Pälsvård

Borstat igenom fluff och det blev en pälsboll. Sprayade på balsamspray från Sjöbogårdarna och det luktade gott och pälsen blev fin, men jag kommer att hålla mig till k9 då jag gillar den riktigt mycket.
 
Har sytt klart 2 halsband så nu har jag gjort 4 halsband, det är helt sjukt vad jag suttit vid symaskinen. Tråkigt nog råkade symaskinen gå sönder och hur vet jag inte, det började med att nålen till symaskinen gick av och sen var den pajj. Jag håller tummarna att det bara är något mindre fel som L kan reparera hemma och slippa lämna in maskinen. Isådannafall kan det bli en dyr historia för mig då jag självklart tänker stå för kostnaderna!
 
Klas och jag har städat nedervåningen, torrdammat, dammsugit och våttorkat golv och trappen. Nu sitter vi alla 3 i soffan och väntar på att golvet i köket ska torka så vi kan laga mat, eller snarare Klas. 
 
Izor är uttråkad men imorgon ska vi hitta på någonting kul, och troligtvis åker vi hem då också. Vill verkligen inte lämna Söderhamn eller L&K men hem måste jag förr eller senare. 
 
Nu ska det tittas lite på Babbel, ha det bra!

Torsdag

Izor och jag hade egentid när Milla gick upp till L och la sig som tråkigt nog har fått en migrän attack. Izor och jag var ute i trädgården och tränade lite lydnadsmoment och sen avslutade vi med bollkastning. 
 
Hyperaktiva ekorren som vi kalar Izor för skule kunna vara ute och träna hela dagen men jag har väldigt ont i min nacke så han får det ganska tråkigt idag. Vi kanske går över på åkern och hälsar på korna en sväng innan det blir för mörkt. 
 
Jag ska snart gå upp och fortsätta med mina halsband. Eftersom L är dålig kan hon inte hjälpa mig med det ena halsbandet och det vågar jag inte sy själv då jag är riktigt dålig på att sy och sen måste det bli så snyggt som det bara går då det är siden det ska sys på.
 
Lånade med mig deras systemkamera ut och fick lite bilder på Izor, jag är som sagt helt grön på Nikon och vet inte alls hur de fungerar eller hur man gör med inställningarna så därför är bilderna som de är. 
 
 
 

dragträning och kor

Ligger med mr Fluff i soffan med L&K. Jag tog precis och släclte ner lampan i ateljén då ögonen började gå i kors på mig efter timmar av arbete.
 
Idag har vi varit ute och hälsat på korna och Fluff är inte det minsta rädd för dem, jätte sklnt verkligen. Men det negativa är att han kan få för sig att springa fram till dem i hagen så man får hålla stenhård koll på honom.
 
Han har även fått träna drag, en större sten ficl han dra löngst åkern och i början stod han bara stilla. Men efter lite loclande började han att jobba, när jag kopplade honom gick det mycket bättre och sista biten jobbade han helt på egen hand och tog sig fram i lera och gräs. Duktigt jobbat. 
 
 

vi har det bra

dålig uppdatering från min sida och drt ber jag hemslt mycket om ursäkt för. dagarna går och vi har det bra r ute på landet.

jag har pysslat en hel del med hundhalsband och resultaten får ni se sen när de är klara. har hunnit göra klar 1.

inte blivit någon vidare träning med hundarna, sla se om L har material och vikter så jag kan sätta på Izor nomeselen och låta honom dra lite.

har städat huset och gjort lite smycken, åh vad det är roligt med pyssel. nu ska jag fortsätta med mitt, kommer kanske en uppdatering sen.

Astrid och Izor

 

Lördag

Precis kommit in efter en långpromenad med Izor. Vi gick runt på Brynäs, körde lite parkour och tränade lite vid hundmöten. Visserligen mötte vi bara 2 hundar men det var i alla fall någonting. Han var riktigt hyper idag under hela promenaden och hoppade runt i luften. Men tack och lov drog han inte för kung och fosterland som han brukar.
 
Snön har smält ute och det känns som att vi slipper mer snö nu, men man ska inte hoppas för mycket. Här om dagen hade vi snöstorm och det var inte jättekul.
 
Har packat allt som ska med och om en timme beger vi oss till station. Ber till gudarna att Fluff sköter sig på station och inte börjar stressa som sist för det var inte roligt!!
 
Nåja, kort och gott om oss. Ha det bra, uppdaterar kanske senare idag.
 

vi åker bort

Igår fyllde jag 19 år, jisses. Snart är jag 20. 
Vi ska iallafall ta tåget vid 2 tiden till Söderhamn, Izor och jag och stannar där i ett par dagar.
 
Vet att bloggen handlar om Izor men i brist på insperation tänkte jag berätta vad jag fått i present. Och Izor hsr fått en sen födelsedagspresent. Jag har fått en mixer som man kan göra smoothies i, pengar, ett armbandsur, en mugg, en bok, ett fruktfat i form av en båt och lite frukt, en jätte badanka, jongleringsbollar, stick pinnar, garn, en målarduk, ett mini staffeli, akrylförger, penslar och strumpor. Izor fick 3 tennisbollar av min syster. Ojoj vilken toppenpresent tyckte fluff.
 
Vädret var varit lite sisådär,  snö/regn och slask. En sarlig blandning av det. Det har inte blivit mycket utomhusaktiviteter men det ska de bli ändring på. Inomhus har vi tränat tricks och lite lydnadsmoment. Kamske dags att lägga in en högre växel och träna på grundfärdigheterna som snart ska visas upp.
 
Jag har köpt nylonband samt sidenband så nu när jag åker uop till söderhamn ska jag sy fina halsband. Ska bli jätte skoj. Hoppas verkligen att dom blir bra. Lånar L&K's kamera samt dator när jag är där så slipper jag släpa med mig det på tåget.
 
Ser verkligen fram emot ett par dagar ute på landet.  Vi skulle behöva åka ut minst 1 gång i månaden egentligen men det är ekonomin som sätter sina gränser. 
 
Jaja, dags för mig att kliva upp och packa så jag har det gjort. Hoppas ni får en trevlig måndag!
 
 

då var vintern här igen

Jag som trodde att våren äntligen tittar fram hade så fel. I förrgår började det snöa och det ser inte ut att vela sluta. Jag som hade sett fram emot spårträning, nåja förr eller senare blir det vår!
 
Igår var vi ute i snön och lekte med nya bitkudden och Izor visade tydligt att han vela ha den. Han fick samma taggade blick som han får när han ser en boll. Men ännu mer taggad. Han började bevaka när jag blev passiv. (Kan säga att svetten rann från mig efter en stunds kampade med izor) de få gånger som jag stod kvar på fötterna och lyckades bli passiv höjde föväntningarna hos fluff.
 
Idag blir det nog lite dragträning. Ska se om jag hittar någonting lämpligt som Izor kan få dra. Senare får jag besök så lägenheten ska piffas upp lite.
 
Mamma är snäll och är hundvakt åt mig idag medan W och jag går på stan, ska köpa tillbehör fär att sy hundhalsband när jag åker upp till söderhamn. Undrar hur många halsband Izor kommer att ha när jag börjar sy...
 
Min gamla dator har totalstrejkat och har kommot till insikt att den snart går sönder och jag har tappat bort koden till photoshoo så dumma jag kan inte installera det på min nya dator. Suck.
 

Uppskattad

 
Prinsen uppskattade sakerna jag beställde. Bitkudden är hans, det var han väldigt noga med att tala om. Jäklar alltså, har aldrig sett den blicken i honom som när han tog ett ordentligt bett om kudden och vägrade släppa. Blir en bra belöning för honom samt perfekt om jag håller på att explodera, låta honom kampa järnet med kudden. Den lär väl ändå hålla ett tag.
 
Den knottriga gummibollen var också riktigt poppis och jag själv blev förtjust i den. Den verkar vara av väldigt bra kvalite dessutom. Så tummen upp för den här beställningen.
 
Klippte lite klor på fluff tidigare idag och snart har han inga klor kvar stackarn. Så som jag håller på, närå jag klipper ytterst lite. Precis så att pulpam tittar fram. Retar den lite för att hålla den kort.
 
Nu ska jag busa lite med fluffet innan vi gör kväll.
 

Paket

Idag trillade Izors paket samt en avi ner i brevlådan. I det ena paketet låg en nomesele och ett nomehalsband. Nomeselen är en storlek större än den han har nu och det är för att han ska kunna ha täcke under om det behövs.
 
I det andra paketet som kom från Petoutlet låg det en bitkudde, en boll med snöre, en knottrig gummiboll, tjurmuskel och torkad mörk vom. Är jätte nöjd över sakerna och leveransen gick fort. Alltid kul med lite nytt!
 
 

gårddagens hundpromenad

Igår var mamma och jag vid okq8 på brynäs och väntade in hundgruppen. När kloclan började närma sig 6 hade det dykt upp många hundägare och jag kände mig lite utanför då alla verkade känna alla men den känslan kommer säkert att gå över efter några träffar. Jag hade meddelat gruppen tidigare att Izorr en gaphals vid hundmöten och jag fick beröm flera gånger under promenaden och de undrade om det jag skrev ut på gruppens sida stämde.  Izor gav ifrån sig några skall när vi var drygt 1 meter ifrån resten av gruppen och sen var han tyst tills en ägare med två småhundar kom. När vi började gå så gick Izor otroligt fint i kopplet och han var lugnare än jag väntat mig. För länge sen när vi gick med en annan hundgrupp var han stressad under hela promenaden men nu var han bara nyfiken.  Han gick sida vid sida med andra hundar, luktade på samma kissfläckar som de andra och brydde sig inte om någon annan hund gav ifrån sig något skall.
 
Vi promenerade till den stora rastgården och släppte alla hundarna. Till en början gick det jätte bra. Izor hälsade fint på de andra hundarna och lät sig nosas på. Däremot tyckte en Sheba hane inte speciellt myclet om honom och startade ett bråk, och Izor gick direkt till försvar. Slängde mig på hundarna och fick ett bra grepp om Izor pch lyfte bort honpm från den ilslna lilla hunden. Eftersom allt gick så fort hanm jag inte se vad orsaken till bråket var men en tjej i gruppen berättade att det var sheban som var spänd hela tiden och som startade bråket. Ingen av hundarna blev skadade iallafall, izor fick lite dregel i pälsen och jag fick klartecken från shebans ägare att hunden var oskadd. Så skönt!  Ägaren till sheban kom fram och kollade så Izor inte blivit skadad och han var jätte trevlig  som jag sagt tidigare, alla hundar passar inte med alla,  vi kom iallafall överens att våra grabbar inte ska vara lösa ihop men att de ska gå vid varandra på promenaderna just för att inte få någon negativ bild av varandra. Det tycler jag var riktigt bra.
Så jäkla skönt med hundägare som har vett i skallen. 
 
Jag kopplade iallafall Izor trots att sheban gick ut från rastgården för att jag märkte att han blev lite spänd efter bråket. Så vi passivitetstränade och det var inte lätt enligt Izor som såg alla hundar leka med varandra. Men det är nyttigt för honom.
 
En kille frågade om han fick hälsa på Izor och innan jag hann säga ja var Izor i knäet på killen och vela få rumpan kliad. Blir tårögd, min fina hund gör otroliga framsteg!
 
På torsdag dvs imorgon kommer gruppen att promenera på brynäs igen och då hakar vi på. Nästa vecka är iz och jag troligtvis på landet men annars ska vi se till att gå med dem!
 
Det är inte bara Izor som gjort framsteg. Utan jag har också gjort det. Jag tänkte hoppa av i sista sekund då det är så jobbigt för mig med folkmassor men jag stannade kvar fär våran skull och jag så förbannat stolt över mig.
 
 
 
 

Oredigerat

Eftersom min dator fortfarande strejkar så bjuder jag på lite oredigerade bilder.
Ska träffa Linnea och Kepler vid 11 och det är riktigt vårväder idag. Härligt!
 
Beställde hem en till nomesele i en storlek större till Izor som han kan ha över ett regntäcke/annat täcke (om det behövs ens) och ett orange nomehalsband från Limex. Sakerna kommer nog nu i veckan och mitt andra paket är redan på väg hit. Väntar bara på att posten ska skicka ett sms att min paket går att hämta ut!
 

vår

Idag kunde man inte tro atr det är februari. Satt ute i gräset på en fotbollsplan 9ch lät Izor leka med en kampleksak. Vi änade lite emellanåt och nu har jag lärt mig att leksaker är förbjudet under träning. Izor böev fär taggad och slarvade bara. Från och med nu är det bara godis vi lydnadsträning. Men jäklar vilka snygga läggande vi fick till.
 
Nu kollae jag på scrubs och imorgon sla vi promenera med en hundgrupp. Det ska bli spännande att se hur Izor beter sig då.
 
 

Izor

 

Dyr hund

Idag är Izor riktigt dyr. Vi kom hem för en halvtimme sen efter en 5 timmars promenad till Boulognerskogen med mamma. Vi stötte på galet mycket hundar idag och Izor var så jädrans duktig. På vägen till bollan stressade han som en apa, det är helt och hållet mitt fel. När han inte aktiveras tillräckligt så exploderar han nästan tillslut. Han var otroligt uppe i varv när vi gick ner på stan och väl nere på stan flåsade han som en tok, dock klarade han 9/10 hundmöten jätte bra. Ledde honom med godis, vi satt och tittade på hundar ihop m.m och det hände väl 1 eller 2 gånger att han blev lite vild och gapade. Men det var inget utfallsskall utan någon form av stress/frustrationsskall och han stod och trampade på samma ställe tills han lugnade ner sig.
 
Jag tänkte att hunden skulle explodera men höll mig lugn och fan vad jag är stolt över mig själv. De som känner mig och Izor vet att han verkligen vet hur man går matte på nerverna, och jag är ingen superman utan har brister jag också. Jag höll mig lugn hela dagen idag, vi bråkade inte, vi samarbetade idag. Det var så länge sen vi gjorde det. Idag har det varit riktigt roligt att vara hundägare. Och jag är en stolt sådan!
 
Väl i Boulognerskogen efter kanske 12-15 hundmöten (det var galet många ute idag pga det fina vädret) blåste han upp sig 3 gånger och sen kunde vi gå förbi hundar som gick 1,5 meter från oss utan att han blev så uppe i varv. Mycket godis och en lugn jag gjorde susen,
 
Vi tog en paus på en stor gräsmatta och jag bestämde mig för att träna Izor just där det gick som mest hundar för  jag vet att han inte sticker under träning, inte ens om någon hund skäller på honom. Izor var så taggad att han kröp ur klorna, gick klockrent under linförigheten, läggande under gång var så jäkla snyggt. Han slängde sig ner på gräsmattan när jag kommenderade honom. Jag gick baklänges och kommenderade honom olika saker, vi tränade olika lydnads moment och trickträning. Idag visade Izor mig att gårdagens rulla runt träning gett resultat. Han rullade runt!! Jag har inte vetat hur jag ska träna det, har inte satt något kommando på det än men han rullade gång på gång. Oj vad han har varit rolig att jobba med idag. Han var så jäkla fokuserad och taggad till 1000. Det är en riktigt häftig känsla man får när man tränar honom när han är så fokuserad.
 
En kille stannade till med sin hund när Iz och jag tränade och jag pekade åt deras håll så att Izor fick syn på den andra hunden. Han kika snabbt och vände sig sedan om och gav mig en huggpuss och vi fortsatte träna som om den hunden inte existerade.
 
På hemvägen utnyttjade vi parkernas startyer/lekställningar som Izor fick hoppa upp och sätta tassarna över, hoppa över saker. Gå runt m.m, vi avslutade allt med att gå ner till Gavleån där han fick dricka vatten och gossen var redo för årets första dopp men jag hann veva in honom innan han begav sig ut i djupvattnet. Än är det inte badsäsong för honom! Nu är vi hemma och Izor är så nöjd. Fler såna här dagar ska vi absolut ha. Vi behöver det för att stärka våran relation. Och idag märkte jag verkligen att våran relation blivit mycket starkare. Vi blir ett bättre och bättre team för varje gång vi löser ett problem.
 
Och att ha en dag då vi inte behöver bråka är ju bara för underbart. ♥

En dag i boulognerskogen

 

Plocka upp toffel


trimma

Igår skötte Izor sig jätte bra när våra gäster kom. Han ooh blandrasen Wilma har legat och tuggat på ben och bara tagit det lugnt.
 
Idag trimmade jag Izors tassar pch drog igenom honom lite med furmination då han haft extremt mycket päls så nu kan han vila utan att bli för varm inomhus.  Tassarna är fina och klippte lite på klorna fast det inte behövdes.  Det blev en lugn och mysig stund för oss.
Klippte även Wilmas klor då det behövdes.
 
Nu väntar jag på att min mat sla bli klar, sen sla jag och fluffet träna lite.
 
Jag är himla less på grundfärdigheterna vi ska kunna och har ingen lust att träna dem utan det blir nog lite lydnad och tricks. Någon som har någon ide?
 
.

Target med avståndsbelöning 14/2-14


Viktigt!

Lånad bild från GoodDog Sverige & GoodDog

Det här med att släppa fram sina hundar kors och tvärs är någonting jag är strikt emot. Izor får inte hälsa på några hundar i koppel, inte ens hans hundkompisar just för att han ska vara lugn och sansad när vi träffar hans kompisar. Visst blir han alldeles till sig när vi träffar folk men det är inte hundarna han bryr sig om utan ägarna.
 
Izor och jag har som ni vet hundmötesproblematik. Och när folk som kommer emot oss frågar om hundarna får hälsa hinner jag inte säga Nej förrän deras hund är framme vid min.
Tack och lov har det inte hänt något allvarligt utan bara att Izor känt sig trängd + hans kaxighet skapat en osäker energi i luften som slutar med att han säger ifrån. Sen har Izor väldigt svårt för att känna sig trygg med kopplet på sig och folk som jag förklarat detta för förstår inte det. "Han är ju så pigg och glad, se vad glad han är över att få träffa min Bettan" - Ja, Izor blir jätte glad när han träffar sina hundkompisar LÖS. Det är den stora skillnaden. Han leker jätte fint med sina kompisar, är duktig på att läsa av dem, tigger aldrig bråk men är en riktig retsticka och är en pigg och glad 3 åring. Alla våra hundvänner vet om att de inte får släppa fram sina hundar till Izor, hur bra dem än går ihop. (Undantag med Sabinas hundar Smilla och Arach som Izor känt och blivit "uppfostrad" av sen han var 11 månader). Izor kan bli så glad när han ser sina hundkompisar att det slår slint i huvudet på honom och han bara exploderar och 1000 olika känslor kommer med en gång. Oftast slutar det i att han skriker rätt ut och hoppar upp i luften.
 
Nu blev det en mindre roman men jag tycker att bilden var så bra. För det finns tyvärr, allt för många som släpper fram sina hundar kors och tvärs och tänk vad som kan hända de hundarna om de har otur.
 
Nu ska jag gosa med mig tervpojke, glad alla hjärtans dag allihopa!

Storstädning

Har storstädat hela lägenheten, skura golv, dammsugit, torkat bänkar/lister, gjort rent spisen osv så nu är det riktigt fräscht här hemma.
 
Igår stötte jag på en man på väg till Dollarstore som stoppade mig, han hade en terv hane med sig så vi stannade och pratade lite (Hade Izor med mig). Hans vovve kom från Bästdals och var en riktigt fin hund. Izor kunde inte visa sin goda sida då och var helt galen i kopplet. Eller tja, han var rätt lugn i kopplet men har under de senaste dagarna blivit så bortskämd med kanonfina hundmöten så det ligger nog någonting i det.
 
Inne på dollar köpte jag den fina ugglan som jag ångrade att jag inte köpte tidigare och en lampa som ska fästas i Izors halsband. Den har 2 lägen, ena läget är enkelt ljus och det andra läget är blinkande. Tyvärr råkade jag på något konstigt sätt ha sönder själva klämman (troligtvis var den trasig redan innan) så jag ska gå tillbaka till Dollar imorgon och kräva en ny.
 
Iz och jag var till den stora rastgården här på Brynäs där han  fick härja som en tok. Har varit extremt trött hela dagen och nu har jag fått svar på varför, pappa glömde ge mig min morgon medicin så jag var sovit fram till kl 4. Izor har inte sagt till att han behövt gå ut heller utan har bara gillat läget.
 
Och på tal om promenaderna, fyyyy vad trist det är att komma hem efter promenaderna numera, hunden blir himla grisig så får lyfta i honom i badkaret efter varje promenad och vattnet blir bokstavligt talat svart. Om jag inte skulle skölja av honom varje gång hade lägenheten blivit riktigt äcklig på bara 1 dag och jag är sån som inte gillar  när det är skitigt.
 
Nu ska jag öppna en chipspåse, IZ har fått ett tuggben men har slutat tugga på det och sover nu. Imorgon är det alla hjärtans dag och jag tänker inte göra något speciellt. Alla verkar ta den dagen på så stort allvar. Kanske lagar någor gott till mig och har kött i frysen till Izor så det blir nog bra!

Bus med Keppler

 

Boll lek och kompisar

Igår när Wictoria och jag gick en sväng med hundarna så stötte vi på den 12 åriga BC hanen Charlie och hans matte. Izor blev riktigt glad när han såg vem det var och bjöd upp till lek, retades med honom och skulle kissa där han kissat. Efter en stund ledsnade Izor på Carlie som inte alls var sugen på att leka med en barnunge och då såg Izor att matten hade en boll i handen. Fick låna bollen och Izor sprang som en blådåre, det trista var att såret på Izors trampdyna gick upp så efter en liten stund fick vi gå hem igen.
 
Såhär glad var Izor när han fick syn på Charlie
 
 
Charlie - Border Collie, 12 år
 
Izor och Charlie väntar på godis
Galenpannan Izor
 
Filosofen Wilma

 


Internetshopping

Har handlat lite på nätet, ni får se vad det är för nått när jag fått hem varorna. Jätte roligt med lite nytt. Och ja, det var bara saker till Izor. På tiden va? haha.
 
Har varit ute med Wictoria och Wilma och vi stötte på bc hanen Charlie som Izor känner sen förr, så vi släppte hundarna och jag fotade lite. Blev mest bilder på Izor då varken Wilma eller Charlie är någon linslus, i alla fall inte idag.
 
Min dator har kraschat igen så vi får se när den återställer sig, om den gör det. Annars är dagens bilder förlorade.
 
Nu blir det soffläge ett tag, efter att ha tryckt i mig 9 kanelbullar så förtjänar magen att vila lite. 

förvånad matte

Var så trött igår när vi kom in efter sista promenaden så jag hann inte blogga då. 
 
När vi gick våran runda så gick Izor faktiskt relativt fint i kopplet, han gick en bra bit framför mig men hängde inte i kopplet som han brukar göra. Vi gick till det gamla vanliga stället som jag brukar gå till om det är akuta/korta rundor där han får springa av sig lös.
 
Helt från ingenstans bestämde jag mig för att Izor skulle gå lös hela vägen henm igår lyssnade han mycket bättre på när jag kallade på honom. Han gick fot nästan hela vägen hem och han var så avslappnad i kroppen.  
 
Helt från ingenstans stannar han till och spänner sig lite men kom då jag kallade på honom då han hamnade en halvmeter bakom mig.  När han kommit fram till mig hörde jag massor av skall. Då har Izor fixat ett hundmöte, lös Helt själv! Trots att den andra hunden skällde så släppte izor det direkt och vi fortsatte gå. 
 
När vi skulle över vägar sa jag åt honom att sakta ner i tempot en bit innan och när jag kommenderade honom att stanna så gjorde han det. Det gick utmärkt att gå över vägarna och när vi kom hem åkte han in i badkaret för att få tassarna sköljda.
 
Måste skölja av honom efter varje pronenad om jag inte vill ha en sandstrand inne i lägenheten.  Men jag sköljer tassarna främst för såret han fått i trampdynan och sen för att det är otroligt mycket vägsalt ute på gatorna som inte alls är bra.
 
Hur ofta sköljer ni era hundars tassar under vinter halvåret?

Lös på kvällsrundan 10/2-14


Shopping

Pappa var hundvakt så mamma och jag gick till Dollarstore och jag storhandlade. Köpte porslinet jag verkligen velat ha, en fin tekanna och lite allt möjligt. Och tänk, ja köpte ingenting åt Izor! 
Bilderna är oredigerade och dåligt tagna men lägger upp dem endå.
 
 
Tidigare idag skar Izor upp sin tass på någonting vasst ute i skogen. troligtvis har någon idiot kastat burkar/glas som orsakat skadan. Vi hittade bara genom en snabb titt en ölburk och en vass kniv. Jag struntar fullständigt i om fok dricker ute eller vad de nu än håller på med men de kan ju för gudsskull ta reda efter sig. Nu har jag en hund med skuren trampdyna som kommer få vila tills tassen är bra igen. Tack och lov är det inte så djupt men jag får slänga i honom i badet efter varje promenad för att skölja rent så att han inte får in en masa smuts och bakterier i tassen.
 
 
 


Lekträff med Charlie

 

Födelsedagsfirande

Mamma kom över för två timmar sen ungefär och vi hjälptes åt att sortera det som ska upp i vinden och det som ska vara kvar, sen fick jag besked av Wictoria att hennes vovve inte var hemma så mamma och jag firade Izor själva. Tårtan smaskade han i sig med en gång och presentera tyckte han väldigt mycket om. Nu är grabben hela 3 år. Härliga Izor. 
 
Nu sk jag fortsätta med sorteringen innan det blir en tur till skogen.
 
 
 


Paketöppning 10/2-14


Izors födelsedag 10/2-14


3 år

Hipp hipp hurra för våran Izor idag!
 
Tänk, nu är han hela 3 år. Under de här två åren som gått har vi som team och jag som person utvecklats enormt mycket. Izor har alltid varit en toppen hund men det är nu när han börjat mogna som det verkligen syns. Jag är så himla glad över att få dela min vardag med honom.
 
Izor som liten valp
 
Födelsedagen ska självklart firas och tårta står färdigt i kylskåpet och vi väntar bara in Wictoria och Wilma. Just nu har jag Izor i knäet sovandes. För ett år sedan tyckte han inte alls om att vara så pass nära.
 
Han har utvecklats till en mycket tryggare och tuffare hund på nolltid. Att han blivit tuffare och mer kaxig har inte bara fördelar utan det har även sina nackdelar. Men hur roligt hade livet som hundägare varit om det inte fanns någonting att jobba på? Vi har redan gjort enorma framsteg på kort tid och jag är mer än stolt över min fina skatt.
Nytagen bild
 
Tack Åsa för den här underbara hunden. Han förgyller inte bara min dag utan andra människors också. Han är otroligt älskad och han har så mycket kärlek att ge folk. Tusen tack.
 

lös

Var ute i strax över en timme med Izor och hade med mig en boll. Släppte honom i en park där han fick leka och jaga sin boll.  Vi fixadeven 2 hundmöten när Izor var helt lös varv den ena stannade till, stirrade och började sen att skälla. izor satt kvar på platsen jag beordnat honom att sitta på och när hunden hade gått brydde han sig inte en jota.
Sen fick han faktiskt gp lös hela vägen hem förutom de sista 50 m. Hab höll sig i närheten hela tiden, hade sin boll i munnen och kom så fort jag kallade in honon otroligt stolt över h9npm. Nu sussar han sött på golvet.
 
.
 

Sitt, ligg, stå 9/2-14


Bildinlägg

Flera har varit nyfikna på hur Izor och jag bor så jag passade på att fotografera lite i köket innan W och jag började laga mat.
 
 
Vi gjorde vegansk cyrrygryta som blev sjukt god. Det blev flera matlådor...
 
Innan matlagningen gjorde vi kanelbullar, de blev perfekta. Har ätit flera stycke och har nu frysen full med bullar.
 
 Efter bullbak och matlagning så gjorde vi hundtårta till Izor, eftersom Wictoria kommer förbi imorgon och har med sig Wilma så gjorde vi även en tårta åt henne.
 
Här är Izors tårta i 3 steg. Först kyckling, sen kattmat (Sheeba) efter det ett lager kyckling och därefter ett lager leverpastej och topping blev köttbullar samt några orijen torrisar.
 
 
Wilmas tårta 
*Stekt kyckling
*Kattmat
*Stekt kyckling
* Äggröra
*Stekt kyckling
*Äggröra topping med leverpastej och köttbullar
 
Izor tyckte att tårtbakningen var oerhört spännande och var med hela tiden och hade stenkoll på tårtorna.
 

 

 
 


mindre skällande

Det har hänt mycket nytt de senaste dagarna som kanske inte är någonting märkvärdigt för någon annan men för mig är det jätte stora framsteg.
 
I fredags när jag var på möte hade Wictoria Izor. Fick sedan ett mms av henne ochcpå bilden stod Izor bredvid W's farmor. Tydligen gick det jätte bra och Izor blev jätte förtjust i henne han är en otroligt fin hund och anpassar sig så efter omgivningen.  W's farmor böev jätte förtjust i Izor och det förstår jag för han är en himla fin hund.
 
Igår när vi grillade knöt jag fast Izor på en bänk medan vii grillade och Izor såg allt som hände utamför stugan. Det gicl förbi hundar och vet ni vad? Han var knäpptyst. Han tittade åt hundarnas håll och vände sig sedan. 
Ute i hemlingby går väldigt många med sina hundar så det var ett kanontillfälle att träna Izor på. Och på tal om passivitetsträning! Han var coollugn och åt ett grisöra som jag hade med mig och sen satt ham mest och tittade ut ur stugan eller på brasan. Allt är super spännamde i Izors  värld och tack och lov räckte kopplet inte hela vägen fram till eldstaden för jag tror att fluffet skulle närma sig den och tja, ni kan ju lista ut hur det hade slutat.
 
Idag har vi knga planer än, årstar med goa Hana och vi planwrar in hur bästa vecka ska se ut då hon kommer på fredag med mosters älslade schäferfjant. Sla bli jätte roligt att ha dem här! 
 
Jag sla även spara ihop pengar så att jag har råd att åka till skutskär och hälsa på dem i några dagar.  Det bästa med skutskär är att naturen är så nära. Vi slm bor i stan måste gå/ta bissen om vi vill ta oss till skogen men vem dör egentligen av en promenad. Det är bara skönt att få komma ut i friska luften lite.
 
 

10 km

Hemma igen efter en heldag ute i hemlingby.
Vi har gjort upp eld i en av de utplacerade eldstäderna, grillat vegburgare och tittat på får.
Istället för att ta bussen dit ut så valde vi att gå den långa vägen. Sammanlagt har vi gått 10 km och det märks på både oss tvåbenta och den fyrbenta som är på tok för trött för att engagera sig i grannarna som öppnar dörrarna och springer i trapphuset.
 
Nu är vi hemma igen och ska baka kanelbullar och göra hemlagad pizza. Prinsen ska få en grissvans som ligger och tinar och sen ska vi ha filmmys.
 
Trevlig kväll!
 
 
 

Det röda trollet

Visst har han blivit vacker! kommetera gärna bilderna.
 

Städat

Wictoria har dammsugit och jag har tagit disken så nu är det rent och fräsht i lägenheten igen. Diskade Izors matskål/vattenskål, reservskålar (alla kom inte med på bild). Klippte sen klorna på honom som jag gör 1-2 ggr i veckan och borstade igenom pälsen.
 
Nu ska vi klä på oss och bege oss till skogen för lite grillning och promenad. Nu är det bara 2 dagar kvar tills min lilla prins blir hela  3 år gammal. Grejer till en hundtårta ska inhandlas, det blir nog imorgon. 
 
Nu måste jag kila. Det kommer ett enskilt inlägg med lite bilder jag tog på Iz. Kommentera gärna! 
 


Kvällsaktiviteter

Pilatesträning stod på schemat, Izor blir tryggare och tryggare med bollen och kan själv sätta upp tassarna och hålla balansen. Har även börjat med lite stå övningar nu när han blivit van vid bollen. Gick jätte bra.
 
Sen blev det lite klicker och nu är grabben riktigt trött så ska inte störa honom mer ikväll.
Var och handlade med Wictoria, köpte en födelsedagspresent åt Izor, ett jättestort märgben, köpte även en 10 pack tuggrullar och två små ben. Sen handlade vi grejer till pizza och lagade det när vi kom hem. 
 
Nu spelar W sims, Izor sover och jag ska sätta mig i soffan. Trevlig fredag på er!
 
 
 
 

Pilatesträning


Tjejkväll

Wictoria har Izor hos sig nu en stund innan hon kommer tillbaka hit, sen spenderas kvällen här med god mat m.m
Jag ska ta fram lite fredagsgott till Fluff och borsta igenom honom igen. 
 
Jag har kört lite ensamhetsträning idag och i början gallskrek han efter några minuter men sen satt jag i trapphuset i över en kvar och när jag kom in igen hade han varit tyst hela stunden. Det är så jäkla jobbigt, jag vill inte ha en hund som skriker när jag går hemifrån. Jag vill inte behöva fixa hundvakt om jag ska gå och handla. Nu jäklar ska vi få bukt på det här.
 
 

Schampo

Izors schampo tog slut vid senaste badtillfället så det är dags att köpa nytt. Shampot jag använder är från Espree och jag är mer än nöjd. Hans päls blir mjuk, han luktar gott och får fin glans i den. Jag köpte schampot strax efter att jag köpte Izor för 2 år sen och det har räckt fram tills nu då det behövs oerhört lite.
 
Tja, det kostar lite men man kan hitta det billigare på olika websidor på nätet. På djuraffärerna här i Gävle kostar en flaska ca 170 kr men med tanke på hur länge det räcker är det värt summan.
 
Det kan hända att jag klickar hem en flaska om jag ska göra någon mindre beställning på nätet. Något jag inte tänker köpa är hundhalsband i alla fall, nu har han 4 nya halsband så det får räcka. Dock kommer de finare halsbanden endast användas vid speciella tillfällen och han har halsband, det är bara jag som tycker det är oerhört roligt att köpa nytt till Izor. Jag tror knappast att han bryr sig om halsbandet är klätt i siden eller med nitar det är bara vi som tänker på sånt.
 
Det här schampot använder jag till Izor. Vilket använder du?
 

snart 6 år sen

Det är snart 6 år sen som Milla (Qeptas Pastelle) fick sin kull. Tanken var att jag skulle ta en valp från den kullen men så blev det inte.
 
Kullen bestod av 5 tikar, tyvärr avled en tik vid 8 veckors ålder nen resten av syskonen mår bra och har blivit så fina.
 
Det känns verkligen inte som det var 6 år sen jag satt vid valplådan och var med unde under förlossningen. Och känslan när de små liven började pipa och skrila efter mammas tutte glömmer jag aldrig. Det har varit oerhört lärorikt att få vara med från start. Jag har inga som helst planer på att ta en kull i framtiden då jag nästan till 100% vet att jag inte skulle lunma sälja dem.
 

Vi blir sena

Tanken var att vi skulle åka med ett tåg tidigare men jag fastnade totalt i att tillvera ennu ett halsband. Den här gången blev det ett grönt halvstryp med ett matchande koppel och pärlor på. Jag vet att kopplet inte kommer att hålla om Mr fluff ska dra som en blådåre. Däremot vid finare tillfällen kan han ha på sig det.
 
Har packat kassor med saker som jag fått med mig till lägenheten och tåget tar vi hem vid 8 tiden.
 
Klantig som jag är råkade jag ge Izor mat när han bara en stund tidigare ätit en halv korv så ikväll får han ingen mat. Just nu sitter han vid Lisa och pysslar om henne. Goa hund. Han är oerhört snäll Izor. Och han trivs så himla bra här ute på landet så det är sorligt att vi ska behöva åka hem.
 
Tänk om man hade ett hus med trädgård, fy vilken lyx det vore för Izor. Men ingenting är omöjligt, jag ska vara riktigt tacksam att jag fått en egen lägenhet med tanke på hur svårt det är idag att få lägenheter. Vi tar ett steg i taget.
 
 
 
 
 
 

Pyssel

Gårddagen spenderades i ateljén där jag pysslade för fullt med halsbanden, gjorde armband m.m.
Är jätte nöjd över resultaten och jag tackar Lisa så mycket för hjälpen. Utan henne hade jag inte hunnit bli klar med dem, och de hade inte blivit lika snygga heller.
 
Senare på kvällen blev det soffhäng innan jag gick och la mig.
Idag åker vi hem och jag längtar inte! älskar att vara här ute på landet och Izor mår så bra härt.

Nåja, vi får ta tåget tillbaka hit om ett litet tag. Nu ska jag ut med hundarna i trädgården och leka lite med dem, eller iallafall Izor. Milla är inte så mycket för att leka, hon gillar mest läget och har rollen som polis.
 
 

Halsband

Bilderna är oredigerade och slarvigt tagna men här får ni iallafall se hur dem ser ut! Själv är jag supernöjd med allihopa.
 
Mossgrönt fast halsband med brun dekoration.
 
Halvstryp med brunt mönster
 
Brett fast halsband med snabbknäppe
 
Brett fast halsband med gulddetaljer
Alla halsbanden
 
 
 
 
 

full rulle

Igår ägnade jag hela eftermiddagen åt att göra nya halsband åt Izor. Jag kädde om ett trist gammalt halvstryp och sydde sedan två riktigt vackra halsband som jag blev supernöjd med. Är inne på ett nytt halsband som skiljer sig väldigt yclet från de andra men ack såsnyggt det är. Speciellt mot Izors päls. 
 
Ska göra klart halsbandet så får jag se om jag gör några fler. Haf funderat på att göra ett halsband åt Milla också så även hon har ett finhalsband.
 
Jag lovar att komma med bilder på dem, ni slm har mig på facebook har redan sett dem. Kommer bilder senare idag. 
 

väntan

Izor och Milla är fullt fokuserade och väntar spänt på ett varsitt oxöra. 
 
 

filmmys

Ligger i soffan och Izor ligger i fåtöljen bredvid mig. Skippade halsbandsmakeovern idag och tar det imorgon istället.
 
Hundarna är helt slut så de ska få ta det lugnt resten av kvällen. Imorgon blir de lite åkerbus och jag hoppas att vi får lika fint väder som vi haft idag.
 
På fredag kommer Hana och Aska hem till oss så vi åker nog hem i övermorgon. Trivs så bra här på landet. 

Makeover

Har haft ett jätte stort sug under gårddagen samt idag på att göra en makeover på ett hundhalsband. 
Jag fick 2 halsband av Lisa, ett i rundsytt fakeläder och ett brett nylonhalvstryp. Vi får se vad fantasin säger. Det kommer en för-och efter bild såklart. Håller tummarna är det blir bra.
 
Har ni piffat upp något hundhalsband? isådannafall hur blev det? jag har gjort om ett läderhalsband. Eller gjort om och gjort om, trädde på en rutig liten scarf på läderhalsbandet och vips så blev det mycket roligare än ett trist, välanvänt läderhalsband.
 
Bjuder på en favoritbild, han är ju bara för söt!
 

Bus på åkern

Plusgrader och sol. Det känns som att våren äntligen börjar komma. 
Jag tog med mig hundarna ut till åkern där de fick springa av sig, kastade lite snöbollar åt Izor och tog med L&K's kamera för att fotografera lite. Har inte redigerat bilderna då jag inte har min dator med mig och de har inget redigeringsprogram. Nåja, jag tycker om bilderna.
 
 

sämsta träningspasset på länge

Tränade en sväng med Izor nu på kvällssidan då jag fick insperation av Sabina. Träningen gick inge vidare och det slutade med att jag blev frustrerad och Izor var inte med på noterna alls. Han var förvirrad (pga att jag var så otydlig) och började stressa.
 
Så vi avbröt träningen när jag inte tyckte att det var kul längre. Vi körde lite sitt, ligg och stå övningar och lite tricks. Vi började även träna ett rallymoment. När hunden ska gå runt föraren och sätta sig i position.  Där slutade vi träna då Izor började slarva som sjutton, bjuda på olika beteenden m.m. jag skyller inte på Izor utan det är jag som inte har varit tydlig nog, och jag kan nästan garantera att han hade fixat det om vi hade en klicker. Klickern är en jättebra förstärkare i våran träning.
Nåja, nya tag imorgon. Nu ligger han utslagen på golvet och sussar.
 

kloklippning

Vaknade sent idag och Klas gick en sväng med hundarna som levde rövare ute i snön. Senare hjälpte lisa mig att klippa klorna på Milla. 
 
Jag fattar inte riktigt hur hon har blivit så rädd för klosaxen. Varkeb jag eller någon annan har någonsin klippt henne i pulpan och tidigare låg hon och sov när man klippte klorna.
 
Lisa fick komma ner och hjälpa mig att hålla milla lugn då hon greps av panik när jag skulle klippa klorna. Lyckades klippa alla klorna utan problem när lisa satt med Milla och pratade med henne/gav henne godism hon slappnade av och vi slapp en stressig brottningsmatch.  
 
Jäklar vad det är skönt att Izor är lätt att klippa klorna på. Han stretar inte emot och ligger lugnt stilla. Jag har råkat klippa honom i pulpan många gånger men han har inte blivit ett dugg berörd av det. Han har lärt sig att desto lugnare han är, desto fortare är det över och godis väntar.
 
Vi tvåbenta har spelat spel och snart ska vi äta. Imorgon ska vi hitta på någonting kul med hundarna, idag har de fått legat på vila.
 

långpromenad

Lisa och jag kom nyss in efter en långpromenad med hundarna.  Båda är trötta och nöjda nu och ska få ett välförtjänat grisöra om en stund
Hundarna fick pulsa i djupsnö och apportera pinnar, vi gick förbi korna och Izor tyckte inte dem var ett dugg läskiga den här gången, sist vi kom hit skällde han ut dem. Framsteg, framsteg!
 

RSS 2.0