Hur stort behöver hunden ha

Det är en fråga jag ställer mig gång på gång, hur stor lägenhet/hus ska man ha för att få hunden att trivas.
Det finns hundar som mår dåligt av för stora utrymmen och får därför begränsat utrymme att vara på, andra hundar stressar upp sig om det är för trångt. 
 
Jag bor i en 1:a på 50 kvm och jag tycker personligen att det skulle fungera med 2 stora hundar i min lägenhet. Lägenheten är så pass stor att hundarna skulle kunna komma ifrån varandra om de skulle vela. Och de skulle inte vara ivägen för mig. 3 hundar skulle jag inte kunna ha i lägenheten då jag tycker att det skulle bli för mycket. Nu tänker jag bara utifrån mig. 
 
Jag läser bloggar där folk har flera hundar i mindre ytor och jag tänker mycket på det. Jag vet att det inte är min ensak men jag kan bara inte släppa det. Ex, kan hunden få lugn och ro, är det tillräckligt stort lagmässigt...
 
Om man har flera stora och små hundar i en liten lägenhet eller hus, vad säger lagen om det. Är det samma regler som att ha dem i bur eller räknas det inte som bur om man kanske bara bor i 1 rum på 30 kvm. 
 
Mycket tankar och funderingar. Jag vet iallafall att i min lägenhet kommer det inte bli mer än 2 hundar för jag själv skulle inte kunna ha många hundar i min etta. Och jag vill inte det heller för den delen, 
 
Jag är väl medveten om att inomhus ska hundar ta det lugnt, hemma hos mig gäller iallafall den reglen. Sen kan jag bjuda upp till lek och min hund får leka här hemma, men absolut inte med andra hundar. Men jag tycker endå att man ska ha så pass stort utrymme att djuren verkligen kan komma ifrån varandra och kunna få vara ifred om man ska ha flera.
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jobus

Jag är inte riktigt säker vad lagen säger om utrymme, men de ska ha tillräckligt många platser där de kan vara ensamma när de behöver. Om det blir för trångt, och vissa individer inte tål det, så kan de utveckla beteendestörningar.
Annars tror jag det viktigaste är att de får aktivering ute.
Mvh

Svar: Ok, lite inne på samma spår som jag. Vore intressant att höra med länsstyrelsen bara för att få ett svar. Ja det viktigaste är att hunden aktiveras utomhus så den inte är som en tickande bomb inne (enligt mig).
Mandana Veysi

2014-01-14 @ 12:28:16
URL: http://diddisdagbok.blogg.se
Postat av: Ann-Ki

Vad länsstyrelsen tycker och anser om hur stora ytor en eller flera hundar behöver enligt lag har jag aldrig hört talas om. Men jag känner till ett fall där länsstyrelsen gick in och tog hand om en hundägares hundar. Personen bodde i ett hus med flera rum och hade flera stycken stora hundar. Hundägaren misskötte hundarna, d.v.s dom blev inte rastade, så hundarna gjorde sina "behov" inomhus. Jag känner även till en person som bodde i en liten lägenhet med flera hundar. Men denna hundägare skötte sina hundar, rastning, friskt vatten och tre mål mat om dagen. I det stora hela så behöver inte hundar ha stora ytor inomhus att röra sig på. Hemmet är en viloplats, precis som det är för oss människor. Rastar man sin hund rikligt och leker med denna utomhus, den får mat och dryck och omtanke och kärlek och tydliga gränser, då är det en lycklig hund. Vissa raser behöver med motion än vissa andra raser. Själv har jag en dobermann, blir inte han rastad och får springa av sig, blir han rastlös och hittar på bus inomhus.

Svar: Jag tycker och kommer alltid att tycka att hundar inte ska vara tvingade att behöva vara så nära inpå varandra pga liten yta, Inne ska det vara lugnt om jag inte väljer att starta leken. Hundar ska få kunna vara ifred när de vill. Det är min åsikt. Det är galet att folk faktiskt motionerar hundar inomhus. Ute gäller motion - inne vila. Så ser jag på det.
Mandana Veysi

2014-01-14 @ 16:53:44
URL: http://dobbitazz.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0