Gårddagen i Skutskär

Iz och jag tog bussen till Skutskär kl 4, vi mötte upp S och hennes hundar vid Berget och gick mot stranden. Izor var extremt jobbig, kunde inte uppföra sig för 5 öre (han vet att det alltid är någonting roligt på g när vi träffar banditerna). Han drog i kopplet, tuggade på det vid tillsägelse osv så jag gav upp efter halva vägen. Men tappade inte humöret i alla fall, fick lite ont i ryggen av hans dragande men det överlevde jag. När vi kom till stranden var en barnfamilj där så för att inte riskera att hundarna skulle springa dit och kanske skrämma mamman och hennes bann varv den ena var ett spädbarn så visade vi respekt, hejade lite på håll och gick iväg till en annan del av stranden som är ganska enskild. Det vore hemskt om hundarna hade sprungit dit, även om ingen av dem vill någonting ont så skulle mamman kunna tro att 3 stora hundar var på väg att bita henne eller barnen.
 
Hundarna badade inte speciellt mycket, hade med en boll som vi turades om att kasta men såklart var det långgrunt så hundarna fick inte ens chansen att simma efter bollen. Men de fick istället springa och trava i vattnet och det är kanon för kroppen.
 
Vi fick även besök av ett svan par, jätte vackra fåglar. De var totalt orädda för hundarna och hundarna stod som paralyserade. De rörde knappt en fena och bara tittade på svanarna som simmade mot oss. När de började komma lite för nära så såg vi hur stora svanar faktiskt är. Jisses vilka bjässar!
 
S kallade in Smilla och jag försökte distrahera Izor. Ingen av oss tänkte speciellt mycket på Arach tills vi bara såg svanstippen av honom då han var på väg ut i 190 mot svanarna. Men blev de rädda? nä! Hanen lyfte upp vingarna Och vände sig om och simmade vidare. Arach var inte ute efter att döda dem, han såg dem inte som byte utan han trodde väl att de vela bli kompis med honom. Tack och lov kom varken någon svan eller någon Arach till skada.
 
Till slut tröttnade hundarna på fåglarna och började leka istället, Izor som fick sin boll snodd av Arach gång på gång vågade inte riktigt vara med i leken efter flera tillsägelser från Arach sida. Izor älskar sin boll och Arach tyckte att den bollen skulle han ha. Och Izor är väl inte den som är jätte rädd om sina saker utan han släppte bollen när Arach var i närheten och då kom A snabb som en vessla och tog bollen ifrån honom. Det slutade med att grabbarna småtjafsade om bollen så vi plockade bort den. Och då kom våra plattskalliga strutnäsor på att man kan leka med varandra! Till slut så var Izor med i leken efter att ha psykat Sabinas väska då han verkligen trodde att allt i hennes väska bestod av bollar. Det är skönt med en föremålsintresserad hund, men ibland kan Izor vara lite väl. Så blev han igår. Han coolade ner sig i alla fall när vi gått ifrån stranden.
 
S och jag pratade om allt mellan himmel och jord men främst om hundar (såklart). Hon följde med mig till bussen och vi bestämde att vi ska köra lite blodspår så snart som möjligt. Vi har klövar och S har blod. Det är bara att tuta och köra. Vi får se vart vi kommer att hålla hus eftersom min ekonomi säger stopp för bussresor utanför min zon. Förhoppningsvis löser det sig på ett enkelt och smidigt sätt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0