Godnatt

Nu gör fluff och jag kväll. Imorgon ska vi ut i skogen med Charlie och hennes matte Helena innan jag sticker iväg på möte. Får se om jag tar med mig kameran ut i skogen imorgon!
 
gammal bild på mig och Izor 
 

Hemma igen

Iz och jag kom hem för några timmar sen efter 3 mysiga dagar i Skutskär. Vi hann inte göra allt vi planerade då annat dök upp som skulle göras. 
 
Hundarna var oerhört duktiga som var så pass lugna inomhus fast det enda som rörde sig i deras skallar var Lek, lek, lek. Det hände några gånger att de lekte men vi avbröt dem innan de hann riva lägenheten.
 
Jag fick ett rött koppel som jag ska ha till izors nomesele och 3 loggor julius k9 loggor. 1 till selen och 2 till hans halsband. Loggan på selen var en SBK logga. Loggorna till halsbandet var GIRLPOWER och TOPMODEL. Det passar herren ellerhur? Tycker att girlpower passar honom perfekt. Haha. Lilla Izor hjärtat.
 
Nu sitter jag i mitt nytapetserade rum på golvet. Imorgon kan jag troligtvis få ställa tillbaka möblerna på sin plats. 
Izor har nyligen ätit kvällsmat och jag ska slå på en film.
 
 
 

platsliggning

vi körde en platsliggning nu på kvällssidan. fy vad det är kallt ute nu!


Sol!

Äntligen är det sol ute! Har varit så trist väder i flera dagar nu så idag ska vi verkligen passa på att vara ute så mycket som möjligt. Har diskat gårddagens disk och pratat med min syster i telefon i över en timme och Hana är uppe i Gävle för ett möte och kommer väl hem om en stund.
 
Sitter och kollar på vad för julklappar man ska köpa men det är rätt tomt i huvudet på mig. Men jag hittar nog någonting åt alla! 
 
Och imorgon åker vi hem till Gävle igen, hoppas verkligen att lägenheten börjar bli någorlunda klar så att jag kan ställa tilbaka möblerna.Tror att lägenheten kommer att bli jätte fräsch.
 
Nej nu ska jag göra lite nytta, ska sopa rent golven så H sen kan skura rent innan vi går ut med de fyrbenta. 

Matkoma

Hana och jag gick till Willys med Izor och mötte upp Sabina, hennes pojkvän Jake och banditerna. Jag fick tillbaka min tandstensskrapa som S lånat och de passade Izor medan vi sprang in på willys. 
 
Vi handlade taco grejer och lite annat gott, köpte även ben som hundarna tuggade i sig medan vi tillagade våran mat.
 
Nu sitter vi båda med uppsvällda magar och har 2 nöjda hundar på det, inte helt fel. Resten av kvällen komer att spenderas framför en film innan vi säger godnatt. 
 
 

3 månader

Jag har inte rökt på hur över 3 månader. 3 hela månader. Det är underbart, känner mig så stolt. 
Jag undrar hur mycket pengar jag har tjänat in under de här månaderna som annars skulle brännas på cigaretter. 
 
Jag trodde aldrig att jag skulle klara det så här lätt men jag var envis och bestämd. Och jag tänker inte börja igen, aldrig, aldrig, aldrig. 
 
---
 
Hana vaknade för en timme sen ungefär och har hoppat in i duschen. Har passat på att diska och sopa samt sortera lite. Ska ta och fixa lite til innan H kommer ut ur duschen. Senare idag om allt går som planerat ska vi ut och lägga viltspår åt hundarna. De ska i vilket fall få leka så att de blir lite trötta fysiskt. 
 
 

När vi två blev en

Hana ligger och sover och jag vaknade för några timmar sedan och tänkte att jag skulle skriva ett blogginlägg nu när jag har tid över. En läsare vela hemskt gärna läsa om hur Izor kom in i mitt liv, så här kommer inlägget.
 
--
 
I slutet av december 2011 började jag ta kontakt med min pappa efter ett halvårs uppehåll, (går inte in på varför), vi pratade och vi sågs ett flertal gånger innan jag beslutade mig för att flytta hem igen. Efter jul och nyår minns jag att jag suttit i soffan i vardagsrummet och min far kom och satte sig i en fotölj bredvid. Han började prata om skolan och min hälsa. Mitt i allt hörde jag "- Jo, vi har pratat lite här hemma och vi vet hur mycket hundar betyder för dig och är det så att en hund kan hjälpa dig att bli bättre så ska du ha en".
 
Jag bara gapade, trodde det var en lögn. Men jag hade fel, han menade det! Pratade med min syster och hon sa att pappa talade sanning. Jag har kanske inte haft en jätte rolig barndom men det som gjorde varje dag värdefull var när jag fick umgås med hundar. Lilla papillonen Lisa som jag skrivit om i bloggen kom in i mitt liv när hon var 8 veckor. Jag var hemma hos henne nästan varje dag. Och mina föräldrar såg att jag mådde bättre när jag fick vara nära den lilla hunden. 
 
Så jag kastade mig framför datorn och hittade några annonser på blocket och på afbv. Tanken var att jag skulle boka en valp till den kommande sommaren men insåg att det inte skulle gå då valpen skulle vara för ung när jag började skolan för att få följa med. 
 
Letade vidare och till slut hittade jag en annons på en ung tervueren hane och mitt hjärta skrek "det är den här hunden". Ropade på min syster och pappa så de skulle kolla på annonsen och även de tyckte att den hunden lät bra. Så jag kontaktade ägaren och vi hade mailkontakt i nästan en månad innan jag fick svaret att jag skulle få köpa honom. 
 
Jag trodde inte att det var sant, Jag skulle få köpa den hunden! Pappa tog ledigt från jobbet så att vi kunde åka till Boden (platsen vi skulle mötas på) för att hämta hem min första egna hund.
 
När vi äntligen var framme i Boden tog det några timmar innan P & B kom, men när de rullade in med bilen på parkeringen gick mitt hjärta dubbelt så fort. Vi hälsade på varandra och pratade lite innan B öppnade bildörren och en liten, liten ljus tervkille tittade ut. Han var så vacker, jag sa gång på gång till P att han var vacker. Efter några timmar sa hon till mig. - Nå, vad tycker du? svaret var självklart, han skulle med oss hem!
 
Första bilden på Prins Izor. 
 

syskonkärlek

izor och "syrran" aska ♥


Skutskär

Sitter hemma hos Hana nu och vi snackar lite om allt mellan himmel och jord. Ska snart hjälpa H att färga hennes hår och sen blir det nog filmhäng. Hundarna blev glada över att få träffas igen efter ett långt uppehåll och imorgon ska de få leka då det är på tok för mörkt att släppa dem lösa ute nu.
 
Idag har det hänt massa roliga saker. Våran lägenhet håller äntligen på att renoveras så snart är den fräsh! Jag är hos bästa Hana och goaste schäferfjanten och jag vann nyss en fototävling på facebook. Har vunnit en säck hundmat, valde "Havsfisk". Inte helt fel, min träningsgodislåda börjar minskas. Härligt med lite påfyllning, men självklart är det roligast att bilden jag deltog med uppskattades så mycket och kammade hem 1:a pris.
 
Nu kom Hana in så nu ska det färgas hår!

Nu händer det grejer

Åkte inte till Hana igår då jag var fruktansvärt trött vid 4 tiden. Utan jag åker dit idag istället och stannar till på torsdag. Mamma och jag gick hem till Pauline och fikade igår eftermiddag och när vi kom hem fixade vi i ordning resten utav lägenheten och sen slog jag på en film innan det blev sovläge.
 
Nu är en kille här och äntligen ska lägenheten renoveras. Izor skällde ut killen när jag öppnade dörren men släppte det när jag visade in Izor i köket så att han kunde komma in. Nu ligger Izor lugnt och sover vid mina fötter. Duktig kille!
 
Nästa gång jag bloggar då vi är hemma i lägenheten igen så ska ni få se bilder på hur fin lägenheten kommer att bli!
 
Ska fota familjen och framkalla bilder på dem och Izor som jag ska sätta i ramar och sen upp på väggen. Det kommer att bli jätte bra när allting är klart. Jag har redan en bild i huvudet på hur jag vill ha det på ett ungefär.

Stökigt

Eftersom våran lägenhet ska renoveras imorgon ska Izor och jag bo hos bästa Hana och Aska i en vecka. Kommer att blogga från hennes dator och jag tar med mig kameran dit, får jag några bra bilder eller Ok bilder så lovar jag att ladda upp dem. 
 
Izor kommer att bli så glad över att få träffa sin "syster". Han fullständigt älskar henne. Är så glad över att dem går så bra ihop, de trivs verkligen i varandras sällskap. 
 
Nu ska jag fortsätta möblera om i lägenheten så att arbetarna imorgon kan börja fixa lägenheten. Vi hörs!

Kontaktövning

Fick en fråga här på bloggen om jag kunde skriva ner några av kontaktövningar Izor och jag kör på.
Tar några exempel.
 
1. När Izor tar kontakt med mig säger jag varsågod och ger honom en godisbit.
 
2. Väntar tills han frivilligt tar kontakt med mig innan han får äta sin mat. 
 
3. Hålla en godisbit i ena handen och om han försöker ta godisbiten stänger jag igen handen. Säger inte ett ord. Till slut tröttnar han på att försöka få tag i gobiten och tar istället kontakt med mig och då får han ta godisen. 
 
Det här kan man utveckla väldigt mycket, efter ett tag kanske man kan ha en godisbit i båda händerna utan att hunden tar dem. När hunden tar kontakt belönar man. 
 
När man kommit så långt kan man börja närma sig hunden med en godisbit i handen utan att hunden ska försöka ta gobiten. Till slut kan du ha godisbiten framför nosen på hunden samtidigt som den ger dig 100% ögonkontakt.
 
4. På våra promenader kan jag helt plötsligt stanna till och då vänder sig Izor 8/10 ggr och ger mig ögonkontakt. För varje gång han tittar får han en godisbit.
 
5. Brukar be Izor att sätta sig så lägger jag en godisbit på vardera tass och han får inte ta någon av dem förrän han fått ett varsågod av mig och det får han endast när han tar ögonkontakt.
 
 

Skogspromenad

Strax efter att jag skrev det tidigare blogginlägget gick jag och mamma till skogen med Izor. Körde lite uppletande med honom och därefter lite balansövningar bland stockar och sten. 
 
Därefter borstade jag noggrant igenom honom och nu är vi hemma igen. Ska göra vegansk ugnspannkaka mums! senare idag kommer även min syster från Uppsala hit en sväng, det ska bli roligt som vanligt.
 
Nu ligger prinsen och sover på golvet, mattes fina kille!
 
 

Morgonkaffe och tankar

Sitter här med mitt morgonkaffe och tittar på min videofy.me kanal (www.videofy.me/qepta)
Det är fruktansvärt roligt att titta bakåt och se hur vi även utvecklats i de sporterna vi sysslar med. Än så länge kör vi bara för skojs skull tills vi verkligen hittar sporten för oss.
 
Jag och Åsa satt igår och disskuterade lite kring olika hundsporter så till våren ska jag anmäla mig och Izor till en viltspårskurs. Vi har provat på viltspår 1 gång och fy sjutton vad han tyckte det var roligt. 
 
Agility ska han tävla i, däremot vet jag inte om jag kan vara hans handler då jag är otroligt dålig på framförbyten m.m är på tok  för otydlig men herregud, gossen är bara 2,5 år. Jag kommer absolut att tävla med honom själv, men kanske inte de första gångerna. Fast det beror helt klart på om jag har blivit en bättre handler. Min hundlärare tävlar trots allt i SM med sina hundar och jag kommer kunna få mycket hjälp av henne att utveckas som handler. 
 
För er som undrar har jag lagt undan IPO planerna med Izor. Varför? dels för att han tyvärr inte håller och dels för att IPO gruppen i Gävle inte är något att hänga i julgranen. Förhoppningsvis blir nästa hund min blivande IPO hund men jag ska inte sitta och hoppas för mycket. Det är bra många mallar som inte heller håller i skyddet. Men IPO är inte så viktigt för mig. Jag tycker att de olika bruksgrenarna är himla roliga samt agility!
 
Tanken är att nästa hund tidigast flyttar hem till mig efter min student. Men jag har absolut inte brottom med valpköpet trots att jag är otroligt valpsjuk, det kanske tar 1-2 år innan rätt kombination dyker upp. 
 
Red Goblin's Xork på bilden, en kille som verkligen fångade mitt hjärta med stormsteg.

Fredagsmys

Har sköljt izors ögon med koksaltlösning då han har varit lite irriterad i ögonen och fick tipset av Åsa att skölja morgon och kväll. Han skötte sig ypperligt och nu ska vi slå oss ner och titta på en komedi mamma och jag, Izor får ett smaskigt ben att tugga på och jag ska ta fram vegansk glass till mig.
 
Hoppas att ni får en mysig fredag!

Kvällsnöje

 

Bra dag

Åkte ut till Valbo vid 1 tiden och letade efter Åsa inne på Jennys hund och katt, hittade inte henne där en däremot en gul nätboll som jag köpte till fluffet. Fick ett sms av Åsa att hon var vid Ikea och gick dit och gissa om Izor kände igen henne! Han blev som tokig, ojoj vad glad han blev. 
 
Vi satte in Izor i bilen och fikade på Ikea och därefter köpte Åsa lite smått innan vi åkte hem till oss och åt mat, surrade och fikade ännu en gång. Nu är min kära uppfödare på väg till Stockholm och jag hoppas att resan går bra för henne.
 
I vinter ska Iz och jag upp till Luleå, ser fram emot det jätte mycket!!

Städar

Mor min och jag håller på att storstäda lägenheten och om drygt en timme ska prinsen och jag åka till Valbo och träffa min fina uppfödare, ska bli spännande att se om Izor känner igen Åsa.
 
Vi har iallafall haft morgonmys prinsen och jag, ska ut och borsta igenom honom då han fäller än innan vi åker iväg. 

Paket

Jag vann för några dagar sedan en tävling hos agilityhundar.com och idag hämtade jag ut priset som bestod av hundgodis/ben och en kampleksak. Superbra pris tycker både terven och jag.
 
Imorgon kommer min fina uppfödare och hälsar på oss här i Gävle. Jag ser fram emot besöket så!
Nu är fluffet ute med pappa och jag ska ta mig ett långt bad. 
 
 

Uppletande

Igår spenderade Wictoria, jag och hundarna några timmar i skogen. Izor var taggad till 1000 och när tjänstetäcket åkte på så blev han som galen. Han var jätteduktig på uppletandet och hittade alla förutom det sista föremålet som vargömt högt uppe på en sten men han gav sig inte utan letade och letade. Avbröt honom så gick vi och fotograferade lite.
 
Bilderna blev urkassa och mitt photoshop har hängt sig så jag kan inte redigera mina bilder! Det är jätte frustrerande. 
 
Här är lite bilder från gårddagen
 
 

Ändrade planer!

Cykelturen får vi ta en annan dag. Ska träffa Wictoria och Wilma för att promenera till skogen. Tar med lite leksaker och kör lite uppletande när vi är 2! Blir nog jätte roligt. Var sjukt länge sen vi körde uppletande så det är dags att köra lite nu innan snön kommer. 
 
Tar även med mig kameran i hopp om att få lite fina bilder på hundarna. 
Fick även ett jätte bra tips av Sabina att använda en bläckpenna som targetsticka så det kommer vi ägna resten av kvällen åt. Eftersom vi inte ska ha med hundar till skolan idag eller imorgon så är det bra att få trötta ut Izor ordentligt både fysiskt och psykiskt så att han inte är på mamma hela dagen imorgon.
 
 

God morgon

Har varit vaken en stund men satte mig inte framför datorn förrän nu. 
Ska till skolan vid 12 och efter det vet jag inte vad jag ska hitta på. Kanske får låna pappas cykel efter att han har jobbat och sela på Izor och cykla efter olyckan sist. Min rygg känns mycket bättre och då tar vi och cyklar en kort sväng! Bara till skogen så får han springa omkring där lite innan vi cyklar hem igen. Efter det är han nog nöjd och glad så då tänkte jag fortsätta med targetträning. Måste hitta någonting som är en passande targetsticka men det borde inte vara några problem.
 
Sen har jag inga fler planer för dagen. Men jag tycker att det låter rätt bra, håller tummarna att det inte regnar så hysteriskt idag som det gjorde igår. Men det ska tydligen regna i några dagar nu. 
 
Igår köpte jag även lite julklappar till pappa, man ska vara ute i god tid! Han fick en jätte varm fodrad vinterjacka som är vattenavvisande samt en tröja och en skjorta som jag tror kommer passa honom perfekt. Men tanke på hur mycket han hjälper mig med Izor fast han inte ens behöver så förtjänar han en riktig vinterjacka.
 
Mina föräldrar har alltid prioriterat mig och mina syskon i första hand. De har aldrig ens tänkt på sig själva, de köper aldrig något fint till sig utan sparar vartenda öre för att vi ska få nya och fina saker. 
 
Nu ska en julklapp till mor min handlas, någon som har tips på vad jag kan ge henne? 
 
 

Photoshop krångel

Mitt photoshop krånglar och vill inte ta emot mina filer så tyvärr kan jag inte visa er bilder från dagen lek. De är så dåliga och tänkte försöka rädda några i photoshop så vill inte visa er kassa bilder. 
 
Suck! Men så kan det bli. 
Imorgon har jag skola, har varken hund imorgon eller i övermorgon. Hoppas att Izor är snäll hemma med mamma, kommer kännas otroligt jobbigt att åka till skolan utan att ha me mig prinsen. Han är min stora trygghet. Har en klump i magen inför morgondagen och torsdagen. Jag vill inte vara utan min prins.

Rösta på oss!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=747988631885084&set=pb.543233005693982.-2207520000.1382459895.&type=3&theater
 
Gå in och rösta på mitt och Izors bidrag i fototävlingen så kanske vi har en chans att vinna!
 
 

Ny kompis

Idag efter skolan gick jag en runda med Iz, gick sen hem och vid 2 tiden började jag röra mig mot Öster för att träffa Helena och hennes golden tik Charlie. Innan dem kom träffade jag på nuffemixen Shiwa och hennes två kompanjorer (2 chihuahor(?)) Izor sa inte ett ljud. Han har hälsat på Shiwa förr men inte på småttingarna men det var inga problem. Han stod och tittade på dem när de skällde på honom inne i hundrastgården.
 
När Helena kom skötte Izor sig KANONBRA! Inte ett ljud från honom och när vi släppte ihop dem så var det inga problem. De lekte jätte fint och den vita goldentiken blev tillslut grå. Hon var riktigt skitig och Izor likaså.
 
Efter att de lekt en stund träffade jag Denise och Herklues och vi tog en promenad runt boulognerskogen och nu sitter jag här. Ska bara äta upp min mat och sedan lägga in bilderna från kameran till datorn. De flesta bilderna blev jätte suddiga, pysslade inte mycket med inställningarna och det var synd! Men vi kommer att ses fler gånger.
 
Hundmötesträningen med Izor blir bara bättre och bättre, vi passerade flera hundar idag och han började skälla 1 gång och det var på två Labradorer, annars var han knäpptyst när småhundar passerade oss och skällde. Matte blir så stolt över prinsen. 

Pluggar

Har varit i skolan, pluggat och varit på möten idag och kom hem för drygt en timme sen. Köpte med mig lite kinamat som jag ätit. Om en stund ska Iz och jag träffa Denise och Herkules för en promenad, det var ett bra tag sen vi sågs nu. Senare blir det lite target träning, blir en lugn kväll vill säga. 
 
Är så tråkig som inte har några bilder att bjuda på men det kanske kommer senare!
Izor springer omkring med sin pipleksak och ljudar. Lättroad kille!
 

god natt





Kvällsmat

Voh nr 25 + skinn från fisk
 
 
 
Det som blev över
 
 

Framsteg

Idag tog mamma och jag en långpromenad på 3 timmar med Izor. Vi gick i bollan där vi stötte på en hel del hundar idag och jag är riktigt stolt över honom idag. Av alla hundar vi såg började han bara morra på en Pumi på vägen hem. Kunde avbryta honom och kalla på han när han morrade på hunden utan problem.
 
Jäklar vilka framsteg vi har gjort på bara ett år, förr drog han i kopplet, ren upp mina lår med klorna, kunde bita mig i armarna när han såg en hund från håll. Han låste sig väldigt fort och var svår att få kontakt med. Min fina uppfödare skrev dagligen att vi skulle träna på kontakten då jag testat nästan vad som helst. 
 
Allt från att ryta i, ta tag honom i nackskinnet, gå åt ett motsatt håll, ha halsbandet högt, ta tag i nosen, mata med godis, ta fram en favoriteksak, försöka göra mig själv roligare m.m då ingenting verkade ge resultat kändes allt hopplöst. Åsa sa åt mig att inte lägga så stor fokus i det vi höll på med just då, dvs Lydnad utan istället jobba mer och mer på våran kontakt. 
 
Jag har alltid godis på mig i jackfickan och belönar honom om han beteer sig när vi går förbi hundar. Ibland kan han till och med gå 2-3 meter från en annan hund utan problem så jag är så jäkla glad över att det gått fram så bra som det gjort. Jag har gjort misstaget att låta andra träna honom och det ångrar jag som sjutton. Men gjort är gjort och alla gör vi misstag. 
 
Och jag har lärt mig så mycket under den här tiden, att behålla lugnet och belöna rätt. Han kan visserligen inte gå i koppel men det lägger jag ingen fokus på nu, hundmöten är prio nr 1. Idag blir jag inte lika nervös vid ett hundmöte som jag blev för ett år sedan. Mycket spelar in på hur vi är, vilket tillstånd vi är i just då. 
 
 

Lördag

Idag har prinsen och jag spendrat många timmar utomhus med bus i det höga gräset och en långpromenad. Just nu ligger han och sover vid mina fötter. Jag ska sätta mig ner och läsa ett nummer av Hundsport och umgås lite med mor min. 
 
Vet inte vad vi ska hitta på mer idag. Kanske träna lite eller bara sitta ner och ta det lugnt. 
 
även hundmöten blir bara bättre och bättre. Igår körde vi lite passivitetsträning och det gick förbi flera hundar, stora som små och Izor sa ingenting. Han satt där han satt. Är så stolt över fluffet.
 

Allvarligt

Tycker att det börjar gå lite väl långt nu i hundvärlden. Man ska inte ge det och inte det och inte det. 
La upp en bild på Izor för ett par dagar sen med flera påsar kycklingklubbor och självklart börjar folk bli som hysteriska. Mörad kyckling är tydligen jätte jätte dåligt att ge. Men snälla, jäklar vad folk gör en stor grej av det här. Speciellt folk som ger BARF. Hundar har inte i alla tider ätit BARF, färskfoder eller ens torrfoder.
 
Hundarna har fått leva på rester från oss människor, både slaktrester och människomat och de hundarna har mått prima, levt länge och varit friska. Varför göra en sån stor grej av vad andra ger sina hundar? 
 
Min hund har ätit mörad kyckling många, många gånger och inte har han blivit minsta dålig. 
Nu är det tydligen jätte dåligt att ge VoH helt plötsligt. Och varför är det de helt plötsligt? VoH är det bästa man kan ge sin hund om man inte kan barfa rätt. Det är på tok för många som överdriver saker och ting. Att varna är bra, helt klart men sen är det upp till var och en att lyssna på det eller inte. 
 
Nyligen stod det i tidningarna att Kött är cancerframkallande. Måste då tacka gudarna för att jag är vegan. Har andra slutat att äta kött bara för att folk går ut med varningar om det? 
 
Nä nu ska jag sluta skriva och ta ut ett mörat kycklinglår till min fullt friska hund som han ska få som kvällsmat tillsammans med lite inälvor. Godkväll!
 
 

gullunge






Ny frissa

Var och impulsklippte mig på stan idag när mamma jag och gick dit. Klippte topparna och tunnade ur håret samt köpte schampoo och balsam. Nu jäklar ska jag inte ha slitet hår längre!! Ska klippa mig igen om 12 veckor.
 
Izor pojken och jag skulle egentligen till skolan idag och träna men det blev inte av så han har fått ta det lugnt idag. Ska träna lite bakåtmarch med honom i rummet efter det här inlägget. 
 
Tja vad ska jag skriva? skulle träffat Hana och Aska idag men pga det dåliga vädret så ställde vi in det. 
På tisdag ska vi även träffa en tjej och hennes goldentik. Det ska bli spännande. 
 
 

Hundgrupper

Är medlem i ett antal hundgrupper på facebook, bla en där man kan bifoga en länk till sin blogg om man uppdaterat bloggen. Har idag 2 gånger blivit borttagen från den gruppen och tycker att det är väldigt konstigt. Jag har inte skrivit någonting olämpligt på min blogg? det är jätte tråkigt tycker jag men thats it. 
Hade varit intressant att få veta vad andledningen till borttagningen var då gruppen godkänt mig 1 gång redan. 
 
Nåja, kvällen har varit lugn för izors del. Han fick rejsa runt med brorsan Arach idag och han sprang som en en liten ekorre. Det var sjukt länge sen Izor och Arach fick leka ihop men nu släppte vi ihop dem när dom skulle rastas. 
 
Imorgon kommer supersnälla Måns med 8 klövar och 4 älgöron till mig. Fy sjutton vad jag är tacksam. Hoppas innerligen att Izor kommer att tycka att öronen är goda. Ska även träffa Hana och schäferfjanten Aska. En viss Tervueren kommer att bli riktigt riktigt glad över att få se sin fröken grå.

Baklängesmarch

Åkte till klubben med 12 bussen och tränade läggande under baklängesmarch med Izor samt backa vid en vägg med vinkel. 
 
Balängesmarchen hajade han fort. Bjöd på beteendet och jag var snabb nog att belöna honom i tid. 
Backa vid en vägg var lite svårare då jag inte hittade någon tom vägg i klubbstugan så jag fick göra mig en egen vägg. Vi måste träna mer på det, fick göra en mur som han backade igenom då han inte vela vara speciellt nära "väggen" det gick hur bra som helst då. Vi har inte hunnit träna på vinkeln än, tar det senare. Vi har mycket att träna på nu. Nästan för mycket tycker jag. Hur sjutton ska jag hinna lära honom allt som står på kriterieplanen? 
 
Nåja, förhoppningsvis löser det sig. Jag har inte haft ork eller motivation till att träna hund på flera veckor och så kan det vara ibland. Man kan inte alltid vara på topp.
 

mot klubben

snart ska izor och jag bege oss till skolan för att möta upp sabina och sen ta bussen till klubben. terven är pigg och glad, även jag är på topp humör. Det här kommer att bli en toppen dag!

Godnatt från oss!

Nu ska vi göra kväll, eller Izor har redan gjort det.
 
 

Kloklippning

Har precis klippt klorna på Izor som jag gör ca 1 gång i veckan. Vill hålla klorna i trim, vi hade sådant problem med Pandora när det kom till klorna. De var fruktansvärt långa och pulpan var jätte lång den med. Hon fick de första gångerna sövas av vet, sen kunde vi gå till en djurklinik och ha munkorg på henne då hon högg sin fördetta husse i armen när de klippte klorna. De sista gångerna jag tog henne till djuraffären här i Gävle så låg hon så lugnt och fick alla klor klippta utan någon munkorg eller tvång. Hon njöt. Tycker att det är jätte viktigt att man dagligen pysslar med klorna och tassarna på sin hund då de väldigt lätt blir rädd om sina tassar och har man som jag, en stor hund kan det ställa till med besvär vid kloklippning. Det är nog ännu svårare med en liten hund som har så små tassar och klor. 
 
Jag minns när jag hade kaniner, jisses vad svårt det var att klippa klorna på 2 utav dem 4 jag hade. Vi var tvugna att vara 3 pers vid kloklippning. 1 som matade henne, 1 som höll i henne och 1 som klippte. Det måste ha sett jätte konstigt ut att 3 personer kämpar för att få en kanins klor klippta. 
 
När Izor kom hem till mig var han lite smårädd om tassarna men efter 2-3 veckor låg han på sidan och jag kunde i lugn och ro klippa hans klor. Trots att jag har gjort misstaget som tusentals andra hundägare att klippa i pulpan så har han aldrig blivit rädd för klosaxen, det är jag så tacksam för. 
 
Hur ofta klipper du din hunds klor?
 
 

Full frys

Köpte 9 påsar med kycklinglår till Izor. Jisses vad kassörskan tittade konstigt på mig, log och sa "hunden kommer nog att bli glad nu" han hittade ännu konstigare på mig och mamma flinade bakom mig. 
 
Så nu är våran minimala frys fylld med 9 påsar kycklingklubbor, inälvor, märgben, och VoH. Det är knappt så att min eller mammas mat får plats där. jag fick pressa in våra matvaror som tack och lov inte var speciellt mycket. 
 
Nu ska jag ta det lite lugnt innan jag börjar göra iordning en potatisgratäng som ska in i ugnen. Smarrigt värre. Sen ska jag packa träningsväskan inför morgondagen. Jag tar inte med mig systemkameran till klubben utan om jag tar bilder så blir det med mobilen. Den har trots allt en väldigt bra kamera!
 
 

En glad terv

 
 

Äventyr

Tog på Izor klövjeväskan och har varit ute sen kl 12. Vi tog först bussen till Borgarskolan där jag mötte upp en tjej för att köpa en tröja av Efter det gick vi till Södertull och mötte mamma, promenadera lite och gick sedan till pappas arbetsplats. Izor blev tokig som vanligt när han såg pappsen och de hade jätteroligt ihop. Efter det skulle mamma på läkarbesök så Iz och jag traskade i riktning hemåt, vi stannade till vid rastgården vid pappa och han gjorde både nr 1 & 2. Därefter gick vi till gräsplätten vid pappa och jag kopplade lös honom så att han fick springa fritt. Hade även med mig en boll så han fick springa ordentligt. 
 
Nu står han ute på balkongen och tittar ut, vi tar det lugnt resten av dagen. Imorgon ska vi till klubben med skolan och träna agility. Det var minsann på tiden!
 
Tog lite bilder med mobilen idag, de kommer i ett separat inlägg.

Tomheten ekar

Det är verkligen tomt här hemma samtidigt som det inte är det. Att ha förlorat 2 hundar och två kaniner på knappt 1 år känns, även om hundarna inte bodde hos mig så är det fruktansvärt tomt utan dem. Och mina korsningar bor inte hemma längre, det är bara jag och Izor. 
 
Men på något sätt känns det faktiskt helt okej. Jag har Izor som jag kan lägga ner 100% på och det känns bra. Just nu är han i en jobbig ålder och det är viktigt att jag är med honom då och inte har 1000 andra saker att tänka på. Izor ger mig så mycket kärlek att det är sjukt, förtjänar jag ens all den kärlek han ger mig? tja, faktum har jag dem tankarna då och då. 
 
Konstigt nog känns det som att jag har sörjt klart Lisa. Jag försöker att gå vidare så gott jag kan. Jag har ju trots allt min Izor som ingen i hela världen kan ta ifrån mig. Han är mitt allt och lite till och nu j*vlar ska vi göra roliga saker innan snön kommer. Alla tips och ideer på roliga aktiviteter uppskattas! både ensam och med andra personer med hund. 
 
Ska ut till klubben någon dag och träna agility för då minsann har jag en trött fluff.

en söt izor

har gått omkring och luktat på izor hela eftermiddagen/kvällen, han luktar ljuvligt och han är sådär jätte fluffig och go. finns inget bättre än en nybadad hund. han fick nyss kvällsmaten och har varit ute på sista kvällspromenaden. tidigare idag försökte jsg träna lite med honom men han var så uppe i varv så det fick bli uppletande istället. imorgon kanske vi försöker oss på lite lydnad.

fluffig och fräsh






måndag

nu har terven fått springa av sig, nu ska han bli höst fin!








Höstbad

Usch och fy vad den här lägenheten är kall. Trots att elementen står på max så måste jag strosa omkring i tofflor. 
Ute ser det inte mycket mysigare ut men ska ta mig ut en sväng med Izor så att han får kissa av sig. Sen blir det hem och parkera sig i soffan framför en film. Tänkte ta och träna lite baklängesmarch senare, herregud vi kommer aldrig att bli godkända om jag inte tar mig i kragen och tränar de olika momenten.
 
Jaja, det har hänt mycket i mitt liv just nu så jag tar en sak i taget. Izor har fått gilla läget och verkar inte ha lidit speciellt mycket av det förutom att han blivit väldigt rastlös men då har jag tagit och tröttat ut honom fysiskt iallafall. ska ta med en boll och köra lite uppletande nu på promenaden så får han både fysisk och psykisk träning. 
Efter det ska herren få sig ett bad! Han fick inget igår så det är på tiden nu. 
 
Hur ofta badar du din hund?
 
 

Lisa

Lisa var en hund som låg mig lika varmt om hjärtat som Izor gör. jag började gå ut och gå med henn när hon flyttade till sin matte när hon var 8 veckor gammal. Sen dess har det rullat på. Lisa har alltid varit mitt ljus i livet. Varenda dag efter skolan sprang jag raka vägen hem till damen som ägde henne och gick en promenad. Jag är helt paff över att ha fått höra att Lisa dött. Hon dog i somras och jag fick veta det idag. 
 
Den där lilla hunden stal verkligen mitt hjärta och jag kommer aldrig att glömma henne, aldrig, aldrig, aldrig. Hon var min bästa vän. Jag blev som barn mobbad men Lisa dömde mig inte. Hon älskade mig och jag henne. 
 
Jag hoppas att hon har det bra där uppe i det blå.
Jag älskar dig.
 
 

god natt

nu gör vi kväll. vi får se vad morgondagen har att erbjuda. hoppas att vi har tur med vädret.


Vila i frid

Himlen har fått tillbaka sin finaste ängel. Vila i frid mitt hjärta.
 
 

Ilska

Jag är så arg, ledsen och besviken. Jag vill ha min hund tillbaka. Kan inte släppa taget om henne. Drömmer om henne dagligen, inbillar mig att jag ser henne när jag är ute med Izor och blir galen av att veta att jag aldrig mer kommer att få se min fina hund. Det är ingen ide, ingen ide att göra någonting då jag inte kommer att få tillbaka henne vad jag än gör.
 
 

Promenad med mor

Idag gick mamma och jag en långpromenad med Izor runt hela boulognerskogen, stannade till ibland och tog lite bilder som ni sett i tidigare inlägg. Iz fick bära klövjeväskan på vägen till bollan och sen tränade vi hundmöten. Han gjorde ett "utfall" (började gorma och dra i kopplet) och vi mötte en tiotal hundar varv den ena gick precis bredvid oss. Jag hann inte se den förrän husse och hunden hade gått om oss. Izor sa ingenting. 
 
Godis har det gått åt i massor idag men så är det när man tränar. Vi körde även lite DP innan vi gick hem. 
Vi har i princip varit ute hela dagen idag. Vi kom hem för en 3 timmar sen ungefär. Imorgon ska vi träffa bästa Hana och Aska om H är frisk. Håller tummarna, saknar dem!
 
Har ni tagit några höstbilder på era hundar än?

Höstbilder

 

Valpsugen!

Är sjukt valpsugen att det inte är sant. Längtar tills nästa år då jag får min lilla valp. Det kommer att bli min första valp dessutom. Det känns både fantastiskt och läskigt, ska bli så roligt att få forma en individ från start.
 
Här kommer några bilder på finaste Kiara som skulle flytta hem till mig 2008 men tyvärr blev det inte så. 
 
Så måste ni självklart få se valpbilder på prinsen! Ser ni vad stor skillnaden är på dem utseendesmässigt? Det skriker feminint om Kiara och maskulint om Izor, även fast de båda är små fluffisar
 
 
 

uthållighet




Skrattande Tervueren

Var inne på ett forum och där hade en tjej startat en tråd angående skrattande hundar, så jag tänkte visa lite bilder på mitt skrattande trol!
 
 

Bilder från den 6/10

 
 

Brukshunden

Sitter och bläddrar igenom senaste numret av Brukshunden och ska väl snart pallra mig upp från datastolen och titta vad som ligger i frysen som man kan slänga ihop och äta sen. 
 
Izor var jätte duktig igår med Oosko och Victor. De blev lite utskällda igår kväll när jag mötte upp dem. När vi kom in i lägenheten tittade han inte ens på dem förrän de ignorerade honom. Det slutade i pusskalas med båda grabbarna. Sen låg han och åt ben resten av kvällen men lite koll skulle han ha. 
 
Vad vi hittar på idag vet jag inte i dagsläget. Jag hade tänkt gå ut och fotografera Izor bland höstlöven men vi får se. Han ska troligtvis få sig ett bad idag med schampoo och balsam och jag funderar på om det är på tiden att ta av Scalibor halsbandet eller om det ska sitta på ett tag till? vet inte om fästingarna är kvar nu. Ska checka med Åsa och följa hennes råd. 
 
När slutar ni med fästingmedel? (om ni använder det på era hundar)
 
 

Finväder

Efter några regniga dagar kom äntligen solen fram. Härligt tycker både Izor och jag, har duschat och känner mig så fräsh! Izor ligger i soffan och ser ut att ha det jättemysigt.
 
Hana kan inte komma ikväll då hon blivit jätte dålig, jätte trist men du får krya på dig! ♥
 
Eftersom det är fredag idag så ska prinsen få något lite extra gott att äta, han får en strupe till kvällen och kanske en bit hjärta utöver maten. En prins ska behandlas som en prins.
 
Tja vad har jag mer att säga? trevlig fredag allihop!

Internet igen

Nu så, efter nästan 2 veckor har jag äntligen internet i lägenheten så nu blir det betydligt fler blogginlägg än vad det har varit tidigare.
 
Idag har jag hunnit med en hel del, borstade igenom Izor med furminatorn utomhus, gick en längre promenad med honom och sedan gick jag och mamma till stan. Köpte en låda VoH och 4 stycken oxstupar, efter det gick vi till nian och jag köpte ett toastjärn och en router. Sist men inte minst köpte jag groggvirke till ikväll, chips och lite smått och gott.
 
Efter det bjöd mamma mig på lunch, vi åt thatmat och nu är vi hemma. Iz äter märgben för fullt och jag ska hoppa i bakaret för Hana, Oosko och hans kompis Victor kommer vid 7 tiden.
 
Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Hoppas att ni inte har tröttnat på bloggen då jag varit så pass inaktiv ett tag nu.
 
 

ny mobil

köpte mig en samsung galaxy s4. är jätte nöjd med mobilen än så länge, tyckte att den är betydlig bättre än min iphone. men jag kommer att behålla min iphone då den funkar!

käkat sushi på stan med min syster och varit på ett möte. imorgon ska hana, jag och oosko ut på krogen. kommer säkert att bli jätte trevöligt


Höst!

Nu är det höst på riktigt här i Gävle, löven är röda och gula, riktigt vackert. Izor och jag var ute och röjde lite bland löven idag och någon dag framöver ska jag ta och fota fluffet bland de fina löven som han smälter in i så bra.

Han har mumsat märgben och inte fått så jätte mycket uppmärksamhet idag förutom en hel del gos. Älskade hund.

Imorgon har jag ett möte att gå på, sen ska prinsen få all uppmärksamhet.

Internet har vi inte hunnit ordna idag men imorgon så ska det vara fixat!


Vilostund

Prinsen och jag ligger på golvet och vilar. Dags att slå på en film och bara mysa till det lite. Lite ljus ska även tändas och nu är äntligen min fina ljuslåda som jag fick av Hana full med jätte mycket ljus som luktar himmel.

Izor och jag tränade lite ingångar, bara i en sisådär 5 min ungefär innan vi avbröt och tog en paus. Mår man inte bra eller har tillräckligt med motivation så ska man inte träna hund. Det är helt lönlöst.

Har inte mycket filmer kvar på datorn som jag inte har sett men tack och lov får jag internet imorgon så att jag kan hämta hem lite nya filmer. Kom gärna med filmtips! Allt förutom skräck för sådant kollar jag inte på.


Promenad med prinsen

Gick en längre promenad med min vackra prins och stannade såklart till vid "vårat" ställe där han fick springa lös och hämta in en boll som jag kastade åt honom, gång på gång.

Jag blev extra stolt över honom eller Oss under den här promenaden. När han sprang lös kom det en muskelhund som ägaren fick sätta dubbla halsband (ett precis under öronen) då de var tokspänd. Gick längre in i snåret och Izor tittade inte ens åt hundens håll. Och på hemvägen mötte vi en liten vit vovve och Iz hade sin boll i munnen och drog bara lite extra i kopplet. Sen var det lugnt från hans del. Min duktiga stjärna.

Nu ligger han nöjd på golvet och ska snart få någonting smarrigt att äta. Hans vanliga tuggben är inte så poppis här hemma längre och det tycker jag är jätte synd. Förr älskade han dem... Nåja, om jag plockar bort dem för ett tag så kanske intresset kommer tillbaka sen.


Söndag

Blir att städa rummet snart och sen ska jag sätta mig ner och spela lite Sims. Izor har varit ute och fått äta grissvans så han är nöjd. Ska borsta igenom honom också, har inte gjort det sen vi flyttade. Usch klarar inte av att han ska gå omkring och se ruffsig ut i pälsen. Pälsvård för mig är super viktigt. Har man valt att leva med en långhårig hund så ska man sköta om pälsen. (Om man har en som kräver pälsvård) och den som säger att tervar inte gör det vet ingenting. Sköter man inte byxorna och svansen på dem får man räkna med tovor ganska så direkt. Sen finns det självklart raser med andra pälstyper som inte alls kräver lika mycket pälsvård, ex aussie.

Jäklar vad jag babblar, tar och borstar igenom fluffet nu så han är färdigborstad och klar innan jag sätter mig ner för att spela lite.


Snart internet

Snart har jag internet på datorn och kan blogga som vanligt. Dagarna här har rullat på, igår gick Wictoria och jag ut på krogen och därefter gick vi hem och sov. Vaknade av att jag mådde jätte dåligt psykiskt och fysiskt så jag var sängliggande till kl 1 ungefär.

På tisdag kommer min syster ht och ska hjälpa mig med olika saker.

Imorgon kanske det blir en tur till skogen så att izor får springa av sig ordentligt. Sen vi flyttade hit har vi inte besökt någon rastgård så han han fått springa lös på ytor som varit bra. Gud vad han uppskattar det mer. Han njuter verkligen.

Bjuder på en bild på mig och Wictoria från igår


Ensam hemma

Idag fick Iz vara hemma själv för första gången medan mamma, jag och pappa gick och shoppade lite på två second hand butiker. Kom hem med 3 fina muggar med personlig text i, en jutgärnsstekpanna, en skål och ett skoställ. Imorgon kommer mitt skrivbord, soffbord och min soffa. Det kommer nog att bli kalasbra!

När vi kom hem rastade jag izor, släppte honom där jag brukar släppa honom så att han fick springa. Skönt att det går folk så sällan just där så att jag kan ha honom lös!

Efter det fick han stanna hemma ytterligare en gång till då vi gick till dollarstore. Vi köpte en hel del saker och jag kom hem med 5 stycken grawles ben och ett paket oxöron till izor.

När vi kom ut ur affären blev jag överraskad av pappa och iz. Vi gick till Coop och handlade och nu har vi kommit hem. Inte hänt mycket på hundfronten men det blir det nog ändring på rätt snart!


Mobilblogg

Har fyllt på min mobil nu så kan blogga!
Flytten gick väl bra igår, Wictoria kom och hjälpte till att inreda. Jag har fått vardagsrummet till mitt sovrum. Izor känner sig redan hemma och jag börjar göra det jag också.

Idag har vi varit ute och kastat boll i det höga gräset, gått promenader och tagit det lite lugnt. Det blir mycket med en flytt och att boa in sig.

Idag förresten fick jag mig en överraskning på instagram, en tjej skrev att hon hade sett Izor i tidningen Belgaren som jag får hem i brevlådan några gånger om året. Jag var tvungen att slänga mig över tidningen och kolla och jo visst var han med! Världens snyggaste hund i rastidningen. Jätte skoj. Och roligt att tidningen tyckte om min bild!

Nu ska izor och jag göra kväll. Hoppas att ni har det bra.


Nu flyttar vi

blir inte mer bloggande från datorn tills vi har fått internet i nya lägenheten så det här blir sista inlägget nu! ska försöka mobilblogga så gott det går. Ha det bra!!
 
 

RSS 2.0