gårddagens hundpromenad

Igår var mamma och jag vid okq8 på brynäs och väntade in hundgruppen. När kloclan började närma sig 6 hade det dykt upp många hundägare och jag kände mig lite utanför då alla verkade känna alla men den känslan kommer säkert att gå över efter några träffar. Jag hade meddelat gruppen tidigare att Izorr en gaphals vid hundmöten och jag fick beröm flera gånger under promenaden och de undrade om det jag skrev ut på gruppens sida stämde.  Izor gav ifrån sig några skall när vi var drygt 1 meter ifrån resten av gruppen och sen var han tyst tills en ägare med två småhundar kom. När vi började gå så gick Izor otroligt fint i kopplet och han var lugnare än jag väntat mig. För länge sen när vi gick med en annan hundgrupp var han stressad under hela promenaden men nu var han bara nyfiken.  Han gick sida vid sida med andra hundar, luktade på samma kissfläckar som de andra och brydde sig inte om någon annan hund gav ifrån sig något skall.
 
Vi promenerade till den stora rastgården och släppte alla hundarna. Till en början gick det jätte bra. Izor hälsade fint på de andra hundarna och lät sig nosas på. Däremot tyckte en Sheba hane inte speciellt myclet om honom och startade ett bråk, och Izor gick direkt till försvar. Slängde mig på hundarna och fick ett bra grepp om Izor pch lyfte bort honpm från den ilslna lilla hunden. Eftersom allt gick så fort hanm jag inte se vad orsaken till bråket var men en tjej i gruppen berättade att det var sheban som var spänd hela tiden och som startade bråket. Ingen av hundarna blev skadade iallafall, izor fick lite dregel i pälsen och jag fick klartecken från shebans ägare att hunden var oskadd. Så skönt!  Ägaren till sheban kom fram och kollade så Izor inte blivit skadad och han var jätte trevlig  som jag sagt tidigare, alla hundar passar inte med alla,  vi kom iallafall överens att våra grabbar inte ska vara lösa ihop men att de ska gå vid varandra på promenaderna just för att inte få någon negativ bild av varandra. Det tycler jag var riktigt bra.
Så jäkla skönt med hundägare som har vett i skallen. 
 
Jag kopplade iallafall Izor trots att sheban gick ut från rastgården för att jag märkte att han blev lite spänd efter bråket. Så vi passivitetstränade och det var inte lätt enligt Izor som såg alla hundar leka med varandra. Men det är nyttigt för honom.
 
En kille frågade om han fick hälsa på Izor och innan jag hann säga ja var Izor i knäet på killen och vela få rumpan kliad. Blir tårögd, min fina hund gör otroliga framsteg!
 
På torsdag dvs imorgon kommer gruppen att promenera på brynäs igen och då hakar vi på. Nästa vecka är iz och jag troligtvis på landet men annars ska vi se till att gå med dem!
 
Det är inte bara Izor som gjort framsteg. Utan jag har också gjort det. Jag tänkte hoppa av i sista sekund då det är så jobbigt för mig med folkmassor men jag stannade kvar fär våran skull och jag så förbannat stolt över mig.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0