Pudelträning

Idag har vi tränat hund för hela slanten. Vi blev indelade i 3 grupper och jag, Sabina och Emma hamnade i samma grupp och "våran" hund hette Seina. En suprcharmig och cool mellanpudel. Tyckte verkligen om henne trots att jag inte är förtjust i pudlar. Det kan nog bero på att jag insåg "wow vilken lätttränad hund" samt att hon inte var sådär fult klippt.Även hennes afghan liknande ansikte gjorde inte saken bättre. Kommer verkligen att trivas med henne i skolan. 
 
Vi skulle iallafall lära henne gå slalom mellan benen och det var jag om skötte träningen under hela dagen. Emma var min högra hand och Sabina skrev ner vad vi gjorde,, hur det gick, vad som hände osv. Och hon lärde sig väldigt fort ad hon skulle göra. När hon gjorde rätt och jag belönade med riktigt ljus och pipig röst märkte jag direkt att hon reagerade starkt på rösten. Så vi bestämde oss för att jag skulle utnyttja rösten mer och peppa henne. Fy sjutton vilken attityd hon hade i slutet.
 
Slutade 3, mötte upp Denises mamma så att hon skulle få tillbaka dera kyltäcke som Izor inte en prövade. Det var liksom ingen idé. Dessutom klarar han värme otroligt bra för att ha så mycket päls och underull.
 
Vi pratade en stund innan vi skiljdes åt och jag rastade av Izor. Släppte honom lös på gräsplätten där vi tränar då jag har börjat lita mer och mer på honom. Faktum så gick han lös hela vägen hem! Han fick lite fnatt och skulle springa före men kallade bara lugnt på honom så kom han tokfarandes och fick fint bredvid mig hela vägen. Är så stolt över våra små små framsteg!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0