Tervlek

Gick ut och tränade Izor lite i väntan på att vi skulle träffa Monah. Han fick springa lite lös först för att få bort överskottsenergin, därefter tränade vi läggande under baklängesmarch, snabba läggande under gång, springa runt föremål samt stå på olika föremål.
 
Hela promenaden (förutom sista biten hem) gick Izor med slakt koppel. För varje gång han började dra i kopplet gjorde jag ett enkelt ryck och gick några steg bakåt. När han kom till mig så klickade jag och han fick en godis. 
Det fungerade jätte bra på Izor och vi ska fortsätta träna så och förhoppningsvis ger det även lite resultat!
 
När vi träffade Monah bytte jag ett nytt lila reteriverkoppel mot ett svart Hurtta halvstryp till Izor. Efter det fick Izor träffa Ghost och Crohn, Monah's två tervhanar och de lekte och trasslade in sig i kopplerna. 1 andledning till varför Izor inte får träffa andra hundar i koppel. En annan andledning till varför han inte får hälsa i koppel är för att det lätt kan bli konflikter. Men eftersom Monah har så bra koll på sina hundar så kändes det inte jobbigt för 5 öre. Snarare roligt!
 
Låter du din hund få hälsa på andra hundar i koppel
 

Kommentarer
Postat av: Petra

Jag använder inga ryck utan när det börjar dras i koppel så stannar jag och så fort dom vänder huvudet mot mej så klick och med det kommer dom ju automatiskt för att få godbiten :) Är helt emot all form av negativ behandling, men det är jag det. Nej mina får inte träffa andra hundar i koppel, och gör dom det så är det bara nosa ingen som helst lek, lek sker alltid med lösa hundar hos mej :)

Kul att du bloggar så ofta om Izor han är ju fortfarande saknad här i Norr ;)

Svar: Med den här herren har jag provat det mesta mot drag i koppel och tyvärr funkar det inte att stanna och belöna när han vänder sig mot mig. Det slutar bara i att han blir frustrerad och börjar skrika rätt ut eller att han stressar upp sig och hoppar mot mig/biter i kopplet.
Jag har märkt att med Izor lär jag vara mer tydlig än med tervtiken i Söderhamn. Izor har en enorm egen vilja samtidigt som han alltid vill vara till lags.

Izor och jag kommer upp i vinter, han har utvecklats till en fantastisk individ. Han är orädd, ibland lite väl kaxig och MOGEN. Han är en toppenkille. En hund som alla skulle få en bit av. Tack ännu en gång för den här gossen. <3
Mandana Veysi

2013-11-07 @ 20:25:40
URL: http://petraezon.se
Postat av: Tatjana

Vår förra hund fick hälsa (på dom hon kände) i koppel, men med terven går det inte. Då blir det bara kaos.

Hon drar också i koppel. Har försökt allt och testade till slut ett antidragsele. Funkar toppenbra på henne! Promenaderna är helt annorlunda nu.

Svar: Antidrag sele funkar inte på Izor tyvärr. Har en VGW sele hemma som bara skräpar då han drar lika mycket i den som utan.
Mandana Veysi

2013-11-08 @ 07:24:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0