Sakletning, budföring och sök

Kom hem för en halvtimme sen. Mötte upp Denise och hennes Dalmatiner Herkules vid station så gick vi till bussen och åkte till Stigslund. Gick gick en liten runda innan vi bestämde oss för att köra lite budföring. Herkules har aldrig gjort det tidigare så vi började med kortare sträckor. Allt eftersom ökade vi avståndet lite. Efter att han hade fått köra ett par rundor så var det adhd Izors tur. Han stod och skälle och skälle och skälld när han såg att vi körde budföring. när det var hans tur så flög han fram. 
 
Efter ett par skick där så körde i lite sök, H fick börja. Han fattade poängen men blev efter ett tag distraherad av någon lukt och tappade fokusen helt. Izen skötte sig exemplariskt, Hon gick omkring kors och tvärs överallt och ingenstans innan hon gömde sig. Man såg bara den vita rumpan och rävsvansen av Izor, efter att man hade blinkat så var han framme hos henne. 
 
Sen blev det sakleting.H hade en leksak i form av en kyckling som pep som jag la ut i skogen. Han hittade den på en gång och kom tillbaka med huvudet rätt i luften och kyckligen i munnen. Efter en stund blev han riktigt trött i huvudet så vi la av då. Han är inte van att jobba på det här viset, D brukar gömma lite godis i träd osv. Idag var hon så glad över att se honom jobba på det här viset och sa flera gånger att vi måste göra om det här. Självklart!
 
Sen var det tervens tur, skickade ut honom och han kom tillbaka med leksaken! Det förväntade jag mig inte kan jag säga. D gjorde det mycket svårare för honom och viftade me leksaken överallt, gick i konstiga cirklar m.m tills hon gräven ner leksaken under mossa med löv, grenar och löv över. Inte är det någon match för terven inte, han kom tillbaka med leksaken och bara väntade på att han skulle bli utskickad igen. Efter en stund så gick vi en promenad, även fast Izor i stortsätt bad om att få jobba mer, Nä nu fick det räcka, han kan jobba ihjäl sig sen där hunden. Han är superrolig att jobba med. Då han vill, vill, vill, hela hela tiden! Och energin tar aldrig slut. 
 
När det började bli mörkt så beslutade vi oss för att sakta men säkert gå hemåt. Vi valde att gå för att det var så skönt ute, och nu är vi hemma. Iz har ätit och ligger nu klubbad på sängen. Gosefisen!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0