Stadsbussarna i Gävle

Kopierar det jag skrev på facebook tidigare idag. Jag kunde ha förlorat min bästa vän på grund av en busschaufför!
 
"Nu får fan stadsbusschaufförerna i Gävle ta och skärpa till sig. Jag kunde ha blivit av med min hund idag. Jag, Denise och våra hundar satt längst bak för att visa eventuella hundrädda lite respekt och vi skulle precis kliva av bussen vid Vasaskolan när busschauffören öppnade dörren lika fort som han stängde den. Izor stod oroligt på andra sidan av den stängda dörren, jag står och skriker "Öppna dörren!" och Denise trycker som en galning på stoppknappen. Efter att ha skrikit det 6-7 gånger så öppnades dörren. Jag har aldrig varit så rädd. Tänk om det hade varit min arm? Hans svans? Hur tänker era chaufförer?

Vi klev på buss nummer 3 mot Södra Bomhus vid Tallåsvägen. Klockan var 18:50 ungefär. Det var en äldre man med skägg som körde bussen. Läderkopplet har ett jack, och även om det forfarande kan användas så blev det skadat på grund av Missen som chauffören gjorde vid 19:04. På måndag kontaktar jag Stadsbussarna och hoppas på någon form utav upprättelse..."

Skogspromenad

Skriver sen, tänkte lägga upp lite bilder från dagens skogspromenad.

Izor röjer

Det är Izor som stökar ner mitt rum, inte jag!


Inomhussök 28/3


Cykeltur imorgon

har legat i sängen hela dagen idag, har fått i mig lite sojakorv och en energidryck, thats it. 
Kommer troligtvis inte att gå till skolan imorgon, inte om jag mår så här. Jag har redan pratat med min mentor angående det.
 
Så jag ska försöka ta mig ut på en cykeltur med Izor hade jag tänkt! Rensa tankar, fokusera på någonting nnat och få lite frisk luft. 
 
 

blir mindre på bloggfronten

Jag mår inte bra alls och kommer att blogga mindre tills jag mår bättre. idag brast det för mig och jag har inte ork eller lust att förklara vad som har hänt. Ska gosa ner mig med min goa hund och se en film för att sedan gå ut en sväng. sen får han nog leka med aktiveringsbollen en stund då jag har en hemsk huvudvärk som gör att jag inte orkar ta tag i någon träning idag. 
 
Hoppas ni inte slutar att följa bloggen pga detta, jag kommer att försöka skriva lite då och då när orken finns.
Kram till er alla där ute!

Dagen då!

Vad har hänt idag då? vaknade vid 7, snosade till 10 då pappa ringde och väckte mig. Skulle till allmännapsyk kl 1 (trodde jag) så jag klev upp med smärta i magen och gjorde mig en kopp kaffe. Kl 11 tyckte jag att det var konstigt att larmet på min mobil inte hade ringt. (Har alltid 2 timmars påminnelselarm när jag skrivier i kalendern) och upptäcker då att tiden är imorgon. Suck!!
 
Gick iallafall ut en sväng med Izor och snackade med Denise, vi skulle till kronofogden och kl 14.03 får jag ett sms av D som säger att de stände kl 14.00 så hon ringde dit lite snabbt och fick då veta att de inte tar emot besökare. Nähepp? lika bra att vi inte hann dit då. 
 
Hon i telefonen förklarade för D att jag skulle skriva ut ett formular och fylla i och sedan skicka in. Hon förklarade tydligt vad som skulle fyllas i osv. Sen kom det till motpartnerns personuppgifter. Inte har jag det! Så hon bad oss, eller snarare D att kontakta skatteverket så att vi kunna få hans uppgifter. Sagt och gjort, vi fick hans personnummer och imorgon ska jag skriva ut blanketten som ska fyllas i.
 
Därefter skrev vi ett sms till Piotr och förklarade va vi har gjort och vad som kommer att hända (utifall han skulle få för sig att ändra sig och ge tillbaka Lisa). Vi har ännu inte fått något svar, vi väntar tills imorgon och svarar han inte då så kommer en vän till mig att ringa upp honom och bara checka läget då smset har kommit fram.
 
Annars kommer blanketten att skickas in så får vi se vad som händer. 
Vilken jäkla process. Hoppas det ger resultat nu då.
 
Och tack kära Denise för allt, för att du ställer upp och hjälper till med det här. Hade det inte varit för dig och din mor hade jag inte kommit så här långt idag gällande Lisa. ♥

Sol <3

Idag har det varit strålande väder och jag har dygnat då jag inte kunnat sova. Har tittat på massa serier på SVTplay hela natten/morgonen och nu är äntligen Andra avenyn säsong 1 nerladdad så det är bara att inta sängläge resten av dagen typ då? 

Tränade lite olika saker med Izor under promenaden, hoppa upp på saker ,sätta tassarna på olika saker osv, han tyckte att det var superskoj så körde vi en hel del kontaktövningar när det gick förbi hundar. Han drog och slet inte i kopplet som en tok utan hade iallafall 80% fokus på mig och kom och tok ögonkontakt och fick massa godis och beröm. ♥
 
Ännu en god nyhet! Chili och Joshi flyttar upp till norr, Izor's brors ägare ska bli fodervärd åt mina små pluttar och hämtar dem i juni. Det känns så bra! Dom kommer att få det såååå bra!!!
 
Här kommer lite bilder från promenaden. 

Sims nörd

Har tränat lite smått med Izor idag trots värken. Vi tränade på att rull runt och det verkar f*n omöjligt. men ett par gången rullade han med hjälp av godis. Annars låg han bara på golvet och sitrrade på mig och kraxad med frambenen.
 
Har sen dess spelat sims, och hunnit gå ut med Izor 2 gånger när jag pausade spelet. Ska nog titta på en film nu och försöka sova lite, är faktist rätt trött.

Magsmärtor

Har haft värk i magen enda sen jag vaknade imorse men värken släpper sakta men säkert. 
Ska försöka pallra mig ut med Izor en sväng nu när solen fortfarande är uppe. 
 
Vi har kört lite uppletande inomhus när magsmärtorna var som värst.
Han fick leta efter två ben som jag gömde i rummet. Han var lite ofokuserad vid det andra skicket men första benent hämtade han på 4-5 sek!
 

Äntligen händer det grejer

Har varit så otålig med jordbruksverket så jag skickade ett mail till dem och frågade varför jag inte fått något svar på om min ansökan blivit godkänd eller ej.
 
Av en ren slump gick jag in på hundregistret och knappade in hennes chipnummer och vad ser jag då? Jo, att Mandana Veysi är ägare till hunden. Min ansökan hade gått igenom! Det går inte att beskriva min lycka.
 
Direkt efter jag fått reda på det ringer jag Denise och hon blir helt hyterisk i telefon och säger att hon snabbt kommer över. När hon var utanför gick vi en sväng med Izor så han fick göra ifrån sig och sen gick vi in på direkten och ringde polisen, de sa att de inget kunde göra då P inte begått något brott. Utan att jag får åka upp dit och hämta hunden och om det skulle bli en för jobbig situation så kunde jag kontakta polisen på plats. Förstår inte riktigt hur de tänker där då det är väldigt riskabelt att hämta något som är ens ägo som någon annan inte vill lämna ifrån sig. Det skulle garanterat bli en konflikt och eftersom P har kort stubin så vill jag inte tänka på vad som skulle kunna hända.
 
Vi ringde polisen igen några timmar senare och blev hänvisade att kontakta Kronofogden angående en handräckning. Så det ska jag göra på måndag då de har stängt imorgon. 
 
Förhoppningsvis ger han sig, i värsta fall blir det domstol. 
Jag hoppas innerligen att det första alternativet blir av. 
 
Vi får hålla tummar och tår. Jag har saknat den lilla hunden så sjukt mycket och nu ska vi få ses snart igen. 

Narkotikasök

Jag har inte haft luste att blogga på ett tag nu men idag har det iallafall hänt lite nytt.
 
Christer (tror jag att han hette) kom till våran skola idag och föreläste om narkotikahundar och om preparatsök. Han hade med sig sina labradorer Charlie och Pimpim. Det var en bra föreläsning och"Hoffa" som han kallas visade lite sök efter narkotika med båda hundarna. Det var en lärorik dag och det gör mig mer och mer sugen att jobba i tullen med narkotikahund men men det är så mycket mer än att bara jobba med hunden. Man bör ju jobba inom tullen i x antal år innan man kan utbilda sig till hundförare.
 
Efter skolan så gick jag och Emma till Life butiken ich dör köpte jag lite veganskt smörgåspålägg samt beställde lite vegansk ost. Hoppas att den är god!
 
Efter det stack vi till heartbreak och käkade och därefter gick vi tillbaka till skolan och pluggade i 2 timmar samt mös lite med dvärghamstern Mats och marsvinet som jag inte vet namnet på. 
 
Kom hem vid 3 och är fortfarande jätte trött, 
Ska nog göra mig en macka och nörda sims i ett par timmar, är så jäkla deprimerad så det inte är sant. 
 
 

Tervmys

Hämtae Milla och Pandora för drygt 3 timmar sen och jag har suttit och borstat igenom båda två. Jag måste ha något fel i huvudet men jag kan bara inte låta bli att borsta en hund som behöver borstas om jag får chansen.
 
Så efter två timmar var de realtivt borstade, hade gärna haft en helg på mig och badat dem, fönat och sist borsta igenom dem noggrant!!
 
Men Pandoras byxor är fina, lena och tovfria nu. Millas byxor är inte lika toviga och jag har fått bort en hel del ull som suttit tätt i huden på hennes byxor. Så jag är nöjd, jag är riktigt nöjd att jag borstat insidan av låren på Pandora, hennes byxor och mage med bara 3-4 morr.
 
Det är fullkomligt omöjligt att borsta henne i s-hamn, då är hon verkligen nära på att hugga tag i en. 
Jag tror att miljön spelar väldigt stor roll samt att borsten jag använder inte alls är obehaglig för henne på något vis.
 
Bifogar en bild på mina hjärtan samt en bild på Iz under lektionen idag.
Izor har även tränats att sitta i hundstallet,  han blir superstressad och bara skäller när han blir lämnad, då jag äg nade en halvtimme åt att träna honom att sitta där. Fick många bra tips från min lärare så förhoppningsvis kan han hålla sig lugn i stallet framöver.
 

Skola och långpromenad

Gick till skolan så jag var där vid 12, vi hade idrott så jag mötte Emma inne på friskis så drog vi direkt till gymmet och började träna. Tiden gick väldigt fort och efter det gick vi till skolan och jag pluggade lite om anatomi.
 
Efter det åkte jag till allmännapsyk och pratade lite och därefter tog jag bussen hem, totalt slut i både kropp och knopp. Käkade lite och sen kopplade jag Izor och gick till P och fikade lite, därefter bestämde jag träff med Denise så jag tog med mig tervligan så var vi ute i över 3 timmar. Haha, vilken promenad, det var länge sen jag skrattade så mycket. Och vi kände oss tryggare än någonsin när vi gick på mörka stigar med enbart skog runt omkring oss med 4 stora hundar.
 
Efter promenaden lämnade jag M och P, sa hejdå till Denise och gick hem. Pappa stack iväg och köpte en pizza åt mig och den satt riktigt fint. Terven har fått mat och jag ska snart natta kudden.
 
Imorgon ska Izor med till skolan, efter det ska vi direkt till Pauline så hämtar jag Milla och Pandora så spenderar dem kvällen hos mig till Klas kommer och hämtar dem. Pauline hade väldigt mycket och göra och brudarna gör ingenting annat än att vila/sova så de märks knappt när de är här. Det är bara Izor som flänger åt alla håll.
  
 
tidigare idag på friskis och svettis
jag och min fina liga ♥
Herkules, Izor, Pandora, Milla och jag
Jag och mina fina ♥
Milla, Pandora och jag
Herkules och Izor

Tervligan

Har haft Milla och Pandora ett par timmar idag, vi har promenerat samt att jag har borstat båda brudarna samt klippt lite klor på dem. Sen har jag såklart fotat dem en hel del, de är inte lika förtjusta i kameran som herr Izor är men jag fick några hyffsade bilder på dem iallafall.
 
Tjejerna är hos Pauline fram tills onsdagkväll så jag tar dem ett par timmar imorgon och en sväng på onsdag efter skolan. Är så mysigt med 3 goa tervar, dom är så jäkla kelsjuka båda två.
 
Nåja, tänker inte skriva något längre inlägg, har pratat med min syrra i telefon i över 2 timmar, allt om inredning, till lägenheter, till norrsken och gud vet vad.
 
Ska ta mina mediciner nu och sen säga godnatt!
 

Tervligan

Har haft Milla och Pandora ett par timmar idag, vi har promenerat samt att jag har borstat båda brudarna samt klippt lite klor på dem. Sen har jag såklart fotat dem en hel del, de är inte lika förtjusta i kameran som herr Izor är men jag fick några hyffsade bilder på dem iallafall.
 
Tjejerna är hos Pauline fram tills onsdagkväll så jag tar dem ett par timmar imorgon och en sväng på onsdag efter skolan. Är så mysigt med 3 goa tervar, dom är så jäkla kelsjuka båda två.
 
Nåja, tänker inte skriva något längre inlägg, har pratat med min syrra i telefon i över 2 timmar, allt om inredning, till lägenheter, till norrsken och gud vet vad.
 
Ska ta mina mediciner nu och sen säga godnatt!
 

Det finns hopp <3

Är så glad att jag nästan kommer att gråta. 
Klumpen i magen är som bortblåst, tanken på avlivning är långt borta, eventulellt kommer Izors brors ägare att ta mina små änglar när de flyttat till en gård nu i maj. Snart är mars över och april närmar sig. Då är det bara 1 månad kvar om de nu kan tänka sig ta dem.
 
Jag är så himla glad, jag har ännu inte träffat Ann-Katrin men jag blir alltid lika varm i kroppen när vi skriver på facebook. Ser fram emot att få träffa henne och Izors bror Izzmo snart. ♥

Inte bra alls

Nu kommer ett sånt där supertråkigt inlägg som ingen egentligen vill läsa eller skriva om. Men känner att jag måste få skriva av mig.
 
Jag mår något fruktansvärt dåligt över mina älskade små kaniner som bara sitter ute på våran balkong. Jag har inte ork att pyssla med dem, de går inte att ha dem inne då de är väldigt rädda för Izor. (Hanen kan sitta brevid Iz en kortare stund) men honan blir så stressad att hon stressar upp hanen. 
 
Jag har haft annonser ute på dem i över ett helt år, men ingen nappar. Folk skriver att de så gärna hade velat ta dem om de fick, jag avskyr sånna komentarer då jag varje gång får ett litet hopp om att mina små bebisar kommer att få komma till ett mycket bättre ställe (tillfälligt).  Men nejdå.
 
Och varför får de ingen fodervärd? det finns ju så många sötare små kaninungar att välja på istället. Vem vill ha en 3  prig kastrerad hane samt en 7 årig hona som är väldigt revirbenägen?
 
Det här tar så jäkla mycket på mina krafter, jag vill att de kommer till samma ställe och få fortsätta bo ihop då de funkar bra tillsammans och om det nu skulle vara så att fodervärdarna inte skulle klicka med kaninerna är risken stor att de inte går att sätta ihop igen. 
 
många tankar i huvudet snurrar på mig just nu, det som ekar mest i huvudet är avlivning. Det är seriöst det sisa jag vill mina djur men det känns helt meningslöst att sitta och annonsera ut dem överallt i landet utan det minsta napp medan mina belgiska harar fick fodervärdar inom 3-7 dagar. Varför? de är mycket vackrare såklart. 
 
för mig är ni perfekta iallafall. <3

Seg dag med värk

Izor och jag sov hos Robin inatt, vi hann kolla på en film, eller jag hann väl kolla på halva filmen innan jag slocknade. Vaknade sedan vid 10, åt frukost och gick sen ut för att rasta Izor. Efter det gick vi tbx till lägenheten, kollade lite på tv och sedan fick Iz och jag skjuts hem då R ändå skulle åka till Ica Maxi. 
 
Jag var jätte yr när vi kom tillbaka efter morgonpromenaden så jag har legat i min säng i princip hela dagen idag men är bättre nu. Har dock en fruktansvärd värk i kroppen än.
 
Ska se om jag orkar träna lite med Izor om en stund, vore skönt att få iallafall någonting gjort under dagen.

Jag, Izor och Joshi<3

Kamera: Canon EOS 400D

Mycket piggare

Känner mig mycket bättre idag, varken ögonen eller näsan rinner på mig. Sköt!
Jag ska kliva upp ur sängen och äta någonting innan jag går ut med Izor. Det är lite kallt i rummet så jag kröp ner under täcket efter att jag hade duschat. 
 
Vi får se vad dagen har att bjuda på, Vädret är iallafall jättefint så jag kanske tar med mig kameran ut och fotograferar lite.
kruxet är väl bara att det inte finns några vidare bra ställen att fota på nu, det är snorhalt ute och snön är inte rolig att gå på då man sjunker och snön är så "vass" så det gör ont att kliva i det. Nåja.
 
Här kommer en bild som jag gjort idag. Tyckte den blev riktigt fin faktist, konstig men vacker.
 

Snuvig

Igår började jag bli riktigt snuvig och ögonen började rinna på mig och senare på kvällen blev det bara värre. Därför har jag inte haft någon ork att blogga.
 
Igår körde vi iallafall rapport, Izor var så duktig. Han sprang med en jämn fart mellan mig och min lärare även fast sträckan han fick springa bara blev längre och längre.
 
Han stannade till en gång där en hund hade bajsat men efter lite tjoande så kom han i full fart. Var jätte stolt över honom, det var iallafall ett par månader sen vi körde det sist.
 
Idag har vi inte gjort någonting alls än, jag kom hem från skolan för ett tag sedan och näsan bara rinner på mig. Kanske ska gå ut en sväng med Denise i det fina vädret en stund. 
Det är så typiskt att det är så attans kallt ute, jag vill ha sommar nu! så att man slipper alla vinterkläder, kylan och halkan.  Jag vill kunna låta Izor bada ute i en sjö och ta långa sköna turer i skogen.
 
Snälla sommar kom nu!

Freestyle

Idag stod freestyle på schemat, jag har inte varit pepp alls. Kunde inte ha Izor lös i klassrummet då det är en rottis han tycker är läskig/obehaglig samt en lagotto som gjort utfall mot honom och han gjort tillbaka mot. Så Izor har mest stressat men lite fick vi gjort. Senare innan vi slutade gick jag in till ett rum där Cornelia tränade Walle och tränade där istället, trots att ytan var liten. Hundarna trivs med varandra och kommer bra överrens så där körde vi lite slalom mellan benen och snurra. Han blir bara snabbare och snabbare när det gäller att snurra nu. 
 
"Pang" har vi tränat en del idag också och att rulla runt. Pang sitter inte riktigt när jag står upp men när jag sitter går det betydligt lättare. Rulla runt har vi precis börjat med, så det ska vi fortsätta att träna.
 
Efter skolan gick jag och Cornelia hem till mig och pluggade lite, efter det gick vi ut och tränade hundarna, Izor och jag körde lite lydnad och skallövningar. Han har bannemej svårt att sitta still när han ska skälla och vill helst stå upp eller hoppa i luften. Men han vet att han ska sitta!
 
Nu har jag en rätt så trött Tervueren kan jag säga. Imorgon ska vi köra rapport, har packat ner både BoT täcket och hans tjänstetäcke. Imorgon bitti ska jag koka varm oboy att ha med mig då vi ska vara ute hela dagen. Puuh, hoppas på fint väder. Då kanske jag tar med mig kameran. Vore roligt med lite bilder! Hoppas att någon kan fota Izor åt mig då också.
 

Morgondagen

Imorgon ska Izor med till skolan, är inte helt 100 men jag tror att det är freestyle som står på schemat. Efter skolan ska iallafall jag och Cornelia träna hundarna (igen). Det är tur att jag har en duracellkanin som kan hålla igång i timmar (självklart med pauser)
 
Efter skolan ska vi iallafall fokusera på lydnaden, iallafall jag och Izor. 
Jag skulle hjälpa Cornelia lite med hennes projektarbete inom Canis. Komma med tips osv, det ska bli jättespännande. 
 
Vi får se om vi kanske kör en platsliggning också, han kan ju för sjutton inte ligga still i 30 sek så det behöver vi träna på. Då är det ett perfekt tillfälle när Walle är med.

Fotodag och vaccinering

Kl 1 hade Izor och jag tid hos veterinären på Gävleborgs zoo. Han var jätte duktig och ryggade bara bak lite när vetten skulle ta sprutan, rummet var otroligt trångt, nästan så att han inte kunde vända sig så han kände väl sig ganska så trängd. Men han skötte sig jättebra och fick massor av godis av mig efteråt.
 
När vi var klara så åkte jag till allmännpsyk och pratae lite, efter det åkte jag hem och har fotat Izor en hel del idag. Tänkte passa på att prova mitt nya stativ och då fick Izor aggera modell. 

Här kommer en bildbomb!

Varg i målbrottet?


Izor ylar


Fina du

som ni ser på de två senaste videoklippen satt Izor och jag och ylade ihop
Jag har aldrig prövat på detta tidigare så vi har inte övat i smyg om man säger så.
 
Jag undrar hur det skulle bli med mer finslipning på detta, det kanske vore något i mitt och Izors freestyle nummer? 
Äsch jag vet inte.
 
Hoppas ni blev lika glada som jag över det första klippet jag publicerade. Jag älskar scenerna när han verkligen ylar, han låter och påminner mycket om en varg. Ska ta en siluettbild på honom någon gång när han ylar, det vore riktigt häftigt!
 
Nu ska jag spela sims och sedan sussa. Ha det fint allihopa. ♥

Ylar igen


Ylar

Provade någonting nytt med izor


Långpromenad

Nu har jag skickat in papprerna till jordbruksverket angående Lisa. Jag hoppas innerligen att de går igenom, annars ger jag upp. Jag har gjort allt jag kan göra nu.
 
Snälla Emma gjorde kopior på papprerna jag skirivit samt underskrifterna från vittnerna och på Lisas pass.
Efter det gick Izor och jag till Gävleborgs zoo och bokade en tid imorgon för vaccin mot Kennelhosta. 
 
Jag tänker inte riskera att han får det, det är liktsom inte värt det om han skulle bli smittad. Jag bor mitt i centrala Gävle och det är nog många hundägare här som inte ens tänker på att vaccinera sina hundar.
 
Efter det har Izor och jag gått en långpromenad på 2 och en halv timme i solen. Måste verkligen införskaffa mig ett par solglasögon då solen bländar mig när vi går.
 
Iz klarade 3 hundmöten vid tre olika tillfällen galant. När vi skulle gå hem så kom en man med en aussie (tror jag) och Izor kommer ur sitt halsband som ändå sitter åt rätt bra. Tack och lov röt jag i åt honom att stå still så att jag kunde få tag i honom, han kunde ha sprungit fram till hunden eller bli överkörd då han tvärnita en meter ifrån bilvägen. Puuuh, men jag är så stolt över honom, han har skött sig jätte bra idag. 
 
Nu ska jag äta "frukost" då jag inte hunnit äta någonting idag. 

Melodifestivalen

Kom hem idag vid 2 tiden och har umgåt med mig underbara prins samt fikat med Robin. 
Vi hade det jätte trevligt där. Vi bodde på ett LYXhotell, herregud. Det var i princip bara rikemansfolk där. Och dit kommer vi, trötta och slitna haha. Kändes som att vi inte riktigt passade in där nåja, rummen var fina och sängarna gudomliga. Efter att vi hade fixar klart oss gick S och jag till Vicky och Annas rum och förfestade lite innan vi åkte till Friends Arena. 
 
Det var 28000pers där och stämningen var härlig, publiken var med och det var helt enkelt en häftig upplevelse för mig. Hade det jätte trevligt där trots att jag i stortsätt hatar melodifestivalen men det är ju en enorm skillnad när man väl sitter där än om man sitter hemma i tvsoffan.
 
Vi träffade vänner till S och V på hotellet och när melodifestivalen var slut så gick vi och åt, S och jag blev kallade för zigenare och emokids av en kille för att han inte fick en cigg av mig. Seriöst? Sedan kom en alkis och tiggde en cigg han med, fick tillslut skrika ett Nej åt honom då han vägrade att lyssna. 
Herregud vilken stad, jag skulle aldrig kunna bo där.
 
Vi försökte leta efter en krog att gå på men hittade bara en där det var 23 års gräns på och det var för kallt för att fortsätta leta så vi ringde efter taxi och åkte tillbaka till hotellet och sov.
 
Idag har jag ätit FRUKOST, och inte vilken frukost som helst. En av de godaste frukostarna ja någonsin ätit. Wow alltså, jag åt sjukt mycket.
 
Har inte hänt något mer idag, har träna lite med Izor inomhus och laddat över videoarna från Melodifestivalen på min  videofyme kanal.
 
Ska väl lägga mig om en stund, hoppas på fint väder imorgon så att Iz och jag kan gå ut och träna lite lydnad i solen.
 
Här är lite bilder från gårddagen och från idag
---
 
Dagens bilder:

Ravaillacz Melodifestivalen 9/3-13


Ravaillacz Melodifestivalen 9/3-13


Ravaillacz Melodifestivalen 9/3-13


Ravaillacz Melodifestivalen 9/3-13


Ralf Gyllenhammar Melodifestivalen 9/3-13


Louise Hoffsten Melodifestivalen 9/3-13


David Lindgren - Skyline Melodifestivalen 9/3-13


Ulrik Munther Melodifestivalen 9/3-13


Melodifestivalen 9/3-13 VIP med ballonger


Melodifestivalen 9/3-13


Melodifestivalen 9/3-13 Vågen


Olika trix 9/3-13


Frukost

Är vaken sedan 25 minuter sedan, ska klä på mig,ta något och sen platta håret för att efter det bege mig till Globen. Spännande. Har en dunkande huvudvärk men det ja vara brist på mat i kroppen då jag endast lyckats få i mig ett mål mat på 2 dagar. Så ska försöka få i mig en rejäl frukost nu och ta en värktablett.

Kommer bli sååå tomt att sova utan världens bästa hund inatt men imorgon kan jag lova att han kommer bli överröst med pussar och kramar. Kanske om vi hinner tittar jag in på Bromma zoo och ser om de har något extra smarrigt. Men vad kan slå färska goda revben som ligger i frysen?


Fullt upp

Jag har haft fullt upp hela agen och inte hunnit blogga ett dugg.
Har mailat med JBV och de verkar förstå situtionen med Lisa, har skrivit ett brev om hur jag fick henne i december samt fått in underskrifter från vittnen då JBV bad mig få med 2 vittnen om att den äldre damen lovat mig hunden.
 
Ska även ta en kopia på pappret jag skrev samt en kopia på passet och skicka med till JBV. Hoppas att det går bra allt ihop. Om jag får grönt tecken från JBV ska jag kontakta polisen och se vem det är som ska hämta henne då jag absolut inte ska åka upp det (det är aldelles för stor risk).
 
Nu har jag kört lite uppletande inomhus med Izor, han hittade sin råtta flera gånger fast jag förvirrade honom totalt den sista gången.
 
Ska packa nu och sen försöka sova för imorgon ska jag åka till STHLM för att gå på globen och se Melodifestivalen. Det trodde jag aldrig att jag skulle göra då jag sett 3 program på över 4-5 år. Men det kommer bli en rolig upplevele. Jag har aldrig varit på globen tidigare så!

Nu jävlar

Nu ska jag försöka stå på benen så gott det går och fixa det här med Izor och hans utfall mot andra hundar, jag har så mycket stöd från olika håll och folk som vill hjälpa mig så det här ska vi fixa!
 
Jag har haft terv (dock inte min på papper) tidigare, en tik och hon var svår när hon var ung men inte som Izor. Sen har jag och en i klassen konstaterat att han är bra mycket skarpare än de flesta tervar och han har en rejäl egen vilja samtidigt som han alltid vill vara till lags.
 
Imorgon ska vi träffa Hana och hon ska pröva att gå med honom och ge mig tips och råd. Tack fina du. Är så fruktansvärt glad att jag lärt känna dig. ♥
 
Samt att flera i klassen vill hjälpa mig att få rätsida på honom. 
 
--
 
Sen har jag även kontaktat idioten som snott Lisa av mig, n u är jag inte glad och jag tänker gå till rätten med det här. Hoppas att människan inser vad fel han har gjort.

Dålig dag

Dagen började bra men slutade i kaos (för mig i min hjärna). Jag har ingen ork att skriva vad som hänt då jag är fruktansvärt trött.
 
Jag ska försöka äta någonting innan jag tappar matlusten helt och sen spela lite Sims. Tror det blir en bra avslut på dagen faktist.

Tävling

 
Jag är med och tävlar om ett super sött koppel samt halsband, gör det du också!
 
http://www.desisters.se/2013/03/tavling-vinn-ett-koppelhalsband-fran.html

Nybadad

Nu har Izor äntligen fått sitt bad, så som jag har tjatat om det här badet.
Han skötte sig iallafall jättebra och jag fönade honom torr efteråt.
 
Jag har alltid trott att han är lite rädd för hårfönen men det gick jättebra, fick föna vi ljumskarna på honom och under armhålorna utan några problem. Magen var det inte heller några problem med, han verkade njuta mest av det.
 
Så nu har jag en hund som luktar himmel och som är galet mjuk i pälsen (han skulle nog bli nollad på en utställning nu) haha. Så mjuk och lek som han blev, tur att han inte ska ställas på ett tag!
 
Sitter och tittar på björkis selar, ska nog beställa en till helgen. Jag fick ju pröva Sabinas sele idag i skolan och det är en strl 4 (motsvarar 66-70cm i mankhöjd) Izor är konstigt nog 61 i manken och en selen satt jätte bra på honom i fram men var lite stor i bak. Så jag velar lite om jag ska ha en strl 4 eller en strl 3 (som motsvarar 59-65cm i mankhöjd). Färg är redan bestämt, hade velat ha en neonrosa haha men icke! han ska få en neon orange. Kommer att sitta så snyggt på honom då han verkligen klär i orange.
 
Är så sjukt taggad på att träfa, vill träna allt nu och är så himla avis på min käna vän Hana som ska göra massor med sina hundar i sommar. Jag vill också ha pengar så att jag kan åka på läger! Det suger att vara fattig student.
 
Är även lite besviken på skolan då det står på vårat schema att vi ska prova på IPO (minns inte vilket datum) och har sedan i efterhand fått veta när vi diskuterat det att vi inte alls ska få prova på utan vi ska bara få titta på IPO. 
Jag har en helt grön IPO hund som jag tränat lite skall och bitövningar med. Tycker att det vore ett jätte bra tillfälle att få prova på då. Men icke då. Skitskola.
 
Ska försöka få tag i Mats som håller IPO gruppen i Skutskär och gå med där för nu är jag faktist riktigt less och besviken på att vi inte kommer att få prova på. Iallafall vi som har brukshundar i klassen. 
 
Och det värsta med mig är att jag vågar för f*n inte vara mer på ang detta, jag vill berätta att jag är så j*vla besviken på att det som står på vårat schema inte stämmer.
 
Det jag verkligen har sett fram emot är att få prova på IPO, tycker att lärarna kan bli mer tydliga. 
Fan att jag inte har stake nog att våga prata med läraren, blir gråtfärdig.
 
Och där förstördes min kväll, känner gråten i halsen. Suck. 
Känner mig så jäkla besviken och det är inte första gången. Ni som läser detta inlägg kanske tycker att jag är fullkomligt patetisk men ni anar inte hur mycket detta har betytt för mig. För en gång skull har jag verkligen sett fram emot någonting i skolan (ja förutom brukslägret vi var på).
 
Och så fick vi reda på idag att det inte blir några fler läger.
Blir tokig på det här, har fan bra lust att byta gymnasie till ett där man får komma ut och göra olika aktiviteter. I våra små lokaker kan man inte träna specialidrottshundarna på knappt och det är min Izor, en aussie, en PK, en leonbergermix, en rottis och en lagotto. 
 
Idag när vi tränade så delade vi in oss i två grupper, det blev jag Emma och Sabina, en terv, en aussie och en PK. Och jag kan säga er att det vart väldigt bökigt och trångt trots att vi hade hela klassrummet. 
 
nåja, vad ska man göra? gilla läget typ.
 

Freestyle

Idag skulle vi träna freestyle i skolan och om 3 veckor ska vi ha ett program klart och visa upp det. Hjäälp?
Blir att hårdträna på trixen, måste finslipa på buga och pang och sen försöka komma på ett nummer. För det här ska fan gå bra! 
 
En låt har Sabina i min klass redan hittat åt oss och jag blev själv väldigt peppad av den och tror att den kan passa in på vårat nummer!
 
Det har inte bara varit bra idag tyvärr, Izor blir bara värre och värre i skolan.
Det är en tjej i 3an som har en rottishane som Izor skäller något förbaskat på och sen lärarnas hundar, men det är inte konstigt då de skäller som jag vet inte vad när man går förbi med ens hund. 
 
Och i maj ska vi tävla i lydnad (inoff som 1orna arrangerar) så om det finns någon gävlebo som vill träna lydnad så hojta gärna till! Varken Izor elle jag är farlig, även om Iz kan låta helt galet när han möter andra hundar men det släpper väldigt fort.
 
Efter skolan gick jag till Gävleborgs zoo och lämnade in mitt CV, hoppas att de blir nöjda! Därefter gick vi till Öster och vi körde lite fritt följ, inkallning osv. Gick jätte bra. Izor var supertaggad och svansen viftade något extremt. Efter det blev det lite bollkastning och därefter gick vi hem. 
 
Nu ska jag äta lite linssoppa och sen ta det lugnt. Imorgon har vi heldag med hundarna, det ska bli jätteskoj! Då kanske terven kan va lite trött sen? Han har ju energi så det räcker och blir över den hunden. 
 

Lekträff

Idag träffade jag H, J och A efter att ha yrat omkring på söder, haha.. Hundarna fick endast leka idag då det är rena rama halkbanan ute på de olika ytorna där man kan träna. 
 
De lekte JÄTTEFINT idag, Izor försökte inte rida på Asterix 24/7 utan lekte jätte mycket. Så himla roligt att se hur både Izor och Asterix lyser upp när de ser varandra. 
 
Världens roligaste och knäppaste pojkar är vad dem är. Haha, bilderna säger väl det mesta? 
Här är några bilder från dagen!

SKIT

Försov mig så att jag missade mitt möte idag, jävla helvetes skit. 
Inte har jag hennes nr heller så att jag kan ringa upp, sökt på nätet efter det men hittar det ingenstans.
 
Känner mig totalt värdelös som inte ens klarar av att sitta på ett möte en viss tid, fan alltså.
Ska borsta tänderna nu och borsta håret och sen gå en snabbkiss runda med Izor innan jag ska vara på nästa möte (om jag hinner det. Annars får han vänta tills jag kommer hem. suck.
 
Jävla skitmorgon, hoppas dagen blir bättre

Nattinlägg

Nu säger vi godnatt. Hoppas att jag kan få sova i ett par timmar nu, måste kliva upp rätt tidigt för att hinna med mitt möte!


Tacos och världens bästa hund

Idag har vi inte gjort någonting speciellt, har legat seg halva dagen och när jag väl kom upp så tog jag Izor på en längre runda. Han börjar faktist gå bättre i koppel, visst drar han men nästan 9/10 gånger som jag tvärnitar då han drar så kommer han till mig och tar ögonkontakt och efter några sånna upprepningar går han framför mig men med slakt koppel!
 
Det trodde jag aldrig, jag menar verkligen det. Allt som jag prövat på honom, fast halsband, stryp, halvstryp, halti, vgw, k9sele, spårsele, läderhalsband, nylonhalsband m.m 
 
Sen stötte vi på hundar 2 gånger, ena gången så sa jag åt honom att sätta sig och det gjorde han inte, tröck ner rumpan på honom då och berömde när jag märkte att han började slappna av (han brukar ta ett djupt andetag samtidigt som man ser att han sitter ordentligt) gav honom en godis då och berömde honom, sen kollade han på hundarna som ännu inte hade gått förbi oss och han tog då ögonkontakt frivilligt, sådär höll vi på tills dem hundarna hade gått förbi. 
 
Andra hundmötet gick inte lika bra, han började hoppa i snön och morra men inte mer än det tack och lov.
 
Inatt var han super duktig på promenaden hem, vi mötte 3 chihuahuor som stod och småskälle. Jag satte ner Izor och där fick han sitta i 3-4 minuter och han fick jätte mycket godis så fort han tog kontakt med mig. 
 
När jag märkte att tjejerna med hundarna inte tänkte flytta sig från stället de var på, på ett tag så tog jag ett djupt andetag och gick förbi dem. Småhundarna skällde som idioter på honom och Izor sa inte ett ljud, han drog inte ens emot dem (hade honom mot en husvägg och pratade med honom under hela hundmötet och pula i honom godis).
Där sken jag upp, han sa ingenting och morrade inte ens på dem. Jag kan säga er att jag log brett på resten av promenaden hem. 
 
--
 
Har även lagat mat åt mig och pappa, det blev tacos som jag har varit nå sjukt sugen på i flera dagar. Jag kan säga er att det satt gott i magen!
 
myste sedan med Iz på köksgolvet och fotade honom lite med mobilen, det blev en hel del ok bilder men redigerade dem flesta bilderna till svart/vit då våran lysrörslampa är så jobbig, allt blir gult när man fotograferar i köket.
 
Här kommer några bilder.
Imorgon ska jag till allmännpsyk och sen på ett möte, därefter ska Izor och jag träffa Hana och Asterix!
 

Vad vill ni?

Det är 20+ unika besökare på bloggen varje dag och det är jätteroligt. Men nu till min fråga eftersom jag har sån bloggtorka. Vad vill ni läsare läsa om?
 
--
 
Idag har vi inte gjort något speciellt, jag har varit illamående hela dagen pga frukosten jag åt. Usch. Ska äta lite mango nu och sen försöka träna Izor lite, ibland svarttnar det för ögonen på mig när jag anstränger mig, så Iz får ta det lugnt ÄNNU en dag. nåja, det är bara att gilla läget, han får pyssla extra mycket med aktiveringsleksaken ikväll. så kanske vi kör lite uppletande inomhus. Bara för att trötta ut hjärnan lite.

Utgång och hundmys

Igår hämtade Cornelia och hennes pojkvän upp mig efter att C hade jobbat. Vi åkte till stallet där C har sina hästar en snabbis så att hon kunde mocka ur boxarna. Efter det åkte i hem till dem och började förfesta och åt mat. 
 
Efter ett par timmar åkte Cornelia och jag ner på stan och gick på Racken. Det var skön stämning där och vi va nöjda och glada.
 
Kom hem vid 3 tiden imorse och somnade inom loppet av 10-15 minuter.
Idag har jag bara myst med min gofis. Ska göra någonting att äta och sen gå en längre sväng med Iz. Troligtvis svänger jag förbi Pauline och hämtar Pandora.
 
Har inte så mycket att säga faktist, vädret är underbart och jag förstår inte riktigt varför jag sitter inne!
 

Hästar

Idag åkte Izor och jag till Hille för att träffa Emma, vi skulle till ett privatstall där hon sköter om en häst och det var ett perfekt tillfälle att vänja Izor vid hästar då han tidigare skällt på dem.
Han skällde på Fina som hästen heter 1 gång, sen var han tyst och vi gick en promenad i området och Iz var så duktig, han var riktigt nyfiken på hästen och vela hemskt gärna lukta på henne men där satte jag stopp, man vet aldrig om hästen skulle sparka om han skulle sniffa på den på benen osv. Men han fick gå bredvid henne och sen fick dom en liten fikapaus mitt i promenaden i form av morötter. Båda uppskattade det väldigt mycket.
 
Sen fick han titta på de andra hästarna och det gick jättebra, vi var även uppe i höskullen och det tyckte Izor var skoj!
 
När Emma hade mockat klart i stallet och Iz försökt käka hästbajs så begav vi oss hem till henne och tittade igenom skolkatalogen. Oj så många människor jag kände igen! Borde ha köpt kalendern jag med.
 
Vi hade det jätte trevligt, däremot var Emmas PK Bella inte lika glad över Izors besök trots att de är bra vänner. Hon morrade och skällde konstant på honom och han var så duktig och sa inte ett ljud. Han närmade sig inte ens henne, han som brukar vara rätt framåt när det gäller hans kompisar. Jag tror att han respekterade Bella väldigt mycket när hon sa ifrån.
 
Sen käkade vi, falafel och pommes! efter ett par timmar så åkte vi hem och då var Bella mycket lugnare. de fick leka med pinnar osv tills bussen kom. 
 
När vi kom hem så gav jag honom kvällsmaten och sen gick jag ut på krogen med Robin och hans vänner. 
Vi gick till Harry's och jag tyckte att det blev lite för mycket för mig. Jag har ganska svårt för stora folkmassor och där var det folk kan jag säga! Efter att vi varit där så gick vi en promenad och nu är jag hemma. Ska spela lite Sims och sen sova. 

Imorgon ska jag, Cornelia, hennes pojkvän och hans kompis ut. Ska bli jätte roligt!
Ska även försöka hinna med en promenad med Pandora om jag hinner, annars tar jag en långrunda med henne i övermorgon. Hon är hos Pauline nu över helgen då L&K har fullt upp.
 
De var väldigt tacksamma över att jag kan ta henne ett par timmar, det är inga problem för mig. Jag ser Pandora och Milla som mina egna hundar och älskar dem lika mycket som jag älskar Izor. 
 
Här kommer lite bilder från dagen!

RSS 2.0