Vågar inte stå för att äga blandras?

Nu dök det upp en grej på ett forum som jag är medlem på. En person som har en liten blandras och som helt plötsligt, 3 år senare påstår att det är en renrasig hund. Jag förstår inte grejen med att ljuga om att ens hund är renrasig eller blandras! Hunden har lika mycket..
 
Det verkar som att många skäms över att äga blandraser (syftar met på ungdommar) varför göra det? hunden blir inte mer värd bara för att den är reggad i Skk. 
 
Vad tycker ni? håller ni med mig eller har ni andra synpunkter?

Kommentarer
Postat av: suzan

Då passer väl jag rätt bra in som äger en blandras :D Jag tror såhär, att ha en renrasig hund är lite mer "status" "finare", eller vad jag ska saga. SEn varför man skaffar sig en blandras då om man skäms över den later ju rätt korkat! Att ha blandras tror jag anses mer "smutsigt" "fult", eller hur jag ska saga. Läser du på skk:s hemsida star det att dom "stödjer" mer renrasigt än blandraser även om dom tar emot blandraser. Sen får man ju inte tävla I alla grenar med en blandras. Finns säkert bra anledningar enligt visa, men alla tycker ju olika. Finns manga som tycker det är fel att korsa raserna och då kommer det väl fram dittan och dattan och då vågar kanske inte alla stå för det dom har. Nackdelen tycker jag, även om jag star för att jag har en blandis, är att man vet inte riktigt vad man får. Svårt att veta bakgrund, linjer osv. Säljaren är oftast, inte alltid!, oseriös. Hon jag köpte av sålde dessa valpar för att det var ett misstag, hon hade fått in en ny tik I flocken och hannen var okastrerad. Mitt I allt började väl hon löpa och ja... Han är nu mera kastrerad ;)Hon har I vilket fall knappt hört av sig, har varit jag som försökt och verkar inte ha något store intresse. Men! Jag tycker man får mycket starkare individer. Jag pratade tidigare om mina höns och är samma där, renavlingen gick inte lika bra som blandrasgruppen. Mycket starkare och levde längre. Idag är vissa raser så sönderavlade att jag inte förstår hur man kan fortsätta avla vidare på så sjuka och "missbildade" djur. Tycker det är en missbildning när rumpan är I backen eller nosen växer in I huvudet. Jag vill somsagt köpa en dobermann I framtiden och den är tyvärr en ras som är kände för att vara väldigt sjuka, men utseeande mässigt ser dom friska ut och skulle enast köpa ifrån en uppfödare med bra och friska linjer.

JAg skriver inte så hemskt som det ser ut, är mitt explorer som gör om alla ord...

Svar: Åh skrev ett jätte långt inlägg men allt försvann. Så typiskt!Får skriva lite kort då.

Jag kan hålla mig dig att renrasiga hundar får mer respekt i samhället och det är helt fel enligt mitt tycke, alla hundar är lika mycket värda!

Håller inte riktigt med dig angående att blandraser är friskare än renraser. I första ledet brukar det födas friska valpar, men i andra och tredje ledet kan det dyka upp saker som legat längre bak i leden som ställer till med problem. Och jag håller med dig fullständigt angående den extrema aveln på ex Schäfrar och hundar med intryckt nos. Men det finns hopp för vissa raser, vet en som avlar på långbenta, smäckra mopsar med nos! Visst får de dålig kritik på utställningar men det struntar uppfödaren i, hon vill ha tillbaka den riktiga mopsen.

Jag har en vän med Dobermann, du kan prata med henne ang uppfödare för hon har koll. Hennes dobbis är fantastisk, har bara träffat honom några få gången men hans mentalitet är riktigt bra och han är en vacker dobbis dessutom! Hennes blogg är: www.yippoandnico.blogg.se :)
Mandana Veysi

2013-08-24 @ 15:42:16
Postat av: E

Håller med. Riktigt löjligt.
På tal om blandras, många tror att min terv är det. schäfer också.. Har någon trott det om din? Okunniga människor förstås,men blir lite sur för jag tycker inte schäfrar är särskilt fina haha

Svar: Ohja, många tror att Izor är en Schäfer/collie mix eller Schäfer/Leonberger. Det är inte många som känner till rasen så jag svarar dem glatt att det inte är någon blandras utan en Tervueren. :)
Mandana Veysi

2013-08-24 @ 15:50:58
Postat av: Elin och Olle

Vadå de e ditt val, skaffa blandras eller renrasig, o väljer du blandras, vrf skämmas? du älskar din hund lika mkt oavsett! o för dig e din hund lika mkt värd oavsett!
i mina ögon e renrasiga o blandraser lika mkt värda :)

Svar: Jag förstår inte ditt svar. Jag har inte sagt att blandraser är mindre värda?
Mandana Veysi

2013-08-24 @ 16:53:14
URL: http://elinalbertsson.weebly.com/
Postat av: Suzan

Det här med blandraser som friskare djur är väl en definitionsfråga egentligen. Korsar du två jätte "sjuka" djur så är det inte så självklart att avkommorna blir friskare, såklart. Men det är ju som du säger friska först men blir sjuka i senare led från tidigare led, och kan väl bli samma med blandraser. Är ju lite i samma banor, stort ämne det där! Ska inte fördjupa mig, jag har inte gått inriktning hund på gymnasiet och äger min första hund sedan 7 månader tillbaka (så kort!! Känns som år!) och höns och hund är olika djurslag vad jag vet :D

Det är jätte bra att det finns dom som vill avla på hur ursprungs djuren såg ut, som med mopsarna. Utan dessa människor skulle det inte gå framåt i aveln! Precis som det jag pratade med om dobermann, vill stödja dom uppfödare som är ute efter att avla på friska djur. Har koll på din kompis blogg också och kollar flitigt :) hon har varit lite dålig nu senaste dagarna bara ;)

Svar: Man kan diskutera i åratal om det ämnet. Rätt spännande faktiskt och grattis till din första vovve! :)
Jo jag tycker också att hon har varit lite dålig med bloggandet de senaste dagarna, får vara på henne lite ;)
Mandana Veysi

2013-08-24 @ 18:53:18
Postat av: Elin

sv: nej mena inte att du har sagt de, men mena att många tycker de o de kan vara drf folk skäms, men ja tycker att man inte ska skämas över sitt val o skaffa blandras eller renrasig hund :)

Svar: Jaha! Är lite trött i huvudet så du får ursäkta mig. ^^ Nej jag tycker att alla hundar är lika mycket värda. Och jag anser inte att min hund är bättre än tant Märtas blandras hund, bara för att min är renrasig och hennes en blandras. Tycker det är synd att människor måste mäta sig med andra hela tiden!
Mandana Veysi

2013-08-25 @ 01:25:28
Postat av: Annelie

Det komiska i det hela i den tråden är ändå hur barnsliga vissa är, den mogna är den som skrev att hennes blandras som vart de i 3 år plötsligt skriver att den är renrasig, personen släppte det ganska fort medans andra fortsatte o larva sig. Ganska så pinsamt. Man förväntar sig mer av vissa, men i den tråden visade dom rejält hur omogna de är.
Jag förstår bara inte varför folk måste lägga sig i ALLT, sköt ert eget istället o bete er som vuxna människor.

Svar: Jag personligen tycker inte att det är moget att inte kunna stå för att ens hund är en blandras. På forum får man räkna med saker och ting så enkelt är det. Och skriver man något så patetiskt som att ens blandras är renrasig så får man höra det ena och det andra. Det är precis samma sak som att jag skulle säga att min Tervueren (med stamtavla för annars är det en blandras). är schäfer/collie. Bara för att andra tycker att han ser ut att vara den mixen.
Mandana Veysi

2013-08-27 @ 10:09:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0