Jobbig cykeltur

Cyklade en 8 km med Izor och det märks att han inte alls är i den form som han var i för ca 2 mån sen. Han blev trött efter ca 4 km och orkade inte dra mer. I vanliga fall när vi har tränar fys flera ggr i veckan har han dragit 8 km utan några som helst problem. Men vi får börja om helt enkelt. Köra oftare. 
 
Izor var väl för uppspelt under träningen idag och sprang kors och tvärs över vägen och det resulterade att han sprang runt en stolpe 1 gång och runt ett träd 1 annan gång. Sista gången gick midjebältet sönder och jag hamnade på bilvägen och en bilist fick tvärnita. Izor stod stilla vid trädet när jag röt i åt honom att stanna. Reste mig iallafall upp och tog cykeln, märkte då att bältet var trasigt så det var bara att ta hunden i kopplet och cykla hem. 
 
Väl hemma började värken komma, huvudet började bulta, handlederna blev ömma, det gjorde ont när jag andades, mitt revben värkte, nacken gick inte att vrida ordentligt och ryggen gjorde fruktansvärt ont. Men nu är jag bättre, kan vrida handlederna ordentligt men det viktigaste var att Izor var oskadd. 
 
När vi kom hem lagade pappa bältet så vi får se om jag vågar ta på mig det igen eller om jag beställer hem ett nytt. 
 
Izor innan cykelturen
 

Kommentarer
Postat av: Elin o Olle

Vad för fys brukar ni köra mer än drag? :)

Svar: Agility om det räknas som fys, simning (under sommarhalvåret) på vintern blir det pulsa i snö och vi har börjat introducera klövjeväskan lite försiktigt. :)
Mandana Veysi

2013-09-27 @ 21:55:26
URL: http://elinalbertsson.weebly.com/
Postat av: suzan

täntke précis fråga hur det brukar gå.. stackare :( jag har ju bara börjat smått än sålänge så hon springer bara bredvid just nu då jag inte tränat så mycket på draget (är ju så van att man ska gå bredvid matte och nu får man dra?! ;) Har ni bra vägar att cykla på eller är det mycket hundar och människor man ska köra om och bilar osv. blir det inte krångligt? bor man med tillgång tille n grusväg I skogen blir det ju lättare..

Svar: Det brukar i vanliga fall gå jätte bra, han drar på jättefint. Tyvärr så bor vi väldigt centralt och det resulterar väldigt många stopp efter vägen pga biltrafik. Har vi tur så kanske vi bara behöver stanna till 1 gång på en 8 km runda. :)
Mandana Veysi

2013-09-27 @ 23:01:31
Postat av: suzan

ah har förstått det oftast går bra annnars. visste inte ni bode så centralt, fått fel uppfattning om hur ni bor.. Men skönt att bara behöva stanna så sällan. Känner inte du att du är I vägen och stoppar trafiken? tycker det känns så jobbigt och stannar när det blir för trångt för två bilar att ta sig forbid varandra, åt var sitt hall, så stannar alltid då så jag inte ska besvära.. men man kanske inte ska tänka så.. cyklar jag på gangbanan blir dom sura. spciellt barnvagnsligan!!

Svar: Jaså? önskar att jag inte bodde så centralt som jag gjorde. Men nu är det som det är. Jo ibland när Izor inte vill stanna när vi ska över en väg och en bil måste vänta ut oss så känner jag mig verkligen i vägen. Men annars bryr jag mig inte så mycket, cyklar sällan där trottoaren är trång JUST eftersom Izor kan få för sig att springa över till andra sidan/vi kan möta andra cyklister.

Barnvagnar har vi aldrig haft problem med, däremot om det går någon med hund och barnvagn så får jag bromsa in en del för att Izor inte ska hinna låsa sig och göra ett utfall. Får absolut inte tappa kontrollen när vi cyklar. I går mötte vi en hund men det mötet gick rätt bra, fick bara bromsa in cykeln lite och sen var det bra.
Mandana Veysi

2013-09-28 @ 21:20:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0