Vill dom förgifta hunden

Igår blev det inte mycket bloggande från min sida, dels pga att jag hade hemsk mensvärk som är värre idag och dels för att jag har vakat över Izor.
 
I förrigår kväll när pappa var ute med Izor på sista kvällsrundan hade han på något sätt lyckats äta upp en halv lök eller mer. Jag har pratat med pappa och sagt att ha måste hålla ett öga på Izor när han är ute med honom då han kan göra djävulskap när andra inte är med. 
 
Detta var absolut inte pappas fel utan någon idiot hade kastat ut en rå lök som Izor hade ätit upp. Vi märkte ingentin förrän igår morse. Trodde först att det låg råa pommes i hans bädd och pratade med mamma. Efter en noggrannare koll åg jag klart och tydligt att det var lök. Jag vet inte hur mycket lök han har fått i sig men han hade i allafall kräkts upp mer än en halv finhackad lök.
 
Jag skrev till Fia och åsa direkt och Fia lugnade mig med att Aztro, izors pappa hade ätit en hel paradis ask med choklad utan att bli sjuk men jag skulle ha koll på honom i vilket fall.
 
Varför jag blev så rädd är just för att det är galningar ute som förgiftar hundar och sen för att Izor har en känslig mage! När han kom till mig kunde han inte äta kött, och lök är väldigt starkt.
 
Jag kollade noggrant på hans avföring och han gjorde ifrån sig mer än vad han brukar men var pigg som vanligt, lekte med sina leksaker, var väldigt fokuserad när vi testade på lite med apporten så jag kunde pusta ut.
 
Det här är inte första gången någonting sånt här händer. Ni som har följt bloggen ett tag vet att i somras hade någon placerat ut en stor skål med hundmat där de flesta rastar sina hundar. När jag märkte att Izor nosade extra mycket i kopplet slet jag honom därifrån och plockade upp alla andra matbitar som låg på marken och hällde allt i soporna. Om det var förgiftat eller ej vet jag inte men jag tar inga risker.
 
Dagen efter stod skålen på samma ställe med ännu mer torrfoder. Slängde det u soporna och efter det såg jag ingen synlig skål längre iallafall
 
Varför gör hundhatare så här är min fråga. Är det bara för att hundar finns, är det psykopater, är det sjuka människor. Är det någon rågon arg person.
Vad det än är så VARFÖR. Varför utsätta helt oskyldiga djur för ett hemskt lidande till döds. Varför förstöra en hundägares liv som förlorat sin bästa vän. VARFÖR
 
 

Kommentarer
Postat av: suck

Bara för att någon kastat ut en lök så betyder det inte att det är meningen att de ska förgifta hundar?

Svar: Varför kastar man annars ut en lök i en hundrastgård. Och efter att ha läst och hört hundar som blivit förgiftade av minsta lilla blir jag faktiskt inte förvånad över om någon vill förgifta hundar här i området.
Mandana Veysi

2013-11-19 @ 10:38:20
Postat av: Anonym

Hoppas Iz mår bättre <3

Svar: Iz mår bra, pigg och glad som vanligt. <3
Mandana Veysi

2013-11-19 @ 13:17:32
Postat av: Anonym

Kram Anki

2013-11-19 @ 13:17:55
Postat av: suzan

någon tjurig gris här igen ;) vill bara berätta att en paradis ask innehåller knappt något kakao alls. är den mörka chokladen som är farlig(ast). så att han inte mådde dåligt av det är inget konstigt, en ren lök i samma mängd är nog värre. fast klart alla hundar reagerar olika! detta med paradis och aladin askar vet jag många brukar ta upp runt jul, då är hundarna framme ;)

Svar: haha dom tjuriga dras verkligen till mig. ;)Jag har ingen stor koll på choklad och kakomängder då jag är vegan och äter bara vegansk choklad och det är ytterst sällan!

Vet många hundar som reagerat på choklad men inte som har dött av det. (då var det mörk choklad) är inte helt 1 om det ar en paradis ask men jag tror det.

Jo jag håller med dig, ren lök är riktigt farligt. Jag är så tacksam att jag kräktes upp allt (hoppas jag) han är i vilket fall sitt gamla jag igen.

Ja under jul läser man en hel del om att hunden käkat upp hela julskinkan, chokladen osv. Haha, tur att Izor inte gör någonting när man har ögonen på honom. :)
Mandana Veysi

2013-11-20 @ 20:35:17
Postat av: Sofia Olsson

För att en hund ska bli förgiftad av lök beror på mängden lök.
Lite länkar kring lök och förgiftning hos hund:
http://www.agria.se/hund/veterinar/q/b0b457af429e85c7c12578e400385490

http://www.veterinarkliniken.se/bra-att-veta/forgiftningar/

Svar: Tack för länkarna.
Mandana Veysi

2013-11-22 @ 15:28:26
URL: http://www.boggas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0