Valborg

Blir en lugn valborg för min del, stannar hemma med Izor och ska äta sushi. Kommer att bli kanoners. Tänkte dra till skogen en sväng men Denise kommer förbi och hjälper mig att klippa klorna på Chili och Joshi inför deras flytt. 
 
Ser att småungar håller på att smälla smällare här utanför, blir så förbannat less på dem. Eller snarare på deras ansvarslösa föräldrar som tillåter dem att härja runt. 
 
Kommer gå en annan runda med Izor, även fast han inte bryr sig om smällarna och raketerna så tänker inte jag riskera att en unge kanske kastar en smällare mot oss eller siktar fel. För om någon skulle kasta en smällare mot oss, då skulle inte den vara så där jätte glad när jag var färdig med den.
 
Nåja, vi har varit ute och tränat och det gick jätte bra! I början var han lite ofokuserad men sen var han väldigt fokuserad och skötte sig utmärkt. 
 
Blir nog en rätt tidig kväll för oss, är ganska trött, skönt att vi är lediga imorgon. Om vädret är fint så tänker jag gå till Testeboån och låta Izor bada. 
 
 

Skitväder

Det är bara en massa mörka moln på himlen och blött på asfalten. Suck, känner inte för att fira Valborg ikväll faktist. Har ont i huvudet och kroppen värker. Nåja, det kanske blir bättre med en alvedon eller två.
 
Ska skynda mig ut med Izor nu innan jag beger mig till skolan. Känns helt meningslöst att gå dit, idag ska vi städa i köket eftersom det inte finns några andra arbetsuppgifter. Suck!
 
När jag kommer hem blev det nog inomhusträning med Izor om jag inte får för mig att gå ut och träna i regnet. Men det är tveksamt!

Valbo

Efter APL'n drog jag och Emma till Valbo för att jag skule köpa Shy feeder till Izor. Köpte även 4 märgben åt honom när vi var inne på coop. Emma köpte även en jätte fin blus!
 
Kom hem för drygt 1,5 timme sen och har fotograferat Izor lite. Pappa kommer väl hem snart och har med lite maxmat åt mig, det kommer att sitta fint! Om det inte börjar att regna när jag har ätit klart så tänkte jag dra ut på baksidan med Izor och träna lite.
 
Nu ska det gosas med vovven. ♥
 
 

Trött

Kom hem vid halv 3 tiden inatt, pappa mötte mig på stan och jag däckade efter att ha tittat på en film. Ska strax bege mig till Robin's lägenhet med Iz för att mata hans katter nu när han jobbar. Efter det ska jag hem och vila. Om vädret blir bättre går vi kanske till testeboån så Izor får bada lite. Just nu ser jag några mörkare moln och det är inte kul!
 
Nåja, skriver väl senare. Hej!

Bada

Var ut och tränade med Izor en sväng vid 12 tiden men han var inte alls med så jag avbröt träningen när jag såg att han inte alls var med på banorna och istället kastade vi lite boll i en timme och så blev det en hel del fotograferande såklart. 
 
När vi kom hem var Izor rätt så trött, strax därefter bestämde Denise och jag träff kl 3 för en promenad i Boulognerskogen.
 
Vi hann inte så långt in i bollan innan vi beslutade oss för att gå till Testeboån istället och låta hundarna bada. Herkules som är rädd för vatten gick i men simmade inte. Ett STORT framsteg för honom. Izor skuttade omkring i vattnet och simmade efter pinnar som en galning. 
 
Nu när det är så varmt och skönt på dagarna ska jag passa på att utnyttja det för hundsim för att bygga upp muskler på honom. Han har tappat en del under vintern.
 
Om en stund kommer Emma hit och sen drar vi ut till Boulognerskogen och grillar med några vänner till henne. 
Föresten så vann jag precis en tävling på facebook. Ett brandkit. förhoppningsvis behöver det inte användas men det är alltid bra att ha hemma utifall att man skadar sig.
 
Här kommer några bilder jag tog med systemkameran tidigare idag.
 

Dåligt på bloggfronten

Jag hade för mig att jag skrev ett blogginlägg igår kväll men tydligen har jag inte gjort det
I vilketfall så gick jag och Izor en längre sväng på sista kvällspromenaden, vi var väl ute i 1,5 timme eller något i den stilen. Gick runt här på Brynäs och sen på Öster och vidare mot Gävle strand. På vägen hittade jag ett ensamt läderhalvstryp som kedjan hade rostat på ganska rejält. 
 
Och jag som alltid ska komma på ideér bestämde mig för att ta med mig halsbandet hem och byta kedja men det behövdes inte. Satt och skrubbade halsbandet i någon timme och idag hällde jag lite ketchup på det och skrubbade och kedjan ser väldigt fräsh ut! Det bästa av allt är att den passar Izor. 
 
Jag har länge letat efter ett läder halvstryp med kedja och nu fick jag ett gratis. Inte helt fel. 
 
Vaknade kl 9 imorse, alltså för en timme sen. Ska äta någonting och sen ta med mig Izor ut för att träna och eventuellt följer kameran med så det kommer några dagsfärska bilder. 
 
Så här ser halsbandet ut nu. Igår kväll var kedjan stenhård pga rosten men nu är den följsam och blänker lite till och med.
 
 

Päls

Idag gjorde Emma och jag helrent år djuren i skolan, efter det gick vi till Mingel och bar och fikade i spöregnet. Det var jätte mysigt och ska göras oftare.
 
Efter det gick jag hem och blev väl hälsad av en galen terv. Har inte gjort så mycket förutom att ha ätit lite mat och borstat Izor. Hur mycket mer ska hunden fälla?! Snart blir det väl en malle utav honom. 
 
Det har spöregnat ett tag men nu ser det ut att lätta lite grann så ska ta mig ut på en promenad med Izor.
Imorgon ska Emma och jag partaja, kommer att bli kanon det!
 

Full rulle

Kom hem för en kvart sedan och har lyckats trycka i mig en halv pizza (blev tvingad av pappa då han fick reda på att jag knappt ätit idag). 
 
Hur har dagen varit då? Jorå den har varit bra. Emma och jag lattjade omkring i skolan när vi fixade åt djuren, sen tog vi med oss Nix och Kummin ut på stan och satt i solen för lite passivitetsträning. Efter ett tag gick vi tillbaka och jag bestämde mig för att borsta Nix. Och visst ifck jag det, haha. Min lärare blir bara glad när jag pysslar med hans päls (pälsnörd som jag är). Redde ut tovor och fick bort en jäkla massa päls. Blev inte sådär supernöjd men det fick räcka. Nix var extremt duktig och stod helt stilla när jag höll på med pälsen, inte ett pip ifrån honom. 
 
Efter att jag gjort det gick Emma och jag på stan och solade en sväng, därefter gick vi in på Gina och tittade om vi hittade någonting roligt men det gjorde vi inte. Efter det träffade vi Hille.
 
Träffade även Cornelia en sväng på stan och efter det mötte jag upp pappa och gjorde ett ärende. Nu sitter jag här. Ska strax bege mig hem till Robin. Få se vad vi hittar på. Iz hänger med såklart. 

Apportbocken 24/4-13


Kummin, Svante och Frasse

Här kommer bilderna på några utav skolhundarna som Emma och jag tog med på en långpromenad idag.
Svante är en blandras (den lilla vita), Frasse är en blandras (svarta) och Kummin är en jaktgolden.
 

Dogparkour

Emma och jag tog en längre sväng med hundarna idag och gick till Boulogerskogen med Frasse, Svante och Kummin. Vi utnyttjade det vi hittade och lät hundarna balansera/gå över, klättra på osv. De hade det kanonroligt. Bilder på det kommer senare. Här kommer några bilder på prinsen. 
 
När jag kom hem iallafall så tog jag med mig Izor ut och tränade läggande och det blir bara bättre och bättre. Ställande under gång tränade vi också på lite men hade mest fokus på läggandet. 
 
Sedan fick ha hämta apporten 3 gånger, efter det blev det bolllek. När vi kom hem strechade jag honom och har dammsugit rummet. Ska snart gå ut i köket och göra någonting att äta. 
 

Regnbågen

Vädret är så konstigt nu, när vi var ute och tränade var det sol, när vi kom hem gick solen i moln och det började blåsa något fruktansvärt. Efter det blev det svart på himlen och sen öste det ner regn, därefter slutade det att regna och solen tittade fram och i samma veva regnbågen. 
 

Hundträning och död kanin

Dagen började med att jag gick till skolan och matade alla djuren och därefter gick jag hem och tog med mig prinsen, lite träningsgrejer och satte på mig träningsvästen för att bege oss ut och träna. 
 
Vi nötade på läggandet och visst lägger han sig, men inte så pass fort som jag vill. Ställandet ska vi inte prata om, han går flera steg innan han stannar. Ibland funkar det om jag sätter handen för bröstet på honom och säger stanna och går, men han står iallafall kvar. Det är positivt iallafall. 
 
Han fick hämta apportbocken två gånger så blev det lite linförighet. Såg på håll att två personer kom till gräsplätten där vi var, en lös bc och en lös jaktgolden. Kallade in Izor som hade fått syn på dem och han kom men jag tog tag i linan för säkerhets skull. 
 
Såg sen att det var Charlie, Izors kompis och hans matte. Charlie kom fram till Izor och jag blev lite osäker där hur Izor skulle reagera då han var fastkopplad, men jag släppte linan då han endå var framme så började Izor bjuda upp på lek och fick tokryck och sprang som en dåre. Charlie var glad över att se honom men lessnade ganska fort, haha. 

Jaktgolden hanen Beckie hade någonting i munnen och jag fick veta att det var en död och halvt rutten kanin som han hade. De hade försökt få loss kaninen från honom men inte lyckats. Så jag knöt fast Izor och gick dit, Godis dög inte, inte kamprullen heller. Det funkade inte att rycka i nackskinnet för att få honom att släppa, han vägrade att släppa sin trofé. Tillslut hämtade jag Izor och började leka med honom framför Beckie men nej, ingen reaktion. Matte till Beckie hade ingen lust att bända upp käkarbna på hunden heller då hon tyckte det var fruktansvärt äckligt med kaninen. 
 
Det slutade iallafall med att de skulle göra ett försök i att hälla en hink iskallt vatten över honom, hur det har gått har jag ingen aning om då Izor och jag stannade kvar på gräsplätten och fortsatte träningen. 
 
Är superstolt över Izor, ett morr gav han ifrån sig och sen brydde han sig inte ett dugg om Beckie. 
Nu sitter Emma och jag och planerar vad för hyss vi ska hitta på i helgen. Åh vad jag gillar den tjejen!
 

Mycket gjort på kort tid

Nu har jag äntligen satt mig till rätta, ögonen går nästan i kors på mig. 
Vaknade runt tio över 11 och fick panik. Skulle varit i skolan och matat djuren kl 11. Fick ett sms utav Emma som undrade när jag skulle komma, skrev att jag skulle bli sen men att jag skulle göra allt för att skynda mig. När jag klev upp ur sängen blev jag yr och var tvungen att lägga mig igen. Fick sen ett sms av Emma att djuren hade fått mat och rent i sina burar och att hundarna var rastade, skickade iväg ett sms till min lärare samt till min mentor. Min lärare tyckte att jag skulle ta ledigt idag och min mentor såg ingen andledning till att jag skulle gå till skolan när allt redan var klart.
 
Klev tillslut upp och gosade lite med Izor innan jag toppade ner långlinan i väskan och en boll. Vi gick en kortis så att han fick kissa av sig och sen gick vi till baksidan vid mig och kastade boll en stund innan vi fortsatte promenaden. 
 
Väl hemma så stretchade jag honom och därefter blev det kloklippning samt lite pill på tänderna. Nu ligger han och avnjuter en bit tjurmuskel och jag dricker en energidryck. Det var riktigt kallt idag och värken i kroppen vägrar att släppa så vi får träna lite sök inomhus för att trötta ut hjärnan och sen får han pyssla lite med aktiveringsbollen.
 
Känns som att det blir en tidig kväll för mig. Är sjukt trött redan nu. Eller så har jag inte bara vaknat.

Långpromenad

Träffade Sabina och hundarna kl 20 i 2 och vi gick till bollan och studerade änderna där i 2 timmar. Hundarna fick passivitetsträning och terven la sig ner tillslut. Haha, han ska ju ha håll på allt. Precis allt. Passivitet kan man aldrig träna förmycket av och bollan är ett perfekt ställe att träna på. 6/10 hundmöten gick jätte bra. Men gå i koppel vet han inte vad det betyder. Hemvägen gick han iallafall kanonfint med slakt koppel. Att han går lite framför bryr jag mig inte om så länge han inte drar. 
 
Vi promenadera i Vallshage och fortsatte in i en skog vid Lexe, gick omkring i bollan och tränade sen passivitet i stan tills Sabinas buss kom. 
 
Är hemma nu, mina fötter känns helt möra, och huvudvärken ska vi inte tala om. Men det har varit en fantastisk dag med trevligt sällskap. Nu har jag en bra trött terv som ligger och sover i sängen.
 
Inte nog med det så tog Izor årets försts dopp idag, det måste ha varit jätteskönt för honom att få svalka sig. Haha, inte nog med det vurpade halva jag i vattnet när Izor skulle hämta en pinne och mina känglor blev dygnsura och en bit upp på jeansen med.
 
Nu ska Iz och jag snart hem till Robin och se en film, efter det ska vi hem och jag ska sova!

Bollan

Ska snart bege mig mot stan för att möta S så ska vi gå till boulognerskogen och studera änder. Iz följer med , han behöver verkligen träna passivitet.
 
Igår hade vi iaf jätte roligt, åkte till Hille och förutom Emma var det Carl, John och Oskar på plats. De andra hade tydligen gått innan jag hann komma dit. Vi grillade, lyssnade på musik och sjöng. Haha, det var riktigt trevligt faktist trots att Izor inte var med.
 
När Oskar och John skulle bege sig in mot stan gick vi till Emma för att hämta lite packning då hon och Carl sov över hos mig. Vi spelade Sims till 3 på morgonen. Sen somnade dem och jag spelade till halv 4 innan jag somnade tillslut. 
 
Det här ska vi absolut göra om igen!
 

Lydnad 20/4-13


Lydnad med Izor 20/4-13


IPO

Idag var vi och tittade på IPO och fick en föreläsning om sporten, det var jätte intressant och det blev en del fotografering.
När vi kom hem tog jag ut terven och körde lite fritt följ samt apportering. Han gick som en klocka idag. Har två klipp som jag kan lägga upp ikväll/imorgon. För nu ska jag till Hille och träffa bästa Emma.
 

Skutskär BK

Emma ringde precis och skulle väcka mig men jag vaknade för en timme sedan så vi småsnackade lite istället. 
Vädret är på top så kameran följer med mig till klubben så ska jag försöka få några bilder från dagen.
 
Just nu ligger goa Izor och sover vid fotändan på mig och jag ska kliva upp för att göra lite frukost. 
När vi kommer hem ska jag gå ut och träna lite med Izor, tänkte köra lite lydnad med honom. Det blir nog jätte bra!

Sådärja

(sorry för kass bildkvalité)

fixar lite

Fixar lite här hemma, håller på att laga mat, har tänkt ta en sväng med dammsugaren och golvmoppen. Våttorka alla lister osv och göra Izors bädd ren. Det behövs nu kan jag säga, så nu drar jag på musiken på hög volym och städar! vi hörs om ett par timmar

Dagen

Här kom det en bildbomb med dagsfärska bilder på prinsen. Inte de bästa bilderna men jag tyckte om dem. 
 
Just nu är jag riktigt trött! Har varit i skolan och pluggat, har äntligen lämnat in ett arbete. Känslan att få någonting gjort är obeskrivbar. Det känns så skönt att få trycka på "skicka" knappen och veta att jag klarat ännu en grej. 
 
Jag vet att jag har F i nästan alla ämnen, jag vet att jag kommer att få gå om ett år men det gör inget. Jag vill varken fuska till mig mina betyg eller gå in i väggen för att jag pluggar dygnet runt. 
Jag får helt enkelt stå ut i ett år till och ta igen det jag missat, det blir nog bra tillslut!
 
När vi hade slutat gick vi och åt och efter det gick jag hem och tog med mig Iz, långlinan och en boll. Vi gick först en promenad och sedan kasta vi boll på baksidan vid mig. Äntligen är det gräs där nu så vi kan komma igång med träningen. Vi kastade iallafall boll i någon timme och efter det gick vi en lite längre sväng och Izor klarade tt hundmöte med 1m avstånd! Fy f*n vad stolt jag var.
 
Jag märkte själv hur spänd jag vart men gav mig f*n på att vi skulle gå förbi den där hunden. Tog ett djupt andetag och försökte slappna av så gott jag kunde, Izor drog lite extra och spämde sig lite. Pratade lite med honom under mötet och vips så hade vi kommit förbi hunden utan något stort jäkla drama. Det kändes toppen!
 
Nu ligger han helt utmattad och halvsover. Har lust att sova ja med men det kan jag inte göra nu, då vaknar jag inatt och kommer inte att kunna somna om.
 
Ska spela lite sims och kolla vad jag kan laga för käk idag, bloggar kanske senare. Och föresten, vad kul att det är så många som följer mig på Instagram. Drygt 160 personer, känns riktigt roligt faktist. Är du en utav dem? 

Bildbomb


Finslipning

Tränat lite med prinsen inomhus. Tog in ett kaninhinder för att se om han vela hoppa över det. Icke, men tillslut så förstod han vad jag menade. Blev lite fritt följ i mitt lilla (egentligen stora rum), fotposition och apportbocken. 
 
Efter det fick han hämta tuggben som jag lagt lite här och var i lägenheten, tänk att han hämtade rätt ben varje gång fast jag försökte göra det extra svårt för honom att gnugga det ena benet mot det andra. 
 
Nu ligger han och sover, imorgon är det skola och det ska regna hela dagen enligt SMHI. Jippi eller vad säger man?  på lördag ska vi titta på IPO och förhoppningsvis blir det en tur till Hemlingby med Denise och Herkules så grillar vi lite mat där. Vore jätte mysigt då vädret tydligen ska bli bra!
 
Är helt slut i huvudet nu, ska kolla på en film nu och sen sova. 
Bjuder på en bild på prinsen som dykt upp på bloggen tidigare, dock inte redigerar. Bilden blev riktigt snygg med den här redigeringen. Min snygga terv!
 

Terv mys

Tänkte träna Izor om en liten stund, måste bara samla mig lite. Avslutar nog träningen med ett inomhussök. Nu blir det fokus på lydnad. Kanske till och med går ut och tränar istället. Det tråkiga är bara att gräsmattorna är så jäkla blöta nu och det är stor risk för en till regnskur när som helst. Ser att mörka moln är i närheten. Suck, att det inte kan sluta regna. Man blir deprimerad utav regn! 
 
Inte har jag någon träningskompis här i närheten heller, det är lite halvtrist. Nåja, förr eller senare så dyker det nog upp någon som vill träna ihop. Hoppas jag. Annars får jag planera in med tjejerna i klassen. 
 
Tänkte ta en sväng till klubben i helgen eventuellt eller nästa och se om de burit ut agility hindrerna än. Det vore himla kul om vi kunde åka ut och köra lite.
 
Nä, dags för träning nu. Ser ut som att vi kommer att få hålla oss inomhus, molnen ser inte speciellt trevliga ut.

Skolan

Inatt hade jag hemsk ångest och var riktigt deppig, somnade inte föränn tidigt på morgonen. Självklart kom jag försent till skolan men det verkade inte göra så värst mycket. 
 
Pratade med min mentor och vi kom fram till att jag inte ska ha ALP på Gävleborgs zoo. Jag vill verkligen ha praktik och personalen är så härlig där men eftersom mitt mående sviktar väldigt mycket just nu så känns det både fel för mig och för min praktikplats om jag kanske dyker upp jätte deppig en dag osv.
 
Kommer att vara i skolan istället, göra lite rester och sånt. Det blir nog bra.
 
Ska snart bege mig till bussen för att åka till psyk och prata lite, efter det ska jag bara ta det lugnt. Hade tänkt att ta en cykeltur med Iz men eftersom det regnar så förbaskat mycket nu så skippar vi det idag. Kanske till helgen.
 
Ska kamma ur lite underull från honom nu innan jag sticker iväg.

Freestyle 17/4-13


Freestyle uppvisning och fotografering

Freestyle uppvisningen gick väl sisådär, fick imporovisera en hel del då jag blev så förvirrad men det gick iallafall bra! Vi hade roligt och det är det absolut viktigaste. Izor var väldigt ofokuserad och seg, det måste ha berott på att jag körde slut på honom igår. Nu har jag lärt mig en läxa, att inte köra totalt slut på hunden dagen innan uppvisning. 
 
Nåja, efter skolan följde Cornelia och Walle med hem till oss och hon lånade Izors tratt att ha på Walle i ett par dagar. När W ändå var här så passade jag på att fotografera lite.
 
Nu ska jag äta någonting, sen vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Izor är trött och sover och jag är riktigt trött.

Freestyle träning samt skallövning

Denise kom över för ett par timmar sedan och vi har varit och tränat freesyle med Izor. Gick sisådär, det kommer inte att gå bra imorgon. Haha.
 
Som ett avslut körde vi, eller jag lite skallövning med honom. Denise fotade, här kommer lite bilder

Idrott

Ska snart bege mig till skolan för att ha idrott. Känns lite sisådär att gå dit för en enda lektion när jag kan gå en promenad med izor istället.

Nåja, bara att bita ihop och gå på lektionen. Efter det blir det troligtvis en cykeltur eller nått. Vi får se. Borde träna freestyle men har inte valt någon låt ens...


Vad har hänt idag?

Iz och jag åkte till Skutskär i spöregnet och träffade Hana, Jimmy och lilla Aska.  Blev inte så värst mycket träning som jag hade förväntat mig. Izor var fortfarande trött från igår så han var rätt ofokuserad. 
 
Iz och Aska fick hälsa och först igck det jätte bra (Izor var lös) sen bjöd Izor upp till lek och därefter blev han skitsur på henne och började morra? Aska skrek men sen skakade hon av sig det. Någon som vet vad det kan bero på? 
 
Det var jätte konstigt iallafall och jag var rätt chockad över vad som hände. Tack och lov blev Aska inte skadad, hon är en tuff och urgullig liten schäfervalp!
 
När vi väntade på bussen fick en man mata Izor med godis och det gick jätte bra. Men när godiset var slut var mannen inte intressant för 5 öre. 
 
---
 
Har nyss storstädat åt kaninerna, bytt all burmaterial och gjort rent toan åt dem. Den används flitigt!
Måste fixa något fodervärds avtal sen som Ann-Katrin och jag ska skriva på. 
 
Jag vill ju ha tillbaka dem om det skulle trilla ner en miljon och jag hade en villa liktsom och tiden eller om det inte skulle funka hos dem! Det är inget lätt beslut att sätta dem på foder, det kan bli i flera år. Vem vet. Yra har varit borta i ett helt år. 
 
Fotograferade ninisarna lite iallafall och hade en mysstund med Chili. Joshi är så stor och klumpig så han är inte lika go att ha i famnen som lilla Chili. Hon har silkeslen päls och är pytteliten, goa lilla kaninskrutt. 
 
Kommer bilder på ninerna senare ikväll om jag orkar föra över dem i datorn. Ska nog fixa lite pommes och bea för att få i mig någonting. Pappa klagar på att jag gått ner så mycket i vikt. 
 
Föresten, troligtvis är Yra dräktig, vi håller alla tummar och tassar här hemma för att hon är det.
(Snacka om icke kaninrelaterat inlägg)

Torra trampdynor

Nu har Izor fått torra trampdynor pga vägsaltet så det blev att smörja trampdynornam med 4ess tasssalva,
Ska äta någonting och fixa lite träningsgodis. Åker ut till Skutskär idag och träffar Hana, vädret är inte på topp men jag har ingen lust att skjut upp på det igen. Det var år och dar sedan vi sågs sist (känns det som)
 
Packar ner Izors regntäcke då det ser ut som att det kommer att regna när som helst. Blir lite lydnadsträning om Izor är pepp, annars är jag lite tom på ideeer. Ska ta med en kamprulle så ska vi träna lite bitövningar med Izor. Sen blir det lite budföring för Aska och troligtvis för Izor så att han blir av med lite energi. 
 
Dags att äta frukost nu så att jag hinner med allt som ska fixas innan vi åker. Ha det bra!

Hundträning typ

Åkte till Skutskär med 11.19 bussen och mötte upp Sabina, efter en liten stun kom Sofia, hennes pojkvän och deras svenska lapphund som de har på prov. Det blev en del skällande men tillslut ignorerade Izor lapphunden. Framsteg, framsteg! Tråkigt nog blev han däremot rätt stressad och ofouserad när lapphunden skällde konstant under träningen. Blev lite linförighet och en platsliggning. 
 
Sabina gav Sofia och hennes pojkvän tips på vad de kunde aktivera hunden med så att han fick någonting att tänka på, vi körde även lite budföring och sök.
 
Efter det åkte vi till stan, gick hem till Robin och drack en kopp kaffe och sen gick vi en promenad med Izor i det härliga vädret. Kom hem för 1,5 timme sen drygt och pappa kom med kinamat. jag som sa till Robin hur mycket jag vela äta kina idag. Haha.
 
Izor ligger totalt utslagen på golvet och jag är rätt slut jag också. imorgon blir det en tur till Skutskär igen för att träffa Hana och Aska. ♥
 
Nu ska jag äta lite chips och dricka cola! Ha det gött.

Kaffe

Dricker en kopp kaffe nu och har öbrjat skära upp träningsgodis åt prinsen i form av korv. Har packat träningsväskan med tjänstetäcke, kamprulle, spårlina, apportbock och kamera. Har alltid en klicker på mig så den är inte glömd. 
 
Prinsen är otroligt cool, trots att jag yrar omkring här så ligger han bara och tar det lugnt. Vädret är perfekt och jag är supertaggad på att träna hund. Kanske får jag lite bilder från träningen idag? Kan fråga S om hon har lust att fota oss. Vore jätte roligt.
 
Nu ska jag dricka upp kaffet, Bussen går om 1 timme och 20 minuter. ha det gött.

Skitväder och inomhusträning

Izor fick hämta olika föremål som jag lagt i hans bädd idag, har ingen ork att gå ut. Har inte ens tittat till kaninerna så ska göra det strax. Mat och vatten har de fått iallafall.
 
Placerade ett tuggben, en gummiring, en boll och ett gummi ben i Izors bia bädd och bad honom hämta de olika föremålen. Han blev lite förvirrad då jag ba honom hämta gummiringen då jag inte satt något komando på det, detsamma gäller gummibenet. Men han hämtade tillslut alla föremålen och var nöjd. Ska inte träna så mycket mer med honom idag.
 
Imorgon åker vi ut till Skutskär och tränar lydnad. Behöver lite störning, samt någon som kan se utifrån om Izor slarvar eller om jag är på något helt annat ställe. Haha, så virrig som jag är.
 
Ska snart sova för att orka ta mig upp imorgon, måste packa väskan med allt som ska med också, kommer att ha en nöjd terv imorgon. nu har han inte fått något ordentligt träningspass på 2 dagar men han är cool, lite understimulerad ser jag att han är när han går omkring och inte riktigt finner sig till ro men matte orkar inte 7 dagar i veckan och jag vet att han inte är en hund som klättrar på väggarna, däremot blir han j*vligt dryg när man väl kommer ut istället.
 
dricker cola och äter melon just nu, sömnmedicinen börjar verka så snart blir det godnatt från våran sida. 
Hoppas ni har haft en trevlig lördagskväll.
 
 

Reklamhund

http://www.petfynd.se/hund/millers-klotang.html
 

Trött

Kom hem vid 3 tiden inatt och vaknade upp vid 8-10 tiden av att jag var svintorr i munnen. Drack en he l del vatten och sen kom den förbannade huvudvärken. Inte nog med det så är det skitväder ute idag, det är så pass att Izor får ha sitt regntäcke på sig. Blir ingen utomhusträning för jag har ingen större lust att bada honom idag. 
 
Hoppas på bättre väder imorgon så att man kan hitta på någonting. Idag blir det att tjocka i sig chips, äta sötsaker och titta på film. Har inte lust med någonting annat!
 

Utgång

Tanken var att åka ner till Hana idag men fick ett sms av en vän och hon frågade om jag vela följa med ut på krogen ikväll, visst vela jag det. Det var ett tag sedan jag var ute sist.
 
Sen krashade det med träffen med Hana, eller egentligen så har det inte blviit någon krash. Men jag skulle bli oerhört stressad och troligtvis skulle allt gå åt h*lvete. Så jag har lovat Hana att åka ut till dem på måndag då jag ändå inte har skola. 
 
Ska äta någonting nu, vid 3 tiden kommer Cornelia med min dricka som har varit hos henne sen flera vecor tillbaka haha. Den kommer till användning ikväll kan jag säga, alkoholen är så attans dyr på krogen och det är inte kul för en fattig student.
 
Nåja, har varit ute med prinsen, ska träna lite trix eller lite lydnadsövningar med honom snart. Vid 19-19.30 dyker Wictoria upp och ska fixa mitt hår inför ikväll. Hon är grym på att fixa hår. Ska passa på att måla ina skitiga naglar så att min vackra blånagel inte syns efter att Izor råkat bita min i tumnageln istället för i kamprullen när vi tränade.
 
Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!

Haha!

Går inte att dela videon på bloggen, jätte konstigt? 
I vilket fall, min syster visade mig just precis den här videon. Haha, helt fantastisk!
 
http://www.youtube.com/watch?v=qnydFmqHuVo

Ny kompis

Tog med mig varm choklad, spårlinan och en boll ut nu på kvällspromenaden, vi gick en runda först och sedan satte jag mig på en bänk och kastade boll till Izor. 
 
Efter ett tag hör jag en äldre dam ropa på mig, vände mig om och såg att det var damen med border collien som vi sett massvis med gånger, jag höll i Izors halsband och hon kom fram så började vi prata, det kom inte ett morr ifrån Izor, han var stencool! 
 
Vi beslutade oss för att gå till rastgården för att släppa dem så att de fick hälsa och det gick jättebra. Izor försökte rida på Charlie som bc'n heter men han sa ifrån rejält. (Tummen upp till Charlie). Ingen liten skit ska komma och mucka med en 11 åring, haha.
 
Jag kunde inte tro att han var 11 år gammal, så pigg och fräsh! Vi pratade om lite allt möjligt och Izor gick fram och hälsade på henne jätte lugnt och fint. Inte reserverad alls. Det är jag mest glad över. ♥
 
Eftersom dom nästan alltid är ute när vi är ute och tränar så kommer vi garanterat att stöta på dem snart igen, jätte roligt med en promenadkompis. 
 
--
 
Nu ska jag äta jordgubbar och slå på en film, imorgon blir det skola och efter det åker Izor och jag ut till Skutskär och träffar lilla Aska. Ska bli så roligt att få träffa fröken, och Hana såklart! ♥

Fryser

Det är så kallt! Usch, fryser jätte mycket.
 
Idag åkte vi med klassen till Högbo och tittade på handikappsridning. Det var världens vackraste tinker där, den hade en vit, lång, vacker man. Åh en drömhäst!
 
När vi skulle gå var alla rejält frussna, det är inte speciellt varmt i ett ridhus om man säger så. Vi åkte till Gävle och sen slutade vi, gick hem stelfrusen och fick för mig att storstäda rummet. Jahapp, Skurade golvet, dammsög, torkade lister osv. Izors bädd torkade jag ren och hans filt skakade jag av. Resultatet blev helt enkelt ett riktigt rent och fräsht rum! Är jätte nöjd över vad jag gjort idag.
 
Har precis smällt i mig en vegansk pizza, sen ska jag träna lite freestyle med prinsen.
 

Hundarna

Idag stod freestyle på schemat i skolan, vi tränade lite och kom på någonting nytt som vi skulle kunna ha med i vårat program som ännu inte finns! Åhh blir tokig, kommer att få improvisera som sjutton. Vill inte det men är illa tvungen då jag inte har något att gå efter.
 
Nåja, här kommer lite bilder jag tog under dagen på hundarna. Vi var bara 3 på specialidrotten idag. (skönt för våran del) tränade även Izor att vara i hundstallet en sväng. Det gick rätt så bra, tänker passa på att träna honom att vara i stallet varje gång vi har hundlektioner i skolan!
 

Prins Izor

Tänkte bara lägga upp lite bilder från dagen. Har inte så mycket att skriva förutom att jag känner att den här sommaren kommer att bli den bästa! Längtar tills den förbaskade snön försvinner, är så less på den nu. Vill ha barmark och det är nu!

Dagens träning

Idag har vi tränat lite freestyle, lydnad samt tränat att Izor ska släppa kampleksaker när jag säger till. Det har varit ett stor problem för oss, eller för mig. Fick ett jätte bra tips av Hana att säga Loss med mörk röst och visst funkade det!
 
Vi var ute och tränade i 3 timmar med ett par pauser såklart, sen blev det lite bolllek och Izor hittade en stackars övergiven boll som han tyckte att vi borde adoptera så den fick följa med oss hem. Han skötte sig jätte bra under träningen idag, så taggad och motiverad!
 
Imorgon står freestyle på schemat i skolan, blir bra med lite mer variation nu när jag fått upp lydnadssuget inför tävlvingen i maj.
 
Och en jätte glad och rolig nyhet. Har pratat med Åsa, Izors uppfödare och i sommar åker vi upp till Luleå och stannar där över en helg. Tänkte boka tågbiljetterna imorgon så att det är fixat. Jag längtar så! Ska bli så roligt att få träffa henne. Kommer även träffa Izors bror Izzmo, det är en självklarhet, förhoppningsvis träffar vi även syster Inca med matte Maria.
 
Självklart ska jag kolla med Petra (Izors fördetta ägare) om hon vill ses om tiden finns för henne. 
Ojojoj vad jag längtar! *Överlycklig Mandana*
 

Lydnadsträning med Izor 9/4-13

Efter 3 timmars träning blev Izor lite trött, därför det blev lite slarv från hans sida.


På väg att bli sjuk?

Emma ringde och väckte mig 10 i 12 idag och när jag pratade med henne kände jag hur det sved till i halsen och att ögonen känns svullna. Så jag skippade den enda lektionen som jag har idag, dvs idrott så får jag ta igen det genom att göra någon fysisk aktivitet med Izor.
 
Ska kliva upp ur sängen, ta en halstablett och göra lite kaffe. Kanske Denise vill komma över så vi kan finslipa lite på freestyle programmet som hon tycker att vi ska ta tag i nu!
 
Först får jag ta och äta någonting så att jag orkar med dagen. 

Dagen

Idag har det inte hänt så värst mycket förutom att jag och Izor var ute och tränade i finvädret. Vi körde lite lydnad och han har verkligen fattat det här med att hämta apportbocken! Är så glad över det, att för några månader sen så tittade han knappt på den och nu tjuvstartar han nästan för att få hämta den och det är full fart fram till den och lika bra fart tillbaka. Duktiga Izor. 
 
Vi tränade även på vänster och högersvängar, högersvängarna behöver det finslipas mer på men vi har all tid i världen. Visst att djur 1:orna kommer att arrangera en lydnadstävling i maj men det kommer nog att gå så bra! Förra året gick det bra och då hade jag haft honom i 4 månader och vi hade inte alls börjat med lydnadsträning och jag hade inte så värst stora erfarenheter av tävlingslydnad. Men iår så jäklar! Får åka ut till klubben när hopphindret står ute och träna på det.
 
Förra året så greppade han inte apportbocken och hoppade inte över hopphindret men iår så!
Däremot är jag lite tveksam till tandvisningen. Förra året var det Mathilda som var domare och tittade på hans tänder och det var inga problem, men nu är det en helt främmande person. 

När jag får veta vem som kommer att utses till dommare ska jag be den personen klappa och ge honom godis för jag vill verkligen inte att han ska bli osäker precis i början av tävlingen pga en tandvisning. 
 
Läggandet under gång är nog inga problem för grabben, han lägger sig när jag komenderar ligg och 8/10 gånger ligger han kvar utan att försöka resa på sig. Inkallningen kommer nog gå riktigt bra.
 
Kan citera att vi var mitt i centrum när tävlingen höll hus så det var en stökig miljö, en halvtimme innan tävlingens start gjorde en aussie ett kraftigt utfall mot honom så han var en aning stressad men tävlingen gick riktigt bra!
 
Här är en lånad bild från förra lydnadstävlingen på mig, Izor, Emelie och hennes nuffemix Lisa. Bilden är tagen utav någon från Realgymnasiet i Gävle. Hoppas att det är ok att jag publicerar den.
 
Se så han har utvecklats utseendesmässigt sen förra året. Hjälp, jag hinner knappt märka det själv!
Bilden är tagen medan vi väntade på att få starta.

Boll lek

Igår träffade vi Denise och Herkules för lite boll lek, här kommer bilderna  som jag tog på hundarna. 
Annars hände det inte så mycket igår, Izor och jag sov över hos Robin och vi kom hem för 3 timmar sen. Ska snart ut i finvädret och träna med honom. Igår snöade/haglade det och det var inte ett dugg roligt. Vela helst stanna inne då men hunden måste somsagt ut! Här kommer lite bilder iallafall. 
 

Bilder från den 30/3


Forts från agilityträningen

Här kommer resten av bilderna från agilityträningen, alla bilder är tagna av Denise (www.Hippaherkules.blogg.se)

Seg

Är jätteseg idag och orkar knappt kliva upp ur sängen. Kanske tar en cykeltur till skogen med iz senare eller så kör vi ett lydnadspass på baksidan. Hade behövt träna freestyle som bara den nu innan uppvisningen. Menmen...
 
Förhoppningsvis kommer det lite fräsha bilder från gårdagen idag. Beror på när Denise kan komma över med USB minnet.

Agility

Idag åkte jag och Denise till Gävle BK och körde agility, vi hade tur. 2 hinder stod ute (bättre än inga alls) det var A--hindret och balanshindret. Toppen tänkte jag, de två hindrerna som Izor har svårast för, hur ska detta då gå? 
Det gick kalasbra, trots att snön var riktigt djup och det var svårt att ta sig fram så var det värt det. Jäklar vilken glöd det var om Izor och Herkules blev toklycklig.Han tyckte att A-hindret var riktigt läskigt först men efter att Izor hoppat upp och ner för det så sprang han frivilligt över hindret. 
 
Imorgon kommer det en bal med hö åt kaninerna, åh toppen. De som nästan har slut. Fler bilder från dagen får jag imorgon av Denise när hon kommer över med dem på ett USB. Tills vidare får ni se mina bilder från dagen, men det gör väl ingenting? 
 
 

Uppletande 4/4-13


Agilityträning med Izor 5/4-13


Klubben

Åker ut till klubben idag med Izor och hoppas påatt agilityhindrerna står ute, har haft ett enormt agilitysug så tänkte passa på att träna lite! Solen skiner, himlen är molnfri. Kanonväder helt enkelt, kamerabatteriet är laddat så vi ska bara vänta in Denise och Herkules och sen åker vi. 
 
Förhoppningsvis kommer det lite bilder senare idag, kan be Denise fota Izor åt mig!
Här kommer en gammal bild från när Iz och jag var på klubben. 

Jäklar vad tunnhårig han var, denna bild är tagen i oktober, oj vad pälsen på magen har vuxit sen operationen och han har blivit mycket rödare och mörkare i pälsen samt fått betyldigt mer man!

Cykeltur och uppletande

Tog en cykeltur med Izor till "Måsberget" som det kallas, cykelturen gick bra, dock travade inte Izor som jag trodde att han skulle göra utan han sprang i 190 så jag fick bromsa in cykeln flera gånger för att inte flyga iväg. haha. 
 
Det blir bättre sen när han får en riktig dragsele, vore kul att köra lite drag med honom eftersom han är så duktig i det området.
 
När vi kom till skogen satt jag på honom spårlinan så fick han gå lite hur han vela, efter en stunds stronsandes i skogen körde vi lite uppletande, synd att han var tvungen att ha lina på sig, det ställde till med en hel del besvär, han fastnade lite överallt men hittade 9/10 föremål. Mot slutet var han lite virrig i huvudet så han fick ett enkelt uppletande. Det var bara en ca 10m bort, bakom en stor sten. 
 
Efter det så gick vi till ett par brädor och jag satte mig ner och avnjöt en cigg och en capre sonné och Izor ett oxöra, efter det cyklade vi hem igen, lämnade cykeln och tog en promenad.
 
Är så stolt över honom idag, vi stötte på flera hundar och han sa inte ett pip! (förutom när vi gick koppelpromenaden, då började han morra lite) 
Det var en akita som skällde på honom, småhundar som skällde på andra sidan vägen, en Beagle som verkligen vela hälsa på honom men han stod bara och tittade på den, helt avslappnad. Herrejösses, var nära att jag började gråta av lycka. Fler cykelturer kommer det absolut att bli. 
 
Vi kunde passera andra hundar med 1-1,5m mellanrum! helt otroligt. 
Nu ligger Izor helt slut på golvet. Duktiga hund. Imorgon tar vi en cykelrunda till!
Det kommer en video från det sista uppletandet strax, videofyme segar lite som vanligt.

Skogen nästa?

Funderar på att ta en cykeltur till skogen med Izor. Jag har aldrig tidigare cyklat med honom så det vore roligt att äntligen få göra det. Tar nog med lite matsäck och någonting gott åt Izor som han kan äta i skogen. 
 
Det blir ingen lydnadsträning idag, vill inte att jag eller Izor ska lessna på det och vi har kört rätt intensiva pass de senaste dagarna med tanke på vårat uppehåll. 
 
Blir kanske lite uppletande i skogen istället, han tycker att det är superskoj så varför inte?

Red Goblin's Izor


Willys

Efter att Izor fick kvällsmaten åkte pappa och jag till Willys och handlade, pratade med Lisa i telefon och gud vad jag saknar henne! Åker upp till dem nästa helg.
 
När vi kom hem hjälptes pappa och jag åt att göra veganska piroger och de blev klart godkända. 
Vet inte om Izor tyckte att de var såå godkända då han passade på att smaka på min ena pirog när jag var på toa. Han hade gjort ett litet hål i den. Haha, eller så försökte han vara på den säkra sidan och väntade tills "kusten var klar" galna vovve.
 
Köpte även sparris på burk som ska finnas i Izors hemapotek. Måste erkänna att han inte har nå värst mycket akuta saker men det ska införskaffas. Ex, bandage, kompresser, en temp, koksaltlösning osv. Pincett har han, öronrengöring har han, tratt finns hemma, fästingplockare har jag hemma. Blir nog en tur till köpis och kolla vad hööks har för erbjudanden. De brukar ha billiga och bra saker där! koksaltlösning finns på apoteket att köpa. Helosan salva ska också köpas!
 
På fredag ska vi träffa Hana och Aska, ska vi jätte skoj! Nu ska jag spela lite sims.
 

Träning

Jag vet inte om det är min medicin eller om det är för att våren är på G för min motivation till hundträning är på topp! Idag tränade jag och Izor lite med apportbocken och visst hämtar han den, alla gånger. Vi körde lite fritt följ/linförighet, läggande under gång och lite position. Gick jätte bra. Izor var riktigt taggad och jag på glatt humör. 
 
Vi stötte på ett par hundar och 2 av gångerna så morrade han och började vifta med framtassarna i luften men sen struntade han i dem. Vi stötte på fler hundar medan vi tränade och han såg dem men valde att komma till mig och leka lite istället.
 
Det är så himla skönt att han kan slappna av mer vid hundmöten, han behöver inte bryta ut totalt och göra världens utfall genom att dra mot hunen och skälla. 
 
På fredag ska jag träffa Hana och lilla Aska, jag tror att det kommer att gå superbra. Vi får köra på samma sätt som vi gjorde när Izor och Asterix träffades. Finns nog en risk att jag stoppar Aska under jackan och springer därifrån. haha, Nejdå. Men man blir galet valpsjuk när man ser henne!

Grym hund

jäklar vad Izor var på idag i träningen, svansen gick och han hade superfin kontakt under fria följet/linförigheten. Körde en platsliggning men han reste sig efter en minut så det ska vi träna mer på, det blir mycket lättare om det är fler hundar med under platsliggninen så Hana och Asterix kanske vill köra en platsliggning framöver. 

Idag var det riktigt roligt att träna lydnad, ojoj vad kul det var! Izor gick i långlina och helt plötsligt dyker det upp en kvinna med en greyhound som började skälla och ha sig, Izor drog mot den hunden och började morra, fick tag i linan och bad honom sätta sig ner, han gjorde det nästan direkt och fick massvis med godis, efter mindre än 5 sek så hade han totalt glömt bort hunden och vi fortsatte träningen.
 
Och idag, för första gången hämtade han apportbocken när jag kastade den, han kom och satte sig i fotpositon dessutom. De få gångerna jag försökt få upp hans intresse för apportbocken så har han bara tagit den och sprungit iväg. Vilka jäkla framsteg!
 
Det blev lite bollkastning efter det och sen gick vi upp och ner för en gallertrappa igen, idag var det ett himla liv i bygnaden där trappan var med Izor brydde sig inte utan gick upp och ner utan några som helst problem.
 
Därefter gick vi till lekplatsen utanför oss så fick han hoppa över lite föremål osv. Därefter gick vi hem.
Nu har jag en bra trött hund här, inte nog med det så tränade vi en sväng innan vi gick ut,
 
Nu ska han få käk och jag ska hoppa in i duschen! Här kommer lite bilder från dagen.

Apportbocken 2/4-13


Izor går i en gallertrappa


Izor går i en gallertrappa 1/4-13


Sol

Ska slänga i mig någonting och sen bege mig ut i det fantastiska vädret. Det verkar som att våren ändå är på gång!
Terven har gosat ner sig i in säng och jag har tittat på två avsnitt av Andra Avenyn. 
 
Det är lite komiskt att Izor kan komma och lägga sig i sängen innan jag ska somna men går ner från sängen efter 5-10 minuter, antingen går han och lägger sig i sin BIA-bädd eller så lägger han sig på golvet och hoppar upp på sängen vid 6-7 på morgonen igen. Knasvovve.
 
Eftersom vädret är så fint så tar jag troligtvis med mig kameran på en promenad. vore kul med lite nya bilder!

RSS 2.0