Dag 1

När Lisa kom så gick vi en kort promenad och stannade till vid rastgården, stackars Lisa blir attackerad av Izor gång på gång på gång som vill leka med henne. Hon säger ifrån och ryter i ordentligt. 
 
Efter en stund i rastgården gick vi en sväng runt huset och sen in igen, vid halv fem tiden så tog jag dem på en sväng igen eftersom jag skulle åka till Denise efter det. Rastade hundarna, gick in och fixade med lite bilder på Izor som jag fotade igår. Vid halv 6 tiden gick jag till stan och där stötte jag på Ronja, det är alltid lika roligt att träffa henne! Hon skulle iallafall till sin buss och jag till min, hoppade på bussen och när jag kom till Denise så drog vi ut ett par jättemysiga mattor, påminner som sackosäckar fast de är enorma och myste med kuddar, filar och täcken framför en film. Tog bussen hem som gick 21.45 och var hemma till 10. Jag severade Lisa mat eftersom hon inte åt kvällsmaten när pappa gav dem vid 8, hon åt lite mer än hälten iallafall. Jag har ingen aning om hur mycket hon bör äta då det är provpåsar jag har och det står ingen tabett på baksidan. Nåja, det viktigaste är att hon äter!! När hon hade ätit klart tog ut hundarna på ca 1-1,5 timmes promenad, båda gjorde ifrån sig och sen gick vi in.
 
När tassarna var torkade på dem så klippte jag tasshåret på iz, samt klippte klorna på honom och råkade klippa honom i pulpan. han pep till lite och jag gjorde ingen större grej a det, började busa lite med honom och fortsatte att klippa resten av klorna. När tassarna var klara så smörje jag in båda hundarnas tassar. Izor får nå hemskt torra tassar nu som spricker lätt då det är saltat på vägarna och jag har varit så lat och inte smörjt dem. 
 
Nu ligger båda hundarna på golvet och vilar/sover. Jag är så glad att Lisa är här, det är mer liv i hennes ögon nu än vad det har varit på länge.
 
Ska till Granngården om någon dag och köpa ett läderhalsband åt henne och sen till Jenny's hund och katt för att köpa en namnbricka. om jag inte köper brickan på hundmässan. 
 
Oj vad jag hoppar hit och dit i detta inlägg, ni får ursäkta!
Jag tycker att det är fantastiskt att denna lilla hund kommer att få leva ett så sunt liv som möjligt, och att hon ska få vara hund. 
 
Kan ni tänka er, en hund som i 9 års liv haft 3 matsålar framme dygnet runt, en skål med frolic, en med märgkex och en med pedigree burkmat, så fort det ar tomt i en skål så skällde hon så fick hon påfyllt. När i satt och fikade så skällde hon för att hon vela ha bullar, hon fick ALLT. Tårta, bullar, kakor, människomat, tillagat kött med ben m.m Jag har flera gånger sagt åt fd ägaren att hon håller på att ta död på hunden långsamt. Så jag åkte och köpte dietfoder men det vela hon såklart inte ha och då tyckte fd ägaren att hon inte kulle äta det.
 
Men säg en hund som skulle rata frolic, märgkex och burkmat för ett par torra kulor till mat? 
Jag fick en chock när mannen som har haft hant om Lisa sen i torsdags berättat att hon bara matvägrat ett dygn och att hon sen ätit torrfoder. Jag frågade honom om han skämtade eller inte. Det var sant. 
 
Det betyder att då behöver jag inte kämpa med en hund som vägrar äta "skitmat". idag fick jag leka med en matkula så hon blev intresserad av den, när hon smakade på den så var det faktiskt gott så hon åt frivilligt en halv skål med mat. 
 
Just nu äter hon Ario(?) torrfoder som jag fick på hundutställningen och det är klart godkänt från hennes sida! Nu kommer inte min ekonomi räcka om jag ska köpa toppkalite's foder så hon får nöja sig med ett bra torrfoder. Jag tror inte att det är så värst bra att gå över till färskfoder på en så pass öerviktigt hund.
Råa ben kommer hon att självklart att få. Hon tuggade till och med på ett tuggben idag, det har hon inte heller gjort på många år. 
 
Vill även tillägga att den här bloggen kommer fortsätta handla om Izor, kommer att skriva lite om Lisa också eftersom hon finns med i våran vardag. Min älskade prins är sååå glad att lisa är här hos oss, jag är glad för våran skull. Hoppas ni får en toppekväll!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0