.
 
Åkte iallafall och köpte en present till henne, hon fick en likadan mössa som jag har, en stickad med fakepälstofs på, och en ansiktsmask. 
 
Jag fick även ett nytt akvarellpappersblock av henne då häftet hon fick låna av mig nästan var slut, inte behövde hon köpa ett nytt block! Nåja, väldigt snällt av henne iallafall. ♥
 
Vi har tittat på film och myst lite med djuren, har ett litet favoritmaravin där, Han är vit med brun mask, sa direkt "Åh men titta, en Izor i marsvinsformat" bara det att marsvinet de brun och inte svart mask. Supersöt liten kille.
 
Ska orkar inte packa idag, VILL inte. suck. Ska krama om min fina hund som ligger och sussar så sött vid mina ben och sen säga godnatt. Jag är helt mentalt slut efter skolan, ojoj!

Temadag

Det var temadag idag i skolan så jag beslutade mig för att gå dit, vi skulle på föreläsning på Foketshus om en transsexuell kvinna, det var en jättebra föreläsning och efter det var det lunch. Fick i mig lite mat och efter det skulle vi tillbaka till skolan, det blev lite mycket för mig så jag snappade upp mentorn så pratade vi. Vi tog en liten promenad så vi kunna prata i lugn och ro, det kändes bättre efter att ha pratat lite om det.
 
Och jag förstår inte hur jag kan ha missat alla dessa fina människor i klassen, är glad att jag går med dem. Och speciellt Emma som har ställt upp så för mig och varit så supergullig. ♥
 
Nu ska jag vänta in pappa så ska jag cykla alt gå till granngården och köpa en födelsedagspresent till min fina vän som fyller år imorgon. Måste ta en dusch först, fick lite panik i skolan så jag började svettas som ett as, tack och lov verkade det inte märkas. 
 
Den 30 har jag möte i skolan, efter det åker Izor och jag på äventyr. Ser fram emot det, vi får se vad som kommer att hända, kommer att ha med mig datorn så att jag kan blogga när jag är där!

Paket ♥


Pizza

Vakande sent idag, hade tid hos Bup kl 10 men vaknade några minuter innan tiden skulle börja. Så jag smsade henne så ändrade vi tiden till 11.15. Var dit och vi pratade, förväntade mig faktiskt att medicinläkaren som hon pratade med hade kommit fram till en anti depressiv som jag skulle få prova men tydligen var det svårt då jag provat nästan "allt". Jag nåja, blev ledsen och besviken, vet att mediciner inte är någon långvarig lösning men jag hade verkligen behövt någonting som får mig lite gladare så att jag har mer ork och lust för saker...

Jaja nog pratat om mig, när jag kom hem från Bup kopplade jag Izor och gick mor skolan, skulle få lite uppgifter av Emma om biologin, hon är så söt och omtänksam, Goa människa. Tog även en cigg med Cornelia innan hon skulle till läkaren och jag till Gävleborgs zoo och prata lite hundmat och kolla om tandsten skrapan hade kommit in som jag beställde åt lilla Lisa och det hade den, gick och hämtade Lisa, betalade skrapan och pratade lite med tjejen som jobbar där. Hon är van att Izor och jag brukar komma in dit, nu har vi inte varit där på ett tag och hon tyckte att han hade blivit såå fin! Efter en stunds snack gick vi vidare på våran promenad. När vi tillslut kommit hem till Anna igen så skrapade jag tänderna på Lisa och vi pratade en stund innan jag begav mig hem, halva hemresan gick han med slakt koppel, cool, lugn och avslappnad. Jag likaså, äntligen börjar det bli bättring på saker, det är svårt att lära izor att främmande, speciellt män Inte är farliga när de kommer mot än och säger att de måste få klappa hunden, senast idag hände det, jag sa att han är osäker på människor speciellt män så ignorera honom. Icke då, han skulle ta och klappa honom i ansiktet och då sa faktiskt izor från genom att skälla på honom och backa. Mannen sa åt mig att det där är farligt när ha. Skäller folk i ansiktet, nej det är inte farligt om folk inte bara ger fan i min hund. Suck, såklart var han tvungen att stanna och prata snubben också som hade en terv tik som avled för 5 år sedan, 15 år gammal.

Nåja, väl hemma så blev jag sugen på pizza så pappa och jag åkte till Willys pch köpte grejer för att göra det, dem blev jätte goda och jag är proppmätt fortfarande.

Var sen ute och gullade med långöronen innan jag gick in och körde target med izor. Nu ska vi sova, ska försöka ta mig till skolan imorgon, det är temadag så...

Nåja, sov sött!


Sent

Har svårt att försöka sova, tankarna snurrar omkring i huvudet och kroppen värker så fort jag lägger mig stilla. Jag vill inte ha den här smärtan i kroppen längre, det gör så ont att jag får frukta svårt ont i huvudet och blir spyfärdig. Jag är alldeles illamående just nu och gråtfärdig. Har tid hos Bup imorgon, nu får det f*n ta och bli någon ordning med det här.

Ska ligga här och försöka sova, tveksamt att det kommer att gå men jag hoppas på det bästa.

Hoppas ni sover gott.


Dagen

Började dagen med att gå en långpromenad med Izor, gick till ett ställe vi aldrig gått till och upptäckte att det var en jättefin skog där. Ca en kvarts promenad från mig. Gick dit och släppte Izor så att han fick springa, och ojoj vad han sprang, han hoppade upp på stenar, över stockar och tokrejsade runt där. Det var så härligt att bara gå omkring där på en mjuka härliga mossan och se sin hund alldels lycklig. 
 
Efter någon timme där så gick vi hem, tränade på att gå fint i koppel, stannade varje gång han drog. Jisses, hunden fattar att han ska komma till mig och ta kontakt för att vi ska gå vidare men han ger sig inte, han drar i vilket fall! Så vägen hem tog sin tid. 
 
När vi kom hem åt jag lite fort och sen cyklade jag till Denise och spenderade kvällen där, vi pratade, sjöng, dansade och dampde totalt. Haha roligt hade vi! 
 
Nu är jag hemma, tog två bilder på Izor som jag tänkte visa, nu har han ju ätit Shy feeder i 8 dagar, ser ni någon skillnad än? Hans päls är ännu finare och jag kan säga er att han har topp kvalité på pälsen, det har han alltid haft. 
Tycker även att det börjar bli lite längre päls runt manen på honom, Knäpper ett par nya bilder omm ett par dagar så får vi se om det hänt någonting mer sen dess. 

Vi

 
 oredigerade och fula men vem bryr sig

Söndag

Ligger här i sängen 0ch känner mig som en mosklump, Iz ligger ihopkurrad vig min mage och det är så mysigt!
Ska snart kliva upp och gå en dvång mrf hunarna och därefter åka och hälsa på Denise.Det kommer nog bli jäyyr bra!
 
Ska dega lite till framför datorn innan jag kliver upp, kan komma ett inlägg ganska sent, men vi har det bra och Izor är världens goaste hund.
 
Och just idag har han ätit Shy feeder i 7 (8) dagar.Jag har redan ärkt att pälsen är mjukare på hoom, ska ta en jämförelsebild sen idag

Ny dag

Nu är det en ny dag, ska lägga mig en stund även fast det är svårt att sova.
När jag vaknar ska jag försöka få i mig frukost och sen gå ut och kasta boll/ev träna lite lydnad. Har ingen större motivation att träna, är helt slö i kroppen.
 
Imorgon ska jag försöka undvika lugnande, har ätit det i 3 dagar nu och vill ha en liten break då mina tabletter är beroendeframkallande.
 
Ska tanka hem massor av film och senare idag åka till Denise.
 
Med detta inägg säger jag godnatt.

Bio

Var på Breakin dawn med Emma, den var riktigt bra. Innan dess strosade vi omkring på stan och jag köpte en jättefin rutig skjorta.
 
Vi åt även susch, var försa gången för Emma, och det var klart godkänt!

Är så jäkla trött nu så jag ska titta på en film.

Äventyr med Emma

Är påväg hem till Emma nu som ska byta om, sen åker vi ner på stan och går på bio, vi bådar sjukt peppade!!


Skogsmys

Tog bussen vid 2 tiden till Stigslund och mötte upp Emma och Bella så begav vi oss till skogen, tanken var att vi skulle träna men det blev inte av, hundarna fick springa lösa och strosa omkring. När vi mötte hundar kopplade jag izor och tröck in godis i munnen på honom, det gick jätte bra. Tills jag märker att Izor springer i full rulle och jag ropar, då ser jag att en kvinna och hund kommer längst hörnet som varken Emma eller jag såg. Izor var fram dit och skälle på hunden och jag sprang dit trots att jag inte har kondition så orkade jag springa. Izor kom tillbaka till mig utan att ha rört hunden. Jag bad så himla mycket om ursäkta och blev så ledsen, jag är glad att ingenting hände förutom att ägaren till hunden blev rädd. Efter den incidenten fick han gå kopplad. 
 
Det är så typiskt att det ska gå så många med hund där i Stigslund, det är som är perfekt när jag är i Söderhamn är att grannen till L&K äger skogen som vi brukar gå i och där går det aldrig någon! Så där kommer jag att kunna släppa honom. Då han kommer jätte bra på inkallning (sålänge det inte kommer hundar från ingenstans) 
 
Efter skogspromenaden skiljes vi åt och jag tog bussen ner till stan och gick till Anna. Vi satt och pratade en stund och sen tog jag hundarna på en kortare promenad. Efter det gick vi hem. 
 
Stötte även på en jätte trevlig kvinna på stan när jag väntade på bussen till Stigslund, hon stannade till och började prata med mig och berättade att hon hade en grönis. Hon var så härlig för hon var inte fram för att klappa på honom eller så, vi pratade och han gick fram och nosade i sin takt. Hon sa själv att hon visste exakt vad jag gick igenom nu och att det blir bättre. Det tog 3 månader för henne att träna bort osäkerheten mot människor. Hon åkte på mycket utställninga där det kryllar av både folk och hundar och träffade så många som möjligt som inte hade hund med sig som hon pratade med, gick en sväng med och lät sen personen klappa hunden om hon vela. De tränade dagligen på det och efter 3 månader kunna vem som helst klappa henne utan minsta reaktion.
 
Blev ett lite blandat inlägg, mår sådär nu. Det var faktist helt okej i skogen. Jag var inte överlycklig men jag var inte ledsen eller riktigt glad heller, det var någonstans mitt emellan. 
 
Imorgon ska Emma och jag på Breaking dawn, har sett fram emot att se den sen jag såg del 1! Åh, jag vill inte att detta ska vara den sista delen. Jag vill se mer Twilight. 
 
Här kommer några kassa bilder från dagen, åh jag vill ha ett nytt objektiv till min kamera eller ett nytt kamerahus. Snälla tomten ge mig det?

Skogen

Det blev inte Söderhamn i helgen utan åker ut till skogen med Emma idag och tränar hundarna. Vädret ser helt okej ut nu, ska klä på mig varmt och försöka äta någonting.
 
Vet inte om det blir stigslundsskogen vi åker till eller om det är någon annan skog. Det får vi se då. 
Har fått en rejäl huvudvärk nu så jag ska ta en alvedon och hoppas på att det går över

Pyssel

Har pysslat om Izor en stund idag, klippt pälsen mellan trampdynorna, borstat igenom honom. Masserat öron och ben. Det var faktist riktigt skönt att göra, tänkte inte på någonting speciellt just då. 
 
Pratar lite med syrran nu och väntar på svar från Lisa om jag kan komma upp imorgon eller ej. 
Annars blir det kanske skogen med Emma, 
 
Tänkte städa mitt rum lite också, det blir stökigt så fort eftersom jag inte har någon hylla! åhh, riktigt drygt. Nåja, får försöka pula in sakerna lite här och där tills vidare.
 
Tänkte köra lite target med Izor också, sen en dusch på det!

Ny kompis

På klubben körde vi lite rallylydnad, kan säga att det inte riktigt är min grej. Föredrar vanliga tävlinglydnaden.
 
Efter lektionen tog vi bussen ner till stan och jag och Cornelia bestämde oss för att låta Izor och hennes Schäfer hane Valle hälsa på varandra i en rastgård och ev leka. 
 
Vi gick dit, kopplade loss hundarna och fick komandot varsedog. Dom där två sprang och sprang och sprang. Den perfekta kompisen till Izor, han älskar att bli jagad/springa och de leker jättefint ihop.Inga tuggande i pälsen eller så utan de hoppar, leker och springer. Jätteroligt att se.
 
Nu när Valle och Izor går ihop så kan vi låta dem leka oftare. Han blev verkligen av med en massa energi, han ligger klubbad på golvet nu, det behöver han..
 
Efter lekstunden med Valle så gick Izor FINT i koppel, det var slakt och han gick bredvid mig, han fick jättemycket bröm i form av godis och klappar. När han börjat dra lite så sa jag åt honom att sakta och det gjorde han. 
Han behöver träffa mycket hundar som han får leka med så han får göra sig av med lite energi, det är inte lätt för mig att få honom trött fysiskt, nästan omöjligt. Trots att jag kan kasta boll i uppförsbackar i 40 min / 1h. 
 
Ska träffa Hana idag också är det planerat, har skickat henne ett sms från Cornelias mobil då mina pengar tog slut idag, så typiskt! Har även skrivit till henne på fb, hoppas hon svarar snart. 
 
Och hoppas Izor kan uppföra sig nu, på klubben var han underbar, sa inte ett ljud till de andra hundarna utan om dit och bara väntade på att få sin uppgift. Älskade finaste Izor.
 
 
 

klubben

Imorgon är det klubben som står på schemat, måste lägga mig snart, vi ska köra rally imorgon och slutar tidigare än vad vi brukar göra. Efter det ska jag möta Hana så ska vi gå en sväng med hundarna. 
 
På lördag blir det kanske klubben, vi får se. Kanske till och med åker upp till Söderhamn. 
Inget planerat än.
 
Den 30 far jag och Izor iväg på äventyr, kommer att bli så roligt! Nä nu är jag helt borta i huvudet av alla mediciner så jag ska krypa till kojs och slå på en film. 

Hoppas,hoppas,hoppas jag tar mig upp imorgon. Kameran är laddad och ska med till klubben, vet inte om det kommer att bli några bilder men har med den i vilket fall.

arg

Jag förstår inte varför vissa människor skaffar hund egentligen? Varför de ska skaffa aktiva bruksraser att ha som sällskapshundar? 
 
VARFÖR är min fråga? är det för att de är fina? är det för att de sett så pass duktiga hundar med sina förare? eller är det bara för att de vill ha en bruks-hund?
 
Hade en liten konvensation med en människa på facebook nyligen, hon hade köpt en oreggad terv till sällskap,  han kan bannemig inte vara 100% renrasig. Han var mer övervinklad i fram än en Schäfer, snea ben, sporrar på bakbenen. Och jag kan säga er att tervar ska INTE ha baksporrar.
 
En vän till mig som varit hundvakt åt denna hund sa att det gick att vrida baksporrarna ett helt varv och det är jättefarligt! Hunden kan skada sig rejält och det är bara en valp än. Vad får jag för svar? sköt din egen hund istället. 
Jag är inte den första som har anmärkt på hundens övervinklade krokiga framben eller sporrar i bak. Men det verkar som att jag är den enda som faktist tagit upp det med människan?
 
Roligaste med allt, människan blockade mig på facebook. Att hon inte kan ta en konvensation.
 
Ta hundfan till vet och operera bort sporrarna samt be om råd om hans framben.
 
Inte nog med det? hon vela avla på honom med min kompis tik? herregud. Där blev jag tokig! AAAARRRGHH

Ajsor

Min vackra terv, han är faktist bland de snyggaste tervarna jag vet. Det säger jag inte bara för att han är min hund utan han är riktigt fin. Folk som inte ens tycker om tervar fastnar för just honom, Jag är glad för att jag har fått lära känna och få leva med dig Izor. Du betyder allt för mig. 
 
Han har inte alls den där tomma blicken som de flesta tervar har utan han har de kloka, nyfikna ögonen. Älskardig grabben.
 

Förbannad!

Åh nu kokar det inom mig!!!!!!! djurskyddet plingade på dörren och jag har fått en anmälan pga att MIN hund inte får mat och är extremt underviktig. Blir galen!!!!
Min hund är är en TERVUEREN, det är en lätt ras och ska de inte vara feta, Han är för i helvete en unghund som håller på att å upp i vikt efter att ha rasat i vikt, han är ingen hund som lägger på sig för minsta lilla då han är så pass aktiv och gör sig av med så mycket energi. Han väger idag 20,4kg och ska upp drygt 5 kg till men han är inte undernärd utan lite underviktig!. Idoten som har gjort anmälan var anonym och han trodde väl att det var en Schäfer. Jävla pucko läs lite om hundraser innan man gör en anmälan. Eller kom fram och prata med mig istället och fråga om hundfan får mat. De kände på Izor, kollade lte hur han hade och konstaterade att det var inget fall att göra någonting åt. Han hade fina klor, fin päls, rena och fina öron och ögon.


/ En förbannad Mandana


Skola

Ska till skolan om 2 timmar, usch har ngen ork för det. Ligger och kramar om min älskade hund. Hals mjuka päls och underbra lukt vill jag bara vara nära. 
 
Ska ta ett par lugnange då jag inte mår nå vidare tip top, kanske orkar lektonen då.
Hur ser resten av dagen ut? jag vet inte, kanke åker upp till Dense en sväng om jag orkar, är så sjukt trött nu för tiden. Tänkte iallafall gå en sväng med Lisa och Iz, bestämmer mig inte för någonting än, får se sen.
 
Med herr terv då? Ja igår fick han ett kort träningspass, det var så pass mörk att jag knappt såg honom. Tur att han hade in reflexväst på sig så han syntes lite, kör nog lite target idag med honom för att trötta ut skallen lite.

Godis


Planer på g

Nu har jag planerat en helg med en viss person, antingen blir det nu på fredag eller fredag den 30. Izor följer såklart med, ska bli så roligt att komma iväg.
 
Jag har tagit ut sista plåten med kolakakor från ungen och ska mya ner mig under täcket och vänta på att pappsen och Iz kommer hem igen. 
 
Har jag sagt att jag är världens bästa hund? jag tror det. Men det är värt att upprepas, gång på gång på gång.
Vi var ute och tränade en sväng vid 5 tiden och efter träninen såg vi en Bernerd Senner, Iz ställde sig på bakbena när han fick syn på den, jag kallade in honom och mulade in godis i munnen på honom. flera nävar, väntade ut honom ibland så han var tvungen att titta på hunden och sen fortsatte jag att mula in godis. Det slutade med att vi kunna gå 2m bakom hunden och ägaren utan att Izor varken morrade eller gjorde ett utfall, när kopplet blev sträckt och han började dra så kallade jag in honom och mula in godis. 
 
Små framsteg gör vi hela tiden, jag ska börja kolla lite på en kurs som julklapp som Izor och jag kan börja på. 
 
Ska ev till skolan imorgon, vet inte om jag orkar det faktist. Jag är så slut i huvudet och kroppen, känner mig jättetung och ligger ner mestdels. Det är tur att jag har Izor som får mig att komma ut flera gånger om dagen.
 
Smsar lite med Denise också, hon fick låna mina akvarellfärger och har börjat måla jättefina porträtt på Izor. Jag är glad att jag har henne, vi sitter i nästan samma båt. Hon förstår hur det är för mig och det glädjer mig. Pratade en stund med henne idag när det brast totalt och blev lugn efter en kort stund.
 
Nu blev det ett blandat inlägg med olika känslor. 

Jag vann

Hej Mandana! 
Vi har dragit dig som vinnare på vår Profine facebook sida. Kontakta oss på [email protected] så du kan få ditt pris. Grattis! 

Mvh 
Jessica
 
 
Det var ett KANONFODER men då jag inte ger torrfoder till Izor så var det onödigt att välja det då säcken hade blivit dålig innan han hade ätit upp den. Så det fick bli västen. verkar vara en kanonväst med många fickor och i bra kvalite. Den kostar 700kr men vissa tar +100-200 kr extra. Snacka om kap, jag om länge varit ute efter en träningsväst.. 
 
Titta in deas foder ni som ger torrfoder! http://aramistrading.se/

Tävling

Hej Mandana! 
Vi har dragit dig som vinnare på vår Profine facebook sida. Kontakta oss på [email protected] så du kan få ditt pris. Grattis! 

Mvh 
Jessica
 
-
Roligt, vann en tävling för andra gången, får välja mellan 15kg hundmat eller en träningsväst. Såg att Söders zoo inte hade VoH så det blir antingen 15kg torrfoder ller en träningsväst. Lutar mer åt västen. 

Börja om på nytt

Jag ska börja om på nytt, sköta mina mediciner, ta buptiderna mer på allvar, försöka äta bättre, motionera mer, göra det jag tycker är roligt och må bra.
 
Är tacksam för att jag har min fina familj, min fina underbara hund och vänner som betyder väldigt mycket. Tack för att ni finns. ♥

Tisdag

Vad ska jag skriva här då? jag börjar om på nytt helt enkel. bHar jättefina människor i skolan som jag kommer att umgås mig, jag har världens bästa hund, världens snällaste pappa och en syster som stöttar mig. och underbara vänner ser mig som den jag är. Kan det bli bättre? 
 
Jag är knäckt, totalt, jag hara gråter drygnet runt. Stirrar in i väggarna och känner att det inte skulle göra någon skillnad att sitta här i rummet eller på psyket. Så långt har det gått.

Sjukskriven

Åh mitt jättelånga inlägg försvann när datorn dog. Skiver lite kortfattat då.
 
Efter mitt möte hos bup kom vi fram till att jag ska sjukskrivas från skolan ett tag, tänker inte gå in på varför. Ska ha ett möte med rekorn, mentorn och min psykolog om det passar henne.
Tanken är väl att jag ska gå på mina hundlektioner, dvs onsdag eftermiddagar och torsdagar.
 
Jag ska börja ta hand om mig själv så gott jag kan, har inte gjort det tidigare. Och nu när jag blir sjukskriven så kommer jag att kunna koppla av mer, andas, och göra roliga saker med Izor som får mig att må bra. Ex, åka ut i skogen och bara gå. Kommer kunna vara ute när det är ljust och träna och leka med honom, det får mig att må bra, jag mår bra av att se Izor glad och lycklig. 
 
Tillbaka till dagen då. Klas hämtade mig och Izor när jag skulle till bup, han lämnade av mig och åkte iväg med Iz, när bupmötet var klar så var även Lisa klar på sjukhuset, då åkte vi ut till valbo Vi gick in på Jennys hund och katt där de köpte namnbrickor till tervtjejerna, de blev jättefina. Ett rött halsband till Pandora och ett orange till Milla, superfina. De var benformade så de matchar Izors bricka, kanonsnyggt!
 
Efter det gick vi in på Ikea, köpte en gosedjursråtta till Izor, tanken är att det ska bli hans mysdjur, men ska jag vara ärlig tror jag att den är slaktad inom en snar framtid. 
 
Köpte även plåster, rollo (godis) till pappa, 2 förpackningar veganskt julgodis och en försenad fars dag present som bestod av en liten hjärtformad blomma. Tyckte att den var så söt och eftersom pappa älskar blommor så var det en perfekt present.
 
När vi var klara där så gick L& K in på Coop och jag gick till bilen och hämtade Izor, vi stötte på Emelie som jag jobbade med på hundutställningen i Högbo. Izor skällde ut henne totalt men hon ignorerade det tack och lov. Hon har själv terv och hennes tik skäller och ryggar bak när hon träffar nya folk, utfall gör hon däremot inte. 
Det är så konstigt för vi träffade på min djurlärare också och hon har fått myst och kramats med Izor bara för några dagar sen men nu fick hon en rejäl utskällning av honom. Jag undrar verkligen vad det kan bero på? 
 
Iz fick även ett stort märgben av Lisa som jag blev riktigt glad över, han har legat och gnagt på benet i över en timme, nu sover han sött min finaste bästa Izor.
 
Ja justja, fick ett paket när jag kom hem med en cambridge chokad, står inte vem som har skickat den? Alltid kul med paket!
 
 

Nov. 12, 2012


Shopping

Vi åkte först till Biltema idag, köpte 4 stycken träningsleksaker till prinsen, han är omöjlig med vanliga bollar, efter att ha belönat honom en gång med bollen så är den trasig. Förhoppningsvis håller dessa ett tag, snöret kommer säkert att lossna då de kändes lite kassa men det gör inte så speciellt mycket. Kan i värsta fall trä in ett nytt snöre.
 
Köpte även ett tvillingkoppel till Lisa, perfekt när L och K går själv med hundarna och kanske inte orkar hålla i 2 koppel! 
 
Efter turen inne på biltema rullade vi vidare till Stadium outlet, wow det var sjukt billigt där, nya favoritaffären? ja typ. Iallafall när det kommer till träningskläder/viterjackor.
 
Pappsen köpte mig en sportbh, ett par svarta träningsbyxor, ett par mjukisbyxor och ett par träningsskor. ♥ Tack snälla pappa! Nu ska jag vara med på idrotten så gott jag kan. Jag har en hel del problem med kroppen och det vet min idrottstränare så jag gör det jag kan göra och orkar, osv.
 
Skönt att komma igång och röra sig lite.
 
Efter Stadium åkte vi till ICA Maxi, köpte bla en jättegod sallad från salladsbaren.
Vi kom hem vid 4 tiden tror jag, har ätit min sallad och inte gjort någonting mer. Min huvudvärk vill inte lämna mig ifred, det kanske släpper när jag går en sväng med Iz. Sen ska jag försöka snöra ihop någonting till pappa, blir kanske en kaka, det är trots allt fars dag idag! 

Söndag

Ska till Stadium outlet snart och kolla efter irottskläder. Tänkte även svänga förbi biltema och kolla om de har något roligt. När vi kommer hem så ska jag plugga och träna Izor lite. 
 
Får se om Denise kanske kommer förbi en sväng sen,hon kanske skulle göra det.
 
Nu ska jag försöka äta någonting så jag har någonting i magen när vi åker. 

Valbo

Sov hos S igår kväll, kom hem kl halv 11 idag. Åkte till Valbo med Denise halv 2. Köpte Shy Feeder och ett dosmått till Izor. Och för en gångs skull köpte jag någonting åt mig själv! Köpte 2 nagellack, en eyeliner, en mascara och en penvessare(?) för kajaler. Hittade även världens finaste skjorta. såklart var den enorm på mig. Trist.
 
Vi strosade omkring i Valbo ett tag innan vi åkte hem, sitter här nu. Har städat och ska ge Izor mat + första dosen av Shy Feeder, sen ska jag ta mina mediciner och vänta in Denise som kommer hit för att kolla på en film.
 
Imorgon kväll ska jag och Iz på hundmötesträning vid högskolan. Ska ladda båda fickorna proppat med godis, det kommer att behövas!
 

Dagen

Kl 10 över åtta gick vi till station och väntade in resten av klassen, vi satte oss på bussen och åkte till klubben. Matilda hade sin underbara fralla valp Max med sig, först fick han en utskällning av Izor men sen så tyckte han att Max var sååå rolig. Haha.
 
Vi började med teori, efter det lunch. Efter lunchen rastade vi hundarna och sen skulle vi inspektera hundarna. Sist ut var Izor och jag. Vi började med att leka en bra bit ifrån de andra som stod i en halvcirkel. Sen stoppade jag undan leksaken och gick mot gruppen. När vi ställde oss vid gruppen så fick han en godis av mig, sen gick vi på insidan av halvcirkeln, alla stod blixtstilla, var tysta och tittade på Izor. 
 
Han fick fram till de flesta men när han inte fick någon respons gick han vidare. Andra gången vi gick innanför cirkeln så lockade en efter en på honom, de sa hans namn och han var där på en kvarts sekund och fick godis och klappar. Han gick fram till i stortsätt alla tror jag. Han tyckte att det var lite obehagligt när han gick fram till Simon och Pontus. Svansen var lite intryckt mellan benen på honom. Efter en vändan så skulle jag utse någon som skulle få leka med honom för att se om han har leklust när det gäller andra människor. Ohja det har han, Emma fick leka med honom och ojoj vad kul det var! 
 
Vi gick igenom alla hundarna så de gjorde "testet". Jisses vilken skillnad det är på hundarna, hur olika de faktist är!
Jätteroligt att se. 
 
Imorgon ska Iz med till skolan, slutar kl 12. Efter det ska jag träffa Hana och hennes rottweilervalp Asterix. 
På lördag ska pappa och jag till Statium outlet, måste ha idrottskläder/skor. 

Vi gör kväll

Ska lägga mig nu och sätta på en film, Izor har redan parkerat sig i sängen på sin plats, nere vid fötterna md huvudet på sängramen. Han tycker verkligen om den platsen, ligger alltid där. Även fast jag tjatar på honom att lägga sig brevid mig haha. När inte hans plats i sängen duger går han ner och lägga sig på golvet/alternativt i sin BIA. 
 
Imorgon ska vi ut till klubben och prata om hundens mentalitet, Iz följer med. Vi behöver inte ha med hund men tänkte att det är lika bra att ha med honom så kanske han blir lite trött. Kanske kan vi köra en repa på agilityplan senare.
 
På fredag ska Iz med till skolan, ojoj vad han följer med nu. Bara skönt, jag blir lugnare av att ha honom i min närhet. Ibland blir jag ju väldigt less och bara vill lämna honom någonstans men det känns konstigt nog tryggt att han är med även de gångerna. 
 
Jag behöver ta med honom till alla mjöliga ställen där vi kan stöta på hundar, jag vill att vi löser detta, utfall ska han inte behöva göra. Jag tänker inte låta någon hund komma nära honom, skulle någon göra det då skulle jag ställa mig och skrika på den, hade inte det hjälp, ja då hade jag sparkat hunden helt klart. Enligt lag får man försvara sina  ägor, och hunden är människans ägodel. Jag skulle inte tveka, hade det varit en liten jäkel som kom och som vägrade att gå. Ja då hade jag nog lyft upp Izor. Haha, tur att han är så pass lätt. Skulle han sätta en tass på en liten hund och den blev skadad så är det Izor som får skiten för det. Helt galet men så är det.
 
Hur hade ni reagerat om det kom en lösspringande hund mot er som inte vela fram för att hälsa utan hunden var ute efter att hugga? Är lite nyfiken.
 
Jag stötte på en enorm lös hund när jag och en vän var ute med M & P (hundarna i Söderhamn), min kompis höll ena hunden och en enorm bullhundsmix kom i full fart mot oss. Min kompis blev riktigt rädd och bad mig ta hundens koppel. Tack och lov var inte den hunden ute efter att bita utan den vela leka. Ägarna stod och ropade på hunden och hussen kom springndes mot oss. Skrek "Sitt" till hunden och den blev lite chockad men satte sig ner. Sen vela den fram till en av hundarna så vi ställde oss framför dem tills ägaren till hunden kom. 
 
Det där kunde ha slutat riktigt illa, det var tur att M & P var så pass lugna. Hade det varit Izor som jag höll i kopplet just då vet jag inte hur det hade sett ut då. 
 

Tävling - check!

Vi kom hem för en liten stund sedan, nöjda och glada. 
Vi kom på 4 plats i den lätta klassen. Och på 2 plats i den svårare klassen. Hur stolt får man vara? första gången vi kör en hel bana och det gick så pass bra!! Vi hade riktigt roligt på banan och jag förvirrade Izor en och en annan gång, Min handling är inte nå vidare bra som jag nämt tidigare. Men vi tog oss in i mål båda gångerna!
 
Det andra loppet vi körde (svåra klassen) så tog han de första hindrerna själv utan att jag behövde visa. Tur det, då kunde jag fokusera på slalomet, han hade lite för högt tempo så han sprang rätt igenom slalomet, gick tillbaka och började om, då tog vi oss igenom slalomet. Tack och lov att jag har tränat lite slalom! Iofs bara 2 gånger men det har gett resultat. Min lärare sa att det såg riktigt snyggt ut i slalomet när han väl kom in i det. 
 
Efter tävlingen tog vi bussen till stan, gick upp till skolan för att hämta lite älgben som jag fått av en klasskamrat då  hennes pappa skutit älg. Färska älgben är inget man säger nej till, de är så svårt att få tag i ben här i Gävle tråkigt nog.
 
Nu ligger Iz och äter ett märgben och jag ska ta av mig träningsbyxorna och bara pusta ut. Det har varit en bra dag, vem vet, om ett tag kanske vi kommr ut på tävlingsbanorna? Tänkte starta i agility klass 1. Har satt det som mål på specialidrotten. Min lärare tyckte att det lät som en bra idé.
 
 
 

Agility debut imorgon

Rubriken säger väl allt, imorgon ska vi debutera i agility. Jag är inte alls förberädd, vi har knappt tränat och nu ska vi helt plötsligt tävla? tack och lov är det inoff som skolan arrangerat men endå. 
 
Ska skynda mig hem efter projekt tiden och kastar i min lunch, tar Izor och väskan och skyndar mig till bussen för att ta en tidigare buss till klubben och förhoppningsvis hinna ta en repa innan tävingen.
 
Idag har vi inte gjort så mycket, gick en skön promenad med prinsen när jag kom hem och sen ha vi träna lite target. Vi fortsätter att träna på att släcka/tända en lampa. Det går framåt!
 
Sen körde vi lite skallövningar. Filmade och märkte att jag upprepade ordet "skall" lite för ofta. Men han förstod vad han skulle göra. Och jag kunna sorligt nog inte hålla mig för skratt vissa gånger, han låter verkligen roligt när han försöker skälla. 1 gång fick han till ett riktigt snyggt skall, precis så det ska låta. Vart kommer dessa fjatskall ifrån?
 
Håller på att torka kycklingfiléer i ugnen, en viss grabb stod med stora ögon framför ugnen och tittade på filéerna somm låg där. 
 
Ska fixa iordning ryggsäcken till imorgon. BoT-täcke, boll med snöre, kamprulle, reteriverkoppel, reflexväst, vattenskål + vatten, hundgodis. Behövs det någonting mer tro?

Handlat

Fick ställa in mitt bup möte idag för att åka till Granngården för att köpa kaninmat. Blev chockad när jag såg att de inte hade en smula hö kvar. Blir att köpa en säck hö nere på stan imorgon. Kaninerna måste ha hö så jag får blunda och betala det skyhöga priset. Var in på dollarstore en snabbis innan pappa och jag cyklade hem. Köpte lite träningsgodis åt prinsen, 10kr för 200g! Det är sjukt billigt. Älskar dollarstore
 
Slängde in några potatisbullar i ugnen åt pappa och mig, och nu har jag ätit lite tofuline glass. gott som attans var det.
 
Har pussats och gosat med Izor nu de senaste dagarna, jag är så tacksam för att jag har fått äran att lärra känna och leva med denna underbara individ.
 
 
 

Du är finast på denna planet

Idag har jag i stortsätt bara kramat om Izor och pussat på honom. Jag har behövt det, känner mig väldigt nere nu och prinsen är så himla snäll och bara ligger brevid mig och slickar lite försiktigt på mig. Ingen slaffsig tunga och olika grimaser eller ljud utan en mjuk och tröstsam Izor.
 
Bjuder på ett par bilder som jag tog för en stund sen. Visst har han fått mycket päls på magen!
 

plugg

Dagen har jag spenderat framför datorn och pluggat. Jag har inte kommit nå vidare långt, suck. Kommer få plugga stenhårt imorgon och i övermorgon. Måste bli klar med det här!!
 
Klas tog hundarna på en långpromenad, skogen har inte blivit av. Lite synd men så är det ibland. Imorgon ska vi ut och träna. Nu har vi inte tränat på flera dagar, skärpning nu Mandana!
 
Film nu och sen blir det plugg... igen
 

Ajsor


Föreläsning

Lisa skjutsade in Izor och mig till Draghundscentret till kl 5 eftersom vi skulle på föreläsning om hundmötesproblemati. Det var riktigt intressant och Izor skötte sig så bra under föreläsningen och la sig på sidan och vilade. 
 
Efter föreläsningen fick vi som vela träna hundmöten. Det gick fruktanvärt bra! Han gick förbi de andra hundarna utan några problem. Han satt brevid en schäfertik och höll full fokus på mig. 3 utfall gjorde han, första utfallet mot schäfertiken och hon reagerade inte. Han lugnade sig på en gång och blev inte låst som han kan bli. De två andra gångerna var mot en schäferhane. Den hunden hade enorma problem vid hundmöten och skälle och gjorde utfall på drygt 50m avstånd. Mot slutet ignorerade Izor schäfern utfall.. Jäklar vad duktig han är min prins. Det kändes riktigt bra, jag var riktigt glad. Och det är faktist inte alltid jag är så glad på promenaderna eftersom han bara drar och drar och drar i kopplet och sen utfallen på det. Jag blir riktigt ledsen och arg och det gör inte promenadera roliga alls. 
 
Nu är vi hemma igen, vi har ätit och Izors mat ligger i ett vattenbad för att tina lite fortare.Jag kan säga er att Iz är riktigt trött nu, bra det. Imorgon blir det troligtvis skogen för lite sök/uppletande/budföring. Ser fram emot det!

RSS 2.0