tävling

Igår tävlade Izor och jag i rallylydnad för andra gången. Den här gången var det en officiell tävling och vi lyckades skrapa ihop 65p. De 35p vi förlorade var enbart FF, dvs mitt fel. Jag fick hjärnsläpp på banan och glömde bort hur skyltarna skulle utföras. Klantigt gjort av mig men nu är det som det är. Izor skötte sig iallafall exemplariskt på plan, full fokus på mig trots hundar runt omkring. Han var lugn och fokuserad. Inte det minsta slarvfel från hans sida. Väldigt stolt över honom.
 
Trots att vi inte lyclades få något godkänd poäng var det en av de bästa dagarna på länge.  Izor kunde utan några problem vistas bland hundratals hundar. Hundar som vela hälsa, hundar som vila och hundar som lekte med husse eller matte. Han slappnade av rätt fort och la sig till rätta för att sova i både klubbstugan och ute i folk och hundmassorna. Blev så himla glad.  Han har utvecklats så fint. Under bilresan hem var det två främmande hundar i bilen och Izor brydde sig inte det minsta. Han somnade fort och när vi kom hem gick han och la sig direkt
 
Den här dagen har betytt mycket för mig. En heldag med bara Izor. Det var så länge sen det bara var han och jag. Jag tror att vi båda njöt av varandras sällskap. 
 
Idag ska vi åka till sandbackarna för fysträning med Linnéa och Kepler. Vilket behövs då Izor gått upp rätt mycket i vikt på sistonde. Blir lätt så när det går åt myclet godis på promenaderna men det är värt det. Att slippa dessa jobbiga hundmöten. Men nu är det nya tag. Izor ska komma i form igen! Har minskat matmängden och ska öka motionen. Det kommer att bli bra!
 

Kommentarer
Postat av: A

Skriv gärna om hur du tränar Izor i att vara lugn bland andra hundar och hur ni gör i hundmöten! :)

Svar: Jag gör ingenting speciellt. Håller lugnet själv och gör ingen stor sak av det. När vi åker på större saker som denna tävling exempelvis förstår han att han måste hålla sig lugn. Han smälter in i miljön väldigt bra.
Mandana Veysi

2014-10-26 @ 12:29:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0