Lycka

Det här med ensamhetsträning har varit ett stort ämne för oss. I över 4 månaders tid har jag jobbat på att få Izor trygg och lugn i lägenheten. Det går inte att bo i lägenhet med en skällande hund! Flera gånger har jag tänkt "Jag kanske borde omplacera honom då det här inte fungerar" men skam den som ger sig. Vi har tränat korta stunder, längre stunder osv. Och tack och lov har det gett resultat. Igår var han hemma själv i en timme utan skall eller tendenser till att yla. Idag var han knäpptyst när jag var nere i tvättstugan. Jag lämnade mobilen hemma och spelade in Izor medan jag var borta och jag hörde bara lite små gnäll och sen var han tyst. Andra gången jag gick ner var jag där en längre stund och vet ni vad? inte ett ljud! Hörde inga tassar mot golvet så det betyder att han till och med lagt sig ner trots att jag var borta.
 
Jag är så himla glad, vi har haft ett rent helvete att inte kunna lämna Izor. När jag bodde hemma hos mamma klagade grannarna på att han hade skällt i 4 timmar konstant när vi var tvungna att gå på ett ärende båda två. och idag står vi här. Mina tankar om framtiden såg mörka ut, jag trodde aldrig att jag riktigt skulle kunna planera min framtid men nu är mina framtidsplaner inte långt borta. Jag som drömt om detta så länge, snart kanske mina planer går i uppfyllelse?
 
Jag ska aldrig säga aldrig mer. Ingenting är omöjligt. Det kan ta tid men saker och ting löser sig tids nog. ♥
 
Nu är tvätten klar, jag ska plocka undan lite här i vardagsrummet och sen ska Izor och jag traska ut på långpromenad. Hoppas ni får en trevlig fredag.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad kul, grattis!
Jag har precis samma problem med min hund, hoppas verkligen att allt faller på plats tillslut. Vet hur fruktansvärt jobbigt det är att vara så bunden och inte kunna lämna hunden några minuter. Hur gjorde du när du var borta en timme, spelade du in honom?
Jag lämnade också min hund en timme, då jag var tvungen att gå till läkaren. Var otroligt stressad när jag var på väg hem, men hunden var tyst då. Vet dock inte om han var det hela tiden. Har du haft någon rutin när du lämnade honom, som hur många gånger per dag och hur lång tid varje gång? Utökade du tiden eller blandade du korta stunder med längre?

Tacksam för alla svar som kan hjälpa oss.

Svar: Tack så mycket. När jag var borta i en timme satt jag faktiskt i mitt trapphus knäpptyst och lyssnade om jag hörde något skall eller tendenser till att yla. Andra gångerna jag lämnat honom själv, ex när jag gick till tvättstugan så spelade jag in honom.

När jag gick i skolan mån-fre så blev det en rutin att lämna honom men då hade han inte heller utvecklat seperationsångesten. Jag är nästan helt hundra på att han tyckte att det var jätte jobbigt att flytta så många gånger på så kort tid och därför utvecklade han ångesten. Han hann aldrig "bli varm i pälsen" när jag var tvungen att lämna honom.

Nu går jag bara 2 dagar i skolan och då följer han med mig, men vi tränar regelbundet på att vara ensam. Jag har bland annat satt upp en barngrind i min lägenhet just för att han inte alltid ska få vara med, han ska kunna koppla av trots att jag gör någonting som han gärna vill vara med på. När han är lugn nog och lagt sig till rätta så öppnar jag grinden och han får tillgång till hela lägenheten. Jag låter han aldrig vara med om han stressar upp sig och inte kopplar av. Då får han varva ner först och lugna sig.

Jag har ingen rutin på när jag lämnar honom, jag tränar när jag känner för det. Igår som tvättstugan ex, då var jag tvungen att gå ifrån honom och det gick jätte bra. Jag varierar tiden hela tiden. Kan vara allt från 10 minuter till en timme. Hoppas jag du fått svar på dina frågor!
Mandana Veysi

2014-04-11 @ 21:58:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0