Toppendag

Dagen har varit fantstisk. Aryah och jag har haft det himla roligt och är nu jättetrötta. Cornelia kom hem till oss runt 10 över 9 och vi drack en kopp kaffe innan vi gick till mötesplatsen med hundarna. Pappa hämtade Izor i samma veva.
 
När vi väl kommit till industriområdet gick vi en promenad med hundarna. Det var drygt 21 hundar om C inte räknade fel. Aryah var supertaggad och var helt galen i kopplet vilket inte var särskilt kul. Men hon lugnade ner sig fort. Vi började med att låta hundarna gå en liten bana. En typ "hinderbana" på olika föremål, allt från lastpallar till takplåt. Inga problem alls för lilltjejen. Hon tog sig över hela banan med en liten knuff i rumpan när hon inte nådde upp. Hon visade inga tecken på rädsla eller osäkerhet (vilket jag inte trodde heller då hon är en himla stabil hund).
 
Efter det fick vi lägga ett tassbandage på hundarna vilket jag trodde skulle bli omöjligt på Aryah, men med hjälp av Cornelia fick vi till ett snyggt bandage runt hennes tass. När alla hundarna hade fått sina tassar inlindade gick vi och fikade, Aryah fick passa på att ligga i bur, vilket inte var särskilt populärt men det ska vi träna mer på. 
 
Efter fikat delades vi upp i 3 grupper, våran grupp började med att träna på att gå upp på en brant trappa i lugn och ro. Tycker att Aryah gjorde ett himla bra jobb, när vi var nästan längst upp tittade hon ner och ruskade lite på sig då det var långt ner till marken men med lite peppning från rösten så trampade hon vidare och vipps var vi uppe. Vägen ner gick lika bra och sedan bytte vi område.
 
Vi skulle träna på hantering av våra hundar och träna på att lyfta dom bl.a. Vi skulle upp för en massa boxar och lyfta upp hundarna och jag kan säga er, trots att hon är en liten valp så rann svetten när vi var högst upp på boxarna. Fick passa på att träna "stanna kvar" medan jag hoppade ner för boxar för att kunna lyfta ner henne. När vi kommit hela vägen ner tog ledaren över och jag bar över henne till ledarens famn som gick omkring lite med henne. 
 
När det var klart fick hundarna en längre paus innan de skulle söka efter människor i ett område. När det var våran tur så var lillen lite trött men visst hittade hon ledaren båda gångerna och hon skallmarkerade jättefint. Trots att jag aldrig tränat skallmarkering med henne.Hon kampade med ledare utan några som helst problem och hade jätteskoj. Det är himla roligt att springa över saker, krypa under och igenom tycker den här tjejen.
 
När det var klart fick dom söka människor utomhus och då var hjärnkontoret inte riktigt med, hon fick vittring flera gånger men hittade inte figgen. Så lite hjälp i slutet gjorde att hon hittade sin figge och fick kampa som belöning. 
 
En väldigt lärorik dag, vi har haft det jätteroligt och ska anmäla oss till räddningshunds utbildningen. För det här var någonting som föll oss i smaken!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0