Gårddagen

 
 
 

Långpromenad i vårvädret

S och jag tog bussen till Hemlingby köpcentrum och gick på Grizzly Zoo. S köpte grisöron, godis och bajspåsar. Idag blev det ingen shoppning för mig, mamma hade köpt 2 påsar öron, påsar och godis till Iz så nu har jag öron så det räcker och blir över. Snacket som går om salmonella viftar jag bara bort. Hundar kan äta rå kyckling och varför skulle de då bli sjuka av ett grisöra. Jag är i alla fall inte den som ändrar riktning så fort något nytt dyker upp. Ett tag var F-ben farliga och skulle aldrig ges. Nä, folk får hålla sig till den teorin men jag kommer fortsätta ge min hund grisöron och F-ben.
 
Vi gick hem från Grizzly Zoo och lät hundarna strosa omkring i en hundrastgård i Andersberg. Det är verkligen mysigt där ute.
 
När S tog bussen hem så gick vi också hem och Izor har sovit konstant sen dess, förutom när han fick sitt grisöra.
Har haft en toppenhelg med Sabina och banditerna.

Banditer kommer hit

Har tvätt tid idag kl 10, efter det ska jag gå till Grizzly Zoo och lämna tillbaka kopplet jag köpte, dum som jag var kollade jag inte om det var för stora eller små hundar. Tyckte det såg ut som ett vanligt koppel, när jag kom hem och visade mamma vad jag köpt då hon kom förbi såg jag att det stod "5-15kg" på lappen som satt fast på kopplet. Jahapp, bara att lämna tillbaka det då.
 
Sen får vi besök av Sabina och banditerna, de ska sova över här hos oss och det ser vi fram emot. S har givit mig ett okej att få borsta igenom Arach, fyyy vad han kommer att hata mig efter det. Jag kan ju sitta i timmar och borsta haha.
 
Vi får det nog jätte trevligt, hundarna trivs med varandras sällskap och de är lugna inomhus alla 3. Så ska passa på att städa här hemma, Izor och Walle drog med sig halva stranden hem hit igår, det är nackdelen att låta dem springa på stränder! Men det är bara att plocka fram dammsugaren och städa. Inte svårare än så.
 
 

Hundarna

 

Sandbalkarna

Idag hämtade Cornelia upp mig och vi åkte hem till mig, hämtade Izor och åkte sen till Grizzly zoo där vi båda handlade, köpte bla leversnittar, grisöron, bajspåsar. Izor var dryg som sjutton under hela bilresan och så uppe i varv men han skötte sig extremt bra i butiken. De hade nyinvigning av butiken idag så det var fullt med folk och Izor hälsade på personalen, hoppade nästan upp i famnen på en kille och satte tassarna på disken. Bortskämd som han är. När vi är på Gävleborgs zoo vet han vart godisburken står och där väntar han tills han får sin gobit.
 
Sen åkte vi till sandbalkarna så att hundarna fick springa på stranden och bada. Tur som vi hade hittade vi två pinnar som vi kastade ut till dem. Efter det åkte vi hem till oss, hundarna var totaldäckade efter en stunds springande i skogen innan hemfärd. De sov i köket och vi tvåbenta satte oss med en varsin kopp kaffe och tjattrade innan Cornelia och Walle åkte hem, vi har haft en toppen dag. Fler såna ska vi ha. Och vi har haft tur med vädret!
 
Nu ska jag sätta mig och redigera lite bilder från dagen, får se om jag orkar lägga upp dem idag eller om jag gör det imorgon istället.

Träff med Cornelia

Idag har jag och Cornelia bestämt för att ses. Vi tänkte dra till testeboån och låta hundarna bada, Walle har nämligen inte tagit sitt första dopp än och det är på tiden nu tycker C.
Det kommer nog bli en jätte trevlig stund, har aldrig tråkigt med Cornelia och våra hundar går så bra ihop.
 
Izors tassar är fina igen efter en extra smörjning igår, trampdynorna läker fort ihop. Jisses vilket slitage det blir av att springa på asfalt men det är ganska självklart. Önskar att vi hade mer grönområde att cykla på.
 
Jag kan säga er att Izor har varit otroligt lugn de två senaste dagarna, jätte skönt för mig också, speciellt med tanke på att jag legat på latsidan när det kommit till fysträning. Men nu är vi som sagt igång igen och Izor har återhämtat sig enormt bra. Jag trodde inte det skulle gå så fort men vi har en lång väg kvar. Däremot måste jag lägga in en extra växel, min kondition är så himla dålig.
 
Förhoppningsvis får jag lite bilder på hundarna idag, bilderna jag tog igång var pinsamt dåliga så de vill jag inte ens publicera på bloggen.

Cykla, cykla, cykla


 
Idag har vi cyklat en hel del Fluff och jag.
Först cyklade vi till L och hämtade Kepler, och några timmar senare åkte W, jag och Izor till Alderholmen för att ta det lugnt i solen och låta Izor springa. Egentligen är det ganska dumt att ha sin hund lös där då det passerar massvis med folk och hundar men jag vet att så länge jag har en boll, då har jag Izors uppmärksamhet.
 
W och jag skiftade att kasta boll till honom tills han blev riktigt trött och då satte vi oss på en brygga med varm oboy och Izor fick ett grisöra. Efter en stund började vi frysa så W åkte hem till sig och jag och Izor tog en extra lång runda hem runt halva Brynäs i princip. Jäklar vad jag är i dålig kondition, Izor kämpade på som sjutton och var så duktig, han jobbade verkligen för att hålla ett bra tempo och jag kämpade mig upp för alla backar haha. Så dålig kondition har jag.
 
Väl hemma smörjde jag om tassarna på honom då jag såg att de blivit slitna av cykelturen, f*n att vi inte har några bra grusvägar, vi har i princip bara asfalt! Nåja, när tassarna var smörjda och han druckit vatten stretchade jag honom och nu ligger han och sover så nöjd på golvet.
 
En tråkig nyhet jag fick veta idag är att Kastro, Lisa och Klas kisse har avlidit. Jag har aldrig varit ett fan av katter men Kastro tyckte jag verkligen om. En urmysig katt. Kommer vara tomt i huset när jag kommer dit nästa gång, är van att höra hans rop efter mat och det eviga krafsandet på köksfönstret att han vill komma in trots att man precis släppt ut honom. Vila i frid fina Kastro. ♥
 
 

Kampleksaker

Testar väl här, finns det något intresse för dem här två? Perfekta kampleksaker som även kan användas som halvstryp. Den större är 25 cm (utan öglorna) och den mindre 20 cm (utan öglorna) prisförslag någon?
 
 
Kan även tillägga att Izor har ett lika snyggt halsband som dom på bilden, vi kampar med det och använder det som leksak. hållbart som sjutton!

juicemaskin

Igår när Izor och jag kom hem efter våran långpromenad kom mamma precis över med en present åt mig. Jag fick en juicemaskin. Känns som julafton! Eftersom jag är vegan och väldigt dålig på att äta mat, speciellt frukost så fick jag maskinen för att kunna göra färsk juice på mornarna. Har redan invigt den och den funkar toppen. Förhoppningsvis kommer aptiten tillbaka gällande frukost. 
 
Inte nog med att det är grymt att göra egen juice och veta vad man stoppar i sig. 
 
Vad ätr ni helst till frukost?
 

Skogsmys

Izor och jag gjorde oss i ordning och gick ner till cykeln för att cykla till skogen. Han skötte sig jätte bra hela vägen dit och när vi var framme strosade vi omkring bland mossa och ris. Tog sedan fram lite godis och körde lite balansövningar och sen lite bollkastning. Kastade bollen så han fick springa i ris, hoppa över stock och sten samt
springa i uppförsbackar. Extremt bra fysträning!
 
När jag tänkte att vi skulle gå hem så var det så fint väder att vi stannade, forsatte att kasta boll och sen begav vi oss in i skogen igen. Var ute i några timmar och sen när Izor var så trött att han la sig ner med bollen, då beslutade jag mig för att vi skulle vända på klacken och bege oss hemåt. Men icke sa terven som reste sig upp och sprang omkring med sin boll. Vi blev då kvar ytterligare en stund men när Izor gav upp så gick vi mot cykeln och han var så trött som försökte dra men efter bara en kort stund var han travandes vid min sida. Då jäklar har man lyckats trötta ut Izor.
 
Nu har vi varit hemma en stund och han fick för att dricka  vatten och har efter  det bara sovit. Han är helt slutkörd så det blir lite lugnare promenader resten av dagen så att han får vila upp sig.
Här kommer bilder från skogen!
 
 
 
 
 
 
 

dog parkour i skogen

 

Strandlek och cykeltur

I förmiddags skickade Linnéa ett sms och frågade om vi skulle åka till någon strand med hundarna, eftersom väder var så fint var det självklart att vi skulle ut! Vi åkte till rullsand och hade hela stranden för oss själva, det enda negativa med rullsand är att det är så långgrunt, Izor fick mest springa i vattnet, hände någon gång att han lyckades simma. Kepler som aldrig har simmat tog sina första simtag idag, han såg så rolig ut men med tiden kommer hans simförmåga att förbättras.
 
När vi åkte hem så kopplade jag på Izor dragselen och cyklade till Coop för att posta ett paket, sen åkte vi en liten runda runt Brynäs innan vi kom hem. Han har legat och sovit som en stock sen vi kom hem, passade på att göra ett nytt halsband till honom i rätt storlek. Längtar tills mina nya färger kommer, då blir det lite variation på färgerna.
 
Nu ska jag lägga mig i soffan och se om det går någonting bra på tv. Det blir nog en lugn eftermiddag för oss.

beach party

 
 
 
 

Läggande 24/3-14


Helt random

Igår gjorde vi inte speciellt mycket, vi träffade W och jag var hennes modell. Vi gick runt på Brynäs och fotade och sen gick vi hem till mig, fotade lite inomhus och därefter blev jag sjukt trött och W började spela sims.
 
Idag ska jag ta en cykeltur med Izor, ser att det blåser en hel del ute men det gör ingenting, får se hur länge han orkar hålla ett högt och jämnt tempo. Vi kanske avslutar cykelturen med att gå till skogen en sväng så att han får springa av sig.
 
Jag har fått tillbaka motivationen att träna  hund så ska passa på nu och slipa på klossen. För den där rumpan hänger ut lite i fria följet och det ser inte bra ut.
 
För övrigt har det inte hänt något speciellt, eller jo. Väntade utanför Coop när W skulle handla och helt plötsligt dyker det upp en kille med en terv. Det är inte varje dag man stöter på tervar här inte. Han knöt fast sin hund och kom sedan fram till mig, Izor slängde sig i famnen på killen och stackarn fick massvis med hund tass märken på sina kläder men han verkade inte bry sig. Izor pussade och fjäskade otroligt för killen och struntade helt i terven.
 
Visade sig vara en från Bästdals, en jätte fin kille verkligen!
Något nytt om ensamhetsträningen har det inte blivit, ska träna med honom efter cykelturen tror jag. Håller tummarna att det går bra.

Vi

 
 
ag
 
 

bildbomb

 

Ett stycke Izor

 
 
 
 

pyssel

Somjg skrev tidigare har jag pysslat lite idag  att pyssla med paracord kräver enorm koncentration och jag som har väldigt svårt med koncentrationen fixade det till slut. Jag är jötte stolt över mig själv som inte gav upp utan fortsatte att klura hur jag skulle göram
 
Imorgon pysslar jag säkert ihop ett till halsband eller någon leksak till fluffet. 
 
Eftersom jag inte går i skolan på 4 veckor nu så har jag någonting att göra. Jag ska även få köpa en symaskin av Lisa så då blir det mer pyssel. Har så mycket idéer i huvudet. 
 
Ligger i sängen med izor i fotänden. Snart säger vi godnatt.
 

Barngrind m.m

Mamma åkte till en vän igår som bor väldigt nära Citygross och Biltema så jag passade på att skicka med mamma pengar för att köpa en barngrind till mig. Äntligen så är min dörr till vardagsrummet borta och istället ersatt med en grind. Det är mycket snyggare och mer praktiskt. Nu kommer jag äntligen in i min garderob istället för att bråka med dörren.
 
Varför jag egentligen köpte grinden är för att dela av lägenheten så Izor inte får vara med hela tiden. Han ska kunna koppla av om jag får besök utan att vara på sin vakt hela tiden. Sen är det himla praktiskt om ex hyresvärden kommer hit och kanske är hundrädd. Perfekt att stänga in hunden i rummet. Tack och lov har jag en så pass stor 1:a så han blir inte inklämd i något litet rum.
 
Fick även hem min "beställning" från Citygross, kan ni gissa vad det är? hundmat i massor!
2 lådor märgnen, gristunga, grishjärta och oxhjärta. Så ikväll ska prinsen få gristunga, ett halvt oxhjärta och lite mixad broccoli. Riktig festmåltid.
 
Mamma var så snäll och köpte en leksak till Izor också, jättesnällt. ♥
Jag köpte även linor som jag har invigt idag, har gjort paracord halsband och ett stadskoppel. Halsbandet blev för stort för Izor men det gör inget, det var första försöket. Blev ett rätt fint halsband faktiskt, blått och orange.
 
Nu ska jag slå på tvn och njuta av lördagskvällen. Ha det bra!
 

En dag med S och banditerna

Izor ligger utmattad och sover efter en heldag med Sabina och hundarna.
Vi möttes upp på stan och gick igenom stan för att komma till bollan, idag var det fullsmockat med hundar ute med sina hussar och mattar och tänk, Izor skötte sig riktigt bra! Han hetsade upp sig vid vissa hundmöten, vid andra möten gav han hundarna inte ens en blick. Varför jag är extra stolt är för att Izor ofta triggar upp sig själv mer när han är tillsammans med banditerna men han höll sig lugn.
 
Efter en stund i bollan och mycket prat med S så begav vi oss till den stora hundrastgården vid mig och släppte hundarna, innan det tog vi en paus hos mig och Sabina fick se min lägenhet. Banditerna gjorde sig hemmastadda ganska direkt haha. När vi varit i hundrastgården ett tag kom en kvinna med en ridgeback och då gick alarmsignalen på Izor och han for till stängslet och började tokskälla. Kvinnan som hade hunden frågade om hon fick komma in trots att Izor var helt tokig, hon berättade att hennes hund inte gjorde en fluga illa så vi släppte in dem, allt gick jätte bra. Izor lekte för fullt med den 10 månaders valpen och det var mitt i leken som S och jag analyserade Izor och märkte att han inte agerar utåt pga osäkerhet. Utan han är en väldigt dominant hund. När jag tänker efter så stämmer det in väldigt bra. Han är inte osäker, han skakar av sig obehag. Han är däremot kaxig som jag vet inte vad och har riktigt dåliga beteenden (som skällandet och utfallen som nästan är helt helt borta). Jag skulle aldrig kunna tro att Izor är dominant om jag inte fick se svart på vitt idag. Jäklar vad han skulle upp och rida på den stackars valpen. Men sen så lekte han väldigt fint med den också.

Hundlek

 
 
 

Bus med Charlie

 

Solsken

Idag är det riktigt fint väder ute, har tvätt på tork i tvättstugan och har klippt pälsen mellan Izors tassar.
 
Ska nog gå upp en sväng i skogen idag så att Izor får springa av sig lite. Det har varit lite mycket de senaste dagarna och därför har bloggen varit så inaktiv. Men vi lever!
 
Har märkt att jag blivit riktigt dålig på att använda systemkameran så jag ska försöka bli duktigare på det. Tyvärr har min dator där jag har Photoshop kraschat och jag håller tummarna att den återställer sig igen. Det är därför bilderna inte har någon logga.
 
Imorgon ska vi träffa Sabina och hennes hundar för en promenad i Boulognerskogen och lite rally lydnad. Det kommer nog att bli en toppen dag!

Fotografier

 
 
 

ensamhetstränar

Sitter ute i trapphuset medan Izor är inne i lägenheten. Ensamhetsträningen går bara bättre och bättre. Blir verkligen stolt över min fina hund. Äntligen har han insett att vi inte ska flytta mer utan vi bor här. Hör honom ligga oxh tugga på ett grisöra och jag kan lova er att han inte rörde grisöron när vi bodde hps mamma och han blev ensam lämnad. Han stressade så. 
 
Ska se om han fixar en timme idag också,  kansle längre.  Beror på hur lönge jag orkar sitta på stentrappan i trapphuset. 
 
Grannarna måste tro att jag är tokig so  sitter fullt påklädd i trapphuset. Nåja, att träna hund är inte alltid vackert. Haha.
 
Nu ska jag spela candy crush för att fördriva lite tid. Ha det gött!

träning

Linnéa och jag möttes kl 11 och tog en promenad med hundarna till en lekpark där vi tränade lite. Jag passade på att utnyttja lekplatsen genom att ha bla ett staket som hjälpmedel i linförigheten. Funkade jätte bra. Izor skötte sig extremt bra och var på topp. Struntade fullständigt i Kepler och hade full fokus på mig.
 
Han fick även bära sin klövjeväska idag och nu ligger han på golvet med den där taggade "jag vill träna" blicken.  Haha. Lika bra att göra som han säger.
 

Kvällspromenad

Jag tog mig själv i kragen och kopplade Izor för att sen möta upp promenadgruppen vid coop. Vi var några hundägare och hundar idag, Izor skällde på en Finsk Lapphund en gång men var annars tyst. Blev chockad över hur lugn han var, han varken morrade eller blåste upp sig utan tittade lugnt och avslappnat på de andra hundarna. Gick bredvid andra hundar m.m. När det var dags att gå till hundrastgården valde jag att vika hemåt, jag tycker att vi väntar med att låta Izor springa i hagen med de andra hundarna tills han har vant sig med dem lite mer.
 
Vi gick ner på fotbollsplanen och lattjade lite, tränade lite lydnad och avslutade med ett godisregn. Nu är vi hemma, Iz har ätit kvällsmat och snart ska vi göra kväll. Han borde vara rätt slut i huvudet nu tycker jag.

Promenadgrupp

Eftersom jag varit så dålig med aktivering på senare tid så ska Izor och jag gå en promenad tillsammans med hundgruppen. Vi får se om han får leka med de andra hundarna efteråt, det beror helt på hur han är, om han är lugn eller uppe i varv. I vilket fall hoppas jag att promenaden blir trevlig, jag känner ingen i gruppen men man lär säkert känna folk rätt fort.
 
Vi har tränat lite position och läggande. Har märkt att han presterar mycket bättre utomhus än inomhus. Nu ligger han och sover, klippte klorna tidigare idag så de är nyklippta nu också.
 
Tja, har inte mycket mer att säga faktiskt. Kom med tips om vad ni vill läsa!

Izor och Kepler

 

Nytt golv

Imorgon kommer golvläggarna och ska byta golv inne i köket, äntligen så det blir gjort!
 
Det har snöat hela dagen och jag och Linnéa tog en promenad med hundarna i yrvädret. Kepler har verkligen vuxit sen sist, han är bra mycket större än Izor nu. Lilla goa Kepler.
 
Iz och jag har varit hemma hos mamma en sväng och tränat lite position och läggande. Mer har vi faktiskt inte fått gjort idag. Izor ligger och tuggar på ett ben just nu och jag kikar på tv. Vi gör nog en rätt tidig kväll, kvart över sju kommer golvläggarna imorgon.

snö igen

Då var snön tillbaka här i Gävle och runtom i Sverige. Jag tänker inte klaga, det är liktsom mars. Vi har bara haft tur som fått ett smakprov av våren. 
 
Är oerhört glad att Izor hann få sig ett dopp i ån innan snön och kylan kom igen. När våren kommer tillbaka kommer det bli mycket simning för Izors del samt att springa i vattnet. Såg igår när han kom uop ur vattnet hur dåligt musklad han är och det är mitt fel helt och hållet. Jag har inte hållt igång träningen under vinter halvåret.  Men det tar vi igen, vi har ju nyligen börjat cykla igen och förhoppningsvis kan vi cykla ett tag till om det inte blir för myclet snö ute på vägarna. 
 
Igår efter Izors bad hemma så kände jag att vinterkilot spm han lagt på sig har försvunnit. Nu är han jätte fin i hullet igen och det glädjer mig. 
 
På tal om inget. Jag har tagit några gamla tuggben som Izor inte är speciellt förtjust i (reterivertugg och torkad hudben) och smetat in kattmat som jag köpt för att ha i spårslutet. Han fick ett reterivertugg igår och jisses vad han åt på det. 
Det är absolut inget jag kommer fortsätta att göra men vill bara att han äter upp tuggbenen som ligger framme. Fyllde även några tomma märgben. Jätte bra kvällspyssel för Mr Fluff.
 
Nu ska vi kliva upp ur sängen och göra lite vettiga saker. Ha det bra! ♡ 

snö ugw

 

Dagen lite kort

Wictoria sov över inatt och imorse tog vi det bara lugnt. Vi bakade en morotskaka och gjorde sojafärssås med spagetti. Bjöd över mamma på fika och städade lite, senare gick W och jag till Testeboån för att låta Izor bada lite. Han simmade flera längor och hade det verkligen jätte roligt men med tanke på att vattnet fortfarande är ganska kallt blev det en kort stund vid ån innan vi begav oss hem. Väl hemma hoppade Iz in i badkaret och blev badad med schampo och därefter fönad så nu luktar han underbart och har riktig fluffig och mjuk päls.
 
Vad vi gör imorgon vet jag inte än, vi kanske tar en sväng till skogen, vi får se!
 

Årets första dopp

 

Slöa

Igår hade Izor och jag en riktig slödag. Han var fortfarande trött efter veckans läger och jag var tröttare än någonsin. Mamma följde med ut på fotbollsplanen där vi kastade lite boll till Izor innan vi tog en runda och vände hem.
 
När vi kom hem så hjälpte mamma mig att städa lägenheten, det blir verkligen mycket städning när man har en långhårig hund och bor i en 1:a. Tack och lov har jag en stor 1:a i alla fall. Jag gillar att ha rent runt omkring mig så då är det bara att plocka fram damsugaren och köra med den.
 
Senare på dagen tog jag på Izor nomeselen och cyklade ner till stan, tror ni att cykelturen gick bra? åhnej, slangen i cykeln har på något konstigt sätt hamnat utanför däcket och snurrade in sig i hjulet så när vi var vid tågstation fick jag hoppa av och leda cykeln till djuraffären.
 
Köpte en låda VoH, schampo och balsamspray. Allt gick på drygt 800 kr så nu är plånboken tom igen. Nåja, hunden måste ha mat.
 
Denise mötte jag upp inne på Gävleborgs zoo och vi gick sedan hem till mig och slog på datorerna och började spela Sims. Efter en timme ungefär fick jag besök av Paleo's fördetta husse som hade vägarna förbi Gävle. Paleo är Milla och Pandoras kullbror för er som inte vet. Vi pratade bra länge och vid 8 tiden rullade han vidare.
 
Denise var helt inne i spelandet av Sims och jag somnade efter någon timme, så jäkla typiskt mig. D väckte mig när hon skulle gå och sen somnade jag om igen.
 
 
 
 

klickertränare

Efter 4 lärorika dagar är Izor och jag hemma igen och jag är certifierad klickertränare! Klarade utbildningen, jag som trodde att jag absolut inte skulle göra det. Men med mycket pepp från både klasskamrater och min hundlärare fortsatte jag utbildningen när jag varit nära på att ge upp. Jag kan! Jag måste få in det i huvudet på mig själv.
 
För Izor har det här varit riktigt nyttiga dagar. Som flera vet har Izor väldigt svårt att kontrollera sig i koppel och nu under de här dagarna såg jag att våran träning verkligen gett resultat. Vi bodde i ett litet hus med 6 andra elever och deras hundar samt våran hundlärare och hennes 4 pudlar och Grethe (canis utbildaren) och hennes 3 labradorer. Jag menar verkligen att vi bodde trångt. Jag, Sabina, Emma och E's PK Bella delade rum, trångt som attans så vi fick bygga ut en inhägnad så att Izor kunde röra på sig.
 
Första dagen var han lite muppig och blåste upp sig lite när de andra hundarna gick i huset men det släppte fort, till slut låg han och sov bredvid de andra hundarna frivilligt.
 
Eftersom vi bodde i ett hus kopplat till en ridanläggning så beslutade vi oss för att gå och titta på en ridlektion. Izor som inte alls är van vid hästar var lite spänd när hästarna kom emot oss på läktaren men efter dryga 10 minuter satt han lugnt och tittade på dem totalt avslappnad. Vi gick även in i stallet och Izor fick vänja sig vid hästarna, han var helt cool. Man skulle kunna tro att han vuxit upp med hästar.
 
Dagarna gick otroligt fort och det är så mycket jag vill skriva men har inga ord i huvudet just nu förutom över att jag är så stolt över mig och Izor. Och att jag är så glad att jag valde att gå utbildningen. Förr trodde jag att klickerträning bara var att klicka men idag vet jag att det är mycket mer än bara ett klick. Jag har fått ett helt nytt tänk inom hundträning.
 
 
 
 
 

Packa packa

Har nog bockat av allt från listan nu, packat som en tok och försökt få med mig så lite saker som möjligt och allt får plats i en mindre resväska och en ryggsäck. Toppen!
 
Izor är fylld med energi igen och det märks att gamla Izor är tillbaka, den där Izor som motioneras ordentligt, den lyckliga och galet vaktiga Izor. Nä men motionen har verkligen gjort honom piggare, är så glad över att jag fått överta pappas cykel så nu har vi äntligen en cykel så jag kan motionera Izor ordentligt. När vi kommer hem från lägret ska vi åka ut i skogen och träna i terräng. Det behövs också, han får vänta med att simma ute. Det är fortfarande på tok för kallt i vattnet.
 
Mamma sover över ikväll för att hjälpa mig till tågstation imorgon, så snällt. ♥
Jag har med mig datorn och kameran till lägret och det ska finnas wifi på plats så jag kommer att uppdatera bloggen. Kram på er!

Packa packa

Har nog bockat av allt från listan nu, packat som en tok och försökt få med mig så lite saker som möjligt och allt får plats i en mindre resväska och en ryggsäck. Toppen!
 
Izor är fylld med energi igen och det märks att gamla Izor är tillbaka, den där Izor som motioneras ordentligt, den lyckliga och galet vaktiga Izor. Nä men motionen har verkligen gjort honom piggare, är så glad över att jag fått överta pappas cykel så nu har vi äntligen en cykel så jag kan motionera Izor ordentligt. När vi kommer hem från lägret ska vi åka ut i skogen och träna i terräng. Det behövs också, han får vänta med att simma ute. Det är fortfarande på tok för kallt i vattnet.
 
Mamma sover över ikväll för att hjälpa mig till tågstation imorgon, så snällt. ♥
Jag har med mig datorn och kameran till lägret och det ska finnas wifi på plats så jag kommer att uppdatera bloggen. Kram på er!

Just nu

Före
Efter
 
Lådor för leksaker och ben
 
7
Fixar träningsgodis i mindre bitar inför Canis lägret
 
 
 
 

Nätshopping

Klickade hem lite oxhalsar då sidan hade ett bra pris på dem samt 30% på allt fram tills den 31 mars (Vipdog) köpte även en öronrengöring som ska ta bort dålig lukt i öronen fast hunden inte har svamp/infektioner i öronen. Izor har lite illaluktande öron tycker jag, veterinären som undersökte honom tyckte att hans öron inte alls luktade. Det kanske bara är jag som är lite väl petig.
 
Nu ligger han i alla fall och sover på golvet efter en cykeltur till stora rastgården och sen runt coop och villaområdet på Brynäs. Nu ska jag plocka fram läsk och riskakor och se på en film.

Sol, hundmöten och en pigg terv

Vid 11 tiden mötte jag upp mamma med Izor och vi gick till Boulognerskogen, solen har legat på hela dagen och Izor var taggad som vanligt men ändå väldigt lugn.
 
På väg till bollan stötte vi på ett flertal hundar och inte ett knyst kom från izors sida, vissa gånger när jag såg att han höll på att låsa sig bad jag honom att sitta ner och få ögonkontakt. Då bröt han det helt och fick en gobit.
 
I bollan kan jag säga er var det inte fattigt med hundar. Perfekt tillfälle att träna hundmöten då det var hundar i princip överallt. Izor skötte sig otroligt bra och var till och med LÖS medan vi lekte och tränade, han hade inga som helst tendenser till att sticka iväg. Efter någon timme i bollan begav vi oss hemåt och vid något hundmöte så skällde han lite men blev tyst lika fort. Han gick jätte fint i kopplet hela vägen hem och la sig och sov så fort vi kom hem.
 
Nu ska jag klä på mig ytterkläder och ta en cykelrunda med Izor. Hoppas att eran lördag är lika bra som våran. ♥

KnäppIz

 
 
 
 
 

Promenad 8/3-14


gårdagen

Igår efter våran cyleltur kastade jag i mig lite mat och blev sen upphämtad av Linnéa så pkte vi till klubben. Tänkte köra agility med det var bara baöanshindret som stod framme. Så vi tränade lite lydnad istället och åkte sen hem. Efter en stund kom Denise över och stannade tills jag somnade, hon väckte mig inatt och åkte hem. Var helt slut!
 
Idag är det riktigt fint väder, ska nog cykla till skogen och låta Izor springa lite men först och främst måste jag vakna ordentligt. Izor ligger och sover bredvid mig och det är så mysigt!!

Bus

 
 

Ivrig Schäfer

Izor och jag cyklade till L's lägenhet och hämtade ivriga Kepler som på drygt 2 veckor vuxit på sig enormt mycket! Kepler hade väldigt brottom ut och blev riktigt glad när han såg att Izor stod vid dörröppningen. Stackars Izor blev våldgästad med pussar från Kepler. Tur att Izor är snäll, men han kan bli sur också och det respekterar Kepler tack och lov.
 
Vi väntade i över 45 minuter på att få komma in i hundrastgården då en kvinna tyckte att hon skulle vara där inne och ignorera mig när jag flera gånger frågat artigt hur länge hon tänkte vara kvar.
 
Nåja, till slut gick hon och jag kunde släppa hundarna. Efter en stund började jag frysa så jag kopplade dem och gick tillbaka med Kepler och tog sedan cykeln och cyklade hem igen.
 
Izors kondition är verkligen inget att skryta om, han blev jätte trött på den korta sträckan vi åkte, men vi tar det i lugn takt. Om en månad är han nog i topp form om vädret fortsätter på det här viset, så länge vi inte har snö och is på vägarna kan jag cykla långa sträckor med honom.
 
Brukar ni cykla med era hundar?

Duktig hund

Fick besök för drygt en timme sen och idag såg jag verkligen vad våran träning gett resultat. När L plingade på dörren flög Izor upp ur soffan och började vaktmorra. Tidigare skällde han och tokmorrade vid dörren och var helt blockerad, nu stannade han vid dörren till hallen och jag kommenderade honom att sätta sig, satte han sig ner? jajamen! Sa åt honom att sitta kvar och han morrade men rörde sig inte ur fläcken.
 
L och jag har aldrig träffats så det var första gången idag, vi hälsade på varandra i hallen och hon tog av sig ytterkläderna och kom in, när vi gick mot köket sa jag åt Izor att det var fritt fram att komma och kolla läget och han sprang fram till L, nosade på henne och gick sedan därifrån. Vi satt i köket och pratade och Izor la sig under bordet och somnade. Blev helt chockad, kan Izor verkligen slappna av så lätt när en vilt främmande person kommer hem till oss? Ja det kan han bannemej. All träning har gett enorma resultat och det gör mig så glad. Inte nog med att han gick fram och hälsade på L utan att känna sig minsta obekväm.
 
Efter en liten stund gick vi 3 ut så Izor skulle få röra sig lite, vi gick upp mot den stora rastgården och Izor hittade en leksak som han bar med sig hem. Nu ligger han och sover efter att ha blivit duschad, vid 12 ska jag sela på Izor dragselen och åka till Linnéa och hämta Kepler. Senare idag vet jag inte vad jag ska hitta på, Denise kommer troligtvis över och det ser jag fram emot.

trötta

Izor var med i skolan hela dagen utan att få göra minsta lilla. I början tyckte han att det var så tråkigt men sen gillade han läget och somnade tillslut. Efter skolan gicl vi till östers ena rastgård där jag kastade boll tills han nästan stupade och sne gick vi runt hela jäkla brynäs så nu är vi båda trötta. 
 
 

Rent hem

Jag brukar sitta på olika forum och läsa diskussioner samt medverka i en del, kom över en väldigt intressant och bra tråd angående fräscht hem. Tänkte komma med lite tips till er som jag läst på forum och som jag själv upptäckt.
 
Dammsuga är någonting de flesta hundägare gör dagligen och jag personligen kan tycka att det luktar lite illa när man städar pga dammet. Kom över ett kanonbra tips att när man byter damsugarpåse så strör man ut lite vaniljpulver som man damsugar upp innan städning för att få en svag doft av vanilj i hemmet.
Nu har jag en damsugare som inte har någon damsugarpåse men jag ska absolut testa detta hos min mamma som har en "vanlig" damsugare.
 
Mattor har en tendens att bli skitiga väldigt fort och alla har inte möjlighet att tvätta dem med jämna mellanrum, då kan man gnida in torrt tvättmedelspulver på mattan med en torr svamp o låter verka över natten innan det är dags att damsugas. Jag har inte testat detta då mina mattor här hemma inte luktar illa (än), köpte min matta ganska så nyligen och jag damsugar minst 4 gånger i veckan.
 
Badrummet är ett rum som många vill ha rent och fräscht i. När man har gjort rent i badrummet räcker det att tända ett doftljus, en mild doft sprider sig och rummet känns mycket fräschare. Jag tänder ett doftljus i mitt badrum 1 gång om dagen och tycker att badrummet blir så mycket fräschare, även om jag inte har storstädat.
 
Nästan alla hundar tappar päls mer eller mindre och hur många ägare lever inte med minst 1 roller i huset? jag har slutat att använda dem, dels pga hur mycket pengar som går åt och dels för att det är så jobbigt att dra loss klisterbitarna. Det är min pappa som gjort denna upptäckt, en väldigt enkel grej. Vi använder en diskborste och jag blöter ner lite grann och jag tycker att det är mycket mer effektfullt än en roller, använder min diskborste på sängkläder, soffan, mina kläder, mattorna osv. Det funkar toppen och är mycket miljövänligare än roller.
 
Det var allt från mig, nu ska det lagas mat. Hoppas att ni fått något nytt städtips, kom gärna med egna tips, det är alltid roligt att lära sig någonting nytt!

Klossträning 4/3-14


Tisdag

Sitter och tittar igenom lite bilder på hårddisken och hittade några bilder som jag tänkte dela med mig av. För någon vecka sen hade vi så här fint väder i Gävle! hoppas det snart kommer tillbaka.
 
 

Ett paket

Låg ett paket här hemma när vi kom hem igår kväll och jag öppnade det idag. Det var min nya spårlina som kom som är i en sk "antiglid lina". Vi ska börja spåra på riktigt snart, behöver bara lära mig mer om spår och lära mig att lägga upp en plan inför varje träning. Det är någonting som jag är riktigt dålig på.
 
Tur nog så har jag Hana som är expert på spår och hon blev jätte glad när jag frågade om hon vill lära mig grunderna i spår. Så roligt när man kan ta hjälp av varandra och ge varandra tips i träningssammanhang, eller rent allmänt.
 
Om en vecka åker Izor och jag på vårat sista Canis läger, och det är då det gäller. Om jag blir godkänd klickerinstruktör eller inte. Och skulle jag inte bli det vore det jätte synd men vad vi har lärt oss, både Izor och jag under det här halvåret av träning.
 
Nu ska jag träna lite med fluffet inomhus innan vi går ut i det trista mulna vädret.
 

Hundhalsband

Tog lite bilder på Izor med sina nya halsband, bilderna är jättefula då jag fotade med auto och blixt (för lat för att pilla på inställningarna) men här kommer dem!
 
Tunt halvstryp med silverdekoration
Mjukt halvstryp med dekorationsband
Fast halsband med guld liknande vågigt tyg med fastsydda gamla mynt
Brett halvstryp med fake läder och blom mönstrat tyg
Fast halsband med sidenband och guld dekoration
1. Brett fast halsband i jeans tyg och fastsydda bokstäver samt kardborre pluttar.
2. Fast halsband med mynt
3. Fast halsband i siden
4. Tunt halvstryp med silverband
5. Mjukt halvstryp med dekorationsband och grön/brunt mönstrat tyg
6. Brett halvstryp med fake läder och blommönstrat tyg i svart
 

nu gör vi kväll

Har pysslat med halsbanden och fått ytterligare 2 halsband klara, imorgon sla jag fixa med det sista på det sosta halsbandet och sen är jag klar. Dom böev jätte fina allihopa tycker jag. Gjorde ett "impuls" halsband när jag blev lite rastlös. Nu får jag ta och ge mig! Imorgon åker vi hem och sen sla jag ta itur ed fluff. Ett rejält lydnadspass tänkte jag mig. Kan bli riktigt bra. Eller inte, det återstår att se. 
 
Godnatt!

Skogspromenad

Vi gick en promenad i skogen trots allt idag. Klas och jag tog hundarna och jäklar vad Izor var full av energi, väntade bara att bomben till hund skulle explodera men han skötte sig bra. Sprang som en dåre gjorde han och det har han förtjänat efter flera dagars vila och tråkigheter för honom. Han har inte fått någon aktivering, fy mig. Får skylla mig själv att han är som en bomb...
 
Vi gick en bra stund i skogen och nu ligger Milla och sover och Fluff äter ben, även han är trött och kommer nog vara rätt lugn resten av kvällen. 
 
Nu ska vi äta och sen ska jag fortsätta med halsbanden, ha det bra. ♥

Skogen

 

venissage

Igår åkte Klas och jag på venissage på Kvarnen inne o Söderhamn, det var många intressanta målningar och konstnärerna var riktigt duktiga. 
 
Efter en stunds tittade på konst åkte vi till granngården i jakt på D-ringar, hittade inga men däremot köpte jag en Kong som det var 30% rabatt på. Jag har länge tänkt köpa en kong men priset har hindrat mig då de är himla dyra. Men nu så har han äntligen en, köpte den svarta pch mer hållbara varianten så nu väntar jag mig att den här håller.  Izor är inte speciellt extrem med sina leksaker men vill inte att den går söder i första tag. 
 
Vi åkte vidare till mekonomen och Klas fyndade lastgaller till bilen. Så jäkla skönt så slipper vi ha hundarna uppe i ansiktet när vi åker bil. Izor är väldigt skötsam när det kommer till bilåkning men de första minutrarna är han inte rolig, och nu när vi inte har haft galler så har han försökt hoppa över till säterna. Nu kan vi vara lugna. När jag tar körkort kommer jag att ha hundbur, fär mig känns det säkrast och Izor känner sig tryggast i bur.
 
Inne på mekonomen hittade jag inga ringar så vi åkte vidare till dollarstore utan större resultat och sist coop. Jag trodde verkligen att coop skulle ha D-ringar men icke. Det kanske är en beställningsvara, vet inte.
 
Vi åkte till Jycken & co där jag handlade lite hundmat och sen åkte vi hem.
 
När vi kom hem så kollade jag i 8 sopsäckar med kläder för att se om jag hittade något som skulle kunna passa mig eller mamma. Hittade väldigt mycket som jag ploclade på mig, ska stryka kläderna och sen förhoppningsvis får jag med det hem. Jag har ju massor av saker som ska med hem, fick en badrumshylla eller vad de heter. Helt perfekt!  
 
Har borstat igenom Fluff och idag ska vi förhoppningsvis gå ut i skogen. Hade mitt lokalsinne inte varit så dåligt så hade jag gått själv men jag skulle gå vilse. Sen är det alltid roligt med sällskap.
 
 
 

RSS 2.0